2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kuşburnu çayı konuşulmuştu okur okumaz evde vardı yaptım 2 bardak içtim bakalım faydası olcakmı???? inş olur artık iyice sabırsızlanıyorum

merhaba canım cuma günü kontrole gidecektin? ne yaptın?bebiş nasıl?

Merhaba tatlım gittim knştum drla senin doğumun olana kadar bu geçici sorun hallolmaz ama illa da göndermiyoruz dedi yani yine belirsiz knştu haklı adam da bilmiyo ki ne olur ne biter doğum neyi gösterir ne zaman olur falan özelleri araştırıyoruz kaç gündür malesef hiç bi yer almıyo kaldım ortada yani doğum evi yolları taştan gece doğmaya kalkarsa herkes seferber oldu ankarada sormadığımız özel kalmadı keşke gitseymişim...Yarın eşimle sami ulus ve gaziye gidicez bakalım tanıdık dr varmış oralarda inş. olumlu sonuç alırım stresten de sancım oluyo hep karnım toplanıp duruyo bi yere erken olmasına rağmen karnım da indi aşağı yeme içme oturmakta falan çok rahatım indiği için sanırım.Bi de erken gelmeye kalkarsa evde doğurucam bu gidişle diyorum

Sizi yine ihmal ettim değilmi? Henüz doğurmadım merak etmeyin

Şifacım doğum yapmış çok sevindim Azranın ve onun iyi olmasına. Hayırlı ve sağlıklı bir evlat olur inşallah. Darısı başımıza...

Umarım doğumunu kaçırdığım başka kimse yoktur....

Babamız 2 günlüğüne bizi ziyarete geldi ve gitti. Bir dahaki görüşmemiz ben doğuruyorum dediğim zaman olacak. Senelerdir ayrılık çekiyoruz ama bu sefer onu yolculamak beni çok üzdü. Kızımla boynumuzu büktük ağladık baya bir ağladık... Evdeki işler bitti, çantamı hazırladım bu haftada annemde kalıcam daha sonra kendi evime geçeceğim.

Bu arada hafta sonu kontrolümüz vardı. Suyumuz biraz azalmış. Kordonumuz bir tur dönmüş, nst de ve kan akımında sorun yok çok şükür. Amma bir haftada 400 gram almış kızım çok olmuş galiba. 2 hafta önden gidiyor. 21 mart da planlanan sezeyanımızın öne alınabileceğini söyledi doktorumuz.Artık yatmalısın dedi.

Neyse kusura bakmayın çok uzun oldu. Bizden haberler böyle. Umarım herkesin herşey istediği gibi olur. Allah yardımcımız olsun...

canim her sordugun soruyu cevaplamaya hazirim cunku bende bunlari dusunup duruyordum bebesi hastanede yikamadilar 2 gun kaldi biz yikamiyoruz dediler ilk geldiginde silinmisti ama beyazliklar vardi kafasinda yuzunde tam olarak silinmis degil yani onlari cildi emdi sanitim suan tertemiz bebek kokuyor yikamadik beyazliklar gitti bize gobegi dusene kadar islak pamukla silin yeterli dediler gobegi dusunce 3 gun sonra yikayin dediler kizlar sut meselesine gelince ilk bebegi yanima getirdiklerinde yatar sekilde bebek hemsiresi verdi agzina geldi hatta sasirdim demistim sonra ben kendim cebellestim olmadi ya dedim bebek erken dogdu emme refleksi yok yada sut yok gelmio her emzirmede bebek hemsiresi geldi kadin cok iyi biriydi gece gunduz cagirip durdum ben annem ablam cebellesiyoruz olmuyor kadin geliyor ensesinden kavruyor surtuyor agzina lop diye gomuyor cuk cuk emiyor benim tek basima becermem 2 gun surdu uyursa emerken memenizi tuttugunuz elinizle gidigini oksuyorsunuz uyaniyor durus seklide tam kolunuza kafasi gelip ayni kolla elinizde poposunu kavriyip duz sekilde olunca bebek oluyor suan formulu ogrendim tek basima oluyor yoksa 3 kisi beceremiyorduk bebek hemsiresi sagolsun allah razi olsun persembe hediye alip gidicem hatta kizin dugunu var ona gidicem valla :) bu arada ben bebek hemsiresini 2. cagirmamda onun yerine 45 yaslarinda ebe geldi sikti mememi beceremedi bebege veremedi yok canim sutun benim kizimda sezeryan oldu 5. gun geldi dedi gitti ben hemen bebek hemsiresi i cagirin dedim geldi tek bir sikista iki memedende sutu cikardi ebe sabah ugradi ne yaptiniz gece mama verdiler mi dedi yooo emdi bi guzel 20 dakika emiyor her seferinde dedim kadin bisey demeden yok oldu yani israrci olun kizlar formulu kesinlikle ogrenin ben nasil sut oluyor falan anlamiyordum oluyor valla bu arada cok yorucu kolum uyustu kopma noktasina geldi kesinlikle emzirme yastigi sart ben kucuk kola takilan almistim olmadi heryerime yastik dolduruyoirum int siparis ettim bide yan yatis yastigi sart suan arkasina kucuk yastikla idare ediyorum onuda siparis ettim kesinlikle 1. gunden sonra oturarark emzirin dik durmak sart emzirebilmek icin bide hic uyuyamiyorsunuz otururken bile gozler kayiyor yatarak emzirseniz uyuyakalirsinizallah korusun ben kafamdan asagiya su dokuyorum 3 kisi nobet donuyoruz ama bebeis meme istiyip duruyor arada 1 bucuk saat gece uyudum 2 gundur bugun gunduz 1 saat uyudum evet cok yorucu aynaya bakmak bile ilk gunler zor yani ama umrumda degil bebis iyi olsun yeter annem ablam uyuyakaliyor butun gece uyuyorlar bunyeleri kaldirmiyor ama ben dayaniyorum allah gercekten guc veriyor yaniniza destek sart benim esim cok bisey beceremiyor sadece gaz cikarmaya yardimci onda bile bebek agiyor ben alinca susuyor kimsede durmuyor annenin kokusunu istiyor sanirim kizlar ben yaptiysam herkes yapar yani ben hic bebek gormedim etrafimda hic bebek alti degistirmedim ama suan kaka yapinca annem beceremiyor ben yapiyorum tamamen icgudusel yani :)

