2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Bebegim 15 gunluk oldu ve multitabs vitamine basladik. Ama bebegim kustu. 1 ml verin yaziyor. Annem de basimin etini yiyor 1 ml cok 0,5 ml ver diye. Aradim saglik ocagina sordum 1 ml verin diyor.
Sizler ne yaptiniz vitamini?

bu d vitamını ıcın verılen bır ılac sanırım bızım doktor bıze dvit dıye bı ılac yazmıs galıba recetesınde oyle nladım ama bu ılacta tehlıkelı maddeler varmıs galıba okudugum kadarıyla onu kullanmak ıstemıyorum bende

Canim hayırlı olsun. Allah herkese bole dogum nasip etsin.9ay 18 gun oldu.dun sancilarim ufaktan basladi.senin tarif ettigin gibi.insaallah ben de ve tum bekleyenler hayorli dogumlar yapar.hayirli saglikli bir omur diliyorum bebeginizle.

kusuyoruz bugun gene bıkac gundur yoktu ama bu sabah basladı gene kusmaya yedıgını cıkarıyor...bır cay kaşığı kusmalı yazıyordu bıyerde ama bızımkı baya bı çay kasıgı kadar cıkarıyor sizlerde nedir durum ???? beslenemıyor sanırım bebegım

Bugün de hastaneye gidip geri döndük 1cm'lik bile açılma olmaz mı ya yok... Haftaya tekrar çağırdı doktor sezaryen olma ihtimalim de var

herkese selam...
doğumu bekleyen çok az kişi kaldı sanırım..
allah kolay doğumlar nasip etsin..

benim gibi doğum yapanlar eskisi gibi sık giremiyor sanırım siteye.
bende günler nasıl geçiyor hiç anlamıyorum..daha dün gibi hatırlıyorum doğumumu.
işte 1 ayı doldurduk artık biz.
32 günlük oldukk..dün kontrolümüz vardı .
kalça çıkıklığı varmı diye baktılar ultasonda herşey yolunda çok şükür..
gelişimide güzel gidiyormuş..4400 gr olmuş.boyuda 55 cm. olmuş..
ikinci hepatit aşımızıda olduk...

inşallah sizdede durumlar iyidir..hepinizin yavruları sağlıklıdır..
allah acılarını göstermesinnn

oy oy maşallah, çok tatlı bu. Allah bahtını da kendisi gibi güzel yapsın, sağlıklı uzunnn ömürler versin inşallah...

kızım hiç emmiyordu, 2 gündür bağırış çağırış da olsa az az emmeye başladı. bugün 27günlük ve doğduğu günden beri yılmadan emzirmeye uğraşıyorum. meme verince görseniz biryerini kesiyoruz gibi çığlık çığlığa ağlıyor, 1saat uğraşıp pes ediyorum sonunda sağıp veriyordum ama ne olduysa dün ve bugün emmeye başladı. yine bağırıyoz tabiki, almak istemiyor, üstten ağzına mama akıtıyorum memeden geliyor sanıp emiyor bikaç defa, sonra yine çığlığa devam, yine mama ve bikaç kez daha emme vs. ama bu da birşey şimdilik, hiç almıyordu çünkü memeyi:) annem diyor, nasıl çocuk bu böyle, çocuk dediğin ağzına meme verince susar, bu meme verince bağırıyor:) gerçekten o kadar inatki, emmemek için saatlerce ağlıyor, kızarıp bozarıyor, işimiz var bu kızla...

benim bebeğim kusmuyor pek.doğduğundan beri 1 ay içnide 6-7 kere falan kusmuştur.
ama endişe etme.bebek bu kusar elbette..
sen emzirmeye devam et.besleniyordur bebeğin korkma..
hem emzirdikçe sütünde artar.o kussun sen bebeğini temizle otur yine emzir..
bide her emzirmeden sonra muhakkak gazını çıkarda yatır.
gazı çıkmayıncada rahatsız olup kusabilirlermiş bebekler.. :)

Cnm bebeginin burnu tikali olabilr mi? Belki o yuzden emmiyordur. Okyanus suyu ve burun aspiratoru oneririrm.

Cnm bebeginin burnu tikali olabilr mi? Belki o yuzden emmiyordur. Okyanus suyu ve burun aspiratoru oneririrm.

yok canım burnu açık, doktor vermişti okyanus suyu, kullnıyorum arada. burun aspiratörüde var, burnunda pislik görünce alıyorum ama bizimkinin derdi biberon, onu istiyor. biberonu verince hemen susup deli gibi emiyor onu...

sorma canım ya cok uzuluyorum senınkı bır ayda 6 7 kere kusmuş benım gün içinde nerdeyse o kadar kusuyor bazen
emiyo cıkarıyo mıdesı boşalıyo gene ağlıyo açlıktan başka bebeklerde de varmıdır acaba yoksa mıdesınde falanmı bı sorun vardır acaba???

