ahh bee yavrucumbosver sıkma canını yapabıldıgın kadar yap yavaz yvas dınlene dınlene yap canım ....sıkma canını bos verr ....
kızlar yaa benım 2 3 gundur nasıl mıdem bulanıyor anlatamm yaaa sımdı de nasıl kalkıo ıcım yaaa sımdı gordum doguma yorulabılırmıs dıo dagru mu sızce sımdı dogmasın teyzesı gelcek dahaaaa yaaa salı gununden sonra dogsun yaaa ...
kizlar gecmisi tam tamina okuyamadim ama anladigim kadariyla herkes dogumla ilgili endiseli bende 2 gun once oyleydim ama size sunu soyliyim herkesin dogumu bunyesiyle kendiyle alakali hic sezeryan olacagim aklimin ucundan gecmedi icimden hepnormal hatta hayalimdeki nisanim gelicek suyum gelicek kosucaz falandi ama surekli herseyin hayirlisi bin pisman olucaksam normal olmasinda dedim kizlar 2 yil once arkadasim sezeryanla dogum yapyi beni kendiyle karsilastiriyor mesela ayni hastanede ayn doktordaydik size su kadarini soyliyim masallah diyerek kendi bunyeme bakin ilk giderken cok korkarak girdim ameliyata cikyim yataga sedyeden gecirilirken inledim agri kesici igne vurulana kadar 5 dakika bu nasil aci diye yari baygin inledim ama 10 dakika sonra gelenlerle sohbet ediyordum bebegi getirdiler hemen emzirdim yanima yatirdi ben gelmicek sut zannediyorum sezeryan oldum ya goya baktm aaa emiyo gelio hemde 4 hafta once dogdu benim minnos kizim daha sonra gayet rahat bir aksam gecirdim felaket gaz sancisi falan yoktu bebek tekmelio gibiydi arada pirt pirt yaptim yetti saat 17 de ameliyattan ciktim sabah 6 da geldiler hastabezi sonda cikti korse cok ise yariyor ayaga kalkinca dikis yerinizi tutatuta dolasmiyorsunuz acikta olunca cok aciyo ama belden baglanan korse mukemmel dikis yerinizi cok az hissediorsunuz sabah dolandim kalkip kendim tualete gittim suslendim oglene dogru yatarak degil koltukta dik oturarak emzirdim aksam fitili bir koydular mukemmel bir rahatlama hasta yemeklerine son tuvalete ciktim diye normal yemek verdiler 2.gun derseniz bebek kucagimda kendikendime oturup kalkabiliyorum rahat bir sekilde cis yapabiliyorum ama buyuk tuvalet icin fitilim var yapamazsam diye bugun 2.gunum gayet yuruyerek ciktim hastaneden evde dolaniyorum masallah lohusa yatagim yok suan bebegimin basinda altini falan bezliyorum ustunu degistiriyorum arkadasim derseniz 1 hafta yaninda birine tutunarak dolandi narkozdan 3-4 saat sonra tam olarak ayildi sut yok cok fazla gaz sancisi cektigini soyluyor ve surekli bana sasirmakla meskul kimse kendini kimseyle karsilastirmasin ben iyi ornegim sizin nasil atlatacaginiz kesinlikle bunyenizle pskolojinizle ve yaninizdaki size destek olucak insanlarla alakali herkese hayirli dogumlar neolur kizlar bizr masallah diyin size iyi ornek olsun diye yazdim fazla konusup yamulmiyim sonra burda :) icinizden tek soylemeniz hangisi hayirliysa o olsun ben suan tombis kizima bakiyorum onu dogum kanalinda sikistirmadigim icin memnunum cimkmazmis catida kemik var kizim 3800 ve cok sis ilk ciktiginda karnimdan zor cikmis izledim videoyu ve rahat rahat alt taraf eskisi gibi oldugu icin tuvalet yapmakta mukemmel tabi insallah normal isteyenler normal yapsbilir ama eger mumkunse bebeginiz iri degilse sizin alt taraf az hasar alicaksa kolaycacaik cikicak bir catiniz varsa acilmada hemen oluyorsa cok guzel ama sartlar normal degilse sakin zorlamayin derim :) simdilik bu kadar (masallahi unutmayalim :)
Ohoooooooo benim midemde bi suru ulser var reflum var midemde mikrop var ve mide fıtığım var duşun bazen diyorum bi öluden mide alıp bana taksınlar hayvan olur insan olur farketmez okadar bıktım duşun yani cnm
