kızlar ben geldimmmmmmm
ama haberlerim iyi mi kötü mü bilemedim
öncelikle ağdaya gittim
sanırım hamilelik hormonlarıyla alakalı olarak eskisinden biraz fazla acıdı
ama değdi
tertemiz oldum en az 20 gün
çok da isbetli bir karar vermişim ağda ile ilgili
neden mi?
bugün ilk defa nst ye bağlandım, sancım falan çıkmadı,
kasılmam falan da olmuyor hiç
ama ultrasonda bakarken doktorum
kızımın gelişiminin çok yavaşladığını söyledi
ama oğlum gayet iyimiş
yarın bir de perinatoloğumuz görsün seni dedi
eğer o da aynı görüşü paylaşırsa
çarşamba günü alalım bebekleri dedi
yarın sabah 9 da hastanede olacağız
her iki prof bir daha bakacak
alınmasına karar verilirse ciğer geliştrici iğnem yapılacak ve çarşamba günü bebekler alınacak
yok biraz daha dursun derlerse
cumartesi günü alınacak bebekler
hastaneden çıkınca sersemleştik eşimle
bir garip olduk
çekirdek aile olarak son yemeğimizi yiyelim dedik
ve gidip güzel bir yemek yedik
Tahmini doğumuma son 1 hafta.. inanamıyorum hala.. kasılmam, sancım var ama sanki hep içimde kalacakmış gibi hissediyorum.. yarın kontrolüm var.. inşallah her şey yolundadır.. bıdığım kanala inmiştir.. bdt m geçsin istemiyorum.. dua edin bana kızlar
Herkese hayırlı geceler...
Yarın kontrolum var çok heyecanlıyım yaaaa çünkü çatı muayenemiz yapılacak ve az çok doğum şeklimiz belli olmuş olacak
Acaba oğluşum kaç gr aldı ?sağlığı ne durumda? Çok merak ediyorum...
Bu arada bugün oğlum inanılmaz kasıldı çatı muayenem var diye ağdaya gittim resmen mahvoldum ya çünkü ben malesef jilet kullanıyordum hormanlardan dolayıda resmen 2 kat acı hissettim o kadar kasmışım ki kendimi oğlum yukarıda top gibi toplanmıştı kuzum benim yaaaaahala çok acıyo yarında muayene var offff napcam bilmiyorum
Yarın hayırlı haberlerle gelirim inşallah hepinize iyi geceler canlarımmm....
geçmiş 1 günde çok birikmiş. okudum alıntı yapmadım genel yazarım diye.
gogus kararması konuşulmuş. benim de karardı. sarışın buğday tenliyim. ama bu kararma değil de kafama taktığım başka bir durum var. hamileliğimin ilk aylarında goguslerim kocaman olmuştu :) şişmişti. ama son 3 aydır pısmış,cıvık,sarkık gibi kızlar yahamilelikten önce böyle değildi. neden şimdi böyle oldu ki? süt olmayacak sanırım ya da doğumdan sonra mı dolacak.
doğum şekli korkusu konuşulmuş. ben artık düşünmüyorum nasıl olacaksa olacak bitecek diyorum. çünkü düşündüğümüz şeyler olmuyor. benim hiç aklıma gelmemişti bebeğimin aşağı dönmemesi. normal istiyorum diyip duruyordum sanki istememle oluyormuş gibi. o yüzden hiç düşünmeye gerek yok. zamanı gelince nasıl olacaksa olup bitecek...
süt arttırıcı çaylar konuşulmuş. benim gogus durumunu düşününce ben de içmeye karar verdim. artık kolayı bırakıp o çaylara geçiyim :)
aile sorunları konuşulmuş. db55 canım eşin seni bırakıp gitmez diye düşünüyorum. artık onların söyledikleri seni ağlatmasın. değer verme yani. bir kulağından girsin diğerinden çıksın. sen eşine güven...
kontrollerden hatırladıklarımı yazıyım. en büyük takipcim merve50 :) doktorlarımız aynı ya o yüzdencanım üzülmüşsün sezaryen olacak diye ama bir önceki yazdıklarım gibi ne yazıkki bize kalmıyor. sağlıkla gelsinler gerisini düşünme bence. bir şekilde herşeyi atlatıcaz annelik gücüyle... papatya50 var bir de. kızlar bu 50ler ne yahu canım sen de kavuşuyorsun bebeklerine ne güzel. zaten senin doğum şekli gibi bir derdin yoktu. artık büyüdüler de doğsunlar :) gözün aydın.
