gözünüzün aydın canım Allah analı babalı sağlıkla büyütmayi nasip etsin inşallah...
ben de 38+3 deyim ve hala magnezyum kullanıyorum, doktorum bırakmamla ilgili bişey söylemedi, haftalardır sancılarım var, en son 1-2 cm açıklığım da vardı ama hala doğum yok bebeğim de tam olarak aşağıya inmedi....
allah kolaylık versın hıç korkma rahat rahat gır rahatca cıkarsın son ruh halınde önemli..hersey guzel olur dıye düşün...bende persembe gunu gırecegım bakalım sen anlatırsın tecrubenı artık fırsat bulursan :) birsey soracagım doğum öncesı hangı testler ıstendi senden çokmu??
Evet 36 haftaligim haftaya baslayayim diyorum benim bebegimin bobrekleriyle ilgili bir durum var o yuzden 37 de veya 38 de sezeryanla alabiliriz dedi doktor ben de onlar almadan kendim normal dogumla dogurayim diyorum bilmiyorum yanlis mi dusunuyorum, bebecagizima bisuru tetkik yapacaklar normal dogumda toparlar yaninda olurum sezeryan olursa yaninda olamayabilirim heran diye dusunuyorum.Hem 2,5 u gectigi icin suan kilosu kuvezede alinmaz dedi doktor. Kafam cok karisik yanlis birsey de yapmak istemiyorum.
Ingilterede Rasberry Leaf tea'i Holland and Barret diye bir organik magazalar zincirinde internetten buldum. Ordan 5 ay once dondum zaten cok guvenilir bir magaza. Birine siparis verdim insallah bu hafta geliyormus gelirken getirecegini soylemisti ama bakalim bir aksilik olursa orda baska arkadaslarima aldirtip postayla gonderticem. Tabi Bakirkoyde varsa cok daha kolay olur. Haberdar edersen cok sevinirim.
kızlar yarın 8 de doğuma gireceğim bana dua edin =) bende bütün bebek isteyen ama bebeği olmayanlara bebekleri olsun diye dua edeceğim...
kızlar genel anestezi düşünyrm ama yinede ödüm kopuyor !! doğumdan sonrada nasıl emzireceğim birde o korku var ....ilk bebeğim heyecan dorukta.
show ilk nefes teki kadın doğuma girdi ben tırsmaya başladım ayol =)))
bu arada doğum belgesini ilk gün mü okula veryrzz iş yerine ?
36. haftada zaten ahududu çayına günde 3 bardakla başlıyabılırsın 38 den sonrada 7-8 bardak diyorlar hiç bir sorunda olmaz..dedğin gibi belkide kendin doğurursun bebeğini cok daha ıyı olur bence ıyı dusunmussun..bu arada hiç araştırdın mı bebekdeki böbrek sorunu yuzunden sezeryan olmak illa gerekiyormuymuş..başka doktora felan gittin mi bide boşuna sezeryan olma..amnıyon sıvın fazla yada az mı?genelde bebekdeki bobrek sorunu bu şekilde anlaşılıyorda ondan sordum..bu arada ben yarın aktarı arayıp sanada haber veririm hemen..
Açıkçası ben düşünmedim kordon kanı aldırmayı nedenleri ise..Ailemizde kanser hastası yok..ayrıca cok pahalı bır işlem,doğum anında özel ekip geliyor ve göbek bağı kesilmeden önce kanını alıyorlar. bu işlem bile 3000-4000liralarda..ayrıca bu kan özel koşullarda saklanıyor..bunun içinde yıllık bir para ödüyorsun kan bankasına..ve allah korusun ciddi bir hastalığı oldu, kordon kanındaki kök hücre üretimi için yurtdışına gönderiliyor Türkiyede bu yapılamıyor diye biliyorum..ki bizim bi aile dostumuz böbrek hastası kök hücresi israile gitti 150.000 lira ödedi.yani kısaca pahalı bi işlem ha bu arada en önemlisi bu kordon kanı sadece 15 yıl saklanabılıyor..ha paran fazlasıyla varsa yaptır tabi:) ama cokda gerekli olduğunu şimdilik düşünmüyorum sonuçta yetişkinlerden de kök hücresi alınabılınıyor..arkadaslar merhaba..
bebeğini kucağına alan annelere hayırlı olsun, benim gibi gün sayanları da Allah bi avazda kurtarsın insallah. kızlar size bişey sormak istiyorum okudugum kadarı ile konu hakkında pek konusulmamıs. biz bebeğimizin kordon kanını saklatmayı düşünüyoruz, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz yada içinizde bunu yaptıran varmı?
