Varmı bişi cnm sende bende gaz gibi kasılmalı agrılarım hafif hafif başlıo sabah hadtaneye gidiorum dr cagırdı
kontrolden daha yenı gelebıldık acayıp bır ıstanbul trafıgınden dolayı.... bebek normal nst de sancı cıkmadı dopler suyu falan normaldi... 7 mart için gün aldık sezeryan için doktor genel sezeryan önerdi epıduralden daha rahat dedi içerde kendinde olunca sıkıntı yapabılırsın dedi genelde öyle yapıyormuş anneler... normal ve sezeryan ıkı doğum yapmış kendısı ve sezeryan cok daha iyi dedi dıgerınınde bırcok eksisi oluyor her şekilde önce yada sonra doğum sancısı yaşıyacaksın dedi.. hayırlısı artık beklıcez az kaldı hala korkuyorum gerçi uyanma anından
merhabaaa herkese ben dogum yaptim eve geldiiiimm daha dogrusu geldik. :)))
herkese selam... yrn saat 12 de epıdural - spınal kombıne sezeryan olucam daha once bu sekılde operasyon gecıren varmı?
kızlar merhabaaaa
yazarım hemen diyorduma ama ancak yazabiliyorum
sezaryeni çok zor atlattım, hatta daha atlatamadım, hala yürümekte zorlanıyorum
kesi yerim feci sızlıyor
ama doğum anı çok kolaydı ve eylenceliydi
ilk gün hastanede kaldık ve ben o gün 1 dk bile uyumadım
sürekli bebekleri izledim, sanki uyursam onlara bişey olacakmış gibi hissettim
garip bir duygu arkadaşlar
hastanede 1 gece kaldık ve evimize geldik
ama hala bebekleri yataklarından alıp, altlarını alıp tekrar yatağa koyamıyorum
kesi yerimden dolayı eğilip bükülemiyorum
biri bebekleri alıp bana verirse yatağın üzerinde onlarla ilgilenebiliyorum
hala sütüm gelmedi, buna çok üzülüyorum
kuzularımın sağlıkları iyi çok şükür
mama yiyip, gaz çıkarıp, uyuyorlar, tek yaptıkları bu
birbuçuk satte bir 15 cc mama yiyorlar şimdilik
beraber uyanırlarsa çığlığı basıyorlar, ama tek tek uyanırlarsa işler daha kolay yürüyor
az önce göğsümü sıkınca kahverengi ağız sütü geldi bir damla
birazdan sağacağım, inşallah gelir, çünkü o ilk süt çok kıymetliymiş
bu arada ben doğuma 73 ile girdim
dün hastaneden gelince 67 çıktım
sadece 6 kilom gitmişti, şaşırdım çünkü bebekler zaten toplamda 5 kiloydu
vücudum ödem tutmaya devam ediyor
ayaklarım ve bacaklarım davul gibi kızlar
bu arada bebekler çift yumurta ikizleri olmalarına ve bir kız bir erkek
olmalarına rağmen acayip benziyorlar
akşam kayınvalidem kaldı yanımda, bebeklere o baktı
süt vermediğim için dün gece dinlenebildim
ve sabah uyanır uyanmaz eşime beni kaldır dedim, hemen bebekleriminyanına gitmek istedim,
çünkü acayip özlemişim onlarıııı
kızlar nişan nasıl bi şey. az önce kahverengi leke gördüm de çamaşırımda
Allah aşkına senin doktorun kim??ben o doktora gitsem kesinlikle sağlık bakanlığına şikayet ederdim..sancın yok hersey normal suyun iyi durup dururken neden sezeryan oluyorsun şimdi??ki daha zamanın bile dolmamış.bide sezeryanın normal doğuma göre ıyı olduğunu nasıl söyler?? bebeğin içerde kaldığı sadece 1 gün bile ne kadar buyuk değişikliğe,faydası oluyor bebek için biliyormusun..sezeryanlarda yapılan hertürlü ilaç bebeğede geçiyor..hemencecik ayağa kalkamıyorsun yan etkileri kusma baş ağrısı yaşıyabiliyorsun hemen kucağına alamıyorsun ağrıdan dolayı bakımını hemen yapamıyorsun..bu dünyada milyonlarca yıldır insanoğlu hayvanlar normal doğurmuş sen neden doğuramıyormuşsun anlamadım..allahım ne doktorlar var bu dünyada..avrupada bırak artık normal doğumu millet evde ebeyle yada kendisi doğuruyor..hastaneye bile gerek duymuyorlar özellikle ingilterede..ha bu arada bu kadar yazdım umarım bnim kaçırdığım bi rahatsızlığından ötürü sezeryan önermemiştir..ben yazdığına göre hersey normal olduğu halde sezeryan önerdiği için yazıyorum..bence başka bir doktora daha görün derim..
