Canim bende 50kiloyum hatta 49dum tedviye baslarken , sivi birikmesinden doktorum bahsetmedi bana ama suan karnim asiri derece sis , 4aylik hamile gbi sis ama trsnferden snra dha cok sisti bi zarari yok ama , sadce zayif oldgmz icn nefes alirkn falan zorluk oluo benm acmdan
allahım çok mutluyum arkadaşlar, bu yolda dualarınızla hep bana destek oldunuz allah hepinizden razı olsun canım arkadaşlarım... akşam bir yandan başımın ağrısını çekiyorum bir yandan aklım burda... sürünüyorum resmen ama yazıp müjde vermeyi çok istedim...
bu sürece dualarınızla geldim inşallah... dualarımızla da hep birlikte bebeklerimizi kucağımıza alacağız.. yazamıyorum ağlıyorum çünkü...çooook öptümmmmmm..
geçmiş olsun cnm ama yine de allahtan ümit kesilmez hayırlısı neyse o olsunArkadaşlarım, dün doktora gittik. Keseyi ve kalp atışını görme umuduyla.
Kese göründü ama içinde embriyo seçilmiyor. 6 haftayı doldurmuş gebelik olmasına rağmen 5 haftalık görünümü var. embriyal kutup gibi bir şey söyledi doktor, görünmesi gerekirken görünmüyormuş.
1 hafta bekleyelim bir daha bakalım dedi. Eğer bir gelişme olmazsa sorun var demektir dedi. Hatta aynen şöyle dedi: ben seni şimdi kürtaj etsem, aklımız kalır acaba bir hafta sonra gelişme olur muydu diye. O yüzden bekleyelim, gerekirse haftaya müdahale edelim. Tabii o günden önce kanaman olursa daha erken görüşmemiz gerekecek.
Söylediklerinin yarısını duydum, yarısını duymadım. Duyduklarımın da çoğunu anlamadım.
Daha önce hiç karşılaşmadığım kavramlarla bu son haftalarda tanıştım: Dış gebelik, biyokimyasal gebelik, boş gebelik, missed abortion. Şansıma boş gebelik düştü.
Meğer normal bir hamilelik geçirip bebeğini kucağına almak ne kadar mucizevi, büyük bir olaymış.
Hep konuşuyoruz ya sürpriz bir şekilde hamile kalıp bunu sonradan fark etmek, sevinmek ne güzel olurdu diye. İşte ben şimdi 10. Ya da 12. Gününde test yaptırıp pozitif sonuç alan, olması gereken günde olması gereken şeyle karşılaşıp sağlıklı bir hamilelik ve doğum geçiren herkese çok imreniyorum. Hatta inanmazsınız belki, test günü 0 sonuç alıp yoluna devam edenlere bile çok imreniyorum. 20 Aralıkta beta hcg 0 sonucunu alsaydım çok üzülürdüm ama ilaçları bırakır ve şimdiye çoktan normal hayatıma dönmüş olurdum. Bir sonraki denememi planlardım. Şimdi bebeğim kendisi mi düşecek, kürtajla mı alınacak yoksa gelişim geriliği mi var diye düşünüyorum Yakınlarıma nasıl anlatacağım, kürtaj olmam gerekirse nasıl toparlanacağım diye düşünüyorum.
Bana yine bekle dedi, sabır dedi. İlaçlara devam dedi. Kolum kanadım kırıldı, beni sizden başkası anlamayacak biliyorum. Planlamadan 2 kere üst üste doğum yapan kuzenim bana dur bakalım canım daha birinci denemen dedi. Daha bir sürü eş dost farkında olmadan canımı çok yaktı.
Moralinizi bozmak hiç istemezdim, size güzel haberlerle gelmeyi ummuştum. Dünden beri sürekli ağlıyorum, aklımı kaçırmak üzereyim. Akşam üstü 1,5 saat kadar uyumuşum. Sonra bir daha uyuyamadım. Dudağımın altında kocaman bir şey çıktı, dudağım şişti yamuldu. Ağzım yüzüm çarpıldı üzüntüden ya Sabah işe gelmemek için istifa etmeyi bile düşündüm. Ama tıpış tıpış geldim, şimdi insanlara neyim olduğunu anlatamıyorum. Eşim tevekkülle karşıladı, gece her zamanki saatinde mışıl mışıl uyudu. Onun gibi olmayı çok isterdim ama artık gerçekten kontrolümü kaybettim.
