Birkac gune gecer demisti gecmedi hala sariligi. Gobegi de yakinda duser dedi ama o da dusmedi. 2 hafta sonra 1 aylik kontrolumuz var. o zamana kadar gecmezse ne diycek bakicaz.
Maaşallah canım ne güzel işte bol bol gelsin sütün :) bende de öyle oluyodu canım göğüs pedi kullanıyodum ben ama bu ara emmediği için azalıyor yavaştan. Doyuyodur canım merak etme emmese kaka da yapamaz. Ama hastaneden çıkarken dr kakayı değil çişi say demişti. Günde 8 den aşağı yaparsa aç kalıyor olabilirmiş
Canım 36.5 normal ki zaten olması gereken o. Senin yüzün terliyse çocuğunki sana sıcak gelir ama koltukaltı ölçümü doğrudur heralde. derece bozuk olabilirmi?
Saol canım inşallah
Nehir öyle her zaman 6 saat uyumuyor tabi ama uyuduğu zamanlar oldu biz de uyuduk diye farketmemişiz. Geceleri 4 saat falan normal bence. Benim kayınvalide ebe hemşire emeklisi. O da normal demişti bana
Hayırlı olsun canım allab analı babalı büyütsün inşallah güzel emmeye de başlar
selam canım inşallah sıkıntısızca kucağına alırsınbence temizlikle uğraşıp yorma kendini doğumla kan kaybıyla güçsüz düşeceksin zaten bence keyfini çıkarmaya bak uyu bol bol
selam canım sarılık kızımda da varemzirmek lazım canım sık-sık vee en fazla uyuduğunda 2 saati geçirmemek gerekiyor burnuyla oyna , ayaklarıyla topuklarıyla oynayarak uyandırmaya çalış yine uyanmazsa alt aç ya da kıyafet değiştir mutlaka uyanacaktır sarılık ilerlemesin diye sık-sık emzirmemiz lazım canım
olmazmı hiç ne yapsam bılemeden bende düşünüpduruyorum her konuda göbeği düşmeden yıkamadım ben bizimki 8. gün düştü...
kan tahlılı bızde yaptırdık sarılık cıktı 14 bizimki artarsa getır dedı doktor gönderdı arttıgını nasıl anlıcaksam degerlerı evde ölçememki...sık sık emzir dediler sarılıgın gecmesi için,sarılık uyku yaparmış galiba gece zor uyandırıyorum ben mesela kalkmak ıstemıyo cocuk aglatıyorum mecburen...gercı sarılıktan olur uyku dıyolar ama gunduz canavar gıbı saat başı memede gecede buyuk ınsan gıbı sabaha kadar uyur sıkıntısı yoksa...12 günlük olduk sarılık gecmedi henüz
canım aklıma şimdi geldi yazayım hemenn nemli bir bezle yüzünü sil oda işe yarıyor uyanacaktır mutlakadün hast. gelince emdi uyudu 2 saat olunca uyandırmaya çalıştık yapmadığımız kalmadı zorla uyandı bu seferde memeyi verdim 1 dakka emmeden uyudu uyandırdığıma değmedi. şimdi yine 2 buçuk saat oldu napsam bilemedim. ilk günler kalkıyordu ağlıyordu sarılık olduğundan beri uyuyor uyandırmakta zor oluyor inş. tüm bebeklerimiz kurtulurda şu sarılık faslından bir rahatlarız...
bizde daha yıkamadık bugün niyeti bozmuştum yıkayalım diye sonra baktım biraz daha kurumuş göbeği belki kısa sürede düşer diye vazgeçtim. kızımın sarılığı 8 çıktı bakınca anlaşılıyor ama iki gün önce farketmiştim burnunun üstü sapsarıydı. takip edicez artık yapacak bişey yok.
eşime diyorum eskiden sancılarım gelip gittikçe tlf. hatırlatma kısmına not alırdım dünden beride kızımın uyuyup kalktığı saatleri not alıyorum
rabbim tüm bebişlere sağlık sıhat nasip etsin....
çok sağol canım evet yaaa bayılmış gibi uyuyor çokkSarılık olanlar geçmiş olsun hemencik iyileşirler inşallah bol bol emzirin. Sarılık olunca halsizlikten uyanmıyorlar zorla uyandırmak lazım o zaman.
