Cok kesin konustu anestezi uzmani. Eve geldim netten sonda neymis baktim ve korktum. Zaten saat 10 bucuga kadar ac olacagim susuz olacagim ne sondasi bu. Annem de birak taksinlar diyo. Dogumdan sonra yerinden kalkamazsan ise yarar diyo.
sevgili arkadaşlar yorumlarınızı okuyup takip ediyorum sık sık, yazmaya fırsatım olmuyor pek ama...
kendi yaşadıklarımdan da bahsedeyim.
şu temizlik meselesi... az bir bölgeye şöyle arkalara doğru, ağda yapayım dedim, vücut alışkın değil, pişik oldum resmen, pişman oldum. bugüne kadar makineyle sıfıra yakın alıyordum zar zor kendim. bazen kesmiyodum değil kendimi, ama gene de idare ediyodum. ağda hiiç iyi bir yoldeğil bence. birbuçuk hafta sonra çatı muayenem yapılacakmış, hazırlıklı olayım diye kendimi paralamanın anlamı yok. bir gün öncesi artık eşime ince bir temizlik yaptırırım, gene keserek ama, yok bi daha ağda mağda. şişti derim ya ): assyamma katılıyorum yani.
iki hafta kaldı göya doğuma ama bende sancı mancı hiçbir şey yok. nstler temiz. sadece geçen haftanın kontrolunde suyumun biraz azaldığını söyledi doktor. iki gün önce de söyle az bir şey su geldi benden. ama farkında değildim. çamaşırın fazlasıyla (akıntı olmayacak kadar fazla) ıslanmış olduğunu gördüm. su sızması gibi bir şey olabilir emin değilim. ilk defa başıma geldi. doktora gitmedim ama. çünkü bebek hareketlerine güvendim. azalmamıştı. iyi mi yaptım bilmiyorum. inşallah sıkıntı olmaz. üç gün sonra randevum var gene. bir sorun olmaz insallah.
ben de sabırsızlanıyorum. doğum nasıl bir şey sancısı nasıl bir şey acaba... her şeyin iyi olacağına çok güveniyorum. normal doğum olacağına inanıyorum. yürüyüş yapıyrum gün aşırı, bir arkadaş bu sitede zeytinyağı sürdüğünü söylemişti perineye. onu yapıyorum. iyi gelir diye umuyorum.
sizin var mı bu perineyle ilgili yöntemleriniz, masaj yapıyorsanız kaç dk? ben sürüp çıkıyorum ya yağı. uzun uzadıya esnetmem lazım mı acaba?
Canım sana girmiyorsun diye birşey demeyeceğim. Şurda cumaya kadar çalışıp 11 Martda doğuran sanırım teksin. Helal sana
Ya sorma bende 1 gecelik 1 pijama almıştım. Bu hafta geceliği 2 ye çıkardım. Canım gününüzü almışsınız çok sevindim. Meriçimin gelmesine 7 güncük kalmış
Benimde sezeryan tarihim belli oldu. 18 Martspinal olmasına karar verildi. Bizim tüp olduğu için sezeryan düşünmüştük ama kızım birde dönemedi. Artık kilodan dönemiyor. Ağır kanlı mı olacak ne Dur yaptıklarımdan bir resim ekleyeyim.
Şeker ağacımız,
gül suyumuz (mevlüt için hazırladık)
peçetelik koyacağız.
yalama şekeri aldım onu tül ile süsleyip kızımın adı yazan etiketler koydum. (hastaneye gelen misafirlerin çocukları için)
Beyaz olan servis tabağına kızımın adı ve d.tarihi yazılı çıkolatalar koyulacak.
Birde resimde olmayanlar var
kapaklı cam kavanozu süsledik marsmelow aldık onu koyucaz.
İsminden yatak başı baner yaptık.
Birde en severek yaptığım beşik süsümüz var.
:))
Okunuşu:
Elem neşrah leke sadrek; ve vâdana anke vizrekelleziy enkada zahrek; ve refâna leke zikrek. Feinne meâl usri yüsren inne meâl usri yüsra. Feizâ ferağte fensab ve ilâ rabbike fergab!..
