Ya eşim izin vermyoki - annemde ölmeden önce sen sezeryan ol eşin senden soğumasın demişti 5 sene önce kadar cinsellikle alakalı :) bu arada hem sezeryan olsun istiyom hem mecburiyetten seZeryan olmuş gibi olmak istiyom nasıl anlattım bilmiom ama beni anladıını umuyorum normal doğumu gözum yemiyo ayyyy kocaman nasıl çıkıcak yarabbim yardımcımız olsun . Bu arada annemin dediğini dedm ama öyle bi korkum yok sadece normal doğumdan korkuyom sizce dönermi ya
ah canim sen cidden cok korkuyosun normal dogumdan:) birincisi annenin soyledigini unut, benim esim iki dogumumda da yanimdaydi, her seyin yakin sahididir yani :)) ama benden sogudugu filan yok ki bak ucuncuyu bekliyoruz:)) sonra ben seni cok iyi anladim merak etme, sezaryana mecbur kalmis olmak istiyosun, ne diyelim o zaman insallah donmez oglusun :) ama unutma ki kadinin fizyololjik yapisi normal doguma uygun yaratilmis, milyonlarca yildir insan nesli bu sekilde ilerliyor, Rabbim kolayligini veriyor, rahat olmaya calis
Evet canım doğuma hazırlanıyor senin bebiş :))Kizlar doktordan geldim. Kizim 2500 . Bide bas asagi dónmus dedi doktor. Bu doguma hazir mi demek.iyi bisey yani dimi
80 km normalde nası gidip geliyodun yahu :) maaşallah bebişine tosuncuk olmuş :)canım hoşbulduk evi b.. götürüoda biraz toparlayıp yazayım dedim şimdi oturdum çok şükür bi aksilik yok çatıyı bu haftada yapmadı haftaya bakacaz doğum kanalına felan dedş yane 38 de oluo 37.hafta raporumu yazdı nasıl teslim etcem işyerine bilmıorum 80km faks çeksek olmazmıki yaa tansiyonum gene yüksek çıktı ama evde hep normal çıkıo 14ü geçerse mutlaka gelıosunuz dedi bebişim 3,500gr olmuş kaşları pek çatıktı sinirlimisin dedi sabah gitmeden kocişi kaldırcam die uykudan gerildim biras onada yansımış çok tatlıydı asık bi surat mutsuz şirin :) sonra düzeldi allahtan nst de bi sorun çıkmadı duruşu hala normal doğuma uygun deil dedi doğum kanalına girmemiş hemen kenarında duruo o zamana kadar dönmezse sezeryan olcak ama en son ihtimal tabi dedi zaten bu çocuk 4,5kg üzerinde olcak dio normal doğumu unut o zaman dedi aslında normal istıorum ama içten içten sewinmedim de deil :) bizden haberler bu kadar
Canım benim sezeryan maalesefozokun bizim seninle tahmini dogum tarihlerimiz ayni, sen normal dogum mu istiyosun, ben normal dogumu bekliyorum, eger sen de oyleysen hangimizin bebegi once davranicak acaba
evet canim doguma hazir demek, ama dogum cok yakin demek degil, ilk bebeginse ilkler erken donuyolar cunku, hayirli olsun
canim tam olarak ne sormak istedigini anlayamadim, gribi ilacsiz nasil atlatirim mi demek istiyosun? eger oyle ise bol bol dinlenme, meshur hamilelikte zararsiz bitki caylari, bol bol sivi tuketimi, iyi beslenme filan, bu arada doktorun ilac da verir istersen, hamilelikte guvenli agri kesiciler, oksuruk suruplari ve antibiyotikler var, istersen bi ara doktorunu o seni yonlendirir bu konuda, gecmis olsun
Allah yardımcın olsun tatlım nişan nası bişey hiç bilmiyorum ama sen yine suyuna dikkat et ne olur ne olmazMerhaba arkadaslar bugun doktora gittim 36+2 yiz suan 2 hafta sonrasi icin gun verdi doktorum.nts ye baglandik bisey cikmadi.eve geldim afedersiniz wc de peceteye bayag bi kan geldi cok korktum.doktoru aradim.suyun geldimi kasilmalarvar mi dedi yok dedim o zaman dinlen takip et devam ederse kadilman olursa su gelirse hemen gel bebegi alalim defi.cok sukur bir sıkintim yok su ama qma cok korktum.bu arada kasilma nasil oluyor??bilen varmi..dualarinizi bekliyorym...birde dogum yapan varmi arkadaslar.??