Beni bırakacaksa bir an önce gitsin istiyorum, böyle yaşamaya dayanamıyorum. Hamile gibi özen göster, ilaç kullan, kendine bak ama hamileyim diyeme, bebeğinin seni nasıl bırakacağını izle. Ben bu kadar güçlü değilim
kızlar hepinizi çok seviyorum.... akşam gelemedim çünkü migrenim tuttu... bilgisayarı açamadım bile bütün gece yattım.... ama neden biliyor musunuz...
size müjdemmmm varrrr.. eşim hadi hazırlan bir daha deneyeceğiz, hastaneyi ara, program yapalım dedi... uçtum uçtum uçtum akşam... heyecandan da migrenim tuttu... affedilirim artık değil mi????
selam
ben pınar bu gün 13. günüm yarın sabah 9 da kan veriyorum .
9 eylülde (izmir) başladım tedaviye ilk tüp denemem . 4. gün embriyoları yüklendi . son 4 günden bu yana ciddi sancım var sanki adet oldum olucam gibi bir de inanılmaz gazım var fakat akşamları çok artıyor .Sabah akşam vajinadan olan jeli kullanıyorum .Kullanımdan sonra hafif kahve rengi lekeler oluyor .8 ocak gününü iple çekerken şimdi içimi heyecan ve korku sardı. Allah'ım hepimizin dualarını kabul eder inşallah .Yarın keyfim yerinde olursam mutlaka buradayım ve iyi haberi veririm .
teşekkür ederim canım,gonal f yi 300 e kadar çıkarttı benim doktorum,7 kutu kullandım,7 kutu da menopur kullandım(iki toz o da)o kadar kullanmama rağmen iki tane toplandı,bugün de aradılar biri döllenmiş,diğeri takip altındaymış sanırım o ümitsiz biraz..inşallah tek yumurtam kaliteli olur da onda sonuç alırım..biraz üzgünüm ama yapacak birşeyim yok,herşey yolunda giderse perşembe transferim olucak..Rabbim herkesin emeğinin karşılığını hayırlısıyla nasip etsin inşallah.
bebeğim affedildim mi... bak hayırlı bir haber nedeniyle gelmemişim...eşim bile akşam girip size haber vermemi bekledi vallahi... ( hemen yazarsın pembe sayfalara dedi, tabiki yazacam dedim, onların duaları sayesinde sen ikna oldun... baktı ve gülümsedi kuzum ... ne yapsın...)
Sayfaları şöyle bir gezdim sadece. Durumuma destek olmaya çalışan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Ama yazma sebebim başka. Ne derseniz.Ben bu kadar acı çekmekteyken sigara içtiğini söyleyen arkadaşlarımın olduğunu görmek. Ben yumurtamın döllendiğini öğrenene kadar 5-6 tane içtim günde. Tedaviden önce 1 paket içiyordum. Geçen sefer kimyasal gebelik geçirdiğimde 23 gün bırakmıştım sigarayı. Ama sonra tekrar başlamıştım. Bu tedaviye başlayacağımda, 1 ay önce bırakayım, 20 gün önce bırakayım, 10 gün önce derken tedaviden öce bırakamadım. İğnelere başlayana kadar 1 paket devam ettim, iğnelerle birlikte 5-6 ya düşürdüm. Dediğim gibi döllendiğini öğrendikten sonra da hiç içmedim.
