bişey sorcam.. ya kızlar ben ciğer geliştirici iğneyi tek doz vuruldugunu sanıyordum.. bi arkadas yazmıs ısmını unuttum haftada 2kez vuruluyormuş..böyle düzenli vurulması gereken bi iğnemi ya..
bende de erken doğum rıskı var ama drum vermedi iğne?
Hayırlı geceler tombiş annişler:)
Bende dün gece sabaha kadar hastanedeydim2 gündür karnımda aşırı sertleşme ve belimde adet sancısı gibi bi ağrı vardı.aynı zamanda rahimde ciddi anlamda baskı oluyo ben resmen ayağa kalkamıyorum her an çıkacakmış gibi oluyor.neyse gece acile gittik nst ye bağladılar sancılar 70 e kadar çıktı doktor daha bakmadan bi aksilik olduğunu anladım acayip strese girdim çünkü daha biz doğuma hazır değildik oğlumla ve çantamız bile hazır değildi doktor sancı görünüyor iğne ve serum ile durdurmaya çalışalım aksi halde yatışını yaparız demez mi!!! Ben hemen ağlamaya başladım hala çanta düşünüyorum:) kalçamdan bi iğne yaptılar bide yaklaşık 2 buçuk saat süren serum taktılar kabus gibiydi neyse ki hamd olsun serum sonrası sancılarım azalmıştı eve gönderdi zaten sabaha karşı evdeydik öğlen tekrar nst için çağırdı kendi doktoruma gittim alttan muayene etti açıklık var mı diye çok şükür yoktu oğlumun kafası ve plesentam aşağıda olduğu için çok baskı yapıyomuş ciddi anlamda yürüyemiyorum neyse sancıda çıkmadı çok şükür ama doktorum yürüyüş artık yasak sürekli dinlen şu iki haftayıda atlatalım dedi hala risk var malesef bu sancılar erken doğum belirtisiymiş oğluşum 2600 gr fena değil çok şükür 34+4 deyiz ...bu arada eve gelir gelmez hemen çantamı hazırladım:) yarında bi kaç eksiğimiz var onları halledicez inş umarım oğlum zamanında gelir teyzeleri dua edin bize de...
Bende dün gece sabaha kadar hastanedeydim2 gündür karnımda aşırı sertleşme ve belimde adet sancısı gibi bi ağrı vardı.aynı zamanda rahimde ciddi anlamda baskı oluyo ben resmen ayağa kalkamıyorum her an çıkacakmış gibi oluyor.neyse gece acile gittik nst ye bağladılar sancılar 70 e kadar çıktı doktor daha bakmadan bi aksilik olduğunu anladım acayip strese girdim çünkü daha biz doğuma hazır değildik oğlumla ve çantamız bile hazır değildi doktor sancı görünüyor iğne ve serum ile durdurmaya çalışalım aksi halde yatışını yaparız demez mi!!! Ben hemen ağlamaya başladım hala çanta düşünüyorum:) kalçamdan bi iğne yaptılar bide yaklaşık 2 buçuk saat süren serum taktılar kabus gibiydi neyse ki hamd olsun serum sonrası sancılarım azalmıştı eve gönderdi zaten sabaha karşı evdeydik öğlen tekrar nst için çağırdı kendi doktoruma gittim alttan muayene etti açıklık var mı diye çok şükür yoktu oğlumun kafası ve plesentam aşağıda olduğu için çok baskı yapıyomuş ciddi anlamda yürüyemiyorum neyse sancıda çıkmadı çok şükür ama doktorum yürüyüş artık yasak sürekli dinlen şu iki haftayıda atlatalım dedi hala risk var malesef bu sancılar erken doğum belirtisiymiş oğluşum 2600 gr fena değil çok şükür 34+4 deyiz ...bu arada eve gelir gelmez hemen çantamı hazırladım:) yarında bi kaç eksiğimiz var onları halledicez inş umarım oğlum zamanında gelir teyzeleri dua edin bize de...
bişey sorcam.. ya kızlar ben ciğer geliştirici iğneyi tek doz vuruldugunu sanıyordum.. bi arkadas yazmıs ısmını unuttum haftada 2kez vuruluyormuş..böyle düzenli vurulması gereken bi iğnemi ya..
