2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

nst ye bnde10 gun sonra gırecem benım de agrım sızım var ya bel ve vajınada ozellıkle normal dıolar ama bazen zor duruyorum.ızne ayrıldım artık evdeyı bakalım.bırbırımıze yazalım ya merak edıyorum benle aynı olanlarla ne gbı farklar oluyor.bırde nerde oturuyosun ben ıst bagcılardayım

tam hayalimdeki gibi anlatmışsın :) inşallah benim de öyle olur.. aynen işte genelde sarhoş gibisin acılarla uyanmaya çalışıyosun bebeği gözün görmüyo bile zaten.. hadi bakalım darısı bana..

seni neden geç alıyor acaba nst ye. gerçi ben girdim de ne oldu :) bana artık her hafta geleceksin dedi. senin bebeğinin kilosu kaç? döndü mü? ben de izne ayrıldım perşembe günü.
yazalım canım ben de merak ediyorum. ben ankaradayım. ben de ağrı pek yok. ara sıra ani kasılmalar oluyor. anlık oluyor, sonra geçiyor uzun sürmüyor tekrarlamıyor da.

ben gecen kı kontrolde gırdım bı b<akalıom demıstı bırsey cıkmamıstı bu hafta cok yoruldum ondaan agrım cok oldu zannedersem.ızın ııcnde 37 ye kadar dayanamadım artık ya sabah kalkmak cok zor grlmeye baslamıstı bakalım zaten son 5 haftamız var kı .ben dogum u kolaylastrsın dıe hareketler yapıom hattaacılma olsun dıe ama tık yok.bıraz ınmıs dedı doktor onasıl oluo ise artık benm basından berı başı aşagıda canım onda sorun yok insalaah ama ben bı an once dogurayım dıye bakıyorum... sıkıldım artıkkk kucagıma almak ıstıyorummm:)bebeğim 2600 dedi normal bu haftaya gore dedı bn daha fazla beklıodum ama.cunku daha oncelerı gelısımı hep kılosu bı hafta onden gıdıyordu

Son düzenleme:
rahimi açmak konusunda bazı önerilerim olacak sana 1. bol sıvı tüket.2.eger bebginde ve sende bir sorun yoksa bolca yürüyüş.3. canım bazı egzersizler var ben yaptım çok fayasını gördüm dogumum çok kolay oldu misal normal tuvalete oturur pozusyonu b ak bu çok faydalı öyle durup 20 ye kadar say günde 2 defa yapsan yeter ama doguma 3 4 gün kala öyle hemen yapma.4. canım bu yöntem benim uygulayıp muhteşem sonuç aldıgım yöntemdei dr başından beri normal demişti bana bende annemin tavsiyesiyle son 2,3 gün kala doguma zeytinyagı sürdüm vajinama bol bol sürdüm ama her lavaboya gitigimde sürüyordum ve öyle güzel yumuşattı rahimimi açtıki anlatamama sana az daha evde doguruyordum dogum hikayemden okuyabilirsin kolay bir dogumdu .. ebe bile şaşatı ilk çocuk yaşında küçük nasıl açıldı bu kadar dedi sır işte eskilerinde yöntemimiymiş bu aynı zamanda ben uyguladım mememnun kaldım 6 cm açmıştı..1 saate yakında suni ile 3,4 cm açıp doguma aldılar ıkınırken filan hiç zorlanmadım çünkü rahim yumuşaktı... kolay gelsin sana allahım sana benimki gibi bir dogum versin bir çırpıda.... az dikişli

başı aşağıda olması çok iyi canım ya ben bu aralar çok dert ettim bunu çünkü kilosuda fazla dönemez diyorlar üzülüyorum
bence hiç acele etme dur biraz daha kilo alsın. kendini yorma dinlen. izne de ayrılmışsın keyif yap. güzel güzel beslen bebeğin de kilo alsın.
valla benim döneceğini bilsem 40a kadar bile beklemeye razıyım çok istiyordum normal doğum yapmayı ama ne olacak bilmiyorum.
bir sonraki muayenem perşembe bakalım ne durumda.
gelişim sonlara doğru haftasını bulabiliyormuş boşver haftasında olsun daha iyi.. ileride olması çok da sevinilecek birşey değil bence.

