2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

Sali gunu doktora gidicem su magnezyum olayini bir sorayim bakalim. haftalardir sancilarim var demissin ne zaman basladi sancilarin birde asagiya inmedi derken daha kanala mi girmedi yoksa donmedi mi?

kan ve idrar testi istedi cnm ...inşallah iyi olur psikolojim off !!

36. haftada zaten ahududu çayına günde 3 bardakla başlıyabılırsın 38 den sonrada 7-8 bardak diyorlar hiç bir sorunda olmaz..dedğin gibi belkide kendin doğurursun bebeğini cok daha ıyı olur bence ıyı dusunmussun..bu arada hiç araştırdın mı bebekdeki böbrek sorunu yuzunden sezeryan olmak illa gerekiyormuymuş..başka doktora felan gittin mi bide boşuna sezeryan olma..amnıyon sıvın fazla yada az mı?genelde bebekdeki bobrek sorunu bu şekilde anlaşılıyorda ondan sordum..bu arada ben yarın aktarı arayıp sanada haber veririm hemen..

Canım allahım kolaylıkla kurtasın senide inşallah dularım seninle olacak nasılsın şu an heyecanlı mısın kaçta girceksin sabah?

Benimle ilgili degerlerin hepsi gayet iyi ama UPJ darligi denen bir rahatsizliktan supheleniyorlar ve bu hergecen hafta ilerliyor. Ilerleme fazla olursa cocugu sezeryanla almayi dusunuyorlar mecburi degil herhangi bir mudahale etmek de degil amac tam teshisi koyup biran once bobregin zarar gormesini engellemek adina bunun daha uygun olabilecegini dusunuyorlar.
Dopler ile anladilar 23. haftada ilk kez ve her iki haftada bir kontrole gidiyorum sirf onun takibi icin. Iki kadin dogum doktoruna bir de cocuk nefrologu professorune gittim hepsi hemfikir bu konuda. bu hafta belli olacak hersey, insallah durumu ilerlemez de ne zaman isterse o zaman gelir.
Insallah senin aktarda bizim cay vardir, haberini bekliyor olucam

Açıkçası ben düşünmedim kordon kanı aldırmayı nedenleri ise..Ailemizde kanser hastası yok..ayrıca cok pahalı bır işlem,doğum anında özel ekip geliyor ve göbek bağı kesilmeden önce kanını alıyorlar. bu işlem bile 3000-4000liralarda..ayrıca bu kan özel koşullarda saklanıyor..bunun içinde yıllık bir para ödüyorsun kan bankasına..ve allah korusun ciddi bir hastalığı oldu, kordon kanındaki kök hücre üretimi için yurtdışına gönderiliyor Türkiyede bu yapılamıyor diye biliyorum..ki bizim bi aile dostumuz böbrek hastası kök hücresi israile gitti 150.000 lira ödedi.yani kısaca pahalı bi işlem ha bu arada en önemlisi bu kordon kanı sadece 15 yıl saklanabılıyor..ha paran fazlasıyla varsa yaptır tabi:) ama cokda gerekli olduğunu şimdilik düşünmüyorum sonuçta yetişkinlerden de kök hücresi alınabılınıyor..

canim eger tedirgin olduysan beslenmesine bak, bebeklerde en onemli iyi hal gostergesi beslenmedir, kendiliginden acikip uyaniyo ve iyi emiyosa sorun yok demektir ama emzirmek icin hep sen uyandirmak zorunda kaliyosan o zaman bekli bir sarilik baslangici olabilir, bir doktoruna danisirsin, sarilikli bebekler cok uykuya megilli olurlar

canim tavsiye etmem, rahim kaslarini fazla zorlamamak lazim, uzanmak, asilmak, fazla gerinmek iyi degil hamilelikte

Varmı bişi cnm sende bende gaz gibi kasılmalı agrılarım hafif hafif başlıo sabah hadtaneye gidiorum dr cagırdı

hadi hayirlisi canim, guzel haberlerini bekliyoruz

merhabaaa herkese ben dogum yaptim eve geldiiiimm daha dogrusu geldik. :)))

hosgeldin canim, Allah anali babali saglikla buyutmeyi nasib etsin, tebrikler:))

dogrudur canim da doktorunun genel anesteziye yonlendirmesi tuhafima gitti benim, yani epiduralle bebegin ilk agladigini duysan, dogar dogmaz yanina alsan, hicbir anini kacirmasan daha guzel olmaz mi?

