Yani anladığım kadarıyla bi normal pidural var normal doğum gibi bekliyosun doğumda oluyo
Bide sezeryan epdural var oda onceden tarih alınıyor doğrumu anladım bilmiyorummmmmmmmmm doğrumu anlamışım kışlar
Merhaba kizlar benim de aklima takildi yazilanlardan okudum da aranizda magnezyum takviyesi alan var miydi? Birileri doktor magnezyumu kesmemi soyledi gibi birseyler soylemis. Benim doktorum hic bahsetmedi bu durumdan.
Ben de 40 i beklemek istemiyorum. 37 haftadan sonra gelen butun bebekler zamaninda kabul ediliyormus akciger gelisimini tamamladigi icin. O yuzden 37 den itibaren hurma olayina giricem :)) yani birdahaki haftaya, bir de Ingiltere de acilma olsun diye kadinlara "Rasberry Leaf Tea" Franbuaz yapragi cayi iciriyorlarmis cok etkili oldugu iddia ediliyor ama ben Istanbul da bulamadim birkac aktara sordum. Arkadasin biri alabilirse haftaya yurtdisindan getirecek. Birde arkadasima hamile pilates hocasi soylemis dogumu baslatmak icin afrodizyak etkili yiyecekler tuketin demis cikolata cilek gibi. Bir de bol bol yuruyus ve merdivenleri yan yan cikmak duydugum yontemler.
merhaba arkadaşlar az önce medical parktan geldim ben 40 haftamı doldurdum 41den alıyordum sanıyodum her zaman gittiğim doktor bahattaki sat tarihine göre 24 mayısa göre hesaplıyodu bu tarihe bakarsak ben 40 haftayı doldurmuştm bide başka doktora görüneyim dedim medicaldeki doktor demezmi senin gebeliğinde bir hafta geç döllenme olmuş bundan dolayı ayın 9 u 10 gibi 40 haftan doluyor şuan 39 haftalıksın bencede haklı doğru tahminde bulundu şok oldum bende günüm geçiyor diye korkuyordum içim hem rahatladı hem 1 hafta daha nasıl sabretcm diye üzüldüm işin kötü yanı çevremdeki herkes şubat sonu mart başı diye biliyodu resmen insanlara yalancı çıktk dicekler bi türlü doğmak bilmedi:)
hurmayı dün sordum doktoruma içindeki etken madde nedeniyle sancı başlatma özelliği var dedi,ben yiyorum iki gündür..son iki haftadır da mutlaka günde bir çikolata yiyorum ama hiç faydası olmadıson 5 günümm artık,heyecanla bekliyorum..
Merak ettim de gec dollenmeyi nasil anliyorlar? Bebek su kadar haftalik olmaliyken daha az haftalik gorununce mi gec dollenme diyorlar?
Mgokche bir de baska duydugum bir yontem sen yere bagdas kurup oturuyorsun esin de kollarinin altindan tutup seni kaldirmaya calisiyor bu da ne kadar ise yarar bilmiyorum ama zarari yoksa uygulanabilir diye dusunuyorum.
Insallah hayirlisiyla bebek icinde senin icin de en saglikli sekilde dogumu gerceklestirirsin.
Merak ettim de gec dollenmeyi nasil anliyorlar? Bebek su kadar haftalik olmaliyken daha az haftalik gorununce mi gec dollenme diyorlar?
kızlar yarın 8 de doğuma gireceğim bana dua edin =) bende bütün bebek isteyen ama bebeği olmayanlara bebekleri olsun diye dua edeceğim...
kızlar genel anestezi düşünyrm ama yinede ödüm kopuyor !! doğumdan sonrada nasıl emzireceğim birde o korku var ....ilk bebeğim heyecan dorukta.
show ilk nefes teki kadın doğuma girdi ben tırsmaya başladım ayol =)))
bu arada doğum belgesini ilk gün mü okula veryrzz iş yerine ?
Yani anladığım kadarıyla bi normal pidural var normal doğum gibi bekliyosun doğumda oluyo
Bide sezeryan epdural var oda onceden tarih alınıyor doğrumu anladım bilmiyorummmmmmmmmm doğrumu anlamışım kışlar
evet sanırım bebeğin gelişimi geriden geldiği için öyle diyolar tam olarak bende bilemiyorum ama bana sen ilk geldiğinde aslında satına göre 9 haftalık görünüyordun ama bak biz 8 hafta çıkarmışız dedi haklı yani zaten ayıptr sölemesi sattan bir hafta sonra bizde birlikteydik heralde o andan itibaren döllenme hemen başlamış
ben olmadım olan arkdaslar yazar mutlaka ama bende ıstıyodum doktor önermedi hem doğum öncesi hazırlık bekleme suresı daha fazla oluyormus hemde acı hıssetmesen bıle sana yapılanları hissediyorsun o stresı yasamaya gerek yok dedi...genel tavsıye ettı epıdural için bu işin uzmanı lazım tabı bazıları sonrasında bel baş agrısı yasıyomuş falan...genelde uyanıp kısa bı sure kendıne gelınce aynı agrı kesıcıler gene yapılıyor zaten tek anlamı bebegın ılk dogdugunda 5 dakıkalık bı duygusallık anı dedı o kadar...