kontrolde kilosu az çıkanlar da üzülmesinler. prematüreler nasıl büyüyor. bir prematüre olarak yazıyorummaşallahım var yani hem artık haftalarımıza göre kimse prematüre doğurmayacak. hepimiz o sınırı aştık o yüzden kafanıza takmayın. anne sütü ile onlar tosun olurlar. süt gelmezse diye de üzülmeyin benim kuzenimin gogus uçları yoktu aptamil ile büyüdü oğlu aşırı zeki :) ve sağlıklı bir bebekliği vardı. annem bakıyordu ona ek gıdaya geçince annem ona yedirdiği karışımların içine ceviz rendeliyordu (içinde başka ne vardı hatırlamıyorum da ) doktora götürdüklerinde kim bakıyorsa çok iyi bakmış demişti.
hatırlayabildiklerim bu kadar kızlar. benim gibi b12si yerlerde sürünen biri için bu bile çok fazla yani
bu arada kendimden bahsediyim. hiçbişey yoksanırım bişey olmamasından dolayı yine eşime saçma sapan kıskançlıklar yapmaktayım. geçenlerde nöbetçiydi. bir sürü gazete alıp gitti sıkıntıdan hepsini okumuş ben de magazinleri de mi okudun dedim. o ekleri ben bazen mutfakta lazım oluyor getirmeye utanıyorum dedim. ekleri alınca onları da görüyorsun dedim. sanki adam ordakilere bakıp iç geçiriyormuş gibi işte dedim ya saçma sapan şeyler yapmaya başladım. gerçi bunu hamile olmadan önce de yapmıştım neyse o da zavallım üzülmeyeyim diye kızmadı. ben evet okuyorum o ekleri ama o eklerde yemek tarifleri var burçlar var onlara bakıyorum diyor :) ama görüyorsun eline alınca dedim. görünce ne oluyor biliyor musun hiçbişey diyor.
amaaan işte napıyım kızlar ya hamileyiz vucudumuz ne hale geldi. eşlerimizle uzağız. başkalarını beğeniyor mu düşüncesi beni bu hale getiriyor. adamın işyerinde kadın yok, işten çıkar eve gelir. o yüzden ben de tv ve gazeteden kıskanıyorum
ne biliyim candascım ben bile anlamıyorum kendimi :) yanlış yapıyorum ama kendimi tutamıyorum işte. adam öyle bi tip olsa içim yanmayacak. herkes tam ev adamı diyor. neyse kızım bi gelsin bu huylarımdan vazgeçerim inşallah.Sonsy, canım çok alemsin ya :)) ama hormonlar suçlusu bence çok haklsıın ama enteresandırki bende zerre değişim olmadı bu konudai hiç aklıam gelmedi eşim başklarını beğeniyomudur beni beğnmiyomudur gibi :) belkide beraber yaşamaya alışkın olmadığımdandır. inş doğumun için hakkında hayırlısı olsun.yeni randevu ne zman ?
günaydınn
dün göğüs uçlarının kararması konuşuldu ya,benimkiler de kapkara epeydir ama etkilendim mi ne olduysa rüyamda pembe pembe olmuştu göğüslerimm .uyandım baktım hala karalarben de sütüm gelmez göğüslerim çok büyümedi filan diyodum annem dün dayanamadı ,göğüs ucundan değil de bebeğin emerken ağzına alacağı yuvarlak koyulaşan kısımdan hafif sıktı resmen kefir çıktı göğüslerimden sarı sarı, çok duygulandımm.annem akıtmayalım bu bebişe faydalı olabilir dedi ama sıktıkça çıktı maşallah daha önce görmemiştim ben bunu çünkü hep uçlarını sıkıyodumm meğer baştan sıkmak lazımmış..sütüm de hazır artık oğluşumm gecikmeden gel lütfennn
Herkese hayırlı geceler...
Yarın kontrolum var çok heyecanlıyım yaaaa çünkü çatı muayenemiz yapılacak ve az çok doğum şeklimiz belli olmuş olacak
Acaba oğluşum kaç gr aldı ?sağlığı ne durumda? Çok merak ediyorum...
