2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
çok teşekkürler zeyas,hemen bugün denemek istiyorum tarifini.

Kizlar doktordan geldim. Kizim 2500 . Bide bas asagi dónmus dedi doktor. Bu doguma hazir mi demek.iyi bisey yani dimi
gozun aydın canım bence iyi ilerde dönmemiş olmasındansa erken dönsün yani. canım sana yaptı mı çatı muayenesi ?

orda benim de yüksek çıkıyor canım heyecanlanıyoruz belki de ondandır. kaşları çatmış demek :) önceden söylüyor desene ne zaman bakacağını :)) o zaman ben 38e kendimi hazırlayayım :) hayırlısı hangisi ise o olsun o zaman canım ya senin bebiişin maşallahı var 3500 kg :) senin şekerin mi yüksekti. benim hastanede iyiydi geçen hafta sağlık ocağında baktılar yüksek çıktı. bu sefer muayenede benim bebeğin de kilosu çok çıkabilir diyorum kendimce...
raporu bir sor işyerine kabul ederlerse faks çekersin. artık izne de ayrıldın. hadi bakalım güzel haberlerini bekliyorum. :)

Canım bende grip oldum çokta öksürüyordum kendi kendine geçer sandım ama ilerledi ve bronşite çevirdi.Gebeliğe uygun antibiyotik verdi doktor şükür 2 günde toparladım çok kötüydüm.Kandaki mikrop çok ilerlemişti benim iğne tedavisi bile gerekebilir dedi gögüs hastalıkları uzmanı ama şükür gerek kalmadı.Geçmiyorsa bence doktora mutlaka git geçmiş olsun.

ozokun bizim seninle tahmini dogum tarihlerimiz ayni, sen normal dogum mu istiyosun, ben normal dogumu bekliyorum, eger sen de oyleysen hangimizin bebegi once davranicak acaba

Kizlar doktordan geldim. Kizim 2500 . Bide bas asagi dónmus dedi doktor. Bu doguma hazir mi demek.iyi bisey yani dimi

evet canim doguma hazir demek, ama dogum cok yakin demek degil, ilk bebeginse ilkler erken donuyolar cunku, hayirli olsun

canim tam olarak ne sormak istedigini anlayamadim, gribi ilacsiz nasil atlatirim mi demek istiyosun? eger oyle ise bol bol dinlenme, meshur hamilelikte zararsiz bitki caylari, bol bol sivi tuketimi, iyi beslenme filan, bu arada doktorun ilac da verir istersen, hamilelikte guvenli agri kesiciler, oksuruk suruplari ve antibiyotikler var, istersen bi ara doktorunu o seni yonlendirir bu konuda, gecmis olsun

Merhaba arkadaslar bugun doktora gittim 36+2 yiz suan 2 hafta sonrasi icin gun verdi doktorum.nts ye baglandik bisey cikmadi.eve geldim afedersiniz wc de peceteye bayag bi kan geldi cok korktum.doktoru aradim.suyun geldimi kasilmalarvar mi dedi yok dedim o zaman dinlen takip et devam ederse kadilman olursa su gelirse hemen gel bebegi alalim defi.cok sukur bir sıkintim yok su ama qma cok korktum.bu arada kasilma nasil oluyor??bilen varmi..dualarinizi bekliyorym...birde dogum yapan varmi arkadaslar.??

Kızlar benim için önemli bişey sorcam benim oğlan 12 gun önce doktora gittiğimizde tersti kafası göğsumun altında buyuk bi ihtimalle dönmez sezeryan olursun dedi bugun sağlık ocağına gittim elle şöyle bi baktırdım zaten bende tahmin eiyodum çunku sol tarafımtop duruyo hep hala kafası sol tarafımda dönmemiş inşallah dönez normalden korkuyom çokkkkkk .sizce kafası sol tarafımda iken aşağı dönermi bu arada 35 haftalık olduk oğlumla

canim galiba su 'nisan' denilen serviksi kapayan dokuyu atmissin, dogum yakin yani ama tabi yakin derken bugun yarin degil, nisanin gelmesi suyun gelmesi gibi acil bir durum degil, dogumun basladigini degil de yaklastigini gosteriyor, kasilmalarsa herkeste farkli hissediliyor, benim kizlarimin ikisinde de baslangictan son ana kadar regli agrisi seklindeydi, yani karnimda gobegimde bir buzulme, sertlesme filan hic hissetmedim, sadece gidip gelen bir regli agrisi giderek guclendi, onemli olan sekli ne olursa olsun, duzenli ve siddeti artarak suresi uzayan her turlu agri ve sanciya dikkat etmek, Allah yardimcin olsun canim

geçmiş olsun canım çatı muyenesi falan yaptımı. benim ilk bebeğimde çatı muayenesinden sonra böyle olmuştu.5 gün sonrada doğum yaptım gelen kan nişan olabilir. ama zaten az kalmış doğması normal artık hayırlısı olsun

canim bebegin pozisyonuna niye bu kadar takiliyosun ki, sen zaten sezeryana karar vermissin, 'bebek bas asagi donmus, seni zorla normal dogurtucaz' diycek degil ya doktorun

heralde heyecandan dediğin gibi hane acil bi durum yoksa sööluodur önceden nst ye baktıktan sonra sööledi zaten sancım çıkmadı şekerim yok canım 2 kere yaptı ikisindede normal çıktı ne diycem kızlar aman hiç bişey için üzmeyin kendinizi canınızı sıkmayın ben inanmazdım ama bu gün şoklar geçirdik ya gerçekmiş dedim biz ne hissedersek oda hissediıomuş :) senin kontrol ne zaman canım ya izne ayrıldımda hiç bişeyimiz yok daha bi dinlenemedim kaç gündür çarşı pazar geziıorum bugünde ütü yapıorum şimdi 5dkka otur 5 dkka yap :)