Anlamı:
Biz senin göğsünü açmadık (basiyretini genişletmedik) mi?.. Belini büken yükü üzerinden almadık mı?.. Nâmını yükseltmedik mi?.. Kesinlikle her güçlükle beraber bir kolaylık vardır!.. Hiç şüphesiz her güçlükle beraber bir kolaylık vardır. Öyle ise, işlerinden kurtulunca diğerine başla; Rabbine yaklaş!..
bir duada ben ekleyeyim bunu da okuyalım bol bol
Rabbi yessir ve la tüassir Rabbi temmim bil hayr
Anlamı:rabbi kolaylaştır yüsr, zorlaştırma, rabbi hayırla tamama erdir" demektir
sevgili arkadaşlar yorumlarınızı okuyup takip ediyorum sık sık, yazmaya fırsatım olmuyor pek ama...
kendi yaşadıklarımdan da bahsedeyim.
şu temizlik meselesi... az bir bölgeye şöyle arkalara doğru, ağda yapayım dedim, vücut alışkın değil, pişik oldum resmen, pişman oldum. bugüne kadar makineyle sıfıra yakın alıyordum zar zor kendim. bazen kesmiyodum değil kendimi, ama gene de idare ediyodum. ağda hiiç iyi bir yoldeğil bence. birbuçuk hafta sonra çatı muayenem yapılacakmış, hazırlıklı olayım diye kendimi paralamanın anlamı yok. bir gün öncesi artık eşime ince bir temizlik yaptırırım, gene keserek ama, yok bi daha ağda mağda. şişti derim ya ): assyamma katılıyorum yani.
iki hafta kaldı göya doğuma ama bende sancı mancı hiçbir şey yok. nstler temiz. sadece geçen haftanın kontrolunde suyumun biraz azaldığını söyledi doktor. iki gün önce de söyle az bir şey su geldi benden. ama farkında değildim. çamaşırın fazlasıyla (akıntı olmayacak kadar fazla) ıslanmış olduğunu gördüm. su sızması gibi bir şey olabilir emin değilim. ilk defa başıma geldi. doktora gitmedim ama. çünkü bebek hareketlerine güvendim. azalmamıştı. iyi mi yaptım bilmiyorum. inşallah sıkıntı olmaz. üç gün sonra randevum var gene. bir sorun olmaz insallah.
ben de sabırsızlanıyorum. doğum nasıl bir şey sancısı nasıl bir şey acaba... her şeyin iyi olacağına çok güveniyorum. normal doğum olacağına inanıyorum. yürüyüş yapıyrum gün aşırı, bir arkadaş bu sitede zeytinyağı sürdüğünü söylemişti perineye. onu yapıyorum. iyi gelir diye umuyorum.
sizin var mı bu perineyle ilgili yöntemleriniz, masaj yapıyorsanız kaç dk? ben sürüp çıkıyorum ya yağı. uzun uzadıya esnetmem lazım mı acaba?
Bildiğim kadarıyla ameliyatlarda bütün kasların gevşemiş oluyor..yani hiç biri iş yapamıcak durumda bu nedenle mesanen ve bağırsakların dolu olursa dışarı atılma durumu cok yuksek cunku bunu engellıcek kasların çalışmamakta..e bu da kötü bir durum olucağı ıcın lavman buyuk ıhtımalle zorunludur dıe dusunuyorum..sezeryanda lavman gereklımı kı bılmıyorum neye göre karar verıyorlar buna acaba??genelde özeller iki gece dıyor galıba oda ücreti için..
masalalhhh rabbım hayrlısı ıe kurtarsın ıns.bende bebek sekerı yapaıcam ama otrdugum yerde bulqmdım tul vs.istoç a bakmayı dudsunuyorum bakalım.şeker hamurlu kurabıye yapmayı bnde dusunuyorum ama arkadsım bana dugunumde bı sepet yapmıstı:) tarıfı aldım ama seker hamurunu nasıl ayarlayacan onu cozemedım pek....kontrolden geldim şimdi. bebişim çok şükür 2960 gr oldu. tam tamına sata göre 2 haftamız kaldı. ama doktorumuz 7-8-9 martta yurt dışında olucakmış ya, canım sıkıldı, ya o zaman sancım gelirse diye sormadan o yardımcısının ilgileneceğini söyledi. gece kıramplarım arttı kızlar, bel ağrısı ona keza. taşıyamıyorum artık bebeişimi, gelsin artık diyorum. ama azıcık daha durusn, çünkü evi kaldırdım resmen, çarş.temizlik var evde.
