lalamcımAyniyiz desene canim
27 sime kadar gelir belki
Bir arkadasim hastaneye gitti konustuk 2cm acikligim var sancim felan yok boyle olursa aksam beni eve yollayacaklar dedi
Veeeeee 5 saatsonra dogurdum diye mesaj atti
Yani hemende gelebilir bebek
Benim bu aksam fena sancim var karnim agriyor bide
Aksam cikardimda biraz
-------------------------------------------------------------------------------------------
- 4:10 pm
- 4:25 pm
Aradaki sancinin saatine bakmayi unutmusum
- 5:03 pm
- 5:14 pm
- 5:25 pm
- 5:37 pm
- 5:51 pm
- 6:04 pm
- 6:13 pm
- 6:21 pm
- 6:32 pm
- 6:40 pm
- 6:49 pm
- 7:01 pm
Bumlarda sanci araliklarim
Duzenli degil amaaralari kisa :18: bilmiyorum ne yapcam neden boyle
Doktor 5 dk duserse ara hastaneyi dedi
Bekleyecegim ama bole giderse yakin zamanda dogum yaparim galiba ben
Hayirlisi olsun insallahhh
Canım hiç sıkma canını bak sen üzülünce bebişin de üzülecek. Hem kilosu da çok az değil. Karnında beslenmemesindense doğsun sen beslersin onu
kızlar bugün doktor kontrolumuz vardı.bebeğim 15 günden bu yana hiç gelişmemiş.............................
suyu azalmış................
plesantası beslemeye yetmiyormuş..................
gelişemicekmiş........
3 hafta geride.......
doktor 1,2 hafta sonra almak zorunda kalabiliriz dedi................
beslenmesine benim kadar dikkat eden yoktur!
ama.........bu durumun benim beslenmemle alakası yokmuş.....
YIKILDIM....bunları duyunca....
bana dua edin...
bebeğim 36 haftalık 2.200 gr
34 haftalıkken 2.138 gr dı.....
siz daha önce böle bi durum duydunuz mu??
cnm ya maşallah kolaylıkla yapmışsın doğumunu. benim de seninki gibi 18 martta görünüyo. dr. suyumla ilgili bişey söylemiyor. seni de okuyunca sanki biraz rahatladım sanki. ben de dormal doğum istiyorum acaba ağrım ve açılmam olmazsa bana da verirler mi suni sancı. Allah uzun ömürler versin bebeğine.
okurken bile içim cız etti valla. nasıl da sinirlendirmişler bebeğini, anne yüreği işte dayanamadın dimi kızının o haline. neyse ki evdesin ve herşey yolunda. bu sarılık olmaması için annem sarı bi yazma verdi bana, bebeğin yüzüne örtersem sarılığı engelliyormuş. ne kadar doğru bilmiyorum tabi.
ben o küp şeklindeki hazırlardan aldım canım. ama söyledikleri gibi 1 küp için 1 çay bardağı yapmicam ben. hepsini bi tencerede kaynatıp tadına göre su ilave edicem. çünkü çay bardağı için o küpler çok büyük. acı olması normal.
PORSELEN canım yaşadıklarına gerçekten çok üzüldüm ya. o durumda herkes senin gibi sabırlı olmazdı herhalde. tebrik ederim o konuda. ama sen yine de stres yapma, unut yaşadıklarını bebeğinle ilgilen, biliyosun stres sinir de sütünü etkiliyor.
yalnız hangi hastane ve dr. olduğunu yazmamışsın sanırım. ya da ben mi kaçırdım.
