selam canim.iyiyim cok sukur.haftay basliycaz tasinmaya insallah.umarim yolda dogurmam.bebismin kiyafet lerini cikardim yarin yikiycam insallah.gorunce heyecanlandim.kizim b kadarmiydi dedim pazartesi magazaya gidicem bir kac bir alicam bebisime.
Allah yardimcin olsun canim cok zor olur simdi sana, ben ewi bile silip süpüremiycem nerdeyse, benimde gidip küvetini bezini filan almam lazim ama hic cikasim yok diyorum doguma gittikmi dönüsü ugrar aliriz olmazmi
Allah yardimcin olsun canim cok zor olur simdi sana, ben ewi bile silip süpüremiycem nerdeyse, benimde gidip küvetini bezini filan almam lazim ama hic cikasim yok diyorum doguma gittikmi dönüsü ugrar aliriz olmazmi
bende hiç iş yapmıyorum nerdeyse. ayaga kalkınca asagıda bir basınc bır agrı sankı doğacak gıbı gelıyor hemen yatıyorum
iyi bari kayinvalidenler yapiyosa, ayni sehiremi tasiniyosun yine? ewet canim burasida acaip soguk bugün hafif hafif kar yagip duruyoduevet zor cok zor.ama benim kv ve kp gelicekler yardima.is yaptirmazlar bana.zaten benim icin geliyorlar.sagolsunlar. donusde almak iyi fikirmis bende kizim in her seyi var diyrodum.bakdim herseyi varda.sadece hepsi yikanmis sonucda canli rengleri itmis.oyuzden cikmam lazin. sizdede hava sogukmu.burasi cooook soguk yaaaaaaa
bende hiç iş yapmıyorum nerdeyse. ayaga kalkınca asagıda bir basınc bır agrı sankı doğacak gıbı gelıyor hemen yatıyorum
iyi bari kayinvalidenler yapiyosa, ayni sehiremi tasiniyosun yine? ewet canim burasida acaip soguk bugün hafif hafif kar yagip duruyodu
ewet bende öyle oluyo asagi bastiriyor sanki cikicak, diyorum bi isi yapsam öteki kaliyo hepsini ayni anda yapip tertemiz yapamiyorum yapamadikcada bunaliyorum
canım bende hiç açıklık yoktu, sancı verildikten sonra başladı. az önce yazmıştım daha, alıntı yapayım:)
sunni sancıyı saat 10da vermeye başladılar, sonra yavaş yavaş açılma başladı. saat 3buçukta açılma 4cm oldu ve bende sancı felan yoktu. 4buçukta 5cm oldu, doktora dedim epidural istiyorum ben, o da sancı hissetmiyorsunki napıcan epiduralı dedi, yaptırmadı. sonra saat 5 gibi 6cm oldu açılma ve doktor gelip suyumu açtı. suyum geldikten sonra sancılar başladı ama epidural 4-6cm arası yapılıyormuş, kaçırdım yani:)neyseki 1buçuk saat felan sancı çektikten sonra 6buçukta doğumhaneye aldılar beni ve sonrasında yarım saatte doğum oldu. çok sıkıntılı değildi çok şükür...
arkadaşın doktoruyla yaşadıklarına çok üzüldüm, gerçekten doktor çok önemli. benim doktorum sürekli yanımdaydı ve beni hep cesaretlendirdi. akşama kadar her muayenesinde herşey çok güzel gidiyor, çok kolay olucak doğum, çok az kaldı gelmesine vs deyip durdu. onun cesaretlendirmesiyle epiduraldan vazgeçtim. doğumda da sürekli hadi annesi, hadi geliyor kızımız, çok az kaldı felan diye konuştu benimle. sonradan odaya gelip kızımızı sevdi felan. salıya kontrolüm var, kocaman bir çiçek ve hediye felan almayı düşünüyorum doktoruma...
