2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar 5 güdür hastanede yatıyodum,gebelik zehirlenmesi şüphesiyle.28 şubat saat 12.00 da nur topu gibi bi oğlum oldu.normal doğum istiyodum ama gözümde retina yırtığı oluşabileceğinden göz doktorum izin vermedi.rabbim bekleyen bütün herkese bu mutluluğu tattırsın.bugün taburcu olduk çok mutluyuz.ama ağrılarım var.yapabiliyosanız normal doğum tavsiyemdir.oh allahım sana çok şükür.oğlumun adını Emir koyduk ellerinizden öper....

Hayırlısı buymuş canım ne güzel iç içe biraz daha birlikte olcaksınız

Kızzz maşallah bebişleri tütütü benim içinde öp minnakları biz hala hasretle bekliyoruz
Canım bnm int.te doğumu başlatacak hareketler var bi araştır istersen belki sancın gelir plates topunun üstünde falan zıplıyo kadın haftam 38 falan olsa başlıcam ben de

cnm allah yardimcin olsun.. senin isin hepimizden zor ins biran once toparlanirsin da bebeklerinin basina donersin....

Gecmis olsun. Nedeni nasil bilmiyor doktor?

Biraz pahaliymis. Ben vazgectim o isten.

Hayirlisi olsun. Dun senden cok bahsettim evde. Suyu azicik azalmis bebegine kavusacak diye. Belki benim de suyum azdir. Doktor soylemiyor ki diye soyleniyordum.

Canım bende sendenim bendede haka tuk yok pzt kadar beklicez pzt başlatcak suni sancıyla allah yardımcımız olsun suni işe yarar inşallah iki güne kendim açılsam keşkede gerek kalmasa bol bol hareket ediorum ama bişi yok:18:

cokmus ya dogum ne kadr kı orda doplerı nıye ıstemıs acaba enterasan 19 mayıs var dıe bılıom fatıhde mı nerde uygun ıytları dıe bılıom
cnm normal doğum 1700 sezeryan 2600 tl.dopleri niye istediğini bende bilmiyorum.

gözün aydın cnm.allah sağlıkla büyütsün inş.

kızlar ben perşembe günü öğlen saat 13 35 de sezeryanla doğum yaptım
3 kilo 60 gr ağırlığında 50 cm boyunda bir oğlum oldu
darısı bekleyenlerin başına
amin.darısı biz bekleyenlerin başına.maşallah bebişine.rabbim uzun ömür versin

maiallah nehirimize.huysuz değildir annesi.dış ortama alışmaya çalışıyorsur.inş düzelir.sanada zor olmaz
cnm geçmiş olsun.oğluna sağlıkla kavuşmuşsun ya önemli olan o.rabbim ömür boyu senide onuda sağlıklı etsin inş

bendede tık yok halen::((

kızlar dayanamadım bugün yine başka hastaneye başka drye gittim.nst istedi yine sancı o-20 arası(.pazartesi gel yine bakalım olmazsa sezeryanla alalım istersen dedi bende yok sağlıklıysa biraz daha bekleyelim dedim oda ozaman cumartesiye kadar 3 günde 1 kontrol ederiz sorun olmazsa cumartesi suni sancı veririz yine gelmezse mecburen sezeryanla alırız dedi.dopleri sordum gerek yok dedi.bebeiş iyi görünüyor.dopler gerreksiz dedi.usg ve nst ile takip yeterli dedi

Nişan öncesi bi belirti varmı koyu kıvamlı başka bişi filan?

canim masallah, Allah anali babali, saglikli mutlu buyutmeyi nasib etsin, amin, insallah emzirmeye de baslarsin yakinda, tebrikler

hayirli olsun canim, insallah yakinda gecicek agrilar sizilar, sezeryanda birinin ya da birilerinin yardimi sart anladigim kadariyla, insallah yakinda iyilesir keyif keyif buyutursursun kizini:))

sen de bendensin gokce, bizimde randevumuz 11inde, ama ben hic istemiyorum suni sanci, normale gore kat be kat zor diyolar, bir de normal yani dogal sancilar bebek cikar cikmaz bicak gibi kesiliyor, sanki hic sanci cekmemis gibi oluyosun ama suni sanci kan yoluyla verilen bir ilac oldugundan etkisi gecmiyor, gorumcemde gormustum kadincagiz dogumdan saatler spnra bile sanci cekti, insallah normal dogal bir sekilde dogururuz