Merhaba kizlar benim de aklima takildi yazilanlardan okudum da aranizda magnezyum takviyesi alan var miydi? Birileri doktor magnezyumu kesmemi soyledi gibi birseyler soylemis. Benim doktorum hic bahsetmedi bu durumdan.
Ben de 40 i beklemek istemiyorum. 37 haftadan sonra gelen butun bebekler zamaninda kabul ediliyormus akciger gelisimini tamamladigi icin. O yuzden 37 den itibaren hurma olayina giricem :)) yani birdahaki haftaya, bir de Ingiltere de acilma olsun diye kadinlara "Rasberry Leaf Tea" Franbuaz yapragi cayi iciriyorlarmis cok etkili oldugu iddia ediliyor ama ben Istanbul da bulamadim birkac aktara sordum. Arkadasin biri alabilirse haftaya yurtdisindan getirecek. Birde arkadasima hamile pilates hocasi soylemis dogumu baslatmak icin afrodizyak etkili yiyecekler tuketin demis cikolata cilek gibi. Bir de bol bol yuruyus ve merdivenleri yan yan cikmak duydugum yontemler.
Canım ben daha öncede yazmıştım 4 sene önce epidural sezeryan oldum 8 marttada tekrar olacam.Aslında tam tersi gibi bekleme süresi epiduralde daha kısa ben acil sezeryana alınmıştım bana genel istersen 2 yi bekleyecez epidural istersen 12 de alacaz dediler hiçbi hazırlıkta yapılmadı.Sadece belden iğne vuruldu.Genelde midene hortum filan indiriliyor epiduralde onlar yok mesela.Hissetme konusundada sadece bebek çıkarken sallanıyorsun onuda uyarıyorlar acı yok sadece sallanma oluyor.BEnim anestezi testlerim geçen hafta yapıldı ilk doğumumda aynı gün yapılmıştı acil olduğu için.Epidural yaptıranlar doğumdan sonra mutlaka kahve içsin doktorlar veriyor ama vermeyende olur belki baş ağrısı olmasını engelliyor.HErkese hayırlı doğumlar olsun inş.GEnel epidural her bünyede farklı olabiliyor.
bekleme süresi derken genelde senın uykuya dalman cok kısa sanıyeler sürüyor ama dıgerlerınde uyusmayı beklmemk gerekıyor,mıdeye hortum degıl o nefes almanı kolaylastırmak ıcın ufak solunun tüpü canım...epıdural herkese yapılmıyor rısklerı daha fazla oncesınde bel bas agrısı yasayanlar daha sonra cok doktor gezbılıyormus bırde uzman olmalı doktor egıtımlı yanlış yapılabılcek bı ıgne yurüme guclugu yasatabılıyor uzun süre...hersey cok ıyı düşünülmeli tabi kişiye göre fark eden bi durum benım tanık oldugum cok kısı epıdurale gırıp genele dönüyor amelıyat sırasında dedı doktorum...iyi düşünülüp özellikle epidural egıtımı almış bir anestezi uzmanına yaptırmk lazımmış bunu malum şakası yok ufak bı yanlış iğne insanları kötü yapabılıyor
bana da ayni seyi soylediler adet tarihin duzenli degilse son adet tarihini tam olarak bilsen de ultrason degerlerin daha kucuk gosteriyorsa gec dollenme oldugu kabul ediliyor dedi doktorum.
Anladim, tesekkur ederim sizlere.evet sanırım bebeğin gelişimi geriden geldiği için öyle diyolar tam olarak bende bilemiyorum ama bana sen ilk geldiğinde aslında satına göre 9 haftalık görünüyordun ama bak biz 8 hafta çıkarmışız dedi haklı yani zaten ayıptr sölemesi sattan bir hafta sonra bizde birlikteydik heralde o andan itibaren döllenme hemen başlamış
herkese selam... yrn saat 12 de epıdural - spınal kombıne sezeryan olucam daha once bu sekılde operasyon gecıren varmı?
canım ben de aynı durumdayım, hamilelik takvimim bugün bitmiş, bende de akşam nişan geldi ama hapsi o kadar, hiçbir belirti yok. inşallah suni sancıya gerek kalmadan başlar sancılar, ve hayırlısı ile alırız bebişleri kucağımıza...
Slm ilk defa duydum o ne ki? Hayirli ve kolay dogumlar
merhabaaa herkese ben dogum yaptim eve geldiiiimm daha dogrusu geldik. :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?