Hayırlı geceler tombiş annişler:)
Bende dün gece sabaha kadar hastanedeydim2 gündür karnımda aşırı sertleşme ve belimde adet sancısı gibi bi ağrı vardı.aynı zamanda rahimde ciddi anlamda baskı oluyo ben resmen ayağa kalkamıyorum her an çıkacakmış gibi oluyor.neyse gece acile gittik nst ye bağladılar sancılar 70 e kadar çıktı doktor daha bakmadan bi aksilik olduğunu anladım acayip strese girdim çünkü daha biz doğuma hazır değildik oğlumla ve çantamız bile hazır değildi doktor sancı görünüyor iğne ve serum ile durdurmaya çalışalım aksi halde yatışını yaparız demez mi!!! Ben hemen ağlamaya başladım hala çanta düşünüyorum:) kalçamdan bi iğne yaptılar bide yaklaşık 2 buçuk saat süren serum taktılar kabus gibiydi neyse ki hamd olsun serum sonrası sancılarım azalmıştı eve gönderdi zaten sabaha karşı evdeydik öğlen tekrar nst için çağırdı kendi doktoruma gittim alttan muayene etti açıklık var mı diye çok şükür yoktu oğlumun kafası ve plesentam aşağıda olduğu için çok baskı yapıyomuş ciddi anlamda yürüyemiyorum neyse sancıda çıkmadı çok şükür ama doktorum yürüyüş artık yasak sürekli dinlen şu iki haftayıda atlatalım dedi hala risk var malesef bu sancılar erken doğum belirtisiymiş oğluşum 2600 gr fena değil çok şükür 34+4 deyiz ...bu arada eve gelir gelmez hemen çantamı hazırladım:) yarında bi kaç eksiğimiz var onları halledicez inş umarım oğlum zamanında gelir teyzeleri dua edin bize de...
ben haftada iki kez vuruluyorum canım.yalnız ikinci kür oldu bu.geçen hafta suyumun çok azalmasını görünce doktorum 2 hafta sonra doğum olabilir,bebeğin kilo alımı da yavaşlamış dedi,o yüzden vermişti.doğum çok yakın diye.cumartesi günü gittiğimizde de doplerde kan akımında sorun olduğunu ,ondan beslenemediğini söyledi.haftaya almam lazım,doğuma hazırlıklı olun dedi, ikinci ve son kez ciğer için iğne verdi.inşallah bebek daha durur anne karnında senin canım sağ salim de gerek kalmaz.bişey sorcam.. ya kızlar ben ciğer geliştirici iğneyi tek doz vuruldugunu sanıyordum.. bi arkadas yazmıs ısmını unuttum haftada 2kez vuruluyormuş..böyle düzenli vurulması gereken bi iğnemi ya..
bende de erken doğum rıskı var ama drum vermedi iğne?
Günaydın kızlar, geçmişe bakamadım.
Cuma öğleden snra zinliydim, iğnem var günlük.bitmişti, bende annemlerde kalıyorum (eşim burda değil ya) ama evlerimiz yakın. dr la görüşmüş 4 yıldır bizimle burda ilacı yazarmısınız diye, evet demiş.bu adam aile hekimi.öğleden sonra gittim, 10 hastaya tam 1 saatte baktı, tek yaptuığı ilaç yazmak.neyse gittim yazama sana dedi aile hekiminiz sağlık ocağınız yakın diye, dedim yürüyemiyorum (ev çok yokuşta ve arası yürüyerek 25 dk filan) yazama diye inatlaştı. yazarsam yarın yine gelseksin dedi, neden ki dedim ? alışırsın dedi, rica ediyorum dedim, olmaz diyo, yasal bi sakıncası mı var yazmanızın dedim hayır dedi, hamileyim bi müsama gösterebilirsiniz dedim hayır prensiplerine aykırıymış beyefendinin, bizim aile hekimide öğleden sonra yok süt iznindeymiş.ağlamaya başladım sinirlerim bozuldu annem uyarmıştı adam aksi kavga etme yazdır çık diye, dışardan seslerimizi duymuşlar annem başta o.ü. herkes sitem eti dr a. şikayet edelim herkese bunu yapıyor, ilaç bile yazmıyo aksinin tekli herkesi ağlatıp gönderiyo diye, tam kapıya yanaştım çıkcam seslerde duyuluyo ya hadi gel gel yazayım sırf hamilesin diye yapıyorum dedi, zor şer yazdı.o kadar kızdım ki ona, kaç saat sinrleim geçmedi, allah hastalrına sabır versin cidden zor bi adammış ya.
adanam, son iş günlerin inş kolay geçer,
sonsy, canım ya erkekleri anlamak mümkün dğeil
bende de durum vahim arkadaşlar.uykum gel-mi-yor! bebeğim için şeker hamurundan kurabiyeler yapmak niyetindeyim evet,ilham bu gece gelditekmelerimiz gümbür gümbür,yürümek neredeyse işkence kıvamında,sabrın sonu selamettir inşallah sanki hiç doğuramıcakmışım,sonsuza kadar böyle kalıcakmışım gibi hissediyorum!
dün gece bilg. başında geçmişi okuyayım derken uyuyaldım kızlarr. :))
cnm o kurabiyelerden ben de yapmak istiyorum, dışarda fiyatlar çok yüksek. nette araştırdım ama tarifli bişey bulamadım. senin aklında bişey varsa payşaşırmısın canım. nasıl yapıcaz onu da bilmiyorum. kalıp falan gerekiyo sanırım.
