2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

:)

Ben Anadolu yakasındayım hastanem Central Hospital Kozyatağı doktorum Başak Sel hem hastane hem doktordan çok memnunum. Hem özel hem SGK geçiyor kafama göre ikisinede kullanıyorum

Ben iyiyim bebişim şu saate kadar hiç üzmedi beni

Dün kadın tutmadan önce eşimle biraz temizlik yapalım dedik. Temizlikten sonra akşam saat 8 den 12 ye kadar acildeydik. Zorlamışım kendimi bebeğim çok kasıldı. Sancılandım bende açıklığa bakıldı, çok kötüydü öldüm öldüm dirildim. Sıfır açıklık, serum takıldı. NST ye bağlı kaldım. Bebeğin kalp atışlarını kontrol ettiler. İlk defa başıma böyle birşey geldi bayağ bir korktuk

Canım sen hangi hastaneye gidiyorsun? Dün akşam dışında ben hiç sancı hissetmiyorum nasıl olduğunu da anlamıyorum

günaydın kızlar... doktorum bana dogumdan sonra ılk gün iç çamaşırı giydirmiyoruz dedi sizlerde duydunuzmu böyle bişey sadece gecelik yada pıjama üstü yeter dedi...

canım geçen hafta doğum yapan arkadaşıma da öyle yapmışlar sadece pijama üstüyle durmuş bir süre zaten belden aşağısını örtüyorlar doğum öğlen oldu biz akşam ziyarete gittiğimizde pijamasının altıni giymişti...

kızlar yarın 8 de doğuma gireceğim bana dua edin =) bende bütün bebek isteyen ama bebeği olmayanlara bebekleri olsun diye dua edeceğim...
kızlar genel anestezi düşünyrm ama yinede ödüm kopuyor !! doğumdan sonrada nasıl emzireceğim birde o korku var ....ilk bebeğim heyecan dorukta.
show ilk nefes teki kadın doğuma girdi ben tırsmaya başladım ayol =)))
bu arada doğum belgesini ilk gün mü okula veryrzz iş yerine ?

Günaydın kızlar benim hamile takvimim bitmişbugundu beklenen doğum tarihim dün nişan geldi bende ne agrı ne sızı bekliyorum bakalım olmadı yarın suni ile başlatcaklar

canım ben de aynı durumdayım, hamilelik takvimim bugün bitmiş, bende de akşam nişan geldi ama hapsi o kadar, hiçbir belirti yok. inşallah suni sancıya gerek kalmadan başlar sancılar, ve hayırlısı ile alırız bebişleri kucağımıza...

ben avrupa yakasındayım bagcılar medicine hospıtal e gıdıyorum aynı bnm kı nde anlasmalı memur oldugum ııcnde anlasması var hastanenın..benmde dun bı bel agrım oldu onun harıcınde bırsey yok.bnde ev işimi yapıyorum ama bazen hıcbırsey e dokunasım gelmıyor uyuyorum bazen de.yorgunluk oluyor.bu ara yurumeye calısıyorum.bebek asagı ya ınsın dıe ama bılmıyorum tabı yarın kontrolum var bakalım doktorum ne dıyecek. normal dogum olacak benım bi aksılık olmas ıse bu yuzden son gune kadar bekleyecegı gıbı gelıyor bana burada kı arkadslardan cogu gunu gelmemesıne ragmen dogurdu.masalaah...rabbım saglıkla kucagımıza almayı nasıp eylesın canm....

allah yardımcınız olsun.sağsalim bebişini kucağına alırsın inşallah canım sonrasında darısı bizlerin başına.:18::18:
ilk nefeste sanki ben girdim doğuma,tutamadım kendimi bebiş çok gzldi

allah kolaylık versın hıç korkma rahat rahat gır rahatca cıkarsın son ruh halınde önemli..hersey guzel olur dıye düşün...bende persembe gunu gırecegım bakalım sen anlatırsın tecrubenı artık fırsat bulursan :) birsey soracagım doğum öncesı hangı testler ıstendi senden çokmu??

Karındaşlar işey sorcam ben epidural doum yapmak istiyorum eşim hastaneye gitmiş epidural acı vermiyor epidural ol dedi bende baktım hakkaten acısı yok gibi ama burda bazı arkadaşlar epidurL gununden bahsetmiş
Bu epidural denen sey hani normal doğum anında suyun geliyo sancı çekmeye başlıyosun işte ozaman olmuyomu sancı olmasın diye iğne yapmıyolarmı
Yoksa epiduraldadamı gun alnıyo önceden nasıl oluyo anlamadım yardımcı olursanız sevinirim çok kafam karıştı nasıl oluyo

ben olmadım olan arkdaslar yazar mutlaka ama bende ıstıyodum doktor önermedi hem doğum öncesi hazırlık bekleme suresı daha fazla oluyormus hemde acı hıssetmesen bıle sana yapılanları hissediyorsun o stresı yasamaya gerek yok dedi...genel tavsıye ettı epıdural için bu işin uzmanı lazım tabı bazıları sonrasında bel baş agrısı yasıyomuş falan...genelde uyanıp kısa bı sure kendıne gelınce aynı agrı kesıcıler gene yapılıyor zaten tek anlamı bebegın ılk dogdugunda 5 dakıkalık bı duygusallık anı dedı o kadar...

canım epidural NORMAL doğumda açıklığın 4 cm olunca belinden iğne(epidural) yapılıyor ve sancıları çok fazla hissetmiyormuşsun,sancıları nst.den takip ediyorlarmış,sancı artınca ıkın diyorlarmış.kimisi hiç bir şey hissetmiyormuş bu şekilde normal doğumdan.

birde epidural sezeryan var yine belinden iğne(epidural) yapıyorlar,belden aşagısı uyuşuyormuş ve ameliyat esnasında ayık oluyorsun acı hissetmiyorsun.

bende epidural normal düşünüyorum ama yinede korkuuyorum.

epidural normal doğum yapan arkadaşlar varsa bizi bilgilendirirlerse seviniriz.