pijamaaaa canavarııııııııeşini de es geçmemişş ben de ortadakı mavıyı begenmıstım tam da onu almıssın hadı hayırlı olsun..
ha bu arada senın cantalar ne alemde hazırladın mı? birddeee zaten su yeşili degıldıkı o çanta.. ben mavi oldugunu bılıyodummm
Ayyyy canım
Çooookkk geçmiş olsun kuzum
İnşallah doğru zamanda gelir bebeğin
canım bu çatlaklar nasıl bişiii yaaa :26: beyaz renkli tırnak kadar çizgi mi yok sa kırmızılıklar var ya göbişte onlar mı çatlak oluyor :26: halaaa anlamış değilimKizlar bu sabah aynada gordum ne kadar cok catlamisim. Korktum kendimden. Catlayacagimi dusunmemistim. Vucudum yagli oldugu icin.
Harita gibi olmus. Sol tarafim catlamis. Sag tarafim tek tuk.
ahh tatlım büyük geçmiş olsun neyseki bebeğin halaaa göbişte inşallah kalacak daha dualarımdasınselam anneler hastaende stresle geçirilen gergin gece sonunda bugün evimdeyim...
topiğin ilk doğuranı ben olacaktım....
bebeğim 15 günde 60 gr.almış yani şuan 2.195 gr.büyümemiş,sebep boynundaki kordon,dün tüm gece NST bağlıydım duruma göre bu sabah sezeyana alınacaktım bebeğim benden beslenemiyor diye...sabah doktor çıkış verdi hafta tekrar gidicem....sanırım gününü beklemeyecek....allahtan herşeyimiz hazır....zaten dün akşam sonrasında normal doğum fikrini aklını tamamen sildim....şu kulaklar kaç normal doğuma tanık oldu....ayyyy.....dün geceyi unutmak istiyorum....
hay ALLAH canım yoksa erkene mi çekecek doğumu dr. uncnm çok geçmiş olsun.inş düzelir.senin yazını okurken bende kendim içinde endişelendim.dün bende drye gittiğimde kızım 9 günde 65 gr almış((.dr bana nedenini falan söylemedi.haftaya cumaya gidince aynı sorun olursa ozaman bakarız demişti.
uff yaa ebe de bilmişlik yapacak yabende perşembe yada cuma günü gidicem....bakalım ne diyecek....dün akşam ebeler senden beslenemiyorsa dışarıda beslenir kötü birşey değil bu bir süre küvezde kalır dediler...ister istemez üzüldüm gerildim böylemi olacaktı diye...ama şimdi herkes sanki ben birşey yemiyormuşum gibi iyi beslen diyor...1 hafta önden giderken nasıl besleniyorsam aynı şekilde devam ediyorum kimseye sebebin kordon olduğunu anlatamıyorum...ne yani ben ilgisiz aç gezen annemiyim??
biz kardeş kardeş takılıyoruz canım bebeğim tüp bebek tedavisi ile nasip olduğu için duyarlıyız bu konudaslm kızlar affınıza sığınarak bişe soracam. eşinizle ilişkiye devam ediyormusunuz doktoruma soramadım kaçıncı aydan itibaren bırakılıyo bilginiz varmı?
off benimde canım hem neler istiyor hem iştahımmm yokÇok cnm sıkılıyor yağmur yağıyo cnm pizza istiyo naapsam yoğurt çorbasıyla kendimi kandırıyım dedim ama olmadı halen istiyorum pizzayı. Eşimi arıyım getirsin bari acaba halen aşeriyorum yosa beynim bana numaramı çekiyo anamadım
evet canım son aylar özen göstermek lazım bencedecnm32.hafta kontrolumde drum artik iliski yok ve duzde yatmak yasak ya sagina ya soluna yatiyorsun dedi iliski meselesinin nedenini soramadim annem yanimdaydi zaten esimde son zamanlarda korkuyordu biz biraktik
aahhh canım benim çok geçmiş olsun hiç canını sıkma kilosuna haftaya 2.500 gr. olada bilir belli olmuyor ki inşallah gönlünce olsun dualarımdasınmrb.arkadaşlar.pek evde değildim ben ,siteye giremedim pek.bebeğimin suyundan bahsetmiştim.bugünkü kontrolümüzde doktorum dopler istedi.bu 3.istemesi oluyor.tansiyondan dolayı.ikisinde sorun cıkmamıştı.bugünkünde kanlanma bozuk çıkmış biraz.duyunca çok çok üzüldüm.yolda ağladım.geçen haftadan beri bebeğim yaklaşık 70 gr.almış.suyun azalması ve bebeğin beslenememesi kanlanmanın azalıp bebeğin beslenememesinden dedi dr.bebek sadece 2000gr ve 34+2yiz.aspirin içiyodum dr bıraktırdı haftaya alırım bebeği dedi.çok küçük değilmi ama.moralim çok bozuk bebekte sıkıntı olur diye.dışarda daha iyi beslenir,riske atamayız,kanlanma bozulmuş dedi.