Cuma öğleden snra zinliydim, iğnem var günlük.bitmişti, bende annemlerde kalıyorum (eşim burda değil ya) ama evlerimiz yakın. dr la görüşmüş 4 yıldır bizimle burda ilacı yazarmısınız diye, evet demiş.bu adam aile hekimi.öğleden sonra gittim, 10 hastaya tam 1 saatte baktı, tek yaptuığı ilaç yazmak.neyse gittim yazama sana dedi aile hekiminiz sağlık ocağınız yakın diye, dedim yürüyemiyorum (ev çok yokuşta ve arası yürüyerek 25 dk filan) yazama diye inatlaştı. yazarsam yarın yine gelseksin dedi, neden ki dedim ? alışırsın dedi, rica ediyorum dedim, olmaz diyo, yasal bi sakıncası mı var yazmanızın dedim hayır dedi, hamileyim bi müsama gösterebilirsiniz dedim hayır prensiplerine aykırıymış beyefendinin, bizim aile hekimide öğleden sonra yok süt iznindeymiş.ağlamaya başladım sinirlerim bozuldu annem uyarmıştı adam aksi kavga etme yazdır çık diye, dışardan seslerimizi duymuşlar annem başta o.ü. herkes sitem eti dr a. şikayet edelim herkese bunu yapıyor, ilaç bile yazmıyo aksinin tekli herkesi ağlatıp gönderiyo diye, tam kapıya yanaştım çıkcam seslerde duyuluyo ya hadi gel gel yazayım sırf hamilesin diye yapıyorum dedi, zor şer yazdı.o kadar kızdım ki ona, kaç saat sinrleim geçmedi, allah hastalrına sabır versin cidden zor bi adammış ya.
selamlar bende uzun zamandır takip edemiyordum sayfamızı...nisan annesi olucam derken mart annesi oluyorum.. bende artık bu topikteyim... arada buradaydım zaten... 1 martta doktorum sezeryan günü verecek.... sanırım 4 mart olacak.....bebeğim 3 hafta önden gdiyor.... allahtan çalışabilir raporumu erken almıştım.. şimdi pazartesi izine ayrılıyorum bendee... ohhh evdeyimm artıkk bebeğimin bütün ihtiyaçlarını aldık...yıkaması ve ütülemesi kaldı...bu benim 2. sezeryanım olacak... ilki spiral anesteziydi... doktor epidural anestezi isteyip istemediğimi sordu... ne farkı var anlamadım ikisi de belden iğneli sanırsam....spiral anestezi çok rahattı epidurali bilmiyorum fiyat farkı da var o yüzden ben yine spiral olucam.... allahım inşallah hepimize kolaylıkla bebeklerimizi kucağımıza aldırmayı nasip eder....
bu aralar hiç keyfim yok. of pof demekle geçiyor günlerim. dün daha karnım çok sertti ağrılarım vardı. eşimle de tartıştım.
sanki ne desem rahatsız oluyor benden. abisinin eşi eylülde doğum yapmıştı karnım dar diyordu minyon birisi. ben minyon değilim senin öyle olmaz filan diyorlardı bana. ben de dün bi kaç defa dedim ki iri yarı olmakla alakası yokmuş bak benim de karnım büyümüyor,dar dedim. o da bağırarak kim demiş sana yaa öyle dedi. ben de kızdım ben diyorum merak etme birine bişey dediğim yok dedim. Anladı mı bilmem ama sonra başka şeyler demeye başladı. yanıma geldi. bana kötü davranıyorsun dedim.
sonra dolmuşum sanırım ben bi ağladım hıçkıra hıçkıra. şaşırdı, üzüldü aklı başına geldi. sonra tüm gün ilgi. Bu adamlara halimizi anlamaları için illa ağlamamız mı gerekiyor.
günler artık zor geçiyor son ana kadar beklemek istemiyorum 37-38de doğursam keşke. normal doğumdan da korkar oldum. hamileliğin son ayı ne kadar zormuş.