şulecim çokk güzel olmuş ne kadar maharetlisin maaşalah..kızlar gün boyunca uğraştığım lohusa şerbeti için tepsi, sürahi ve bardaklar sonunda bitti. bakalım beğenecekmisiniz. bebek şekerlerimizi de hazırladım, üzerine notu yapıştırıp onu da paylaşıcam. aynı zamanda cibinliğin süsünü de bitirip paylaşıcam sizlerle..
canım çokkk üzüldüm yaşadıklarına geçmiş olsunBende anlamadim merhametsizin onde gideni..ben iki buklumum sesimi cikaramiyorum nefes nefeseyim..arkamdan seslendi nasilsin diye sesim cikmsdi acilar icindeyim..sana diyorum cevap bekliyorum deyip bagirdi bana..sesim kisik kotuyum zor dedim yuzume ters ters bskti gitti ..ben cok sakindim ama..cok kurcaladim bisiyleri siz oyle yapmayin gercekten sakinan goze cop batiyor..benim coktan ayaklanmam lazimdi..hala aciyla yuruyorum rabbim benim yasafiklarimi size tssatmasin herkese hsyirli dogumlar..
sunni sancıyı saat 10da vermeye başladılar, sonra yavaş yavaş açılma başladı. saat 3buçukta açılma 4cm oldu ve bende sancı felan yoktu. 4buçukta 5cm oldu, doktora dedim epidural istiyorum ben, o da sancı hissetmiyorsunki napıcan epiduralı dedi, yaptırmadı. sonra saat 5 gibi 6cm oldu açılma ve doktor gelip suyumu açtı. suyum geldikten sonra sancılar başladı ama epidural 4-6cm arası yapılıyormuş, kaçırdım yani:)neyseki 1buçuk saat felan sancı çektikten sonra 6buçukta doğumhaneye aldılar beni ve sonrasında yarım saatte doğum oldu. çok sıkıntılı değildi çok şükür...
kizlar cok cok tesekkur ederiz tebrikler icin toplu cevap yazmayi bilmiyorumdun kizima kavustugumu yazmistim hatirlarsaniz darisi basiniza gercekten dunden beri hayat durdu benim icin artik bambaska bir dunya var 1 saat sonra emzirmem gerekiyor bu arada giriyim dedim yarin taburcu olucaz insallah dun yasadiklarimdan ayrintilardan bahsediyim size bastan beri surekli normal dogum diye diretirken bende sezeryan olanlara dahil oldum ama suan hic pisman degilim cok kotu tahmin ediyordum allaha sukurler olsun iyiyim doktorda ciktiktan sonra ailece cok dogru bir karar verdiniz dedi size ilk once dogumun basladigi geceyi anlatayim cunku ben dogurdugumu anlayamadim doktorda anlamadi nstye girip acikliga bakana kadar sonra hastanedeki panigi gormeniz lazimdi onune gelen bilgi aliyor butun randevulan iptal herkes acil sezeryan var diye kosturuyor oysa ben bel agrisiyla hastane cafesinde oturuyordum azonce kizlargece 2 kez ishal oldum karin agrisi beni uykudan uyandirdi tuvalette uyukladim sonra bel agrisi basladi sersem gibi uyandim ama ben yedigim biseyden olmustur kasiklarim agrimiyor falan diyorum neyse esime gece hic uyuyamadim ustumu falan giyinmeme yardim et pek iyi degilim dedim esim bugun cikicaz ama bu eve 3 kisi donucez dedi hatta annemi arayip boyle soyledi ama artik geyik yapar olmustuk benim oyle bisey aklima gelmiyor hic drgilse 1 haftasi var diyorum neyse hastaneye geldik nstye once gir dediler gittim dogum var 2 tane nstde yer yok deyip beni hic umursamadi ebeler muayneye gittim ordada baya bekledim girdim doktor hayret haftaici gelmedin dedi sik sik gittigim icin 33 den beri erken dogum riski var diye herhafta gidiyordumda bende valla dun gece gelicektim karnim agridi ishal oldum dedim oda yediklerine