bebişleri doğan arkadaşlar sizinkilerde durmadan uyuyormu 2. bebek olmasına rağmen oğlum nasıldı hatırlamıyorum eşim bu niye bu kadar uyuyor diyor:) yada ilk bebekte durmadan meraktan bizmi rahat vermiyordukta uyumuyordu diye düşünüyorum bazen ev telaşı oğlumla uğraşmaktan evde bebk olduğunun farkına bile varmıyorum
Mgokche bir de baska duydugum bir yontem sen yere bagdas kurup oturuyorsun esin de kollarinin altindan tutup seni kaldirmaya calisiyor bu da ne kadar ise yarar bilmiyorum ama zarari yoksa uygulanabilir diye dusunuyorum.
Insallah hayirlisiyla bebek icinde senin icin de en saglikli sekilde dogumu gerceklestirirsin.
Varmı bişi cnm sende bende gaz gibi kasılmalı agrılarım hafif hafif başlıo sabah hadtaneye gidiorum dr cagırdı
merhabaaa herkese ben dogum yaptim eve geldiiiimm daha dogrusu geldik. :)))
benım doktorum cok ıyı bır doktor zaten hastaneye baglı calısmıyor dısarda...bebegın eşi asagıda oldugu için normal doğum zaten mumkun degıl ama bu haftaya kadar bekledık genede...herseyı normal benımde bebegınde herseyı cok normal suyumuz gelısım kılo hatta hala bır sancı kasılma yok gayet ıyı gıdıyor ama sırf bu yuzden sezeryan olmak zorunda...normal doğumda ıyı ama sezeryanda faydalı olabılıyor her ıkı sekılde de bır cok komplıkasyon yasanabılıyor tabıkı artısı eksısı var hepsının artık teknolojı gelsıtı ve ayrıntılı ultrasonda bebgın gelsım durumu göruluyor o yuzden eskısı gıbı daha cok kalsın içerde demeye gerek kalmıyor ıyı ayrıntılı muayene sart tabi...eskısı gıbı de degıl kullanılan ılaclar cok tesırlı degıl ve cok kısa sürüyor zaten aylardır su bılgısayar yada telefonlardan aldıgımız radyasyon kadar bıle etkı etmıyor bebege son anda...
Assyamm; ben de hem ahududu hem de franbuaz olarak sordum yapraginin cayini bulman mumkun degil dedi aktarlar. Ama diger karisimi ilk defa duyuyorum, Cemen suyu ne ola ki?
İstanbulda yaşıyorsun sanırım..Ben 1 sene önce kapadokyaya taşındım.doğduğumdan beri istanbuldaydım Bakırköyde yılların bir aktarı vardı onu bir arıyım bakım onda var mı ahududu yaprağı?çünkü bende burda bulamadım arıyorum heryerde..yada artık internetten araştırıp sipariş vericem..ayva suyu, keten tohumu ve çemen..hani pastırmanın kenarlarında kırmızı krema gibi birsey var ya o çemen die bir ottan yapılıyor ondan alıyorsun yani toz gibi bişi bu yada tohum olarak satılıyor.. aktarlarda bunları rahatca bulursun..bunların demlemesini ve suyunu içebilirsin aralarında özellikle çemen ve ayva cok faydalı deniyor..bu arada baktım daha 36 haftalıksın 38. haftaya girdiğinde başla çünkü bunlar uterusu kastığı için doğum başlıyor ve kolaylaşıyor.şimdi içme benim dediklerimi..hurmayıda şimdi çok fazla yeme oda aynı şekilde zamanından önce kasılmayı başlatır..
canim eger tedirgin olduysan beslenmesine bak, bebeklerde en onemli iyi hal gostergesi beslenmedir, kendiliginden acikip uyaniyo ve iyi emiyosa sorun yok demektir ama emzirmek icin hep sen uyandirmak zorunda kaliyosan o zaman bekli bir sarilik baslangici olabilir, bir doktoruna danisirsin, sarilikli bebekler cok uykuya megilli olurlar
canim tavsiye etmem, rahim kaslarini fazla zorlamamak lazim, uzanmak, asilmak, fazla gerinmek iyi degil hamilelikte
hadi hayirlisi canim, guzel haberlerini bekliyoruz
hosgeldin canim, Allah anali babali saglikla buyutmeyi nasib etsin, tebrikler:))
dogrudur canim da doktorunun genel anesteziye yonlendirmesi tuhafima gitti benim, yani epiduralle bebegin ilk agladigini duysan, dogar dogmaz yanina alsan, hicbir anini kacirmasan daha guzel olmaz mi?
