2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
hayrlı aksamlar mart annlerii bız hala bekleyenlerdeniz millet dogurdu ilk banyoılarını bıle yaptırdı bakalım bız ne zaman yazacagız dogurduk dıyee? bugun semınerde bel agrım oldu eve geldım hala devam ettı yemek vs yaptım hala gecmedı aksam uzerı bıraz uyyudum gecmıs ama yınede hafıf hafıf var: dıyorum ki:hadiiiii devam et agrııı sancı ne varsa dogurayımmmm oğluşumuuuu...hiç bu kadar heyecanla sancılanmak istememiştim hele ki: dogum sancısı kabir azabına denk deseler deee? Doğum Meleği: Evde Doğal Doğum Videosu bu siteyı karıstırken buldum kadın evde doguruyo ok tatlı ya....izlemek ıstersenızz dıye ekledımmmm

Doğumuna girdiğim annelerin neredeyse % 90'ı,bebeklerinin 38. ya da 39. hafta doğacağını düşünüyorlardı.Tabi o sıralar doğan bebekler oldu ama 41-42. haftaları bekleyenlerde az değildi.
Bu bekleme meselesi annelerin en çok zorlandıkları zamanlar oluyor.Karnı iyice büyüyen,rahatça uyuyamayan ve bir an önce bebeğini kollarına almak için sabırsızlanan annelerin,sabırları çabucak tükeniyor.
Zaten doktorlarımızın çoğunun acelesi var, şu pitosin (suni sancı) olayını da pek bir seviyorlar.Anne de "niye başlamadı doğumum,sabrım kalmadı Doktor Bey" gibi kışkırtıcı cümleler kurdumu,suni sancı verilmesi için bebeğin 38.-39. haftaya kadar büyümesi,sabırsız büyükler için yeterli oluyor.
Ancak doğumu yapay yollarla başlatmayı planlamak ne kadar çekici görünse de,karar vermeden önce şunların bir düşünülmesi gerekir:
*Bebekler,hamileliğinizin son haftalarında da gelişip büyümeye devam ederler.Rahiminizde birkaç gün daha kalmak onlara yararlı olabilir.Zamanı geldiğinde,bebeğiniz doğuma hazır olduğunda zaten doğacak.Sadece birazcık sabır...
*Doğumu yapay olarak başlatmak risksiz bir prosedürdür ama başarılı olacağı konusunda bir garanti yoktur.
*Sezaryen olasılığı,yapay olarak başlatılan doğumlarda oldukça yüksektir,özellikle ilk doğumu olan anneler ve serviksi olgunlaşmamış kadınlar için.
*Doğumu başlatmak altı ila sekiz saatten,üç güne veya daha fazlasına uzayabilir (çoğu doktor o kadar beklemeyeceği için,sezaryene alınırsınız).Serviksi olgunlaşmamışsa,uzun veya başarısız bir doğum başlatma olasılığı daha yüksektir.
Serviksiniz olgunlaşmadıysa,suni sancıdan kaçının!!!

Serviksiniz henüz olgunlaşmadıysa ve doğumu başlatma aşamasına geçmek istiyorsanız,muhtemelen boşa kürek çekersiniz.Önce serviksinizin olgunlaşması için prostaglandin veya genişletici ilaçları serviksinize yerleştirmeleri gerekecek.Bu prosedür için de,birkaç kez hastaneye gitmek zorunda kalabilirsiniz.
*Suni sancı aldığınızda,sürekli olarak NST'ye bağlı olmanız gerekebilir.Bu da sizin hareket özgürlüğünüzü,farklı pozisyonlara girmenizi,duş almanızı engeller,sizi yatağa bağlar.
*Suni sancı verildiğinde yemek yemenize izin verilmeyebilir ama muhtemelen sıvı alabilirsiniz.Doğum dalgalarının başlamasını beklemek uzun sürerse,açlık sizi güçsüz bırakıp sorun yaratabilir.
*Unutmayın doğumlarda yapılan her müdahale,ardından başkasını getirebilir.
*Bebeğinizde,onu dünyaya iten bu yapay kasılmalardan sıkıntıya girebilir,kalp atışları düşebilir.Bu da acil bir sezaryeni gerektirir.
*Yapay olarak başlatılan doğumlar,doğal doğumlardan daha zorlu olabilir.Bazen doğum dalgalarının yoğunluğu,doğum başlatma ilaçların azaltılmasıyla hafifletilebilir ama bu her zaman mümkün olmayabilir.
*Doktorunuz yapay doğum başlatma önerirse,bunun tıbbi nedenlerle mi yoksa keyfi mi olduğunu öğrenmek için kilit sorular sorun (gayet normal akan bir doğumu,sadece akşam tiyatroya yetişeceği için suni sancıyla hızlandıran doktor gördüm).Bilinçli bir karar verebilmek için bütün unsurları değerlendirin.
Sadece keyfi olarak doğumunuzu yapay yollarla başlatma kararı alırken,yukarıda yazdığım tüm riskleri düşünün ve kafanızda tartın.
Doğumun doğası,vücudumuzda işleyen muhteşem bir mekanizmadır.
Sabırlı olun ve bebeğinize güvenin.İçinizde kaldığı bir günün bile,bir nedeni olmadığını nereden biliyorsunuz.
Sevgiler
Özge
Kaynak:Hamilelik,doğum ve bebek-Penny Simkin