Yakari canım ben hep alından yada kulaktan ateş ölçer kullandım. Yani alnında olur koltukaltında olmazmı ateş hiç bilmiyorum
Biz de dr a geldik tahlil sonucu bekliyoz şimdi. Ciğerleri çok dolmuş dedi(
canım yaa geçmiş olsun inşallah hiçbir zararı olmamıştırşu anda bile elim titriyor kızlar bu gün ev işi yaparken biraz fazla dalmışım bebeğim salonda koltukta uyuyordu bende banyoyu temizliyordum benim oğlan oğlan dediğimde 3 yaşında sen bebeği kucağına al odasına götür içime doğdu bir bakayım dedim bir baktım bebek oğlanın kucağından pat yere düşütü yatagına götürüyormuş bebeği kaldıramadı yada beni görünce telşatan bebeği yere bıraktı o an ne kadar kötüydü yarabbim bebeğimi hemen emzirdim sağına soluna baktım keyfide yerinde kafayıda tutuyor düştüğü bir şey değil hem yüksek değil hemde daha bir şey olmaz ama bneim oğlan bebeği nasıl götürdü nasıl taşıdı daha biz bile alırken kucağımıza destekli alıyoruz kafasını ay hayatımdaki en kötü andı diyebilirim bir şey olmamıştır demikafasına falan
ay maaşallah nazar deymesin :)
evet ya hasta oldu nehirim.. ablasından bulaştı ablası da kreşten getirdi.. şimdi bütün ev öksürüyoruztabi en çok nehir etkilendi yatırınca daha çok öksürüyo balgam çıkarcam diye kusuyo halsiz emmek istemiyo genelde.. yarın başka bi dr a götürcez bakalım ne dicek.
gaz sancımız bitti çok şükür. arkadaş bi damla önermişti dr a sorduk yazdı o da kullanabilirsiniz dedi nehire çok iyi geldi yoksa halimiz haraptı vallahi çok gazlı sıpam
çok sağol canım evet yaaa bayılmış gibi uyuyor çokkeşim de bugün humana çayı aldı içeceğim çoğalsın sütüm diye
canım çok geçmiş olsun size de nasıl belirtisi vardı ki Nehir yeğeniminçabucak toparlanır inşallah acil şifalar dilerim
canım yaa geçmiş olsun inşallah hiçbir zararı olmamıştırhayret yaa nasıl aldı, taşıdı kucağında abisi bundan sonra daha dikkatli olmalısın tekrarlamaz inşallah abisi kucağına almayı
canım aklıma şimdi geldi yazayım hemenn nemli bir bezle yüzünü sil oda işe yarıyor uyanacaktır mutlakabebeğim alt açmaya gayet huylu olduğu için ben zorlanmıyorum pek sadece banyo yaptırdığımda uzunnn uyuyor uyandırmak işkence oluyorr bizde de 8.9 çıktı canım sarılık bu sonuç göbeğine kadar inmiş anlamına geliyormuş dr. öyle söyledi 15 gün sonra yineleyecekmişiz sonucu :18: veee bana dedi ki dr. senin bebeğinde geç başladı sarılık bu yüzden geç bırakır 2-3 ayı bulabilir dedi çocuğumda da aynen oldu dedi
Rabbim bir daha o endişeyi yaşatmasın canım tekrar çok geçmiş olsuncanım sorma şok oldum hareket etmeyen bir ebbeği bıraktığın yerde bulamamak o anı anlatamam aayyyyyoğlum nasıl aldın bbeği kucağına diyoruz ayaklarından kucaklıyor bebeği nasıl götürdü bilmiyorum
canımm evet şükürler olsun Azra yı aldım kucağıma amin canım benim ALLAH razı olsun o güzel dileklerin için aynı temennileri bende sana iletiyorumşifa cımm gosun aydın ınsll cnm benım melegıne kavustun ınsl darısı bıse ınsl cnm benım azra nı rabbım bagıslasın hayırlı evlat olsun ınsll aynı senenın annelerı olucagız ınsll bızde cok sukur ıyıyızz 7.aydan gun aldık bakalım cumay a kontrolumuz varr ınsl senn bebenın sarılıgıda gecer bır an once dıger annelerınkıde ınsll cnm saglıcakla ınsll ALLAH a emanetsınız
gözün aydın canım geçmiş olsun eğenim ve sen iyisinizdir inşallahUzuuun bir aradan sonra herkese merhaba cici annişler..:)
Bende kontrole gidip hastaneden çıkamayanlar kervanına katıldım...9 Martta dünyaya gelecek olan oğlum,27 Şubatta gelmek istedi..:)
Biraz sıkıntılı bir süreç geçirdik ama şuan için herşey yolunda...Rabbim isteyen herkese hayırlı zamanda hayırlı bebişler nasip etsin inşallah...Hepinize kolay gelsin diyorum ve hepinizin bebişlerini ellerinden kokulu kokulu öpüyorum ...:)
dün hast. gelince emdi uyudu 2 saat olunca uyandırmaya çalıştık yapmadığımız kalmadı zorla uyandı bu seferde memeyi verdim 1 dakka emmeden uyudu uyandırdığıma değmedi. şimdi yine 2 buçuk saat oldu napsam bilemedim. ilk günler kalkıyordu ağlıyordu sarılık olduğundan beri uyuyor uyandırmakta zor oluyor inş. tüm bebeklerimiz kurtulurda şu sarılık faslından bir rahatlarız...
