canım benim doktor hep tam kan sayımına bakıyor. orda hemoglobin 13,8. ama geçenlerde sağlık ocağı kan istedi benden. o doktor ferritin e de bakmış o da 21. demir olarak sorduğun ferritin mi yoksa kan değeri hemoglobin mi? sanırım bizim için hemoglobin önemli çünkü hiçbir kadın doğumcu ferritinin olduğu sonucu istemedi benden. o sonuçta b1
bizim günlerimiz yakın canım. 35+3 deyim. çatı muayenesi olmadım henüz. 2900-3000 civarında dedi kilosuna. nst de sancım hiç çıkmadışaşırdım doğursu çıkar diye bekliyordum. bebeğim de henüz başı yukarıda, dönmemiş. dönmezse sezaryen olacakmışım:18:
Canım bende 8 martta epidural sezeryanla kızımı doğuracam inş.Oğlumu 3,5 sene önce epidural sezeryanla doğurdum.İlk olarak iğnesi hiç acıtmıyor.Ne olduğunu anlamadan doğum başlayıp bitmiş oluyor.Bebeği hemen görüyosun.Odana geldiğinde henüz uyuşukluğun geçmemiş olduğundan o ilk ağrıları hiçç hissetmiyorsun ve bebeğinle çok güzel ilgilenip emzirebiliyorsun.Uyuşuklukla beraber o ilk ağrılar hiç yaşanmıyor bence büyük bir nimet bu sonrasında zaten hafifliyolar ağrı kesicilerle filan pek bişey anlamıyosun.Genel olunca zaten ayılmak problem uzun sürüyor.Ayıldığında sarhoş gibi oluyomuşun kafamı kaldıramıyodum der ablam hep.Uyanırken daha ağrılar başlıyor bebekle ilgilenmek emzirmek v.s. çok zor oluyor.Ablam 2 genel sezeryan oldu şimdi 3.ye hamile bana seni gördükten sonra hayatta genel olmam daha diyor epidural olurum diyor.Epiduralde baş ağrısı yaşanmaması için kahve içiliyor bana doktorum içirtmişti hiç ağrım olmadı.Bel ağrım kesilen yerin ağrısı v.s. hiçbişey yaşamadım.Herkesin kendi tercihi inş.hakkınızda hayırlısı olsun ben kendi yaşadıklarımdan dolayı tavsiye ederim.Geçmişe dönünce doğumumla ilgili hiç kötü bişey hatırlamıyorum herkes ağrılar v.s. anlatır ben çok rahattım diyorum ayrıca sütüm hemen geldi.
nst ye bnde10 gun sonra gırecem benım de agrım sızım var ya bel ve vajınada ozellıkle normal dıolar ama bazen zor duruyorum.ızne ayrıldım artık evdeyı bakalım.bırbırımıze yazalım ya merak edıyorum benle aynı olanlarla ne gbı farklar oluyor.bırde nerde oturuyosun ben ıst bagcılardayım
ben gecen kı kontrolde gırdım bı b<akalıom demıstı bırsey cıkmamıstı bu hafta cok yoruldum ondaan agrım cok oldu zannedersem.ızın ııcnde 37 ye kadar dayanamadım artık ya sabah kalkmak cok zor grlmeye baslamıstı bakalım zaten son 5 haftamız var kı .ben dogum u kolaylastrsın dıe hareketler yapıom hattaacılma olsun dıe ama tık yok.bıraz ınmıs dedı doktor onasıl oluo ise artık benm basından berı başı aşagıda canım onda sorun yok insalaah ama ben bı an once dogurayım dıye bakıyorum...seni neden geç alıyor acaba nst ye. gerçi ben girdim de ne oldu :) bana artık her hafta geleceksin dedi. senin bebeğinin kilosu kaç? döndü mü? ben de izne ayrıldım perşembe günü.
yazalım canım ben de merak ediyorum. ben ankaradayım. ben de ağrı pek yok. ara sıra ani kasılmalar oluyor. anlık oluyor, sonra geçiyor uzun sürmüyor tekrarlamıyor da.