off bende yürümeye gelemiyorum işkenceydi resmen günümSelam mis kokulu bebişelrin, cefakar anneleri :))) bu gunlerde durumumuz ancak bununla ifade edilebilir heralde. Bugun bebişime cibinlik almak için arabyala dışarı cıktık, toplamda 5 dk falan yurumusumdur yani ama hemn kasılmalrım başladı. Allahtan onemli şeyleri önceden hazır etmişim yoksa baya açıkta kalacakmışım ben..
Bu arada Face grubundan bir arkadaşımzı daha bugun sezeryan ile doğum yaptı.36+O idi ama bebişi önden gidiyordu sanırım. Sağlıklı, tatlı mı tatlı mı bir oğluşu oldu. İkisi de cok iyiler maşallah. Doğum kilosunu falan bilmiyorum henüz.
canım face grubuna adminler kimseyi almıyor artık.Grubu da gizli yaptılar.
Kuzum geçmiş olsun. Canını sıkma güzelim ya, dış sesler her zaman olacak maalesef. bebek doğunca da şekil değiştirip karşımzıa gelecekler. sen hiç kimseyi takma. Boyle zamanlarda herkes cok bilmiş olur. Stres de etkiler biliyorsun. sen rahat rahat hamileliğini geçirmeye bak ve doktoruna güven. Her şey güzel olacak merak etme
aynenn yaaa hep faceden aldık doğum haberlerinicnm vallahı bu face bebekleri pek bi aceleci çıktılar....bizim topiğin maşallahı var tüüü tüüü tüüüü
vuuuu 5 tane miaynen canım ya, 5. bebek geldi orda ama bu kuveze falan girmedi. Diğerleri hep erken gelmişti. Burda da vardır belki doğuran ama yazmıyorlar heralde. demirbaşlar sağlam duruyoruz maşallah.su subatın 15-20 gecsin bence burda da patır patır başlar. biri de ben olabilirim
yaaa ben bilmiyor muydum yoksa aklımdan mı çıkıvermişcanım bende aynı duruumdayım bebeğimin eşi ilk günden beri aşağıda geçen hafta rahime 1 cm uzaklıkta dedi böyle olursa sezeryan olursun dedi.bu hafta net birşey söylemedi haftaya geldiğinde büyük ultrasyonla bakarız dedi.. ona göre karar verecek sanırm...aman bebişimiz sağlıklı olsun dualrmz bebişlermzle..
aman maşallah bereket faceden hoş gelmiş minnak bebişKızlaaarrrr face de bir bebek daha geldi. 35. haftasında 2300 gr ve kuveze girmedi.Mart annelri oldu şubat anneleri. 35. te olupta endişelenenler bakın, dedim size korkmayın diye :)))
uff yaaa son dakika golllll misali çok geçmiş olsun inşallah ilerlemeden toparlanırsın canımmhasta olmadım olmadım hamilelik boyunca
ama şu an salya sümük grip oldum
fenalardayım canlar
aaaa çok geçmiş olsun üzülme canım anne sütü herşeye bedel bence bi tattırırsak tosuncuk olacak bebişlerimiz inşallahbenimde normalde bebeğim 15 mart gibi gelicekti.ama kızlar suyumda azalma varmış 16 sında kontrolüm vardoktor herhalde sezaryanla yaptırcak.senin bu haberini görünce sevindimmm....
benim hiç bir fikrim yok tatlımbüyüyen beşik aldım, beşiğin boyutu 70-180. İçine koyacağım yatağımın ölçüsü de 70*130.
