bende aynen canım ıkı tane ıcıyorum ama düşük doktor ne dıyor dogumda sorun olurmu kan kaybedıcez ordada(
Arkadaşlar şişliklerim ve yuksek giden tansiyonum yuzunden doktorum 37+2 de 25 şubat gunu sezaryen karari aldi.dualarinizi bekliyorum...plesanta previa vardi bende bide ustune bu gebelk zehirlenmesi riski cikti.sezaryenden kokuyorum, kesilme fikri beni mahvediyor ama normal sansim yok malesef. Bu arada demir seviyem 11 cikmis yakari sormustu soyleyeyim sinir degermis bu.dogum sonrasi icmek gerekiyormus kwn hapini. Allah hepmizin yardimcisi olsun...
kızlar iyi akşamlarrrrrrr
biz de bugün doktordan geldik
bebeler iyilermiş, ikisi de 2500 gr ı geçmişler
suları iyiymiş, hareketleri çok iyi dedi,
kalp atımları çok güzel dedi, kızımın ön cepheden resmini gördüm
doktor bile şaşırdı, bu kız senin fotokopin gibi dedi
mutlu oldum
salı günü tekrar kontrele çağırdı
yani hala doğurmuyorum
lalam bugün kontrolde benimde açıklık 2 cm çıktı sancı 25ne yazıkki. son güne kadar bekleyebilirsin belli olmaz dedi bende 27 şubata sezeryan günü istedim dayanamıyorum artık dedim gün aldım canım .ayın 27sine kadar hurma yiyip eğilip kalkma egzersizi yapacağım dr un tavsiyesi belki sancıların artarda normal doğurursun dedi .benden haberler bunlar şimdilik
günaydın kızlar bizde dün doktora gittik oğluşum hiç durmadı ultrasonda ne yedinde geldin oğlunun çok hoşuna gitmiş dedihaha kuru fasulye pilav deyince doktor çok güldü klasik türk erkeği olcak bu diye sonra gerşey iyi dedi 3100 olmuşş nst de sancım çıkmadı ama doktor beni çarşamba günü tekrar çağırdı sancın başlarsa hemen gel dedi hiç başlıcak gibi görünmüyo dedim başlar başlar başlar dedi ama hiç doğurmucakmışım gibi hissediyorum bu arada sizi kaç günde çağırıyolar kızlar bana sanki biraz erken çağırdı gibi geldi çatı muayeneside etmedi neyse siz cvp yazarken ben kahvaltı yazıp geleyim birazdan görüşürük canlarrrrrrr
Kimsecikler yok yine uykusuz geceleryaklaşık 2 aydır 3-4 ten önce uyuduğumu hatırlamıyorum valla
Elimde değil uykum gelmiyo sonrada öğlene kadar yatıyorum mecburen
Umarım bu durum oğlumu ya da gelişimini etkilemiyodur bazen düşünüyorum çok üzülüyorum
Özellikle 23.00-03.00 arası uykuda olmamız gerekiyormus hücreler yenileniyor benim bu yaptığım resmen intihar sayılır
Ayniyiz desene canim
27 sime kadar gelir belki
Bir arkadasim hastaneye gitti konustuk 2cm acikligim var sancim felan yok boyle olursa aksam beni eve yollayacaklar dedi
Veeeeee 5 saatsonra dogurdum diye mesaj atti
Yani hemende gelebilir bebek
Benim bu aksam fena sancim var karnim agriyor bide
Aksam cikardimda biraz
-------------------------------------------------------------------------------------------
- 4:10 pm
- 4:25 pm
Aradaki sancinin saatine bakmayi unutmusum
- 5:03 pm
- 5:14 pm
- 5:25 pm
- 5:37 pm
- 5:51 pm
- 6:04 pm
- 6:13 pm
- 6:21 pm
- 6:32 pm
- 6:40 pm
- 6:49 pm
- 7:01 pm
Bumlarda sanci araliklarim
Duzenli degil amaaralari kisa :18: bilmiyorum ne yapcam neden boyle
Doktor 5 dk duserse ara hastaneyi dedi
Bekleyecegim ama bole giderse yakin zamanda dogum yaparim galiba ben
Hayirlisi olsun insallahhh
benımde aynen alt sınırdaydı bende aynı ılactan ıcıyorum gunde iki defa yükselmiştir dıyodum ama gene düşük çıktı( doğumdan sonrada devam edılcek demır ılaclarına doktor öyle demıstı bana bebeklerde de düşük çıkmaz insallah
oooo olursunuz tabi arkadaşım sen gene iyisin benim bebeğin gelişimi 10 gün geriden geliyodu hatta belki okumuşundur doktor böyle giderse gelişim geriliği var deriz alırız bebeği demişti 36. haftamda 1900gr dı oğluşum bende çok taktım üzüldüm ama sonra hiç düşünmedim günlük 4 hurma yiyorum bide elevit şimdi 38de yani dün gittiğimde 3100 olmui 3 haftada 1 kilo 200 gr balmış sen hiç takma kafana arkadaşım son haftalarda kilo alıyo bebekbenim nste de kasılmalarım çıktı sancı olmuyor sanıırım... ama bunlar hazırlık başlangıç dedi.
