Canlarım gunaydın.dun soylemstm doktora gttımı.aksam duş aldım uzandım.snra bırden adet sancısı hissettim.tuvalete gttm.afedrsnız oturmamla kocaman bır kan parcası geldı.devamındada ıkı uc damla daha geldı.doktoru aradk.hastaneye gttk.snra nst,acıklgm var mı yok mu dıye baktılar.plasentaya baktılar.bı sıkıntım cıkmadı.hala daha hafıf kanamam var.tansıyonumda o kadar yüksek dgl.bakalım ne olack.doktora gdcem bi saat snra.dua edın.ben hepımıze ettım dun bugun.allah hayırlısını versın yardımcımız olsun cumlemızin
kızlar ben perşembe günü öğlen saat 13 35 de sezeryanla doğum yaptım
3 kilo 60 gr ağırlığında 50 cm boyunda bir oğlum oldu
darısı bekleyenlerin başına
doğum yapanlar gözünüz aydın =) bende pazartesiyi beklyrm heyecanla ,,korkuyla,,OFF OFF =((
kizlarrrr ben dogurmadimmmmm :-D:-D:-D sabah ac karnina gittim yaticam diye ama oglumun suyu normale donmus...dr sasirdi ve alamam dedi
rahimdeki alet alindi..cati muayenem yapildi ve normal doguma uygun buldu...clexane ignemi kesti artik vurma dedi.. yatisa son verdi ve bol bol gez normal hayatina don dedi
magnezyumu icmeyecekmisim artik... yani kisaca sancin olursa gel normal dogum yapalim dedi..ve hala minik erkegim gobisimde :-D oysa glecegini dusunmustuk...nasip iste...
kızlar merhabaaaa
yazarım hemen diyorduma ama ancak yazabiliyorum
sezaryeni çok zor atlattım, hatta daha atlatamadım, hala yürümekte zorlanıyorum
kesi yerim feci sızlıyor
ama doğum anı çok kolaydı ve eylenceliydi
ilk gün hastanede kaldık ve ben o gün 1 dk bile uyumadım
sürekli bebekleri izledim, sanki uyursam onlara bişey olacakmış gibi hissettim
garip bir duygu arkadaşlar
hastanede 1 gece kaldık ve evimize geldik
ama hala bebekleri yataklarından alıp, altlarını alıp tekrar yatağa koyamıyorum
kesi yerimden dolayı eğilip bükülemiyorum
biri bebekleri alıp bana verirse yatağın üzerinde onlarla ilgilenebiliyorum
hala sütüm gelmedi, buna çok üzülüyorum
kuzularımın sağlıkları iyi çok şükür
mama yiyip, gaz çıkarıp, uyuyorlar, tek yaptıkları bu
birbuçuk satte bir 15 cc mama yiyorlar şimdilik
beraber uyanırlarsa çığlığı basıyorlar, ama tek tek uyanırlarsa işler daha kolay yürüyor
az önce göğsümü sıkınca kahverengi ağız sütü geldi bir damla
birazdan sağacağım, inşallah gelir, çünkü o ilk süt çok kıymetliymiş
bu arada ben doğuma 73 ile girdim
dün hastaneden gelince 67 çıktım
sadece 6 kilom gitmişti, şaşırdım çünkü bebekler zaten toplamda 5 kiloydu
vücudum ödem tutmaya devam ediyor
ayaklarım ve bacaklarım davul gibi kızlar
bu arada bebekler çift yumurta ikizleri olmalarına ve bir kız bir erkek
olmalarına rağmen acayip benziyorlar
akşam kayınvalidem kaldı yanımda, bebeklere o baktı
süt vermediğim için dün gece dinlenebildim
ve sabah uyanır uyanmaz eşime beni kaldır dedim, hemen bebekleriminyanına gitmek istedim,
çünkü acayip özlemişim onlarıııı
mersinde hangi hastaneye gidiyorsun canım
cnm gözün aydın olsun...kızlar 5 güdür hastanede yatıyodum,gebelik zehirlenmesi şüphesiyle.28 şubat saat 12.00 da nur topu gibi bi oğlum oldu.normal doğum istiyodum ama gözümde retina yırtığı oluşabileceğinden göz doktorum izin vermedi.rabbim bekleyen bütün herkese bu mutluluğu tattırsın.bugün taburcu olduk çok mutluyuz.ama ağrılarım var.yapabiliyosanız normal doğum tavsiyemdir.oh allahım sana çok şükür.oğlumun adını Emir koyduk ellerinizden öper....