Assyamm; ben de hem ahududu hem de franbuaz olarak sordum yapraginin cayini bulman mumkun degil dedi aktarlar. Ama diger karisimi ilk defa duyuyorum, Cemen suyu ne ola ki?

kizlar bence hic girmeyin oyle seylere, meyve caylari tamam belki ama onun tozu bunun otu ne olur ne olmaz, bilimsel hicbir dayanagi yok, eger vucut hazirsa dogum siz ne yaparsaniz (ya da yapmazsaniz) yapin basliyor, eger hazir degilse de catlasak da patlasak da olmaz, hele de hurma en masumu, ben tum hamileliklerimde ilk gunden son gune kadar yedim, hem de oyle sayiyla filan da degil, ne kadar yiyebildimse:)) bayilirim hurmaya:)) keske bu soylenenler etkili olsa da yiyip icip kossak doguma ama olmuyo ne yazik ki:)

Hımm çok geçmiş olsun canım..ama biraz araştırma yaptım gerçek tanı için hastanın idrarı alınması gerekiyormuş..biliyorsun ki gebelikte bir çok teşhis fos cıkabılıyor. benım arkadasımın cocuguna şeffaf bağırsağı var dediler kalbı delik dediler hiç biri çıkmadı..çünkü bebek bi şekilde ilerde bunu düzeltebılıyor..umarım senın bebişde en kısa zamanda düzelir ki ben hiç bişi çıkmayacağını düşünüyorum..be yarın aktar için hbr veririm sana..

OZAYUS, valla açıkçası bu tarz bitkilerden hiç korkmuyorum çünkü insanlığın milyonlarca yıldır kullandığı,faydası zararı net bişekilde artık kanıtlanmış bilinen otlar meyveler..zaten bunları avrupada kaçyıldır kullanıyorlar ve hastaneler öneriyor.benımde öğrendiğim adresse Türkiyenin en büyük ilaç firması ABDİİBRAHİM'in gebelikle ilgili yazısındaydı..yani konu komşudan duyma laflar değil..Ha dediğin doğru işe yarar yaramaz bilemiyorum..Herkesde işe yaramayabilir ama (son) haftalarda kullanılmasında sorun olmadığını düşünüyorum..

dogum öncesı hastanede kan sayımı yapılacakmıs eger sınırın altında cıkarsa hastene degerlerıne göre,kan istiyolarmış

Kizlar artik sayili gunlerimiz kaldi
Sagsaglim alsak kucagimiza minnaklarimizi
Benim kizimin keyfi yerinde gununde gelecek hatta gununu belki gececek yaramaz
Carsamba gelsede doktora gitsek bakalim bir gelisme var mi 2 haftadir 2 cm acilma ile geziyorum ,

ben 2 sene oncesi oglumun hamilelliginde 42. haftam bittigi icin sunni sanciyla dogumum baslatildi ..
6 saat sonra acilmam 5 cm olunca epidural aldim .. belimden assagasini hic hissetmedim, ne sanci ne birsey ..
ozellikle bacaklarim kutuk gibiydi ..hatta acilmam cok yavas oldugu icin mesanemi bosaltmam gerekiyordu ama ben inanin cisimi bile yapamadim, tam 3 kez sonda takildi ..sonra acilma 10 cm olunca doktorun yardimiyla ancak ikinabildim cunku hic sanci hissetmiyordum .. sonra bebisin kafasi biraz buyuk olup kemige takilinca ve kalbi 14 saat sunni sanciya dayanmayinca acil sezeryana alindim .. belimdeki epiduralin icine farkli bir ilac verdiklerini soyediler .. sezeryana girdigimde hic birsey hissetmiyordum ama uyaniktim ..

fransada 37. haftada hastaneden anesteziyi yapacak doktorla randevu alip gorusmeye gidiyorsun bu mecburi bi gorusme
bi kac basit kan testi yaptirtiyor, diyabet gibi genetik hastaliklarinin olup olmadigini soruyor ve sadece bel cukurunu eliyle muayene ediyor ..
cok risklerinden bahsediyorlar epiduralin ve kensinlikle sana bir kagit imzalatmadan o igneyi yapmiyorlar ..
bende asiri migde bulantisi yapmisti .. ve aylar suren bel agrisinida yadigar birakmisti .. ama herseye ragmen sunni sanci gibi bir seye dayanabilmek icin epidural sart arkadaslar ..

