Gozun aydin cnm,herseyin yolunda olmasina cok sevindm. Su anda kacinci haftadasin db55?
kizlar kontrolden geldim. Hersey yolunda. 6 martta dogum olacak. 4 martta tahlil vermek ve anestezi uzmaniyla gorusmek icin hastaneye gidicem.
Bebegim 3250 kilo olmus. Estetik dikis istedigimi soylemeyi unuttum. 4 martta soylerim artik. Dogumdan sonra kalinacak odalari gezdim. Odayi suslemiyorlarmis. Kapinin disana sus asiyorlarmis. 2800 du 3000 olmus sezeryan.
Kanaman sancin olursa hemen ara sezeryana alalim dedi.
hayırlı olsun tarıh bellı olmus ve cok az kaldı bende heyecanlandım şimdi...anestezi sekline o zaman karar verıceksınız tabi anlaşılan...bu arada ne kadar pahalı doğumlar sgk karsılamıyormu acaba bunları ya bu kadar yuksek olması cok garıp gelıyo bana
gözün aydınn senınde tarıh bellı oldu ohh ne guselll... cnm bısey sorcam şu fl degerını kafana takmıştın sordun mu onu..
Tesekkur ederim:)
Ozel sigortaniz var mi dediler yok dedim. Sgk var sadece. Bence de cok pahali. Genel anestezi istiyorum dedim. Siz ne onerirsiniz dedim. Doktor da epidural oneririrm. Anestezi uzmanimiz iyi ve epidural de bebege bir sey gitmiyor dedi. Agrin daha az oluyor dedi. Ben de ben panik biriyim. Epiduralli dogum esnasinda fenalasirsam bayiltmanizi istersem dedim. O zman bayiltiriz ama anneler bayilmak istemiyor genelde. Bebeklerini bir an once gormek istiyorlar vs vs konustu. Ben kendime guvenmiyorum genel olucam.
Zaten o tarihte olacakti dogumum. Simdi ayrintilari konustuk. Fl degeri simdi de onde 39 haftalik gorunuyor. Ben de hic birsey sormadim. Cok mutlu oldum. Bazi degerler 36 haftalikti. Onlari sordum. Olur oyle seyler dedi, onemli degil dedi. Zaten yakinda gorcez oluruna biraktim.
Allah kolaylık versın canım ya tabiki hersey saglık için bebekler için ama hastanelerin bu kadar fıyatlar cıkarması cok agır oluyo doğum ucretı oda ücreti epidural ücreti falan hep kazıklanıyoruz gibi geliyor...
senınle aynı günlerdeyız bızımde cumartesı gunu belli olacak sanırım bakalım bende epıduralden korkuyorum bel agrısı bas agrısı falan olur dıye kısmet
anladım cnm bende senın adına sevındım.. hakkında hayırlısı olsun..
puppa, canım çok tebrik ederim valla 10 günde 7 kg gitti demek darısı bize.bebeğini öpüyorum ...
helalolsun kolay doğum dilerimgunaydin:))
ben bugun doguma giriyorum arkadaslar. Saat 12de epidural anestezi ile sezaryen olacagim. Hakkinizi helal edin :)
hayırlı olsun bebişini ii günlerde büyüt inşallah sevdimi suyu benimde hayalim bu suyu sevmesi annesi gibigünaydın herkese...
cuma sabaha karşı 4 te doğumumu yaptım,bebeğimi kucağıma aldım. daha bekler diyordum ama kızım sürpriz yaptı bana,daha doğum şeklini kararlaştırmamıştık ,hatta ailemin yanına gidecektim bursaya ertesi gün,gidemedim. akşam 5 gibi düzenli ağrılarımın olduğunu farkettim ama çok düzenli ve şiddetli değildi. saat 7 gibi birkaç damla kanamam oldu,hazırlandık 9 gibi hastaneye gittik ,bu arada 15 dk da bir sancılarım vardı ama nst de sancı çıkmadı nasıl olduysa. öyle olunca doktor gelmedi. daha doğum olmaz dedi ebe gönderdi beni. muayenede de 1cm açık var sadece bebek de yukarıda dedi. eve geldik. ama benim sancılarım arttı,annemi aradım ,gece 12 otobüsüne bindi hemen. sabaha karşı 2.30 da onu karşıladık hastaneye geçtik tekrar. bu arada sancılarım 6 dakikada bire düştü. hastanede tekrar ebe muayene etti,ama rahmim fazla yukarıdaymış,muayeneyi tamamlayamadı,çok canım yandı ,zorlandım. ağlama krizine girip,nefessiz kalınca doktor geldi hemen spinal anesteziyle sezaryene aldılar. halbuki 5cm açıklığım varmış ,bebeğimin de başı yerleşmiş. ameliyathaneye girdiğimde sancılar 4 dk ya düşmüştü,dayanıyordum üstelik ama muayene işi psikolojimi bozdu. kısmet böyleymiş,ne olduğunu anlamadan bitti gitti her şey.2,610 gram doğdu bebeğim,minnacık,ama çok güçlü kuvvetli maşallah. ameliyattan sonra bebeğimi yanıma getirdiler,emme refleksi göstermedi,yenidoğan ünitesine götürdüler, çok üzüldük,orada beslemişler ama kusmuş, midesini yıkamışlar. ameliyat sırasında birşeyler yutmuş olabilir demiş doktor. düzelipbeslenebilince ,6 saat sonra yanıma getirdiler kuzumu. ertesi akşam dahastaneden çıktık. öyle çok bir zorluğu yokmuş sezaryenenin. bakanınız olduktan sonra rahatça atlatılıyor. bebek gibi bakıyor annem bana, kızımı sadece emziri seviyorum şimdilik ananesiyle babası ilgileniyor herşeyiyle. 5 günlük olduk ,göbeğimiz de düştü bügün yıkayacağız bakalım sevicek mi suyu. ağlıyor kuzucuk emzireyim,sinir yapıyor sonra...
