masalimmm gibiler insanı şevklendiriyor, ne güzel:) Allah hepimize nasip etsin insallah. Sifaa ve clueya da maşallah diyeyim, bebişlere ve annelerine Rabbim saglık, sıhhat ve bol emişmeler nasip etsin:)
Porselen bebeg; biran önce iyilesirsin insallah, benim kardesimde senin gibi agır gecirdi dogum sonrasını ama iyilesti. ilk tuvaletini yaparken ona sarılmıstım, hungur hungur agladı yavrucum, ki canı inanılmaz derecede katı bir insandır deyim yerindeyse. bu yuzden o benim sezeryan yapmamı hic istemiyor, sen dayanamazsın abla diyor. belkide her insanı farklı etkiliyordur, bilemiyorum
Kizlar nasilsiniz bakalim.ben yavrumu 14subat sevgililer gununde saat 8:45te epudural sezeryanla dogum yaptim.7 de hastanedeydik elimde fotograf makinasi ben bir muddet zaman gecer saniyordum hemen ustume bir onluk giydirdiler lama yapildi daha tuvaleten cikar cikmaz sandalyeden dogumhaneye..ben titriyorum odaya geldim buz gibi one egdirdiler igne vurdular hoop hemen yatirdilar olay basladi..basimda iki kisi bana sorular soruyorlar sacmaliyorum..karnimda olanlari hissediyorumkarnim lip lip sonra biri sikica karnimdan bastiriyor bebegimin guclu sesini beklerken ses gelmiyor korkuyorum derkrken vik vik kedi gibi yumusacik ask dolu ses..agliyorum..bebegime bakamam annemlere verin diyorumneden diyorlar ve basimi cevirtiyorlar bir bakiyorum birdaha gozlerimi ayiramiyorum..yanima getiriyorlar yanaklarmiz degiyor yumusayanaklari yumusacik aglamasi kesiliyor....sonra anestezi uzmani seni biraz uyutucam diyor tamam diyorum ama uyumuyorum butun konusmalsri duyuyorum annemlerin dedigine gore 1saat surmus bana yavrumdan sonra hemen cikmisim gibi geliyor..demek uyumusum farkinda degilim....odama getiriliyorum agliyorum hala ayaklarim uyusuk..guluyorum fotolar cektiriyorm derken..2saatbsonra allhim nasil acidir o parca parca icimi kesiyorlarbyaniyorum oluyorum hatta..agri kesiciler yapiliyor fayda etmiyor..5saat gecince ilk ayaga kalkmak hele..o aciyla ve bas donmesi..kapiya kadar yuruyemedim orda oldursunlerde rahatlasam dedim..ve 3gun boyunca acilar agrilar devam etti taburcu edldim cikamiyorum..doktor benik kendi halime birakkti yuruyemiyorum diyorum anlamiyor..orda kalakalfik..tuvaletimi hasta bezine yapiyorum..yavrumla ilgilenemiyorum..surekli agliyorum tamam dedim yatatalak oldum..eve gelmek istedim zarla zorla geldim.evde ufak ufak yurumeye basladkim ama aciyla tuvaletimi titreyerek yaptim ve bugun tam 10gun oldu hala zor yuruyorum..yinede sukur diyorum enazindan ihtiyaclarimi gideriyorum..benim sansizligimdi bum.ozel oldum dr.parasini aldi kacti..ne diyim allahindan bulsun..simdi dikislerim aciyor ve sol yanimda dikislerde acilma var..evladima kavustum sukurler olsun..tam olarak iyilesince o dru sikatet edicem..benden bukadar kizlar..bu arada genel sezeryan olanlar daha cabuk ayaklaniyorlar haberiniz ollsun bunu ordaki ebe dedi ve benden sonra dogum yapan ertesi gun taburcu oldu benden soylemesi..
kızlar bugün doktor kontrolumuz vardı.bebeğim 15 günden bu yana hiç gelişmemiş.............................
suyu azalmış................
plesantası beslemeye yetmiyormuş..................
gelişemicekmiş........
3 hafta geride.......
doktor 1,2 hafta sonra almak zorunda kalabiliriz dedi................
beslenmesine benim kadar dikkat eden yoktur!
ama.........bu durumun benim beslenmemle alakası yokmuş.....
YIKILDIM....bunları duyunca....
bana dua edin...
bebeğim 36 haftalık 2.200 gr
34 haftalıkken 2.138 gr dı.....
siz daha önce böle bi durum duydunuz mu??