Etiketler: Epidural, PİTOSİN, PROSTAGLANDİN, serviks., SUNİ SANCI

Canım ne yaptın merak ettim.

kızlar ben perşembe günü öğlen saat 13 35 de sezeryanla doğum yaptım
3 kilo 60 gr ağırlığında 50 cm boyunda bir oğlum oldu
darısı bekleyenlerin başına

Lolocum Maşallah size Allah nazarlardan esirgesin

doğum yapanlar gözünüz aydın =) bende pazartesiyi beklyrm heyecanla ,,korkuyla,,OFF OFF =((

Canım Pazartesi doğumunmu vardı? Kontrol mü?

Kız ben sana ne diyeyim Senin oğlan şakacı çıktı. Doğum yapmadığın için sevinsemmi üzülsem mi bilemedim Neyse hamilelik boyunca yattın. Şimdi havalarda güzel gezin bari ana oğul :9.

Canım ne güzeldir onlar insan nasıl uyuyabilir. Arkadaşım pes etme emzirmeye devam et mutlaka gelecektir. Ama tabiki ikiz olmaları nedeniyle takviyede alacaklardır. Sağlıkla bugünlere de geldilerya. Çok şükür Rabbime. Ödem niye bitmedi ki. Bendede mi öyle olacak acep?
Sizi kucaklıyorum özelden telefonunu istemiştim ama görmemiş olabilirsin canım. Sesini duymak istiyorum.

Son düzenleme:
SONSYcmmmm...
Eşime bu sefer çok kızdım çünkü tek beni değil annemi de üzdü. buna hakkı yok. hastanede filan bir umursamaz sanki bebeğin babası o değil
hikaye kötüymüş canım ya ben normal istiyorum ama dualarımda hep hangisi bizim için iyiyse o olsun diyorum.

Amin canımm tabi sende haklısın umarım artık bazı şeyleri görür senin kıymetini anlar ama sen yinede fazla takma kafana bak bebeğinizi kucağına alıdığında tamamen değişecek o zaman ikinizinde varlığı onun için daha da bi önemli olacak....
Bu arada evet hikaye kötü kızın 18 saatte 8 cm açıklığı olmuş bu seferde çocuk kanala sıkıştı diye gece 2 de sezeryana almışlar
Keşke en baştan diretmeselerdi işte ben buna üzülüyorum zaten ilk doğumlarda suni sancı ile başlatılan doğumaların yüzde 90 ı sezeryan ile sonuçlanıyomuş
En iyisi bol bol dua edelim özellikle birbirimize ettiğimiz dualar kabul olurmuş rabbim hepinizi hayırlı kolay doğumlarla kurtarsın...
En çok istediğim şey sancım kendiliğinden gelsin hastaneye gittiğimde açıklık tamamlanmış olsun ama ben hissetmiyim sonrada pırt die doğuruyum:)hehehehehehehehehe çok komik:)
Çok şey istiyom bence:)

Son düzenleme:
cnm gözün aydın olsun...

Gecmis olsun. Nedeni nasil bilmiyor doktor?

Biraz pahaliymis. Ben vazgectim o isten.

