- 14 Ocak 2012
- 903
- 30
- 68
benim inmedi gülüşüm hala kaburgamın altı dolu ama aynı zamanda aşağıda vajinamın üstünde kıpırdıyo anlamadım vallakarnınız aşşağıya indimiii acaba
Ben varım canım beeeennnnn
soruyorum ama neden kimse demir sonuçlarını söylemiyor????? hiç tahlil yaptırmıyormusunuz yada kımsede kansızlık yokmu ?????
Yarın sabah 11:00'de doğuma giriyorum.
Allahın izniyle...
Dua edin bana arkadaşlar
ayyy kızzz öle deme ben 23 nisanda evlendim 17 haziranda hamiş olduğumu öğrendim sonra 2,5 ay düşük tehlikem kanamam oldu tam yeniden kocayı buldum derken 29 haftada erken doğum olabilir dendi o gün bugün kocayı gördüğüm yok anam dediydi acık balayı yaşa diyeKızlar yani maşallahınız var
Bu ne istek böleeeeeeee
fatmacım oh ne güzel sonuna kadar beklemişsin
gelişimi tamamlanır işte ne güzel
ağrısız sızısız bir doğumun olur inşallah
bu arada benim bebelerden biri kız biri erkek
Selam kızlar..doğum yapanlar olmuş yine,Allah sağlık versin hem bebeşlere hem annelere..benim kntrolüm vardı bugün,nst de sancı çıkmadı..doktor 2 haftadan önce doğacağını düşünmüyo,ben de diyorum bizim oğlan yerinden memnun diyehatta doktor,8 marta doğmazsa 2 gün daha bekleriz 10unda suni sancıyla normal deneriz dedi,haftaya yine doktordayız hayırlısı bakalımmm
herkese güzel günler
benim gibi 40 ı gören var mı :)
bende sadece bu suni sancı olayından korkuyorum :S hadi yaptılar diyelim ya açılma olmazsa yine mecbur sezeryan yapmak zorunda olursan çok kötü ya ikisinide çekmiş oluyosun[/QUOT
evet,hem doğum sancısı çekip hem sezeryan olmak daha zor .doktorum da normal şansımızı sonuna kadar deneriz diyo,ben de normal istiyorum inşallah her şey yolunda gider de ekstra müdehaleye gerek kalmaz..
Arkadaşlar şişliklerim ve yuksek giden tansiyonum yuzunden doktorum 37+2 de 25 şubat gunu sezaryen karari aldi.dualarinizi bekliyorum...plesanta previa vardi bende bide ustune bu gebelk zehirlenmesi riski cikti.sezaryenden kokuyorum, kesilme fikri beni mahvediyor ama normal sansim yok malesef. Bu arada demir seviyem 11 cikmis yakari sormustu soyleyeyim sinir degermis bu.dogum sonrasi icmek gerekiyormus kwn hapini. Allah hepmizin yardimcisi olsun...
Ben geçen hafta yaptırdım 12 çıktı canım normal herhalde dr gayet iyi dedi kan ve idrar sonuçlarına.ferrum fort kullanıyorum her akşam süt içiyorum kuru kayısı yiyorum arada.doğumdan sonra da devam etmeliymiş demir ilacına.
doktora yarın gösterecegım en son bu cıvarlardaken düşük demstı ıkıye cıkardı dozu sımdı gene aynı görunce sorun olcak dogumda kan durumu... senın demır kac ne durumda
alcam canım ay sorma kaç gündür kaç mağazaya emzirme atleti diyorum yok diyolar kocabeyoğlundan alırım artık orda vardır herhal :)
sıcak su torbasını göğsümüze koycaz süt gelsin diye, unutma bak aklında olsun sıcak duşta sütü artırıyo masajda.
humana stil tea de süt artırıcı çay, ama pahalı biraz en fazla 1 haftalık çay 15 tl den başlıyorum sanrım.
bende kaçtım kızlar bakalım pztsiye dek doğan kaç yavrumuz olcak ...
