- Konu Sahibi evenescence
-
maşallah hareketli bi bebek demekki..Benim kızım maaşallah 2 ay 3 haftaliktan beri sırtüstünden yüzüstüne dönebiliyor.oglum 4 ay civarı dönmüstü.yüzüstü durmaktan çok hoşlanıyor.3 aydan beri resmen oturuyor.Ama biz izin vermiyoruz.bu yüzden çok sinirleniyor. :) Ama henüz ek gıdalara başlamadık.meyvelerden tattırıyorum ara sıra
maşallah hareketli bi bebek demekki..
benimki anca çırpınıyo..yüzüstü koyunca yüzüyo felan:))geri geri emekliyo..:))poposunu kaldırıyo amadönemiyo henüz..
aynen öyle bende katılıyorum..senin doktor kontrollerinde kilosu felan nasl dı peki doktor niye farketmedi..
bende işe başlayınca sağıp bıraksamda yetmiyo bence..bide artık büyüdüler çalışmasamda yetmiyor olabilir..
Kızlar ek gıda vereniniz varmı? Tattırmaya başladınız mı? Benim kızım mama ve anne sütü alıyo pek de istekli içmiyo kaşık mamalarına heves ediyorum
4. Ayda 6000 gr 61 cm idi zayıf ve minyon kızım ama geçen ay 57 cm di 1 ayda 4 cm birden uzamış
Zihinsel gelişimi maşallah iyi sağlıklı olsun da ben kiloyı çok takmıyorum ama ek gıdaları sever se belki daha çol yer
benimki 3 saatte bir uyuyor canım, ama çok uyuması güzel nekadar çok uyursa okadar çabuk büyür gelişir sakin olur. yani bence bebeğinin uykuyu sevmesi çok güzel maşallahBenin kızım gündüzleri 1.5 en geç iki saat arayla uyumak istiyor.sizlerde durum nasıl
canım ben mama vermekten taraftarım, benimde kızım sürekli ağlıyordu hem o hem ben kafayı yiyorduk. ben gaz sanıyordum meğer doymuyormuş. ben bebelac devam sütü kullanıyorum 1 numara. eğer bebeğin severse ben tavsiye ederim güzel bir mama.Canım ben geçen ay doktor kontrolüne gitmedim, sağlık ocağında baktılar. Bizim 4.aya gelene kadar en yüksek aldığımız kilo 700 gramdı. Bir ara haftalık 20 gram falan almıştı, önceki doktorum sadece anne sütü vermemi istiyordu. Doktorumu değiştirdim. Şimdiki doktorumuz gayet ılımlı bir adam 3.ay kontrolümüzde gerekirse mama takviyesi yapalım demişti. Cadı kızım mama yemiyor, bende ek gıdaya başlamaya karar verdim. Önceden gaz problemi yaşıyorduk. Son 1 aydırda gazı çıkmasına rağmen, çok hırçın sürekli ağlayan bir kız oldu. Meğer yavrum doymuyormuş. Onuda tesadüfen anladım. Bakalım bu ay doktora gidicem neler söyleyecek çok merak ediyorum. He birde bir yerde okudum, bir bebeğin günde 3 defa (dolu dolu) bezini değiştiriyorsan bebeğin aldığı süt yetiyor demekmiş. Bizim son zamanlarda gözle görülür bir azalma vardı idrarında. 3.bezi her değiştiğimde çok az ıslak oluyordu.
anammm buketim maşallah yaa benimkini yüzüstü koyuyorum hiçbiyerini kaldırmıyor kafasından başka, ama ben çok sık yüzüstü yatırmıyorum, bbamda geçen gün dedi, kızı yüzüstü yatır zorlansın kasları gelişsin dedi. bugünden itibaren betüş yüzüstü yatacak başka yolu yok :)))maşallah hareketli bi bebek demekki..
benimki anca çırpınıyo..yüzüstü koyunca yüzüyo felan:))geri geri emekliyo..:))poposunu kaldırıyo amadönemiyo henüz..
merhaba arkadaşım..bende kasım annesiyim..kasım 15 de doğdu kızım..sallamadan uyutmayı bende isterim..ama şimdilik böyle gidiyor..ayakta sallıyorum..okuduğuma göre 4. ayda alıştırmak gerekmiş..altını temizleyin doyurun yatağına koyun ağlarsa kucağınıza alın sakinleştirin tekrar koyun diyor kaynaklar ma bu gece uykusu için yapılan tavsiye..gündüz sallamadan uyumuyor kızım..gece uykularımız iyi maşallahama gündüz 1 saat uyuyup 1 saat uyanık kalıyo..sallamadan da uyumyo zaten..siz nasıl alıştırdınız sallamadan uyutmaya..??
Benin kızım gündüzleri 1.5 en geç iki saat arayla uyumak istiyor.sizlerde durum nasıl
benimki 2 saat uyanık kalıyo sonra uyuyo ama..20 dk,15 dk, 1 saat..değişiyo..genelden şekerleme yapıyo..gece uykusu iyi..
kızlar bebeklerini uyutamayanlar varsa eğer hem gece hem gündüz tek bir uyutma şekli belirleyin.bi öyle bi böyle ya da nasıl uyursa değil.istikrarlı olun.ben tam 20 gün gece gündüz uğraştım, eşimin boşuna zaman harcıyosun alışamıcak bu çocuk diye kösteklenmesine rağmen ısrarla tek bi uyutma tekniğini direttim.şimdi gece gündüz tek bi teknikle rahatlıkla uyuyor bebeğim çok şükür.gece yatırmadan bi 10 dk. önce 30ml rezene çayı içirmenizi ayrıca tavsiye ederim.
Demekki bizim bebeklerin huyu suyu aynı. memeden yada kucagimda uyuttuysam kucagimdan indiği anda uyaniyor yada on yirmi dakika uyuyup tekrar memede uyumak istiyor.bence uykularını tam alamadıkları içinde cabucak uykuları geliyor.aynen gece uykusu çok iyi hiç uyanmıyor.3 hafta ise basliyorum.bu halde kimse bakamaz ki ,simdi bile kucagımda uyuyor
Merhaba Kasım 2013 anneleri.
13.11.2013 doğumlu bir oğlum var. Diş kaşıntısı problemimiz çok yoğun başladı. Birde akşam olunca max. 5 dk süren yoğun ateş oluyor ve hemen düşüyor. Konuyla ilgili deneyimi olan annelerimiz varmı acaba ?
Sevgiler.
Merhaba Kasım 2013 anneleri.
13.11.2013 doğumlu bir oğlum var. Diş kaşıntısı problemimiz çok yoğun başladı. Birde akşam olunca max. 5 dk süren yoğun ateş oluyor ve hemen düşüyor. Konuyla ilgili deneyimi olan annelerimiz varmı acaba ?
Sevgiler.
Peki siz hem gece hem gündüz aynı yöntem derken anlattıgınız pıspıslama yöntemini mi kullandınız uyuduktan sonar yatagına aldınız mı yoksa yattıgı yerde kaldımı,Bende denemek isterim açıkçası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?