2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Cok kesin konustu anestezi uzmani. Eve geldim netten sonda neymis baktim ve korktum. Zaten saat 10 bucuga kadar ac olacagim susuz olacagim ne sondasi bu. Annem de birak taksinlar diyo. Dogumdan sonra yerinden kalkamazsan ise yarar diyo.

doğum sonrası için dıyorlar ama zaten bıkac saat sonra ayaga kaldırıyorlarmış o zaman gıdılebılır belkı bazıları yapmıyomuş gelmıyomus zaten ne bıleyım canım anlamadım bende istemıyorumm...lavman da yapıcaklarsa onuda ıstemıyorum hiç aslında...
hatta 1 gece kalıp eve dönmek istiyorum

ben de bugün ağdamı yaptırdım. 2 hafta var ama belki erken gelmek ister diye düşündüm. ama eskisinden az acı çektim bu kez. yaptırırken ağdayı sürmeden pudra sürdürün, o zaman nemini alarak daha az acı çekiyorsunuz.

seninle doğumumuz aynı gün görünüyo. ama su hiç gelmedi bende. zaten dr. bugün suyun yatağı ıslatacak kadar çok gelirse gitmemi söyledi. yani sıkıntı yok seninki sadece bi sızıntı olmalı.

ben de normal doğum istiyorum, yürüyüş falan iyi yapıyosun da şu zeytinyağı sürme olayını sordum doktora bugün. sakın öyle şeyler yapma dedi. sanırım enfeksiyon kapmaması için söyledi. bence sen de bi danış da öyle yap derim.

çok beğendiiiiimm. peçetelik ve gülsuyunu hiç düşünmemiştim. iyi fikir. ben de yapacağım kurabiyelerin yanında bebek şekeri hazırladım. renkli draje şekerleri tüllere sarıp kurdeleledim. beşik için cibinliğini süsledim. hastane yatağının dört tarafı için tül hazırladım, boncuklarla süsledim.yazılarımız, balonlarımız derken süslemelerimiz de tamam sayılır.
inşallah canım herşey istediğin gibi olur, böyle şeyleri hazırlarken çok mutlu oluyorum, umarım bebişlerimiz ilerde kıyletimizi bilirler. annişlerini üzmezler..

Efendimiz şöyle tavsiye buyurmuştur:
l- Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle Önce Âyete’l-Kürsî okunur sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur:

"İnne rabbekümüllahüllezı halekas semavati vel erda fı sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasısev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemın"
(A`raf suresi 54. ayet)

Anlamı :

Gerçekten sizin Rabbiniz altı günde gökleri ve yeri yaratan sonra arşa istiva eden Allah`tır. Gündüzü durmaksızın kendisini kovalayan geceyle örten güneşe aya ve yıldızlara kendi buyruğuyla baş eğdirendir. Haberiniz olsun yaratmak da emir de (yalnızca) O`nundur. Alemlerin Rabbi olan Allah ne yücedir. (A`arf suresi 54)

Okunuşu:
Elem neşrah leke sadrek; ve vâda’na anke vizrekelleziy enkada zahrek; ve refâ’na leke zikrek. Feinne meâl usri yüsren inne meâl usri yüsra. Feizâ ferağte fensab ve ilâ rabbike fergab!..

Anlamı:
Biz senin göğsünü açmadık (basiyretini genişletmedik) mi?.. Belini büken yükü üzerinden almadık mı?.. Nâmını yükseltmedik mi?.. Kesinlikle her güçlükle beraber bir kolaylık vardır!.. Hiç şüphesiz her güçlükle beraber bir kolaylık vardır. Öyle ise, işlerinden kurtulunca diğerine başla; Rabbine yaklaş!..

kızlar bu duaları küçük bir kağıda yazdım,okuyorum hep doğumda da inşallah okumak istiyorum,sizlerle paylaşmak istedim.