Bugün negatif sonucu aldım biliyorsunuz, daha çok nefret ettim sigaradan. Tiksinme değil, yanlış anlamayın. Çok da cebelleştim kendimle gidip bir paket alsam mı diye. İnsanın aklına şeytan giriyor, dedim ki bak diğer kızlar da içmiyordu, (hastanedeki) onların da olmamış, demek ki sigaradan değil. Evet belki onların sigaradan değil, ama benimkisi ya sigaradansa? GEçende kimyasal yaşadığımda da düşündüm aynı şeyleri ama zayıflık işte. Bu sefer o zayıflığı göstermeyeceğim ve tekrar başlamayacağım. Düzenli olarak folik asitimi, omega 3 ümü alıp yürüyüşümü yapacağım. Kilo aldım gene bu tedavide. Bir dahaki tedaviye kadar vermem lazım. Bu arada merkez konusunda kafam karışık. İzmir'de nereyi önerirsiniz? Okul kapanana kadar İzmir'den başka pek ihtimalim yok.
Yanlış anlamayın lütfen kimseyi eleştirmek için yazmıyorum bunları, ama Allah korusun ilerde kötü bir şey olursa kendinizi affetmeniz çook zor olur. İçinizde bebişiniz var, nasıl kıyacaksınız ona. Daha doğuştan bağımlı , akciğerleri problemli, astıma bronşite yatkın, en küçük bir soğuk algınlığında hırıldayıp duran, nefes almakta güçlük çeken bir zavallı olarak mı doğuracaksınız o küçücük yavruları. Benim halime bakın ve halinize şükredin. Ve bebekleriniz sizi terketmedikçe siz de onları terketmeyin. Kusura bakmayın ama onlar karnınızdayken sigaraya devam ediyorsanız, herşeyi göze almışsınız demektir. Lütfen sigara aklınıza geldiğinde küçücük ellerinizle parmağınızıtutan miniğiizi getirin gözünüzün önüne, o size rehber olacaktır.
Arkadaşlarım, dün doktora gittik. Keseyi ve kalp atışını görme umuduyla.
Kese göründü ama içinde embriyo seçilmiyor. 6 haftayı doldurmuş gebelik olmasına rağmen 5 haftalık görünümü var. embriyal kutup gibi bir şey söyledi doktor, görünmesi gerekirken görünmüyormuş.
1 hafta bekleyelim bir daha bakalım dedi. Eğer bir gelişme olmazsa sorun var demektir dedi. Hatta aynen şöyle dedi: ben seni şimdi kürtaj etsem, aklımız kalır acaba bir hafta sonra gelişme olur muydu diye. O yüzden bekleyelim, gerekirse haftaya müdahale edelim. Tabii o günden önce kanaman olursa daha erken görüşmemiz gerekecek.
Söylediklerinin yarısını duydum, yarısını duymadım. Duyduklarımın da çoğunu anlamadım.
Daha önce hiç karşılaşmadığım kavramlarla bu son haftalarda tanıştım: Dış gebelik, biyokimyasal gebelik, boş gebelik, missed abortion. Şansıma boş gebelik düştü.
Meğer normal bir hamilelik geçirip bebeğini kucağına almak ne kadar mucizevi, büyük bir olaymış.
Hep konuşuyoruz ya sürpriz bir şekilde hamile kalıp bunu sonradan fark etmek, sevinmek ne güzel olurdu diye. İşte ben şimdi 10. Ya da 12. Gününde test yaptırıp pozitif sonuç alan, olması gereken günde olması gereken şeyle karşılaşıp sağlıklı bir hamilelik ve doğum geçiren herkese çok imreniyorum. Hatta inanmazsınız belki, test günü 0 sonuç alıp yoluna devam edenlere bile çok imreniyorum. 20 Aralıkta beta hcg 0 sonucunu alsaydım çok üzülürdüm ama ilaçları bırakır ve şimdiye çoktan normal hayatıma dönmüş olurdum. Bir sonraki denememi planlardım. Şimdi bebeğim kendisi mi düşecek, kürtajla mı alınacak yoksa gelişim geriliği mi var diye düşünüyorum Yakınlarıma nasıl anlatacağım, kürtaj olmam gerekirse nasıl toparlanacağım diye düşünüyorum.