aynen canim ya, bende de acilma yoktu hic 37. haftada, simdi ne oldu bilmiyorum ama bebek hala yukarda, burda prosedur direk suni sanci degil, once bir iceriyi evirip ceviriyo doktor, membrane sweep deniyo, serviksi acmak icin, iki gun bekliyosun, yine bi gelisme olmazsa o zaman hastaneye yatiyosun suni sanci icin, bir de bir arastiricam acaba hic acilma olmadan suni sanci verirler mi, keseyi acarlar mi? sana ne dedi doktorun, nasilmis prosedur turkiyede?

canım öncelikle geçmiş olsun .. ama EMİR bebği sağlıklı bir şekilde kucağına almana çok sevindim hayırlı uğurlu olsun..darısı bizim başımıza heyecan dorukta bizde =)

heyecanla okudum yazını bebilerine rabbim sağlık versin.. 1 kız 1 erkek olması süper ama yaa =) off bende doğumdan sonra böyle yazacak mıyım acaba heyecanlanlym çok pazartesi banada dua edin arkadaşlar =)

ne güzel herkes doğum yapmuış birde fotoğraf eklesenz ne güzel olack =) canım bugün çıkmışsın hayırlısıyla sağlığına kavuşursun inşallah.bebeğinede sağlık versn RABBİM..bebişide kokla bizim için =)

Allh yardimcin olsun ins

hayirli olsun kizlar darisi biz bekleyenlere

Son düzenleme:

maşallah bebeklerine canım

Allah analı babalı büyütsün geçmiş olsun canım...

geçmiş olsun canım, güle güle sağlıkla büyüt bebeğini...

Ayyyy canım ya bu süpermiş valla çok sevindim senin adına:)
Bende bırakcam magnezyumu ya doğum sancılarını etkilemesinden korkuyorum 2 gündür içmiyorum acayip kasılmalarım var belkide açılmam bile olmuştur inş tabi:)
fenerbahce,sonsy kizla şok ustune şok ;-) dun bebek dogacak soku bugun hayir alamam soku :-D

ebah ve lolo kizlar gozunuz aydin..darisi bizlere artikin...
:) harbiden şok oldu valla herşeyini alıp gittin hastaneye gerisin geri döndün hayırlısı olsun inş canımm

Canım bende anlamadım yazdım tekrar bakarsın
Hasta danışmanları aynı katta kime sordan gösterir bide bEnim kendi danışmanım var her gittiğimde o buluyo beni saolsun telefonlada arayıp sorar arada:)
Aminnn canım hepimize inş çok stresliyim bennnn oğlumun adı ÖMER EYMEN olcak inşşş:)
Siz ne koycaksınız?

Kız papatyamm sen yine ağlattın beni ne güzel bir duygu allahımmm sen iki katını yaşıyosun eminim çok değişik bişey ya darısı biz kalanların başınaaa aminnnnn
Resim atarsan çok merak ediyorum senin bebişlerini:)

Kızlar önce doğum yapanların gözü aydın diyeyim
benim gibi bekleyenlerede allah sabır versin doğum şekli belli olmayanlar için belirsizlik çok zor.

Dün kontrolümüz vardı. Oğluşum 3.400 olmuş
NST ye çıktık kalp atışlarımız normal ama sancımız çıktı arada.
Ben nst deyken eşim bir beyle konuşuyordu.
Nst odasının bulunduğu katta yenidoğan yoğun bakım ünitesi var. Bebişleri varmış yoğun bakım ünitesinde. Farklı bir hastanede doğum yapmış ve normal doğum olacak diye 41. haftaya kadar bekletmişler anneyi bebiş gelmemiş 41.hafta sezeryan ile almışlar bebeği ama içeride fazla kaldığı için sürekli uyku halindeymiş bebek 6 saatte bir zorla uyandırıyorlamış. Emmiyormuş. Hemen yoğun bakıma almışlar. Konuşa konuşa aynı kata indik.

