- 12 Aralık 2013
- 296
- 84
- 298
Amin insallah canim insallah rabbim senjn yüzünüde güldürür insallah tedavilerkmizin sonucu olumlu olur ve bebislerimize kavusuruzÂmin canım inş bu sefer yüzün güler benimde 2. Denemem iğnelerin 5. Günü yarında kontrol var
cnm rabbim hakkında hayırlısını nasip etsin inşlh 1 ayda bende 5 denememi yapıcam inşllh
Kaçıncı gündesin canım ben son 3 günü sayıyorum
Amin canim allah senin hakkindada hayirlisini nasip etsin insallah asla umudumuzu kaybetmeyecegiz allahin izniyle
sağol canım benden 4 yumurta toplandı. ultrasonlarda 8-9 tane sayıyorlardı ama bugün 4 tane toplanmış. klinikten çıkarken akşam ararız dediler. bakalım telefon bekliyorum. inşallah döllenir yumişlerimiz. benim transferim pazartesi günüymüş. çok yumurtada olsa az da olda 3. günü konuluyor orada gürgan klinik genelde 3 günü transfer yapıyormuş. seninki ne zaman?
gozun aydin arkadasim,,yumurta toplamada hic korkulacak bisey yok evet..simdi de dolleneceklermi telasibenimde 8-9 gorunuyordu 6 toplandi 1 i olgun degilmis 1 i dollenmedi kaldik 4 e, bugunde 2 si cok iyi biri below avarage dedi..hayirlisi olsun hepimizi icin insallahh[/QUOT
Biraz ic karartici yazmisim ya sorry:) kismetimizde varsa olur arkadaslar, olumlu olalim pozitif dusunelim:)
Hanımlar bir sitede buldum bunu, alıntıdır. Yapanın emeğine sağlık.
stanbul Tp Bebek (Dr. Fuat Eserol) -- BETA - Gn Gn Tp Bebek Siklusu
Gün Gün Tüp Bebek Siklusu
1.gün : Gonadotropin tedavisi (menegon, puregon veya gonal-f) siklusun 1-3. gününde başlar.Bununla yumurtalıklarda çoğul follikül gelişimi sağlanır. Siklusun erken döneminde folliküller 2-4 mm civarındadır. Bu folliküllerde yumurtalar bulunmaktadır. Doğal bir siklusta her ay yalnızca bir follikül olgun bir yumurta geliştirir. Bu durumda ise yardımcı üreme teknikleri için birden çok yumurta üretilecektir. İlk 13-14 günlük dönem folliküler fazdır ve bu dönem yumurtaların seçilip olgunlaştığı dönemdir.
2-5.gün : Gonadotropin tedavisi devam eder. Birçok follikül harekete geçer ve büyümeye başlar.
6.gün : Gonadotropin tedavisi devam eder. Bu arada büyümeye başlayan birçok folikülün üretimi sonucunda da vücuttaki estradiol düzeyleri artamaya başlar. Progesteron düzeyleri düşüktür. Rahimde iç (endometrial) tabaka kalınlaşmaya başlamıştır. Endometrial tabaka 3 mm kalınlıktan, implantasyon öncesi 8-12 mm kalınlığa kadar ulaşır.
7.gün : Gonadotropin tedavisi devam eder. Bu günlerde öncü folikülün 12-14 mm civarına ulaşması beklenir.
8.gün : Gonadotropin tedavisi devam eder. Foliküllerin seçilme dönemi sona ermiştir. Folikül büyümeye devam ederken folikülün olgunlaşma dönemi başlamıştır.
9-10.gün : Gonadotropin tedavisi devam eder. Gelişmekte olan foliküller büyümeye devam eder.
11.gün : Folliküller nerdeyse olgunlaşmış durumdadır, estardiol seviyeleri en üst düzeylere ulaşmıştır. Rahimde endometrial tabaka kalınlaşmaya devam eder. Önde giden foliküller 17 mm yi aştığı zaman HCG (pregnyl) uygulanır. Bu sayede gelişen foliküllerin olgunlaşmasındaki son aşama tamamlanır. HCG uygulamasında 34-36 saat sonra yumurta toplama işlemi programlanır.
12.gün : Folikül ve yumurtalar toplanmadan önceki olgunlaşma basamaklarının son dönemlerini geçirmektedir.