nuk alıyım o zamanHamile kilodu koydum sanirim. Toker bebedeb aldim ben hemen hemen her seyi. Battaniyeler cok guzel. Nuk marka daha iyi olur sanki. Iyi gezmissin bu gun.
kizlar dogum yaptimmmmm kontrole geldim dogum baslamis nstde 100 duzenli sanci cikti aciklik 2 cmdi ultrasonda 3600 gozukuyordu kizim catimda sorun varmis cikis yerinde kemik varmis vakum kullanabiliriz cok yirtilirsin sen karar ver benim kiz kardesim olsa sezeryan yap derim dedi doktor kabul ettim eve gitmeme musade etmediler 1620 de aldilar ameliyata 1629 kizim dogdu brn 17de cikmisim aglaya aglaya uyandim cok agrim vardi ignelerle 10 dakikada hafifledi kizim geldi emmeye baslayinca gecti agrim 20 dakika emdi uyuyor simdi yanimda cok mutluyum allaha sukur kizim saglikli 49cm 3820gr dogdu 36+0 da darisi basiniza
Bugün doktor a gittim 35 haftalık iz. Izne ayrıldım bugün itibarı ile , ca ti muayenesi oldun biraz canin yandı açıkçası bebeğim 2600 g r dedi doktor herşey normal dedi on gün sonra tekrar gideceğim kontrol e. Bel ve kaşık ağrı m var doktor normal diyo. Bebek inmiş tır diyordun ama az inmiş dedi. Anlamadım normal görünüyor doğum inşallah normal olur ??benim haftada m olup doktor a giden var mi, sorunlarınızı bekliyorum rabbim yardımcımız olsun
sezeryanla doğurcak yada doğuran arkadaşlar spinal ve genel aneztezi konusundaki fikirleriniz nelerdir? 8 marta sezeryan günü verdi doktor ilki sezeryan olduğu için bu mecbur sezeryan.. ama benim kafam çok karışık.. ilki geneldi ve hiiiiççç memnun kalmadım.. hatta kabus gibiydi diyebilirim.. bu sefer kesin kararlıydım spinale şimdi bakıyorumda pekte iyi şeyler söylemiyolar.. off kafam karıştı..
Nst'ye bağlı sekilde yazıyorum:) tansiyonum 17-10 cıkınca sezaryen yapmaya karar verdiler. Çarşamba gunü 38+3'de kucağıma alacağım inşallah.
Kızlar yani maşallahınız var
Bu ne istek böleeeeeeee
herkese selamlar kızlar
doğuran tüm arkadaşlarım, Allah analı babalı büyütsündarısı biz bekleyenlerin başına... benim de son 6 günüm, değişmezse 1 mart sezaryen tarihimiz olarak hala duruyo, salı günü son kontrolde netleştiricez..
normal doğum bekleyen bütün arkadaşlarım, helal olsun, Allah tez vakitte bir avazda kurtarsın inşallah.. ben kendimde o cesareti hiç bulamıyorum.. umarım benim minnoş 1 marttan önce kendi başına gelmeye kalkmaz yani
lolo, sancın olunca eminim farkı anlıcaksın kasılmalardan, benim de tuhaf yerlerimde tuhaf ağrılarım oluyo ama farkındayım hiçbiri doğum sancısı değil, bi kere düzenli değiller, en önemli belirti o düzenli oluşu. dakikası şaşmıyo diye biliyorum ben doğum sancısının..
şifayı çok merak ettim, doğurduktan sonra hiç girmedi dimi foruma? şifaaa minnoş kızın nasıl acaba? kaç kilo doğdu? nasılsın? bi ses ver bize
papatya, valla helal olsun, nisan annelerindeki ikizler bile doğurdu, bizim minnoşlar senin karnında büyümekte kararlı, pek akıllı olcak o bıdıklar, annelerini hiç üzmicekler baksana kaçıncı haftaya geldiler
cok ıı mıs bnları yapalım bariiiii"DOĞUMU BAŞLATMAK İÇİN SEKS YAPIN"
Doğumu başlatmak için en bilinen yöntemlerden birinin de seks olduğunu vurgulayan uzmanlara göre, dölde bulunan doğal düzenleme enzimleri doğumu başlatan hormonlardan biri. Uzmanlar, "Bu tekniği kullanacaksanız seks yaptıktan sonra hemen ayağa kalkmayın ve dölün rahim boyunda kalmasını sağlamak için bir süre uzanın. Hamileliğin sonlarına doğru pek çok kadın ilişkiye girmek konusunda isteksizdir. Fakat ön sevişme hareketleri de doğum için yardımcı olacaktır. Kadın orgazmının rahim boyunu 2 santimetreye kadar açtığı bilinmektedir" diyor.
