2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
valla bende ağdayla alıyım dedim olmadı göremiorum acıyor terlıyorum ağdayı cekemıyorum:)) eşime aldırttıyım dedeim yapamıyorda tam ,saçını başını yolucaktım acıdan:)) ben yaptım az bucuk sonra sınırlendim kendi kendime s.çarım dedim böyle işe kasıklarımı aldım biraz şekilli olsun die:) makata doğru olan yeri aldım diğer yerleri makasla baya kısalttım..aman doğumda bi kere görücek sonra elvada doktora:)) sonra ebelerle konustum yine içime sinmedi,boşuna uğrasıyorsun doğururken isterse oran dunyanın en çirkin yeri olsun hıc umrunda olmucak tuylerını kısalt yeter dedi bizler neler neler görüyoruz dedi içim rahatladı biraz olsun..kuaforede gitmek istemiorum belkı daha hızlı yapar ama dayanamıyorum acıya..kan bu bolgeye cok fazla pompalandıgından daha hassas oluyormuş galıba bıde köfte gibi şişmiş zaten aman neyse almadım bende artık..

iyi akşamlar kızlar..bugün doğum haberi gelmemiş sanırım,anneler vakit bulamadı demekki kuzularını sevmekten

benim kasıklarım ve belim hafif hafif ağrıyo ama doğum sancısı şeklinde değil..nişan ya da su da yok,beklemedeyiz kısaca

gelsin oğlum artıkkk

maşallah size canım. oğluşun kilosu çok iyi. sağlıcakla kucağına alırsın inşallah...

az kalmış canım senin de. biraz daha sabret kuzucuk geleceği zamanı çok iyi biliyordur...

çok korkuyoruz ama büyük bi kısmımız inş bebıslerımızı bu hafta kucağımıza alıcaz cnm bunu dusunmeye calısıorum bende telaslandıgımda hepsı gecıcek ıns korkmayalım sondayı bayıldıktan sonra takarlar belkı rıca edersın.

aynen bende senın gıbı düşünüyorum kısa olsun yeter şimdilik fazladan acı cıkartmayalım kendımıze agdayla falan..

ben bı arkadasımla konustum sonda mecburı degıl taktırmayabılırsın dedi bilmiyorum faydası oluyormu acaba

sevgili arkadaşlar yorumlarınızı okuyup takip ediyorum sık sık, yazmaya fırsatım olmuyor pek ama...

kendi yaşadıklarımdan da bahsedeyim.
şu temizlik meselesi... az bir bölgeye şöyle arkalara doğru, ağda yapayım dedim, vücut alışkın değil, pişik oldum resmen, pişman oldum. bugüne kadar makineyle sıfıra yakın alıyordum zar zor kendim. bazen kesmiyodum değil kendimi, ama gene de idare ediyodum. ağda hiiç iyi bir yoldeğil bence. birbuçuk hafta sonra çatı muayenem yapılacakmış, hazırlıklı olayım diye kendimi paralamanın anlamı yok. bir gün öncesi artık eşime ince bir temizlik yaptırırım, gene keserek ama, yok bi daha ağda mağda. şişti derim ya ): assyamma katılıyorum yani.

iki hafta kaldı göya doğuma ama bende sancı mancı hiçbir şey yok. nstler temiz. sadece geçen haftanın kontrolunde suyumun biraz azaldığını söyledi doktor. iki gün önce de söyle az bir şey su geldi benden. ama farkında değildim. çamaşırın fazlasıyla (akıntı olmayacak kadar fazla) ıslanmış olduğunu gördüm. su sızması gibi bir şey olabilir emin değilim. ilk defa başıma geldi. doktora gitmedim ama. çünkü bebek hareketlerine güvendim. azalmamıştı. iyi mi yaptım bilmiyorum. inşallah sıkıntı olmaz. üç gün sonra randevum var gene. bir sorun olmaz insallah.

ben de sabırsızlanıyorum. doğum nasıl bir şey sancısı nasıl bir şey acaba... her şeyin iyi olacağına çok güveniyorum. normal doğum olacağına inanıyorum. yürüyüş yapıyrum gün aşırı, bir arkadaş bu sitede zeytinyağı sürdüğünü söylemişti perineye. onu yapıyorum. iyi gelir diye umuyorum.

sizin var mı bu perineyle ilgili yöntemleriniz, masaj yapıyorsanız kaç dk? ben sürüp çıkıyorum ya yağı. uzun uzadıya esnetmem lazım mı acaba?

evet canım çok az kaldı, nasıl geçti 9 ay hiç anlamadım, ama şu günler geçmiyo o ayrı.

bana 18 i diyo dr. normal düşündüğümüz için suyum yada nişanım gelirse ve ağrım olursa gel dedi dr.

sen de bi çok şey hazırlamış olmalısın, biçok planın vardı. neler yaptın? :))

Merhaba herkese,Biz de hala bekleyenlerdeniz.Tansiyon çıktı hap kullanıyorum. Yarın kontrolümüz var bakalım.

Canım sana girmiyorsun diye birşey demeyeceğim. Şurda cumaya kadar çalışıp 11 Martda doğuran sanırım teksin. Helal sana
Ya sorma bende 1 gecelik 1 pijama almıştım. Bu hafta geceliği 2 ye çıkardım. Canım gününüzü almışsınız çok sevindim. Meriçimin gelmesine 7 güncük kalmış

Benimde sezeryan tarihim belli oldu. 18 Mart spinal olmasına karar verildi. Bizim tüp olduğu için sezeryan düşünmüştük ama kızım birde dönemedi. Artık kilodan dönemiyor. Ağır kanlı mı olacak ne Dur yaptıklarımdan bir resim ekleyeyim.