Bu arada bugün oğlum inanılmaz kasıldı çatı muayenem var diye ağdaya gittim resmen mahvoldum ya çünkü ben malesef jilet kullanıyordum hormanlardan dolayıda resmen 2 kat acı hissettim o kadar kasmışım ki kendimi oğlum yukarıda top gibi toplanmıştı kuzum benim yaaaaahala çok acıyo yarında muayene var offff napcam bilmiyorum
Yarın hayırlı haberlerle gelirim inşallah hepinize iyi geceler canlarımmm....
kızlar ben geldimmmmmmm
ama haberlerim iyi mi kötü mü bilemedim
öncelikle ağdaya gittim
sanırım hamilelik hormonlarıyla alakalı olarak eskisinden biraz fazla acıdı
ama değdi
tertemiz oldum en az 20 gün
çok da isbetli bir karar vermişim ağda ile ilgili
neden mi?
bugün ilk defa nst ye bağlandım, sancım falan çıkmadı,
kasılmam falan da olmuyor hiç
ama ultrasonda bakarken doktorum
kızımın gelişiminin çok yavaşladığını söyledi
ama oğlum gayet iyimiş
yarın bir de perinatoloğumuz görsün seni dedi
eğer o da aynı görüşü paylaşırsa
çarşamba günü alalım bebekleri dedi
yarın sabah 9 da hastanede olacağız
her iki prof bir daha bakacak
alınmasına karar verilirse ciğer geliştrici iğnem yapılacak ve çarşamba günü bebekler alınacak
yok biraz daha dursun derlerse
cumartesi günü alınacak bebekler
hastaneden çıkınca sersemleştik eşimle
bir garip olduk
çekirdek aile olarak son yemeğimizi yiyelim dedik
ve gidip güzel bir yemek yedik
öncelikle kocaman merhaba. sonunda fırsatım olduu Bende keyifle yazabiliyorum çok şükür..
Hamileliğimin Başından beri hep aksiliklerle uğraştıkk düşük riski kalpte asd tanısı enfeksiyonlar erken doğum riski derkeeen 9 ayı tamamladıkkk. Son 1aydır bebeğimin duruş şeklinden dolayı normal düşünen doktorum sezeryan olabilir demeye başladıı. Beklenen gün geldi tarihimizi aldık 18.02.2013 miladimiz oldu bizim. 8de hastaneye yatisimizi yaptık suni sancı verildi 3 saat kadar. Açıklik değişmeyincee sezeryana gittikkk çok soğuk itici olan ameliyathane sıcacık çalışanlarla doluydu hepsinin keyfi benide motive etti. Spinal anestezi oldu doktorumun önerisi ile. Anestezi uzmanı sağolsun biran yanlızliğmi hissettirmed sürekli sohbet halindeydi benimle.. 12:20 meleğimm aramıza hoşgeldi. O sesi duymak inanın herşeye değer küçük kedim benimm savunmasızca ilk nefesini gönderdi ciğerlerine.. Ameliyat kısmına gelince evet biraz zordu uzun sürdü kocama aileme kavuşmam 2saat sonra gerçekleşti. Plasentamiz rahim duvarına çok yapışmış çıkarılmaya çalışırken parçalanmış biraz fazla kan kaybettimi Biricik Kocam,annem gözyaşlarıyla karşıladı beni. Odama geldiiim herkes prensesimle tanışmış bilee. Ertesi gün ayaktaydim ŞIMDI 1haftalık oldu meleğimm şükür herşey yolunda darısı size olsun inşallah.
günaydın herkese ...
Lolo, canım Allah gönlüne göe versin insan bazen en yakınından darbe alıyor ya en kötüsü bu.annenin yaptığı dediği hoş olmamış senin morale ihtiyacın varken yapılanlar hoş olmuyo son günlerde bende annemle tartışıyorum.sürekli bi gelin sevdası.bizdeki olayda bu, kızı o, gelini benim sanki.hep ben yanlış anlıyorum art niyetliyim, o iyi temiz kalpli.her zman alttan almasınlar tamamda hamileyken üstelik doğuma yakınken hoş değil kırıcı sohbetler.inş refakatçi sorunun olmaz cidden zor bi hayat geçiriyosun sende.hep mücadeledesin...