Aynen bide bebeği buyuk yıkarmış tuzlarmış falan etrafımızda kimseyi istemiyoz aberleri yok dusuncesiz cahil insanlardan bıktım yaaaa kendi kızları olunca öyle olmuyo ama
kızlar benim göğüslerimin ucu kabuk bağlıyo..dayanamayıp kaldırıyorum yine bağlıyo.. göğüs ucu çatlağı dediğiniz bu mudur?:26:
Büyük ihtimalle canım öyledir
Benim ucu değil de kahverengi kısım yara olup kaşınmıştı sadece sol taraf
Gebelikle alakalı sanıp lansinoh göğüs ucu kremi kullandım daha beter oldu
Bi cildiye ye git bence doğum öncesi iyileştirmeye çalış ki yara olup emzirmene mani olmasın
Ben Sincan koru nün cildiyesine gitmiştim iyi bir bayan vardı
kızlar benim göğüslerimin ucu kabuk bağlıyo..dayanamayıp kaldırıyorum yine bağlıyo.. göğüs ucu çatlağı dediğiniz bu mudur?:26:
kızlar bu akşam benim karnım sürekli sertleşiyo.böyle nasıl anlatılır bilmemki,sanki top gibi oluyo karnım.uzanıyorum falan geçiyo gibi sonra yine öyle kasılma dedikleri bumu,ama hiç ağrım falan yok..doktora gitmem gerekirmi
benim kızım aynı şekilde oldu....sanırım 36.haftada sıkıntı oluyor 15 günde 60 gr.almıştı hatta çok defa hastanede yattım...her yatışım sabah sezeryan olacakmışım gibi hazırlandım benim plesentamda sorun yoktu 3 tur kordon sebep oldu...ama son kontrolde 10 günde maşallah bebeğime 400 gr.aldı.ama kordondan dolayı kızım kasılmalarda strese giriyor kalp atışı yavaşlıyor bu sebeple çarşamba günü sezeryana giricem....normal hayatına devam et kendini suçlama benim kızımda hep haftasının önünde giderken 3.tur kordonda geriye düştü...üzülme solunumda sağlığında problem olmadığı sürece bebeğin yanında elinin altındayken anne sütüyle büyür...ne yapalım bizim bebeklerimizde tosuncuk değilde çıtırcık olur
canım gözün aydın kavuşmuşsun yavruna.sağlıklı uzun ömürler nasip etsin rabbim.darısı bekleyenlerin başınakizlar gecmisi tam tamina okuyamadim ama anladigim kadariyla herkes dogumla ilgili endiseli bende 2 gun once oyleydim ama size sunu soyliyim herkesin dogumu bunyesiyle kendiyle alakali hic sezeryan olacagim aklimin ucundan gecmedi icimden hepnormal hatta hayalimdeki nisanim gelicek suyum gelicek kosucaz falandi ama surekli herseyin hayirlisi bin pisman olucaksam normal olmasinda dedim kizlar 2 yil once arkadasim sezeryanla dogum yapyi beni kendiyle karsilastiriyor mesela ayni hastanede ayn doktordaydik size su kadarini soyliyim masallah diyerek kendi bunyeme bakin ilk giderken cok korkarak girdim ameliyata cikyim yataga sedyeden gecirilirken inledim agri kesici igne vurulana kadar 5 dakika bu nasil aci diye yari baygin inledim ama 10 dakika sonra gelenlerle sohbet ediyordum bebegi getirdiler hemen emzirdim yanima yatirdi ben gelmicek sut zannediyorum sezeryan oldum ya goya baktm aaa emiyo gelio hemde 4 hafta once dogdu benim minnos kizim daha sonra gayet rahat bir aksam gecirdim felaket gaz sancisi falan yoktu bebek tekmelio gibiydi arada pirt pirt yaptim yetti saat 17 de ameliyattan ciktim sabah 6 da geldiler hastabezi sonda cikti korse cok ise yariyor ayaga kalkinca dikis yerinizi tutatuta dolasmiyorsunuz acikta olunca cok aciyo ama belden baglanan korse mukemmel dikis yerinizi cok az hissediorsunuz sabah dolandim kalkip kendim tualete gittim suslendim oglene dogru yatarak degil koltukta dik oturarak emzirdim aksam fitili bir koydular mukemmel bir rahatlama hasta yemeklerine son tuvalete ciktim diye normal yemek verdiler 2.gun derseniz bebek kucagimda kendikendime oturup kalkabiliyorum rahat bir sekilde cis yapabiliyorum ama buyuk