Hayirlisi olsun. Dun senden cok bahsettim evde. Suyu azicik azalmis bebegine kavusacak diye. Belki benim de suyum azdir. Doktor soylemiyor ki diye soyleniyordum.

aynen öyle kızlar.. bi enteresan olduk ya.. hazırlıklı gel yeme ıcme hemen bebegı alacaz dıyen dr ben bu bebegı alamam suyu cok ıyı dedı şakalandık töbe yarabbi herseyde vardır bı hayır dıyıp yolumuza bakalım....

cnm sen clexsana devam edıyomusun? yoksa yürümeye başladıgından beri bıraktın mı? bana dr um bıraktırdı..

harika bir hikaye, bence bu kesin avrupa ya da amerikada bir dogum hikayesi, isleyisin bu kadar dogal oldugu, annenin bu kadar serbest ve ozgur birakildigi ve de normal dogumu sozde degil de 'gercekten' isteyen bir doktorun turkiyede bulunmus olabilecegini pek sanmiyorum

ya iste ben de bundan cok korkuyorum, yanlis bir adim, zamansiz bir uygulama yuzunden bir de bicak altina yatmayalim Allah korusun, ya Rabbim suni sanciya gerek kalmadan dogal sancilarimizla, saglikla dogurabilmeyi nasib et, amin.

Guzel anneler bende bugun bol kanamalı,bol tansiyonlu bırgun gecırdm.sancılarm ve kanamalarım aynı anda cogaldı ama rahım acılmasında sıkıntı oldu.sunı sancı da snuc alamadk saat 14 sularnda oglumu spınal sezeryanla aldm kucagma.allah hepınze nasıp etsn.cok ıyı masallah.ama sutum gelmedı hala.mama takvıyesı yapıyoz.yazarm yıne optm hepınızı

hayırlı olsun tebrıkler canım... gecmış olsun bol kanama nıye oldu ki ıyı dınlenmelerrr

iyi geceler dogum yapmamıs mart anneleri... bakalım yarın piyango kime vuracak, desemde siz inanmayın burası türkiye burda heryer sezeryan:) eşim bile doktor tarih versede derslerimi ona gore ayarlasam diyor, akıntıya karsı kurek cekiyorum sanki...
off benim iyice psikolojim bozuldu... long live the c-section surgery:)

Kizlar iyi gecelerr..sabah 7 dej buyana ayaktayim ve dis agrisindan uyuyamiyorum( onerisi olan varmi?((tuzlu su ve minoset hic bi ise yaramadi((

iyi geceler anneler ve anne adaylarııı.1 haftanın saçma sapan uyku düzeni bugün çıktı sanırım.sabah kahvaltı için kalktım.kahvaltıdan sonra hemen uyumaya devam.bi de akşam yemek vakti kalktım sonra yine uyumaya devam.en son bu saatte kalktım ama kendimi acaip dinç hissediyorum.gerçi bu kadar uyumak anormal bi durum gibi sanki ama inşallah öyle bişey yoktur.
malum burda yalnızım ve bulunduğumuz ilçede tehlikeli doğu olduğu içinkimse gelmez diyordum.ama annemm canım yaa dayanamadı ve gelecek inşallah.çarşamba günü çatı muayenem olacak.onun gelmesi anormal bir durum değil fakat bizim ailecek yaşadığımız sağlıkla alakalı ciddi problemlerimiz var.ve annemin ailemi bırakıp gelmesi cidden imkansız bir durumdu.ama işte anne yüreği.ömür boyu vicdan azabı çekerim dedi.o yüzden içim biraz rahatladı ama sorun şu ki 1 hafta kalabilir en fazla ve çocuk doğmazsa ne olur bilmem?inşallah çatı muayenesi sırasında açılma olur sancı olur yani ne gerekiyorsa ondan olur da bari 1 hafta yanımda olmuş olur.
burda mı okudum başka bi yerde mi hatırlamıyorum.malum sarhoş gibiyim son zamanlarda ama doğumdan sonra bebeğin kordonunu hemen kestirmeyin.2-3 dk bekletin deniyor.bi de ayakta yani oturur pozisyonda doğum yapmak sanki daha iyiyimiş gibi.bu tarz doğumlarda kesi atılmıyor.acaba doktoro bunları söylesem çok mu ukalaca olur?
neyse kendimle ilgili kısımları bitirdim.gelelim yeni annelerimize.tek tek isimleri hatırlayamıyorum ama inanın okudukça çok mutlu oluyorum.maşallah.hepinizin,hepimizin çocukları adlarıyla yaşasınlar.ama şu da bir gerçek ki doğumdan sonra en zor durum papatyanın.Allah sana bizlerin 2 katı güç versin inşallah.çok zor ama çok da güzel bir duygudur eminim.ne mutlu sana.diğer annelerimiz sizleri de ayrı ayrı tebrik ediyorum.inşallah dikişleriniz hemen geçer ağrılarınız hiç olmaz da çocuklarınızın tadını ççıkarabilrisiniz.süt sıkıntısı yaşamazsınız inşallah hiç.benim gibi normal doğumu bekleyenler Allah bizlere de yardım etsin.ben hep şuna dua ediyorum inşallah hava kararınca sancım,suyum vs olmaz.hergün gün dopunca şükrediyorum ve şimdi gelceksen gel diyorum:)sonra hava kararıyor aman ha sakın gelme diyorum.hergün aynı kısır döngü.hayırlısıyla bi gelseydi.o yüzden en büyük duam çarşamba günü kontrol sırasında olması.
dişi ağrıyan bi arkadaş vardı sanırım gerçi en son saat 3 de yazmış ama.ben dişim ağrıdığında iyice fırçalıyorum sonrasında da gargara yapıyorum uyuşunca da uyumaya çalışıyorum.ilaç kullanmamaya çalış.inşallah geçer zor bir durum.neyse hanımlar benden şimdilik bu kadar güzel ağrısız,sızısız keyifli dogumlar ve günler diliyorum...

