günaydın canım inşallah ilerlemez çabucak iyileşirsingünaydınnnnn canlarrrrrrr
sağlıklı ve huzurlu bir gün diliyoruz hepinizeeeeee
ben hala griple boğuşuyorumm
:2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2:
canım rosemmmmmerhablar güzel annelermis gibi bir hava var bugün dışarı çıkıp gezicez eşimle
Şifammmm nasılsın kuzum görüşemiyoruz yaa özlüyorum vallayazını okudum rabbim hayırlısı ne ise onu nasip etsin size kafanı bulandırma hangisine hazır hissediyorsan kendini ona karar ver belli mi olur cimcime sana bırakmaz kararı
merhaba canım evet evet zamanımm azaldı beeemaşallah şifacım zamanın azalmış darısı bize inşallah.bu arada çatlaklardan bahsetmişsiniz.benim kızım baştan beri ters hala da ters göbeğimle kasıklarım harita gibi kıpkırmızı hatta mosmor çatlaklar var.bir de sarkık orası boş olduğu için.ayrıca yan simitlerim basenlerim ve iç bacağım da aynı durumda.ve ben gebeliğimin başından beri lierac kremimi ve bebe yağını hiç ihmal etmedim bir de vazelin de sürdüm ama sonuç malum..kızımın doğum hediyeleri bana.çatlaklarım o kadar derin ki sanki ameliyat olmuşum
canım aslında 28 haftalıkken filan konuşmuştuk dr. umla özellikle tüp bebek gebesi olduğum için sezeryan yapacağını söylemişti ki hatta bormal doğumda risk daha fazla demişti kıymetli bebeği riske atamayız sezeryan olur demişti o gün bugündür hep sezeryan kabataslak konuşuyorduk ki dün normal doğum istersen yapabilirsin ama riske atmayım dersen sezeryan olur dedi banahem haftaya çatı muayenesinde daha netleşir ama aklım sezeryana daha yatkın tabi canımm
canlarım dün Nst için gittim dr . a ultrason 2 haftada 1 ama nst için her hafta gidiyorumnst iyi çıktı bebeğimin pozisyonu normal canım ( baş aşağıda ) dr. um bugün ne dese beğenirsiniz normal doğum da yapabilirsin karar sana kalmış ama bebeğim tüp bebek , kıymetli ve bu yüzden rikse atmak istemiyorum sezeryan olsun dersen onada kabul dedi düşün taşın haftaya kadar dedi haftaya ultrason ve kemik ölçümü v.s. gerekli ölçümleri yaparım tekrar gündeme getiririz doğum şeklini dedi eğer kararın sezeryan olursa 39 hafta olur (38 i çok geçirtmem ) dedi yani 23 şubat ayy kafam karıştı yaa keşke kolay normal doğum yaşayacağımı bilsem sıcak bakıyorum zaman zaman yaaa hem ben şiddetli adet sancısı yaşayan biriyim tek çözümü doğum olduğunu biliyorum ne bileyim yaaa ama bir de genetik bir hastalığım var Ailevi Akdeniz Ateşi ( FMF ) ki karın bölgesinde şiddetli ataklar yaşayan biriyim hadi diyelim normal doğum yaptım doğum sancımla FMF ataklarım karışırsa eğer :18::18::18: kesinlikle kıpırdatmayan bir sancı ki nasıl ıkınayım filan Rabbim kimseye vermesin yani en korktuğum bu aslında yoksa ağrılara alışık biriyim doğum sancısından korkmuyorum dediğim gibi korkutan hastalığımda o an geliverirse :18::18::18: ve de bu yüzden sezeryann ağır basıyor
bir yanım sezeryan diyor diğer yanım herkes doğuruyor sende doğur Şifaaaaa diyor
neyse kafamı bulandırmayım ben sezeryana geçeyim inşallah adet sancım ve fmf ataklarım da mümkünse gayet seyrek olurlar ömrümde
yaaa benim kafa niye allak-bullak oldu sandınallah allah.. ılk sezeryan demiş sonra normale dönmüş.. demekki durumunu müsait gördü.. neyse cnm ya hayırlısı diyelim ozaman..en doğru olan olsun....