Şeker ağacımız,
gül suyumuz (mevlüt için hazırladık)
peçetelik koyacağız.
yalama şekeri aldım onu tül ile süsleyip kızımın adı yazan etiketler koydum. (hastaneye gelen misafirlerin çocukları için)
Beyaz olan servis tabağına kızımın adı ve d.tarihi yazılı çıkolatalar koyulacak.
Birde resimde olmayanlar var
kapaklı cam kavanozu süsledik marsmelow aldık onu koyucaz.
İsminden yatak başı baner yaptık.
Birde en severek yaptığım beşik süsümüz var.
:))

Eklentiler

• $1.webp
    26,4 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:
dogum sonrası hastanede kaç gun kalmak şart sezeryan olunca...bazı makaleler okudum ıkıncı gun cıkanlar oluyormus,tek gece yani eger gaz cıkardıysan sorun yokmuş galiba...siz neler bılıyorsunuz kızlar???

sezeryanda lavman şartmı acaba??veya sonda takılması???

dogum sonrası hastanede kaç gun kalmak şart sezeryan olunca...bazı makaleler okudum ıkıncı gun cıkanlar oluyormus,tek gece yani eger gaz cıkardıysan sorun yokmuş galiba...siz neler bılıyorsunuz kızlar???

Canım benim hastane hem sonda hem lavman yapıyor.

Canım dediğin doğru mutlaka 1 gece kalınıyor ama bazı hastaneler 2 gece kesin oluyor. Mesela benim 2 gün kesin

bebişin sağlıklı olsun da uykusuzluk hiç önemli değil bence. sarılığını atlatmıştır umarım yavrucun.
ne güzel yaaa ben de kavuşmak istiyorum artııııkk..

ay ay ayyy papatyamız pıtırcıklarına kavuşmuş mu bakıyım. gözün aydın tatlım. Allahım analı babalı büyütmek nasip etsin inşallah.
ağlamamak elde mi canım ya onlar senin canın canın.
doğum sırasındaki tavsiyelerin için de ayrıca teşekkürler.

günaydın son 2 gün arkadaşlar perşembe suni sancı verilecek ve ben acayip korkuyorum neden bizim sancılar kendiliğinden başlamadı ki :44::44: inş sezeryana dönmez benim doğum dua edin ne olur

ben de bugün bu durumdan korkmaya başladım. dr. 2 haftaya gelmezse suni sancı vericez, yada şekli müsait olmazsa sezeryana alırız dedi. ben istemiyorum sezeryan. dedim ne erken ne geç olsun, zamanında gelsin. hayırlısı hepimiz için. senin için de böylesi daha iyi olucak demek ki. dua et canım bol bol.

ben de varım canım normali bekleyen. adanamı merak ediyoruz hepimiz, sesi soluğu çıkmadı. gerçi daha ,lk günü. inşallah sorunsuz kavuşmuştur bebişine..
seni ve bebeğini takmama gibi durum olduğunu sanmıyorum canım, sen psikolojik olarak alıngan dönemdesin. üzme kendini. herşeyin başı sabır.

seninle aynı durumları yaşıyoruz. evde yalnız olmayı tercih edenlerdenim. hatta misafiri sevmeme rağmen şu son günlerimde beni ziyarete gelenlerden skıldım desem yeridir.
şu tuvalete çıkma hissi beni bıktırdı artık. özellikle şu geceleri alttaki ağrıdan sağa sola dönemiyorum. aynen oturunca bişey yok.
az kaldı canım biraz daha sabretmek gerek.

bendeeeeeeeeee...

demek günün aldın canım. çok sevindim adınaa..hakikaten dediğin gibi benimki de gününde gelirse aynı gün doğurmuş olucaz.maşallah kilosu çok iyiymiş. biz daha küçüküz.. maşallah maşallah.
hazırlıklarını, kendini, eşini herşeyi ayarla artık o güne.. :))

gözün aydın tatlım. Allah sağlıklı günlerde analı babalı büyütmek nasip etsin. gözlerin dolmaması mümkün mü? o güzel duyguyu Allahım bu güzel annelere nasip etmiş. hayırlı uğurlu olsun bebişin.

bebişini kucağına alan diğer tüüüüümmm annişleri tebrik ediyorum. Allah hepinizin yavrusunu korusun, sağlıklı günlerde huzurla büyüsünler.

hepiniz öpüldünüz...

Canım benim hastane hem sonda hem lavman yapıyor.

Canım dediğin doğru mutlaka 1 gece kalınıyor ama bazı hastaneler 2 gece kesin oluyor. Mesela benim 2 gün kesin

sezeryanda lavman gereklımı kı bılmıyorum neye göre karar verıyorlar buna acaba??genelde özeller iki gece dıyor galıba oda ücreti için..

ben bı arkadasımla konustum sonda mecburı degıl taktırmayabılırsın dedi bilmiyorum faydası oluyormu acaba

Cok kesin konustu anestezi uzmani. Eve geldim netten sonda neymis baktim ve korktum. Zaten saat 10 bucuga kadar ac olacagim susuz olacagim ne sondasi bu. Annem de birak taksinlar diyo. Dogumdan sonra yerinden kalkamazsan ise yarar diyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…