2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
geçen gün bi öğrencimin annesi söylemişti doğumdan sonra bebeğin damağına çiğnenmiş hurma sür diye...
bende bugün araştırdım gerçekten Peygamber efendimiz(a.s.m) yeni doğan bebeklerin damağına mübarek ağzıyla çiğneyip daha sonra zemzem suyuyla ıslattığı hurmadan verirmiş,torunlarına da böyle yaparmış, değerli bir sünnetmiş hatta sonrasında sağ kulağına ezan ve ihlas suresiyle beraber çocuğun adını da okurmuş(doğumun 1. günü ya da 7. günü ismi okumak gerekliymiş bu arada.)... böylelikle yeni doğan bebeğin ağzına ilk olarak mübarek besinler girermiş. ayrıca anne de hurma yiyip zemzem suyu içerse sütü artarmış hz. Hacer annemiz hz İsmaile süt vermeden önce zemzem içip bol bol sütünün gelmesini sağlarmış.

böyle yani arkadaşlar inşallah ben yapıcam, sizlerle de paylşmk istedim...

Varmı bişi cnm sende bende gaz gibi kasılmalı agrılarım hafif hafif başlıo sabah hadtaneye gidiorum dr cagırdı

zaten adet sancısı gibi, gaz sancısı gibi sancılarım bir haftadır sürüyor, kasılmalar da aynı.. ama bu sancılar nst de çıkmıyor ( üç gün önce girdim nst ye, sancı çıkmadı, açıklık da yok, ebeler gönderdi eve, sancın açılman olursa gel dediler, ogün doktorumu görmedim ameliyattaymış) yarın falan tekrar gitsem diyorum, bu sefer suni sancı ya da sezeryan olursa diye korkuyorum, bi kaç gün daha mı beklesem bilemedim, bi de ben son adet tarihimi net olarak hatırlamıyorum, acaba diyorum daha günüm dolmadı ben mi boşa stres yapıyorum ki

Allah aşkına senin doktorun kim??ben o doktora gitsem kesinlikle sağlık bakanlığına şikayet ederdim..sancın yok hersey normal suyun iyi durup dururken neden sezeryan oluyorsun şimdi??ki daha zamanın bile dolmamış.bide sezeryanın normal doğuma göre ıyı olduğunu nasıl söyler?? bebeğin içerde kaldığı sadece 1 gün bile ne kadar buyuk değişikliğe,faydası oluyor bebek için biliyormusun..sezeryanlarda yapılan hertürlü ilaç bebeğede geçiyor..hemencecik ayağa kalkamıyorsun yan etkileri kusma baş ağrısı yaşıyabiliyorsun hemen kucağına alamıyorsun ağrıdan dolayı bakımını hemen yapamıyorsun..bu dünyada milyonlarca yıldır insanoğlu hayvanlar normal doğurmuş sen neden doğuramıyormuşsun anlamadım..allahım ne doktorlar var bu dünyada..avrupada bırak artık normal doğumu millet evde ebeyle yada kendisi doğuruyor..hastaneye bile gerek duymuyorlar özellikle ingilterede..ha bu arada bu kadar yazdım umarım bnim kaçırdığım bi rahatsızlığından ötürü sezeryan önermemiştir..ben yazdığına göre hersey normal olduğu halde sezeryan önerdiği için yazıyorum..bence başka bir doktora daha görün derim..

herkese selam... yrn saat 12 de epıdural - spınal kombıne sezeryan olucam daha once bu sekılde operasyon gecıren varmı?

bunu gecıren cok arkadas var elbet yazarlar hayırlısı olsun doktorun buna karar verdıyse uygun bulduysa zaten kım ne dese boş..bende genel olacagım benım doktorumda onu uygun gördü bende epıdural dusunmustum ama bazı arkadaslarım olmustu o yuzden vazgectım..