Hayırlısı buymuş canım ne güzel iç içe biraz daha birlikte olcaksınız
Kızzz maşallah bebişleri tütütübenim içinde öp minnakları biz hala hasretle bekliyoruz
Canım bnm int.te doğumu başlatacak hareketler var bi araştır istersen belki sancın gelir plates topunun üstünde falan zıplıyo kadınhaftam 38 falan olsa başlıcam ben de
Gecmis olsun. Nedeni nasil bilmiyor doktor?
Biraz pahaliymis. Ben vazgectim o isten.
Hayirlisi olsun. Dun senden cok bahsettim evde. Suyu azicik azalmis bebegine kavusacak diye. Belki benim de suyum azdir. Doktor soylemiyor ki diye soyleniyordum.
Ayyyy canım ya bu süpermiş valla çok sevindim senin adına:)
Bende bırakcam magnezyumu ya doğum sancılarını etkilemesinden korkuyorum 2 gündür içmiyorum acayip kasılmalarım var belkide açılmam bile olmuştur inş tabi:)
:) harbiden şok oldu valla herşeyini alıp gittin hastaneye gerisin geri döndün hayırlısı olsun inş canımm
Canım bende anlamadım yazdım tekrar bakarsın
Hasta danışmanları aynı katta kime sordan gösterir bide bEnim kendi danışmanım var her gittiğimde o buluyo beni saolsun telefonlada arayıp sorar arada:)
Aminnn canım hepimize inş çok stresliyim bennnnoğlumun adı ÖMER EYMEN olcak inşşş:)
Siz ne koycaksınız?
Kız papatyamm sen yine ağlattın benine güzel bir duygu allahımmm sen iki katını yaşıyosun eminim çok değişik bişey ya darısı biz kalanların başınaaa aminnnnn
Resim atarsan çok merak ediyorum senin bebişlerini:)
evet canım nomal çok istiyorum ama hangisi bizim için hayırlıysa o olsun diye dua ediyorum. ben eşimden ayrı oturmaya başladım artık tahammul edemiyorum kendisine.
eşime bu sefer çok kızdım çünkü tek beni değil annemi de üzdü. buna hakkı yok. hastanede filan bir umursamaz sanki bebeğin babası o değil
hikaye kötüymüş canım ya ben normal istiyorum ama dualarımda hep hangisi bizim için iyiyse o olsun diyorum.
canım güzel haberlerle dön inşallah.
evet o an çok duygulandım bir de kendime çok benzettim. :)
eşim dengesiz psikopatın teki. artık inan hiç umrumda değil. yanında da oturmuyorum. gelirse söyleyeceğim çok lafım var ona.
gözün aydın canım maşallah.
bir şok dahaben de bugun seni anlatmıştım anneme. :)) şimdiki durumu duyunca daha da şaşıracak :)))
ne güzel duygular bunlar canım yaa. senin bir değil iki tane. çifte katlandı duyguların. maşallah miniklerine. inşallah en kısa zamanda toparlanırsın. sütün de gelir. bugun yan komşum 6 aylık bebeği var bana çörek otu önerdi süt için. istersen sen de dene.
son ana kadar beklemeyecek mi canım doktor. bana gün vermedi. dönebilir dedi ben de bekliyorum. hayırlısı olsun napalım :) gerçi sen zaten normal düşünmüyormuşsun.