Cnm kusmasi beslendigine isaret merak etme bizimkide cok kusuyo gecen tam doktorda kustu normal dedi doktor fazlasini cikariyomus..

arkadaşım öncelikle hayırlı olsun benim bebeğimde 11 günlük oldu ilk günler benimde sütüm gelmedi hemşire arkadaşlar vardı onlar yardıma geldiler bir kaba sıcak su koydular yanmamaya dikkat et iki küçük havluyu suya batırıp sıkıp göğüslerime sardılar her göğüs için 4-5 kere tekrarladılar göğüslerime hafif hafif masaj yaptılar biraz bir kaç gün böyle yaptım gelmeye başladı sık sık duş al duşta da masaj yap inş tez zamanda gelir sütün...

Cnm kusmasi beslendigine isaret merak etme bizimkide cok kusuyo gecen tam doktorda kustu normal dedi doktor fazlasini cikariyomus..

öylemi dersin canım ya...ne kadar kusması normalkı acaba bı yerde bır cay kasıygı dıye okudum ben,senınkı ne kadar kusuyor???

öylemi dersin canım ya...ne kadar kusması normalkı acaba bı yerde bır cay kasıygı dıye okudum ben,senınkı ne kadar kusuyor???

cnm benim kızımda kusuyor..hıçkırırken yerinden kaldırmamaya dikkat ediyorum ..
öyle 1 çay kaşığı falan değil baya kusuyor ..bebeklerin sırtınıda kendi sırtımızıda üşütmememiz lazım..hemen mideyi bozuyorlar

devit bizede sağlık ocağından verdiler..15 günlükken günde 3 damla başlanacakmış
ben yaza kadar kullanmayı düşünüyorum
yazın zaten direk güneş ışığından faydalanır kemikleri

sezeryanla doğum yapanlar dr size ne kadar ve hangi yöntemle korunmanız gerektiğini söyledimi ...dün kontrole gitmiştim soracaktım unuttum
ilk doğumumda sezeryan olduğum için 2 yıl hamile kalman yasak demişti doktorum ve 3 aylık iğne vermişti
size ne önerdi doktorunuz

canım kusması fazla emdiğindende olur bende çok emzirince kusar meleğim emdikten sonra ağlaması açıktığından değildir sen heterince emzirdikten sonra ağlıyorsa gene emmek istediğinden değil sizleri bilmem ama ben emzik veriyorum çok güzel emdikten sonra uykuya dalmayınca emzik veriyorum onu düşürünce bile hemen uyanıyor birde ben beşiklerdeki renkli renkli yanıp sönene lambalar varya ben onun faydasının görüyorum karnını doyurduktan sonra beşiğine yatırıp lambayı açıyorum onu izleyerek uykuya çok rahat dalıyor tavsiye ederimcanım gündüz neysede gece uyumayınca anne sarhoş gibi oluyor:)

benim durumda aynı cnm.viz 13 günlüğüz ama daha memeyi ağzına bile sürmüyor.çığlık çığlığa yada hemen uyuyor.mamayla besliyorum mecburen.ağır saarılık geçirdiği içinde korkuyorum aç kalmasın tekrar sarılığı yükselir diye ağlayınca hemöen mamayı veriyorum.bide benim kızım çok uyuyor 4-5 saatte uyanıyor.her mama verişte en az 2-3 saat uğraşıyoru uyuyor çünkü.nekadar topuğunuda burnunuda sıksam o am cırlayıp tekrar uykuya geçiyor.ne yapacağımı bilmiyorum.çok üzülüyorum.
maşallah maşallah.allah nazarlardan korusun.

kızlar sağma makinesi ne kullanıyosunuz bide memnunmusunuz
cnm ben e bebekten manuel pompa almştım onu kullanamadım.sonra eczaneden kraft süt sağma makinesi aldım.1 hafta oldu daha 1 kere sağdım.emiş gücü sıfır denecek kadar kötü. geri verip başka marka alayım dedim değiştirmediler.verdiğim parayada şarj olması için harcanan elektriğide değmiyor.yazık günah.keinlikle ve kesinlikle kraft almayın.kullanılmıyor çünkü

canım öncelikle işin gerçekten çok zor inş en kısa zamanda alır azda değil 27 günlük olmuşyaptığın yöntem çok mantıklı öyle öyle kandırarak alıştırabilirsin

canım biraz acımasızca olacak ama bırak iyice açıksın sonra ememyi vermeden ememcunu sıkarak önce sütü sür ağzına sonrada ememyi vermeye çalış belki dediğin giib o biberondaki kolaylığa alışmış ama biberon işi gerçekten çok zor en temizi anneyi emmesi

Canlarım nasılsınız.bız oglusumla ıyıyız.19 gunluk olduk bugun.cok sukur bırbırmze alıstık.gazını cıkarırken kafasını yana yatırip nasılda bakar annesıne kurban oldugum allah ekshklıklerını gostermesın.bekleyenlerde bıran once kavussun yavrularına ınsallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…