prensiplerine aykırıymış nasıl insan bunlar ya!!! kendi eşleri olsa yazarlar ama.. arkadaş hamileyiz işte keyfimden mi...ben 8 yıldır çalışıyrm 1 gün bile rapor almadım çok şükür birgün acaip hastyım doktorda farkında 3 gün yataktan çıkamadım doktora gidemedm ağrılarımdan en son eşim zorla götrdu doktora rapor ver dedik ilaaçları kullanınca kendine geleceksin demez mi..bende yinede garantiye alalım raporumuzu alalım dedim kadın prensiplerime aykırı dedi 2 gün sonra gel eğer hala böyleyse durumun ozaman yazarm dedi !!! yazmdı manyak kadın =)))
yani, kendilerine olsa akan sular durur.çok fenalar ya, sanada denk gelmiş. yani illa elden ayaktan mı düşeceksin yazsın diye, hastasın işte. yazıklar olsun böylesine, devlete milletine hizmet etmeyeceksen ne diye ordasın dimi ? bende bi gün otobüste bayıldım hatta kapıdan yere düşmüşüm.işe geldim şef git dr dan rapor al dedi, kadına anlattım tansiyonumu filan ölçmediği gibi bunn için rapor veremem deyip azarladı.bazı dr lar çok gaddar alla muhtaç etmesin öylelerine.prensiplerine aykırıymış nasıl insan bunlar ya!!! kendi eşleri olsa yazarlar ama.. arkadaş hamileyiz işte keyfimden mi...ben 8 yıldır çalışıyrm 1 gün bile rapor almadım çok şükür birgün acaip hastyım doktorda farkında 3 gün yataktan çıkamadım doktora gidemedm ağrılarımdan en son eşim zorla götrdu doktora rapor ver dedik ilaaçları kullanınca kendine geleceksin demez mi..bende yinede garantiye alalım raporumuzu alalım dedim kadın prensiplerime aykırı dedi 2 gün sonra gel eğer hala böyleyse durumun ozaman yazarm dedi !!! yazmdı manyak kadın =)))
caanım kaşıntı var mı diye dr sormuştu bana ama kokusuz oluncada risklimi bilmiyroum.inş önemli değildir.kızlar daha önce bahsetmiştim, doktoruma da söylemiştim akıntılarımın kaşıntısız ve kokusuz olduğunu. ama yaklaşık 1 haftadır ara ara nasıl bir kaşınıyo anlatamam. akıntı da çok şiddetli değil, kokusu az ama kaşınma çok fena. hatta kaşımamak için kendimi zor tutmama rağmen tahriş etmişim orayı. her kaşınma başladığında gidip bi yıkıyorum, çamaşırımı falan değiştiriyorum öyle bi rahatlama oluyo.
siz de var mı böyle bi durum? acaba ciddi bi enfeksiyon kapmış olabilirmiyim?
ne sinir bir doktormuş bu. hiç anlayış denen bir şey yokmuş. hayret ya
Gunaydin kizlar. Uyandik kahvaltimizi yaptik. Bilgisayar basina gectik.
Nasil bir insanmis o ya. Kendi tanidiklari olunca prensipleri islemez ama
Senin anlattigin doktor benim aile hekimime cok benziyor. Benimki de bir acayip.
yani, kendilerine olsa akan sular durur.çok fenalar ya, sanada denk gelmiş. yani illa elden ayaktan mı düşeceksin yazsın diye, hastasın işte. yazıklar olsun böylesine, devlete milletine hizmet etmeyeceksen ne diye ordasın dimi ? bende bi gün otobüste bayıldım hatta kapıdan yere düşmüşüm.işe geldim şef git dr dan rapor al dedi, kadına anlattım tansiyonumu filan ölçmediği gibi bunn için rapor veremem deyip azarladı.bazı dr lar çok gaddar alla muhtaç etmesin öylelerine.
caanım kaşıntı var mı diye dr sormuştu bana ama kokusuz oluncada risklimi bilmiyroum.inş önemli değildir.
valla ya, bide hamile olmasak nolur kimbilir, şikayet etmeyi düşündüm. hastaları eminim bana teşekkür eder, çok aşırı aksi, zaten surat 5 karış.beceriksizde 1 saatte 1 harf yazamıyo,
Selam Kızlar artık İstanbuldayız. Kaç gündür giremedim resmen 60-70 sayfa ilerlemiş. Nasıl okuyacağımCuma Artvinle vedalaştım. Biraz sinir bozucu oldu ayrılışım. Klasik yine elektrik yoktu. 10 kat merdiveni aynı gün 2 kez indim çıktım. Bacaklarım,kasıklarım ve karnıma ağrı girdi resmen. Sonra bu haftada İstanbula gitmekle ne kadar doğru bir karar verdiğimi anladım. Şimdi kendi evimdeyim. Az evvel eşimi Artvine yolculadım üzgünüm biraz.
Bu arada haftasonu eşimin dizindeki ağrısı için doktora gittik. Ameliyat dedi doktor. Onada moralim bozuldu. Bir doktora daha gidicez oda ameliyat derse haftaya tekrar gelicek ve ameliyat olacak. Bir taraftan üzülüyorum bir taraftan gülüyorum. Hastanede kendi doğum odamı ayırtmıştım artık eşimle yanyana yatarmışız :)
Yarın temizlikçi gelicek 2 yıldır kullanılmayan evim temizlenecek. Sonra kızımın kıyafetleri yıkanıp ütülenecek.
Bizden haberler böyle kızlar. Umarım herkes iyidir.
Papatyam rüyamda seni gördüm. beraber doğurduk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?