çok az kişide böyle oluyormuş o da bize denk gelmiş :) herkesin dönüyor. 32.haftadan itibaren
Canım ne yaptın merak ettim.
Lolocum Maşallah size Allah nazarlardan esirgesin
Canım Pazartesi doğumunmu vardı? Kontrol mü?
Kız ben sana ne diyeyimSenin oğlan şakacı çıktı. Doğum yapmadığın için sevinsemmi üzülsem mi bilemedim Neyse hamilelik boyunca yattın. Şimdi havalarda güzel gezin bari ana oğul :9.
Canım ne güzeldir onlar insan nasıl uyuyabilir. Arkadaşım pes etme emzirmeye devam et mutlaka gelecektir. Ama tabiki ikiz olmaları nedeniyle takviyede alacaklardır. Sağlıkla bugünlere de geldilerya. Çok şükür Rabbime. Ödem niye bitmedi ki. Bendede mi öyle olacak acep?
Sizi kucaklıyorum özelden telefonunu istemiştim ama görmemiş olabilirsin canım. Sesini duymak istiyorum.
Kahraman Bebek Cem Efendi, 4 temmuz sabah 09:00 da doğal doğumla dünyaya gözlerini açtı.
Güçlü ve ne istediğini bilen bir anne, destekçi bilinçli baba, doğal doğumu destekleyen harika bir doktor ve ben, bu mucizeyi beraber yaşadık.
Hikayeye fazla girmeden bu doğumdaki çok önemli noktaları sizinle paylaşmak istiyorum.
2 temmuz salı gecesi annenin suyunun gelmesiyle doğum süreci başladı. Anne paniğe kapılıp hastaneye koşmadı, doktoruyla konuşup geceyi evinde geçirdi.
Sabah yapılan kontrolde bebeğin suyunun yeterli, kalp atışlarının çok iyi olduğunu söyleyen doktorumuz, anneyi evine geri yolladı.
Doğumun yaklaşık on üçüncü saati...
Dün gece kasılmalar vardı ama artık yok.
Anne, baba akşam yemeklerini dışarıda yediler, panik olmadan normal hayatlarına devam ettiler ve gece yarısı evlerinde buluştuk.
Yani herkes sakin, bebeğin suyu geldi diye kimse panik değil, doğal süreç devam ediyor.
Artık ihtiyacımız olan tek şey doğum dalgalarının başlaması ve işe koyulduk. Masajlar, accupresure, aromaterapi, reflexoloji bildiğimiz ne varsa uyguladık.
Biz suni sancıdan önce, doğumu başlatmak için ilaç dışı yöntemleri denedik, elimizden geleni yaptık, anne rahatladı ve biraz uyuyalım dedik.
İşe yaramıştı doğum başladı. Tabi ben bu arada uyuyordum :))
Sabah 06:00 gibi gözlerimi annenin nefes sesleriyle açtım. Anne kasılmalar geldikçe evin içinde dolaşıyor, o saate kadar hafif hafif gelen kasılmalar şiddetlenmeye başlıyordu.
4 temmuz sabahı hastaneye gittiğimizde dalgalar çok düzenli gelmeye başlamıştı. İlk muayene 7-8 cm açıklık herşey harika, doktor bebeğin biraz yukarıda olduğunu söyleyince daha fazla ayakta, diz üstü, çömelme türü pozisyonlar kullandık.
Anne NST ye bağlanmadı, hastanede doğuma kadar geçen yaklaşık 2 saatlik süreçte, bebeğin kalp atışları üç ya da dört kere anne hangi pozisyondaysa o şekilde yatağa bağlanmadan dinlendi.
Aromaterapi yağlarını burada da kullandık, anne mide bulantısı için nane yağı kokladı.
Yaşasın masaj! Yaşasın nefes farkındalığı!
Doğacak olan bebek, çiftin ikinci bebekleri. İlki normal doğumla dünyaya gelmiş, baba tecrübeli ve ne yapacağını biliyor. Doğum sürecinin nasıl işlediğinin farkında, anneye destek...