Bana yine bekle dedi, sabır dedi. İlaçlara devam dedi. Kolum kanadım kırıldı, beni sizden başkası anlamayacak biliyorum. Planlamadan 2 kere üst üste doğum yapan kuzenim bana dur bakalım canım daha birinci denemen dedi. Daha bir sürü eş dost farkında olmadan canımı çok yaktı.
Moralinizi bozmak hiç istemezdim, size güzel haberlerle gelmeyi ummuştum. Dünden beri sürekli ağlıyorum, aklımı kaçırmak üzereyim. Akşam üstü 1,5 saat kadar uyumuşum. Sonra bir daha uyuyamadım. Dudağımın altında kocaman bir şey çıktı, dudağım şişti yamuldu. Ağzım yüzüm çarpıldı üzüntüden ya Sabah işe gelmemek için istifa etmeyi bile düşündüm. Ama tıpış tıpış geldim, şimdi insanlara neyim olduğunu anlatamıyorum. Eşim tevekkülle karşıladı, gece her zamanki saatinde mışıl mışıl uyudu. Onun gibi olmayı çok isterdim ama artık gerçekten kontrolümü kaybettim.
Beni bırakacaksa bir an önce gitsin istiyorum, böyle yaşamaya dayanamıyorum. Hamile gibi özen göster, ilaç kullan, kendine bak ama hamileyim diyeme, bebeğinin seni nasıl bırakacağını izle. Ben bu kadar güçlü değilim
kızlar bende transferin 6.günündeyim kendimi dinlemek istemiyorum ama elimde değil dua edip Rabbimden istiyorum bu sefer son olsun diye.benim ilk denememde 3 tane transfer edilmişti 3üde tutmuştu.3den 2 ye düşürme sonrasında 20 haftalık erken doğum yaptım Ebruliki sende inşaALLAH rediksiyona gidilmez Rabbim gönlüne göre versin benimle aynı dönem bir arkadaşa 4 tane transfer edildi ama onun 2 tane tuttu.7 yaşında ikiz kızları var maşaALLAH.ALLAH C.C hepimizin yardımcısı olsun taşıyamayacağımız yük yüklemisin inşaALLAHtest içinde erken arkadaşlar en azından 10. gün idrar yapın çıkmayınca tutmadı diye hepimiz üzülüyoruz
Merhaba,
Bana da 17 Aralık günü 2 adet taze 3. gün embryosu transfer edildi. 11. gün kan değerim 31,8 13.günü kan değerim 127 16. gün 721. 10 ocakta ultrason randevum var. Beni ne bekliyor hiç bilmiyorum, umarım hakkımızda hayırlısı olur...
İlk gün değerim için doktorum düşük dedi iki gün sonra en az elli bekliyorum dedi 127 çıkınca çok iyi dedi, 721 i görünce kan testini bıraktırdı ultrason randevusu verdi.
Bu benim üçbuçukuncu tüp bebek tedavim, bu sayfalarda yazılanlardan çok destek aldım şimdi de son tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
İlk tedavim yurtdışında oldu çünkü orda yaşıyorum, 12. gün 230 19. gün 3300 civari bhcg değerim vardı malesef bebek geriden geldi ve 7. haftada ilaçla bebeği düşürttüler.
İkinci ve buçuk tedavim istanbulda ünlü bir klinikte oldu. buçuk diyorum çünkü hiç ara vermeden üst üste yumurta toplamaya kalktılar ve ikincide yumurtalar allerji gibi bişey olduğundan hiç döllenemedi. ilk tedaviden 2 adet array cgh yapılmış 6. gün embriyosu kondu. 8. gün pembe bir kanama oldu doktor bhcg istedi değer 177 çıktı. süper hamilesin diye pozlar kesen doktorum asprin ve kan sulandırıcı iğneği bırak demedi (o zaman hiç aklıma gelmemişti sonraki tedavimde uyandım olaya). kanama sürdü sonra kimyasal gebelik oldu değerler düştü.
Son tedavimde klinik değişitrdik yine istanbuldayım ve işte bekliyoruz, 13. gün pembe renk kanamam oldu doktor hemen asprin ve iğnelerimi bıraktırdı, firil progestereronu bırakıp kalçadan progestron iğne olmaya başladım.
