2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
geçmiş 1 günde çok birikmiş. okudum alıntı yapmadım genel yazarım diye.

gogus kararması konuşulmuş. benim de karardı. sarışın buğday tenliyim. ama bu kararma değil de kafama taktığım başka bir durum var. hamileliğimin ilk aylarında goguslerim kocaman olmuştu :) şişmişti. ama son 3 aydır pısmış,cıvık,sarkık gibi kızlar ya hamilelikten önce böyle değildi. neden şimdi böyle oldu ki? süt olmayacak sanırım ya da doğumdan sonra mı dolacak.

doğum şekli korkusu konuşulmuş. ben artık düşünmüyorum nasıl olacaksa olacak bitecek diyorum. çünkü düşündüğümüz şeyler olmuyor. benim hiç aklıma gelmemişti bebeğimin aşağı dönmemesi. normal istiyorum diyip duruyordum sanki istememle oluyormuş gibi. o yüzden hiç düşünmeye gerek yok. zamanı gelince nasıl olacaksa olup bitecek...

süt arttırıcı çaylar konuşulmuş. benim gogus durumunu düşününce ben de içmeye karar verdim. artık kolayı bırakıp o çaylara geçiyim :)

aile sorunları konuşulmuş. db55 canım eşin seni bırakıp gitmez diye düşünüyorum. artık onların söyledikleri seni ağlatmasın. değer verme yani. bir kulağından girsin diğerinden çıksın. sen eşine güven...

kontrollerden hatırladıklarımı yazıyım. en büyük takipcim merve50 :) doktorlarımız aynı ya o yüzden canım üzülmüşsün sezaryen olacak diye ama bir önceki yazdıklarım gibi ne yazıkki bize kalmıyor. sağlıkla gelsinler gerisini düşünme bence. bir şekilde herşeyi atlatıcaz annelik gücüyle... papatya50 var bir de. kızlar bu 50ler ne yahu canım sen de kavuşuyorsun bebeklerine ne güzel. zaten senin doğum şekli gibi bir derdin yoktu. artık büyüdüler de doğsunlar :) gözün aydın.

kontrolde kilosu az çıkanlar da üzülmesinler. prematüreler nasıl büyüyor. bir prematüre olarak yazıyorum maşallahım var yani hem artık haftalarımıza göre kimse prematüre doğurmayacak. hepimiz o sınırı aştık o yüzden kafanıza takmayın. anne sütü ile onlar tosun olurlar. süt gelmezse diye de üzülmeyin benim kuzenimin gogus uçları yoktu aptamil ile büyüdü oğlu aşırı zeki :) ve sağlıklı bir bebekliği vardı. annem bakıyordu ona ek gıdaya geçince annem ona yedirdiği karışımların içine ceviz rendeliyordu (içinde başka ne vardı hatırlamıyorum da ) doktora götürdüklerinde kim bakıyorsa çok iyi bakmış demişti.

hatırlayabildiklerim bu kadar kızlar. benim gibi b12si yerlerde sürünen biri için bu bile çok fazla yani

bu arada kendimden bahsediyim. hiçbişey yok sanırım bişey olmamasından dolayı yine eşime saçma sapan kıskançlıklar yapmaktayım. geçenlerde nöbetçiydi. bir sürü gazete alıp gitti sıkıntıdan hepsini okumuş ben de magazinleri de mi okudun dedim. o ekleri ben bazen mutfakta lazım oluyor getirmeye utanıyorum dedim. ekleri alınca onları da görüyorsun dedim. sanki adam ordakilere bakıp iç geçiriyormuş gibi işte dedim ya saçma sapan şeyler yapmaya başladım. gerçi bunu hamile olmadan önce de yapmıştım neyse o da zavallım üzülmeyeyim diye kızmadı. ben evet okuyorum o ekleri ama o eklerde yemek tarifleri var burçlar var onlara bakıyorum diyor :) ama görüyorsun eline alınca dedim. görünce ne oluyor biliyor musun hiçbişey diyor.
amaaan işte napıyım kızlar ya hamileyiz vucudumuz ne hale geldi. eşlerimizle uzağız. başkalarını beğeniyor mu düşüncesi beni bu hale getiriyor. adamın işyerinde kadın yok, işten çıkar eve gelir. o yüzden ben de tv ve gazeteden kıskanıyorum

günaydın kızlar...

oh tertemiz oldun, doktorunuza gittiniz.çok şükür bu zamana kadar ikizlerimiz annesini hiç üzmedi. bu saatten sonra da üzmezler. hakkınızda hayırlısı olsun canım. inşallah kuzucukları sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın ve bizi de mutlu edersin.

hakkında hayırlısı olsun canım. güzel haberlerle gel inşallah...