.

yok cati muayenesi yapmadi.sezeryan olcak diye belkide.artik direkt doguma gel dedi.zaten 1 hafta yurt disinda spnraki haftada dogum insallah...ama dedigin gibi yakinsa dogum ne yaparim doktorum yok:+((

sagol canim...ins..cok yakin degildir.doktorum yurt disina gidiyor(

canim bebegin pozisyonuna niye bu kadar takiliyosun ki, sen zaten sezeryana karar vermissin, 'bebek bas asagi donmus, seni zorla normal dogurtucaz' diycek degil ya doktorun

Ya eşim izin vermyoki - annemde ölmeden önce sen sezeryan ol eşin senden soğumasın demişti 5 sene önce kadar cinsellikle alakalı :) bu arada hem sezeryan olsun istiyom hem mecburiyetten seZeryan olmuş gibi olmak istiyom nasıl anlattım bilmiom ama beni anladıını umuyorum normal doğumu gözum yemiyo ayyyy kocaman nasıl çıkıcak yarabbim yardımcımız olsun . Bu arada annemin dediğini dedm ama öyle bi korkum yok sadece normal doğumdan korkuyom sizce dönermi ya

.

yok cati muayenesi yapmadi.sezeryan olcak diye belkide.artik direkt doguma gel dedi.zaten 1 hafta yurt disinda spnraki haftada dogum insallah...ama dedigin gibi yakinsa dogum ne yaparim doktorum yok:+((

o zaman inş bir hafta daha bekler bebişin. ama gelirsede telaşa kapılma herşeyde vardır bir hayır hastanedeki başka bir doktor yada başka bir hastane olabilir üzme yani sıkma kendini boşuna. eğer sağlık sorunun yoksa normal sancıların kendiliğinden gelirse normali düşün derim ben hakkında hayırlısı

dogumdan sonra zaten 8 hafta dogum izni yok mu ki. Rapor alsam 8 haftaya mi ilave edilir? :26:

saglik problemim var.kan sulandirici kullaniyorum.plesantam asagida..ve tup bebek..o yuzden doktorum sezeryan diyor

bu gittiğinde nst girmedin mi ?

ben haftaya perşembe gideceğim. 36 oluyor ayrılacağım izne.

peki nstde sancısı çıkan arkadaşlar sancı çıkınca ne yapıyor doktor ? açılma var mı diye muayene mi ediyor ?

merhaba kızlar
doktordan geldim, geçmişi okumadan havadisleri yazayım dedim.
Benim kız genelde 1 hafta önde gidiyordu, bu hafta haftasında çıktı. Tansiyonum bebeği etkilemeye başlamış, ama bir gelişim geriliği vs henüz yok. 3 kilo olmuş ama doktor doğum kilosu 2.9-3.1 arasında olur dedi, tansiyon yüzünden herhalde. Hafif sancılarım çıktı. Suyu azalmış ama riskli değil şimdilik.

Çatı muayenesi yapıldı. O sırada rahmin çok yumuşamış dedi. Doğum yakın ama bu haftayı çıkarırsın önümüzdeki hafta Allah kerim dedi. Bugün 36+1. Geçen haftaki kontrolde sezaryen bile olsa 40+4'de alırım diyen doktor bu hafta 38'i geçirme taraftarı değilim bebek iyi şimdi, riske atmayalım dedi.

Hayırlısı. Şimdi bile doğsa çok risk yok artık nasılsa. Tevekkül edecez, doktora güvenecez, sağlıcakla alacağız inşallah kızımızı kucağımıza.

Doktora giderken ay yetti artık, bir an önce doğsa diyordum, iş ciddiye binince endişelendim. Yani endişe de değil de bu belirsizlik hayatın değişecek olması vs vs bir korku geldi.

Bu arada doğum şeklini de konuştuk. Bebek riske girmediği sürece normal doğum deneriz dedi. Pelvis biraz darmış ama bebek de çok büyük değil nasılsa dedi. Ama sen sezaryana hazırlıklı ol, sonra hayal kırıklığına uğrama dedi. Tansiyonum kontrolde 15-10 çıktı. Doğumda daha da artar diye endişe ediyor.

Genelde su gelmesi, sancılanma falan gece oluyormuş. Geceleri beklerim telefonunuzu dedi :)

Ben de haberler böyle. Şubat annesi olma olasılığım yükseldi :))

yok canım muayeneden önce aldı hatta sonra ultrasyona girdim senşde alır bu hafta nst ye mutlaka 35den beri giriorum ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…