gel canım biz göbişlerimiz konuşalım :) beni görenler karnın yukarda hala doğuma var diyorlarHerkesler bebişleri konuşuyoo ben hala göbişimikıskanıyorum valla
Amiiiinnnnnn :)allah ım ne olur yardım et biz dogurmayı bekleyıp de doguramayan anne adaylarına:??? (amiiinnn:)
benim daha azalmadı 9.gün bugün bide doktor bana purinol diye bi ilaç verdi suda eritip içiyorum onunda etkisi varmı bilmem ödemleri atıcak demişti.
Masallah. Sutun bebegine yariyor cok kaka yapmasi bunu gosterir. Gogus pedi kullan ben kullaniyorum. Ne yiyip ne iciyorsun sutun icin. Biz de yapalim.günaydın bayanlar
bugün oğlum 5 günlük oldu birbirimize alışmaya çalışıyoruz.çok mızmız değiliz ve çok fazla gaz sancımızda yok.
kızlar bişi sorucam oğlum çok güzel emiyo şükür bir sorunumuz yok emmede...fakat benim sütüm çok yoğun geliyo günde 5-6 kere üst değiştiriyorum şakır şakır sütüm akıyobu normalmi sizce...birde oğlum çok kaka yapıo..bu yeteri kadar doyduğunu gösterirmi?
merhaba kızlar... bugun bebısımın bıraz ateşını farkettımölçtum 36.5 falan cıktı sadece alnında var ateş aslında bı ara düşüyor sonra gene cıkıyır sanki
gel canım biz göbişlerimiz konuşalım :) beni görenler karnın yukarda hala doğuma var diyorlarbu gidişle çıkar çıkmaz okula yazdırcaz heralde.bakalım yarın doktor kontrolümüz var ne diycek.
Amiiiinnnnnn :)
emzirmekten bahsedilmiş canlar kafanız karışmasın bebişlerimiz çok çabuk yoruluyor memede uyuyup kalıyor ilk zamanlar. sonrada hemen acıkıyor tabi. uyuduğunda ben gazını çıkarıyorum biraz yatırı kaldırıyorum falan sonra altını değiştiriyorum uyanırsa emziriyorum yoksa uykuya devam :) 2 saate takılmayın bence. nehirin 6 saat uyuduğu bile oldu ama kilo alımı normal. dr gelişimi geri kalmış sütün yetmiyo demeden mama vermeyin bence. bebiş emdikçe süt artıyıor mama verirseniz hem sütünüz azalır hem bebiş tembelliğe alışır biberon emmek daha kolay çünkü. bi de acıktığında hemen emzirin çünkü ağlamaktan da yorulup tekrar uykuya dalıyorlar aç kalmasın bebişleriniz.kendi memeyi bırakana kadar bekliyorum ben. çünkü emmek kadar bizim kokumuza sıcaklığımıza da ihtiyacı var onların. emmeden önce hazırlığımı yapıyorum wc ye gideceksem gidiyorum yanıma suyumu tv kumandasını telefonumu alıyorum sonra istediği kadar oturuyoruz o arada emiyo arada uyuyo :) ama o süre sonraları kısalıyo merak etmeyin. emdikçe sütünüz gelir hiç sıkılmayın o yüzden
göğüs ucu çatlakları çok fena ilk zamanlar hayatı zindan edebiliyo. bende de oldu tabi. hiçbişey işe yaramıyodu. sonra her emzirmeden sonra karbonatlı suyla silmeye başladım. kuruduğu zaman da e vitamini kapsülleri var ya onlardan iğneyle delip içindeki sıvıyı sürdüm 2 gün bile sürmedi iyileşmesi. mucize gibi geldi bana. iyileşene kadar bunu yaptım sonra da emdikten sonra temizleyip sütümden sürdüm kurumasını bekledim. kızlar sakın ıslakken kapatmayın o da çok çatlamasına sebep oluyo
e benden bu kadar bu günlük. yaramazım hasta halsiz emmek istemiyo sürekli uyuyo. güçsüz düşmesin diye emmediği zamanlarda sağıp veriyorum inşallah iyileşir de rahatlarım. inanın o ilk zamanlardaki saatlerce oturup emmesini beklemeyi özledim. nerdeyse hiç ememiyo çok halsiz
Masallah. Sutun bebegine yariyor cok kaka yapmasi bunu gosterir. Gogus pedi kullan ben kullaniyorum. Ne yiyip ne iciyorsun sutun icin. Biz de yapalim.
Atesi normal ki. Benim bebis de oyle. 36,5 normal.
koltuk altından ölçtüm ben ama alnını öpüyorum bana sıcak geliyor baya bi daha ölçerım az sonra
günaydın bayanlar
bugün oğlum 5 günlük oldu birbirimize alışmaya çalışıyoruz.çok mızmız değiliz ve çok fazla gaz sancımızda yok.
kızlar bişi sorucam oğlum çok güzel emiyo şükür bir sorunumuz yok emmede...fakat benim sütüm çok yoğun geliyo günde 5-6 kere üst değiştiriyorum şakır şakır sütüm akıyobu normalmi sizce...birde oğlum çok kaka yapıo..bu yeteri kadar doyduğunu gösterirmi?