Ardından ilk defa çatı muayenem yapıldı. Bu arada çok çekiniyordum ama 10 saniye bile sürmedi. Doktorum çatı müsait suyun iyi bebek kanala girmemiş herhangi bir aksilik olmazsa normal doğum yapacaksın 41. haftaya kadar bekleyebiliriz miyadını doldursun dedi ve eşimin beti benizi attı. Ben normal doğum istemiyorum diye tutturdu doktara, sanki o doğuracak

Kızlar canınızı sıkmak için söylemedim ama; Aman diyeyim miyadını dolduran anneler dikkat edelim bebişlerimiz herşeyimiz

Kahraman Bebek Cem Efendi, 4 temmuz sabah 09:00 da doğal doğumla dünyaya gözlerini açtı.
Güçlü ve ne istediğini bilen bir anne, destekçi bilinçli baba, doğal doğumu destekleyen harika bir doktor ve ben, bu mucizeyi beraber yaşadık.
Hikayeye fazla girmeden bu doğumdaki çok önemli noktaları sizinle paylaşmak istiyorum.
2 temmuz salı gecesi annenin suyunun gelmesiyle doğum süreci başladı. Anne paniğe kapılıp hastaneye koşmadı, doktoruyla konuşup geceyi evinde geçirdi.
Sabah yapılan kontrolde bebeğin suyunun yeterli, kalp atışlarının çok iyi olduğunu söyleyen doktorumuz, anneyi evine geri yolladı.
Doğumun yaklaşık on üçüncü saati...
Dün gece kasılmalar vardı ama artık yok.
Anne, baba akşam yemeklerini dışarıda yediler, panik olmadan normal hayatlarına devam ettiler ve gece yarısı evlerinde buluştuk.
Yani herkes sakin, bebeğin suyu geldi diye kimse panik değil, doğal süreç devam ediyor.
Artık ihtiyacımız olan tek şey doğum dalgalarının başlaması ve işe koyulduk. Masajlar, accupresure, aromaterapi, reflexoloji bildiğimiz ne varsa uyguladık.
Biz suni sancıdan önce, doğumu başlatmak için ilaç dışı yöntemleri denedik, elimizden geleni yaptık, anne rahatladı ve biraz uyuyalım dedik.
İşe yaramıştı doğum başladı. Tabi ben bu arada uyuyordum :))
Sabah 06:00 gibi gözlerimi annenin nefes sesleriyle açtım. Anne kasılmalar geldikçe evin içinde dolaşıyor, o saate kadar hafif hafif gelen kasılmalar şiddetlenmeye başlıyordu.
4 temmuz sabahı hastaneye gittiğimizde dalgalar çok düzenli gelmeye başlamıştı. İlk muayene 7-8 cm açıklık herşey harika, doktor bebeğin biraz yukarıda olduğunu söyleyince daha fazla ayakta, diz üstü, çömelme türü pozisyonlar kullandık.
Anne NST ye bağlanmadı, hastanede doğuma kadar geçen yaklaşık 2 saatlik süreçte, bebeğin kalp atışları üç ya da dört kere anne hangi pozisyondaysa o şekilde yatağa bağlanmadan dinlendi.
Aromaterapi yağlarını burada da kullandık, anne mide bulantısı için nane yağı kokladı.
Yaşasın masaj! Yaşasın nefes farkındalığı!
Doğacak olan bebek, çiftin ikinci bebekleri. İlki normal doğumla dünyaya gelmiş, baba tecrübeli ve ne yapacağını biliyor. Doğum sürecinin nasıl işlediğinin farkında, anneye destek...
Ne demiş İna May Gaskin;
“Eğer bir kadın, doğum yaparken tanrıça gibi görünmüyorsa, etrafındakilerden yeterince destek görmüyor demektir.”
İşte o Tanrıça, bizim anne :)
Güçlü, nefesine konsantre, kasılmalar sırasında bedeninin ihtiyacını dinleyen, içgüdülerini takipte, doğumun doğal akışına güvenen.
Odada geçirilen 2 saatin sonunda anne ıkınmaya hazır.
Doğumhaneye geçiyoruz, anne başkalarını değil bedenini dinliyor, ayakta doğurmayı tercih ediyor, spontan ıkınıyor.
Kimse ona "IKIN"diye bağırmıyor, ne yapacağını söylemiyor.
Anne ayakta, dikişsiz, sağlıkla bebeğini dünyaya getiriyor.
Bebek hemen anneye veriliyor.
İlk müdahaleler annenin kucağında yapılıyor. Bebek yıkanmıyor, anneden ayrılmıyor.
Odaya geçtikten sonra, bebeğin anneyi hemen emmesi beklenmiyor ama bebeğimiz cin gibi, etrafı seyrederken başlıyor annesini emmeye.
Kahvaltı, duş annemiz sağlıklı, rahat, mutlu...
Gün içindede taburcu olup evlerinin yolunu tutuyorlar.