13.gün : Yumurtlama gerçekleşmeden, labaratuvarda döllenmek üzere uzun bir iğne ile foliküllerdeki yumurtalar aspire edilir. Labaratuvarda yumurtalar ve spermler embriyo geliştirmek amacıyla bir araya konurlar. Her yumurta 50.000 sperm ile birlikte inkübe edilir. Bu işlem IVF-in vitro fertilizasyon (tüp bebek) denir. Eğer sperm sayısı az ise yumurtalar İCSİ-intra sitoplazmik sperm injeksiyonu (mikroenjeksiyon) yöntemi ile döllendirilir. Döllenmeyi hızlandırmak amacı ile her yumurtanın içerisine bir sperm enjekte edilir. Eğer döllenme gerçekleştiyse inkübasyondan 12-18 saat sonra gözlenebilir. Yumurta toplama günü veya ertesi günü progesteron tedavisine başlanır. Progesteron endometrial tabakanın atılmasını, dökülmesini önleyerek implantasyonun olmasına ve gebeliğin devamına olanak tanır. Progesteron düzeylerinin artmasıyla endometriumda luteal faz başlamaktadır.
14.gün : Progesteron tedavisine devam edilir. Laboratuvarda döllenma teyid edilir. 24 saat sonra da döllenen yumurta iki hücreli bir embriyo haline gelir.
15.gün : Progesteron tedavisine devam edilir. Laboratuvardaki 2 hücreli embriyo tekrar bölünerek 4 hücreli bir embriyo halini alır.
16.gün : Progesteron tedavisine devam edilir. Ebiyo 8 hücreli olmuştur. İki veya üç embriyo rahime yerleştirilir. Bazı vakalarda embriyo transferi blastosist aşamasında, yani siklusun 18-19. günlerinde gerçekleştirilir.
17.gün : Progesteron tedavisine devam edilir. Rahimde hücre bölünmesi devam eder, 16, 32 ve ardından 64 hücreli morulla halini alır.
18.gün : Progesteron tedavisine devam edilir.
19.gün : Progesteron tedavisine devam edilir. Progesteronla desteklenen endometrium siklusun 19. günü 8-12 mm kalınlığa ulaşmıştır.
20.gün : Progesteron tedavisine devam edilir. Uterus (rahim) içerisinde birçok hücreden oluşan blastosist, çevresinde zona pelisuda adı verilen kabuktan sıyrılarak implantasyona hazır hale gelir. Bu aşamada artık blastosist uterusun endometrial tabakasına yerleşmeye hazırdır. Embriyo endometriuma yapışmadan önce uterus içerisinde 4-5 gün yüzebilir, hücreler ise bölünmeye devam etmektedir.
21.gün : Progesteron tedavisine devam edilir. Embriyo rahmin endometrial tabakasına implante olur. Embriyonun en sık implante olduğu noktalar rahmin üst ve arka bölümüdür.
22.gün : Progesteron tedavisine devam edilir. Estrojen düzeyleri ikinci defa en yüksek seviyeye ulaşmıştır. Progesteron düzeyleri de en yüksek seviyededir. Embriyonun dış yüzeyinde bulunan özel hücreler artık endometriumu invaze etmeye başlamıştır. Embriyo implante olmaya başlamıştır.
23.gün : Progesteron tedavisine devam edilir. Embriyo endometriuma yarı yarıya gömülmüş durumdadır. Embriyoda iki tip özel hücre bulunmaktadır. Plasentayı (bebeğin eşi) oluşturacak olan trofoblastlar ve fetüsü (bebeği) oluşturacak "inner cell mass" yani iç hücre kitlesi.
24.gün : Progesteron tedavisine devam edilir. Embriyo uterusun endometriail tabakasına tamamen gömülmüştür. Endometriumun yüzeyinde gözlenen tıkaç bize embriyonun implante olduğu noktayı göstermektedir. Uterus içerisindeki diğer blastosistler implantasyon özelliğine sahip değildir. Birçok vakada birden fazla embriyo transfer edilir ancak bunların hepsinde gebelik oluşmaz, çünkü bunların gelişimi durur ve endometriuma implante olmaz.
25.gün : Progesteron tedavisine devam edilir. İmplante olmuş embriyoda daha da fazla sayıda hücreler oluşmaktadır. Plasenta "human chorionic gonatotropin" yani insan koryonik gonadotropini salgılamaya başlar. Bu hormon korpus luteumu destekleyerek korpus luteumun progesteron üretimini sağlar. Progesteron ise endometrial tabakanın bütünlüğünü ve devamlılığını sağlar.