dikkat et hastanmis patates falan diyor falan ye diye bakti ultrasonda bebis iyi 3600 olmus bugun senden testleri isticem dedi idrar ve kan tamam dedik ciktik verdik testleri gittim nstye annem basimda nst uzmani olmustu artik bakti 99 baya kaldi oyle sanci sonra gitti bi daha 90 sonra bidaha 80-99 arasi degisen kocaman cizgiler annem telas yapiyor ben yok 1 haftayi bulur falan diyorum o anda doktorum geldi umursamaz bir sekilde idrarin iyi sunada bakiyim dedi elimdeki kagidi oylesine uzattim kadin vayyyyy dedi seni soyle bir iceriye alalim dedi cati muaynesi yapti bakti aciklik var 2-3 gibi bisey mirildandi yanliz benim muayneyi yaparken elini soktugu gibi cikis yerinde bir kemik var kadin bakmakta zorlandi catin normal ama cikistaki kemigin altindan gecip cikmasi lazim buyuk ihtmal vakum gerekebilir orda kalirss deci keside biraz derin olabilir dedi annem ve ben doktoru dinliyoruz %50 normal %50 sezeryan sansin var ama normal istedigi biliyorum ama kolay bir dogum olmaz hazirlikli ol bastirmak gerekebilir vakum kullanabiliriz kemik bizi zorlicak dedi kararinizi verin dedi girdi dogumhaneye biz annemle afalladik kactik 24 saat icinde dogum gerceklesir normal olursa sezeryana karar verirseniz bugun olur dedi ablami ve esimi cagirdik ama karar veremiyoruz doktorun yanina gittik nerdesiniz diye fircamizi yedik size birakiyoruz dedik baya zorladik kadini su kadarini soyliyim kiz kardesim olsa sezeryan yaparim normali deneriz ama hasarimiz fazla olabilir onun arkaya karismasi gibi ustune 40 gun oturamayabilirsin eskiler hep normal yapiyor ama baslarina ne geliyor belli degil dedi biz yine ciktik dusundum alttanda kesicekler usttende kesicekler alttan olursa bebegi riske atmis olucam ya bisey olursa ne yaparim diye o an sadece bebege odaklandim cok cok korktugum sezeryani kabul ettim diye doktora soyledim eve gidip aksama geleyim dedim ama olmadi yan binaya gec yatisin yapilsin dedikten sonra ortalikta ki telasi gormeniz lazimdi 1 saat icinde kendimi sedyede buldum o an kilitlendim aglamaya calisiyotum ama olmuyor annem ablam ve kocam asansore bindirilirken basladim aglamaya ama burdan tum epidural sezeryanlari tebrik ederim ben cesaretli oldugumu zannederdim ama hic yemedi yani ameliyathaneye girdigimde herkes talsla hazirladi ustume surduler biseyler onume gerdiler yok dedim ben genel istiyorum yinede ortuluyormus tabi doktorum geldi basliyoruz dedi son olarak ayetel kursiyi okuyabildim bitirmeyi basardim ve hayatimin en guzel uykusuna yattim annem baslamis aglamaya ablam onu sakinlestirmeye esim hic konusmamis 10 dakika sonra cikmis bizim fistik annem ve ablama tembihlemistim bebegin pesini birakmayin diye esim kalmis ameliyathane kapisinda ciktigimda odaya gelip yataga konurken inliyordum kizlar inim inim inledim yok boyle bir aci diye bunu goze alin herkesin elini sikmisim esim aglamis ilk kez 6 yilda hic gormedim igneler vuruldu sanci hafifledi ben ayildim hemde oyle bir ayildimki sersem falan degilim 1 saat sonra gelenler eminmisin sen ameliyat oldunmu diyorlardi bebegimi getirdiler esim sarisin ben kumral kizim geldi kapkara kiz tombik bisey doktorum geldi 3820 dogdu cok dogru bir karar verdiniz dedi