Bilmiyorumki canım hiç dr acılman var yokdemedi..doplerle bakıyo,ultrason ile su seviyesine bakıyo bi de nst sonucuna bakıyo 3günde bir..sonra hersey yolunda beklicez diyo gönderiyo..
Salı günü yine rutin kont olacak sanırım o zaman bakar..ya da yok acışma fln bişey demediğine göre..ama vajinal muayene ile açılma varmı diye bakıyosa hiç öyle muayene de etmedi catı kntrolü dışında
Senin varmıymış açılman bi de senin sat a göre son tarihin neydi?[/QUOT
Canim giremedim kac gundur.bwnim de cati disinda muayene etmedi.sen ne yaptin.benim sata gore son gunum 14uydu
merhaba kızlar, sunni sancıyı sormuşsunuz ancak görüp cevap yazabiliyorum. benim suyum çok azaldığı için sunni sancı verip 36. haftada doğum yaptırdılar. sabah saat 10'da serumla sunni sancı almaya başladım. yattığımda hiç açılmam yoktu. sancıyla birlikte yavaş yavaş açılma başladı. öğleden sonra 3buçuğa kadar hiç sancı hissetmedim, sonra yavaş yavaş ağrılar başladı. açılma 6cm kadar olunca doktor suyumu getirdi. ondan sonra çok şiddetlendi sancılar, saat 4buçuk felandı, 18:30'da doğuma girdim (bu saate kadar kolumda serumla hep sancı aldım) ve 18:55'te kızım doğdu. yani toplamda 9saat sürdü sancı almam ama 4saat felan sancı hissettim. bütün gün boyunca saat başı alttan açılma muayenesi yapıldı, ve saat başı nst ye bağlanıp sancı kontolü yapıldı. başka sormak istediğiniz birşey varsa cevaplayabilirim.
alıntı yapamadım ama bebeği sarılıp olup sürekli uyuyan arkadaşım mutlaka uyandır bebeği. aç aç yattıkça değer yükselebilir. bizimki sarılık olduğunda öğlen bir uyudu, geceye kadar uyandıramadık, sonunda alıp hastaneye götürdük, değeri yükselmiş yatırdılar hastaneye. 15saat yoğun bakımda kaldı. sonra düştü neyseki de çıkardık ama sonra uyanmasa bile mamayı zorla yedirdik. çok şükür toparladı. birde sarılık için ilaç veriliyormu ki, bize vermedi doktor. sadece aç kalmasın, emmiyorsa bile mutlaka mama verin dedi.
bizde bebeği göbeği düşmeden yıkadık. doktor yıkayabilirsiniz dedi, 8.günde yıkadık bizde. zaten 9.günde göbeği düştü. maşallahı var bizim kızın hiç ağlamıyor yıkarken, gözlerini açıp bakınıyor, kafasını yıkarken bile gözlerini açmaya çalışıyor canım. ama hep annemle yıkadık, annem bu hafta gidiyor artık, yalnız kalıcaz kızımla, kendim nasıl yıkayacbakalım:)
Bugün de doğurmadım
her emzırmede tek memeyı kullaıyorsun değilmi?sonraki emzirmede diğer memeyle baslıyorsun o zaman...
saglık ocagından aradılarda bıraz bıraz ıkı memeden emzır gıbı bıseyler dedı kafam karıstı benımde...ben tek memeden emzırıyorum uyuyor sonra kalıkınca dıgerıyle emzırıyorum bılmeme doğrumu???15 20 dakıka falan emzırıyorum ona kalsa saatlere memede kalacak
Bilmiyorumki canım hiç dr acılman var yokdemedi..doplerle bakıyo,ultrason ile su seviyesine bakıyo bi de nst sonucuna bakıyo 3günde bir..sonra hersey yolunda beklicez diyo gönderiyo..
Salı günü yine rutin kont olacak sanırım o zaman bakar..ya da yok acışma fln bişey demediğine göre..ama vajinal muayene ile açılma varmı diye bakıyosa hiç öyle muayene de etmedi catı kntrolü dışında
Senin varmıymış açılman bi de senin sat a göre son tarihin neydi?[/QUOT
Canim giremedim kac gundur.bwnim de cati disinda muayene etmedi.sen ne yaptin.benim sata gore son gunum 14uydu
Cnm bende birazdan dr gidecegim,yarın da hastaneye giriş yapacagız ama suni sancı mı sezeryan mı bugün sanırım bilgi verecek.bi de sanırım bugün artık bakar acılma varmı fln diye. Ne nişam ne düzenli sancı baska da bişey yok bende yine :) havadisler öğleden sonra bende yani:))
dün dr gittim ve sat tıma göre 40+10 olduğumu öğrendim yani artık doğurmam gerek ama sancı,su,nişan hiçbirşey yok yani sezaryan yolu gözüktü çünkü bebeğimin başı hala midemin üstünde ve doğum kanalına girmemiş kendimi o kadar çok normal doğuma hazırlamıştımki bu beni yıktı çünkü sahipsiz olunca normal doğumda 2 günde kalkarım diyedüşünmüştüm şimdi işler değişti nasıl yaparım sonrasında ne olur hiç bilmiyorum şuanda sadece ağlamakla yetiniyorum yarın doğuma gidiyorum sahipsizlerin sahibine sığınarak
selam arkadaşalr..
40+2de olup da sancısı ağrısı olmayan ve doğuramayan biri olarak
sonunda yarın kuzuma kavuşacağım inşalalh..
doktorum artık beklemiyo ve yarına kadar kendi sancısıyla geldi geldi
olmadı yarın sabah sezeryana alacak
normal doğum çok isteyen biri olarak
sanırım nasip olmayacak her şeyde bir hayır vardır
diyorum ve doktorumun tavsiyesine uyacağım
suni sancı vermek istemiyor çünkü hiç açılmasız
sonu %90 sezeryana gidecek boşuna çekme diyor...
benım bebıs ılk zamanlarda 2 yada 3 saat uyuyordu sonra emıyordu bugunlerde saat bası falan uyanmaya başladı ve meme istıyor yoksa durmuyor bagırıyor bide cıglık atıyor...emzırıyorum 1 saat sonra tekrar nasıl yetısecem ben onun hızına süt yetecekmı bakalım...
kaç dakıka emzırmek gerekıyor ben tek memeden emzırıyorum 15 dakıka emzırırken meme degıstırmek mı en güzeli???
selam arkadaşalr..
40+2de olup da sancısı ağrısı olmayan ve doğuramayan biri olarak
sonunda yarın kuzuma kavuşacağım inşalalh..
doktorum artık beklemiyo ve yarına kadar kendi sancısıyla geldi geldi
olmadı yarın sabah sezeryana alacak
normal doğum çok isteyen biri olarak
sanırım nasip olmayacak her şeyde bir hayır vardır
diyorum ve doktorumun tavsiyesine uyacağım
suni sancı vermek istemiyor çünkü hiç açılmasız
sonu %90 sezeryana gidecek boşuna çekme diyor...
merhaba
bebegimin göbegi düşmesi geretigi gibi düşmemiş kalem ucu gibi bişi kaldı çocuk doktoruna götürdük panik yapacak bişey yok yakalım 2-3 seansda geçer dedi. yıkanınca inthap yaptıgını düşündüm yada çok ağladıgı için oldugunu düşündüm doktor alakası yok bazen olur böyle dedi. ilki bugün yapıldı allahtan can yakan bişey degilmiş cuma yine gidecez umarım biran önce geçer
sizin bebeklerinizdede oldumu böyle bişey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?