merhaba canım evet evet zamanımm azaldı beeedarısı hepimize sıkıntısızca inşallah demek kızın dönmek istememiş canı sağolsun sağlıkla gelsin inşallah hadi yaa bayağı çatlamışsın aynen ne yaparsak yapalım çatlaklar kaçınılmaz sanırım bende de kırmızılıklar var farkettiğm
evet evetttt haftaya cumartesi kontrolde tarih tam netleşecekkkkk az kaldı azzzzNe guzel yakinda kavusacaksin bebisine. Keske ben de bir an onca kavussam bebegime.
evet canım zaten bende bebeğimin doğum pozisyonunda öğrendiğimden beri nasıl ruh halim değişmişti hep dönsün istedim öylece kaldııışifacım doğum pozisyonunda olsa nasıl çatlardım kim bilir :) canım bir avazda kurtarsın Allah.kendi sağlığını düşün sezeryan ol Allah korusun doğum anında panik olursan daha kötü olur.herşeyde bir hayır vardır bu da Allahtan gelen bişey
canım benimkide 70*130 besıgım aynı boyutta uyku seti aldım bu lüx die geçen uyku setleri var benimki düz beyaz saten gibi bişi onlardan aldım öteki normal olanlarda bulamadım bende hepsi küçüktü sende onlara bi bak.büyüyen beşik aldım, beşiğin boyutu 70-180. İçine koyacağım yatağımın ölçüsü de 70*130.
bu ölçüye göre uyku seti bulmakta sıkıntı yaşıyorum, tavsiye edebileceğiniz bir marka/ölçüler varmıdır. Nelere dikkat etmem gerek arkadaşlar...
evet evetttt haftaya cumartesi kontrolde tarih tam netleşecekkkkk az kaldı azzzzdarısı hepimize canım inşallah
Canım iyi geceler benim 2.hamileliğim ilk bebeğimde park yatak kullandım çok rahat ettim ama yükseltmesi olan modeli 3 yaşına kadar kullandık ayaklanmaya başladıklarında yükseltma çıktı oğlum aşağıdaki bölüme inince düşme kaygımda kalmadı ama yinede karar senin ufak beşikler uzun kullanımda çok riskli çabuk büyüyorlar çünkü önemli bişey daha var park yatakları toplayıp açmak biraz sıkıntılı olabiliyor ben açmaya çalışırken mekanizmanın birini kırdım çünkü o yüzden mutlaka satıcıya açtırın kapattırın almadan orada sizde özellile bikaç kere açıp kapatın umarım sana da yardımcı olabilbişimdir sevgiler
Insallah gun sayiyorum artik.
Degisik duygular icindeyim. Sanki hic dogum yapamiycakmisim, nasip olmayacakmis gibi geliyor. Allah korusun. Dogum yapsam bile bir sikinti beni bekliyormus gibi hissediyorum. Allah korusun. Bazen de dogumda olecegimi dusunuyorum. Allah korusun.
Bunlar aklima geldikce agliyorum. Doktor dese ki haftaya alicaz bebegi dunyalar benim olur. Bir an once olsun istiyorum. Bu stres bitsin istiyorum artik.