hadi bakalım canım güzel haberlerini bekliyoruz....

günaydınlar
dün kontorlumuz vardı bebegiizin kilosuna bakılacak ve çatı muaynem yapılacaktı doktor bebegi görünce kilosunu görünce çatı muayenesi yapmayacam bebegin fazla büyümüş yine dedi 15 gün önce gittigimizde 3350 civarındaydı dün 4200 çıktı doktor yanılma payı hadi olsun 500 gr olsun yine maşallaı var dedi. ben son 2 aydır hiç kilo almadım.
ve doktor 38. haftada alalım dedi 7 martta sabah 8buçuk gibi bebişimize kavuşacaz inşallah anestezi uzmanıylada görüşüp epidurale kararverdik.
bebegimiz 38 hafta 3 günlükken merhaba diyecek hayata çok heyecanlı son 9 gün
eşim ve annem bende daha heyanlılardı dün eşim çok panik sözde sakındır doğumun fizyolojık bi olay oldugunu söyedi hamileligimiz boyunca.
beni rahatlatmak ve sezeryan fikrine alıştırmak için ben bu hafta 8 sezaryan yaptım (veteriner hekim kendisi) hiç korkma falan diyo

herkese merabalar topiginizi gezmeye geldim aglaya aglaya gidiyorum ne guzel sizler mutlu sona yaklasmissiniz bense daha yolun en basindayim korkularim var eminim sizlerde zorlu yollardan gectiniz sevindiniz uzuldunuz korktunuz ama sonuc olarak bebekleriniz sizinle insallah bende mutlu sona ulasirim

günaydın herkese ... Bugünde ben yazayım Ankara cıvıl cıvıl, hava çok güzel.sanki yaz...

Edlinciminş oğlun 13.03.2013 te doğar sağlıkla, eşimde bu tarihi çok istiyor.pzts son kontrolum var eşim olamayacak, dedim tercih ettiğiniz bi tarih varsa ne diyim ? 13.03.13 seç diyor, bende 03.09 doğumluyum yerinde olsam jest yapar 09.03 olsun derdim deim :) bizimki büyük ihtimal 10.03.2013 olcak.bu da hoşuma giti benim bide pazar olmasaydı iyiydi :)

db55, canım iyiki hastaneyi aramışsın ya.artık direk doğuma giderdin yoksa :) k.pederin ayıp etmiş, ne demek gel annesi orda zaten, olsa bile eşinden yakın değilki bu durumda kimse.eşin gitmez bencede ama huzursuzlıkları yetiyor, ne diyim allah akıl fikir versin böyle ailelere ... bende geçen doğum çok pahalı olabilir dediğimde k.validem de bizde çok borçluyuz demeye başladı, sanki onlardan istedim.değişikler cidden erkek aileleri.bizde erkek evlat sahibi olacağız ama dilerim bizlerde böyle sevilmeyen tiplerden huzursuz insanlardan olmayız.

2013, canım özledik seni ya.maşallah Elifimize.öndende gidermiş :) bence 21 marttan önce olcak kesin..

Lolo, canım Allah gönlüne göe versin insan bazen en yakınından darbe alıyor ya en kötüsü bu.annenin yaptığı dediği hoş olmamış senin morale ihtiyacın varken yapılanlar hoş olmuyo son günlerde bende annemle tartışıyorum.sürekli bi gelin sevdası.bizdeki olayda bu, kızı o, gelini benim sanki.hep ben yanlış anlıyorum art niyetliyim, o iyi temiz kalpli.her zman alttan almasınlar tamamda hamileyken üstelik doğuma yakınken hoş değil kırıcı sohbetler.inş refakatçi sorunun olmaz cidden zor bi hayat geçiriyosun sende.hep mücadeledesin...

papatya, canım demek kızının gelişimi yavaşlamış inş hakkınızda hayırlısı olur en hayırlı akitte doğar sağlıkla büyürler.artık kocaman oldular şükür olsun ki dertsiz geçeceğine inanıyorum ben doğumunun ve sonrasının.ciğer geliştirici iğneye şaşırdım ama bende ciğer gelişiminin tamamlandığını biliyodum.hadi hayırlı haberlerini bekliyoruz.

Merve, canım siraç güzel ağır oturaklı isim bence.adıyla yaşasın manasıda güzeldi de hatırlayamadım şimdi.

fenerbahçm, randevu dönüşü haberlerini bekliyoruz.normalmi olcak sezeryanmı bakalım, herşeyden önce oğlun nasılmış ? ağda olayı cidden ağrılı oluyomuş bu dönemde :)

Sonsy, canım çok alemsin ya :)) ama hormonlar suçlusu bence çok haklsıın ama enteresandırki bende zerre değişim olmadı bu konudai hiç aklıam gelmedi eşim başklarını beğeniyomudur beni beğnmiyomudur gibi :) belkide beraber yaşamaya alışkın olmadığımdandır. inş doğumun için hakkında hayırlısı olsun.yeni randevu ne zman ?