ben 41. haftadayim canim
37. haftaya kadar bacak kramplarim yuzunden magnezyum almistim .. sonra doktorumuz rahim kasilmalarinida engelleyebilir magnezyum deyince biraktim ama bebisden hala ses seda yok

bende fransadayim burdaki ebelerde tavsiye ediyor frambuaz cayini haftalardir iciyorum ama hic etki etmiyor
gunde en az 15 hurma yiyorum
fazladan karanfil ve ada cayida iciyorum
1 saat tempolu yuruyus
6 kat merdiven inip cikiyorum ama kizimda abisi gibi nazli cikti

merhabaaa herkese ben dogum yaptim eve geldiiiimm daha dogrusu geldik. :)))

gozun aydin canim .. darisi basimiza insallah

Canım allahım kolaylıkla kurtasın senide inşallah dularım seninle olacak nasılsın şu an heyecanlı mısın kaçta girceksin sabah?

teşekkür ederim cnm =) çok heyecanlıyım ama korku daha ağır basıyor genel anestezi olacak hayrlısıyla annemle eşime ameliyata girerken benle göz teması kurmayın sakın dedim =( yarın sabah 8de gideceğim hastaneye bakalım nezman alırlar ..gece 12 den sonra hiçbirşey yeme dedi oruçlu gibi gel dedi .. dua edin kızlar =)

ay canim yat dinlen diyecegim ama bu gece seni uykuda tutmaz .. ilk bebeginse sayet insan daha bi heyecanli oluyor .. yarin inan ameliyattan cikinca bambaska bi dunyaya uyanacaksin, hayat bambaska olucak, ilk gunler belki sezeryanin verdigi zorlukla birsey anlamayacaksin ama sonra seni mukemmel gunler bekliyor ..
ameliyata girerken aglamamaya calis, ben epidural sezeryan oldum oglumda uyaniktim esim yanimdaydi mukemmeldi ama genel anesteziyle apandist ameliyati oldum aglayarak girmistim ve aglayarak ciktim o yuzden aglamamaya calis ..
simdiden hayirli olsun insallah bebisin

evet daha demın okudum bır arkadas yazmıs yasadıklarını cıddı bı uygulama epıdural ve bızım ulkede yenii...amelıyatlarda zaten eller boşta olmuyor yan tarafta sedyenın yanındaki sedyede oluyor oraya baglıyorlar ve serum takılı oluyor amelıyat sırasında hareket etmemesı ıcın hersey olabılıyor sonucta amelıyat bu hepsınde oluyor rutin..

Canim Rabbim sag saglim kucagina almayi nasip etsin heyecan doruktadir
Ben heyecandan olurdum belli olsaydi tarihim :)

canim sen de baya ugrasiyosun anlasilan, ben de yuruyus yapmaya calisiyorum ama bu hamileligimde pelvik kemigimde korkunc bir agri basladi, son iki aydir cekiyorum, sanki ozel bolgenin etrafindaki tum kemiklerim kirilmisda ben onlarin ustunde yuruyomusum gibi, agliycak gibi oluyorum cogu zaman, oturunca kalkmak, yatakta sagdan sola donmek azap, bir de yine ozel bolge tamamen sis, balon oldu artik, ilk iki hamileligimde hic yasamadigim tecrubeler bunlar, o yuzden cok zorlamak istemiyorum, hepimiz icin hayirlisi, insallah en yakin zamanda saglikla kavusuruz bebeklerimize

canım mesajın gözükmüyor malesef.. sadece yanıtladığını söylediğin mesaj gelmiş. ????????????

hasta danışmanları.. benim öyle bir danışmanım olmadı hiç.. bu doktorun yanındaki kızı demiyorsun değil mi? muayeneden önce kayıt yaptırdığımız kızlardan mı yoksa??

ismi çok güzel maşallah... :) desene adaş olacaklar :) biz de Ömer Esad düşünüyıoruz inşallah..

yaa bu arada suna hanımın doğuma girmeme ihtimali beni strese soktu.. kaç gündür onu düşünüyrm. gece olursa ya da pazar günü rast gele ilk kez gördüğüm doktorun doğurtacak olması beni tedirgin ediyor. halbuki ben bu ihtimali hiç düşünmemiştim, kendi doktorum giriyordur diyordum (((((( ekstra ücret ödense de girmiyor muymuş, sordun mu??

Allah yardimcin olsun canim, ay ben de heyecanlandim simdiyarin kavusuyorsun bebisine ne guzel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…