kızlar hepinizi çok seviyorum.... akşam gelemedim çünkü migrenim tuttu... bilgisayarı açamadım bile bütün gece yattım.... ama neden biliyor musunuz...
size müjdemmmm varrrr.. eşim hadi hazırlan bir daha deneyeceğiz, hastaneyi ara, program yapalım dedi... uçtum uçtum uçtum akşam... heyecandan da migrenim tuttu... affedilirim artık değil mi????
kızlar hepinizi çok seviyorum.... akşam gelemedim çünkü migrenim tuttu... bilgisayarı açamadım bile bütün gece yattım.... ama neden biliyor musunuz...
size müjdemmmm varrrr.. eşim hadi hazırlan bir daha deneyeceğiz, hastaneyi ara, program yapalım dedi... uçtum uçtum uçtum akşam... heyecandan da migrenim tuttu... affedilirim artık değil mi????
Ne gibi değişiklikler vardı acaba bizimle paylasirmsin allah bebeğini sana bağıslasinMerhaba,
Bana da 17 Aralık günü 2 adet taze 3. gün embryosu transfer edildi. 11. gün kan değerim 31,8 13.günü kan değerim 127 16. gün 721. 10 ocakta ultrason randevum var. Beni ne bekliyor hiç bilmiyorum, umarım hakkımızda hayırlısı olur...
İlk gün değerim için doktorum düşük dedi iki gün sonra en az elli bekliyorum dedi 127 çıkınca çok iyi dedi, 721 i görünce kan testini bıraktırdı ultrason randevusu verdi.
Bu benim üçbuçukuncu tüp bebek tedavim, bu sayfalarda yazılanlardan çok destek aldım şimdi de son tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
İlk tedavim yurtdışında oldu çünkü orda yaşıyorum, 12. gün 230 19. gün 3300 civari bhcg değerim vardı malesef bebek geriden geldi ve 7. haftada ilaçla bebeği düşürttüler.
İkinci ve buçuk tedavim istanbulda ünlü bir klinikte oldu. buçuk diyorum çünkü hiç ara vermeden üst üste yumurta toplamaya kalktılar ve ikincide yumurtalar allerji gibi bişey olduğundan hiç döllenemedi. ilk tedaviden 2 adet array cgh yapılmış 6. gün embriyosu kondu. 8. gün pembe bir kanama oldu doktor bhcg istedi değer 177 çıktı. süper hamilesin diye pozlar kesen doktorum asprin ve kan sulandırıcı iğneği bırak demedi (o zaman hiç aklıma gelmemişti sonraki tedavimde uyandım olaya). kanama sürdü sonra kimyasal gebelik oldu değerler düştü.
Son tedavimde klinik değişitrdik yine istanbuldayım ve işte bekliyoruz, 13. gün pembe renk kanamam oldu doktor hemen asprin ve iğnelerimi bıraktırdı, firil progestereronu bırakıp kalçadan progestron iğne olmaya başladım.
Genel olarak bu üç buçuk tedaviden kafamda bazı fkirler oluştu. şu an çalışmıyorum ama ne iş yapıyorsunuz diye soranlara "profesyonel tüp bebek hastasıyım" diyorum. Bu fikirleri ve tecrübeleri bir sonraki mailde paylaşmak istiyorum. Belki benim burdaki bilgilerden yararlandığım gibi yararlanan bir arkadaşım olur...
Herkese bebişli bir 2014 yılı dilerim...
kızlar tedavi öncesi vücudunuzda sıvı birikmesi oldu mu?? öyle transfer olmuyor mu??? bide çok zayıfsın dedi doktor bu sıkıntı dedi 50 kiloyum öyle çok zayıf değilim ki(((
Roosee yasin kac canim ? İlk dnemen mi cok merk ediyorm :))
gözün aydın canımALLAH C.C vaktinde kucağına almanı nasip etsin
Arkadaşlarım, dün doktora gittik. Keseyi ve kalp atışını görme umuduyla.
Kese göründü ama içinde embriyo seçilmiyor. 6 haftayı doldurmuş gebelik olmasına rağmen 5 haftalık görünümü var. embriyal kutup gibi bir şey söyledi doktor, görünmesi gerekirken görünmüyormuş.
