bende öyle bantla yapmıştım duşu.. benim doğumumda bazı aksilikler oldu sanırım.. doktor hiçbişey söylemedi ama.. çünkü kızım doğduğunda mosmor ötesiymiş.. yani annem eşim diyoki öyle kalakaldık diyolar.. okadar mormuşki.. bide burnundan yanağına doğru bi çizik varmış daha doğar doğmuz ben ayılınca gördüm tabide bir aya geçti.. bende salak gibi 9 ay kadıköy şifaya gittim sonra doktor çok suratsız diye başka bi hastanede hemde o hastanenin doktoru olmayan bambaşka bi doktora oldum doğumu.. sonra bidaha görmedim zaten.. doğumdan sonra teeee akşam uğrad ıyanıma.. dedim ölüyorum ağrıdan.. insan akşammı gelir.. sabahın 8 inde olmuşum ameliyatı.. zaten iğrenç bi hastaneydi.. doktorda beşpara etmezdi.. şimdi aynı hatayı yapmıyorum.. çok tecrübeli bi doktora gidiyorum.. yok çok konuşmuyomuş gülmüyomuş filan umrumda değil.. önemli olan benim ve bebeğimin sağlığı.. heleki bu sefer bakmak zorunda olacağım iki çocuk var.. yardım edenimde yok..
sana aynen katılıyorum bi doktorun güler yüzlü olup olmaması hiç önemli değil benim doktorumda öyle çok gülmez laubali olmaz ama çok memnunum..
hımm gitmişken bi görünsem mi acaba?Büyük ihtimalle canım öyledir
Benim ucu değil de kahverengi kısım yara olup kaşınmıştı sadece sol taraf
Gebelikle alakalı sanıp lansinoh göğüs ucu kremi kullandım daha beter oldu
Bi cildiye ye git bence doğum öncesi iyileştirmeye çalış ki yara olup emzirmene mani olmasın
Ben Sincan koru nün cildiyesine gitmiştim iyi bir bayan vardı
temizle derken? yani tutan kabuğu kaldırmalı mıyım?sağlık ocağındaki ebe bana öyle olursa temizlememi söyledi
ay cnm zaten göğüs yarasından korktuğum kadar doğum yapmaktan korkmuyorum..Edlin canım oynama o kabuklarla iyice yara olursa mahvolursun acısı çok fena. Karbonatlı suyla temizle olmadı dr a git önemli çünkü
kizlar gecmisi tam tamina okuyamadim ama anladigim kadariyla herkes dogumla ilgili endiseli bende 2 gun once oyleydim ama size sunu soyliyim herkesin dogumu bunyesiyle kendiyle alakali hic sezeryan olacagim aklimin ucundan gecmedi icimden hepnormal hatta hayalimdeki nisanim gelicek suyum gelicek kosucaz falandi ama surekli herseyin hayirlisi bin pisman olucaksam normal olmasinda dedim kizlar 2 yil once arkadasim sezeryanla dogum yapyi beni kendiyle karsilastiriyor mesela ayni hastanede ayn doktordaydik size su kadarini soyliyim masallah diyerek kendi bunyeme bakin ilk giderken cok korkarak girdim ameliyata cikyim yataga sedyeden gecirilirken inledim agri kesici igne vurulana kadar 5 dakika bu nasil aci diye yari baygin inledim ama 10 dakika sonra gelenlerle sohbet ediyordum bebegi getirdiler hemen emzirdim yanima yatirdi ben gelmicek sut zannediyorum sezeryan oldum ya goya baktm aaa emiyo gelio hemde 4 hafta once dogdu benim minnos kizim daha sonra gayet rahat bir aksam gecirdim felaket gaz sancisi falan yoktu bebek tekmelio gibiydi arada pirt pirt yaptim yetti saat 17 de ameliyattan ciktim sabah 6 da geldiler hastabezi sonda cikti korse cok ise yariyor ayaga kalkinca dikis yerinizi tutatuta dolasmiyorsunuz acikta olunca cok aciyo ama belden baglanan korse mukemmel dikis yerinizi cok az hissediorsunuz sabah dolandim kalkip kendim tualete gittim suslendim oglene dogru yatarak degil koltukta dik oturarak emzirdim aksam fitili bir koydular mukemmel bir rahatlama hasta yemeklerine son tuvalete ciktim diye normal yemek verdiler 2.gun derseniz bebek kucagimda kendikendime oturup kalkabiliyorum rahat bir sekilde cis yapabiliyorum ama buyuk tuvalet icin fitilim var yapamazsam diye bugun 2.gunum gayet yuruyerek ciktim hastaneden evde dolaniyorum masallah lohusa yatagim yok suan bebegimin basinda altini falan bezliyorum ustunu degistiriyorum arkadasim derseniz 1 hafta yaninda birine tutunarak dolandi narkozdan 3-4 saat sonra tam olarak ayildi sut yok cok fazla gaz sancisi cektigini soyluyor ve surekli bana sasirmakla meskul kimse kendini kimseyle karsilastirmasin ben iyi ornegim sizin nasil atlatacaginiz kesinlikle bunyenizle pskolojinizle ve yaninizdaki size destek olucak insanlarla alakali herkese hayirli dogumlar neolur kizlar bizr masallah diyin size iyi ornek olsun diye yazdim fazla konusup yamulmiyim sonra burda :) icinizden tek soylemeniz hangisi hayirliysa o olsun ben suan tombis kizima bakiyorum onu dogum kanalinda sikistirmadigim icin memnunum cimkmazmis catida kemik var kizim 3800 ve cok sis ilk ciktiginda karnimdan zor cikmis izledim videoyu ve rahat rahat alt taraf eskisi gibi oldugu icin tuvalet yapmakta mukemmel tabi insallah normal isteyenler normal yapsbilir ama eger mumkunse bebeginiz iri degilse sizin alt taraf az hasar alicaksa kolaycacaik cikicak bir catiniz varsa acilmada hemen oluyorsa cok guzel ama sartlar normal degilse sakin zorlamayin derim :) simdilik bu kadar (masallahi unutmayalim :)
kızlar benim göğüslerimin ucu kabuk bağlıyo..dayanamayıp kaldırıyorum yine bağlıyo.. göğüs ucu çatlağı dediğiniz bu mudur?:26:
canım korse normal doğum için değil miydi ya :S içimize su serptin gerçekten okudukça iyice kafam karıştı çünkü sezeryan mı normal mi diye ? size kocaman bi maşallahhhhhhhhhh :)
lansihon kreme şimdiden başlasam mı acaba?canım sakın kaldırma bi daha. benim bi kac hafta once oyleydi bende kaldırıyordum senin gibi. acımıyordu filan. ama bi kac gun once yanmaya basladı, bende anneme soyledim, oda baktı ve beni dovecekti nerdeyse, bu hale nasıl getirdim diye, simdi cocuk dogsa o emdikce ne hale gelir biliyormusun dedi.
