2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Herkesler bebişleri konuşuyoo ben hala göbişimi kıskanıyorum valla

Yalnız değilsin canım( nişan falan bi işaret yok ama son iki gündür öyle belim ağrıyo ki anlatamam nefes alınca bile ağrıyor ayakta duramıyorum. doğuma hazırlık deyip doktoru aramadım ama hata mı yapıyorum bilmiyorum belimin sol tarafının bu derece şiddetli ağrıması normal midir ki? Kime söylesem doğuma az kalmış onun işareti diyor ama bir yandan da işkilleniyorum (

allah ım ne olur yardım et biz dogurmayı bekleyıp de doguramayan anne adaylarına:??? (amiiinnn:)

cnm benim allah analı bablı büyütsün gzün aydın. bu arada cahilliğime verin ama indiksiyon ne ki ? ilk doğumun muydu 2 saatte doğmuş ne güzel kısa sürmüş darısı bize bende normal doğum çok istiyorum biraz anlatıp bizi cesaretlendirsene :)))

bendede durum aynı cnm hiç biişaret felan yok artık gelsin ne olur yaaa

allah ım ne olur yardım et biz dogurmayı bekleyıp de doguramayan anne adaylarına:??? (amiiinnn:)

aramızda 3 gün var sadece senin yazdıklarını okudukça ben strese giriyorum neden doğuramadım diye cnm:) ben kafamdan attım nasıl olsa gelcek o gün bir gün sen de kafandan at başka şeylerle ilgilen mesela mevlid yapcaksan ikramlarını düşün organize et vs. hepimiz doğurcaz inşallah merak etme:))

çok saol canım. evet ya bebişler hasta olmasın

aman sakın kaldırma o kabukları çok kötü olur uçları mikrop kapar da enfeksiyon olursa zaten emziremezsin. ayrıca netten araştır istersen ateş vs bir sürü şey yapıyor o enfeksiyon süt kanallarına geçiyo falan.. oynama bence

Kızlar yarın hast yatıyorm 2gun sıni sancı verilecekmiş,olmazsa sezeryan..

hayırlısı canım güzel haberlerle gel

hayırlı olsun allah analı babalı büyütsün

emzirmekten bahsedilmiş canlar kafanız karışmasın bebişlerimiz çok çabuk yoruluyor memede uyuyup kalıyor ilk zamanlar. sonrada hemen acıkıyor tabi. uyuduğunda ben gazını çıkarıyorum biraz yatırı kaldırıyorum falan sonra altını değiştiriyorum uyanırsa emziriyorum yoksa uykuya devam :) 2 saate takılmayın bence. nehirin 6 saat uyuduğu bile oldu ama kilo alımı normal. dr gelişimi geri kalmış sütün yetmiyo demeden mama vermeyin bence. bebiş emdikçe süt artıyıor mama verirseniz hem sütünüz azalır hem bebiş tembelliğe alışır biberon emmek daha kolay çünkü. bi de acıktığında hemen emzirin çünkü ağlamaktan da yorulup tekrar uykuya dalıyorlar aç kalmasın bebişleriniz.kendi memeyi bırakana kadar bekliyorum ben. çünkü emmek kadar bizim kokumuza sıcaklığımıza da ihtiyacı var onların. emmeden önce hazırlığımı yapıyorum wc ye gideceksem gidiyorum yanıma suyumu tv kumandasını telefonumu alıyorum sonra istediği kadar oturuyoruz o arada emiyo arada uyuyo :) ama o süre sonraları kısalıyo merak etmeyin. emdikçe sütünüz gelir hiç sıkılmayın o yüzden

göğüs ucu çatlakları çok fena ilk zamanlar hayatı zindan edebiliyo. bende de oldu tabi. hiçbişey işe yaramıyodu. sonra her emzirmeden sonra karbonatlı suyla silmeye başladım. kuruduğu zaman da e vitamini kapsülleri var ya onlardan iğneyle delip içindeki sıvıyı sürdüm 2 gün bile sürmedi iyileşmesi. mucize gibi geldi bana. iyileşene kadar bunu yaptım sonra da emdikten sonra temizleyip sütümden sürdüm kurumasını bekledim. kızlar sakın ıslakken kapatmayın o da çok çatlamasına sebep oluyo

e benden bu kadar bu günlük. yaramazım hasta halsiz emmek istemiyo sürekli uyuyo. güçsüz düşmesin diye emmediği zamanlarda sağıp veriyorum inşallah iyileşir de rahatlarım. inanın o ilk zamanlardaki saatlerce oturup emmesini beklemeyi özledim. nerdeyse hiç ememiyo çok halsiz

canım çok geçmiş olsun nei var bebeğinin geçmişi okuyamadım şimdi biraz bakabilirsem e malum bebekler ki benim ki çok uslu maşallah ama ne zaman netin başına otursam mırıldanmaya başlıyor :)çok geçmiş olsun inş ciddi bir şey yoktur

canım herseyım hazır beklıyorummm ben mılletın sorgu sualınden sıkıldım ya.

