ammayyaaaaam napıyosun canım,, ben kendime gelemedim hala, yazdıklarımdan da belli zaten...bilgisayarım bile bana benzedi.. o da saçmaladı
Kızlar bu arada üniversiteden aradılar beni. Gelecek adetinizin ilk günü arayın, rahim içine bakalım, bebeğin tutunmasına engel bir şey var mı dedi dr. Histeroskopi olacakmışım. nasıl birşeydir bu? Ben şu ana kadar ne rahim filminde ne de opuda hiç genel anestezi almadım. Çok korkuyorum bayılmaktan. Bana ölmek gibi geliyor. Histeroskopiye girenleri gördüm şimdiye dek, hep genel anesteziyle oldular. Nasıl bir şey, hiç histeroskopi yapılan var mı aranızda?
Kardeşlerim, hepinize bir kez daha teşekkür ediyorum destekleriniz için... Kimilerinizi ağlatmış yazdıklarım, ben de sizin yorumlarınızı ağlaya ağlaya okudum. Hiçbirinizin göz yaşına kıyamam, hep birlikte güzel günler göreceğiz inşallah.
Güzbahar, böyle bir günde beni ancak senden aldığımız müjde bu kadar sevindirebilirdi. Çok mutlu oldum ve çok heyecanlandım. Güzel haberlerini sabırsızlıkla bekleyeceğim. Hepimiz senin için dua etmeye devam edeceğiz. Ben de ablama bile bu kadar anlatamıyorum hissettiklerimi, seni hiç tanımadan çok seviyorum. Gönlümüz, kalbimiz bir.
Topiğin eski takipçileri bilirler, sigara konusunda ben de daha önce birçok mesaj yazdım. Biz elbette burada birbirimizi suçlamak yargılamak için bulunmuyoruz ama dün yazılanlar benim de çok canımı sıktı, çok üzüldüm. Ben daha denemelere bile başlamadan, aman hamile kalırsam da bilmeden sigara içersem korkusuyla 1,5 yıl önce bıraktım. Kolay değil ama hiç de imkansız değil. 3 tane 5 tane, 1 fırt falan kabul edemiyorum, bunun özürü mazereti yok. Hem bu kadar hasretle bebek isteyeceksin, bu kadar ilaçlar, hormonlar yükleneceksin, bin türlü zorluğa katlanacaksın. hem de bebeğin için ne kadar tehlikeli ve zararlı olduğunu bile bile "ay çok istiyorum ama bir türlü bırakamıyorum" diyeceksin? Sizden çok rica ediyorum bunu kendinize de bebeğinize de yapmayın. Yarın öbür gün Allah korusun bir şeyin sebebi olursanız hesabını veremezsiniz kendinize. "Rabbim ol dedikten sonra 5 paket de içsen bir şey olmaz" bu mantıkla biz bütün vitaminleri, ilaçları, beslenme kurallarını bir kenara bırakıp kendimizi alkole sigaraya vuralım o zaman? Ya arkadaşlar anlattım size, sabah gözüm şişten açılmıyordu, yerlerde sürünüyordum ama gittim yine o cevizlerimi yedim, pekmezimi içtim. Hep minnacık bir umut varsa ben bebeğime özen göstermemiş olmayayım, abuk subuk beslenmeyeyim diye.
Neyse çenem düştü sinirlendim kusura bakmayın...
Sigarayı gerçekten bırakmak isteyenlere Allen Carr yöntemini öneriyorum. Kitabı, videosu ya da İstanbul merkezinde seminerleri var. İnternette detaylarına ulaşabilirsiniz.
Sayfaları şöyle bir gezdim sadece. Durumuma destek olmaya çalışan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Ama yazma sebebim başka. Ne derseniz.Ben bu kadar acı çekmekteyken sigara içtiğini söyleyen arkadaşlarımın olduğunu görmek. Ben yumurtamın döllendiğini öğrenene kadar 5-6 tane içtim günde. Tedaviden önce 1 paket içiyordum. Geçen sefer kimyasal gebelik geçirdiğimde 23 gün bırakmıştım sigarayı. Ama sonra tekrar başlamıştım. Bu tedaviye başlayacağımda, 1 ay önce bırakayım, 20 gün önce bırakayım, 10 gün önce derken tedaviden öce bırakamadım. İğnelere başlayana kadar 1 paket devam ettim, iğnelerle birlikte 5-6 ya düşürdüm. Dediğim gibi döllendiğini öğrendikten sonra da hiç içmedim.