ılk agladıgını duyacaksın sadece yanınada vermıyolar alamıyosun kucagına falan ellerın baglı sonucta, sadece bı gösterıyolar tutup okadar bıkac sanıye ıcın kendını rıske atmıs oluyosun genede epıduralde de komplıkasyonlar oluyor amelıyat sırasında acı hıssedenler cok, ılacı arttırıyolar yada genele dönuyolar o sırada heyecenadan korkudan tansıyon yada kalp sorunu olabılıyo bunlar sonucta doktoruda rahat calstırmayan seyler...epıdural baslayıp genele dönmek cok cok kötu hem sersem oluyosun hem bacakların uyusuk ayaga kalkamıyosun berbat bısey oluyo...hastanın stabıl olması daha rahat onlar için...birde bizim ülkede gercekten bunun egıtımını alan az anestezı uzmanı olduktan sonra bıde ayrıca epıdural egıtımı almak gerekıyor ama cogunda yok hastane doktorlarının cougu da hastane kazansın dıye epıdurale yönlendiriyor...normal olsa epıduralı kesin önerırdım o sancılar ıcın ama sezeryanda gerek yok bıkac sanıyelık duygusallık için dedi mantıklı geldi banada...
Benimle ilgili degerlerin hepsi gayet iyi ama UPJ darligi denen bir rahatsizliktan supheleniyorlar ve bu hergecen hafta ilerliyor. Ilerleme fazla olursa cocugu sezeryanla almayi dusunuyorlar mecburi degil herhangi bir mudahale etmek de degil amac tam teshisi koyup biran once bobregin zarar gormesini engellemek adina bunun daha uygun olabilecegini dusunuyorlar.
Dopler ile anladilar 23. haftada ilk kez ve her iki haftada bir kontrole gidiyorum sirf onun takibi icin. Iki kadin dogum doktoruna bir de cocuk nefrologu professorune gittim hepsi hemfikir bu konuda. bu hafta belli olacak hersey, insallah durumu ilerlemez de ne zaman isterse o zaman gelir.
Insallah senin aktarda bizim cay vardir, haberini bekliyor olucam
Karındaşlar işey sorcam ben epidural doum yapmak istiyorum eşim hastaneye gitmiş epidural acı vermiyor epidural ol dedi bende baktım hakkaten acısı yok gibi ama burda bazı arkadaşlar epidurL gununden bahsetmiş
Bu epidural denen sey hani normal doğum anında suyun geliyo sancı çekmeye başlıyosun işte ozaman olmuyomu sancı olmasın diye iğne yapmıyolarmı
Yoksa epiduraldadamı gun alnıyo önceden nasıl oluyo anlamadım yardımcı olursanız sevinirim çok kafam karıştı nasıl oluyo
canım epidural NORMAL doğumda açıklığın 4 cm olunca belinden iğne(epidural) yapılıyor ve sancıları çok fazla hissetmiyormuşsun,sancıları nst.den takip ediyorlarmış,sancı artınca ıkın diyorlarmış.kimisi hiç bir şey hissetmiyormuş bu şekilde normal doğumdan.
birde epidural sezeryan var yine belinden iğne(epidural) yapıyorlar,belden aşagısı uyuşuyormuş ve ameliyat esnasında ayık oluyorsun acı hissetmiyorsun.
bende epidural normal düşünüyorum ama yinede korkuuyorum.
epidural normal doğum yapan arkadaşlar varsa bizi bilgilendirirlerse seviniriz.
Merhaba kizlar benim de aklima takildi yazilanlardan okudum da aranizda magnezyum takviyesi alan var miydi? Birileri doktor magnezyumu kesmemi soyledi gibi birseyler soylemis. Benim doktorum hic bahsetmedi bu durumdan.
Ben de 40 i beklemek istemiyorum. 37 haftadan sonra gelen butun bebekler zamaninda kabul ediliyormus akciger gelisimini tamamladigi icin. O yuzden 37 den itibaren hurma olayina giricem :)) yani birdahaki haftaya, bir de Ingiltere de acilma olsun diye kadinlara "Rasberry Leaf Tea" Franbuaz yapragi cayi iciriyorlarmis cok etkili oldugu iddia ediliyor ama ben Istanbul da bulamadim birkac aktara sordum. Arkadasin biri alabilirse haftaya yurtdisindan getirecek. Birde arkadasima hamile pilates hocasi soylemis dogumu baslatmak icin afrodizyak etkili yiyecekler tuketin demis cikolata cilek gibi. Bir de bol bol yuruyus ve merdivenleri yan yan cikmak duydugum yontemler.
merhabaaa herkese ben dogum yaptim eve geldiiiimm daha dogrusu geldik. :)))
Canım allahım kolaylıkla kurtasın senide inşallah dularım seninle olacak nasılsın şu an heyecanlı mısın kaçta girceksin sabah?