tuvalet icin fitilim var yapamazsam diye bugun 2.gunum gayet yuruyerek ciktim hastaneden evde dolaniyorum masallah lohusa yatagim yok suan bebegimin basinda altini falan bezliyorum ustunu degistiriyorum arkadasim derseniz 1 hafta yaninda birine tutunarak dolandi narkozdan 3-4 saat sonra tam olarak ayildi sut yok cok fazla gaz sancisi cektigini soyluyor ve surekli bana sasirmakla meskul kimse kendini kimseyle karsilastirmasin ben iyi ornegim sizin nasil atlatacaginiz kesinlikle bunyenizle pskolojinizle ve yaninizdaki size destek olucak insanlarla alakali herkese hayirli dogumlar neolur kizlar bizr masallah diyin size iyi ornek olsun diye yazdim fazla konusup yamulmiyim sonra burda :) icinizden tek soylemeniz hangisi hayirliysa o olsun ben suan tombis kizima bakiyorum onu dogum kanalinda sikistirmadigim icin memnunum cimkmazmis catida kemik var kizim 3800 ve cok sis ilk ciktiginda karnimdan zor cikmis izledim videoyu ve rahat rahat alt taraf eskisi gibi oldugu icin tuvalet yapmakta mukemmel tabi insallah normal isteyenler normal yapsbilir ama eger mumkunse bebeginiz iri degilse sizin alt taraf az hasar alicaksa kolaycacaik cikicak bir catiniz varsa acilmada hemen oluyorsa cok guzel ama sartlar normal degilse sakin zorlamayin derim :) simdilik bu kadar (masallahi unutmayalim :)
kızlar bu akşam benim karnım sürekli sertleşiyo.böyle nasıl anlatılır bilmemki,sanki top gibi oluyo karnım.uzanıyorum falan geçiyo gibi sonra yine öyle kasılma dedikleri bumu,ama hiç ağrım falan yok..doktora gitmem gerekirmi
ahh canım ahhh 11 gün neki... bünyeye hastaneye ve doktora göre tamamen değişiyo bu sezeryan olayı.. ama şu kadarını söylim yazdıklarının hepsini okudum aynı benim ilk doğumum.. bir ay! tam bir ay dik bile duramadım.. ağrıdan acıdan ağladım durdum.. dikiş yerlerim acıyordu.. özellikle iki ucu.. kramplar giriyodu.. tuvalete zor çıkıyodum.. bebeğimi tek başıma kucağıma alamıyodum.. çok zordu çoookk... ama benim genel anezteziydi.. yani geneli epidureli vs değilde bence öncelikle doktor sonra bünye meselesi.. dikiş yerimin çizgisi komple kabarmıştı.. gerçi dikiş diyorum ama dikiş atılmamıştı yapıştırma yöntemiyle yapılmıştı.. estetik dikiş yani.. o kabarıklı 8-10 ay geçmedi.. neyseki bebeğini almışsın sağsalim kucağına gözün aydın allah analı babalı büyütsün.. sende en kısa sürede toparlarsın inşallah..
benim ilk doğumumda bu sebeple oldu.. hatta şöyle söylim.. normal doğumu çok istiyodum.. hamile yogosuna gidiyodum.. ayrıca diyetisyene gitmiştim hamilelik diyeti uyguladım.. yani daha mükemmel beslenmem mümkün değildi diyebilirim.. ama 34. haftadan sonra kilo alımı durdu denilecek kadar azdı.. doktor bunun benim beslenmemle alakalı olmadığını söyledi ve suyumunda azalmaya başladığını söyledi ve hiç riske atmayalım sezeryan olsun dedi.. başka bi hastaneye bile gittim okadar çok normal doğum istiyodumki.. ama o doktorda aynı şeyi söyledi.. 38. haftada 2700 doğdu kızım.. ama merak etme dışarda daha çabuk toparlıyolar.. ama işte sonç maalesef sezeryanşuan mecbur ikincisi de sezeryan olcak..
elinde olan herkese sesleniyorum siz siz olun normal doğurun.. valla adı üstünde normal.. öteki ameliyat hemde çok zor bi ameliyat.. ablam ikisinide normal doğurdu ilkini suni sancıyla ikincisinde kendi geldi sancısı.. ama ikisinde de ertesi gün ev bile süpürdü yani.. ahhh ahhh.. hep içimde uhde valla..
Evet çok şükür allah güç kuvvet veriyor. Canım sen de mi nehir koydun adını kaçırmışım adıyla yaşasın imşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?