Bugün negatif sonucu aldım biliyorsunuz, daha çok nefret ettim sigaradan. Tiksinme değil, yanlış anlamayın. Çok da cebelleştim kendimle gidip bir paket alsam mı diye. İnsanın aklına şeytan giriyor, dedim ki bak diğer kızlar da içmiyordu, (hastanedeki) onların da olmamış, demek ki sigaradan değil. Evet belki onların sigaradan değil, ama benimkisi ya sigaradansa? GEçende kimyasal yaşadığımda da düşündüm aynı şeyleri ama zayıflık işte. Bu sefer o zayıflığı göstermeyeceğim ve tekrar başlamayacağım. Düzenli olarak folik asitimi, omega 3 ümü alıp yürüyüşümü yapacağım. Kilo aldım gene bu tedavide. Bir dahaki tedaviye kadar vermem lazım. Bu arada merkez konusunda kafam karışık. İzmir'de nereyi önerirsiniz? Okul kapanana kadar İzmir'den başka pek ihtimalim yok.
Yanlış anlamayın lütfen kimseyi eleştirmek için yazmıyorum bunları, ama Allah korusun ilerde kötü bir şey olursa kendinizi affetmeniz çook zor olur. İçinizde bebişiniz var, nasıl kıyacaksınız ona. Daha doğuştan bağımlı , akciğerleri problemli, astıma bronşite yatkın, en küçük bir soğuk algınlığında hırıldayıp duran, nefes almakta güçlük çeken bir zavallı olarak mı doğuracaksınız o küçücük yavruları. Benim halime bakın ve halinize şükredin. Ve bebekleriniz sizi terketmedikçe siz de onları terketmeyin. Kusura bakmayın ama onlar karnınızdayken sigaraya devam ediyorsanız, herşeyi göze almışsınız demektir. Lütfen sigara aklınıza geldiğinde küçücük ellerinizle parmağınızıtutan miniğiizi getirin gözünüzün önüne, o size rehber olacaktır.
canım benim... söyleyediklerine katılmaktan başka yapacak bir şey yok... B] Lütfen sigara aklınıza geldiğinde küçücük ellerinizle parmağınızıtutan miniğiizi getirin gözünüzün önüne, o size rehber olacaktır.[/B] hemen gözümün önüne geldi kahroldum... içen arkadaşlar lütfen, ne olur, şu ana kadar içtikleriniz son olsun... bebeklerinizi tehlikeye atmayın...
canım izmirde israel aruh diye bir doktor var. benim izmire gelme şansım olsaydı kesin ona giderdim diye düşünüyorum... bir araştır istersen, forumdada onun çok hastası var.
alfabe arkadaşım öncelikle rabbim sabır versin, dayanma gücü versin....
ben de izmirdeyim israel aruh'un hastasıyım. ilk denememde hamile kaldım ama bu tüp bebek olayında 12. gün pozitifi görmekle bitmiyo maalesef herşey her gün yeni korkular kan değerim 2ye katlayacak mı keseyi görcek miyim kalp atışını duycak mıyım kalbi hala atıyo mu vs. vs....sanırım doğurana kadar bir ohh diyemeyeceğiz. bu nedenle ben artık hamile kaldım demekle yetinmek istiyorum. şu an ki kontrollerim için de ona devam ediyorum. istersen sana kendisi ya da hastane hakkında her türlü bilgiyi verebilirim. izmir kent hastanesi ile çalışıyo. israel bey şahsına münhasır bir insan ama işinde gerçekten başarılı olduğu bir gerçek. bence senin henüz çok yeni ama istersen ben her zaman özelden de sana istediğin bilgiyi paylaşabilirim canım.
