2013 Mart Anneleri.. Hadi gelin, burada buluşalım.. Herşeyi paylaşalım..

Cnm sat 30 haziran olduğunda tahmini doğum tarihin 6 Nisan 2013 oluyor.
Allah sağlıklı doğumlar nasip etsin hepimize..

canım 10 haziran son adetimin ilk günüydü. elimde bir doğum cetveli var benim. oradan baktıgımda beklenen doğum tarihi 18 mart gösteriyor. ama onun haricinde eğer nette bebeğim kaç haftalık diye arattığında çıkan sitelerde beklenen doğum tarihini de aynı zamanda hesaplıyor. buradan link vermek yasak mı bilmiyorum. yasak değilse link verebilirim.ama elimdeki cetvele göre senin sat 30 haziransa beklenen doğum tarihi 7-8 nisan gibi gösteriyor. hayırlısı bakalım canım benim.

bugün kesemizi de gördük Allah'ın izniyle. 7mm. :) bebişim benim yaaa. kısmet artık 2 hafta sonra kalp atışlarına. Arkadaşlar bir sorum olacak. benim doktorum şuan geçici. asıl doktoruma nasipse 27 temmuzda gidebileceğim. görev yaptıgım yer dışında oldugum için. ancak bu doktoruma sormayı unuttum. malum önümüz ramazan. doktorlarınıza hiç sordunuz mu oruç mevzusunu. size ne dediler. tutalım mı??

bu hafta içi ben de test yaptıracağım. son adet 6 hazirandı..inşallah... bakalım....

hayırlı olsun ben de seninle aynı durumdayım.. ben de senin gibi erkenden damladım doktorun kapısına. inşaallah perşembe günü keseyi göreceğiz Allah nasip ederse, endişeli keyifli, heyecanlı :)

Kızlar bende mart annesi olacağım inş.... Rabbim hepimize sağsağlim kucağımıza almayı nasip etsin.

Bende de keseyi göremezsek dış gebelikse diye korku oldu çok endişelendim ama rabbime şükürler olsun ki keseyi gördük 6mm bebişim.
Doktor haftaya tekrar bakalım dedi inş kalp atışlarınıda sorunsuz bi şekilde duyarız hepimiz. Normalde 6. Haftadan sonra duyulurmuş ama önce olma ihtimalide varmış benim için bu bebek mucize oldu okadar kan testi yaptım çıkmadı doktor söktürücü verdi ama içmedim iyiki içmemişim.

Hamilelik (Gebelik) 5. Hafta

Salgılanan hormonların etkisi ile erken gebelik belirtilerini hissedeceksiniz. Memelerde dolgunluk ve hassasiyet bu haftada en sık karşılaşılan yakınmadır.Sürekli uyku hali ve halsizlik genelde görülen bulgulardandır. Uterusunuzdaki büyüme mesanenizin kapasitesini azalltığı için sık sık tuvalete gitme ihtiyacı duyabilirsiniz. Eğer hala daha doktorunuza gitmediyseniz biran önce gidin çünkü içinizdeki canlı ile tanışma zamanı geldi.Doktorunuz vajinal ultrasonografi ile gebelik kesesini uterus içinde size gösterecektir. Eğer ultrasonda kese görülemez ise bu bir dış gebelik olabilir.Dış gebelik hayati tehlike yaratabilen ciddi bir durumdur, bu nedenle ilk kontrolünüzü geciktirmemeniz kendi menfaatiniz icabıdır