1 hafta bekleyelim bir daha bakalım dedi. Eğer bir gelişme olmazsa sorun var demektir dedi. Hatta aynen şöyle dedi: ben seni şimdi kürtaj etsem, aklımız kalır acaba bir hafta sonra gelişme olur muydu diye. O yüzden bekleyelim, gerekirse haftaya müdahale edelim. Tabii o günden önce kanaman olursa daha erken görüşmemiz gerekecek.
Söylediklerinin yarısını duydum, yarısını duymadım. Duyduklarımın da çoğunu anlamadım.
Daha önce hiç karşılaşmadığım kavramlarla bu son haftalarda tanıştım: Dış gebelik, biyokimyasal gebelik, boş gebelik, missed abortion. Şansıma boş gebelik düştü.
Meğer normal bir hamilelik geçirip bebeğini kucağına almak ne kadar mucizevi, büyük bir olaymış.
Hep konuşuyoruz ya sürpriz bir şekilde hamile kalıp bunu sonradan fark etmek, sevinmek ne güzel olurdu diye. İşte ben şimdi 10. Ya da 12. Gününde test yaptırıp pozitif sonuç alan, olması gereken günde olması gereken şeyle karşılaşıp sağlıklı bir hamilelik ve doğum geçiren herkese çok imreniyorum. Hatta inanmazsınız belki, test günü 0 sonuç alıp yoluna devam edenlere bile çok imreniyorum. 20 Aralıkta beta hcg 0 sonucunu alsaydım çok üzülürdüm ama ilaçları bırakır ve şimdiye çoktan normal hayatıma dönmüş olurdum. Bir sonraki denememi planlardım. Şimdi bebeğim kendisi mi düşecek, kürtajla mı alınacak yoksa gelişim geriliği mi var diye düşünüyorum Yakınlarıma nasıl anlatacağım, kürtaj olmam gerekirse nasıl toparlanacağım diye düşünüyorum.
Bana yine bekle dedi, sabır dedi. İlaçlara devam dedi. Kolum kanadım kırıldı, beni sizden başkası anlamayacak biliyorum. Planlamadan 2 kere üst üste doğum yapan kuzenim bana dur bakalım canım daha birinci denemen dedi. Daha bir sürü eş dost farkında olmadan canımı çok yaktı.
Moralinizi bozmak hiç istemezdim, size güzel haberlerle gelmeyi ummuştum. Dünden beri sürekli ağlıyorum, aklımı kaçırmak üzereyim. Akşam üstü 1,5 saat kadar uyumuşum. Sonra bir daha uyuyamadım. Dudağımın altında kocaman bir şey çıktı, dudağım şişti yamuldu. Ağzım yüzüm çarpıldı üzüntüden ya Sabah işe gelmemek için istifa etmeyi bile düşündüm. Ama tıpış tıpış geldim, şimdi insanlara neyim olduğunu anlatamıyorum. Eşim tevekkülle karşıladı, gece her zamanki saatinde mışıl mışıl uyudu. Onun gibi olmayı çok isterdim ama artık gerçekten kontrolümü kaybettim.
Beni bırakacaksa bir an önce gitsin istiyorum, böyle yaşamaya dayanamıyorum. Hamile gibi özen göster, ilaç kullan, kendine bak ama hamileyim diyeme, bebeğinin seni nasıl bırakacağını izle. Ben bu kadar güçlü değilim
canım hoşgeldinözlemişiz seni nerelerdesin, nasılsın tatlım
ecmain canımbizler birbirimizin aynasıyız üzüntülerde sevinçlerde:13:
benim kuzenim pko 6 yıl olmadı çocuğu oda tüp falan denedi sonra bel fıtığı varmış ondan ameliyat oldu 1-2 ay yattı yatakta .işte tam o arada hamile kalmış.bu pzar doğum yaptı nurtopu gibi kızı oldurabbim sanada versin hepimizede
Mrb kizlar iyi haftalar olsun inss yeni arkadaslar gelmis onlarda hoşgelmisler
Bugun alfabenin test gunuymus inss guzel haberler verir hepimize
mrhba arkadaşlar bugün opu yapıldı ve 12 yumurta toplandı inşallah kalitelidir yumurtalar çarşambaya telefon edecekler bilgilendirmek için
Bu sefer de yitirdi herşey anlamını. Hayat bir anda yavanlaştı. Saat 3 te aldık sonucu. Eşim eve gitmeyelim bu halde, daha kötü olursun şimdi dedi, önce gidip çay içtik dışarda. Sonra yemek yedik. Ve ben çoook yorgun,çook bitkinim. Hayat tekrar siyah beyaza döndü. Bu sefer çok ümitliydim oysa. Yazık eşime de söyledim aynı şeyi, bazen mucizelere inanmak gerekir dedi bana.Yok dedim, öyle demiyorum. Mucize falan olmaz. Yok işe. Ama onun bu sözü beni daha çok üzdü. İnanamıyor hala. Neyse, umarım sonuç bekleyen arkadaşlar güzel sonuçlar getirirler. Sizin de moralinizi bozdum kusura bakmayın. Herkese iyi geceler.