sonra emzirme seanslari basladi 3 saatte bir 20 dakika emzirmeye cebellesiyoruz tecrubesizlik beceremiyorum bebek hemsiresi gelip hop diye sokuyor o gidiyor ben yinr dogru duzgun tutamiyorum neyseki biraz ogrendim lavman yapilmadi sonda takildi ilk an acidi ama sonra unuttum gitti onu 5 saat sonra kaldirdilar bir tur atttik bas donmesi falan olmadi kalkarken dikis yerleri acidi sabah 6 da sonda cikti hastabezi cikti normal pet cok kanamam olmadi suan orkit var kanamam yok yani korse cok ise yaradi dikis yerlerindeki aciyi hafifletti yururken sadece kalkarken zor sonra rahat yurunuyir korse gobek icin degil rahim toparlancak dediler sabah 9 gibi doktorum geldi pansuman yapm mati gitti simdide iyiyim kizlar yani cok sukur simdi surem doldu emzirme vakti :) nerden basladim nasil bitidim goya ozet gecicektim :)
çokk geçmiş olsun inşallah görüp göeceğiniz budurclue ve bebişine kavuşan anneler hayırlı olsun geçmişi okuyamadım yine herzamanki gibi
kızımın sarılığı arttı hastanede yattık çarşamba öğleden sonra 5 te yattık perşembe öğlen 12 de ççıktık ama rezil ettiler kızımı. keşke sabah girseydik akşama çıkardık büyük ihtimalle hem gündüz daha iyi ilgilenirlerdi. ada yani büyük kızım yoğun bakımda kalmıştı doğduktan sonra. ayrı kalmak çok kötü bişey hem emmeyi de unutabiliyor ada beni hiç emmedi gerçi doğar doğmaz küveze almışlardı onu o yüzden büyük ihtimalle ama yine de özel oda istedik. kadın doğum servisinde yer kalmamış dahiliye servisine yattık. damar yolu açmak için götürdüler nehiri. geldi nasıl ağlıyor. bulamamışlar heralde baya ağlatmışlar kuzumu. sonra fotonun altına yatırdık ama susmuyo emzik verdik sinirli sinirli çekiyo. emzirmeye çalışıyorum sinirden ememiyo öyle ağladı ki oturdum ben de ağladım onunla beraber. bi yandan aklım evde ada babanesiyle evde kaldı ama bizi istiyo şimdiye kadar hiç hem babasının hem benim gece evden ayrıldığımız olmamıştı doğuma kadar. şimdi 1 haftada 2 sefer adayı evde bıraktık. neyse.. nehirin gözüne bant taktılar ama öyle dandik bişey ki çocuk ağladıkça kafasını oynattıkça çıkıyo ve gözünün açılamamsı lazım kör olma ihtimali var o ışığa bakarsa.. biz de sabaha kadar gözümüzü üzerinden ayırmadık ama öldük bittik. bi de sabaha karşı damar yolu damardan çıkmış haberimiz yok. kolu davul gibi olmuş nasıl farketmedik bilmiyorum ama öyle canım sıkıldı ki. eve geldik perişan vaziyette. ama nehir nasıl mutlu oldu eve girince hemen emzirdim sonra gülümseyerek uyudu kuzum..
bizden haberler böyle kızlar öptüm hepinizi
allah yardımcınız olsun arkadaşım inşalalh güzel sağlıklı hayırlı bir doğum nasip eder rabbim..,Porcelen gecmis olsun.. Eminim cok cabuk toparlayacaksin.
Ben cok korkuyorum, bugun yine kizkardesimin doktoruna gittik, nstde kalp atislari sabit diye bizi panikletti, pazartesi tekrar nstye tekrar giricem, carsamba kendi doktoruma gidecem. Doktor Namik bey cok rahat, rahatligi beni rahatsiz ediyor. Sanki benim ve bebegimin durumu degil de onun yogunlugu dogum tarihine karar verecek. Bebegime bisey olmasindan cok korkuyorum. Plesanta kireclenmis, insallah Namik beyin israr ettigi 4Marta kadar dayanabiliriz. Tum hamile arkadaslar icin ve benim icin dualariniza ihtiyacim var.