cnm çok geçmiş olsun acil şifalar.günaydınnnnn canlarrrrrrr
sağlıklı ve huzurlu bir gün diliyoruz hepinizeeeeee
ben hala griple boğuşuyorumm
:2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2:
cnm senin hem tüp bebek olması hemde diğer hastalığın sebebiyle ben olsan risk almazdım.sezeryanı tercih ederdim.tabiki normal doğum daha güzel ama sezeryana göre riskleride var.bence kafanı bulandırmacanlarım dün nst için gittim dr . A ultrason 2 haftada 1 ama nst için her hafta gidiyorumNst iyi çıktı bebeğimin pozisyonu normal canım ( baş aşağıda ) dr. Um bugün ne dese beğenirsiniz Normal doğum da yapabilirsin karar sana kalmış Ama bebeğim tüp bebek , kıymetli ve bu yüzden rikse atmak istemiyorum sezeryan olsun dersen onada kabul dedi Düşün taşın haftaya kadar dedi haftaya ultrason ve kemik ölçümü v.s. Gerekli ölçümleri yaparım tekrar gündeme getiririz doğum şeklini dedi Eğer kararın sezeryan olursa 39 hafta olur (38 i çok geçirtmem ) dedi yani 23 şubat Ayy kafam karıştı yaa keşke kolay normal doğum yaşayacağımı bilsem sıcak bakıyorum zaman zaman yaaa Hem ben şiddetli adet sancısı yaşayan biriyim tek çözümü doğum olduğunu biliyorum Ne bileyim yaaa ama bir de genetik bir hastalığım var ailevi akdeniz ateşi ( fmf ) ki karın bölgesinde şiddetli ataklar yaşayan biriyim Hadi diyelim normal doğum yaptım doğum sancımla fmf ataklarım karışırsa eğer :18::18::18: Kesinlikle kıpırdatmayan bir sancı ki nasıl ıkınayım filan Rabbim kimseye vermesin Yani en korktuğum bu aslında yoksa ağrılara alışık biriyim doğum sancısından korkmuyorum Dediğim gibi korkutan hastalığımda o an geliverirse :18::18::18: Ve de bu yüzden sezeryann ağır basıyor
bir yanım sezeryan diyor diğer yanım herkes doğuruyor sende doğur şifaaaaa diyor
Neyse kafamı bulandırmayım ben sezeryana geçeyim inşallah adet sancım ve fmf ataklarım da mümkünse gayet seyrek olurlar ömrümde
cnm dualarımız seninl.allahım korumuş.okurken bile okadar kötü oldum ki.neyseki atlatmışsın.inş bebeişin dahada sabrederhayırlı geceler tombiş annişler:)
bende dün gece sabaha kadar hastanedeydim2 gündür karnımda aşırı sertleşme ve belimde adet sancısı gibi bi ağrı vardı.aynı zamanda rahimde ciddi anlamda baskı oluyo ben resmen ayağa kalkamıyorum her an çıkacakmış gibi oluyor.neyse gece acile gittik nst ye bağladılar sancılar 70 e kadar çıktı doktor daha bakmadan bi aksilik olduğunu anladım acayip strese girdim çünkü daha biz doğuma hazır değildik oğlumla ve çantamız bile hazır değildi doktor sancı görünüyor iğne ve serum ile durdurmaya çalışalım aksi halde yatışını yaparız demez mi!!! Ben hemen ağlamaya başladım hala çanta düşünüyorum:) kalçamdan bi iğne yaptılar bide yaklaşık 2 buçuk saat süren serum taktılar kabus gibiydi neyse ki hamd olsun serum sonrası sancılarım azalmıştı eve gönderdi zaten sabaha karşı evdeydik öğlen tekrar nst için çağırdı kendi doktoruma gittim alttan muayene etti açıklık var mı diye çok şükür yoktu oğlumun kafası ve plesentam aşağıda olduğu için çok baskı yapıyomuş ciddi anlamda yürüyemiyorum neyse sancıda çıkmadı çok şükür ama doktorum yürüyüş artık yasak sürekli dinlen şu iki haftayıda atlatalım dedi hala risk var malesef bu sancılar erken doğum belirtisiymiş oğluşum 2600 gr fena değil çok şükür 34+4 deyiz ...bu arada eve gelir gelmez hemen çantamı hazırladım:) yarında bi kaç eksiğimiz var onları halledicez inş umarım oğlum zamanında gelir teyzeleri dua edin bize de...
sona yaklaştıkça aynı duyguları hepimiz taşıyoruz.daha çok korkular sarıyor bizi.ama geçecek hepsi.hep iyi düşünelimınsallah gun sayiyorum artik.