Kizlar nasilsiniz bakalim.ben yavrumu 14subat sevgililer gununde saat 8:45te epudural sezeryanla dogum yaptim.7 de hastanedeydik elimde fotograf makinasi ben bir muddet zaman gecer saniyordum hemen ustume bir onluk giydirdiler lama yapildi daha tuvaleten cikar cikmaz sandalyeden dogumhaneye..ben titriyorum odaya geldim buz gibi one egdirdiler igne vurdular hoop hemen yatirdilar olay basladi..basimda iki kisi bana sorular soruyorlar sacmaliyorum..karnimda olanlari hissediyorumkarnim lip lip sonra biri sikica karnimdan bastiriyor bebegimin guclu sesini beklerken ses gelmiyor korkuyorum derkrken vik vik kedi gibi yumusacik ask dolu ses..agliyorum..bebegime bakamam annemlere verin diyorumneden diyorlar ve basimi cevirtiyorlar bir bakiyorum birdaha gozlerimi ayiramiyorum..yanima getiriyorlar yanaklarmiz degiyor yumusayanaklari yumusacik aglamasi kesiliyor....sonra anestezi uzmani seni biraz uyutucam diyor tamam diyorum ama uyumuyorum butun konusmalsri duyuyorum annemlerin dedigine gore 1saat surmus bana yavrumdan sonra hemen cikmisim gibi geliyor..demek uyumusum farkinda degilim....odama getiriliyorum agliyorum hala ayaklarim uyusuk..guluyorum fotolar cektiriyorm derken..2saatbsonra allhim nasil acidir o parca parca icimi kesiyorlarbyaniyorum oluyorum hatta..agri kesiciler yapiliyor fayda etmiyor..5saat gecince ilk ayaga kalkmak hele..o aciyla ve bas donmesi..kapiya kadar yuruyemedim orda oldursunlerde rahatlasam dedim..ve 3gun boyunca acilar agrilar devam etti taburcu edldim cikamiyorum..doktor benik kendi halime birakkti yuruyemiyorum diyorum anlamiyor..orda kalakalfik..tuvaletimi hasta bezine yapiyorum..yavrumla ilgilenemiyorum..surekli agliyorum tamam dedim yatatalak oldum..eve gelmek istedim zarla zorla geldim.evde ufak ufak yurumeye basladkim ama aciyla tuvaletimi titreyerek yaptim ve bugun tam 10gun oldu hala zor yuruyorum..yinede sukur diyorum enazindan ihtiyaclarimi gideriyorum..benim sansizligimdi bum.ozel oldum dr.parasini aldi kacti..ne diyim allahindan bulsun..simdi dikislerim aciyor ve sol yanimda dikislerde acilma var..evladima kavustum sukurler olsun..tam olarak iyilesince o dru sikatet edicem..benden bukadar kizlar..bu arada genel sezeryan olanlar daha cabuk ayaklaniyorlar haberiniz ollsun bunu ordaki ebe dedi ve benden sonra dogum yapan ertesi gun taburcu oldu benden soylemesi..

canım gözün aydın. geçmiş olsun üzüleyim mi sevineyim mi bilemedim. bebeğine kavuşman çok duygusal çok duygulandım hikayene. sezaryenin kötü geçmesine de üzüldüm canım. inşallah en kısa zamanda iyileşirsin.
bizi de korkuttun valla iki üç mesaj önce birisi epidurali övmüştü sevinmiştim :) sen de genel dedin. sanırım iş doktorda bitiyor. Allah hakkımızda hayırlısını versin ne diyelim...