Selam en güzel anneler ve bebişleri
dün taburcu oldum ama pc başında oturacak gücüm yoktu ancak bugün fırsat bulabildimRabbime şükürler olsun sezeryan ( genel anestesi ile ) cici kızım Azra yı kucağıma aldım emzirme çabasındayım :2:
3000 gr ve 50 cm boyunda saçlı-başlı cici kızım , Azra'm hoş geldi dünyamıza
dikiş acılarım zaman zaman zorlasa da her geçen gün daha iyi olacağız inşallah bol bol yürüyüş yapmak gerçekten fayda veriyordaha sonra uğrarım detaylarla hikayemle öpüyorum hepinizi bu aralar listeler güncellenemese de telafisini yapıcamm sözzzz kocamann öpüldünüz kızım uyandı gibi mırıldanıyor bakalım emecek mi inşallah hepimiz sıkıntsızca kavuşuruz bebişlerimize
ve ben normal doğum yapamazmışım beeee :18: epidural spinal gibi çeşitlerde bana göre değilmiş çünkü acayip heyecanlı ve paniktim hatta korkudan titreyerek uyudummm inşallah sizler gayet soğukkanlı ve rahat olup atlatırsınız
haydi şimdilik müsadeeee
nehir şanssızlık yaşamış ama atlatmış neyseki annesi ama anlatışın çok sempatik daha yeni doğmuş bebiş hiç sinirlenirmi böle duygu fırtınaları yaşarmı sahiden diye düşündürttün kız beniay anasının kuzusu çok tatlıymış doğum yapan arkadaşlar artık biriniz bebişinin resmini koysunda bakalım hasret giderelim yoksa varda benmi göremedim heyyyyy
Selam en güzel anneler ve bebişleri
dün taburcu oldum ama pc başında oturacak gücüm yoktu ancak bugün fırsat bulabildimRabbime şükürler olsun sezeryan ( genel anestesi ile ) cici kızım Azra yı kucağıma aldım emzirme çabasındayım :2:
3000 gr ve 50 cm boyunda saçlı-başlı cici kızım , Azra'm hoş geldi dünyamıza
dikiş acılarım zaman zaman zorlasa da her geçen gün daha iyi olacağız inşallah bol bol yürüyüş yapmak gerçekten fayda veriyordaha sonra uğrarım detaylarla hikayemle öpüyorum hepinizi bu aralar listeler güncellenemese de telafisini yapıcamm sözzzz kocamann öpüldünüz kızım uyandı gibi mırıldanıyor bakalım emecek mi inşallah hepimiz sıkıntsızca kavuşuruz bebişlerimize
ve ben normal doğum yapamazmışım beeee :18: epidural spinal gibi çeşitlerde bana göre değilmiş çünkü acayip heyecanlı ve paniktim hatta korkudan titreyerek uyudummm inşallah sizler gayet soğukkanlı ve rahat olup atlatırsınız
haydi şimdilik müsadeeee
gecmis olsun canim sanada kuzunada, yerim onun sinirlenisini benkiyamam kuzuya yaaa, neyseki ewe cikmissin, insaallah daha iyi olur hersey
cnm çok cici olmuşlar.. afiyetle için
cnmm çoook geçmiş olsun..çok üzüldüm kuzucuga..rabbım şifa versin..
cnm bende seni çok merak ediyordum.. bunca yıl sonra yavruna kavuştun.ne mutlu sana.. gözünnnn aydın....
canimbenimya gecmis olsun minik kizina.neyseki evdesiniz.
şulecim çokk güzel olmuş ne kadar maharetlisin maaşalah..
lohusa şerbetini şekerinden mi yapacaksınız yoksa şu küp şeklinde olan hazırlarından mı aldın canım
eğer küp şeklindekilerden aldıysan onu nasıl hazırlayacaksın canım ben bir tanesini denedim tadı çok acı da..
canım çokkk üzüldüm yaşadıklarına geçmiş olsun
neyseki bebişin seninle inşallah kısa zamanda sağlığını kavuşur ve bebeğinle ilgilenirsin
ve sıkıntılarınızı bir an evvel atlatırsınız..
maaşalah bende çok imrendim şimdi:))
darısı bana ve normal isteyen tüm sarkadaşlara ne güzel bir doğum olmuş
umarım biz de böyle rahat geçirirzi.. bebişinle size mutlululklar diliyorum..
arkadaşım ne güzel bebişini sağlıkla kucağına almışsın öyle yada böyle çok şükür iyi geçmiş sezeryanın
o kadar ağrı herkeste oluyor sanırım
hayırlı olsun bebişiniz:)))
çokk geçmiş olsun inşallah görüp göeceğiniz budur
birdaha hastanelere düşürmesin rabbim..
allah yardımcınız olsun arkadaşım inşalalh güzel sağlıklı hayırlı bir doğum nasip eder rabbim..,
rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşalalh arkadaşım..
doğumun güzel geçmiş sanırım maaşalalh..
en yakın zamanda güzel hikayeni bekliyoruzz..
kızlar bugün doktor kontrolumuz vardı.bebeğim 15 günden bu yana hiç gelişmemiş.............................
suyu azalmış................
plesantası beslemeye yetmiyormuş..................
gelişemicekmiş........