Öncelikle gözün aydın.allah analı babalı uzun bir ömür versin..
yaşadığın sıkıntılarla ilgili birkaç naçizane önerim olucak sana..Ayaklarının şişmesi davul gibi olması mecburen yada değil bilemiyorum az hareket etmen ve suyu yeterince fazla içmemen..çünkü sezeryandan sonra özellikle suyu cok fazla içmelisin ki vücuttaki ilaçlar tamamen atılsın..günde en ez ama en az 2.5litre içmelisin..günde diğer aldığın sütmüş çaymış meyve suyuymuş bunların dışında sagf sudan bahsediyorum.sütün gelememesinin nedenlerinden biride bu olabılır az su içmen..ne kadar su içersen suyun o kadar cabuk ve fazla gelir..bu arada günde hemen 3 bardak rezene çayı içmeye başlamalısın hem sütün kalitesini arttırcak hemde bol gelmesini sağlıcak vucudundaki ödemide atmış olucaksın inan bana..1 fincan için 1 cay kaşığı rezeneyi kaynamış suda 10dk demle iç.ayrıca bol yeşilllik ye. son olarak da bebeklerini emzirmekten asla vazgeçme mama vermeden önce mutlaka inatla emmeleri için uğraş..zorla memeni ağızlarına sokmaya çalış ..eğer nasılsa emmiyor diye pes edersen bebek mamaya alışır vede sütün kesilir..umarım başarılı olursun..ha bide:) sürekli memelerine masaj yap göğüs uçlarınla oyna 10dk. ki beyne sütün gelmesini sağlıyan hormonun salgılansın..tekrar tebrikler.

kızlar nişan nasıl bi şey. az önce kahverengi leke gördüm de çamaşırımda

canım ben de önce kanlı bi sıvı diye biliyordum, akşam wc de elime daha koyu kıvamlı sümükümsü, hafif kahverengi beyaz parça parça bişey geldi, netten araştırdım meğer nişan dedikleri şey buymuş, önceki doğumumda önce suyum gelmişti o zaman farketmemiştim böyle bişey

benım doktorum cok ıyı bır doktor zaten hastaneye baglı calısmıyor dısarda...bebegın eşi asagıda oldugu için normal doğum zaten mumkun degıl ama bu haftaya kadar bekledık genede...herseyı normal benımde bebegınde herseyı cok normal suyumuz gelısım kılo hatta hala bır sancı kasılma yok gayet ıyı gıdıyor ama sırf bu yuzden sezeryan olmak zorunda...normal doğumda ıyı ama sezeryanda faydalı olabılıyor her ıkı sekılde de bır cok komplıkasyon yasanabılıyor tabıkı artısı eksısı var hepsının artık teknolojı gelsıtı ve ayrıntılı ultrasonda bebgın gelsım durumu göruluyor o yuzden eskısı gıbı daha cok kalsın içerde demeye gerek kalmıyor ıyı ayrıntılı muayene sart tabi...eskısı gıbı de degıl kullanılan ılaclar cok tesırlı degıl ve cok kısa sürüyor zaten aylardır su bılgısayar yada telefonlardan aldıgımız radyasyon kadar bıle etkı etmıyor bebege son anda...

rasberry çayını bende duydum hatta Abdiibrahim ilaç firmasından..ama türkiyede alıcaksan franbuaz olarak değilde ahududu yaprağı olarak sor aktarlara..ahududu yaprağı olarak geçiyor zaten aynı familyadan..ayrıca ayva suyu,keten tohumu,çemen suyunu kaynatıp içiyorsun bununda cok faydası varmış bende başlıcam bakalım:)

Son düzenleme:
meraba arkadaslar, bende mart annesi olucam allah izin verirse.ben 37 haftalik oldum bugun.bende gebelik sekeri var bu yuzden bebegim biraz kilolu dogacak.bir haftadir sancim var.1 cm kadar aciklik oldugu soylendi.magnezyum iciyorum.eger dogumum kendiliginden baslamassa 38. hafta suni sanciyla normal dogum yaptiracaklar.40 inci haftaya kadar beklersem bebek cok kilo alacak ve bende normal dogum yapamicam.dogum yapacak arkadaslara ve bana yavrumuzu sagsalim kucagimiza bir avazda almayi nasip etsin.

sagol canım herkes ıcın hayırlı seyler olur ınsallah en başta saglık olsunda gerisi ne şekilde olursa olsun artık...

bende cok sıkıldım bu kalsıyum ve magnezyum ılaclarından midemıde mahvettıler mıdem hassas zaten kötü olmaya basladı artık...

Hım sen Pasenta previa totalis.den dolayı zorunlu olarak sezeryana giriyorsun bende hiç bir sorun yokken nasıl oluyorda sezeryana alıyor diye kızıyordum dr.una.günahını aldım dr.unun:)) ozaman sana en güzeliyle sağlıklı doğumlar diliyorum..

aslında o an uyanık olmaya dayanabılırmıyım bılmıorum bana kalsa bnde genel olurdum ama uyandıktan nsra 3 4 saat daha grın olmıcak dıo epıdural sayesınde sureklı agrıkesıcı alabılıcem sanırım ama yrn sabah aneztezı uzmanıyla gorusucem bı anlatsın hıc bılmeden gırmek ıstemıorum sanırım bas agrısı olabılıyormus bu uygulamadan bol su ve kahve tuketmem gerekıcek

Assyamm; ben de hem ahududu hem de franbuaz olarak sordum yapraginin cayini bulman mumkun degil dedi aktarlar. Ama diger karisimi ilk defa duyuyorum, Cemen suyu ne ola ki?