Genel olarak bu üç buçuk tedaviden kafamda bazı fkirler oluştu. şu an çalışmıyorum ama ne iş yapıyorsunuz diye soranlara "profesyonel tüp bebek hastasıyım" diyorum. Bu fikirleri ve tecrübeleri bir sonraki mailde paylaşmak istiyorum. Belki benim burdaki bilgilerden yararlandığım gibi yararlanan bir arkadaşım olur...
Herkese bebişli bir 2014 yılı dilerim...
1 - ilk tedavimde bebek gelişmesi durunca tükiyeye geldik ve doktorlar bu durumun bendeki bir problemden kaynaklanabileceğini düşünüp bağşıklık sistemim, hsg, histeroskopi ve kan pıhtılaşmasıyla alakalı bir sürü test yaptılar. hepsi temiz çıktı. normalde eşimde problem vardı ama ibre bana dönmeye başladı yada daha doğrusu böyle bir atmosfer yaratıldı. ikinci bebek de kimyasal olunca doktor ve embriyolog aman da bir sürü problem olabilir sende bunları araştırsak ta çaresi yok diye iyice kafamı bulandırdılar.
Sonra hamile bir arkadaşımın periantoğuna gittim, bana bir de tüp bebek uzmanı dışında bir doktor baksın ne diyecek diye... tahlilleri gösterdim, muayene etti ... ben dedim ki biz bu yola eşimde problem var diye başladık şimdi ibre bana döndü ne yapıcam ben.. doktor bana döndü ve kızım transfer yapıldıktan sonra 3 hafta bebeğin senden kaynaklı bir sorun yaşamaz, o kimyasal gebeliğin senden kaynaklı değildir bebekte problem olduğu için sonlanmıştır bu iş dedi...
O an kafamda bir jeton düştü... kendimi o atmosferden kurtardım
2 - bizim embriyolar icsi denilen enjeksiyon yöntemi ile dölleniyor, donuyor çözülüyor vs.. tedavilerimizin bu yüzden başarısız olma şansı da var sonuçta. embriyo zarar görmüş olabilir ince işler bunlar. Yani bana göre bu iş yılmadan tekrar tekrar denemekten geçiyor, elimizde imkan olduğu sürece denemek zorundayız, brinde elbet tutacak...
3 - kimyasal olsun boş olsun bir gebelik oluşması bizi hamileliğe daha da yakınlaştırıyor. çünkü bu sorunlar büyük ihtimal embriyodan kaynaklanıyor ve belki de onu dölleyen embiryoloğun o an elinin titremesinden. çok karmaşık olaylar hiç basit değil... sorunda anne hamile kalıyorsa bu iyi birşey
4 - 2. tedavimde kanamam olduğu halde ne asprin ne de kan sulandırıcı iğneyi kestirmedi doktor, 3. tedavide hemen kestirdi... Şimdi kimseyi suçlamak istemem ama ya 2. de bıraksaydım devam edermiydi ki bu iş diye kafamı bir kurt kemiriyor... sonuçta kan sulandıcıyla kanama durması zorlaşıyor... ve üstelik bende kan pıhtılaşması ile ilgili hiç bir olumsuz sonuç yok... genetik testler temiz
5 - hamile kaldığım 3 gebelikte de ultra erken gebelik testi yaptım ve hepsinde de silik ikinci çizgiyi gördüm... Negatiflerde de hiç ikinci çizgim olmadı. (ilk tedavide hem taze hem dondurulmuştan negatif gördüm) kimi yarım saat sonra çıktı kimi hemen çıktı kimi koyulaştı kimi aynı kaldı... Bu benim tercihim, böyle yapınca abs si olan bir araba kullanmış gibi hissediyorum, ani fren yok yavaşa yavaş frenliyorum kendimi, 12. gün tak diye negatif almak çok daha zoruma gidiyor... böyle önden bir alıştırma oluyor bana sanki.
