- 12 Ekim 2013
- 611
- 379
- 123
- 35
- Konu Sahibi evenescence
-
bizinki yürümeye başladıktan sonra hiç kilo almadı sadece boya gidiyo 78 cm kilo 9 da takıldı kaldı sizin boy kilo nasılayyy maşallah yaa darısı başımıza, bizim kız biraz tombul , birde işten gelince çok alıştırma yapsak aslında iyice ilgilensek yürüdü yürüyecek gibi.
ben hiç denemiyordum bizim kızı bi bıraktım adım atmaya başladı. bizimde kilomuz iyiydi ama yürümeye başladıktan sonra kilo 8.900 de kaldı ilerlemiyo çok hareketli ve uykusuz boyu da uzun biraz galiba 78 cmçok zayıf ve atik maalesefayyy maşallah yaa darısı başımıza, bizim kız biraz tombul , birde işten gelince çok alıştırma yapsak aslında iyice ilgilensek yürüdü yürüyecek gibi.
maşallah kızımın kilosu 10 kilonun üzerindeydi en son, bayadır tartmadım iyiki aklıma getirdin :) tek elle tutunca yürüyor ama korkuyor biraz o korkuyu yense bi yürüyecek sıkıyor kendini baya yürürken :)ben hiç denemiyordum bizim kızı bi bıraktım adım atmaya başladı. bizimde kilomuz iyiydi ama yürümeye başladıktan sonra kilo 8.900 de kaldı ilerlemiyo çok hareketli ve uykusuz boyu da uzun biraz galiba 78 cmçok zayıf ve atik maalesefsizin boy kilonuz nasıl neler yapıyo küçük :)
ben deviti hiç kullanmadım bizimki de henüz kapanmadı ama küçüldü bayağı :) neler yediriyorsunuz bizim ki hiçbişey yemiyo yaa .(maşallah kızımın kilosu 10 kilonun üzerindeydi en son, bayadır tartmadım iyiki aklıma getirdin :) tek elle tutunca yürüyor ama korkuyor biraz o korkuyu yense bi yürüyecek sıkıyor kendini baya yürürken :)
birde kafasının üzerindeki bıngıldak tam kapanmadı hala, 1,5 yaşına kadar kapanması lazım diyorlar, inşallah kapanır hayırlısı ile, devit damlaya devam ediyoruz bakalım.
bizimkinin ne sevdiğini çözemiyorumki ben çok iştahla yediği birşeyi bidaha yemiyor maalesef yelevizyon reklam hiç sevmiyor zararalı olduğunu duydum zaten zorlamıyorum bi kaç çocuk şarkısı vardı sevdiği artık onları da dinlemiyor ve uyku düzeni hiç oturmuyor maalesefcanım ben flas belleğe kızımın sevdiği veya ilgisini çekebilecek reklamları filan kaydettim onu tv ye takıyorum, yemek zamanları açıyorum , o onlara dalmışken yedirmeye çalışıyorum. sebze çorbası en birinci menümüz bizim. içine patates havuç pirinç bulgur, irmik , taze fasulye, enginar, kemik suyu, et vs gibi ne bulursam koyup pişiriyorum, sonra iyice blendırlıyorum. ancak yv ye daldığında yedirebiliyorum. bende o sevdiği şeyleri sadece yemekten yemeğe açıyorum ki bulunmaz bir nimet gibi ona dalıyor. öyle yapmanı tavsiye ederim. ama eğer ısrarla yemek istemiyorsa zorlamıyorum, çünkü zorlayınca hem ben sinirleniyorum hemde o herşeyi reddetmeyi alışkanlık haline getirmeye başlıyor bu sefer. reddettiği anda onun sevdiği ne varsa ona dönüyorum, pilav yada makarna veya herneyse. napalım eskiler nasıl büyümüş, ben hiç zannetmiyorumki büyük ninelerimiz kaç tane çocuk ev işi vs ile uğraşırken kaşık elinde çocuklarının peşinden koşmamışlardır. çocuklar ne yediyse onla büyümüşler bence. ve görüyoruzki eski nesil bizden daha sağlıklı. onun için kafana takma bence fazla, yesin de ne yerse yesin. seninki neler seviyor mesela?