3 hafta geride.......
doktor 1,2 hafta sonra almak zorunda kalabiliriz dedi................
beslenmesine benim kadar dikkat eden yoktur!
ama.........bu durumun benim beslenmemle alakası yokmuş.....
YIKILDIM....bunları duyunca....
bana dua edin...
bebeğim 36 haftalık 2.200 gr
34 haftalıkken 2.138 gr dı.....
siz daha önce böle bi durum duydunuz mu??
kızlar bugün doktor kontrolumuz vardı.bebeğim 15 günden bu yana hiç gelişmemiş.............................
gelişemicekmiş........
3 hafta geride.......
bana dua edin...
gelişemicekmiş........
3 hafta geride.......
bana dua edin...
clue ve bebişine kavuşan anneler hayırlı olsun geçmişi okuyamadım yine herzamanki gibi
kızımın sarılığı arttı hastanede yattık çarşamba öğleden sonra 5 te yattık perşembe öğlen 12 de ççıktık ama rezil ettiler kızımı. keşke sabah girseydik akşama çıkardık büyük ihtimalle hem gündüz daha iyi ilgilenirlerdi. ada yani büyük kızım yoğun bakımda kalmıştı doğduktan sonra. ayrı kalmak çok kötü bişey hem emmeyi de unutabiliyor ada beni hiç emmedi gerçi doğar doğmaz küveze almışlardı onu o yüzden büyük ihtimalle ama yine de özel oda istedik. kadın doğum servisinde yer kalmamış dahiliye servisine yattık. damar yolu açmak için götürdüler nehiri. geldi nasıl ağlıyor. bulamamışlar heralde baya ağlatmışlar kuzumu. sonra fotonun altına yatırdık ama susmuyo emzik verdik sinirli sinirli çekiyo. emzirmeye çalışıyorum sinirden ememiyo öyle ağladı ki oturdum ben de ağladım onunla beraber. bi yandan aklım evde ada babanesiyle evde kaldı ama bizi istiyo şimdiye kadar hiç hem babasının hem benim gece evden ayrıldığımız olmamıştı doğuma kadar. şimdi 1 haftada 2 sefer adayı evde bıraktık. neyse.. nehirin gözüne bant taktılar ama öyle dandik bişey ki çocuk ağladıkça kafasını oynattıkça çıkıyo ve gözünün açılamamsı lazım kör olma ihtimali var o ışığa bakarsa.. biz de sabaha kadar gözümüzü üzerinden ayırmadık ama öldük bittik. bi de sabaha karşı damar yolu damardan çıkmış haberimiz yok. kolu davul gibi olmuş nasıl farketmedik bilmiyorum ama öyle canım sıkıldı ki. eve geldik perişan vaziyette. ama nehir nasıl mutlu oldu eve girince hemen emzirdim sonra gülümseyerek uyudu kuzum..
bizden haberler böyle kızlar öptüm hepinizi
şulecim çokk güzel olmuş ne kadar maharetlisin maaşalah..
lohusa şerbetini şekerinden mi yapacaksınız yoksa şu küp şeklinde olan hazırlarından mı aldın canım
eğer küp şeklindekilerden aldıysan onu nasıl hazırlayacaksın canım ben bir tanesini denedim tadı çok acı da..
Sakın moralini bozma çok küçük değil Doğunca beslenir bugün hastanede vardı 1 aydır hiç kilo almayan bebek tabii var herkesin değişik sorunları var bol bol muz ceviz yoğurt ye
Zaten iyi besleniyorsan plesentadan bebeğe tam geçemiyordur hareket et biraz yer değiştirsin biraz ve sakın üzülme
Çok az kaldı yakında kucağına alacaksın hemen büyütürsün inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?