valla baktım işler bitmiyo serdim napıyımmmmm :))))) amaaaaannn gelme kız kendine nolcak kiiiiiiiben hakkatten hamileyim diycen zannettim ya kız, inşallah olacak olacakkkkkk
Kizlarrrrrrrr mujdeeeee hamileyimm , saka gibi doktor soyledi agladim goZleriniz aydin dedi , ben dodndum kaldim degerlim 219 cikti yarin tekrar test yapicam yarin ilaclara devam simdilik , anne olmam nasil bi duygu ya hala inanmiyorm anne olcgma esim bile sokta :) dilerim rabbmden allhm herkze versn :))
Kizlarrrrrrrr mujdeeeee hamileyimm , saka gibi doktor soyledi agladim goZleriniz aydin dedi , ben dodndum kaldim degerlim 219 cikti yarin tekrar test yapicam yarin ilaclara devam simdilik , anne olmam nasil bi duygu ya hala inanmiyorm anne olcgma esim bile sokta :) dilerim rabbmden allhm herkze versn :))
canım hadi gözün aydın çok sevindim senin adına allahım tmamına erdirsin
Canim benim gozun aydin allah tamamina erdirsin cooooooook sevindim allahim bizede nasip etdin
güzbahaaaaaaaaaaaar ama neden yazınca alt satıra geçene kadar heycandan ölücektim :) :) çok sevindim canımcımm amaaaaa bu kadar duaya eşin tabii yola gelicekti heheheh hakkında hayırlısı neyse o olsun tez zamnda kavuş yavrunakızlar hepinizi çok seviyorum.... akşam gelemedim çünkü migrenim tuttu... bilgisayarı açamadım bile bütün gece yattım.... ama neden biliyor musunuz...
size müjdemmmm varrrr.. eşim hadi hazırlan bir daha deneyeceğiz, hastaneyi ara, program yapalım dedi... uçtum uçtum uçtum akşam... heyecandan da migrenim tuttu... affedilirim artık değil mi????
canım canımmm seniseviyoom inşalahh bu sefer olucak ...inan senden güzel sözler duymak o kadar hoşuma gidiyorki kendimi güçlü hissediyom hemen ...yelizcim, canım arkadaşım, sana da bi sürü şey yazmıştım ama... ama.... ama.... ama benim evde kocaman bi bebeğim var sanırım.... işten eve döndüğümde başım çok ağrıyodu ve yemeği zor bela hazırladım ve yemek ertesi hemen ilaç alıp yattım, benim de güzbahar gibi migrenim var malesef((( sonra kalktım bi ara, okudum okudum, tam bi tomar yazmışken koltukta uzanan yarimcim yanıma geldi, şımardı etti derken candy crash oynama ekranını açmıştım sonra o aldı ve yazdıklarım da gitti malesef....
canım yelizcim, önce hayırlı uğurlu olsun.... endişe edilcek hiç bi şey yok... her şey çok gzel olacak... bi de işer bitince yenisi çıkıyoya, aklıma hep şu şarkı geliyo... "dünyayı sen miiiii kurtaracaksınnnnnnn, acıııılaraaaa sen miiii iiillllaaaaççççç olacaksınnnnn, yoookkkkk faaaayyyydaaaa başka vah vah demekten, boşunaaaa düşünme ne geliiirrrr eliiinnndennnnn"
n
Kardeşlerim, hepinize bir kez daha teşekkür ediyorum destekleriniz için... Kimilerinizi ağlatmış yazdıklarım, ben de sizin yorumlarınızı ağlaya ağlaya okudum. Hiçbirinizin göz yaşına kıyamam, hep birlikte güzel günler göreceğiz inşallah..
çok sevindim kızzzz allah tamamına erdirsin sağlıkla değerlerin kat kat artsın :):) :)Kizlarrrrrrrr mujdeeeee hamileyimm , saka gibi doktor soyledi agladim goZleriniz aydin dedi , ben dodndum kaldim degerlim 219 cikti yarin tekrar test yapicam yarin ilaclara devam simdilik , anne olmam nasil bi duygu ya hala inanmiyorm anne olcgma esim bile sokta :) dilerim rabbmden allhm herkze versn :))
Arkadaşım senin öykünü "40 yaşında anne olmaya .... " topiğinde okumuştum orada da sana çok dua ettim hatta son durumunu çok merak ettim.. burada seni görünce çok mutlu oldum... inşallah bebeğini kucağına alırsın ve tüp bebek hastasından mesleğin anneliğe terfi eder... son durumun ne canım, daha detaylandırır mısın, bir de şu anki tedavini nerede oldun, doktorun kim... inşallah allah sağlıkla evladını kucağına almayı nasip eder, büyütüp evlendirmeni torunlarını sevmeni nasip eder...
canım canımmm seniseviyoom inşalahh bu sefer olucak ...inan senden güzel sözler duymak o kadar hoşuma gidiyorki kendimi güçlü hissediyom hemen ...
yok mu transferin son günlerinde yaşadıklarını paylaşacak biri ???????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?