bizde daha yıkamadık bugün niyeti bozmuştum yıkayalım diye sonra baktım biraz daha kurumuş göbeği belki kısa sürede düşer diye vazgeçtim. kızımın sarılığı 8 çıktı bakınca anlaşılıyor ama iki gün önce farketmiştim burnunun üstü sapsarıydı. takip edicez artık yapacak bişey yok.
eşime diyorum eskiden sancılarım gelip gittikçe tlf. hatırlatma kısmına not alırdım dünden beride kızımın uyuyup kalktığı saatleri not alıyorum
rabbim tüm bebişlere sağlık sıhat nasip etsin....
canım aklıma şimdi geldi yazayım hemenn nemli bir bezle yüzünü sil oda işe yarıyor uyanacaktır mutlakabebeğim alt açmaya gayet huylu olduğu için ben zorlanmıyorum pek sadece banyo yaptırdığımda uzunnn uyuyor uyandırmak işkence oluyorr bizde de 8.9 çıktı canım sarılık bu sonuç göbeğine kadar inmiş anlamına geliyormuş dr. öyle söyledi 15 gün sonra yineleyecekmişiz sonucu :18: veee bana dedi ki dr. senin bebeğinde geç başladı sarılık bu yüzden geç bırakır 2-3 ayı bulabilir dedi çocuğumda da aynen oldu dedi
Anneler birtane yaselam arkadaşlar
anneciğim pazartesi günü gitti
dün ve bugün oldukça zor benim için çok ağladım yalnız kaldım bebeğimlesizler nasılsınız herşey yolundadır umarım bebişlerinizi ve sizleri çok özledik ve öptük kocamannn
Deger soylemediler ki bize. Bizim de hic aklimiza gelmedi.evet gecmıyo bu sarılık 1 haftaya gecer dıyolar ama gecmedı halasızın deger kaçtı bzım 14 cıkmıstı belkı o yuzden uzun suruyodur gecmesi anlamadım bende..ama üzülüyorum
göbekte düşer elbet alkolle temızle kurut guzelce nemlı kalmasın belkı ondan kurumamıştır canım ya
şu anda bile elim titriyor kızlar bu gün ev işi yaparken biraz fazla dalmışım bebeğim salonda koltukta uyuyordu bende banyoyu temizliyordum benim oğlan oğlan dediğimde 3 yaşında sen bebeği kucağına al odasına götür içime doğdu bir bakayım dedim bir baktım bebek oğlanın kucağından pat yere düşütü yatagına götürüyormuş bebeği kaldıramadı yada beni görünce telşatan bebeği yere bıraktı o an ne kadar kötüydü yarabbim bebeğimi hemen emzirdim sağına soluna baktım keyfide yerinde kafayıda tutuyor düştüğü bir şey değil hem yüksek değil hemde daha bir şey olmaz ama bneim oğlan bebeği nasıl götürdü nasıl taşıdı daha biz bile alırken kucağımıza destekli alıyoruz kafasını ay hayatımdaki en kötü andı diyebilirim bir şey olmamıştır demikafasına falan
Masallah. Sutun bebegine yariyor cok kaka yapmasi bunu gosterir. Gogus pedi kullan ben kullaniyorum. Ne yiyip ne iciyorsun sutun icin. Biz de yapalim.
tmm kullanayım eşime aldırtayım bugün.aslında özel olarak bişi yediğim yok günde 3 kere yayla çorbası içiyorum.3 kase kadarda acıktıkça yoğurt yiyorum ve akşam yemekten sonra bir bardak rezene çayı içiyorum.sanırım faydasını görüyorum sende dene istersen...
bizimki pek bişeyede huylu degıl uyanmıyo uyansada ememeden dalıyor gene topugunu sıkınca canı yanıyo aglıyo bıraz emzırıyorum ancak o zaman ama 10 dakka falan...sızınde dusukmus bızım 14 cıktı sarılık.. öyle bıkac ay sürecekmıymıs baya fazlaymıs ya geç başladı ne demek??
Masallah. Sutun bebegine yariyor cok kaka yapmasi bunu gosterir. Gogus pedi kullan ben kullaniyorum. Ne yiyip ne iciyorsun sutun icin. Biz de yapalim.
tmm kullanayım eşime aldırtayım bugün.aslında özel olarak bişi yediğim yok günde 3 kere yayla çorbası içiyorum.3 kase kadarda acıktıkça yoğurt yiyorum ve akşam yemekten sonra bir bardak rezene çayı içiyorum.sanırım faydasını görüyorum sende dene istersen...
Evet deniycem. Sutumuz artsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?