artık bende en fazla 3500 olsun ıstıyorum daha fazlası ne yaparım bılemıom.) bazı bebekler son gun bıle donebılıyormus sende canını sıkma ınsaşllah saglıklı olsunlar yetr ki.bnmde on gun sonra kontrolummhe bu arada utrason kagıdında muhtemel dogum tarıhı yazıyor ya 24 u yazıodu ya ????

geçmiş olsun,kuzunu da Allah bağışlasın inşallah bi an önce eski haline dönersin..annelik sabır işi gerçekten,başından en sonuna kadar..Allah hepimizin yardımcısı olsun

hadi hakkınızda hayırlısı..saglıcakla gelsin kuzun...

Hadi bakalım sağlıcakla kavuşursun inşallah bebğineeeee

Hepinize teşekkür ederim. Nst'de düzenli kasilmalarim var, rahim yumuşak ve sanırım 3 santim açıklık var. Sezaryen bile olsa benim doktor da ne kadar dursa kar diyor. Bakarsın o zamana kadar normal gelir diyor :) ayrıca sezeryan da olsa normal dogum yaklaşınca olursa hem bebek hem de anne daha hazır oluyormuş. Neyse süslenir Giderim ben de :))

ben varım bekliyoruz ama pazartesi son sezeryan ile alacaklar. erken döllenme de var kakasını yer diye çok korkuyorum geçti çünkü normal günü. sat a göre geçmemiş görünse de...

Senin bendende once iste bende korkuyorum hep dinliyorum hareketlerini..pzt yavrunu saglikla kucagina alirsin insallah canim

Benim bugün anestezi doktoruma görüşmem vardı. Kesinlikle epidural diyor. Hem ilk saatlerdeki uyanıklık halı hem de sonrasında agri kontrolü icin en iyisi olduğunu söylüyor.

Arkadaslar epudural herseyin canli akli basinda olmasi ve yavrunu goruyor olman cok guzel..2saati cok guzel sonrasi cok aci verdi bana..bu benim dr.dan kaynaklaniyor bence..beni ameliyat yaparken dedikodudan baska bisiy yapmadi..dunku hastasini cekistirdi vay efendim gazini cikaramamis anasida kizida cirkinmis..merdiven ciksinmimis kadin beni oylelikle kesti..dusunun..hstalaria vedigid deger..kahretsin guler yuzune kadim uyuz karinin ama oarayi alana kadarmis meger..allhindan bulsub insallah..

hadi ya benim her gidişimde son adet tarihimi soruyor o yüzden hep 27 mart çıkıyor. senin demek ki gelişimi ileride ki öyle çıkardı makina.

Benim bugün anestezi doktoruma görüşmem vardı. Kesinlikle epidural diyor. Hem ilk saatlerdeki uyanıklık halı hem de sonrasında agri kontrolü icin en iyisi olduğunu söylüyor.
ben de sezaryen olursam epidural olurum tamamen bayılıp da aptal gibi uyanmak istemiyorum. gerçi sezaryenin hiçbir türlüsünü istemiyordum ama işte elimizde değil... ameliyat olmaktansa sancı çekmeye razıydım

Nasıl doktor bu yahu!

merhaba kızlar. bizim kızımızda dün aramıza katıldı. enson kontrolde suyumun çok azaldığını yazmıştım, dün kontrolumuz vardı yine ve nerdeyse hiç suyu kalmamış bebişin. doktor riske atmayalım artık deyip doğuma aldı bizi hemen. sabah saat 10da sunni sancı vermeye başladılar ve akşam 7de normal doğumla doğdu kızım. 36+4 günlük doğdu. 2690gr ve 49cm. minicik daha ama çok şükür bir sıkıntısı yok, bugün taburcu olduk hastaneden, evimizdeyiz şimdi. inşallah büyüycez en kısa zamanda. darısı tüm bekleyenlerin başına...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…