canım hakkını helal et bi tek sen bana bu konuda yazmışsın sağol
evet malesef hep mücadele hayatımız
heleki böyle günlerde insan daha çok ailesini etrafında görmek istiyo ama olmayıncada omuyo napalım
ben alıştım artık bu duruma kimseden bişey beklemiyorum tırnağım varsa başımı kaşırım kimseyede minnet etmem
allahıma şükür kendi ayaklarını üzerinde durabilecek güçte bi insanım allahım olsun yanımda yeter
bide kendi ailem eşim ve çocuklarım yani
olcak o kadar, saolsun eşinde durumu kullanacak biri değilmiş.off eksikler bitsin artık bende dün emzirme atletiyle gecelik almaya gittim alamadan döndüm, hasta bezinide alcam.artık bende çantayı kapatmak istiyorum..kalkanı ben almadım hala çözemedim ne işe yaradığını ....ne biliyim candascım ben bile anlamıyorum kendimi :) yanlış yapıyorum ama kendimi tutamıyorum işte. adam öyle bi tip olsa içim yanmayacak. herkes tam ev adamı diyor. neyse kızım bi gelsin bu huylarımdan vazgeçerim inşallah.
bugun hiç keyfim yok canım hiçbişey yapmak istemiyor. optimuma gidicem gogus kalkanı,iç çamaşırı alacaktım yerimden kalkamıyorum suratım asık duruyorum evde ama mecburum artık bugun gidip alacağım. şu çantam artık kapansın. muayeneye perşembe ya da cuma gideceğim canım.
maşallah canım. aman çok sıkmayın o ilk sıvı bebek için çok önemliymiş
inş hayırlı vakitlerde gelsin canım yavrun.temizlklerde bitsin bi oh çek, sende mi ank daydın ?nasılsınız? umarım herşey yolundadır. geçmişi oku oku bitmiyor maşallah, doğuranlar, günün bekleyenler, muayeneden dönenler, endişeler, korkular hepsi bi arada.
bizim de muayenemiz p.tesi. ve sanırım son muayenemiz olucak. her an gelebilir diye de korkuyorum açıkçası. bebeğimin hazırlıklarını tamamladık ama daha evimiz temizlenecek. çünkü temizlikçi taa haftaya çarşambaya gelebilecek. korkuyorum acaba o zaman kadar ya doğurursam diye. en ufak bi kasılma ve sancıda acabaaa diyorum.
hayırlısı artık erken de gelse üzülmicem, ev her zaman temizlenir. sağlıcakla bi kurtulayım da.
canım hakkını helal et bi tek sen bana bu konuda yazmışsın sağol
evet malesef hep mücadele hayatımız
heleki böyle günlerde insan daha çok ailesini etrafında görmek istiyo ama olmayıncada omuyo napalım
ben alıştım artık bu duruma kimseden bişey beklemiyorum tırnağım varsa başımı kaşırım kimseyede minnet etmem
allahıma şükür kendi ayaklarını üzerinde durabilecek güçte bi insanım allahım olsun yanımda yeter
bide kendi ailem eşim ve çocuklarım yani
bugün son kontrole gittik kızımla....çarşamba günü saat 11.30 da sezeryana giricem....en kısa sürede inşallah buraya girer hikayemi anlatırım....yarın temizlikçi gelecek ben bakıma gidip bol bol dinlenicem....hepinize sevgiler....hakkınızı helal edin 9 aydır tüm sıkıntıları,heyecanları paylaştığım 2013 mart anneleri....
yakari, canım haklısın karşımızdakiler bizden daha çok hamile nedense.dilerim lohusayken tad verirler bizlere.
sude, canım maşallah, artık vakitler yanaştı ya sancılar arttı tabi, haklsıın ama bi şekilde doğurcaz yani korksak ne korkmasak ne.yavrular hareketlenince insnaın ilk aklına doğcakmı acaba geliyo dimi ? benimde dün çok hareketliydi ve öyle düşündüm.
Bi de komşu çıkarmışızben de b.kentteyim tabi ilçe olcak kadar büyük bi semt o ayrı
Maşallah annesi bebişine2013ün ANGARASINDAYIM ama doğuracak yer bulamadım geçmişini bilmedikleri hastayı almıyolar özeller burda kontrollerini yaptırman gerekiyomuş bize öyle dedi her aradığımız hastane parasıyla bi TOBB da yapan dr bulduk o da 5000 istedi rakamı duyunca cocuk değil ben yeniden doğdum resmen Hayırlısıyla bi doğuraydım iyidi hastane bulamadan doğururum diye korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?