Ne demiş İna May Gaskin;
“Eğer bir kadın, doğum yaparken tanrıça gibi görünmüyorsa, etrafındakilerden yeterince destek görmüyor demektir.”
İşte o Tanrıça, bizim anne :)
Güçlü, nefesine konsantre, kasılmalar sırasında bedeninin ihtiyacını dinleyen, içgüdülerini takipte, doğumun doğal akışına güvenen.
Odada geçirilen 2 saatin sonunda anne ıkınmaya hazır.
Doğumhaneye geçiyoruz, anne başkalarını değil bedenini dinliyor, ayakta doğurmayı tercih ediyor, spontan ıkınıyor.
Kimse ona "IKIN"diye bağırmıyor, ne yapacağını söylemiyor.
Anne ayakta, dikişsiz, sağlıkla bebeğini dünyaya getiriyor.
Bebek hemen anneye veriliyor.
İlk müdahaleler annenin kucağında yapılıyor. Bebek yıkanmıyor, anneden ayrılmıyor.
Odaya geçtikten sonra, bebeğin anneyi hemen emmesi beklenmiyor ama bebeğimiz cin gibi, etrafı seyrederken başlıyor annesini emmeye.
Kahvaltı, duş annemiz sağlıklı, rahat, mutlu...
Gün içindede taburcu olup evlerinin yolunu tutuyorlar.
Doğal doğuma tanık olmak, doğuran kadının gücünü hissetmek inanılmaz bir tecrübe, içimde kuşlar uçuyor, insanın hayata karşı bakışı değişiyor. Birde o bebeği doğuran kadının duygularını düşünün.
Doğumuna girdiğim annelerin neredeyse % 90'ı,bebeklerinin 38. ya da 39. hafta doğacağını düşünüyorlardı.Tabi o sıralar doğan bebekler oldu ama 41-42. haftaları bekleyenlerde az değildi.
Bu bekleme meselesi annelerin en çok zorlandıkları zamanlar oluyor.Karnı iyice büyüyen,rahatça uyuyamayan ve bir an önce bebeğini kollarına almak için sabırsızlanan annelerin,sabırları çabucak tükeniyor.
Zaten doktorlarımızın çoğunun acelesi var, şu pitosin (suni sancı) olayını da pek bir seviyorlar.Anne de "niye başlamadı doğumum,sabrım kalmadı Doktor Bey" gibi kışkırtıcı cümleler kurdumu,suni sancı verilmesi için bebeğin 38.-39. haftaya kadar büyümesi,sabırsız büyükler için yeterli oluyor.
Ancak doğumu yapay yollarla başlatmayı planlamak ne kadar çekici görünse de,karar vermeden önce şunların bir düşünülmesi gerekir:
*Bebekler,hamileliğinizin son haftalarında da gelişip büyümeye devam ederler.Rahiminizde birkaç gün daha kalmak onlara yararlı olabilir.Zamanı geldiğinde,bebeğiniz doğuma hazır olduğunda zaten doğacak.Sadece birazcık sabır...
*Doğumu yapay olarak başlatmak risksiz bir prosedürdür ama başarılı olacağı konusunda bir garanti yoktur.
*Sezaryen olasılığı,yapay olarak başlatılan doğumlarda oldukça yüksektir,özellikle ilk doğumu olan anneler ve serviksi olgunlaşmamış kadınlar için.
*Doğumu başlatmak altı ila sekiz saatten,üç güne veya daha fazlasına uzayabilir (çoğu doktor o kadar beklemeyeceği için,sezaryene alınırsınız).Serviksi olgunlaşmamışsa,uzun veya başarısız bir doğum başlatma olasılığı daha yüksektir.
Serviksiniz olgunlaşmadıysa,suni sancıdan kaçının!!!