seninle aramızda 10 gün var benim bebeğe de 2650 dedi o zaman bende olurum heralde 10 günde
3 kilo dime :26: niye taktım bu konuyu bu kadar bilmiyorum...
sen hurma yemiştin saırım bende hurma yiyim bol bol bari
"DOĞUMU BAŞLATMAK İÇİN SEKS YAPIN"
Doğumu başlatmak için en bilinen yöntemlerden birinin de seks olduğunu vurgulayan uzmanlara göre, dölde bulunan doğal düzenleme enzimleri doğumu başlatan hormonlardan biri. Uzmanlar, "Bu tekniği kullanacaksanız seks yaptıktan sonra hemen ayağa kalkmayın ve dölün rahim boyunda kalmasını sağlamak için bir süre uzanın. Hamileliğin sonlarına doğru pek çok kadın ilişkiye girmek konusunda isteksizdir. Fakat ön sevişme hareketleri de doğum için yardımcı olacaktır. Kadın orgazmının rahim boyunu 2 santimetreye kadar açtığı bilinmektedir" diyor.
"SALINCAKTA SALLANMAK DOĞUMA YARDIMCI OLUR"
Başka bir yöntemin de salıncakta sallanmak olduğunu belirten uzmanlar, "Bu şekilde bebeğinizin konumunu değiştirip leğen kemiğine yaklaştırabilirsiniz. Veya kasistli bir yolda otomobil kullanmayı ya da doğada kısa bir yürüyüşe çıkmayı deneyebilirsiniz. Hafif bir yürüyüş ya da sabitlenmiş bir bisikletin pedallarını yavaşça çevirmek de doğum sancılarını başlatabilir. Bunları yaparken bol bol sıvı tüketmeyi ve vücut ısınızı korumayı ihmal etmeyin" dediler.
"KİVİ, MANGO VE ANANAS DOĞUM SANCISINA NEDEN OLUYOR"
Beslenmede yapılacak değişikliklerin de doğumun daha kısa ve kolay olmasına katkıda bulunacağını ifade eden uzmanlar, "Kivi, mango, ananas gibi tropik meyvelerde orta şiddette doğum sancısına neden olabilen bir enzim bulunur. Doğal bir bağırsak uyarıcısı olan baharatlı yiyecekler de doğum sancılarının başlatılmasına yardımcı olabilir. Son olarak rahim boyunuzu harekete geçiren prostaglandin bazlı jel paketlerini vajinanıza yerleştirerek doktorunuz size yardımcı olabilir. Bu uygulamadan 24 ila 48 saat sonra büyük ihtimalle doğum gerçekleşecektir" dediler.
bakınnnnnn neler buldummmmmmmmmmmm deneyelim mi
Arkadaşlar şişliklerim ve yuksek giden tansiyonum yuzunden doktorum 37+2 de 25 şubat gunu sezaryen karari aldi.dualarinizi bekliyorum...plesanta previa vardi bende bide ustune bu gebelk zehirlenmesi riski cikti.sezaryenden kokuyorum, kesilme fikri beni mahvediyor ama normal sansim yok malesef. Bu arada demir seviyem 11 cikmis yakari sormustu soyleyeyim sinir degermis bu.dogum sonrasi icmek gerekiyormus kwn hapini. Allah hepmizin yardimcisi olsun...
cnm yüksek ve düşük tansiyon sıkıntılı bır olay.. yükselirse ihmal etme..kızlar ya benim şimdi büyük bi sorunum var.panik atak oldum 6 yıl snra tekrar.. bide buna tansiyonum eklendi iki gecedir 14-9 oluyo.doktoruma ulaşamadım.çokda az kaldı doğuma ama henüz sancı yok.kıpır kıpır bebişimde.tansiyon korkutuyo beni napsam acaba.tekrar yükselirse acilemi gitsem
"DOĞUMU BAŞLATMAK İÇİN SEKS YAPIN"
Doğumu başlatmak için en bilinen yöntemlerden birinin de seks olduğunu vurgulayan uzmanlara göre, dölde bulunan doğal düzenleme enzimleri doğumu başlatan hormonlardan biri. Uzmanlar, "Bu tekniği kullanacaksanız seks yaptıktan sonra hemen ayağa kalkmayın ve dölün rahim boyunda kalmasını sağlamak için bir süre uzanın. Hamileliğin sonlarına doğru pek çok kadın ilişkiye girmek konusunda isteksizdir. Fakat ön sevişme hareketleri de doğum için yardımcı olacaktır. Kadın orgazmının rahim boyunu 2 santimetreye kadar açtığı bilinmektedir" diyor.