Sabahtan akşama kadar uyudu nehir hanım. Akşam olunca uyandı bu saate kadar durdu :) yeni emdi gazını çıkarsa uyucaz. Yoruldum beyaw :) ama çok güzel bişey anne olmak.. Sanki 2. çocukta daha iyi anladım. İlki acemilikmiş sanırım :))
lalamcım
msjıını geç gördüm maşallah sancıların başlamış keşke benimde başlasa bugün plates topunda hareket yapmaya karar verdim ayın 27sine kadar bakalım ne değişecek .arkadaşın 2 cmden sonra 5 saat beklemişne şans porselen bebeğin doğum hikayesinden sonra sezeryandanda soğudum:18::18: içime doğuyor kuzunu pztesi kucağına alacaksın
cnm suan ayni seyleri yasiyorum nehirim benimde yanimda 2.gunumuz daha gozumu kirpmadim refakatcilar uyuyakaliyor ben uyumuyorum kizimi izlemekten emzir gaz cikar altini pisletir kiyameti koparir o arada uyuyamam ve basa sarar sekilde devam ediyoruz ama allah nasil bir guc veriyorsa dogumdan onceki gecede uyumadim sancidan 3 gundur gozumu kirpmadim ama dayanma gucu veriyor allah yanimdakilerin perti cikti ben dolana dolana bebisin etrafinda onu izleyip mincikliyorum yarin evimize ilk girisini yapicak bizim nehir hanimda baktikca allahin lutfu bu bir mucize diyorum allah tum isteyenlere nasip etsin insallah nehir hanimlara kocaman masallah :)
sancilar bende devam ediyor ama geken giden yok
Annem benim gibi olacaksin diyor oda bole bir kac gun sanci cekmis sonra bir anda suyu gelmis hatta suyla beraber basim cikmaya baslamis
Plates topunu okudum canim hatta bende yapmaya basladim insallah ise yarar bunlar ikimizde de en kisa zaman normal acisiz dogum yapariz ben sezeryandan hep korkmusumdur cok onemli bir saglik problemi olmadigi surece kesinlikle istemezdim sezeryan :18: videosunu izledim internette cok kotuydu :18:
Ben cok sasirmistim hic agrisifelan yoktu 5 saat sonra dogurmus birde suni sanci ile felan degil ve cokkk kolay oldu ikinci ikinmamda dogdu dedivalla darisi basimiza
Ayyyy canimmmm insallahhhhh bal damliyor agzindanartik zaman gecmiyor cok sabirsizlaniyorummmmm
bende uyuyamıyorum artık doğrudürüst tatlım saat 7 ye geliyor 2 kez uyandım bu saate kadar evet ya zaman geçmiyor benim bacaklarım çok ağrıyor sabaha karşı ondan uyanıyorumseninkilerde ağrıyormu? .inşallah annen haklı çıkar da onun gibi kolay doğum yaparsın bence doğumun eli kulağında çünkü sancı aralıklarına baktımda aralıkları uzun değil drum bana 5 dakikada bir dk süreyle süren sancılar doğum sancısı anlamına geliyor demişti .hatta 5-1-1 dedi anlamı 1 saat içinde her 5 dakikada bir 1 dklık sancı .yani 1 saatin içinde 12 adet 5 dk var.12 sancı çekicen ortalama 1 saatte düzenli aralıklı.normalden korkmaman güzel sen benden cesaretlisin demekki .bak 24 saat sonra doğum sancıların başlayacak demedi deme ha
Bende gece cok kalkiyorum hic uyuyamiyorum canim wc'ye cok kalkiyorum o agrilar bende de cokk var kollarimda agriyor benim surekli pozisyon degistirmek durumunda kaliyorum
Bide bu aksam cok sistim ben ellerim ayaklarim dombili oldu cokk komik yaa normade incedir yapisi