26.gün : Progesteron tedavisine devam edilir. İmplante olmuş embriyoda hücre bölünmesi devam etmektedir. Korpus luteum tarafından üretilen progesteron endometriumun dökülmesini önler.
27.gün : Progesteron tedavisine devam edilir. İmplante olmuş embriyoda hücre bölünmesi devam etmektedir.
28.gün : Progesteron tedavisine devam edilir. İdrar veya kanda "human chorionic gonadotropin" in belirlenmesi gebeliğin sağlandığını gösterir. Gebelik tesbit edildikten sonra progesteron tedavisine 10-12. haftaya kadar devam edilir. Bu haftadan sonra plasenta tarafında üretilen progesteron gebeliğin devamını sağlayacaktır.
cnm test gününde bir daha tekrarla üzme kendini eger kanda yapılmadıysa test yanılma payı oluyor cnm benim arkadaşımın evdeki testlerde çıkmadı yannış hatırlamıyorsam 7. gündü 13 gün test günüydü 3. gün emryosuydu ve hamile çıktı inş seninde öyle çıkarKızlar benim kocam aceleci bugün illa test yap dedi, yaptım koca bir negatifbugün 8. Günüm. Saklıya kadar değişir mi bir şeyler acaba?
merhaba arkadaslar. bende gecen cumartesi transferim oldu yarin bir hafta olacak. bu ikinci tup bebek denememiz. birincisinde 25,26 yumurta toplandigi icin cok aci cekmistim . iki embriyo transfer edilmisti sonuc negatifti. bu seferde embriyo 3.gun transfer edildi doktor 3/4 luk embriyo tutma sansi %50 dedi . Boyle tecrubesi olan arkadaslar varmi. Insallah Allah herkese evlat verir.
daha yeni katildigim icin . kullanimini tam cozemedim. galiba online goremiyorum :)
Hanımlar 2012 yılında kadınlar kulubünde olan bir kullanıcı arkadaşımız, aşağıya kopyalayacağım yazıyı yazmış, içim rahatladı biraz :)
"canım özelden de yazdım ama belkı görmezsin diye burayada yazayım dedim benim 12, gün pazara gelıyordu bu yüzden pazartesi yaptırmak zorundaydım , burda bazıları idrarda silik gördük diyorlardı bende meraktan 11. gün yani cumartesi sabahın köründe yaptım eşime müjdeyi veririm diye ama çıkmadı eşim uyanana kadar ağladım bana yaptığım için çok kızdı stresten varsa birşey olur diye hastaneye gidip kan tahlılı yaptırdık orda bekledığım 2 saat asır gibi geldi ve sonuç 251 di bu kadar yüksek değer idrarda çıkmamıştı sende sakın idrardan bakma çok istersen kan tahlılı yaptır"
Mesajda hiç oynama yapmadım :) hatta adresi de ekleyim
http://www.kadinlarkulubu.com/tup-b...sonrasi-betahcg-degerlerimizi-yazalim-31.html
Kuzummm biz soyledik ama sana cok erken diye tatlimmm bosuna uzdun kendini canimmm yapma 1 daha boyle kocana da soyle seni strese sokmasinnnn
Canım ben toparlanamadım ama şimdi müthiş bir hırs geldi... sürekli araştırma yapıyorum doğal yolla ne yapabilirim diye.. Pre seed jel diye bir şey okudum, onu araştırıyorum. aynı zamanda bazı kürlerde yapmayı düşünüyorum.. Ben içicem ama eşim içer mi bilmiyorum.. Ona göre biz bu sayfayı kapattık. Bana söz verdi. Bir kez denedik. Olmadı, nasip buymuş.. (aslında bende onu ikna etmek için mecburen bir kez deneyelim olmazsa hayırlısı buymuş deriz diyordum, şimdi o da bu sözlerimi bana karşı kullanıyor) sürekli dua ediyorum. okumalarımı bırakmadım.. sadece birkaç gün ara verdim. şimdi devam ediyorum... hatim başlamıştım zaten tedavi sırasında ona devam ediyorum. Bebeğim gelene kadar da devam edeceğim inşallah.. Canım o dediğin şeyi hiç duymadım. Açıkçası bende merak ettim... Ben sakıncası olacağını düşünmüyorum... benzeri çok örnek gördüm daha evvel çevremde ama ben hiç denemedim.. Sen bir öğren sonra bana da ne yaptığını söylersen sevinirim.. Çok öpüyorum.. dua ile kal...
Hoşgeldinaramıza
boncukcugum en iyinin bir alti .2a embriyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?