bu ölçüye göre uyku seti bulmakta sıkıntı yaşıyorum, tavsiye edebileceğiniz bir marka/ölçüler varmıdır. Nelere dikkat etmem gerek arkadaşlar...
kıyaslama yaptık mı zaten moralmen çöküyoruz canım hiç canını sıkma her ebbek elbette aynı kilo-boy olmayacak sağlıkla gelsinler sütünle tontişleşecek annesicanım benim amin inşallah.
sağolasın canım,moral oldunuz hep.
teşekkürler canım.Allah hepimizin bebeğini bağışlasın.küvoz filan korkutmuyor da beni,sadece diyorum neden büyümüyor bu bebek,eksik hissediyorum kendimi.sağlıklı olsun da ufak olsun...bir de sitedeki kaçıncı haftada bebeğiniz kaç gram tarzındaki konulara baktıkça görüyorum en geri benimki .benle aynı haftadaki herkesin 500 gr ilerde bebeği.kesinlikle kıskanmıyorum ,allah bağışlasın herkesin bebeğini ama bebeğim geri olur diye endişeye düşüyorum.
bu arada elektriğimiz 1,5 saattir kesikti ondan cevap geç oldu...
yaaa dikkat ettim de 2 ayrı arkadaş ta ikiz annesi onlarda gebeliklerinde acayip burunları şişmişti
sağolun canlar, otlarımı kaynattım, içiyorum
hamilelikte burnum zaten şişmişti
şimdi kocaman olduuuuu
aynen böyleyim ya
:2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2:
bir bilmiş ebe dahacanım geçmiş olsun gripsin sanırım...
inşallah sağ salim,sağlıklı kucağıma alayım küçük olsun sorun değil ....
ebah arkadaşın da mesajından alıntı yapamadım ama o kadar benzer ki yaşadıklarımız.bana da aynısını diyolar yok çekirdek mi yiyomusum.bugün nstyi yapan ebe bile bana öğüt veriyo.burda gittiğim hastanede nstyi kadın doğumcu yapmıyo,nst odası var orda yapıyolar..neyse, nst istem kağıdında tansiyon için istendiği yazıyo.çok çekirdek mi yiyosun diyo ebe ,hayı rben aylardır peyniri bile tuzsuz yiyorum dedim.neden böyle o zaman diyo.zaten hassasım dr.dan yeni çıkmışız.ben yine uyarayım da dikkat et yemene diyo.insan zan altında kalıyo ya.ben bebeğimi düşünmezmiyim.
olsun canım zaten hemen-hemen çoğumuz buradayızaaa neden kimseyi almiyorlar ki
uzuldum
canım benim bildiğim kuru hurmaarkadaşlar geçenlerde hurmadan bahsetmiştik ya kuru hurmamı yoksa o diğer domates şeklinde olan hurmamı doğumu kolaylaştırıyordu onu bilemedim
oluyor bende de ama kasılma sancı olduğunu sanmam çünkü nst de hep iyi çıkıyor sonuçkızlar sizinde karnınızda sıkışma tarzı bi gerginlik oluyormu?bugün oldu bende biraz bebekmi itiyor bi tarafa dogru yoksa gazmı yoksa kasılmamı tam anlayamadım...ayaga kalkınca sanki asagıdan cıkıcakmış gıbı bı baskı oluyor bazen sanki fırlıcak aşagıdan :))))
CemreeeeeTavsiyeleriniz için teşekkürler canlar. Ortadakini aldım 25 tl ye bi de onun terliğini aldım
Bi de kocaya pijama aldım.
Bi sabahlık parasına 3 şey aldım. Bugün baktım da dışarıda mesela 1. Ve 3. Den vardı en ucuz 50 dediler. Hem denedim de hoşuma gitmediydi.