Kislar iyi aksamlar ben araniza yenikatildimn ama aranisdabildigim isimlerde var herkesin tedavisi hayirli olur insallah bu siteler insani okadar rahatlatiyorki anlatamam ben 36 yasindayim 7 kete denedik hatta Sonu yarim kaldi Tek yumurta gelisti oda kist olabilir dedi Doktor cok usuldum simdi 4.5 ayi bekliyos ama Allahim ogunleri bize gosterecek insallah ben Cokk eminim Allahtan Umit kesilmez insallah hepinizde guzel haberler alirsiniz
Negativ sonuc alan arkadaslarimiz umudunuzu HIc bizaman yitirmeyin Allahim guzel gunler gosterecek insallah
Size cok etkilendigim biseyi paylasmak istiyom .Hz musa zamaninda bi ciftin cocuklari olmuyomus Ve Hz musanin yanina gelip Allahutealadan sormasini istemisler cocuklari olup olmayacaklari hakkinda Hz musada Allahutealaya sormus Allahuteala onlatin omurlerinde evlat yok DEMIS ve Bumu gifte soylemis aradan 7 yil sonra Hz musa bu ciftin yanlarida Bir cocukla gormus ve Allahutealaya sormus Allahim sen bu ciftin cocuklari olmayacak demistin DEMIS ALLAHUTEALADA BANA OKADAR COOK DUA ETTILERKI BENDEN UMUTLARINI HIC KESMEDILER BENDE ONLARI EVLAT NASIP ETTIM DEMIS INSALLAH ALLAHIM BIZIM DUALARIMIZIDA KABUL EDER DE HZ MUSA ZAMANINDALI OCIFT GIBI BIZIMDE YUZUMUZ GULER SEVGILER
kızlar doktordan geldik 2 kese gördük ve kalp atışını gördük yani ikizmişşşşşş Allah tüm isteyenlere versinnnnn
canım tırasferden sonrada içtinmi sigara bende içiyorumda :17nasıl bırakıcam neyapcam bilmiyorum tırasferede az kaldı :18:
canım ya çok üzüldüm ne söylesekde acın hafiflemez inşaALLAH acın geçince daha farklı düşünürsün öyle hemen vazgeçmek yok ALLAH C.C kabul etmeyeceği dua için el açtırmaz 5.kere yenilen bir pehlivanım 6.cı için tekrar ayağa kalktım bakalım sonumuz ne olacak... pes etmek yok yola devam şuan dinlen kendine iyi bak tatlım
aminn canım...evet ya sorma yine heycan bastı beni okumadığım araştırmadığım sayfa kalmadı ...ayın 12sinde estorfem diye bi ilaçla başlıaycam ilkinden farklı bi protokol uygulancak bu sefer hem IMSI yönetmiyle hemde PGT yöntemiyle embriyo elde ediceklermiş bakalım allahtan hayırlısı rabbim ol dedikten sonra hertürlü olucak tabi .. bizim kaliteli emriyomuz olamıyodu bakalımm bakalımm şimdi neler gelicek başımıza
hoş geldin bebem bugün doktora gittik teyzesi senin yiğenler ikizmiş yaaaaaaaaaaa Darısı senin ve diğer tüm arkadaşlarımızın başına göbüşleriniz öyle şişsin ki ayaklarınızın uçlarını göremeyin buda benim duam
bu arada amaya da burdasın galiba sayfaları okuyon.. canım ne yaptın ne ettin haberler yokmu senden merak içindeyim
kızlarrrrrr bütün kıslarrr herkesee sevgiler öpücüklerr iyiki hepiniz varsınız
selam kızlar, gelemiyorum sabahları, hala yoğunum malesef.... alfabeyi çok merak ediyordum, sayfalarda oldukça ilerlemiş, ancak bitirebildim...