ben gecen kı kontrolde gırdım bı b<akalıom demıstı bırsey cıkmamıstı bu hafta cok yoruldum ondaan agrım cok oldu zannedersem.ızın ııcnde 37 ye kadar dayanamadım artık ya sabah kalkmak cok zor grlmeye baslamıstı bakalım zaten son 5 haftamız var kı .ben dogum u kolaylastrsın dıe hareketler yapıom hattaacılma olsun dıe ama tık yok.bıraz ınmıs dedı doktor onasıl oluo ise artık benm basından berı başı aşagıda canım onda sorun yok insalaah ama ben bı an once dogurayım dıye bakıyorum...sıkıldım artıkkk kucagıma almak ıstıyorummm:)bebeğim 2600 dedi normal bu haftaya gore dedı bn daha fazla beklıodum ama.cunku daha oncelerı gelısımı hep kılosu bı hafta onden gıdıyordu
artık bende en fazla 3500 olsun ıstıyorum daha fazlası ne yaparım bılemıom.) bazı bebekler son gun bıle donebılıyormus sende canını sıkma ınsaşllah saglıklı olsunlar yetr ki.bnmde on gun sonra kontrolummhe bu arada utrason kagıdında muhtemel dogum tarıhı yazıyor ya 24 u yazıodu ya ????başı aşağıda olması çok iyi canım ya ben bu aralar çok dert ettim bunu çünkü kilosuda fazla dönemez diyorlar üzülüyorum
bence hiç acele etme dur biraz daha kilo alsın. kendini yorma dinlen. izne de ayrılmışsın keyif yap. güzel güzel beslen bebeğin de kilo alsın.
valla benim döneceğini bilsem 40a kadar bile beklemeye razıyım çok istiyordum normal doğum yapmayı ama ne olacak bilmiyorum.
bir sonraki muayenem perşembe bakalım ne durumda.
gelişim sonlara doğru haftasını bulabiliyormuş boşver haftasında olsun daha iyi.. ileride olması çok da sevinilecek birşey değil bence.
Kizlar nasilsiniz bakalim.ben yavrumu 14subat sevgililer gununde saat 8:45te epudural sezeryanla dogum yaptim.7 de hastanedeydik elimde fotograf makinasi ben bir muddet zaman gecer saniyordum hemen ustume bir onluk giydirdiler lama yapildi daha tuvaleten cikar cikmaz sandalyeden dogumhaneye..ben titriyorum odaya geldim buz gibi one egdirdiler igne vurdular hoop hemen yatirdilar olay basladi..basimda iki kisi bana sorular soruyorlar sacmaliyorum..karnimda olanlari hissediyorumkarnim lip lip sonra biri sikica karnimdan bastiriyor bebegimin guclu sesini beklerken ses gelmiyor korkuyorum derkrken vik vik kedi gibi yumusacik ask dolu ses..agliyorum..bebegime bakamam annemlere verin diyorumneden diyorlar ve basimi cevirtiyorlar bir bakiyorum birdaha gozlerimi ayiramiyorum..yanima getiriyorlar yanaklarmiz degiyor yumusayanaklari yumusacik aglamasi kesiliyor....sonra anestezi uzmani seni biraz uyutucam diyor tamam diyorum ama uyumuyorum butun konusmalsri duyuyorum annemlerin dedigine gore 1saat surmus bana yavrumdan sonra hemen cikmisim gibi geliyor..demek uyumusum farkinda degilim....odama getiriliyorum agliyorum hala ayaklarim uyusuk..guluyorum fotolar cektiriyorm derken..2saatbsonra allhim nasil acidir o parca parca icimi kesiyorlarbyaniyorum oluyorum hatta..agri kesiciler yapiliyor fayda etmiyor..5saat gecince ilk ayaga kalkmak hele..o aciyla ve bas donmesi..kapiya kadar yuruyemedim orda oldursunlerde rahatlasam dedim..ve 3gun boyunca acilar agrilar devam