Degisik duygular icindeyim. Sanki hic dogum yapamiycakmisim, nasip olmayacakmis gibi geliyor. Allah korusun. Dogum yapsam bile bir sikinti beni bekliyormus gibi hissediyorum. Allah korusun. Bazen de dogumda olecegimi dusunuyorum. Allah korusun.
Bunlar aklima geldikce agliyorum. Doktor dese ki haftaya alicaz bebegi dunyalar benim olur. Bir an once olsun istiyorum. Bu stres bitsin istiyorum artik.
cnm bu hisler seni çok yıpratıyordur emınım ama inan ki geçici.. son demler artık iş güç bitti kndımızı bol bol dinliyoruz o yuzden böyle oluyor..
arkadasım 5 ay önce doğuma gırerken aglayarak girdi sebep ne bılıyormusun? ben doğumda ölücem hakkınızı helal edın dedıokadar durumu vahımdı yanı.. ama tabıkı cok şükür bişey olmadı 5 aylık tosuncuk bi kızı var...az daha sabırrrr
cnm çok geçmiş olsun acil şifalar.
cnm senin hem tüp bebek olması hemde diğer hastalığın sebebiyle ben olsan risk almazdım.sezeryanı tercih ederdim.tabiki normal doğum daha güzel ama sezeryana göre riskleride var.bence kafanı bulandırma
cnm dualarımız seninl.allahım korumuş.okurken bile okadar kötü oldum ki.neyseki atlatmışsın.inş bebeişin dahada sabreder
sona yaklaştıkça aynı duyguları hepimiz taşıyoruz.daha çok korkular sarıyor bizi.ama geçecek hepsi.hep iyi düşünelim
benim rahmime sanki iğneler batıyo gibi oluyo bide sırt ağrılarım çok çoğaldı:84::84:
canım ılk once kucuklerı elıyoruzzD:cunku bebek hareketşı olunca ınanak 4 ay bıle kullanmıyacaksın zorlasan en fazla 6 ay bebıs donuo felan pek guvenlı degılll.... ben de senın gıbı buyuyene kadar oda yapamıcammm part yatak alcaktım tum yeğenlerım park yatak kullanıyor ıannakı cok pratık ve coook sırınlerrr ama arkadsım suprız yaptı esı mabılyacı o alcak bıse taha besıgı yoksa ben begnmıstım park yatakları sıparıs verıodujmm arastır ıstersennnD:
bende çamaşırları hazırlarken en çok çoraplarda kalmıştımunutmuşum bebek nasıl bişeydir ya dedim bu kadar küçük mü oluyodu inşallah zamanında gelir canım sen yine olumlu mesaj göndermeye devam et böyle şeyler getirme aklına bu arada salça ekmek güzel göründü gözüme şimdi
yaaa gercektenn Allah ım ıze verdiği yarttığı bir mucize bu bebeklerrr bilmiyorum hem cok heycanladındım hem coook duygulandım aptal bır surat ıfadesı var hala suratımda
ayyy canımmm sureydın keske ben cok yıyorum kahvaltılarda ozellıle
cokkk kıskandım kahvaltınızı degıl canım hepımız mutlu olalım ınsallh gunesınızı cook kıskandım ızmırde olaydı kururrdu oğlusumun camsırlarıı
Ayyy canım evde kalorifer petekleri kurutma mekanımız artık
iğne konusuna yardımcı olan arkadaşlarım teşekkürler... dr um vermedıyse vardır bı bıldıgı elbette ama 4 doz olması şaşırttı beni:44:neyse ya en iyisi güvenmek kadın durumumu biliyo zaten...
cemrecim hazırlıklar bitmiş ya bi ütü kalmış oda halledilir.. hadi hayırlısı..şöylleeee kuvvetli bi kahvaltı yap da tosun paşa coşsun
Kahvaltı değil de güneş iyi geldi teyzesiiiii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?