Insallah annemin ki gibi olur cokkk isterim hic acisiz dogum yapmis neredeyse
Benim doktorumda 5 dk bi olursa sanci dedigi icin bekliyorum hos bugun hic bakmadim araliklarina aklimi yormamak istiyorum buna baska seylere odaklaniyorum
Bazen cok acir mi diye dusunuyirum normal dogumu ama korkmuyorum sanirim heyecan daha agir basiyor birde bakalim bir hastane kismina gecelim ayni sakinlikte kalabilecekmiyim
Valla insallah diyorum canim artik kucagima alayim cok istiyorum cunku
Insallah seninde 24 saat icinde sancilarin baslar
Gozun aydin. Dogum sonrasi zor gecmis uzuldum. Doktorun da ne kadar acayipmis oyle.Kizlar nasilsiniz bakalim.ben yavrumu 14subat sevgililer gununde saat 8:45te epudural sezeryanla dogum yaptim.7 de hastanedeydik elimde fotograf makinasi ben bir muddet zaman gecer saniyordum hemen ustume bir onluk giydirdiler lama yapildi daha tuvaleten cikar cikmaz sandalyeden dogumhaneye..ben titriyorum odaya geldim buz gibi one egdirdiler igne vurdular hoop hemen yatirdilar olay basladi..basimda iki kisi bana sorular soruyorlar sacmaliyorum..karnimda olanlari hissediyorumkarnim lip lip sonra biri sikica karnimdan bastiriyor bebegimin guclu sesini beklerken ses gelmiyor korkuyorum derkrken vik vik kedi gibi yumusacik ask dolu ses..agliyorum..bebegime bakamam annemlere verin diyorumneden diyorlar ve basimi cevirtiyorlar bir bakiyorum birdaha gozlerimi ayiramiyorum..yanima getiriyorlar yanaklarmiz degiyor yumusayanaklari yumusacik aglamasi kesiliyor....sonra anestezi uzmani seni biraz uyutucam diyor tamam diyorum ama uyumuyorum butun konusmalsri duyuyorum annemlerin dedigine gore 1saat surmus bana yavrumdan sonra hemen cikmisim gibi geliyor..demek uyumusum farkinda degilim....odama getiriliyorum agliyorum hala ayaklarim uyusuk..guluyorum fotolar cektiriyorm derken..2saatbsonra allhim nasil acidir o parca parca icimi kesiyorlarbyaniyorum oluyorum hatta..agri kesiciler yapiliyor fayda etmiyor..5saat gecince ilk ayaga kalkmak hele..o aciyla ve bas donmesi..kapiya kadar yuruyemedim orda oldursunlerde rahatlasam dedim..ve 3gun boyunca acilar agrilar devam etti taburcu edldim cikamiyorum..doktor benik kendi halime birakkti yuruyemiyorum diyorum anlamiyor..orda kalakalfik..tuvaletimi hasta bezine yapiyorum..yavrumla ilgilenemiyorum..surekli agliyorum tamam dedim yatatalak oldum..eve gelmek istedim zarla zorla geldim.evde ufak ufak yurumeye basladkim ama aciyla tuvaletimi titreyerek yaptim ve bugun tam 10gun oldu hala zor yuruyorum..yinede sukur diyorum enazindan ihtiyaclarimi gideriyorum..benim sansizligimdi bum.ozel oldum dr.parasini aldi kacti..ne diyim allahindan bulsun..simdi dikislerim aciyor ve sol yanimda dikislerde acilma var..evladima kavustum sukurler olsun..tam olarak iyilesince o dru sikatet edicem..benden bukadar kizlar..bu arada genel sezeryan olanlar daha cabuk ayaklaniyorlar haberiniz ollsun bunu ordaki ebe dedi ve benden sonra dogum yapan ertesi gun taburcu oldu benden soylemesi..