Serviksiniz henüz olgunlaşmadıysa ve doğumu başlatma aşamasına geçmek istiyorsanız,muhtemelen boşa kürek çekersiniz.Önce serviksinizin olgunlaşması için prostaglandin veya genişletici ilaçları serviksinize yerleştirmeleri gerekecek.Bu prosedür için de,birkaç kez hastaneye gitmek zorunda kalabilirsiniz.
*Suni sancı aldığınızda,sürekli olarak NST'ye bağlı olmanız gerekebilir.Bu da sizin hareket özgürlüğünüzü,farklı pozisyonlara girmenizi,duş almanızı engeller,sizi yatağa bağlar.
*Suni sancı verildiğinde yemek yemenize izin verilmeyebilir ama muhtemelen sıvı alabilirsiniz.Doğum dalgalarının başlamasını beklemek uzun sürerse,açlık sizi güçsüz bırakıp sorun yaratabilir.
*Unutmayın doğumlarda yapılan her müdahale,ardından başkasını getirebilir.
*Bebeğinizde,onu dünyaya iten bu yapay kasılmalardan sıkıntıya girebilir,kalp atışları düşebilir.Bu da acil bir sezaryeni gerektirir.
*Yapay olarak başlatılan doğumlar,doğal doğumlardan daha zorlu olabilir.Bazen doğum dalgalarının yoğunluğu,doğum başlatma ilaçların azaltılmasıyla hafifletilebilir ama bu her zaman mümkün olmayabilir.
*Doktorunuz yapay doğum başlatma önerirse,bunun tıbbi nedenlerle mi yoksa keyfi mi olduğunu öğrenmek için kilit sorular sorun (gayet normal akan bir doğumu,sadece akşam tiyatroya yetişeceği için suni sancıyla hızlandıran doktor gördüm).Bilinçli bir karar verebilmek için bütün unsurları değerlendirin.
Sadece keyfi olarak doğumunuzu yapay yollarla başlatma kararı alırken,yukarıda yazdığım tüm riskleri düşünün ve kafanızda tartın.
Doğumun doğası,vücudumuzda işleyen muhteşem bir mekanizmadır.
Sabırlı olun ve bebeğinize güvenin.İçinizde kaldığı bir günün bile,bir nedeni olmadığını nereden biliyorsunuz.
Sevgiler
Özge
Kaynak:Hamilelik,doğum ve bebek-Penny Simkin
Etiketler: Epidural, PİTOSİN, PROSTAGLANDİN, serviks., SUNİ SANCI
Guzel anneler bende bugun bol kanamalı,bol tansiyonlu bırgun gecırdm.sancılarm ve kanamalarım aynı anda cogaldı ama rahım acılmasında sıkıntı oldu.sunı sancı da snuc alamadk saat 14 sularnda oglumu spınal sezeryanla aldm kucagma.allah hepınze nasıp etsn.cok ıyı masallah.ama sutum gelmedı hala.mama takvıyesı yapıyoz.yazarm yıne optm hepınızı
hayrlı aksamlar mart annlerii bız hala bekleyenlerdeniz millet dogurdu ilk banyoılarını bıle yaptırdıbakalım bız ne zaman yazacagız dogurduk dıyee? bugun semınerde bel agrım oldu eve geldım hala devam ettı yemek vs yaptım hala gecmedı aksam uzerı bıraz uyyudum gecmıs ama yınede hafıf hafıf var: dıyorum ki:hadiiiii devam et agrııı sancı ne varsa dogurayımmmm oğluşumuuuu...hiç bu kadar heyecanla sancılanmak istememiştim hele ki: dogum sancısı kabir azabına denk deseler deee? Doğum Meleği: Evde Doğal Doğum Videosu bu siteyı karıstırken buldum kadın evde doguruyo ok tatlı ya....izlemek ıstersenızz dıye ekledımmmm
Benim dis nobeti devam ediyor,bu gece uyku yok sanirim..iyi geceler anneler ve anne adaylarııı.1 haftanın saçma sapan uyku düzeni bugün çıktı sanırım.sabah kahvaltı için kalktım.kahvaltıdan sonra hemen uyumaya devam.bi de akşam yemek vakti kalktım sonra yine uyumaya devam.en son bu saatte kalktım ama kendimi acaip dinç hissediyorum.gerçi bu kadar uyumak anormal bi durum gibi sanki ama inşallah öyle bişey yoktur.