merhaba kızlar... bugun bebısımın bıraz ateşını farkettımölçtum 36.5 falan cıktı sadece alnında var ateş aslında bı ara düşüyor sonra gene cıkıyır sanki
Saol canım inşallahcok gecmiş olsun hemen iyileşir inşallah...bizim bebişinde bıraz ateşi var sankigenzinde bıde hırıltısı var sanki genzi dolu gibi burun damlası vermıstı hastanede doktor yenıdoganlarda genız tıkalı olabılıyormus...daha 12 günlük çok küçük ateşi olması üzdü beni....6 saat uyuyormus senın bebegınde benımkı uyudugu zaman ben oturup aglıyorum neden uyanmıyor diye,2 saatte bır emzırmek konusu çok söyleniyor uyandıramayınca üzülüyorum gündüz saat başı kalkıyor ama gece uzun uyuyor bızımkı....
Hayırlı olsun canım allab analı babalı büyütsün inşallah güzel emmeye de başlarkızlar bnde pazartesi 12 15 te doğm yaptım suni sancıyla ..epidural oldum sancılarımı azaltmadı bile ama doğum anı çok kolay geçti doktorum şaşırdı epiduralle bu kdr düzgün ıkınma yapanı ilk defa görüyorum diye çünkü uyuşmadım :) aslnda bebeğim mina deniz 3330 grm doğdu 53 cm boyu şimdi pek ememiyor :) iki kere azıcık mama verdim böyle işte emme konusu sıkıntılı biraz
Vucutlari daha sicak oluyor. Ben kafasindan olcuyorum her gun. 36 kusur cikiyor atesi.
Burun tikanikligi benim bebisde de var. okyanus suyu tonimer le ve burun aspiratorusle temizliyorum. Baya rahatliyor bebegim. Sana da oneririm.
canım rabbım hayrlı evlad eylesın rabbım kolaylık versın sunı sancı nasıl dı agrın cok oldu mu?bırde gununu ne kadar gectın de sunı sancı ıle oldukızlar bnde pazartesi 12 15 te doğm yaptım suni sancıyla ..epidural oldum sancılarımı azaltmadı bile ama doğum anı çok kolay geçti doktorum şaşırdı epiduralle bu kdr düzgün ıkınma yapanı ilk defa görüyorum diye çünkü uyuşmadım :) aslnda bebeğim mina deniz 3330 grm doğdu 53 cm boyu şimdi pek ememiyor :) iki kere azıcık mama verdim böyle işte emme konusu sıkıntılı biraz
günüm geçti derken sonunda dün gece suyum geldi.2de hastaneye gittim.indiksiyon taktılar gece 4te 4090 gr normal doğum yaptım ve aynı gün öğlen hastaneden çıktım.darısı tüm bekleyen arkadaşların başına.
bende doktorun verdıgı damlayı kullanıyorum aspıratorlede cekıyorum ama pek bişey cıkmıyo bıraz daha asagıda herhalde tıkanıklıgı belkı basındakı ateşte o yuzden cıkıyordur...sarılıkta gecmedı hala ne zaman gecer doktor sana bısey dedımı??
selam canım inşallah sıkıntısızca kucağına alırsınbende doğurmayanlardanım.dün çatı muayenem vardı.doktor normal doğurabileceğimi söyledi. milim açılma yok cumartesi bi daha cağırdı.ne sancı ne su ne nişan hiç bişey.38.hafta bitince belki doğururum diye evi temizletmiştim ev yine kirlendi.ben doğurana kadar kaç temizlik daha yapıcam acaba
selam canım sarılık kızımda da varslm mart ayının güzel anneleri...
benim bebişim bugün6 günlük oldu hala göbeği düşmediği için banyo yaptırmadık. dün kontrolü vardı doğum yaptığımız gün randevu vermişlerdi kan tahlili yapıldı. sarılık çıktı bebeğimde dr. sık sık emzir geçer dedi. ayrıca 2 saatten fazla uyutma uyandır emzir dedi.
biri banyo yaptır diyo diğeri göbeği düşmeden yaptırma diyo. biri 2 saatte uyandır diyo biride aman sakın uykusunu bölme huysuz olur acıkınca zaten kalkar diyo ( en fazla uyuduğu zaten 2 buçuk saat 3 bile tam olmuyor) benimde kafam karıştı hangisi doğru olan bilmiyorum. benim gibi böyle çekimser kalan oldumu napmalıyım ?
slm mart ayının güzel anneleri...
benim bebişim bugün6 günlük oldu hala göbeği düşmediği için banyo yaptırmadık. dün kontrolü vardı doğum yaptığımız gün randevu vermişlerdi kan tahlili yapıldı. sarılık çıktı bebeğimde dr. sık sık emzir geçer dedi. ayrıca 2 saatten fazla uyutma uyandır emzir dedi.
biri banyo yaptır diyo diğeri göbeği düşmeden yaptırma diyo. biri 2 saatte uyandır diyo biride aman sakın uykusunu bölme huysuz olur acıkınca zaten kalkar diyo ( en fazla uyuduğu zaten 2 buçuk saat 3 bile tam olmuyor) benimde kafam karıştı hangisi doğru olan bilmiyorum. benim gibi böyle çekimser kalan oldumu napmalıyım ?
bende bebeğimin göbeği düşmeden yıkamamıştımslm mart ayının güzel anneleri...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?