Umarım bunları beğenirimmmm
. İnşallah :18:
Gelince size haber veririm.
ahh tatlım çok geçmiş olsunnnnHayırlı geceler tombiş annişler:)
nickinin hakkını bu gece vermek istemiş demekkiSen erkenden uydurdun hayırdır
o kadar yorgun ve uykusuzum ki çıkıyorum kızlar yarın yazarımöpüldünüz iyi geceler kalanlara hoş sohbetler
canım kuru olan hurmadan bahsedıyoruz ......öbüründen olsada yesek keskearkadaşlar geçenlerde hurmadan bahsetmiştik ya kuru hurmamı yoksa o diğer domates şeklinde olan hurmamı doğumu kolaylaştırıyordu onu bilemedim
canım benım uzun zamndır var bazen gaz oluyor bazen bebekten bazen sancı sanırım D:kızlar sizinde karnınızda sıkışma tarzı bi gerginlik oluyormu?bugün oldu bende biraz bebekmi itiyor bi tarafa dogru yoksa gazmı yoksa kasılmamı tam anlayamadım...ayaga kalkınca sanki asagıdan cıkıcakmış gıbı bı baskı oluyor bazen sanki fırlıcak aşagıdan :))))
canımsın tedırgın olma sadece annecım hazırlan ıcın rahat etsın demıs bebeıs benımde gecen gun akıntım oldu cok korktum sımdı yıkadım herseyımı 2 gune hersey hazır olcak ınsallh .....umarım zamanında gelırlerr canım yaaaa benım evım hala boyancakHayırlı geceler tombiş annişler:)
ii geceler kızlar hepinize herkes iidir inşallah bizimde hiçbişeyimişz hazır deil hala korkuom doğuracam die bugn gittik bayağı bi alışveriş yaptık bebeğin herşeyi tam sayılır yıkanıp ütülenecek yarın halletcem onlarıda inşllah ama benim hala hiç bişeyim yok pijama felan fırsat olmadı bi türlü bu hafta hepsini halletmem lazım çıkacak delik arıo diorum bu çocuk bulsa hemen fırlayacak :) bide beşik konusunda karar veremedim 2 yaşına kadar felan oda yapmayacaz yatak odası için hangisindnen alsak bilemedim park yatak mı karyolama bide o münük şeyler var ana kucağı gibi tam yatak başına koymalık ama bilemedim bi türlü siz neler aldınız varmı tecrübesi olan :)
kızlarrr ben ılk cocogummmm kocam oluyor kendılerı herseylerını yıkadım sonrada bebeşımın olan herseyını yıkadım ayy coraplara oldum bıttım ya bıdı bıdı yaa nasıl bu kadar kucukcuk yaa hepsıııiçim gittti işte herseye yer buldum kaneplerın usru felan heryer camır dolu umurım ızmır guneslı olur yarın yaaa kurusunlarda ütülesem en azından bebegımın esyaları hazır olsa ev nasıl olsa hallolurrr .....eşim sanırım boya ısı evın temızlıgı sen ne zamn ben doguruyorum dıceksın ben taksıyı cagıracam sen gıt hayatım ben su evı boyyum arkandan gelırım olcak dıo nolur ole olmasın ben evrene mesaj yolluyorum ben bebegımın camırlarını utuliyimmm cantamı hazırlıyım esım evı boyasın temızlık yapılsın ablam 23 felan gelsın sonrada bebegım ısterse o an gelsın nolur Allah ım subhaneke dınımız amınnnn (fırat ça oldu ama ) bırınız daha bole dua edıyodu hangınısınız kılar ben Fıratı cook severımmm cocogumu anası dovmese daha ıyı olcaktaaaa ..... salça emmek mı sursem aa acıktım sankı ...ay nese ben kanepede sızıp kalan ve horlamaya baslayan kocamıda alıp cekılıyorummm neee yazasım varmıss be mazur gorun opuyorummmmmm
ii geceler kızlar hepinize herkes iidir inşallah bizimde hiçbişeyimişz hazır deil hala korkuom doğuracam die bugn gittik bayağı bi alışveriş yaptık bebeğin herşeyi tam sayılır yıkanıp ütülenecek yarın halletcem onlarıda inşllah ama benim hala hiç bişeyim yok pijama felan fırsat olmadı bi türlü bu hafta hepsini halletmem lazım çıkacak delik arıo diorum bu çocuk bulsa hemen fırlayacak :) bide beşik konusunda karar veremedim 2 yaşına kadar felan oda yapmayacaz yatak odası için hangisindnen alsak bilemedim park yatak mı karyolama bide o münük şeyler var ana kucağı gibi tam yatak başına koymalık ama bilemedim bi türlü siz neler aldınız varmı tecrübesi olan :)