etti taburcu edldim cikamiyorum..doktor benik kendi halime birakkti yuruyemiyorum diyorum anlamiyor..orda kalakalfik..tuvaletimi hasta bezine yapiyorum..yavrumla ilgilenemiyorum..surekli agliyorum tamam dedim yatatalak oldum..eve gelmek istedim zarla zorla geldim.evde ufak ufak yurumeye basladkim ama aciyla tuvaletimi titreyerek yaptim ve bugun tam 10gun oldu hala zor yuruyorum..yinede sukur diyorum enazindan ihtiyaclarimi gideriyorum..benim sansizligimdi bum.ozel oldum dr.parasini aldi kacti..ne diyim allahindan bulsun..simdi dikislerim aciyor ve sol yanimda dikislerde acilma var..evladima kavustum sukurler olsun..tam olarak iyilesince o dru sikatet edicem..benden bukadar kizlar..bu arada genel sezeryan olanlar daha cabuk ayaklaniyorlar haberiniz ollsun bunu ordaki ebe dedi ve benden sonra dogum yapan ertesi gun taburcu oldu benden soylemesi..
hadi hakkınızda hayırlısı..saglıcakla gelsin kuzun...
Hadi bakalım sağlıcakla kavuşursun inşallah bebğineeeee
canım tansiyonun da yüksek çıkmış, neden bekletiyorlar çarşambaya kadar
sen zaten o kadar güzel dayandın ki 4 gün daha bekleyiverirsin
ayyyyyy cemre çok tatlısın
ağzımdan aldın lafı
evet canım benimkilerin maşallahı var
ama ben 8 aydır yatıyorum, onun etkisi de var sanırım beklemelerinde
salı günü herhalde belli olur doğum tarihleri kuzuların
inşallah akıllı olurlar yaaaaaa
üzmesinler biziiiiii
ben varım bekliyoruz ama pazartesi son sezeryan ile alacaklar. erken döllenme de var kakasını yer diye çok korkuyorum geçti çünkü normal günü. sat a göre geçmemiş görünse de...
canım gözün aydın. geçmiş olsun üzüleyim mi sevineyim mi bilemedim. bebeğine kavuşman çok duygusal çok duygulandım hikayene. sezaryenin kötü geçmesine de üzüldüm canım. inşallah en kısa zamanda iyileşirsin.
bizi de korkuttun valla iki üç mesaj önce birisi epidurali övmüştü sevinmiştim :) sen de genel dedin. sanırım iş doktorda bitiyor. Allah hakkımızda hayırlısını versin ne diyelim...
artık bende en fazla 3500 olsun ıstıyorum daha fazlası ne yaparım bılemıom.) bazı bebekler son gun bıle donebılıyormus sende canını sıkma ınsaşllah saglıklı olsunlar yetr ki.bnmde on gun sonra kontrolummhe bu arada utrason kagıdında muhtemel dogum tarıhı yazıyor ya 24 u yazıodu ya ????
ben de sezaryen olursam epidural olurumBenim bugün anestezi doktoruma görüşmem vardı. Kesinlikle epidural diyor. Hem ilk saatlerdeki uyanıklık halı hem de sonrasında agri kontrolü icin en iyisi olduğunu söylüyor.
Nasıl doktor bu yahu!Arkadaslar epudural herseyin canli akli basinda olmasi ve yavrunu goruyor olman cok guzel..2saati cok guzel sonrasi cok aci verdi bana..bu benim dr.dan kaynaklaniyor bence..beni ameliyat yaparken dedikodudan baska bisiy yapmadi..dunku hastasini cekistirdi vay efendim gazini cikaramamis anasida kizida cirkinmis..merdiven ciksinmimis kadin beni oylelikle kesti..dusunun..hstalaria vedigid deger..kahretsin guler yuzune kadim uyuz karinin ama oarayi alana kadarmis meger..allhindan bulsub insallah..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?