kızlar nişan nasıl bi şey. az önce kahverengi leke gördüm de çamaşırımda
Merhaba kizlar benim de aklima takildi yazilanlardan okudum da aranizda magnezyum takviyesi alan var miydi? Birileri doktor magnezyumu kesmemi soyledi gibi birseyler soylemis. Benim doktorum hic bahsetmedi bu durumdan.
Ben de 40 i beklemek istemiyorum. 37 haftadan sonra gelen butun bebekler zamaninda kabul ediliyormus akciger gelisimini tamamladigi icin. O yuzden 37 den itibaren hurma olayina giricem :)) yani birdahaki haftaya, bir de Ingiltere de acilma olsun diye kadinlara "Rasberry Leaf Tea" Franbuaz yapragi cayi iciriyorlarmis cok etkili oldugu iddia ediliyor ama ben Istanbul da bulamadim birkac aktara sordum. Arkadasin biri alabilirse haftaya yurtdisindan getirecek. Birde arkadasima hamile pilates hocasi soylemis dogumu baslatmak icin afrodizyak etkili yiyecekler tuketin demis cikolata cilek gibi. Bir de bol bol yuruyus ve merdivenleri yan yan cikmak duydugum yontemler.
hımm bak kaçırmışım ben o noktayı.Pasenta previa totalis olduğu için mecburen sezeryan oluyorsun doğru..çünkü türkiyede o kadar gereksiz sezeryan yanlısı doktor var ki sinirlendim hemen:)) ozaman şimdiden geçmiş olsun sana sağlıcakla bebeğini kucağına alırsın umarım..
benım doktorum cok ıyı bır doktor zaten hastaneye baglı calısmıyor dısarda...bebegın eşi asagıda oldugu için normal doğum zaten mumkun degıl ama bu haftaya kadar bekledık genede...herseyı normal benımde bebegınde herseyı cok normal suyumuz gelısım kılo hatta hala bır sancı kasılma yok gayet ıyı gıdıyor ama sırf bu yuzden sezeryan olmak zorunda...normal doğumda ıyı ama sezeryanda faydalı olabılıyor her ıkı sekılde de bır cok komplıkasyon yasanabılıyor tabıkı artısı eksısı var hepsının artık teknolojı gelsıtı ve ayrıntılı ultrasonda bebgın gelsım durumu göruluyor o yuzden eskısı gıbı daha cok kalsın içerde demeye gerek kalmıyor ıyı ayrıntılı muayene sart tabi...eskısı gıbı de degıl kullanılan ılaclar cok tesırlı degıl ve cok kısa sürüyor zaten aylardır su bılgısayar yada telefonlardan aldıgımız radyasyon kadar bıle etkı etmıyor bebege son anda...
bunu gecıren cok arkadas var elbet yazarlar hayırlısı olsun doktorun buna karar verdıyse uygun bulduysa zaten kım ne dese boş..bende genel olacagım benım doktorumda onu uygun gördü bende epıdural dusunmustum ama bazı arkadaslarım olmustu o yuzden vazgectım..