canım bu çatlaklar nasıl bişiii yaaa :26: beyaz renkli tırnak kadar çizgi mi yok sa kırmızılıklar var ya göbişte onlar mı çatlak oluyor :26: halaaa anlamış değilim
ahh tatlım büyük geçmiş olsun neyseki bebeğin halaaa göbişte inşallah kalacak daha dualarımdasın
hay ALLAH canım yoksa erkene mi çekecek doğumu dr. unne diyelim bebişler anneleri üzmek yokk kalın kaldığınız yerde az daha
uff yaa ebe de bilmişlik yapacak yaboşver sen onu-bunu bebeğinle moral depolamaya bak tekrar çok geçmiş olsun tatlım
biz kardeş kardeş takılıyoruz canım bebeğim tüp bebek tedavisi ile nasip olduğu için duyarlıyız bu konudadr .umda hatırlatmadı bizde sormadık hiç
off benimde canım hem neler istiyor hem iştahımmm yokilgincim demi mide sorunumdan kaynaklı sanırım yoksa aşermeye devammmm yani
evet canım son aylar özen göstermek lazım bencede
aahhh canım benim çok geçmiş olsun hiç canını sıkma kilosuna haftaya 2.500 gr. olada bilir belli olmuyor ki inşallah gönlünce olsun dualarımdasın
off bende yürümeye gelemiyorum işkenceydi resmen günümaaa demek bi bebiş dahaa ceee yapmış maşallahh hoş gelmiş annesine tebriklerimizi ilet tatlım
aynenn yaaa hep faceden aldık doğum haberlerini
vuuuu 5 tane miben 4 oldu sanmıştımm hepsi hoş gelmiş sağlıkla-keyifle büyümek nasip olsun bebişlere inşallah
yaaa ben bilmiyor muydum yoksa aklımdan mı çıkıvermişayy haftaya tarih netleşebilir haa hadi hayırlısı bakalım şükür çoğumuz en riskli haftaları atlattık bebişlerin keyfine kaldık
aman maşallah bereket faceden hoş gelmiş minnak bebiştebriklerimizi iletin hatta tüm doğum yapanların hikayelerini beklediğimizi de iletin
uff yaaa son dakika golllll misali çok geçmiş olsun inşallah ilerlemeden toparlanırsın canımm
aaaa çok geçmiş olsun üzülme canım anne sütü herşeye bedel bence bi tattırırsak tosuncuk olacak bebişlerimiz inşallah
benim hiç bir fikrim yok tatlım
kıyaslama yaptık mı zaten moralmen çöküyoruz canım hiç canını sıkma her ebbek elbette aynı kilo-boy olmayacak sağlıkla gelsinler sütünle tontişleşecek annesi
yaaa dikkat ettim de 2 ayrı arkadaş ta ikiz annesi onlarda gebeliklerinde acayip burunları şişmiştisanırımmm ikiz gebeliğin belirtisi burun şişliği ve yüz şişliği iyileşeceksin inşallah çabucak
bir bilmiş ebe dahadüşünmez olur muyuz onlar bizleri nerden anlasın ağzı olan konuşuyor işte sıkma tatlı canını
olsun canım zaten hemen-hemen çoğumuz buradayız
canım benim bildiğim kuru hurma
oluyor bende de ama kasılma sancı olduğunu sanmam çünkü nst de hep iyi çıkıyor sonuç
Cemreeeeebiliyor musun bende pijamaaaa hastasıyımmmm koleksiyon yaptımm sayılır halaaa da her dışarı çıktığımda pijama görmeyivereyim güle güle kullanın
ahh tatlım çok geçmiş olsunnnnşükür şu an evdesiniz dualarımdasın
nickinin hakkını bu gece vermek istemiş demekki
ay ben bugün doyamadım sabahtan beri bişeyler yiyorum
en son 2 gibi salatalık yedim yattım biraz önce wc ye kalktım yine açım
salça ekmek girdi bak aklıma azıcık yiyim bari
kızlar ya ben bu gidişimde doktora sormayı unuttum bırakıyımmı dıye, hamıleliğimin basından berı kan hapını ve vıtamını kullanıyorum sizde kullanıyormusunuz hala benım gıbı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?