malum burda yalnızım ve bulunduğumuz ilçede tehlikeli doğu olduğu içinkimse gelmez diyordum.ama annemm canım yaa dayanamadı ve gelecek inşallah.çarşamba günü çatı muayenem olacak.onun gelmesi anormal bir durum değil fakat bizim ailecek yaşadığımız sağlıkla alakalı ciddi problemlerimiz var.ve annemin ailemi bırakıp gelmesi cidden imkansız bir durumdu.ama işte anne yüreği.ömür boyu vicdan azabı çekerim dedi.o yüzden içim biraz rahatladı ama sorun şu ki 1 hafta kalabilir en fazla ve çocuk doğmazsa ne olur bilmem?inşallah çatı muayenesi sırasında açılma olur sancı olur yani ne gerekiyorsa ondan olur da bari 1 hafta yanımda olmuş olur.
burda mı okudum başka bi yerde mi hatırlamıyorum.malum sarhoş gibiyim son zamanlarda ama doğumdan sonra bebeğin kordonunu hemen kestirmeyin.2-3 dk bekletin deniyor.bi de ayakta yani oturur pozisyonda doğum yapmak sanki daha iyiyimiş gibi.bu tarz doğumlarda kesi atılmıyor.acaba doktoro bunları söylesem çok mu ukalaca olur?
neyse kendimle ilgili kısımları bitirdim.gelelim yeni annelerimize.tek tek isimleri hatırlayamıyorum ama inanın okudukça çok mutlu oluyorum.maşallah.hepinizin,hepimizin çocukları adlarıyla yaşasınlar.ama şu da bir gerçek ki doğumdan sonra en zor durum papatyanın.Allah sana bizlerin 2 katı güç versin inşallah.çok zor ama çok da güzel bir duygudur eminim.ne mutlu sana.diğer annelerimiz sizleri de ayrı ayrı tebrik ediyorum.inşallah dikişleriniz hemen geçer ağrılarınız hiç olmaz da çocuklarınızın tadını ççıkarabilrisiniz.süt sıkıntısı yaşamazsınız inşallah hiç.benim gibi normal doğumu bekleyenler Allah bizlere de yardım etsin.ben hep şuna dua ediyorum inşallah hava kararınca sancım,suyum vs olmaz.hergün gün dopunca şükrediyorum ve şimdi gelceksen gel diyorum:)sonra hava kararıyor aman ha sakın gelme diyorum.hergün aynı kısır döngü.hayırlısıyla bi gelseydi.o yüzden en büyük duam çarşamba günü kontrol sırasında olması.
dişi ağrıyan bi arkadaş vardı sanırım gerçi en son saat 3 de yazmış ama.ben dişim ağrıdığında iyice fırçalıyorum sonrasında da gargara yapıyorum uyuşunca da uyumaya çalışıyorum.ilaç kullanmamaya çalış.inşallah geçer zor bir durum.neyse hanımlar benden şimdilik bu kadar güzel ağrısız,sızısız keyifli dogumlar ve günler diliyorum...
Benim dis nobeti devam ediyor,bu gece uyku yok sanirim..simdi senin dedigini denedim umarim ise yarar ( 20lik disimi kirmisim sanirim oyle zonkluyoki kafami duvarlara vurasim geliyor (((
Canım bi doktora git
Artık ilaç kullanılabiliyor
Birşeyler yapar umarım
Kizlar iyi gecelerr..sabah 7 dej buyana ayaktayim ve dis agrisindan uyuyamiyorum( onerisi olan varmi? ((tuzlu su ve minoset hic bi ise yaramadi ((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?