Sezeryan ya da normal bebegine kavustunya gerisi bos. Saglikla buyut bebegini.kizlar cok cok tesekkur ederiz tebrikler icin toplu cevap yazmayi bilmiyorumdun kizima kavustugumu yazmistim hatirlarsaniz darisi basiniza gercekten dunden beri hayat durdu benim icin artik bambaska bir dunya var 1 saat sonra emzirmem gerekiyor bu arada giriyim dedim yarin taburcu olucaz insallah dun yasadiklarimdan ayrintilardan bahsediyim size bastan beri surekli normal dogum diye diretirken bende sezeryan olanlara dahil oldum ama suan hic pisman degilim cok kotu tahmin ediyordum allaha sukurler olsun iyiyim doktorda ciktiktan sonra ailece cok dogru bir karar verdiniz dedi size ilk once dogumun basladigi geceyi anlatayim cunku ben dogurdugumu anlayamadim doktorda anlamadi nstye girip acikliga bakana kadar sonra hastanedeki panigi gormeniz lazimdi onune gelen bilgi aliyor butun randevulan iptal herkes acil sezeryan var diye kosturuyor oysa ben bel agrisiyla hastane cafesinde oturuyordum azonce kizlargece 2 kez ishal oldum karin agrisi beni uykudan uyandirdi tuvalette uyukladim sonra bel agrisi basladi sersem gibi uyandim ama ben yedigim biseyden olmustur kasiklarim agrimiyor falan diyorum neyse esime gece hic uyuyamadim ustumu falan giyinmeme yardim et pek iyi degilim dedim esim bugun cikicaz ama bu eve 3 kisi donucez dedi hatta annemi arayip boyle soyledi ama artik geyik yapar olmustuk benim oyle bisey aklima gelmiyor hic drgilse 1 haftasi var diyorum neyse hastaneye geldik nstye once gir dediler gittim dogum var 2 tane nstde yer yok deyip beni hic umursamadi ebeler muayneye gittim ordada baya bekledim girdim doktor hayret haftaici gelmedin dedi sik sik gittigim icin 33 den beri erken dogum riski var diye herhafta gidiyordumda bende valla dun gece gelicektim karnim agridi ishal oldum dedim oda yediklerine dikkat et hastanmis patates falan diyor falan ye diye bakti ultrasonda bebis iyi 3600 olmus bugun senden testleri isticem dedi idrar ve kan tamam dedik ciktik verdik testleri gittim nstye annem basimda nst uzmani olmustu artik bakti 99 baya kaldi oyle sanci sonra gitti bi daha 90 sonra bidaha 80-99 arasi degisen kocaman cizgiler annem telas yapiyor ben yok 1 haftayi bulur falan diyorum o anda doktorum geldi umursamaz bir sekilde idrarin iyi sunada bakiyim dedi elimdeki kagidi oylesine uzattim kadin vayyyyy dedi seni soyle bir iceriye alalim dedi cati muaynesi yapti bakti aciklik var 2-3 gibi bisey mirildandi yanliz benim muayneyi yaparken elini soktugu gibi cikis yerinde bir kemik var kadin bakmakta zorlandi catin normal ama cikistaki kemigin altindan gecip cikmasi lazim buyuk ihtmal vakum gerekebilir orda kalirss deci keside biraz derin olabilir dedi annem ve ben doktoru dinliyoruz %50 normal %50 sezeryan sansin var ama normal istedigi biliyorum ama kolay bir dogum olmaz hazirlikli ol bastirmak gerekebilir vakum kullanabiliriz kemik bizi zorlicak dedi kararinizi verin dedi girdi dogumhaneye biz annemle afalladik kactik 24 saat icinde dogum gerceklesir normal olursa sezeryana karar verirseniz bugun olur dedi ablami ve esimi cagirdik ama karar veremiyoruz doktorun yanina gittik nerdesiniz diye fircamizi yedik size birakiyoruz dedik baya zorladik kadini su kadarini soyliyim kiz kardesim olsa sezeryan yaparim normali deneriz ama hasarimiz fazla olabilir onun arkaya karismasi gibi ustune 40 gun oturamayabilirsin eskiler hep normal yapiyor ama baslarina ne geliyor belli degil dedi biz yine ciktik dusundum alttanda kesicekler usttende kesicekler alttan olursa bebegi riske atmis olucam ya bisey olursa ne yaparim diye o an sadece bebege odaklandim cok cok korktugum sezeryani kabul ettim diye doktora soyledim eve gidip aksama geleyim dedim ama olmadi yan binaya gec