kızlar size bir sorum var oğluma her yeni şey öğrettiğimde eskiyi onutuyor 10 gün sonra 11. aya girecek normal mi acaba çok üzülüyorum elimde değil eksik bişey mi yapıyorum ben...
tatlım bence normal daha küçük, bende kızıma burnunu öğretiyordum , sonra kulağını, burnunu unutuyordu, 1 yaşından sonra daha bilinçli oluyorlar kafana takılacak bir durum bence yok içini ferah tut.kızlar size bir sorum var oğluma her yeni şey öğrettiğimde eskiyi onutuyor 10 gün sonra 11. aya girecek normal mi acaba çok üzülüyorum elimde değil eksik bişey mi yapıyorum ben...
mesela önce byby öğrendi sonra alkışı,byby unuttu ardından bir kuş konmuşu öğrenince alkışı unuttu sence sorun mu var nasıl takip ediyim canım anlamadım-mesele neleri unutuyo canım..?? el sallamak gıbı fızıksel hareketlerse rutinne baglaman lazım...eski davranısı da yenı davranısı da surekli tekrarlamak lazım...takip et bebegını canım...
allah razı olsun çok sıkıntı ediyorumtatlım bence normal daha küçük, bende kızıma burnunu öğretiyordum , sonra kulağını, burnunu unutuyordu, 1 yaşından sonra daha bilinçli oluyorlar kafana takılacak bir durum bence yok içini ferah tut.
mesela önce byby öğrendi sonra alkışı,byby unuttu ardından bir kuş konmuşu öğrenince alkışı unuttu sence sorun mu var nasıl takip ediyim canım anlamadım-
sağol canım bakalım önümüzde 42 gün var 1 yaşa...bence normal 1 yasından sonra daha kolay ogrenecektır....takıp et derken yanı;1 yasından sonra da aynı devam ederse bı dr a danısmak lazım..ama daha erken bence..tabı bu benım fıkrım drlar ne dıyor bılgım yok
tanıdığım bütün bebekler aynı canım canını sıkma boşunakızlar size bir sorum var oğluma her yeni şey öğrettiğimde eskiyi onutuyor 10 gün sonra 11. aya girecek normal mi acaba çok üzülüyorum elimde değil eksik bişey mi yapıyorum ben...
çok sağol ilk bebek ve bol telaş var bende...tanıdığım bütün bebekler aynı canım canını sıkma boşuna
hepimiz aynıyız canım bi telaş bi telaş ikinci olsa yaptığım şeylerin yüzde 90 ını yapmam tecrübe işteçok sağol ilk bebek ve bol telaş var bende...
aynı ben şimdi 2. olsa neler yaparım asla sütümü beklemem mesela sarılık olmasın diye hemen mama veririm daha neler neler...hepimiz aynıyız canım bi telaş bi telaş ikinci olsa yaptığım şeylerin yüzde 90 ını yapmam tecrübe işte
kesinlikle sana katılıyorum, mükemmel annelik psikolojisi hem beni hem bebeğimi yıpratttı, sütüm yok ben hala direniyorum anne sütü diye, dr lar zaten gelir gelir mama verme diyip duruyor, eee neoldu çocuk sarılık oldu hemde ne sarılık hastanelerde yattık kalktık yani. yeni annelere kesinlikle bu hatayı yapmamalarını tavsiye ediyorum. süt yoksa yoktur, emdikçe filan gelmez , şahsen bende öyle oldu.aynı ben şimdi 2. olsa neler yaparım asla sütümü beklemem mesela sarılık olmasın diye hemen mama veririm daha neler neler...
bende anlatmak istedim ama ne ebeler nede doktorlar beni dinledi olan hem bana hem ona oldu 4 gün kuvezde kaldı emdikçe gelir işin hikaye kısmı.kesinlikle sana katılıyorum, mükemmel annelik psikolojisi hem beni hem bebeğimi yıpratttı, sütüm yok ben hala direniyorum anne sütü diye, dr lar zaten gelir gelir mama verme diyip duruyor, eee neoldu çocuk sarılık oldu hemde ne sarılık hastanelerde yattık kalktık yani. yeni annelere kesinlikle bu hatayı yapmamalarını tavsiye ediyorum. süt yoksa yoktur, emdikçe filan gelmez , şahsen bende öyle oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?