Elimket,canım hayırla sağlıkla gelsin inş yavrunuz tarih netleşmiş :) darısı bize ..

Ayberk ece, canım inş darısı sana olacak.bebeğini kucağına alacaksın bizlerde çok zorlu yollardan geçtik şükür sona yaklaştık okorkuları yaşamak hayattaki en kötü şeylerden biri. rabbim yavrunu doğurup büyütmeyi nasip etsin.

günaydınn

dün göğüs uçlarının kararması konuşuldu ya,benimkiler de kapkara epeydir ama etkilendim mi ne olduysa rüyamda pembe pembe olmuştu göğüslerimm .uyandım baktım hala karalar ben de sütüm gelmez göğüslerim çok büyümedi filan diyodum annem dün dayanamadı ,göğüs ucundan değil de bebeğin emerken ağzına alacağı yuvarlak koyulaşan kısımdan hafif sıktı resmen kefir çıktı göğüslerimden sarı sarı, çok duygulandımm.annem akıtmayalım bu bebişe faydalı olabilir dedi ama sıktıkça çıktı maşallahdaha önce görmemiştim ben bunu çünkü hep uçlarını sıkıyodumm meğer baştan sıkmak lazımmış..sütüm de hazır artık oğluşumm gecikmeden gel lütfennn

ne biliyim candascım ben bile anlamıyorum kendimi :) yanlış yapıyorum ama kendimi tutamıyorum işte. adam öyle bi tip olsa içim yanmayacak. herkes tam ev adamı diyor. neyse kızım bi gelsin bu huylarımdan vazgeçerim inşallah.

bugun hiç keyfim yok canım hiçbişey yapmak istemiyor. optimuma gidicem gogus kalkanı,iç çamaşırı alacaktım yerimden kalkamıyorum suratım asık duruyorum evde ama mecburum artık bugun gidip alacağım. şu çantam artık kapansın. muayeneye perşembe ya da cuma gideceğim canım.

maşallah canım. aman çok sıkmayın o ilk sıvı bebek için çok önemliymiş

tatlım muayene sonuçlarını yaz bekliyorum =) kaç kilo olduğunuda yaz bebişin =)

nasılsınız? umarım herşey yolundadır. geçmişi oku oku bitmiyor maşallah, doğuranlar, günün bekleyenler, muayeneden dönenler, endişeler, korkular hepsi bi arada.
bizim de muayenemiz p.tesi. ve sanırım son muayenemiz olucak. her an gelebilir diye de korkuyorum açıkçası. bebeğimin hazırlıklarını tamamladık ama daha evimiz temizlenecek. çünkü temizlikçi taa haftaya çarşambaya gelebilecek. korkuyorum acaba o zaman kadar ya doğurursam diye. en ufak bi kasılma ve sancıda acabaaa diyorum.
hayırlısı artık erken de gelse üzülmicem, ev her zaman temizlenir. sağlıcakla bi kurtulayım da.

ben de bu haber ne zaman gelicek acaba diyerek göz gezdiriyordum. canım hayırlısıyla alırsın minikleri inşallah kucağına. senin için dua edicem bol bol. ağdayı da yaptırdın. ohh rahatsın tabi. darısı başımıza.

gözün aydın canım benim. Allah sağlıklı uzun ömürler nasip etsin yavruna. Allahım bu duyguyu bize de yaşatsın artık.

olcak o kadar, saolsun eşinde durumu kullanacak biri değilmiş.off eksikler bitsin artık bende dün emzirme atletiyle gecelik almaya gittim alamadan döndüm, hasta bezinide alcam.artık bende çantayı kapatmak istiyorum..kalkanı ben almadım hala çözemedim ne işe yaradığını ....
inş hayırlı vakitlerde gelsin canım yavrun.temizlklerde bitsin bi oh çek, sende mi ank daydın ?

canm benim helal olsun ne demek, o kadar doğru yazmışsınki tırnağın varsa başını kaşı.insan bazen çok yalnız kalıyor, ama dediğin gibi olmayıncada olmuyorki ağzınla kuş tutsan ne çare.rabbim muhtaç etmesinde sana güç kuvvet versin herşeyin üstesinden gelirsin, benim hayalimdeki lolo çok güçlü bir kadın zaten.arada bi ayağı takılsada mücadelesini sonuna dek veren ve üstesinden gelen bi anne ve eş ...