"SALINCAKTA SALLANMAK DOĞUMA YARDIMCI OLUR"
Başka bir yöntemin de salıncakta sallanmak olduğunu belirten uzmanlar, "Bu şekilde bebeğinizin konumunu değiştirip leğen kemiğine yaklaştırabilirsiniz. Veya kasistli bir yolda otomobil kullanmayı ya da doğada kısa bir yürüyüşe çıkmayı deneyebilirsiniz. Hafif bir yürüyüş ya da sabitlenmiş bir bisikletin pedallarını yavaşça çevirmek de doğum sancılarını başlatabilir. Bunları yaparken bol bol sıvı tüketmeyi ve vücut ısınızı korumayı ihmal etmeyin" dediler.
"KİVİ, MANGO VE ANANAS DOĞUM SANCISINA NEDEN OLUYOR"
Beslenmede yapılacak değişikliklerin de doğumun daha kısa ve kolay olmasına katkıda bulunacağını ifade eden uzmanlar, "Kivi, mango, ananas gibi tropik meyvelerde orta şiddette doğum sancısına neden olabilen bir enzim bulunur. Doğal bir bağırsak uyarıcısı olan baharatlı yiyecekler de doğum sancılarının başlatılmasına yardımcı olabilir. Son olarak rahim boyunuzu harekete geçiren prostaglandin bazlı jel paketlerini vajinanıza yerleştirerek doktorunuz size yardımcı olabilir. Bu uygulamadan 24 ila 48 saat sonra büyük ihtimalle doğum gerçekleşecektir" dediler.
bakınnnnnn neler buldummmmmmmmmmmm deneyelim mi
Canım bende 8 martta epidural sezeryanla kızımı doğuracam inş.Oğlumu 3,5 sene önce epidural sezeryanla doğurdum.İlk olarak iğnesi hiç acıtmıyor.Ne olduğunu anlamadan doğum başlayıp bitmiş oluyor.Bebeği hemen görüyosun.Odana geldiğinde henüz uyuşukluğun geçmemiş olduğundan o ilk ağrıları hiçç hissetmiyorsun ve bebeğinle çok güzel ilgilenip emzirebiliyorsun.Uyuşuklukla beraber o ilk ağrılar hiç yaşanmıyor bence büyük bir nimet bu sonrasında zaten hafifliyolar ağrı kesicilerle filan pek bişey anlamıyosun.Genel olunca zaten ayılmak problem uzun sürüyor.Ayıldığında sarhoş gibi oluyomuşun kafamı kaldıramıyodum der ablam hep.Uyanırken daha ağrılar başlıyor bebekle ilgilenmek emzirmek v.s. çok zor oluyor.Ablam 2 genel sezeryan oldu şimdi 3.ye hamile bana seni gördükten sonra hayatta genel olmam daha diyor epidural olurum diyor.Epiduralde baş ağrısı yaşanmaması için kahve içiliyor bana doktorum içirtmişti hiç ağrım olmadı.Bel ağrım kesilen yerin ağrısı v.s. hiçbişey yaşamadım.Herkesin kendi tercihi inş.hakkınızda hayırlısı olsun ben kendi yaşadıklarımdan dolayı tavsiye ederim.Geçmişe dönünce doğumumla ilgili hiç kötü bişey hatırlamıyorum herkes ağrılar v.s. anlatır ben çok rahattım diyorum ayrıca sütüm hemen geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?