yatisin yapilsin dedikten sonra ortalikta ki telasi gormeniz lazimdi 1 saat icinde kendimi sedyede buldum o an kilitlendim aglamaya calisiyotum ama olmuyor annem ablam ve kocam asansore bindirilirken basladim aglamaya ama burdan tum epidural sezeryanlari tebrik ederim ben cesaretli oldugumu zannederdim ama hic yemedi yani ameliyathaneye girdigimde herkes talsla hazirladi ustume surduler biseyler onume gerdiler yok dedim ben genel istiyorum yinede ortuluyormus tabi doktorum geldi basliyoruz dedi son olarak ayetel kursiyi okuyabildim bitirmeyi basardim ve hayatimin en guzel uykusuna yattim annem baslamis aglamaya ablam onu sakinlestirmeye esim hic konusmamis 10 dakika sonra cikmis bizim fistik annem ve ablama tembihlemistim bebegin pesini birakmayin diye esim kalmis ameliyathane kapisinda ciktigimda odaya gelip yataga konurken inliyordum kizlar inim inim inledim yok boyle bir aci diye bunu goze alin herkesin elini sikmisim esim aglamis ilk kez 6 yilda hic gormedim igneler vuruldu sanci hafifledi ben ayildim hemde oyle bir ayildimki sersem falan degilim 1 saat sonra gelenler eminmisin sen ameliyat oldunmu diyorlardi bebegimi getirdiler esim sarisin ben kumral kizim geldi kapkara kiz tombik bisey doktorum geldi 3820 dogdu cok dogru bir karar verdiniz dedi sonra emzirme seanslari basladi 3 saatte bir 20 dakika emzirmeye cebellesiyoruz tecrubesizlik beceremiyorum bebek hemsiresi gelip hop diye sokuyor o gidiyor ben yinr dogru duzgun tutamiyorum neyseki biraz ogrendim lavman yapilmadi sonda takildi ilk an acidi ama sonra unuttum gitti onu 5 saat sonra kaldirdilar bir tur atttik bas donmesi falan olmadi kalkarken dikis yerleri acidi sabah 6 da sonda cikti hastabezi cikti normal pet cok kanamam olmadi suan orkit var kanamam yok yani korse cok ise yaradi dikis yerlerindeki aciyi hafifletti yururken sadece kalkarken zor sonra rahat yurunuyir korse gobek icin degil rahim toparlancak dediler sabah 9 gibi doktorum geldi pansuman yapti gitti simdide iyiyim kizlar yani cok sukur simdi surem doldu emzirme vakti :) nerden basladim nasil bitidim goya ozet gecicektim :)
Gecmis olsun canim. Iyi olacak uzulme.clue ve bebişine kavuşan anneler hayırlı olsun geçmişi okuyamadım yine herzamanki gibi
kızımın sarılığı arttı hastanede yattık çarşamba öğleden sonra 5 te yattık perşembe öğlen 12 de ççıktık ama rezil ettiler kızımı. keşke sabah girseydik akşama çıkardık büyük ihtimalle hem gündüz daha iyi ilgilenirlerdi. ada yani büyük kızım yoğun bakımda kalmıştı doğduktan sonra. ayrı kalmak çok kötü bişey hem emmeyi de unutabiliyor ada beni hiç emmedi gerçi doğar doğmaz küveze almışlardı onu o yüzden büyük ihtimalle ama yine de özel oda istedik. kadın doğum servisinde yer kalmamış dahiliye servisine yattık. damar yolu açmak için götürdüler nehiri. geldi nasıl ağlıyor. bulamamışlar heralde baya ağlatmışlar kuzumu. sonra fotonun altına yatırdık ama susmuyo emzik verdik sinirli sinirli çekiyo. emzirmeye çalışıyorum sinirden ememiyo öyle ağladı ki oturdum ben de ağladım onunla beraber. bi yandan aklım evde ada babanesiyle evde kaldı ama bizi istiyo şimdiye kadar hiç hem babasının hem benim gece evden ayrıldığımız olmamıştı doğuma kadar. şimdi 1 haftada 2 sefer adayı evde bıraktık. neyse.. nehirin gözüne bant taktılar ama öyle dandik bişey ki çocuk ağladıkça kafasını oynattıkça çıkıyo ve gözünün açılamamsı lazım kör olma ihtimali var o ışığa bakarsa.. biz de sabaha kadar gözümüzü üzerinden ayırmadık ama öldük bittik. bi de sabaha karşı damar yolu damardan çıkmış haberimiz yok. kolu davul gibi olmuş nasıl farketmedik bilmiyorum ama öyle canım sıkıldı ki. eve geldik perişan vaziyette. ama nehir nasıl mutlu oldu eve girince hemen emzirdim sonra gülümseyerek uyudu kuzum..