tamam tatlım eklerim elbette.
ne diyeceğimi inan bilemiyorum, Rabbim yar ve yardımcın olsun... cümleler boğazımda düğümleniyor, inan içimde hissediyorum acını.
canım hoşgeldin... umarım son olsun bu denemen....
amin canım cümlemizin yardımcısı olsunseni görmek güzel...
ah be tatlım ahhhhh.... azıcık kafanı dağıtacak şeyler bul nolur.... bak bu çok erken bir zaman. kanında aldığın ilaçların etkisi de çıkabilir... önce umutlanıp sonra hayal kırıklığına uğramayalım... bekle nolur
bu çok güzel bi haber, Rabbim ikisini de sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canımmmmm
bana da azaltmadan devam ettirmişlerdi.... gonal f de 250 ile başlayıp 375 e kadar çıkmıştı tatlım, rahat ol....
evet tatlım okumaya, yetişmeye çalıştım sohbetinize.... işler o kadar yoğuun ki, çok yorgun dönüyorum işten ve bu gece olduğu gibi baş ağrısı çektiğim de oluyor, yemekten sonra ilaç alıp yattım, az önce kalktım ve bi bakayım dedim....
bende henüz bi gelişme yok. ayın 15inde fakültede randevum var, öncesinde hiç bi şey yapmıyorum. ya ben taaaa ilk tedaviden önce saraçoğluna mail atmıştım. 10-15 gün önce mail atmışlar, bize bu numaralardan ulaşabilirsiniz diye.... aradım, bi tomar şey sordular, tüm değerlerimi falan. söyledim. sonra pazartesi arayın 15-17 saatleri arası dediler, saraçoğlu o zaman orda oluyomuş onunla görüşün dediler.... ama unuttum. hemde 2 hafta geçti üstünden. bakalım bi aklıma gelirse, onunla da görüşmek isterim. belki rapor çıkana kadar bitki kürleri falan denerim. açıkcası işler o kadar yoğun ki aklımı başka bi şeye veremiyorum bu ara....
yeliz tatlım sen napıyosun nası gidiyo....
allah işlerine kolaylık versin canım bende öleyim vala tedavi başlamadan bitsin işler diye sabahlara kadar çalışıyorum evde de çalışıyorum da ben...ama anladım ki bu seferde ben bitirdikçe hep yeni iş geliyo :) :) 12sinde başlıyom ilaçlara allahın izniyle bişi çıkmassa bu ay sonunda olumlu olumsuz sonuç belli olur alaaaaahımmm yaa çok korkuyom amayaaa senin rahatlatıcı sözlerini özledim
sende hemen satın beni senden yardım istiyorum sende bende bıraktım 10 yıl oldu falan filan öyle olsun
canlarım ben tam 10 yıl öncesine kadar sigarayla yatıp kalkıyordum Amerikan sigarası içiyordum en iyi mal yurdumun malı dedim Amerikan v.b ülkelerin malını almamaya başladım aaaa bi baktım elimdeki M.sigası nasıl pehriz nasıl lahana turşusu sigarayı bıraktım ama azaltarak değil bir kalemde sildim onune çektim bir bilseniz sözümden de dönmedim ALLAH'a şükür hiç içmedim de güllüm'ün dediği gibi arkadaşlarla bir araya geliyorduk iç babam iç boşadım kurtuldum oooohhhh darısı tüm içenlere
Kizlar su an kalabaligiz,dua olmasa da yarin hastanede iyi haber almam icin lutfen iyi biiler dileyin lutfen...