rasberry çayını bende duydum hatta Abdiibrahim ilaç firmasından..ama türkiyede alıcaksan franbuaz olarak değilde ahududu yaprağı olarak sor aktarlara..ahududu yaprağı olarak geçiyor zaten aynı familyadan..ayrıca ayva suyu,keten tohumu,çemen suyunu kaynatıp içiyorsun bununda cok faydası varmış bende başlıcam bakalım:)
aslında o an uyanık olmaya dayanabılırmıyım bılmıorum bana kalsa bnde genel olurdum ama uyandıktan nsra 3 4 saat daha grın olmıcak dıo epıdural sayesınde sureklı agrıkesıcı alabılıcem sanırım ama yrn sabah aneztezı uzmanıyla gorusucem bı anlatsın hıc bılmeden gırmek ıstemıorum sanırım bas agrısı olabılıyormus bu uygulamadan bol su ve kahve tuketmem gerekıcek
Guzel anneler bende bugun bol kanamalı,bol tansiyonlu bırgun gecırdm.sancılarm ve kanamalarım aynı anda cogaldı ama rahım acılmasında sıkıntı oldu.sunı sancı da snuc alamadk saat 14 sularnda oglumu spınal sezeryanla aldm kucagma.allah hepınze nasıp etsn.cok ıyı masallah.ama sutum gelmedı hala.mama takvıyesı yapıyoz.yazarm yıne optm hepınızı
kızlar yarın 8 de doğuma gireceğim bana dua edin =) bende bütün bebek isteyen ama bebeği olmayanlara bebekleri olsun diye dua edeceğim...
kızlar genel anestezi düşünyrm ama yinede ödüm kopuyor !! doğumdan sonrada nasıl emzireceğim birde o korku var ....ilk bebeğim heyecan dorukta.
show ilk nefes teki kadın doğuma girdi ben tırsmaya başladım ayol =)))
bu arada doğum belgesini ilk gün mü okula veryrzz iş yerine ?
Merhaba kizlar benim de aklima takildi yazilanlardan okudum da aranizda magnezyum takviyesi alan var miydi? Birileri doktor magnezyumu kesmemi soyledi gibi birseyler soylemis. Benim doktorum hic bahsetmedi bu durumdan.
Ben de 40 i beklemek istemiyorum. 37 haftadan sonra gelen butun bebekler zamaninda kabul ediliyormus akciger gelisimini tamamladigi icin. O yuzden 37 den itibaren hurma olayina giricem :)) yani birdahaki haftaya, bir de Ingiltere de acilma olsun diye kadinlara "Rasberry Leaf Tea" Franbuaz yapragi cayi iciriyorlarmis cok etkili oldugu iddia ediliyor ama ben Istanbul da bulamadim birkac aktara sordum. Arkadasin biri alabilirse haftaya yurtdisindan getirecek. Birde arkadasima hamile pilates hocasi soylemis dogumu baslatmak icin afrodizyak etkili yiyecekler tuketin demis cikolata cilek gibi. Bir de bol bol yuruyus ve merdivenleri yan yan cikmak duydugum yontemler.
merhabaaa herkese ben dogum yaptim eve geldiiiimm daha dogrusu geldik. :)))
Assyamm; ben de hem ahududu hem de franbuaz olarak sordum yapraginin cayini bulman mumkun degil dedi aktarlar. Ama diger karisimi ilk defa duyuyorum, Cemen suyu ne ola ki?
İstanbulda yaşıyorsun sanırım..Ben 1 sene önce kapadokyaya taşındım.doğduğumdan beri istanbuldaydım Bakırköyde yılların bir aktarı vardı onu bir arıyım bakım onda var mı ahududu yaprağı?çünkü bende burda bulamadım arıyorum heryerde..yada artık internetten araştırıp sipariş vericem..ayva suyu, keten tohumu ve çemen..hani pastırmanın kenarlarında kırmızı krema gibi birsey var ya o çemen die bir ottan yapılıyor ondan alıyorsun yani toz gibi bişi bu yada tohum olarak satılıyor.. aktarlarda bunları rahatca bulursun..bunların demlemesini ve suyunu içebilirsin aralarında özellikle çemen ve ayva cok faydalı deniyor..bu arada baktım daha 36 haftalıksın 38. haftaya girdiğinde başla çünkü bunlar uterusu kastığı için doğum başlıyor ve kolaylaşıyor.şimdi içme benim dediklerimi..hurmayıda şimdi çok fazla yeme oda aynı şekilde zamanından önce kasılmayı başlatır..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?