"SALINCAKTA SALLANMAK DOĞUMA YARDIMCI OLUR"
Başka bir yöntemin de salıncakta sallanmak olduğunu belirten uzmanlar, "Bu şekilde bebeğinizin konumunu değiştirip leğen kemiğine yaklaştırabilirsiniz. Veya kasistli bir yolda otomobil kullanmayı ya da doğada kısa bir yürüyüşe çıkmayı deneyebilirsiniz. Hafif bir yürüyüş ya da sabitlenmiş bir bisikletin pedallarını yavaşça çevirmek de doğum sancılarını başlatabilir. Bunları yaparken bol bol sıvı tüketmeyi ve vücut ısınızı korumayı ihmal etmeyin" dediler.
"KİVİ, MANGO VE ANANAS DOĞUM SANCISINA NEDEN OLUYOR"
Beslenmede yapılacak değişikliklerin de doğumun daha kısa ve kolay olmasına katkıda bulunacağını ifade eden uzmanlar, "Kivi, mango, ananas gibi tropik meyvelerde orta şiddette doğum sancısına neden olabilen bir enzim bulunur. Doğal bir bağırsak uyarıcısı olan baharatlı yiyecekler de doğum sancılarının başlatılmasına yardımcı olabilir. Son olarak rahim boyunuzu harekete geçiren prostaglandin bazlı jel paketlerini vajinanıza yerleştirerek doktorunuz size yardımcı olabilir. Bu uygulamadan 24 ila 48 saat sonra büyük ihtimalle doğum gerçekleşecektir" dediler.
bakınnnnnn neler buldummmmmmmmmmmm deneyelim mi
kızlarr selamm,
dün yoktum doktordaydım sonra da beyazıttaki havuzlu hana gittim. bildiğiniz kafayı yedi neler vardı ya
nstde de doğum kasılmalarım çıktı. normaldir dedi doktor. 36+5 teyim bebeğimin kilosu 2650..doktor dediki iri
bi bebek değil. ama doğumun kolay olur üzüldüm bende kilo almadım diye sevinirken meğersem bebeğimde ufakmış.
sonra dedi, sen baya uzun boylusun bu bebek çok uzunda değil kime çekti dedim babasına çekmiştir. ama dedi bu çok
güzel bi bebek dudakları falan profili super duruyo dedim o yönü de bana çekmiştir. doktor koptuu
doğurana kadar 3 kiloyu bulsa normal değil mi ki kızlar yaa:26:
magnezyumu bırakmama gerek var mı dedim, normal doğum sancısını hiç bişey etkilemez sen bilirsin dedi.
ilişkiye girmek doğumu kolaylaştıryormuş diye sordum. öyle bişey yok sancın olur daha çok dedi.
böyle yani... sonra bebek hanına gittik mevlutte dağıtmak için magnet aldım sepet kapı süsü vs.
bebek çantamı da aldım herşeyim çok güzel oldu. eve heidi gibi zıplayarak geldim resmen
lousalıkta giymek için kilotların belini yüksek verdiler. emzirme sudyeni henüz alamadım ama
emzirme atleti aldım ilk zamanla atlet daha rahat olur sütyen giymeeye de gerek yok kendinden....
günaydın kızlar bizde dün doktora gittik oğluşum hiç durmadı ultrasonda ne yedinde geldin oğlunun çok hoşuna gitmiş dedihaha kuru fasulye pilav deyince doktor çok güldü klasik türk erkeği olcak bu diye sonra gerşey iyi dedi 3100 olmuşş nst de sancım çıkmadı ama doktor beni çarşamba günü tekrar çağırdı sancın başlarsa hemen gel dedi hiç başlıcak gibi görünmüyo dedim başlar başlar başlar dedi ama hiç doğurmucakmışım gibi hissediyorum bu arada sizi kaç günde çağırıyolar kızlar bana sanki biraz erken çağırdı gibi geldi çatı muayeneside etmedi neyse siz cvp yazarken ben kahvaltı yazıp geleyim birazdan görüşürük canlarrrrrrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?