iyi akşamlar herkese televizyonda bişey olmayınca herkes nette bakıyorum da çok kalabalık bugün maşallah,
şafak 7 bizim inşallah arkadaşlar yarın bebişi de görmeye gideceğiz bakalım nasıl yavrucak bugün bir arkadaşıma gittim 5 gün oldu doğum yapalı kızı öyle tatlı öyle tatlı ki melekler gibi uyuyor bizimkiler hala yuvada :)

bu da cok kısa diğerlerini sıkıntılı anımızda kağıttan okumak zor olabilir,bunu kolayca ezberleriz,anlamı da cok güzel:
DUA:
Rabbiyesir vela tuassir Rabbi temmim bil-hayır
ANLAMI:
Rabbim işimi kolaylaştır, güçleştirme, Rabbim bu işi hayırla tamamla!

bir duada ben ekleyeyim bunu da okuyalım bol bol

Rabbi yessir ve la tüassir Rabbi temmim bil hayr
Anlamı:rabbi kolaylaştır yüsr, zorlaştırma, rabbi hayırla tamama erdir" demektir

Misafirlerdi falan dı Finlandiya derken giremedim buralara
Ama doğurmamaışsın ya seeennnn
E hadi bakalım normal doğuma inşallahhhhh

bir duada ben ekleyeyim bunu da okuyalım bol bol

Rabbi yessir ve la tüassir Rabbi temmim bil hayr
Anlamı:rabbi kolaylaştır yüsr, zorlaştırma, rabbi hayırla tamama erdir" demektir

:)kesinlikle:)tv de bi şey yok...herkes burda...ve zamanlamamız aynı...allahım kolaycacık doğum yapmayı nasip etsin...benim annem bana doğum yaparken eve gelen ebeye cay demlemiş,banyo yapmış,iki saatte fit:)3.800 gr doğmuşum,adet sancısı gibiydi diuor,inşaallah biz de öyle oluruz...

selam kızlar bi kaç sayfanızı okudum da ne güzel bebişine kavuşanlar olmuş hayırlı olsun, dogum yapacaklara da Allah yardım etsin inşallah..

ben de temmuz yada haziran annesi olucam inşallah. sizlere bi sorum var ya kaç kilo aldınız?
ben 6. ayın içindeyim, bu son 3 haftadır 3 kilo almışım

böyle haftada 1 kilo alırsam sonuna kadar hesaplamak bile istemiyorum.
yemeklerimde bi değişiklik yok normal yiyorum
acaba vitamin ve demir haplarından mı kaynaklanıyor. şişliğim falan da yok..

cevap veren olursa tşk ederim valla bebişler sağlıklı olsun da yine de canım sıkılıyor kilo olayına..

Ya zaten doktoru bir kere görücek oranı bitti gitti sonra..Aman ben neler düşünürken doktora iyi görünmek için kendimi parçalıyamıcam valla..Olmuyor ne yapim yani ağda yapamıyorum,yaptıramıyorum:)) dediğin gibi mümkünatı yok bende yapmam ağda.Ha bu arada aklıma gelmişken, annemin istanbulda bir dr.u vardı prof. o söylemişti anneme hep söyler. vücuttaki kılların cok buyuk onemı olduğunu ozellıkle kasıkla ve koltuk altındakı ..o bolgenın nefes almasını ve ter bezlerının çalışmasını dengelıyormus die soylemıstı bu da bi bahanemiz olsun hani:))
Bu arada suyum gelmiş demişsin ama nerden anladın çünkü bazen ufak çiş sızıntısıyla karıştırılabiliniyormuş yada akıntın sulu bi şekilde gelebiliyor..yada kesende üst kısımlardan sızıntı yapmış..sızıntı şeklinde gelmiş amnıyonsıvın yani..istersen eğer bunun için eczanelerde pedler var.bir gün boyunca bi tanesini kullanıyorsun ve renk değişikliğine göre sıvı mı idrar mı anlayabılıyorsun cnm..ben almayı unuttum hala, benımde şüphelendiğim noktalar var zaman zaman..bu arada sıvın bıraz azalmışsa muhakkak su içimini 3litreye cıkar hele sızıntın cıkarsa daha cok ıhtıyacın olucak bıde bosuna yeterince su içmediğin için bebek erken gelmesin..