Döllenmeden sonraki 16. günde gelişim iyice hızlanır. Endoderm tabakasından akciğerleri çevreleyen zarlar, dil, bademcikler, ürethra, mesane ve sindirim sistemi gelişirken, mesodermden kaslar, kemikler, lenf sistemi, dalak, kan hücreleri, kalp, akciğerler ile üreme ve boşaltım sistemleri farklılaşır.Cilt, tırnaklar, saç, gözün lens tabakası, işitme sistemi, burun, sinüsler, ağız, anus, diş mineleri, hipofiz bezi, meme dokusu ve sinir sitemi ise ektoderm tabakasından farklılaşır. Döllenmeden 17-19 gün sonra embryonik alan bir armuta benzer. Kafa kısmı kuyruk kısmına oranla daha geniştir. Ektoderm tabakası nöral plakayı oluşturmak üzere kalınlaşır. Bu plakanın kenarları kıvrılır ve nöral oluk adını alır. Bu embryonun sinir sisteminin taslağıdır ve ilk gelişen organ sistemlerinden birisidir.

Bu haftanın sonunda bebeğin kan hücreleri oluşmuştur ve epitel hücreler arasında kanallar oluşturmaya başlamıştır. 21. güne ulaşıldığında mesodermden köken alan somitler nöral oluğun her iki yanında ve kuyruk kısmından başlayarak belirmeye başlar. Endokardial hücreler ise erken embryodaki ilkel kalp tüplerini meydana getirmiştir.

canım ben hastanede çalışıyorum doğum hastanesi bir binamız komple bütün doktorlara sordum kesinlikle oruç tutma dediler. Bebeğin tam gelişim ayında olduğu için etkilermiş. Ilk aylar önemli biliyorsun düşük riski falan var doktor bana vajinadan bir ilaç verdi düşük riskini azaltmam için sabah akşam onu kullanıyorum. Sen yinede bir doktoruna danış istersen

hayırlı olsun ben de seninle aynı durumdayım.. Ben de senin gibi erkenden damladım doktorun kapısına. Inşaallah perşembe günü keseyi göreceğiz allah nasip ederse, endişeli keyifli, heyecanlı :)

inşallah görürsün canım keseyi. Gerçi keseyi görünce de kalp atışı derdine düşüyoruz ama çok güzel bir duygu rabbim herkese nasip etsin....

inşallah görürsün canım keseyi. Gerçi keseyi görünce de kalp atışı derdine düşüyoruz ama çok güzel bir duygu rabbim herkese nasip etsin....

Cok dogru soylemissin bu cuma kalp atisini gormeye gidicez ve korku var.

kızlar bugün dotora gittik ve kesemizi gördük çok şükür herşey çok iyi dedi doktorumuz ama aklıma bişey takıldı ultrasondayken sordum kaç haftalık diye, kesenin görünüşüne göre 4 haftalık dedi ama benim sat a göre bakınca 5+2 de olmam lazım niye böyle oldu :44: hamilelik çizelgesi hangisine göre gün gün yazıyor acep sat a göre 5+2 keseye göre 4 ?

bende hamileyim ama doktorum henüz kaç haftalık olduğunu söyleyemiyor ultrasona girdim keseyi gördüm ama içindekini henüz göremedik inşallah haftaya cuma görebilcem allah izin verirse inşallah bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırız

hayırlı olsun tatlım çok sevindim :) keseyi biz de bugün gördük süper bir duygu :)

tşkkr ederim canım sizede hayırlı olsun bende çok garip hissettim kendimi bi an gerçekten büyüdüğümü anladım :)))))

tşkkr ederim canım sizede hayırlı olsun bende çok garip hissettim kendimi bi an gerçekten büyüdüğümü anladım :)))))

bende kendimi çok acayip hissettim kızlar sizin gibi hatta testi iş yerinde yaptım idrar testini tuvaletten çıkamadım walla :)

Cnm son adet tarihine göre hesaplanmıyor mü bu gebelik haftasi

Hamilelik haftası ile ceninin haftası farklı oluyor..
Yani biz döllenmeden önce gerçekleşen sat göre haftayı soyluyoruz ama
cenin in yaşı bundan 10*15 gün daha küçük
bu yumurtlama gununuze gore degısıyor
sanırım 5+2 olan sat a göre
4 hafta olan döllenmeye göre
olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…