Kızlar benim için önemli bişey sorcam benim oğlan 12 gun önce doktora gittiğimizde tersti kafası göğsumun altında buyuk bi ihtimalle dönmez sezeryan olursun dedi bugun sağlık ocağına gittim elle şöyle bi baktırdım zaten bende tahmin eiyodum çunku sol tarafımtop duruyo hep hala kafası sol tarafımda dönmemiş inşallah dönez normalden korkuyom çokkkkkk .sizce kafası sol tarafımda iken aşağı dönermi bu arada 35 haftalık olduk oğlumla
Hemşire ne dedi sordunmu? Son zamanlard dönmesi biraz zor oluyomuş ama dr belli olmaz son hafta dönenleri de gördüm demişti bana. Anlıyorum seni ama korkuyosan normal doğumdan hiç uğraşma. Eşinle de konuş bence sonuçta ağrısını sızısını çekecek olan sensin karışmasın dimi ama :))Ya eşim izin vermyoki - annemde ölmeden önce sen sezeryan ol eşin senden soğumasın demişti 5 sene önce kadar cinsellikle alakalı :) bu arada hem sezeryan olsun istiyom hem mecburiyetten seZeryan olmuş gibi olmak istiyom nasıl anlattım bilmiom ama beni anladıını umuyorum normal doğumu gözum yemiyo ayyyy kocaman nasıl çıkıcak yarabbim yardımcımız olsun . Bu arada annemin dediğini dedm ama öyle bi korkum yok sadece normal doğumdan korkuyom sizce dönermi ya
arkadaşlar ben merak ediyorum nstde sancı çıkınca doktor ne yapıyor. hazırlıklı olmak istiyorum ben hiç girmedim ilk defa haftaya gireceğim.
çok saol canım ya amin.uyuz adam ya hamile hamile üzmüş seni allah bin beterini kendi başına versin o adamın çok sinirlendim
hayırlı lsun canım
tamam canım valla çok iyi olur bol bol dua ederiz sana teyzesi :) bende ona göre gideirm nereye gideceksem.sağol canım. bi tek çantamız kaldı onu da ben kaç gündür hazırlıycam ertele ertele hala hazırlayamadım :)
ben pazartesi günü müdür yardımcısına sorarım nerelerden almışlar sana yazarım canım. geçenlerde müdür yardımcısı git nerden alıyorsan al yoksa sınıfta kalacaksın git özel dişçiden al diyordu bir öğrenciye
sevgili candaş geçmiş olsun hamile bir kadını nasıl bu kadar üzmeyi göze alır bu insanlar anlayamıyorum,benim eşim de aile hekimi fakat çoğu kez hastalar gelip dert anlatıp ağlıyorlar,psikolojik destek bile veriyor -dizim ağrıyor oğlum,-çocuğum sürekli hasta doktor bey vs. bende kıskanıyorum tabii beni o kadar dinlemiyorsun diyeama zalimleri de çıkıyor işte insanoğlu...
akıntı problemi bende aylardır var,renksiz kokusuz akıntı zaman zaman kaşıntı verici oluyor.travazol,o bölgeyi kuru tutma vs geçiyor sonra tekrar ediyor ayda bir gibi,hormonal değişim buna sebep oluyor diye biliyorum.ztn 35. haftada streptokok B testi yapılıyor normal doğum yapacak kişilerde bu bakteri enfeksiyonun bebeğe geçmesine sebep oluyor bu sebepten doktorlar takip ediyor sezaryende tedaviye gerek görülmüyor diye biliyorum.doktoruna sormanı öneririm...
şulecim,adaşım Kanaltürk - Tatlı Sürprizler 1.Kısım (Şeker Kurabiye-Lohusa Şerbeti) - YouTube (yada google'dan kanaltürk tatlı sürprizler bebek kurabiyesi diye aratırsan da bulabilirsin) adresinden bebek kurabiyeleri yapımını izleyebilirsin evet kalıp şeker hamuru vs gerekiyor.beni müthiş heyecanlandırdı bu iş neden bilmiyorum...malzemeleri de netten sipariş verdim eğer memnun kalırsam buradan paylaşırım.bi arkadaşımız da tarif paylaşmış ismekten alınma, onu da denemek istiyorum...yaparsam resim yüklerim inş.herkese ağrısız sızısız bir gün diliyorum arkadaşlar
canım çok saol ya, evet her dr aynı değil, aksine bu durumda yardımcı olan dr lar çok çok fazla, ben kötüye denk geldim.saolsun eşinde, mesleğinin yanı sıra dualarda alıyodur bol bol.işte aksi olanda böyle beddua alır ancak.canım sana da sorayım heyet raporunu hangi branşlar daha kolay veriyo eşine sorabilirmisin sende ? bende de akıntı çok ama kokuda kaşıntıda yok şükür, sende de sıkıntı yok anladığım kadarıyla dimi ?slm arkadaşlar... her zaman buraya yazı yazamasam da hemen hergün okuyorum. Ama çalıştığım için işlerimde olduğundan her zaman yazamıyorum. ama ara ara yazıyorum. 33 haftalık oldum nasipse. 42 günüm kaldı doğuma hayırlısıyla. 2-3 gündür ağır bir grip geçiriyorum ve çok öksürüyorum. karnımda ve boğazımda çook acıyor. doktora da gitmiyorum ilaç vermezler die. bu konuyla ilgili bilgisi olanlar cvp yazabilir mi.......