Doğal doğuma tanık olmak, doğuran kadının gücünü hissetmek inanılmaz bir tecrübe, içimde kuşlar uçuyor, insanın hayata karşı bakışı değişiyor. Birde o bebeği doğuran kadının duygularını düşünün.

topik pek sessiz ... bu arada hastane çantamı yeni hazırladım kızlar çok geç davrandım sanırım Ama doğurabilme ihtimali korkuttu beni bugün niyeyse..

canım tebrik ederim maşallah insan sezeryandan sonra hiç düzelemeyecekmiş gibi geliyor ama 1 haftada toparlarsın sütün gelmeye başlamış maşallah emdikçede gelecektir sen emzirmeye çalış kolay gelsin canım

kontrolden daha yenı gelebıldık acayıp bır ıstanbul trafıgınden dolayı.... bebek normal nst de sancı cıkmadı dopler suyu falan normaldi... 7 mart için gün aldık sezeryan için doktor genel sezeryan önerdi epıduralden daha rahat dedi içerde kendinde olunca sıkıntı yapabılırsın dedi genelde öyle yapıyormuş anneler... normal ve sezeryan ıkı doğum yapmış kendısı ve sezeryan cok daha iyi dedi dıgerınınde bırcok eksisi oluyor her şekilde önce yada sonra doğum sancısı yaşıyacaksın dedi.. hayırlısı artık beklıcez az kaldı hala korkuyorum gerçi uyanma anından

evet canım nomal çok istiyorum ama hangisi bizim için hayırlıysa o olsun diye dua ediyorum. ben eşimden ayrı oturmaya başladım artık tahammul edemiyorum kendisine.

eşime bu sefer çok kızdım çünkü tek beni değil annemi de üzdü. buna hakkı yok. hastanede filan bir umursamaz sanki bebeğin babası o değil
hikaye kötüymüş canım ya ben normal istiyorum ama dualarımda hep hangisi bizim için iyiyse o olsun diyorum.

canım güzel haberlerle dön inşallah.

evet o an çok duygulandım bir de kendime çok benzettim. :)
eşim dengesiz psikopatın teki. artık inan hiç umrumda değil. yanında da oturmuyorum. gelirse söyleyeceğim çok lafım var ona.

gözün aydın canım maşallah.

fenerbahce,sonsy kizla şok ustune şok ;-) dun bebek dogacak soku bugun hayir alamam soku :-D

ebah ve lolo kizlar gozunuz aydin..darisi bizlere artikin...

bir şok daha ben de bugun seni anlatmıştım anneme. :)) şimdiki durumu duyunca daha da şaşıracak :)))

ne güzel duygular bunlar canım yaa. senin bir değil iki tane. çifte katlandı duyguların. maşallah miniklerine. inşallah en kısa zamanda toparlanırsın. sütün de gelir. bugun yan komşum 6 aylık bebeği var bana çörek otu önerdi süt için. istersen sen de dene.

son ana kadar beklemeyecek mi canım doktor. bana gün vermedi. dönebilir dedi ben de bekliyorum. hayırlısı olsun napalım :) gerçi sen zaten normal düşünmüyormuşsun.
çok az kişide böyle oluyormuş o da bize denk gelmiş :) herkesin dönüyor. 32.haftadan itibaren

anım gunlerımız senınle aynı:) bnmde pazartesı kontrolum var gecen cuma gıtmıstım bebek bıraz ınmıs demıstı atı muayene de olustum senn gbı musaıt normale demıstı...sen nerdesın hangı hastane?ve nasılsın sanı vs sıkayetlerın nasıl hanı aynı gunlerımız ya o yuzden sruyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…