Sagol canim rabbim sag daglim hayirli dogumlsr nasip etsin kesinlikle normal dogum...Porselen sanada hayırlı olsun sağlıkla büyüt kuzunu ama sezeryanda sık sık yürümen lazım yoksa düzelemezsin azıcık zorla kendini.özpolat ı bilmiyorum bir arkadaşım var facete sorarım ona.bende normal doğum bekliyorum ağrılarım arttı bakalım 1 haftaya gelir diyorum ama inşallah bakalım :)
Canim benim estetik yapistirma..antibiyotik verdi 5gunluk bitti..Canım ihmal etme sakın yarın devlet hastanesine git. Senin normal dikiş mi oldu yapıştırma mı? Antibiyotik vermedimi ameliyat sonrası kullanman için? Enfeksiyon kapmış senin dikişler anladığım kadarıyla.
ahh canım ahhh 11 gün neki... bünyeye hastaneye ve doktora göre tamamen değişiyo bu sezeryan olayı.. ama şu kadarını söylim yazdıklarının hepsini okudum aynı benim ilk doğumum.. bir ay! tam bir ay dik bile duramadım.. ağrıdan acıdan ağladım durdum.. dikiş yerlerim acıyordu.. özellikle iki ucu.. kramplar giriyodu.. tuvalete zor çıkıyodum.. bebeğimi tek başıma kucağıma alamıyodum.. çok zordu çoookk... ama benim genel anezteziydi.. yani geneli epidureli vs değilde bence öncelikle doktor sonra bünye meselesi.. dikiş yerimin çizgisi komple kabarmıştı.. gerçi dikiş diyorum ama dikiş atılmamıştı yapıştırma yöntemiyle yapılmıştı.. estetik dikiş yani.. o kabarıklı 8-10 ay geçmedi.. neyseki bebeğini almışsın sağsalim kucağına gözün aydın allah analı babalı büyütsün.. sende en kısa sürede toparlarsın
Sorma canim okadar zorlaniyorumki..estetik yapistirma yapmus beni sol yan acik 2kez bant yapistirarak dus aldim ama su degmemesi imkansiz
.sen nasil dus almistin peki?
Doktor degil kasap denk geldi bana resmen..yavrumla ilgilenmek icin yatmiyorum gayret ediyorum canim acisada egilerek altini aliyorum..5gun kucagima alamadim dogum yaptigimi anlayadim sevinemedim..simdi dikislerim ayrilsada sizlasada onun icin hersey..
ahh canım ahhh 11 gün neki... bünyeye hastaneye ve doktora göre tamamen değişiyo bu sezeryan olayı.. ama şu kadarını söylim yazdıklarının hepsini okudum aynı benim ilk doğumum.. bir ay! tam bir ay dik bile duramadım.. ağrıdan acıdan ağladım durdum.. dikiş yerlerim acıyordu.. özellikle iki ucu.. kramplar giriyodu.. tuvalete zor çıkıyodum.. bebeğimi tek başıma kucağıma alamıyodum.. çok zordu çoookk... ama benim genel anezteziydi.. yani geneli epidureli vs değilde bence öncelikle doktor sonra bünye meselesi.. dikiş yerimin çizgisi komple kabarmıştı.. gerçi dikiş diyorum ama dikiş atılmamıştı yapıştırma yöntemiyle yapılmıştı.. estetik dikiş yani.. o kabarıklı 8-10 ay geçmedi.. neyseki bebeğini almışsın sağsalim kucağına gözün aydın allah analı babalı büyütsün.. sende en kısa sürede toparlarsın
Sorma canim okadar zorlaniyorumki..estetik yapistirma yapmus beni sol yan acik 2kez bant yapistirarak dus aldim ama su degmemesi imkansiz
Doktor degil kasap denk geldi bana resmen..yavrumla ilgilenmek icin yatmiyorum gayret ediyorum canim acisada egilerek altini aliyorum..5gun kucagima alamadim dogum yaptigimi anlayadim sevinemedim..simdi dikislerim ayrilsada sizlasada onun icin hersey..
Rabbim yardımcın olsun inşallah.... Bazı insanların şansı olmuyor bende senin gibi şanszızım biliyorum doğumumda zor olacak ben anlamıyorum millet nasıl çatır çatır doğuruyor bizim şansımız yokkkkkk
bende öyle bantla yapmıştım duşu.. benim doğumumda bazı aksilikler oldu sanırım.. doktor hiçbişey söylemedi ama.. çünkü kızım doğduğunda mosmor ötesiymiş.. yani annem eşim diyoki öyle kalakaldık diyolar.. okadar mormuşki.. bide burnundan yanağına doğru bi çizik varmış daha doğar doğmuz ben ayılınca gördüm tabide bir aya geçti.. bende salak gibi 9 ay kadıköy şifaya gittim sonra doktor çok suratsız diye başka bi hastanede hemde o hastanenin doktoru olmayan bambaşka bi doktora oldum doğumu.. sonra bidaha görmedim zaten.. doğumdan sonra teeee akşam uğrad ıyanıma.. dedim ölüyorum ağrıdan.. insan akşammı gelir.. sabahın 8 inde olmuşum ameliyatı.. zaten iğrenç bi hastaneydi.. doktorda beşpara etmezdi.. şimdi aynı hatayı yapmıyorum.. çok tecrübeli bi doktora gidiyorum.. yok çok konuşmuyomuş gülmüyomuş filan umrumda değil.. önemli olan benim ve bebeğimin sağlığı.. heleki bu sefer bakmak zorunda olacağım iki çocuk var.. yardım edenimde yok..
kızlar burdada bir arkadaş yazmıştı bende duydum .gögüse soğan suyu sürecekmişsiniz =) sakın unutmayın ben hastaneye götüreceğim....