oo maşallah yavruya koca adam olmuş ya :)canım hoşbulduk evi b.. götürüoda biraz toparlayıp yazayım dedim şimdi oturdum çok şükür bi aksilik yok çatıyı bu haftada yapmadı haftaya bakacaz doğum kanalına felan dedş yane 38 de oluo 37.hafta raporumu yazdı nasıl teslim etcem işyerine bilmıorum 80km faks çeksek olmazmıki yaa tansiyonum gene yüksek çıktı ama evde hep normal çıkıo 14ü geçerse mutlaka gelıosunuz dedi bebişim 3,500gr olmuş kaşları pek çatıktı sinirlimisin dedi sabah gitmeden kocişi kaldırcam die uykudan gerildim biras onada yansımış çok tatlıydı asık bi surat mutsuz şirin :) sonra düzeldi allahtan nst de bi sorun çıkmadı duruşu hala normal doğuma uygun deil dedi doğum kanalına girmemiş hemen kenarında duruo o zamana kadar dönmezse sezeryan olcak ama en son ihtimal tabi dedi zaten bu çocuk 4,5kg üzerinde olcak dio normal doğumu unut o zaman dedi aslında normal istıorum ama içten içten sewinmedim de deil :) bizden haberler bu kadar
canım dualarımız yanında olsun inş.korkma allahaa emanet olun ikinizde.Merhaba arkadaslar bugun doktora gittim 36+2 yiz suan 2 hafta sonrasi icin gun verdi doktorum.nts ye baglandik bisey cikmadi.eve geldim afedersiniz wc de peceteye bayag bi kan geldi cok korktum.doktoru aradim.suyun geldimi kasilmalarvar mi dedi yok dedim o zaman dinlen takip et devam ederse kadilman olursa su gelirse hemen gel bebegi alalim defi.cok sukur bir sıkintim yok su ama qma cok korktum.bu arada kasilma nasil oluyor??bilen varmi..dualarinizi bekliyorym...birde dogum yapan varmi arkadaslar.??
canım 8 haftalık doğum iznine ilaveten bu, bizim dr verecek.sorduk kendimiz, sanırım sezeryandan ötürü bu 45 lik rapor.ilave ediliyor :)dogumdan sonra zaten 8 hafta dogum izni yok mu ki. Rapor alsam 8 haftaya mi ilave edilir? :26:
maşallah canım kızına, dr un çelişikili konuşması can sıkıcı olmuş ama yine üstad o , güvenmek zorundayız sağlıcakla gelsin inş.yani şu an normal doğum bekliyruz eğer gelmezse yada aksilik olursa sezeryan olcak değil mi ?merhaba kızlar
doktordan geldim, geçmişi okumadan havadisleri yazayım dedim.
Benim kız genelde 1 hafta önde gidiyordu, bu hafta haftasında çıktı. Tansiyonum bebeği etkilemeye başlamış, ama bir gelişim geriliği vs henüz yok. 3 kilo olmuş ama doktor doğum kilosu 2.9-3.1 arasında olur dedi, tansiyon yüzünden herhalde. Hafif sancılarım çıktı. Suyu azalmış ama riskli değil şimdilik.
Çatı muayenesi yapıldı. O sırada rahmin çok yumuşamış dedi. Doğum yakın ama bu haftayı çıkarırsın önümüzdeki hafta Allah kerim dedi. Bugün 36+1. Geçen haftaki kontrolde sezaryen bile olsa 40+4'de alırım diyen doktor bu hafta 38'i geçirme taraftarı değilim bebek iyi şimdi, riske atmayalım dedi.
Hayırlısı. Şimdi bile doğsa çok risk yok artık nasılsa. Tevekkül edecez, doktora güvenecez, sağlıcakla alacağız inşallah kızımızı kucağımıza.
Doktora giderken ay yetti artık, bir an önce doğsa diyordum, iş ciddiye binince endişelendim. Yani endişe de değil de bu belirsizlik hayatın değişecek olması vs vs bir korku geldi.