öncelıkle kendin ne ıstıyorsun ona karar ver bence sonrada doktordan bütün artıları eksılerı ögren onlar için sorun degıl sen yaşayacaksın...benım arkadasım epıdural olarak gırdı ama tansıyonu cıkmıs heyecandan korkudan genele çevirmişler yani ikisinide yaşamış oldu boş yere kendine güven önemli sanırım epıduralde.....epıduralde kendınde oldugun ıcın hemen agrı kesıcılerı vermeye baslıyorlar evet,genelde uyanıp tamamen kendıne geldıgınde baslanıyor agrı kesıcıye...ama biraz acıda olacak mutlaka doğum sonucta..herkes ayrı seyler söyluyor bazısı gunlerce baş agrısı cektım dıyor bazısı bel agrım gecmedı kaldı dıyo bazısı genelden dolayı kendıme gelemedım dıyor....en ıyısı senın saglık durumunun kontrol edılıp karar verılmesı bünye meselesi tamamen...

gözünüzün aydın canım Allah analı babalı sağlıkla büyütmayi nasip etsin inşallah...

Allah yardımcın olsun canım, kolay bi doğum olur inşallah, güzel haberlerini de ver sonra, bizim için de dua et doğuma girerken...

ben de 38+3 deyim ve hala magnezyum kullanıyorum, doktorum bırakmamla ilgili bişey söylemedi, haftalardır sancılarım var, en son 1-2 cm açıklığım da vardı ama hala doğum yok bebeğim de tam olarak aşağıya inmedi...

merhabaaa herkese ben dogum yaptim eve geldiiiimm daha dogrusu geldik. :)))

Hayırlı olsun canım, sağlıkla büyüt inşallah...

Assyamm; ben de hem ahududu hem de franbuaz olarak sordum yapraginin cayini bulman mumkun degil dedi aktarlar. Ama diger karisimi ilk defa duyuyorum, Cemen suyu ne ola ki?

İstanbulda yaşıyorsun sanırım..Ben 1 sene önce kapadokyaya taşındım.doğduğumdan beri istanbuldaydım Bakırköyde yılların bir aktarı vardı onu bir arıyım bakım onda var mı ahududu yaprağı?çünkü bende burda bulamadım arıyorum heryerde..yada artık internetten araştırıp sipariş vericem..ayva suyu, keten tohumu ve çemen..hani pastırmanın kenarlarında kırmızı krema gibi birsey var ya o çemen die bir ottan yapılıyor ondan alıyorsun yani toz gibi bişi bu yada tohum olarak satılıyor.. aktarlarda bunları rahatca bulursun..bunların demlemesini ve suyunu içebilirsin aralarında özellikle çemen ve ayva cok faydalı deniyor..bu arada baktım daha 36 haftalıksın 38. haftaya girdiğinde başla çünkü bunlar uterusu kastığı için doğum başlıyor ve kolaylaşıyor.şimdi içme benim dediklerimi..hurmayıda şimdi çok fazla yeme oda aynı şekilde zamanından önce kasılmayı başlatır..

Son düzenleme:

Evet 36 haftaligim haftaya baslayayim diyorum benim bebegimin bobrekleriyle ilgili bir durum var o yuzden 37 de veya 38 de sezeryanla alabiliriz dedi doktor ben de onlar almadan kendim normal dogumla dogurayim diyorum bilmiyorum yanlis mi dusunuyorum, bebecagizima bisuru tetkik yapacaklar normal dogumda toparlar yaninda olurum sezeryan olursa yaninda olamayabilirim heran diye dusunuyorum.Hem 2,5 u gectigi icin suan kilosu kuvezede alinmaz dedi doktor. Kafam cok karisik yanlis birsey de yapmak istemiyorum.
Ingilterede Rasberry Leaf tea'i Holland and Barret diye bir organik magazalar zincirinde internetten buldum. Ordan 5 ay once dondum zaten cok guvenilir bir magaza. Birine siparis verdim insallah bu hafta geliyormus gelirken getirecegini soylemisti ama bakalim bir aksilik olursa orda baska arkadaslarima aldirtip postayla gonderticem. Tabi Bakirkoyde varsa cok daha kolay olur. Haberdar edersen cok sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…