Son düzenleme:

Ben de sordum doktoruma, o ana sahit olmak istiyorsan spinal sezeryan yapilabilir, biraz mide bulantisi yapabiliyor ama kendini iyi hissetmiyorsan hemen uyuturuz o an dedi, eger sezeryan olursan belden asagisinin epiduralle uyusturularak yapilmasina spinal sezeryan diyorlar,
Bir de normal epidural var onda da belli bir aciklik olduktan sonra belirli dozlari olan igne ile epidural veriliyormus kimisinde hic his kalmazken kimisinde agri sadece daha cekilebilir bir noktaya indiriliyor ve neticede ikinma olayina sende dahil olabiliyormussun. Benim bebegimin bobreklerinde bir durum var ona gore haftaya karar verecekler normal mi beklenecek yoksa sezeryanla 37 de alinacak mi diye,
Allah herkesin yardimcisi olsun bir avazda kurtarsin, butun annelere ve bebeklere saglik versin insallah.

Yani anladığım kadarıyla bi normal pidural var normal doğum gibi bekliyosun doğumda oluyo
Bide sezeryan epdural var oda onceden tarih alınıyor doğrumu anladım bilmiyorummmmmmmmmm doğrumu anlamışım kışlar

merhaba arkadaşlar az önce medical parktan geldim ben 40 haftamı doldurdum 41den alıyordum sanıyodum her zaman gittiğim doktor bahattaki sat tarihine göre 24 mayısa göre hesaplıyodu bu tarihe bakarsak ben 40 haftayı doldurmuştm bide başka doktora görüneyim dedim medicaldeki doktor demezmi senin gebeliğinde bir hafta geç döllenme olmuş bundan dolayı ayın 9 u 10 gibi 40 haftan doluyor şuan 39 haftalıksın bencede haklı doğru tahminde bulundu şok oldum bende günüm geçiyor diye korkuyordum içim hem rahatladı hem 1 hafta daha nasıl sabretcm diye üzüldüm işin kötü yanı çevremdeki herkes şubat sonu mart başı diye biliyodu resmen insanlara yalancı çıktk dicekler bi türlü doğmak bilmedi:)

doğru anlamışsın ,sezeryanda genel anestezi altında olmadan da doğum yapılabiliyo,bu durumda anne bebeğin doğumuna şahit oluyo,yani bilincin açık,dokunmaları hissediyosun ama acı hissetmiyosun..normal doğumda da belli bi aşamadan sonra epidural yapılabiliyo,bu durumda acıların hafifliyo ama doğum sürecini uzatabiliyomş..bi üniversite hastanesinde anestezi uzmanı akadaşım var dün konuştuk,epidural normal olursan 10 acı yerine 3 acı hissedersin,sana dokunduklarını da algılarsın ama pamuk da dokundursalar kesseler de aynı şeyi sadece dokunma eylemini hissedersin dedi..epiduralde kullanılan iğneler nedeniyle eskiden bağ ağrısı vs olabiliyomuş ama artık o iğneler kullanılmıyomuş..epidural sezeryande de anne ve bebek arasındaki iletişim daha hızlı sağlanıyo,genel anesteziden daha iyi dedi..bana normal doğumu tavsiye etti,eğer daha az canım yansın istiyosan epidural normal yap dedi..sezeryan olmak zorunda kalırsan da yine epidural tercih et dedi..epidural sezeryanda annenin heyecanlanma vs durumları fazla oldğu için çoğu doktor genel anesteziyi tavsiye edermiş,daha kolaylarına gelirmiş..hakkımızda hayırlısıııı

Merhaba kizlar benim de aklima takildi yazilanlardan okudum da aranizda magnezyum takviyesi alan var miydi? Birileri doktor magnezyumu kesmemi soyledi gibi birseyler soylemis. Benim doktorum hic bahsetmedi bu durumdan.
Ben de 40 i beklemek istemiyorum. 37 haftadan sonra gelen butun bebekler zamaninda kabul ediliyormus akciger gelisimini tamamladigi icin. O yuzden 37 den itibaren hurma olayina giricem :)) yani birdahaki haftaya, bir de Ingiltere de acilma olsun diye kadinlara "Rasberry Leaf Tea" Franbuaz yapragi cayi iciriyorlarmis cok etkili oldugu iddia ediliyor ama ben Istanbul da bulamadim birkac aktara sordum. Arkadasin biri alabilirse haftaya yurtdisindan getirecek. Birde arkadasima hamile pilates hocasi soylemis dogumu baslatmak icin afrodizyak etkili yiyecekler tuketin demis cikolata cilek gibi. Bir de bol bol yuruyus ve merdivenleri yan yan cikmak duydugum yontemler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…