Bu arada doğum şeklini de konuştuk. Bebek riske girmediği sürece normal doğum deneriz dedi. Pelvis biraz darmış ama bebek de çok büyük değil nasılsa dedi. Ama sen sezaryana hazırlıklı ol, sonra hayal kırıklığına uğrama dedi. Tansiyonum kontrolde 15-10 çıktı. Doğumda daha da artar diye endişe ediyor.
Genelde su gelmesi, sancılanma falan gece oluyormuş. Geceleri beklerim telefonunuzu dedi :)
Ben de haberler böyle. Şubat annesi olma olasılığım yükseldi :))
arkadaşlar ben merak ediyorum nstde sancı çıkınca doktor ne yapıyor. hazırlıklı olmak istiyorum ben hiç girmedim ilk defa haftaya gireceğim.
Kızlar benim için önemli bişey sorcam benim oğlan 12 gun önce doktora gittiğimizde tersti kafası göğsumun altında buyuk bi ihtimalle dönmez sezeryan olursun dedi bugun sağlık ocağına gittim elle şöyle bi baktırdım zaten bende tahmin eiyodum çunku sol tarafımtop duruyo hep hala kafası sol tarafımda dönmemiş inşallah dönez normalden korkuyom çokkkkkk .sizce kafası sol tarafımda iken aşağı dönermi bu arada 35 haftalık olduk oğlumla
aman canım sende D:alemsın dusunne hıc oleselrrrr canım yaaaa......
kızlarr ben kaldımmı tek basıma bu ızmır ellerınde annem gelemez taaaa nerde gelsede kalmaz burda cok fazla babam var ıkısı ırden gelse kafayı yerler sanırım ablam calısıyor yengem kala kala sımdı hamıle kaldı :) ıkıncı yegenım yolda bı ablısım gelcektı hemde bugun ama malesef enıstemın ıslerı bozuldu nolcakları bellı degıl antalyada o sen dogurana kadar korkma gelırım dıo en fazla 1 hafta kalıp doner ama ben napcam yaaa kızlarrr tamm sagolsunlar kocamın tarfı gercekten yardımcı olacaklar bılıyorum ama tek basınalık duygusu sardı ıcımı cok uzuldum gozlerım dolu geızom offfff
hey siz gurbettekilerrrrr
nazlma, loloas ve kıvırcık
yapmayın böyle ya
okurken çok üzüldüm valla gözlerim doldu
polyanacılık oynayalım mı?güzel şeyler düşünelim
mutlu olalım, en azından bebekleriniz gelince artık yalnız değil iki kişi olcaksınız en az
üstümüzdeki hüzün perdesini hemen kaldıralım
lütfeeennnnnnnnnnnnnn
dün gece bilg. başında geçmişi okuyayım derken uyuyaldım kızlarr. :))
cnm o kurabiyelerden ben de yapmak istiyorum, dışarda fiyatlar çok yüksek. nette araştırdım ama tarifli bişey bulamadım. senin aklında bişey varsa payşaşırmısın canım. nasıl yapıcaz onu da bilmiyorum. kalıp falan gerekiyo sanırım.
Selam Kızlar artık İstanbuldayız. Kaç gündür giremedim resmen 60-70 sayfa ilerlemiş. Nasıl okuyacağımCuma Artvinle vedalaştım. Biraz sinir bozucu oldu ayrılışım. Klasik yine elektrik yoktu. 10 kat merdiveni aynı gün 2 kez indim çıktım. Bacaklarım,kasıklarım ve karnıma ağrı girdi resmen. Sonra bu haftada İstanbula gitmekle ne kadar doğru bir karar verdiğimi anladım. Şimdi kendi evimdeyim. Az evvel eşimi Artvine yolculadım üzgünüm biraz.
Bu arada haftasonu eşimin dizindeki ağrısı için doktora gittik. Ameliyat dedi doktor. Onada moralim bozuldu. Bir doktora daha gidicez oda ameliyat derse haftaya tekrar gelicek ve ameliyat olacak. Bir taraftan üzülüyorum bir taraftan gülüyorum. Hastanede kendi doğum odamı ayırtmıştım artık eşimle yanyana yatarmışız :)
Yarın temizlikçi gelicek 2 yıldır kullanılmayan evim temizlenecek. Sonra kızımın kıyafetleri yıkanıp ütülenecek.
Bizden haberler böyle kızlar. Umarım herkes iyidir.