canım benimde geçen kontrolde aynısı oldu eşimle kavgalı gitmiştik gerginlik bebeğe yansıyormuş .gevşemeye çalıştım sonra 1 saat bekledim hava aldım falan 2. nst de düzeldi kalpatışları korkma bencegünaydın mart anneleri sizi hep takipediyorum mart sonunda benim de doğumum olacak inşallah Allahım izin verirse.Pazartesi kontrolüm vardı bebeğimin gelişimi iyi haftasıyla uyumlu suyu iyiymiş bebeğin başıda aşağıya dönmüş nstye girdim ama nstde kalp atışları 180lerde çıktı drum yüksek çıkmış baya dedi yine istedi tekrar çektirdim biraz düşmüştü ama yine tekrar çektirmemi istedi yemek yiyip gir dedi 3.de normal çıktı istediğim buydu işte gönül rahatlığıyla gönderebilirim sizi dedi.Ama yine de benim içime korku oturdu bir sorun olur mu böyle çıkması hafta içinde bir daha çektir eğer yüksek falan çıkarsa beni ararsın dedi birde ben ilçedeyim doktorum merkezde heran görüşme imkanım da olmuyor çok korkuyorum
hakkında hayırlısı olsun canımMerhaba kızlar . Bende yarın doğuma gidiyorum . Doğum tarihimiz 12 mart benim ikinci gebelik doğum tarihini 4 Mart Pazartesi kararlaştırmıştık. Umarım hayırlısı olur hakkımızda...
puppacım karnında korse varm ışu an bel korsesimi takıyorsun kilotlu olanlardanmı canım karnın eskisi gibi gerginmi yoksa yayvanlık varmı
ozsu01 evet cnm tarıhlerımız aynıymıs:) senin normalmi sezeryanmı belli oldumu?
DB55, canım tarih zaten belliydi ama tam netleşmiş, maşallah oğlunada büyümüş adam olmuş inş 3,500 doğar :) bizimki 3 doğsa şükretcem :) ya eğitim süper olur zaten sadece bu hafta gidebilriim, bende ordayım aksilik olmazsa hem tanışırız :) Bende epidural olcam dr um dışardan ama sanırım oraya transfer olmak üzere.ilk demişti epidural olcaksın, bende iğneden huylanırım oynarsam diye korkuyorum işte sadece.inş en kolayından en güzelinden olsun doğumlarımız.güzel haberlerle geldin ne ggüzel :))
puppa, canım süper ya maşallah valla.inş doğum sonramızda hepimiz için kolay ve güzel geçer.dr un korseyi önermiş miydi ?
Kayracım canım senin doğumun ne zamn ?
Sonsy, ve diğer arkaaşlar ? korseyi sezeryan yada normal korsesi diye mi almalıyız ? doğum sonrasının çokta farkı yok sanki ? kompedanda filan uygun kilotlu ama beli uzun korseler var onlardan olmaz mı ? db55 sen kullancan mı ?
canim ben korse almadim doktorum her dogumda kullaniyormus ertesi sabah gelip taktilar sadece bel korsesi takmadigim zaman karnimm kocaman rahim sisik bebis ciktigi belli patlicak gibi degil ama sanki icinde su dolu bidon gibiyimve dikislerime baktim ilk kez 5 gun sonra cesaret ettim kalin bir bant var su gecirmez ama ben cok uzun bir kesik saniyordum bana kucuk geldi sevindim valla 1 karis en fazla o kadar bile degil gibi ama korseyi bele degil kalcaya kadar indiriyorum dikislerin ustune geliyor aci hissi buyuk olcude azaliyor doktoruma sordum ben korseyi hic cikarmiyorum sakincasi varmi dedim yok benim icin dedi sadece icine atlet giy ustune korseyi tak direk tenine degmesin dedi hastabakicilar direk takmisti yarin kontrolumuz var bebisle bakalim ikimizdede hersey yolunda mi
Tesekkur ederim:)
Ozel sigortaniz var mi dediler yok dedim. Sgk var sadece. Bence de cok pahali. Genel anestezi istiyorum dedim. Siz ne onerirsiniz dedim. Doktor da epidural oneririrm. Anestezi uzmanimiz iyi ve epidural de bebege bir sey gitmiyor dedi. Agrin daha az oluyor dedi. Ben de ben panik biriyim. Epiduralli dogum esnasinda fenalasirsam bayiltmanizi istersem dedim. O zman bayiltiriz ama anneler bayilmak istemiyor genelde. Bebeklerini bir an once gormek istiyorlar vs vs konustu. Ben kendime guvenmiyorum genel olucam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?