sezeryanda lavman gereklımı kı bılmıyorum neye göre karar verıyorlar buna acaba??genelde özeller iki gece dıyor galıba oda ücreti için..
Bildiğim kadarıyla ameliyatlarda bütün kasların gevşemiş oluyor..yani hiç biri iş yapamıcak durumda bu nedenle mesanen ve bağırsakların dolu olursa dışarı atılma durumu cok yuksek cunku bunu engellıcek kasların çalışmamakta..e bu da kötü bir durum olucağı ıcın lavman buyuk ıhtımalle zorunludur dıe dusunuyorum..

Herkese merhaba
Bugun bana suni sancı verilecekken dün gece aniden hastaneye yatıl yaptım sancılarım başlamıştı .akşam birden sabah 9a kadar cektiğim sancılar epifuralın gec takılmadı sonucu tamamen açılıncaya kadar sürdü.bu sabah 9.29 da bal oğlumu normal doğumla kucagıma aldım.dünyada eşi benzeri olmayan bir duygu..darısı başınıza

masalalhhh rabbım hayrlısı ıe kurtarsın ıns.bende bebek sekerı yapaıcam ama otrdugum yerde bulqmdım tul vs.istoç a bakmayı dudsunuyorum bakalım.şeker hamurlu kurabıye yapmayı bnde dusunuyorum ama arkadsım bana dugunumde bı sepet yapmıstı:) tarıfı aldım ama seker hamurunu nasıl ayarlayacan onu cozemedım pek....

ben de daha yeni bitirdim kurabiyelerimi,şeker hamurunu merdaneyle üst üste 3 yufka konulmuş gibi kalınlıkta açıp,sadece bir damla suyla kurabiyeye yapıştırdım,inanın tadı da görüntüsü de çok güzel oldu,ben de tarifi butik kurabiye sitelerinden bulmuştum....

seker hamurunu hazır mı aldın nasıl yaptın yaa bnde ıstıyorum cok zor degıl dıo arkadsım ama yınede marselow larlada yapılıomus ma zor acılıomus..

dogum sonrası hastanede kaç gun kalmak şart sezeryan olunca...bazı makaleler okudum ıkıncı gun cıkanlar oluyormus,tek gece yani eger gaz cıkardıysan sorun yokmuş galiba...siz neler bılıyorsunuz kızlar???

benim hastanemde normal doğumda bir gece sezeryanda 2 gece kalınıyo, çevremde duyduğum biçok hastanede de böyle...

Herkese iyi akşamlar.
Kızlar son ayda kontrollere ne sıklıkta gidiyorsunuz?

35. haftadan itibaren her hafta...

ben geçen haftaya kadar 24 kilo almıştım çok da artırmadım senin dediğin gibi yediklerimi, ama sonuçta hareketler azalıyo onun da etkisi var, vücut da su topluyo, biraz da yapısal sanırım...

ne güzel maşallah canım hayırlı olsun güle güle büyüt bebeğini darısı başımıza...

Bu aralar topikte kimsecikler olmuyo hep yalnızım
Canım çok sıkılıyo ne güzel burda vakit geçiriyodum ama artık herkes doğurdu bebeği ile uğraşıyo ben ne zaman doğurucam yaaa gerçekten son günler çok sıkıcı bitmek bilmiyo
Sabaha kadar oturuyorum zaten bari oğlum gelseydi de onunla ilgilenseydim
Affff allahım afffffff

Canım oturan sadece sen değilsin bende öyleyim hamileliğim boyunca hiç bir sıkıntım olmadı bir haftadır diş ağrısından çektiğim kadar
Uyutmuyor malesef mg. küçük olan ağrı kesici içiyorum yarım yarım ...
Ben uyumayınca oğluşumda huzursuzlanıyor kıpır kıpır
Sabahlayacağız herhalde

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…