Bebegin gorunmesi lazim ufak ufak,yoksa kotu olacak sonumuz
Yarin umarim guzel haberle gelirim size,iyi geceler hepinize
dur bak nediycem güzbahara
ne dicen kız allah aşkına merak ettim
entarisi dım dım yar gelir diye umdum yar gece bire kadar bekledim gölerimi yumdum yar
dım dıma dım dım .........sen nesin yaaa gülme krizine girdim yineee
kızzzzzz seniii allah ne etmesinnn koptummmmmmmm adamda uyandı gülmeme......ne gülüyon diyoooooo istersen orda yat uyu diyoo hadi benkaçtım öpüyorum hepinizii .............YARIN HERKEZZZ BURDA AYNI SAATTE HEEEEEE ONA GÖREEEEE
Ne gibi değişiklikler vardı acaba bizimle paylasirmsin allah bebeğini sana bağıslasin
Sayfaları şöyle bir gezdim sadece. Durumuma destek olmaya çalışan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Ama yazma sebebim başka. Ne derseniz.Ben bu kadar acı çekmekteyken sigara içtiğini söyleyen arkadaşlarımın olduğunu görmek. Ben yumurtamın döllendiğini öğrenene kadar 5-6 tane içtim günde. Tedaviden önce 1 paket içiyordum. Geçen sefer kimyasal gebelik geçirdiğimde 23 gün bırakmıştım sigarayı. Ama sonra tekrar başlamıştım. Bu tedaviye başlayacağımda, 1 ay önce bırakayım, 20 gün önce bırakayım, 10 gün önce derken tedaviden öce bırakamadım. İğnelere başlayana kadar 1 paket devam ettim, iğnelerle birlikte 5-6 ya düşürdüm. Dediğim gibi döllendiğini öğrendikten sonra da hiç içmedim.
Bugün negatif sonucu aldım biliyorsunuz, daha çok nefret ettim sigaradan. Tiksinme değil, yanlış anlamayın. Çok da cebelleştim kendimle gidip bir paket alsam mı diye. İnsanın aklına şeytan giriyor, dedim ki bak diğer kızlar da içmiyordu, (hastanedeki) onların da olmamış, demek ki sigaradan değil. Evet belki onların sigaradan değil, ama benimkisi ya sigaradansa? GEçende kimyasal yaşadığımda da düşündüm aynı şeyleri ama zayıflık işte. Bu sefer o zayıflığı göstermeyeceğim ve tekrar başlamayacağım. Düzenli olarak folik asitimi, omega 3 ümü alıp yürüyüşümü yapacağım. Kilo aldım gene bu tedavide. Bir dahaki tedaviye kadar vermem lazım. Bu arada merkez konusunda kafam karışık. İzmir'de nereyi önerirsiniz? Okul kapanana kadar İzmir'den başka pek ihtimalim yok.
Yanlış anlamayın lütfen kimseyi eleştirmek için yazmıyorum bunları, ama Allah korusun ilerde kötü bir şey olursa kendinizi affetmeniz çook zor olur. İçinizde bebişiniz var, nasıl kıyacaksınız ona. Daha doğuştan bağımlı , akciğerleri problemli, astıma bronşite yatkın, en küçük bir soğuk algınlığında hırıldayıp duran, nefes almakta güçlük çeken bir zavallı olarak mı doğuracaksınız o küçücük yavruları. Benim halime bakın ve halinize şükredin. Ve bebekleriniz sizi terketmedikçe siz de onları terketmeyin. Kusura bakmayın ama onlar karnınızdayken sigaraya devam ediyorsanız, herşeyi göze almışsınız demektir. Lütfen sigara aklınıza geldiğinde küçücük ellerinizle parmağınızıtutan miniğiizi getirin gözünüzün önüne, o size rehber olacaktır.
iyi geceler bebelerinide öp benim yerime nasıl öpeceksen karnını bede deli gibi söyle onlara teyzeniz öptüsizi anlat çocuklara bizimde onları bekle diyimizi
Allahım isteyen herkese evlat versin gerçekten çok zor bir süreç
Kese göründü ama içinde embriyo seçilmiyor. 6 haftayı doldurmuş gebelik olmasına rağmen 5 haftalık görünümü var. embriyal kutup gibi bir şey söyledi doktor, görünmesi gerekirken görünmüyormuş.
1 hafta bekleyelim bir daha bakalım dedi. Eğer bir gelişme olmazsa sorun var demektir dedi. Hatta aynen şöyle dedi: ben seni şimdi kürtaj etsem, aklımız kalır acaba bir hafta sonra gelişme olur muydu diye. O yüzden bekleyelim, gerekirse haftaya müdahale edelim. Tabii o günden önce kanaman olursa daha erken görüşmemiz gerekecek.