Ya içimde hareket ettikçe cnm okadar yanıyoki sanıyorum yırtılıcak biyerlerim sanki içimi yırtıyo anlamadım niye böyle oldu
Ah midem beni mahfediyo yanıyorum gece gunduz su içmeye korkar oldum artık
Birde bugun perdeleri yıkıyom dedim oda 90 a atmışım bi çıktı buruşburuş mecbur utu ister utulerken belim ayrıldı resmen eşimde astı ama çok yoruldum şimdide paşam içimi yırtıyor resmen
Sırf yemek yapmamak için evde yemeklik yok dedim eşime oda pazara gitti galiba inşallah balık getirmez kim pişircek ya of hiç yemek yapmıyom derken daha zahmetli oldu bu iş
Guya etrafımız akraba dolu anasını satıyım yalnızca zahmet vermeye geliyolar çay börek poğça bi allahın kuluda gidim bi perdesini yıkıyım asıyım sevap diyen yok ben mal gibi geçen sene hamile olan akrabanın birinin butun ev halılarını yıkadım ne malım benya valla arasan bulamazsın bugun kendimden de huyumdanda nefret ettim kimse kimseyi duşunmuyo yabancı insanlar bile daha çok yardım eder insana bide çoluk çocuklarıda yok çoğunun .... Malım ben mallllll
Ya içimde hareket ettikçe cnm okadar yanıyoki sanıyorum yırtılıcak biyerlerim sanki içimi yırtıyo anlamadım niye böyle oldu
Birde bugun perdeleri yıkıyom dedim oda 90 a atmışım bi çıktı buruşburuş mecbur utu ister utulerken belim ayrıldı resmen eşimde astı ama çok yoruldum şimdide paşam içimi yırtıyor resmen
Sırf yemek yapmamak için evde yemeklik yok dedim eşime oda pazara gitti galiba inşallah balık getirmez kim pişircek ya of hiç yemek yapmıyom derken daha zahmetli oldu bu iş
Guya etrafımız akraba dolu anasını satıyım yalnızca zahmet vermeye geliyolar çay börek poğça bi allahın kuluda gidim bi perdesini yıkıyım asıyım sevap diyen yok ben mal gibi geçen sene hamile olan akrabanın birinin butun ev halılarını yıkadım ne malım benya valla arasan bulamazsın bugun kendimden de huyumdanda nefret ettim kimse kimseyi duşunmuyo yabancı insanlar bile daha çok yardım eder insana bide çoluk çocuklarıda yok çoğunun .... Malım ben mallllll
sen mide yanmasını bana sor cayır cayır yanıyorum..Ya içimde hareket ettikçe cnm okadar yanıyoki sanıyorum yırtılıcak biyerlerim sanki içimi yırtıyo anlamadım niye böyle oldu
sen mide yanmasını bana sor cayır cayır yanıyorum..
ahh be canım yaaa o haftalarda benımde bebısm sankı tırnaklaroını suruyormus gıbı hısedıyordum cok acnımı yakıyordu sımdı coz az hareketlerr kasılma seklınde oloe oluncada korkmadıe soyledımmm ahh be yavrum akrabalar ole ıste bu sefer gorumcem harbıden gelıp yaptı aslında beklemıodum ama gercekten canla basla yaptı mutfagımı temzıledı senınde cagırcagın bı arkadasın felan yokmu ben gercekten yapıorum artık o yuzden kabıl ettım varsa samımı bırı canım solesen yardım etse yaa dıkat et lutfen aman olmaszada olmayı versınnn bosver valla sgalıgından onemlı degıl ....
bende az önce aynı seylerı gecırdım ıcımden mutfaktaydım bıraz ve ınanılmaz belim agrıdı karnımda da baskı falan dedim kımse nıye gelmıyo yardıma arayan soran yok kaynana gorumce hep aynı yerdeyız ama dokuz ay hiç aramadılar yardım lazımmı dıye...bıde benım bebegın esı asagıda yanı yatmam lazım bolca kanama rıskım var bunuda bılıyolar ama agzını acan soran yok... doğunca bebek gelceklermıs sevmeye akıl vermeye ılk banyoyu onlar yaptırcakmıs falan bunları konusuyolar anca
bende yanma eksıme hersey var zaten normalde gastrıt vardı sımdı düşünün artık mıdem berbat
ahh bee yavrucumGuya benim eşimde etrafta akraa olsun işteyken gözum arkada kalmasın yardımına koşsunlar diye yakından ev aldı netdeeee anacım ... Bazende diyom allahtan gelmiyolar bi bardak kaldırıp bitın oaf ederler ... Şimdi öyle gözlerini portlete portlete çay içip gidiyolar ....
Bende ayni dertlerden muzdaribim guvenim,malesef kimse kimseyi anlamiyor hatta annem ve eşim bile yeri geliyor anlayissizlik yapiyor.yaptiklarini başa kakiyorlar.. Allah bize dayanacak gucu versin kimseye muhtac olmayalim ins cabucak toparlanip duz:elelim kimseye muhtac olmayalim ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?