Papatyam rüyamda seni gördüm. beraber doğurduk
10 yıl filan oldu canım hiç jilet kullanmadım. hazır azalmışken çoğalsın hiç istemiyorum. ama dediğin gibi ayarlanmıyor ki bir türlü mutlaka ya doğuma ya muayeneye denk gelecek gibi. bir de hiç farkettin mi bilmiyorum ama benim koltukaltımda da özel bölgede de bir kararma oldu. ağdacı kadına sordum normal diyor hamilelikte böyle olması. kendimden iğrendim artık ya bi garip hale geldi sanki her yerim
sence çatı muayenesi 37de yapar mı acaba yoksa 38ve sonrası mı oluyor .
çok teşekkürler zeyas,hemen bugün denemek istiyorum tarifini.
Merhaba arkadaslar bugun doktora gittim 36+2 yiz suan 2 hafta sonrasi icin gun verdi doktorum.nts ye baglandik bisey cikmadi.eve geldim afedersiniz wc de peceteye bayag bi kan geldi cok korktum.doktoru aradim.suyun geldimi kasilmalarvar mi dedi yok dedim o zaman dinlen takip et devam ederse kadilman olursa su gelirse hemen gel bebegi alalim defi.cok sukur bir sıkintim yok su ama qma cok korktum.bu arada kasilma nasil oluyor??bilen varmi..dualarinizi bekliyorym...birde dogum yapan varmi arkadaslar.??
maşallah canım kızına, dr un çelişikili konuşması can sıkıcı olmuş ama yine üstad o , güvenmek zorundayız sağlıcakla gelsin inş.yani şu an normal doğum bekliyruz eğer gelmezse yada aksilik olursa sezeryan olcak değil mi ?
kızlar ne var ne yok nasılsınız. iyiyiz biz çok şükür kuzumla. bugün kapısına tülden süsleme yaptım kızımın. kapı süsünü de ortasına asacağım doğumdan gelince. evimi artık derli toplu tutmaya çalışıyorum. doğum ansızın olur diye korkumdan. herşey hazır artık.
kardeşimin arkadaşı dün kardeşimi arayıp senin yeğenden önce geliyo benim yeğen demiş. kızın doğumu mart başı gibi bekleniyormuş. gözüm korktu benimde. derli toplu tutayım da iş yapacak olanlar aradıklarını yerli yerinde bulabilsin diye. dün kocamla perde falan yıkadık. iyi oldu temiz evim artık:)))
kızım çok büyüdü artık resmen kemik geliyor elime çıkıntılara dokununca. bu cumartesi kont var bakalım doktorum çatı yapacak mı bu hafta. yaptığında ne diyecek bakalım:) babası çok özledim kızım seni gel artık diyo. benimkinin gelesi yok iyi mi...
kızlar benim karnım sanki küçüldü gibi ya acaba bana mı öle geliyor olabilir mi böyle bir şey :26:
Şubat annelerinde sezeryana gittiği gün bebeği dönen bi anne var.Geri gelmiş şimdi normal doğum bekliyor.Yani tamamiyle bebekle alakalı onunki 38+ larda dönmüş.Hakkında hayırlısı olsun.
Evet canım doğuma hazırlanıyor senin bebiş :))
80 km normalde nası gidip geliyodun yahu :) maaşallah bebişine tosuncuk olmuş :)
Canım benim sezeryan maalesefikinci doğumum. İlki sezeryandı ama şimdi bakıyorum da bu yaramaz dönmedi kafası hala yukarıda. Zaten ilki sezeryan olmasa bile bu öyle olacaktı mecbur.. Bakalım senin ne zaman gelicek :)
Allah yardımcın olsun tatlım nişan nası bişey hiç bilmiyorum ama sen yine suyuna dikkat et ne olur ne olmaz
Hemşire ne dedi sordunmu? Son zamanlard dönmesi biraz zor oluyomuş ama dr belli olmaz son hafta dönenleri de gördüm demişti bana. Anlıyorum seni ama korkuyosan normal doğumdan hiç uğraşma. Eşinle de konuş bence sonuçta ağrısını sızısını çekecek olan sensin karışmasın dimi ama :))
Bebiş aşağı iniyo olabilir canım bi ara hepimizde vardı aynı telaş:))kızlar benim karnım sanki küçüldü gibi ya acaba bana mı öle geliyor olabilir mi böyle bir şey :26:
Hemşire ne dedi sordunmu? Son zamanlard dönmesi biraz zor oluyomuş ama dr belli olmaz son hafta dönenleri de gördüm demişti bana. Anlıyorum seni ama korkuyosan normal doğumdan hiç uğraşma. Eşinle de konuş bence sonuçta ağrısını sızısını çekecek olan sensin karışmasın dimi ama :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?