Söylediklerinin yarısını duydum, yarısını duymadım. Duyduklarımın da çoğunu anlamadım.
Daha önce hiç karşılaşmadığım kavramlarla bu son haftalarda tanıştım: Dış gebelik, biyokimyasal gebelik, boş gebelik, missed abortion. Şansıma boş gebelik düştü.
Meğer normal bir hamilelik geçirip bebeğini kucağına almak ne kadar mucizevi, büyük bir olaymış.
Hep konuşuyoruz ya sürpriz bir şekilde hamile kalıp bunu sonradan fark etmek, sevinmek ne güzel olurdu diye. İşte ben şimdi 10. Ya da 12. Gününde test yaptırıp pozitif sonuç alan, olması gereken günde olması gereken şeyle karşılaşıp sağlıklı bir hamilelik ve doğum geçiren herkese çok imreniyorum. Hatta inanmazsınız belki, test günü 0 sonuç alıp yoluna devam edenlere bile çok imreniyorum. 20 Aralıkta beta hcg 0 sonucunu alsaydım çok üzülürdüm ama ilaçları bırakır ve şimdiye çoktan normal hayatıma dönmüş olurdum. Bir sonraki denememi planlardım. Şimdi bebeğim kendisi mi düşecek, kürtajla mı alınacak yoksa gelişim geriliği mi var diye düşünüyorum Yakınlarıma nasıl anlatacağım, kürtaj olmam gerekirse nasıl toparlanacağım diye düşünüyorum.
Bana yine bekle dedi, sabır dedi. İlaçlara devam dedi. Kolum kanadım kırıldı, beni sizden başkası anlamayacak biliyorum. Planlamadan 2 kere üst üste doğum yapan kuzenim bana dur bakalım canım daha birinci denemen dedi. Daha bir sürü eş dost farkında olmadan canımı çok yaktı.
Moralinizi bozmak hiç istemezdim, size güzel haberlerle gelmeyi ummuştum. Dünden beri sürekli ağlıyorum, aklımı kaçırmak üzereyim. Akşam üstü 1,5 saat kadar uyumuşum. Sonra bir daha uyuyamadım. Dudağımın altında kocaman bir şey çıktı, dudağım şişti yamuldu. Ağzım yüzüm çarpıldı üzüntüden ya Sabah işe gelmemek için istifa etmeyi bile düşündüm. Ama tıpış tıpış geldim, şimdi insanlara neyim olduğunu anlatamıyorum. Eşim tevekkülle karşıladı, gece her zamanki saatinde mışıl mışıl uyudu. Onun gibi olmayı çok isterdim ama artık gerçekten kontrolümü kaybettim.
Beni bırakacaksa bir an önce gitsin istiyorum, böyle yaşamaya dayanamıyorum. Hamile gibi özen göster, ilaç kullan, kendine bak ama hamileyim diyeme, bebeğinin seni nasıl bırakacağını izle. Ben bu kadar güçlü değilim
kızlar tedavi öncesi vücudunuzda sıvı birikmesi oldu mu?? öyle transfer olmuyor mu??? bide çok zayıfsın dedi doktor bu sıkıntı dedi 50 kiloyum öyle çok zayıf değilim ki(((
Kızlar korkuyorum ya daha tutup tutmayacağı bile belli deil ama bana 4embriyo transfer edildi. eğer 3yada 4tutarsa zararlı olur 3 ve4.yü sonlandırırız dedi doktorum şansın artar lafını duyunca kabul ettim ama şimdi korkuyorum
kızlar bu gun transferden sonraki 8. Gunum ara ara kasık ağrılarim var cöook korkuyorum idrar testi alip yapsam cıkarmi acaba
Çıkmaz canım moralinin bozulduğuyla kalırsın sakın yapma hepberaber sabrediyoruz bak benimde 7.günüm
Benimde kasık ağrılarım var ama ben onlar takmıyorum canım kendini çok dinleme Allah hayırlısını versin kanama görmeden hiçbişey seni korkutmasın
Sagol canım, rahatlattınız beni. Benim de 150 üniteydi, hatta bugun 223 e yukselttı gonalf i. İnsallah su gibi ilerler işin, ikisi de kaliteli olur ve annelerine tutunurlar
Merhaba,
Bana da 17 Aralık günü 2 adet taze 3. gün embryosu transfer edildi. 11. gün kan değerim 31,8 13.günü kan değerim 127 16. gün 721. 10 ocakta ultrason randevum var. Beni ne bekliyor hiç bilmiyorum, umarım hakkımızda hayırlısı olur...