artık sona yaklaştık kokrku heyecan stres endişe garip duygular dolu içim bıde yanında vucut durumu agrılar hareket edememeler falan en zor dönemdeyiz aslında...cevredende moral bekliyoruz halıyle ama cogunuzun yazdıgı gıbı cevredekıler sanki sinir etmek iin ugrasıyo bazen yani karsında karnı burnunda bırı var guler yuzlu tatlı davranmak varken nedır yanı bu hırslar ınatlar moral bozmalar allah islah etsin herkesi...yine iş bize düşüyo anneler güçlü olup kimseyi takmıcaz bebişler için en iyisini biz biliriz kendimize yeticez...

bugün hava bulanık sıkıcı ve benımde canım sıkılıyo durduk yere öylece oturuyorum keyıfsızce hiçbişey yapmak gelmiyor içimden halsiz gibiyim sanki ((

selam kızlar, ben bi kaç gündür çok mide bulantısıyla uyanıyorum....

cumartesiden beri ara ara sancılarım oluyor. bi arkadaşım dediki doğumu mu yapmadan

1 hafta önce başlamıştı diye. sankii 1 haftaya doğurcam gibi hissediyorum ama :26:

şuanda da adet sancısı gibi ağrım var.

candaşım beni sormuşun dün genel olarak iyi gibiyim ama ara ara başladı sanırım..

dün bizim cimcime çok hareket etti aşağıya vuruyodu eşim diyoki yüzünde bi korku belirdi

çok rahat görünüyosun halbuki.. dedimki ne rahatı bee korkuyorum tabiki doğumdan ama bi şekilde başıma

gelecek ne kadar vakitli gelirse o kadar iyi

şifacım senide tebrik ederim yazamamıştım..

sonsy gazete tv olayı bizde de vardı.. ben senden daha manyağım öyle aldım okudum diyecek

kıyamet kopardı, şimdi huyumu bildiği için reklam çıkınca bile ya kanalı değiştirir ya kafasını çevirir,

çünkü gözlerimi ona dikiyorum hele bide dalmışsaa gör kavgayıı

papatyaaa yani en kötüü bu haftasonuna kadar meleklerine kavuşcaksınnn allahım ne güzelll

hakkımız varsa helal olsun ebahh, mutlaka doğumdan sonra gir bize yazzz.

Allah yardımcın olsun...

yakari, canım haklısın karşımızdakiler bizden daha çok hamile nedense.dilerim lohusayken tad verirler bizlere.

sude, canım maşallah, artık vakitler yanaştı ya sancılar arttı tabi, haklsıın ama bi şekilde doğurcaz yani korksak ne korkmasak ne.yavrular hareketlenince insnaın ilk aklına doğcakmı acaba geliyo dimi ? benimde dün çok hareketliydi ve öyle düşündüm.

aynen canım. bide artk hareketlerinin görüntüsü inanılmaz.

sırt üstü uzanmıştım resmen karnımın bi tarafı şişti sivrildi eşim elledii

çok bariz ya ayağıydı ya da dizi falan. ağlıcaktım çok duygulandım.

karnımızda bi canlı yaşıyo bu allahın bir kadına verdiği muhteşem bir duygu mucize...

aşağıya doğru ittiriyo gibi bi hali vardıı alttanda canım yanınca korktum birden :18:

sen ne zaman işten ayrılıyosun baya çalıştın kız maşallah

cok guldum san ya ?? 5000 tl ye bnlar senın yerıne mı doguracakmıs kı bu ne böle?* enterasaj yanı ınsanın bebek dogurası gelmes ya hu hele kı 3 cocok dogursan oooo arsa mı alıyoruz yaa...

özelden yazamıyormuusm canm ınsallah okursun ben 2 ay once medıkal muhasebe ıle konustum bı degısısklık yok dedı cuma gunu sorduk tekrar.yasemın yavuz a gıdıyorum bn nuriye hanımı hıc tanımıyorum ınan kı.bnm ılk gebelıgım zaten yasemın e de ılk gtmıstım begendım devam ettım.normal gorunuyor benm bakalım bı aksılık cıkmas ıse.catı muayensı nden yapmıo kı o doktr anlayamadım herkes sezeryan mı oluyo kı onda.her doktr yapıo bnm bıldıgım.merak degıl sonucta ıhtıyc bu da....aman ne bılem..hayrlısı ıel bebeklerımzızı kucagımıza alaım ınsallhhh

geçmişi okumadan yazıyorum, bugün yine doktor kontrolümüz, nst miz ve çatı kontrolümüz var, geçmişi okumadan çıkıcam hazırlanmamız gerek, benim sancılarım sık sık ve düzensiz devam ediyo, belli mi olur belki bugün doğuma falan alırlar :)
ne zamandır kızımın odasının resimlerini koyamıyodum, şimdi ekliyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…