Ben her doğmuş bebekle ilgili yazıda salya sümük ağlıyorum. Akşamları eşimden gizli okuyorum çok ağlıyorum diye kızıyor :) Öyle de güzel demişsin ki annenin kokusunu istiyor diye...

Arkadaşlar benim kafamı karıştıran bişey var sizlere sormak istiyorum fikir verirseniz sevinirim.Hastane çantama 1 tane 10 lu bir tane 5 li takım hazırladım.doğumdan sonra hemşireye verilmek üzere hazırladığım takım 10 lu ve güzel olan takımımız ütüledim battaniyesine sardım diğer takımın battaniyesi yok onuda sonra giydirmek için hazırladım.Ama yeni doğum yapmış olan arkadaşım bebek doğduğunda üzerindeki beyaz sıvının temizlenmediğini ( bebeği koruduğu için ) bu yüzden ilk giydiği kıyafet nemliydi dedi anne emzirdikten sonra üzerini değiştirmişler doğumdan 1 saat sonra falan şimdi bebeği görmeye gelenler doğumdan en az 3-4 saat sonra geliceği için üzerinde 10 lu aldığım güzel takım olsun istiyorum bu yüzden doğumdan hemen sonra alt üst bir takım ya da tulum mu versem karar veremedim.siz hemen üzwerini değiştirdiniz mi? hastane çıkışı için aldıklarınızı sonra mı giydirdiniz? cevaplarsanız sevinirim.değişim yapıcam çünkü hazırladıklarımda.foto falan çekilirken önemli :)

Canim hastane cikisi 10lu al.5lidende3-4takim al battaniye pelus,uyku tulumu,penye al bitanede..ben her ihtimale karsin birsuru kiyafet koymustum 2gunde hepsi batti..bebek bolca kusuyor ilk dogunca sivisini cikariyomus..kiyafetten kacinma yani..3.gun evden takviye gelmisti..

Kizlar yeri burasi degil biliyorum ama buraya yazinca rahatliyorum.
Esimin babasi esimi aramis. Annesigil hazir ordayken sen buraya gel demis. dogumumun 6 sinda olacagini biliyorlar. Bebk bu belki erken gelecek. Esim iste oldugu icin nedn cagirdigini soramamis. Eve gelince aradiginda babasi evde yokmus. Annesinin sozde birseyden haberi yok.:26:
Yine aglattilar beni. Benim ailem burda ama ailemle esim bir mi yani. Ben biliyorum onlarin ne amacla cagirdiklarini. ben gunah olmasin, esim uzulmesin diye herseyi icime mi atmak zorundayim yani.
Esime de dedim. Boyle fesatlik yapacaklarsa gelmesinler diye.

canım bende daha dogum yapmadım ama 2 10 lu hastane cıkısı 2 tanede takım koydum.ayrıca zıbın bebek yagı emzık bıberon koydum.corap bıle koydum.ne olur ne olmas dıe sen ılk normal koy yada sana kalmıs zaten yıkayacaksın oylede boylede bence ılk halı de onemlı resım demıssın ya aynı fıkırdeyım.ozellıkle sen ılk goreceksın bebegını o duygu tadılırken kıyafet kımın umurunda ):) ama resım vs olacagı ıcın ....?ben en cok begendıgımı cıkısta gıydırecem dıger ı de normal o da guzel kotu degıl elbet ama.zaten cok cabuk kırletecegı ıcın degıstrmek ZorundA KALIRIZ.RABBIM BI AN ONCE KUCAGIMIZA almayı nasıp eylesinnn inş.