selalmaz nasılsın canım nasıl gidiyor ?

vallahi canım maşallah diyeyim çok uslu bir bebeşim var gaz sancısı yok bundan kaynaklanıyor galiba oğlumda beklediğimiz kadar tepki göstermedi her ne kadar küçük oyuncak arabasını falan yağmurun yüzüne koysada:)bir sıkıntım yok canımya kırkımızın çıkmasını ve havaların ısınmasını bekliyoruz kızımla dışarıya çıkmak için senin bebk hasta galiba canım neyi var kızın nasıl alışabildimi bebeğe gazsancısı devam ediyormu daha nehir in

gece uykularından bahsdilmiş ben her gün saat akşamları 11-12 civarında kızımın en son altını değiştiriyorum gece altını bile değiştirmiyorum ki uykusu açılmasın gece uyku düzeni güzel olsun diye sabahda saat 7de altını alıyorum uyansada uyanmasada benim meleğim çok uykucu öncelikle bundan dolayı akşamları zorla uyandırıyorum en az 2-3 saat uyanık kalmasını sağlıyorum ki gece sadece karnı açıktığı için uyanıp emip hemen uykuya dalması için gecede artık uyandırmıyorum ki sarılığımız yoktu ama ilk günlerde ilk 5 gün falan saat kuruyordum emzirmek için ama şimdi kendi ne zaman uyanırsa o zaman emziriyorum benim 2 . olduğu için çok zor gelmiyor ama ilk annelrimizi çok iyi anlıyorum artık büyüdükçe daha sık uyanacaklar ve artık insan çıldıracak gibi oluyor bizim oğlan hala geceleri uykumuzu böldüğü için biz alışıgız:)

ay maaşallah nazar deymesin :)

evet ya hasta oldu nehirim.. ablasından bulaştı ablası da kreşten getirdi.. şimdi bütün ev öksürüyoruz tabi en çok nehir etkilendi yatırınca daha çok öksürüyo balgam çıkarcam diye kusuyo halsiz emmek istemiyo genelde.. yarın başka bi dr a götürcez bakalım ne dicek.

gaz sancımız bitti çok şükür. arkadaş bi damla önermişti dr a sorduk yazdı o da kullanabilirsiniz dedi nehire çok iyi geldi yoksa halimiz haraptı vallahi çok gazlı sıpam

Merhabalar
Ben de hala tık yok kızlar.
Sancı mancı çok iyiym.Güya erken doğum tehlikesi vardı 2 aydır.Allahım hayırlısıyla kuucağıma almayı nasip etsin.Doğumu olacak herkese de Allah yardım etsin sağlıkla kavuşsunlar bebişlerine.

arkadaşlar 1 hafta önce bebeğin kilosu 3ü geçikti. doktor 4ü geçerse normal doğum yapamazsın dedi.o zamanda tahlil yapıp bana vitamin ve b12 hapı vermişşti.benim içindi. acaba bu haplar bebeğe hızlı kilo aldırır mı? normal doğum yapmak istiyorum ve bebeğe ekstradan kilo aldırcaksalar kullanmıcam bu hapları. sonuçta bu haplar benim eksik değerlerim için ama bebeğede bi etki yapıyo mudur? cevap verirseniz sevinirim.

hayırlı olsun Allah analı babalı büyütmeyi nasi etsin.İlk doğumun mu?Benim ilk olcak ve 3600-3700 civarı şuan korkuyorum.Normal doğum deneyeceğiz dedi doktorum.Zor muydu doğumun?

ikinci canım ama korkma birincide 3750 doğmuştu.doğumun bitince herşeyi unutacaksın.bak ben hemen normale döndüm.allah dayanamayacağımız acı vermiyor.

günaydın bayanlar
bugün oğlum 5 günlük oldu birbirimize alışmaya çalışıyoruz.çok mızmız değiliz ve çok fazla gaz sancımızda yok.
kızlar bişi sorucam oğlum çok güzel emiyo şükür bir sorunumuz yok emmede...fakat benim sütüm çok yoğun geliyo günde 5-6 kere üst değiştiriyorum şakır şakır sütüm akıyo bu normalmi sizce...birde oğlum çok kaka yapıo..bu yeteri kadar doyduğunu gösterirmi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…