İlk gün değerim için doktorum düşük dedi iki gün sonra en az elli bekliyorum dedi 127 çıkınca çok iyi dedi, 721 i görünce kan testini bıraktırdı ultrason randevusu verdi.
Bu benim üçbuçukuncu tüp bebek tedavim, bu sayfalarda yazılanlardan çok destek aldım şimdi de son tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
İlk tedavim yurtdışında oldu çünkü orda yaşıyorum, 12. gün 230 19. gün 3300 civari bhcg değerim vardı malesef bebek geriden geldi ve 7. haftada ilaçla bebeği düşürttüler.
İkinci ve buçuk tedavim istanbulda ünlü bir klinikte oldu. buçuk diyorum çünkü hiç ara vermeden üst üste yumurta toplamaya kalktılar ve ikincide yumurtalar allerji gibi bişey olduğundan hiç döllenemedi. ilk tedaviden 2 adet array cgh yapılmış 6. gün embriyosu kondu. 8. gün pembe bir kanama oldu doktor bhcg istedi değer 177 çıktı. süper hamilesin diye pozlar kesen doktorum asprin ve kan sulandırıcı iğneği bırak demedi (o zaman hiç aklıma gelmemişti sonraki tedavimde uyandım olaya). kanama sürdü sonra kimyasal gebelik oldu değerler düştü.
Son tedavimde klinik değişitrdik yine istanbuldayım ve işte bekliyoruz, 13. gün pembe renk kanamam oldu doktor hemen asprin ve iğnelerimi bıraktırdı, firil progestereronu bırakıp kalçadan progestron iğne olmaya başladım.
Genel olarak bu üç buçuk tedaviden kafamda bazı fkirler oluştu. şu an çalışmıyorum ama ne iş yapıyorsunuz diye soranlara "profesyonel tüp bebek hastasıyım" diyorum. Bu fikirleri ve tecrübeleri bir sonraki mailde paylaşmak istiyorum. Belki benim burdaki bilgilerden yararlandığım gibi yararlanan bir arkadaşım olur...
Herkese bebişli bir 2014 yılı dilerim...
Kese göründü ama içinde embriyo seçilmiyor. 6 haftayı doldurmuş gebelik olmasına rağmen 5 haftalık görünümü var. “embriyal kutup” gibi bir şey söyledi doktor, görünmesi gerekirken görünmüyormuş.
1 hafta bekleyelim bir daha bakalım dedi. Eğer bir gelişme olmazsa sorun var demektir dedi. Hatta aynen şöyle dedi: “ben seni şimdi kürtaj etsem, aklımız kalır acaba bir hafta sonra gelişme olur muydu diye. O yüzden bekleyelim, gerekirse haftaya müdahale edelim. Tabii o günden önce kanaman olursa daha erken görüşmemiz gerekecek.”
Hep konuşuyoruz ya sürpriz bir şekilde hamile kalıp bunu sonradan fark etmek, sevinmek ne güzel olurdu diye. İşte ben şimdi 10. Ya da 12. Gününde test yaptırıp pozitif sonuç alan, olması gereken günde olması gereken şeyle karşılaşıp sağlıklı bir hamilelik ve doğum geçiren herkese çok imreniyorum. Hatta inanmazsınız belki, test günü 0 sonuç alıp yoluna devam edenlere bile çok imreniyorum. 20 Aralıkta beta hcg 0 sonucunu alsaydım çok üzülürdüm ama ilaçları bırakır ve şimdiye çoktan normal hayatıma dönmüş olurdum. Bir sonraki denememi planlardım. Şimdi bebeğim kendisi mi düşecek, kürtajla mı alınacak yoksa gelişim geriliği mi var diye düşünüyorum… Yakınlarıma nasıl anlatacağım, kürtaj olmam gerekirse nasıl toparlanacağım diye düşünüyorum.
