- Konu Sahibi evenescence
-
Canım eğer alacaksan elektrikle çalışan makinalardan al, elle uygulanan süt pompası çok yorucu olur diye düşünüyorum. Bana görümcem kendi aldığı makineyi vermişti, çok işime yaradı gerçekten. İlk zamanlar bebeği 2 saatte 1 uyandırmak gerekiyor ve uyandıramıyorduk, bende sütüm az gelsede her iki göğsümü de sağıp biberonla uyurken kızımın ağzına veriyordum, uyanık olduğu zamanlarda da emziriyordum. Böylece göğsümden emmeyi de bırakmadı. Çok şükür 15 günlük olduktan sonra gündüz uyku düzeni biraz daha oturdu artık acıktıkça kendisi uyanıyor ve ağlıyor, ama malesef akşam 7 den sonra sabaha kadar huzursuz ve çok gazlıyızAyrıca günde 2 defa mama takviyesine de devam ediyoruz, o kadar şey yiyip içmeme rağmen hala sütümde artış olmadı.
sütün iyi maşallah...bırak emsin bebekler 4 aya kadar hızlı kilo alıyorlar.daha sonra süt yetmiyor gece daha az uyanıyorlar 2, aydan sonrada...ben gece boyu saatlerce emzirirdim ayda 1 kg yada 1200 kg aldı oğlum şuan 4,5 aylık oldu.kilomuz çok iyi ama artık 5 dkda sütü çekip bitiriyor.daha önceki aylar gibi saatlerce emmeye yetmiyorBebisim 10 gunde 400 gram almis.doktor sutumun yeterli oldugunu soyledi ama bebis emdikce geliyor.sagamiyorum.makina bebisim gibi guclu cekemiyor.bu arada cok ciddi gazimiz var.gaz cikarmilayi bilmiyor.emzirdikten sonra gazini cikarmak icin ugrasiyorum cikaramiyor.bir de nerdeyse 1bucuk saatte bir uyanip emmek istiyor.o yuzden hala sutumun yeterli olmadigini dusunuyorum.
kızlar tecrübeli anne olarak bebek gazına kimyon iyi geliyor.oğlumda gazlıydı öyle ağlamadı ama çok gaz çıkarıyordu sabahları emerken gece gazlı uyurdu.çay kaşıgının ucu ile kimyon ve üzerine anne sütü sağdım bebege içirdim sonrada emzirdim .karnı doyduktan sonra bebege masaj yaparak karnına dairesel biçimde gazını çıkarıyordu.deneyin ....
evet toz kimyon cnm.bilmiyorum benim oğluma çok fayda sagladı.her bebek farklı tabi..öyle bizim sabaha kadar uykususuz gecemiiz pek olmadı .gazlı bebekti ama gazııda olsa uyurdu sabahta kolaylıkla çıkarırdık.tamamen gaz 3,5 ayında bitti.artık yatırırken gazını almak gerekmiyor.ben dizime yüz üstü yatırıp sırtınıda ovyordum.bazende yüz üstü minderinde yatırıyordum kendi gazını çıkarıyordu.kimyonu hem oğluma hemde kendi yemeklerime üzerine döktüm.gaz çıkarmak biraz ugraştırıcı olabiliyor.ama kendinede dikkat et gazlı yemek yeme.ben kuru fasulye mercimek falan yemeye daha yeni başladım.şuan bayağı büyüdük.birde üşütme.o da geçyor.annenin gazıda maalesef bebeğe geçiyor.bebeğinin karnına bebek yağı sürüp masaj dairesel hafifçe masaj yap.toz kimyon degil mi? Benim oglumun da cok gaz problemi var kimyon anason rezen cayi iciriyorum ama fayda etmiyor cak agliyor yavrucak ve agrisindan sürekli emmek istiyor. Özellikle geceleri sabah kadar uyumuyor .
sezeryan ini 3.gunu hala yaravyerim aciyor. goguslerimde emzirirken .dayanamiyorum nevzaman geçer. ? sizler neler yaptınız. sutum var mi yok mu anlamiyorum
evet toz kimyon cnm.bilmiyorum benim oğluma çok fayda sagladı.her bebek farklı tabi..öyle bizim sabaha kadar uykususuz gecemiiz pek olmadı .gazlı bebekti ama gazııda olsa uyurdu sabahta kolaylıkla çıkarırdık.tamamen gaz 3,5 ayında bitti.artık yatırırken gazını almak gerekmiyor.ben dizime yüz üstü yatırıp sırtınıda ovyordum.bazende yüz üstü minderinde yatırıyordum kendi gazını çıkarıyordu.kimyonu hem oğluma hemde kendi yemeklerime üzerine döktüm.gaz çıkarmak biraz ugraştırıcı olabiliyor.ama kendinede dikkat et gazlı yemek yeme.ben kuru fasulye mercimek falan yemeye daha yeni başladım.şuan bayağı büyüdük.birde üşütme.o da geçyor.annenin gazıda maalesef bebeğe geçiyor.bebeğinin karnına bebek yağı sürüp masaj dairesel hafifçe masaj yap.
kızlar nasılsınız benım kız çok emıyo cokta kusuyo sızınkılerde öylemı:44:
benim oglumda da ayni ama ebe sikca emen bebekler daha kolay kilo alir zaten fazlasini cikariyor bebek acisindan sakincasi yok dedi sadece anne icin zor bir durum özelllikle gaz sorunu da varsa
Evet canım şu lansinoh un elektrikli pompasını bi denicem sanırım,fiyatı uygun.İşime yararsa zaten çalışmaya başladıktan sonrada kullanıcam.Benimkinin uyku düzeni baştan beri acıkınca uyanma şeklinde ama ne uyanma,öyle bir hırsla bağırıyorki sanırsın kıtlıktan çıkmış,bende bir süre emzirip arkasından mama veriyorum,mamayı vermeden sakinleşmiyor çünkü.Humana biraz artırdı benim sütümü ama çok fazla değil bende bir sürü şey yiyip içiyorum ama hayırlısı inşallah artar.Gaz için bugün kekik denedim işe yaradı gibi ama bilmiyorum daha
Bende o cihazdan var cok memnunum dereceleri var mesela mastit oldum cok ağrım var düşük derecede yapiyorum az agriyor.
26 kasımda kızım dunyaya sezaryanla geldi..kilosu 3800..ama kilo verdi...emme sorunu yasıyoruz..sutum var ama kızım ememiyor..gogus ucu problemi yasıyorum..cok uzgunum..mamaya baslamak zorunda kaldık..gunde 4 kere anne sutu veriyorum ama sagarak...bunada canım cok sıkılıyor malese(genede ugrsacam emmesi icin..hastanede mama verince hemen onun tadına alışmıs..bu bebişler cok zeki..
sorma canım ya sureklı ustunu degıştırıyorum bı o kadarda gaz sıkıntımız var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?