Video için teşekkürler ne güzel bir doğumj çok duygulandım ve doğurasım geldi

Benim dis nobeti devam ediyor,bu gece uyku yok sanirim.. simdi senin dedigini denedim umarim ise yarar( 20lik disimi kirmisim sanirim oyle zonkluyoki kafami duvarlara vurasim geliyor(((

Benim dis nobeti devam ediyor,bu gece uyku yok sanirim.. simdi senin dedigini denedim umarim ise yarar( 20lik disimi kirmisim sanirim oyle zonkluyoki kafami duvarlara vurasim geliyor(((

Canım bi doktora git
Artık ilaç kullanılabiliyor
Birşeyler yapar umarım

Canım bi doktora git
Artık ilaç kullanılabiliyor
Birşeyler yapar umarım

geçmiş olsun arkadaşım,ben de 24. haftada mı ne 20lik dişin gazabına uğradım,çıkmamış çıkmamış hamileliği beklemiş,neyse dişçiye gittim a......... diye bir penisilin antibiyotik verdi,bitirip iltihabı kurutup çekeriz dedi,ben ilacı netten araştırdım,kadın doğumcum da onay verdi,bitirdim ve ağrı sızı kalmadı,ayrıca hamilelikte diş çektirmek sıkıntılı hepimizin bildiği gibi....son zamanlardaysa doğumu bile başlatabiliyormuş....diyeceksin ki niye bunları anlatıyor,rahatla ve dr una danışarak dişçiye görün derim,çünkü hamilelikte herşey bir yana diş sorunu bir yana...Allah şifa vesin,bu arada 39. haftaya girdim,çok şükür ilaç beni bu haftaya taşıdı...

Kizlar iyi gecelerr..sabah 7 dej buyana ayaktayim ve dis agrisindan uyuyamiyorum( onerisi olan varmi?((tuzlu su ve minoset hic bi ise yaramadi((

geçmiş olsun arkadaşım,ben de 24. haftada mı ne 20lik dişin gazabına uğradım,çıkmamış çıkmamış hamileliği beklemiş,neyse dişçiye gittim a......... diye bir penisilin antibiyotik verdi,bitirip iltihabı kurutup çekeriz dedi,ben ilacı netten araştırdım,kadın doğumcum da onay verdi,bitirdim ve ağrı sızı kalmadı,ayrıca hamilelikte diş çektirmek sıkıntılı hepimizin bildiği gibi....son zamanlardaysa doğumu bile başlatabiliyormuş....diyeceksin ki niye bunları anlatıyor,rahatla ve dr una danışarak dişçiye görün derim,çünkü hamilelikte herşey bir yana diş sorunu bir yana...Allah şifa vesin,bu arada 39. haftaya girdim,çok şükür ilaç beni bu haftaya taşıdı..

Günaydın kızlar benim hamile takvimim bitmişbugundu beklenen doğum tarihim dün nişan geldi bende ne agrı ne sızı bekliyorum bakalım olmadı yarın suni ile başlatcaklar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…