iyi akşamlar kızlar...
hepinizi takip ediyorum ama henüz aktifleşemedim aranızda bebeğini kucağına alan annelere Allah kolaylıklar versin evlatları hayırlı evlatlar olsun inşaAllah... benim imzam da da görüldüğü gibi mart 31 bdt yani daha vaktimiz var sabırsızlıkla bekliyorum... doğum yapan ve yapacak olanlara duyduğum bir şeyi paylaşmak istiyorum bebeğin kırkı çıkmadan kuran-ı kerimi hatmetmek çok iyiymiş ancak biz okuyamayacağımız için ya da etrafımızda okuyacak birini bulamazsak diye ben bebeğim doğunca her uyuduğunda odasında kısık sesle her gün bir cüz dinletmeyi düşünüyorum inşaAllah pc den falan. ilgilenen anne adayları için fikir olsun istedim... doğuma girecekler bizlere de dua edin hepimiz hayırlısıyla ağrısız sızısız kavuşalım yavrularımıza...

canım moje ıdı galıba bı yataklar var ondan aldım bn en ıyısı dedı aldıgım yerdekı cok pahalı degıldı gercı oyun parkı aldım bn.

bugün son kontrole gittik kızımla....çarşamba günü saat 11.30 da sezeryana giricem....en kısa sürede inşallah buraya girer hikayemi anlatırım....yarın temizlikçi gelecek ben bakıma gidip bol bol dinlenicem....hepinize sevgiler....hakkınızı helal edin 9 aydır tüm sıkıntıları,heyecanları paylaştığım 2013 mart anneleri....

kızlar ben sabırsızlanıyorum bı an once kucagımda olsun ıstıyorum ya::) bnmle aynı haftalarda olup doguranlar var bı suru ya benım nnedennn yoookkkk(( dua edın ya bı an once dogurammm.mıllet bıtkı cayı ıcıo olsun dıe ama bnde bebege zarar verr dıe korkuomm...aceleciyim biliommm ama ne yapammm.sizlerin nasıl gıdıooo bnm gunume yakın olnalar nasılsınzzz:? ayrıca bnm normal gorunuyor ınsallahda ormal olur

Ahh cnm bnm seni çok iyi anlıyorum düşüncesizlikten başka bişey değil yaptıkları aynı şeyleri ben de yaşıyorum en iyisi senin sukunetini koruman bebişi düşün üzme canını yazık kocaman insanlar acıyorum böylelerine

anladım canım. hakkımızda hayırlısı olsun. artık ben kötü düşünmemeye başladım. olumlu şeyler düşünüyorum. stres yapma kendine.daha zamanımız var bizim inşallah öyle umut ediyorum :) o an nasıl olacağımı bilmiyorum ama bende evde biraz sancımı çekerim gibi geliyor.sonra hastaneye giderim.olumsuz düşünüp bebişini de üzme sakın.

hadi canım hayırlısıyla kucağına al bebişini. helal olsun canım sende helal et. haberlerini bekliyor olacağız...

canım biraz dinlenmeye bak bebiş gelene kadar. onlar geldikten sonra hem bebeğin heyecanı hem ona bakma telaşı hiç dinlenemeyeceksin. varlıkları yetecek her şeye ama yine de acele etme. kuzucuk sende gelişimini tamamlasın. geleceği vakit zaten durmayacak. inşallah sağlıklı bir şekilde alırız bebişlerimizi kucağımıza...

canım sıkma canını sen. eşinle güzel bir şekilde konuş. onları da kafana takma. senin canını sıkmak için ellerinden geleni yapıyorlar. evet haklısın ailen yanında olabilir ama eşinin yanında olması çok daha önemli. boşver bebeğine odaklan sen.hem kendini hem bebeğini üzme...

Anam aramızda da bi hafta var aynı anda aynı hastanede doğururmuşuz bi de eğer yeni mahalleye alırlarsa orda doğum yapcaksın dmi cnm ?

Kendimi halsiz bir tuhaf hissedince tansiyonumu ölçtüm 14,5 9,5 çıktı. 20 dk bekledim tekrar ölçtüm aynı. Doktorumu aradım hemen alfamet 250 mg ilaç başla 6 saatte bir iç dedi yarında 24 saatlik idrar toplayıp çarşamba tahlil yaptıracakmışım. Aranızda bu ilacı kullanan var mı? Bana dozu çok fazla geldi

iyi akşamlar kızlar
yeni doğum yapanlar allah analı babalı büyütsün hayırlı evlatlar olur yavrularımız inşallah

benim bebişin gelmeye niyeti yok hala
bu gün kontrolüm vardı
çok sancım oluyo dedim
hazırlayıcı sancılar onlar dediler
yaa bu ne hazırlayıcı sancıymış bi hazırlanamadık doğuma
ağrı çekp çekp duruyorum
açılma yok nst de sancı çok fazla çıkmıyo
suyumuzda iyi
bebiş yerinden memnun
cuma tekrar kontrolüm var
bu gidişle bu bebiş gününü dolduru hatta geçer bile
eşim içinde kaldı bebek çıkmak istemiyo diyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…