Bana yine bekle dedi, sabır dedi. İlaçlara devam dedi. Kolum kanadım kırıldı, beni sizden başkası anlamayacak biliyorum. Planlamadan 2 kere üst üste doğum yapan kuzenim bana “dur bakalım canım daha birinci denemen” dedi. Daha bir sürü eş dost farkında olmadan canımı çok yaktı.
Moralinizi bozmak hiç istemezdim, size güzel haberlerle gelmeyi ummuştum. Dünden beri sürekli ağlıyorum, aklımı kaçırmak üzereyim. Akşam üstü 1,5 saat kadar uyumuşum. Sonra bir daha uyuyamadım. Dudağımın altında kocaman bir şey çıktı, dudağım şişti yamuldu. Ağzım yüzüm çarpıldı üzüntüden ya… Sabah işe gelmemek için istifa etmeyi bile düşündüm. Ama tıpış tıpış geldim, şimdi insanlara neyim olduğunu anlatamıyorum. Eşim tevekkülle karşıladı, gece her zamanki saatinde mışıl mışıl uyudu. Onun gibi olmayı çok isterdim ama artık gerçekten kontrolümü kaybettim.
Beni bırakacaksa bir an önce gitsin istiyorum, böyle yaşamaya dayanamıyorum. Hamile gibi özen göster, ilaç kullan, kendine bak ama hamileyim diyeme, bebeğinin seni nasıl bırakacağını izle. Ben bu kadar güçlü değilim…
canım benim seni çok iyi anlıyorum ama kendine yüklenme bu kadar..sonuçta ALLAH'a inanıyorsan bu yaşananlar senin kaderin ve sınavın bak diyorsun ki beta-hcg 0 olsaydı bu günleri yaşamasaydım yaaa herşey yolunda olsaydı 30 haftalık erken doğum yada ölü doğum yapmak zorunda olsaydın ne yapacaktın yada bebeğin gelişimi güzel gidip sakat olsaydı ve doğsaydı.Rabbim ben bu bebeği beğenmedim mi?diyecektik.....hayır kesinlikle hayır......bizim üstümüzde bir güç var herşeyi planlıyor tevekkül edeceğiz o karnındaki yavruda olmak için çabaladı onu yaratan bu kadar ömür vermiş.ne yapalım üzül ağla ama kahretme..sınavından hayırlı geç.cennet annesi olacaksın bunları düşün 20 haftalık üçüz erken doğum yapmıştım arkadaşım öylesine aradı beni o gün hastanedeyim canım kardeşim dedi senin yavruların cennetin kapısında bekleyecekler içeri girmeleri söylenecek ama onlar biz anne babamızı almadan içeri girmeyiz diyeceklermiş onların hürmetine bizde cennete girecekmişiz ağladım ağladım benim canım yavrularım ahiretimi kurtardı dedim...sevinçle karşıladım üzülüyorum aklıma geldikçe ağlıyorum ama mükafatını öğrendim çok mutlu oldum..yaşadıklarımızdan rabbim bize mükafatlarını da göstersin sabır versin.mucize yaşamadığımız gün yok 1 afta sonra tekrar herşey yoluna girebilir kan testlerinde geriden geliyordu belki gebelik haftasıda geriden geliyordur.ALLAH gönlünün muradını versin canım benim
canım bu harika bir haber nasıl sevindim anlatamam inşaALLAH bu tedavinde Rabbim bağışlasın yavrularını
Harika bir haber o kadar çooook sevindim ki anlatamam canım inşallah allahım bu sefer ol der ve herşey sorunsuz olur eşinle beraber yavrunuzu kucağınıza alırsınız hep dua edicem inşallah allah kabul eder:18:
İnsalhh canim bnm :)
Canımmmmmmmmmm çok mutlu oldum heycanlandım inanki seni dün aklımdan geçirdim bi an için ALLAHIM ne olur kocası bir kere daha denesin diye ayyyyyyy İNŞALLAHHHHHHHH buradan hamileyim dersin bundan daha fazla seviniriz ...... Tekrar hayırlı olsun tatlım dualarım seninle .....
ooooooooooooooooooooooo süper bihaber bu hadi hayırlısı akşamda bekledik amaaaaaa neyyyyyse müjdenin hatrına susalım bari canım çok sevindim senin adına sen nerde tedavi oluyordun
Ne gibi değişiklikler vardı acaba bizimle paylasirmsin allah bebeğini sana bağıslasin
..........................
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?