ya kızlar bebek kuabiyesi hamurumu hazırladım. bi siteden buldum tarifi. ama hamuru dolapta 30 dk değil de 2.5 saat dinlendirince, şimdi taş gibi olmuş, yumuşayınca açıcam inşallah.
ha kurabiye haricince bebek şekeri hazırladım kızlar, hani şu badem, a.fıstık, üzümlü renk renk draje şekerler varya anlardan aldım, pembe tüle sarıp kurdele ile bağladım, güzel oldu valla.
geçmişe dalıcam şimdi, en çok papatyayı merak ettim. cuma doğuma girecekti bakalım ne yapmış.
masalalhhh rabbım hayrlısı ıe kurtarsın ıns.bende bebek sekerı yapaıcam ama otrdugum yerde bulqmdım tul vs.istoç a bakmayı dudsunuyorum bakalım.şeker hamurlu kurabıye yapmayı bnde dusunuyorum ama arkadsım bana dugunumde bı sepet yapmıstı:) tarıfı aldım ama seker hamurunu nasıl ayarlayacan onu cozemedım pek....
seker hamurunu hazır mı aldın nasıl yaptın yaa bnde ıstıyorum cok zor degıl dıo arkadsım ama yınede marselow larlada yapılıomus ma zor acılıomus..ben de daha yeni bitirdim kurabiyelerimi,şeker hamurunu merdaneyle üst üste 3 yufka konulmuş gibi kalınlıkta açıp,sadece bir damla suyla kurabiyeye yapıştırdım,inanın tadı da görüntüsü de çok güzel oldu,ben de tarifi butik kurabiye sitelerinden bulmuştum....
dogum sonrası hastanede kaç gun kalmak şart sezeryan olunca...bazı makaleler okudum ıkıncı gun cıkanlar oluyormus,tek gece yani eger gaz cıkardıysan sorun yokmuş galiba...siz neler bılıyorsunuz kızlar???
Herkese iyi akşamlar.
Kızlar son ayda kontrollere ne sıklıkta gidiyorsunuz?
selam kızlar bi kaç sayfanızı okudum da ne güzel bebişine kavuşanlar olmuş hayırlı olsun, dogum yapacaklara da Allah yardım etsin inşallah..
ben de temmuz yada haziran annesi olucam inşallah. sizlere bi sorum var ya kaç kilo aldınız?
ben 6. ayın içindeyim, bu son 3 haftadır 3 kilo almışım
böyle haftada 1 kilo alırsam sonuna kadar hesaplamak bile istemiyorum.
yemeklerimde bi değişiklik yok normal yiyorum
acaba vitamin ve demir haplarından mı kaynaklanıyor. şişliğim falan da yok..
cevap veren olursa tşk ederim valla bebişler sağlıklı olsun da yine de canım sıkılıyor kilo olayına..
Herkese merhaba
Bugun bana suni sancı verilecekken dün gece aniden hastaneye yatıl yaptım sancılarım başlamıştı .akşam birden sabah 9a kadar cektiğim sancılar epifuralın gec takılmadı sonucu tamamen açılıncaya kadar sürdü.bu sabah 9.29 da bal oğlumu normal doğumla kucagıma aldım.dünyada eşi benzeri olmayan bir duygu..darısı başınıza
Bu aralar topikte kimsecikler olmuyo hep yalnızım
Canım çok sıkılıyo ne güzel burda vakit geçiriyodum ama artık herkes doğurdu bebeği ile uğraşıyo ben ne zaman doğurucam yaaa gerçekten son günler çok sıkıcı bitmek bilmiyo
Sabaha kadar oturuyorum zaten bari oğlum gelseydi de onunla ilgilenseydim
Affff allahım afffffff
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?