hemen krem aldık. o gunden beri gunde bi kac kez suruyorum, bi tanesi iyilesti sayılır, ama biri berbat durumda, insallah dogurana kadar iyilesir... bilseydim hic dokunmazdım
bunu duyan var mı? ben yeni öğrendim ya.. 38-39. haftalarda sezeryan gibi gün alıyormuşsun.. ogün gidip dr un suyunu patlatıyormuş ve doğum gerçekleşiyormuş.. yani suyun kendi patlamasını beklemeyip dışardan müdahale ile patılması olayı... enteresan geldi..
kızlar bu akşam benim karnım sürekli sertleşiyo.böyle nasıl anlatılır bilmemki,sanki top gibi oluyo karnım.uzanıyorum falan geçiyo gibi sonra yine öyle kasılma dedikleri bumu,ama hiç ağrım falan yok..doktora gitmem gerekirmi
lansihon kreme şimdiden başlasam mı acaba?
cnm gözün aydın olsun.allah analı babalı sağlıkla büyütsün inşBebeğimizi 21.02.2012 saat 12:10'da kucağımıza aldık.
Spinal diye girdim genel anestezi ile sezeryan yapmak zorunda kaldım.
3 gün 2 gece hastanede kaldık.
Eşim ve annem yanımda kaldılar.
Bebeğim de ve benim sağlık durumumuz çok şükür iyi.
Sezeryan olduğundan dolayı şişkinlik gaz ve narkoz etkisi oldu.
Şuan bebeğimizle evimizde ikinci günümüz..
Kızımız 49cm 3600 gr olarak dünyaya merhaba dedi..
Şimdi onunla herşey çok daha anlamlı ve çok daha güzel..
Şuan için emzirme problemi yaşıyoruz..
Sütümüzü ememediği zamanlar da ek mama tavsiyesi yapıyoruz.
Artık göğüs uçlarım yara oldu denebilecek durumda
Birde pansumanım oldukça ağrıyor..
Kalkmak yatmak yürümek çok zor artık..
Umarım 7-10 güne kadar herşey yoluna girmiş olacak..
Cennet kokulum için herşeye değer..
Allah herkesin yardımcısı olsun ve doğum yapmayan arkadaşlara da tez zamanda bebeklerini kucaklarına sağlıklı bir şekilde almalarını dilerim..
Şimdilik haberler bukadar..
Arada sırada girer haberler iletirim..
Sağlıcakla kalın..
Bebeğimizi 21.02.2012 saat 12:10'da kucağımıza aldık.
Allah herkesin yardımcısı olsun ve doğum yapmayan arkadaşlara da tez zamanda bebeklerini kucaklarına sağlıklı bir şekilde almalarını dilerim..
Sağlıcakla kalın..
bunu duyan var mı? ben yeni öğrendim ya.. 38-39. haftalarda sezeryan gibi gün alıyormuşsun.. ogün gidip dr un suyunu patlatıyormuş ve doğum gerçekleşiyormuş.. yani suyun kendi patlamasını beklemeyip dışardan müdahale ile patılması olayı... enteresan geldi..
Hipp hiç içmedim ama humana still tea var eczanelerde falan satılıyo onun faydasını görmüştüm ilk bebişte. Yarın alıcam bendeHipp Çaylar Natal aldım e bebekten aldım süt yapması için . ayrıca ısırgan otu çayı ve rezene çayı aldım kızlar süt arttırması için uumarım yararını görürüm...
Benim de genişledi rengi koyulaştı bayasevdacım benim göğüs uçlarım da resmen simsiyah oldular
ve kocaman bir alana yayıldılar
durumu böyle olan var mı?
Hayırlı olsun canım allah analı babalı büyütsün. İnşallah iyileşirsin en kısa süredeBebeğimizi 21.02.2012 saat 12:10'da kucağımıza aldık.
Sağlıcakla kalın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?