bizden haberler böyle kızlar öptüm hepinizi
Selam en güzel anneler ve bebişleri
dün taburcu oldum ama pc başında oturacak gücüm yoktu ancak bugün fırsat bulabildimRabbime şükürler olsun sezeryan ( genel anestesi ile ) cici kızım Azra yı kucağıma aldım emzirme çabasındayım :2:
3000 gr ve 50 cm boyunda saçlı-başlı cici kızım , Azra'm hoş geldi dünyamıza
dikiş acılarım zaman zaman zorlasa da her geçen gün daha iyi olacağız inşallah bol bol yürüyüş yapmak gerçekten fayda veriyordaha sonra uğrarım detaylarla hikayemle öpüyorum hepinizi bu aralar listeler güncellenemese de telafisini yapıcamm sözzzz kocamann öpüldünüz kızım uyandı gibi mırıldanıyor bakalım emecek mi inşallah hepimiz sıkıntsızca kavuşuruz bebişlerimize
ve ben normal doğum yapamazmışım beeee :18: epidural spinal gibi çeşitlerde bana göre değilmiş çünkü acayip heyecanlı ve paniktim hatta korkudan titreyerek uyudummm inşallah sizler gayet soğukkanlı ve rahat olup atlatırsınız
haydi şimdilik müsadeeee
kızlar bugün doktor kontrolumuz vardı.bebeğim 15 günden bu yana hiç gelişmemiş.............................
suyu azalmış................
plesantası beslemeye yetmiyormuş..................
gelişemicekmiş........
3 hafta geride.......
doktor 1,2 hafta sonra almak zorunda kalabiliriz dedi................
beslenmesine benim kadar dikkat eden yoktur!
ama.........bu durumun benim beslenmemle alakası yokmuş.....
YIKILDIM....bunları duyunca....
bana dua edin...
bebeğim 36 haftalık 2.200 gr
34 haftalıkken 2.138 gr dı.....
siz daha önce böle bi durum duydunuz mu??
:)) evet hamişken ağrıdan uyunmuyır sonra da bebiş uyutmuyor zaten. Ama herşeye değerler :))özokun nasılsın ne o tatlım bebişin uyutmadımı
Gozun aydin. Dogum sonrasi zor gecmis uzuldum. Doktorun da ne kadar acayipmis oyle.
Sezeryan ya da normal bebegine kavustunya gerisi bos. Saglikla buyut bebegini.
Gecmis olsun canim. Iyi olacak uzulme.
Biz de seni merak ediyorduk. Gozun aydin. Darisi basimiza.
Selam kızlar..doğum yapanlar olmuş yine,Allah sağlık versin hem bebeşlere hem annelere..benim kntrolüm vardı bugün,nst de sancı çıkmadı..doktor 2 haftadan önce doğacağını düşünmüyo,ben de diyorum bizim oğlan yerinden memnun diyehatta doktor,8 marta doğmazsa 2 gün daha bekleriz 10unda suni sancıyla normal deneriz dedi,haftaya yine doktordayız hayırlısı bakalımmm
herkese güzel günler
ben varım bekliyoruz ama pazartesi son sezeryan ile alacaklar. erken döllenme de var kakasını yer diye çok korkuyorum geçti çünkü normal günü. sat a göre geçmemiş görünse de...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?