Kendimce böyle çıkarımlarım var, eminim bunlara katılanlar da olur katılmayanlar da, aklıma geldikçe bunları paylaşmak benim durumudaki arkadaşlara fikir verir...
canım Güzbahar sabrın sonu selamet inşaALLAH1 hafta önce hayatın nasıldı şimdi nasıl oldu Rabbim OL DEDİYSE sebeplerini de yaratıyor.inşaALLAH yavruların bekliyor gelecek annesine
Canım, şahsa özel değil söylediklerim. Zaten isimlere bile dikkat etmeden sadece mesajları okudum inan ki. Ama sigaraya takılmıyorum deme. İnşallah verir Allah bebeğini sana. Ama sadece olması değil, eğer anne içici ise doğumdan sonra bebekte solunum rahatsızlıkları ortaya çıkıyor. Sürekli bronşit oluyorlar. O yüzden içememek gerek diye düşünüyorum ben. Ve kimse alınsın diye değil, bunu yapmam gerektiğini düşündüğüm için uyarıyorum herkesi. Sonuçta tamam bebek sizindir ama o bebek toplumun bir bireyi olacak. Ve ben topumun başka bir bireyi olarak diğer bütün bireylerden sorumluyum.ben de günde en az yarım pkt içenlerdenim tedaviye başladığımda 3 en fazla 5 tane içtim dün yumurtalar toplandı bende transfer yapıldıktan sonra içmem korkarım onlara zarar vermekten zaten ama sigara içtim böyle düşüncesi tasvip etmiyorum rabbim olmasını istemiyorsa herşey bahanedir sedece o ol derse olur günde istersen 5 pkt iç o bebek sana verilecekse böylede verilir o yüzden sigara olayına veya başka şeylere pek takılmıyorum ben, hepimiz için ne hayırlıysa o olsun bence tabii dileğimiz ümidimiz bebeğimiz bizimle olması ..
canım Güzbahar sabrın sonu selamet inşaALLAH1 hafta önce hayatın nasıldı şimdi nasıl oldu Rabbim OL DEDİYSE sebeplerini de yaratıyor.inşaALLAH yavruların bekliyor gelecek annesine
bebek_34, akşam da anlattım ufaktan tekrarlıyım, ocak da ilk randevum var daha dosyam bilem açılmadı, umarım açılınca işler çabucak ilerler ama bursa da bu birazcık zor. sadece fakülteden yürüyor işler çünkü, sözleşmeli merkez yok başka özellerden de.... o yüzden rapor ne zaman çıkarsa o zaman başlıycam sanırım, hem ameliyat ertesi azıcık zaman geçmesi daha amntıklı sanki.... yani artık öyle gelmeye başladı. daha bi rahatladım ve sakinledim sanırım.
yelizcim, canım arkadaşım, sana da bi sürü şey yazmıştım ama... ama.... ama.... ama benim evde kocaman bi bebeğim var sanırım.... işten eve döndüğümde başım çok ağrıyodu ve yemeği zor bela hazırladım ve yemek ertesi hemen ilaç alıp yattım, benim de güzbahar gibi migrenim var malesef((( sonra kalktım bi ara, okudum okudum, tam bi tomar yazmışken koltukta uzanan yarimcim yanıma geldi, şımardı etti derken candy crash oynama ekranını açmıştım sonra o aldı ve yazdıklarım da gitti malesef....
canım yelizcim, önce hayırlı uğurlu olsun.... endişe edilcek hiç bi şey yok... her şey çok gzel olacak... bi de işer bitince yenisi çıkıyoya, aklıma hep şu şarkı geliyo... "dünyayı sen miiiii kurtaracaksınnnnnnn, acıııılaraaaa sen miiii iiillllaaaaççççç olacaksınnnnn, yoookkkkk faaaayyyydaaaa başka vah vah demekten, boşunaaaa düşünme ne geliiirrrr eliiinnndennnnn"
monicacım, canım benim... Rabbim bebeğini sana bağışlasın inşallah... inşallah bir haftasonra güzel haberler alalmmmm sendennnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?