ılk agladıgını duyacaksın sadece yanınada vermıyolar alamıyosun kucagına falan ellerın baglı sonucta .!.:ellerin niye bagli? bak ben bunu bilmiyodum, o zaman haklisin tabi canim, epidural cok hassas bir uygulama, Allah korusun riski de buyuk ehil ellerde yapilmazsa, hayirlisi neyse o olsun insallah, saglikla alalim da bebegimizi kucagimiza, gerisi muhim degil:)
Hımm çok geçmiş olsun canım..ama biraz araştırma yaptım gerçek tanı için hastanın idrarı alınması gerekiyormuş..biliyorsun ki gebelikte bir çok teşhis fos cıkabılıyor. benım arkadasımın cocuguna şeffaf bağırsağı var dediler kalbı delik dediler hiç biri çıkmadı..çünkü bebek bi şekilde ilerde bunu düzeltebılıyor..umarım senın bebişde en kısa zamanda düzelir ki ben hiç bişi çıkmayacağını düşünüyorum..be yarın aktar için hbr veririm sana..
OZAYUS, valla açıkçası bu tarz bitkilerden hiç korkmuyorum çünkü insanlığın milyonlarca yıldır kullandığı,faydası zararı net bişekilde artık kanıtlanmış bilinen otlar meyveler..zaten bunları avrupada kaçyıldır kullanıyorlar ve hastaneler öneriyor.benımde öğrendiğim adresse Türkiyenin en büyük ilaç firması ABDİİBRAHİM'in gebelikle ilgili yazısındaydı..yani konu komşudan duyma laflar değil..Ha dediğin doğru işe yarar yaramaz bilemiyorum..Herkesde işe yaramayabilir ama (son) haftalarda kullanılmasında sorun olmadığını düşünüyorum..
dogrudur o zaman canim, ben bu konularda biraz pipirikliyim, uhududu cayini, ananasi filan duydum da digerleri de doktorlarin onerdigi birseyse sorun yok tabi
teşekkür ederim cnm =) çok heyecanlıyım ama korku daha ağır basıyor genel anestezi olacak hayrlısıyla annemle eşime ameliyata girerken benle göz teması kurmayın sakın dedim =( yarın sabah 8de gideceğim hastaneye bakalım nezman alırlar ..gece 12 den sonra hiçbirşey yeme dedi oruçlu gibi gel dedi .. dua edin kızlar =)
ellerin niye bagli? bak ben bunu bilmiyodum, o zaman haklisin tabi canim, epidural cok hassas bir uygulama, Allah korusun riski de buyuk ehil ellerde yapilmazsa, hayirlisi neyse o olsun insallah, saglikla alalim da bebegimizi kucagimiza, gerisi muhim degil:)
dogrudur o zaman canim, ben bu konularda biraz pipirikliyim, uhududu cayini, ananasi filan duydum da digerleri de doktorlarin onerdigi birseyse sorun yok tabi
bende fransadayim burdaki ebelerde tavsiye ediyor frambuaz cayini haftalardir iciyorum ama hic etki etmiyor
gunde en az 15 hurma yiyorum
fazladan karanfil ve ada cayida iciyorum
1 saat tempolu yuruyus
6 kat merdiven inip cikiyorum ama kizimda abisi gibi nazli cikti
gozun aydin canim .. darisi basimiza insallah
Canım bende anlamadım yazdım tekrar bakarsın
Hasta danışmanları aynı katta kime sordan gösterir bide bEnim kendi danışmanım var her gittiğimde o buluyo beni saolsun telefonlada arayıp sorar arada:)
Aminnn canım hepimize inş çok stresliyim bennnnoğlumun adı ÖMER EYMEN olcak inşşş:)
Siz ne koycaksınız?
teşekkür ederim cnm =) çok heyecanlıyım ama korku daha ağır basıyor genel anestezi olacak hayrlısıyla annemle eşime ameliyata girerken benle göz teması kurmayın sakın dedim =( yarın sabah 8de gideceğim hastaneye bakalım nezman alırlar ..gece 12 den sonra hiçbirşey yeme dedi oruçlu gibi gel dedi .. dua edin kızlar =)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?