2013 Kasım Bebekleri Büyüyor

benim kızım da 20 kasımda doğdu.doğdugundan beri gece uykularımız sorunsuz ama gündüz maalesef öyle değil ilk aylar sürekli omuzumda uyuyordu,yatağına yatırınca uyanıyordu.şimdi büyüdüğü için omuzumda da rahat edemiyor ve uyumak istese bile uyuyamıyor.sonrada çok huzursuz oluyor.bütün günümüz uyutma seremonisi ile geçiyor.uyutmayayım diyorum öylede duramıyor.bana yardımcı olacak fikirleriniz var mı acaba? çok çaresiz kaldım.kendi yorgunluğumdan bile geçtim bebeğim için üzülüyorum...

valla canım kelin merhemi olsa hesabı aynı durumdayız benim belim kopuyo kucakta artık ayağımda sallıyom napımm ya bide benim ki çok tırsak ya uyutuyorum en ufak sesten korkarak uyanıyo geçen beni bornozla gördü iki saat susturamadı eşim sizinkilerde de varmı yaaa

beni farklı gördüğü zaman korkmuyor ama uyuduğunda en ufak çıt sesini bile alıp uyanıyor.parmaklarımızın ucunda yürüyoruz evde ama parkeden bi çıt sesi gelsin hooop başa dönüyoruz :) ama bu çok güzel bişey, bebeğimin işitme probleminin olmadığına delalet, daha ne isterim ki :)

kızlar bebeklerini uyutamayanlar varsa eğer hem gece hem gündüz tek bir uyutma şekli belirleyin.bi öyle bi böyle ya da nasıl uyursa değil.istikrarlı olun.ben tam 20 gün gece gündüz uğraştım, eşimin boşuna zaman harcıyosun alışamıcak bu çocuk diye kösteklenmesine rağmen ısrarla tek bi uyutma tekniğini direttim.şimdi gece gündüz tek bi teknikle rahatlıkla uyuyor bebeğim çok şükür.gece yatırmadan bi 10 dk. önce 30ml rezene çayı içirmenizi ayrıca tavsiye ederim.

benim oğlumda kakasını yapmamakta müthiş direniyor.en erken haftada bir, bir haftalık yapıyor.
bi rahatsızlığı yok, kabız değil, ıkınmıyor, şişkinliğide yok ama 1 haftadan önce kaka yapmıyor.
zeytinyağları, masajlar, egzersizler daha neler neler ama yapmıyor işte.
anne sütüyle besliyorum ama gün içerisinde 2 ölçek mamayla destekliyorum.
nasıl yapsak? var mı benzerini yaşayan kızlar?

canım benim kızımda da oldu ama anne sütü bağırsaklarda çok fazla emiliyormuş o yüzden olabilir dendi ama senin ki mama da yiyormuş onu bilemeyecem:44:

kızım omuzda uyumak dışında hiç bir yöntemi kabul etmiyor ki,ayakta sallamayada razıydım ama istemiyor.bugün keza yine öyle,gece uyuyan bir bebek gündüz neden uyumaz anlamıyorum.rezene çayı alayım belki işe yarar.korku olayına gelince son on gündür bizde yaşıyoruz aslında.dün banyo yaptırdıktan sonra havlusuyla beraber hafif kendime ddoğru çektim bastı yaygarayı,gören duyan olsa fena bişey yaptık zanneder.emerken mesela ses filan dinlemezdi uyurdu,şimdi en ufak bir seste gözlerini açıyor.birde çok ilginçtir bebeğim emerken ne benim nede başkasının konuşmasını istemiyor mızırdanıp ağlıyor,bizde mecburen susuyoruz

merhaba arkadaşlar benim kızımda 19 kasımda doğdu şimdiye kadar genel olarak uslu bir bebekti. ama bir haftadır felan öyle bir ağlıyorki sanki bir yeri kesilmiş.süreklide emmek istiyor aynı problemleri yaşayanlar varmı:?

canım bebekler gece ve gündüz kavramını bilmezlermiş seninkine yanlış mı öğrettiniz şapka falan takıyor musun canım gözlerini kapatıyor musun yani uyurken

canım karnı doymuyor olabilir büyüdüğü için sütün yetmiyor olabilir

mamada veriyorum almıyor emiyor sonra sürekli kusuyor ilk zamanlar mama verdim.gayet güzel alıyordu şu an onuda istemiyor.elleri sürekli ağzında salyaları akıyor:)diş çıkarıyor dicem ama daha çok küçük.sürekli mızmızlık.hiç böyle değildi.suratıma bakıyor içini çekiyor konuşamıyor ki söylesin derdini içim acıyor valla nabıcamıda bilemiyorum.doktorada götürsem bi şey yok diyecek.bilmiyorum napsam.

camım iki aylık bile diş çıkaran var bi bak bence

canım bebekler gece ve gündüz kavramını bilmezlermiş seninkine yanlış mı öğrettiniz şapka falan takıyor musun canım gözlerini kapatıyor musun yani uyurken

bence gece gündüz ayrımını biliyor ki geceleri uyuyor... şapka takmıyorum zaten erkenden istemedi bere filan
en iyisi zamana bırakmak, en önemlisi gece uyuması zaten

aynı durum benim bebeğimde de var.ellerini sürekli yalıyo bide cokcokcok ses çıkarıyor :)
salyaları akıyor sürekli.gerçi iştahında sorunyok maşallah sübühannallah.
geçici bi dönemdir eminim, sen kussada ürekli mama vermeyi ihmal etme ama sakın.

şu anda mamayı reddediyor zaten ama maşallah benimkininde iştahı yerinde başka bi şeyler yemek istiyor ama ben vermiyorum iki saatte bir emiyor karnı tok eminim heralde karnı ağrıyor diye düşünüyorum iki gündür nurse harveys şurup veriyorum daha iyi eskisi gibi çok ağlamıyor.birazda can sıkıntısı var tabi dışarı çıkmaya alıştı.bugünlerdede hava kötü çıkarmak istemiyorum.kapının yanına gelince susp bakıyor dışarı gitmek istiyor.

benim bebeğimde iki haftadır ellerinin yalıyor aynen cop cop ses çıkarıyor.geçici bir durum olduğunu düşünüyorum,ellerini keşvettiler çünkü,hatta şu sıralar sürekli giysilerini tutmayada başladı.birde kendi kendine dönüyor artık ve çok hoşuna gidiyor
bizde de sürekli kusma var ultrasonla mide muaynesi oldu herşey normal görünüyor doktor reflü olabileceğini söyledi.gaviskon verdi ama ben kullanmak istemiyorum,biraz daha büyümesini bekliyorum geçmezse tekrar doktora götürücem

maşalla oğluşuna tam olara ne kadarlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…