cnm benim kızımda kusuyor..hıçkırırken yerinden kaldırmamaya dikkat ediyorum ..
öyle 1 çay kaşığı falan değil baya kusuyor ..bebeklerin sırtınıda kendi sırtımızıda üşütmememiz lazım..hemen mideyi bozuyorlar
devit bizede sağlık ocağından verdiler..15 günlükken günde 3 damla başlanacakmış
ben yaza kadar kullanmayı düşünüyorum
yazın zaten direk güneş ışığından faydalanır kemikleri
sezeryanla doğum yapanlar dr size ne kadar ve hangi yöntemle korunmanız gerektiğini söyledimi ...dün kontrole gitmiştim soracaktım unuttum
ilk doğumumda sezeryan olduğum için 2 yıl hamile kalman yasak demişti doktorum ve 3 aylık iğne vermişti
size ne önerdi doktorunuz
canım kusması fazla emdiğindende olur bende çok emzirince kusar meleğim emdikten sonra ağlaması açıktığından değildir sen heterince emzirdikten sonra ağlıyorsa gene emmek istediğinden değil sizleri bilmem ama ben emzik veriyorum çok güzel emdikten sonra uykuya dalmayınca emzik veriyorum onu düşürünce bile hemen uyanıyor birde ben beşiklerdeki renkli renkli yanıp sönene lambalar varya ben onun faydasının görüyorum karnını doyurduktan sonra beşiğine yatırıp lambayı açıyorum onu izleyerek uykuya çok rahat dalıyor tavsiye ederimcanım gündüz neysede gece uyumayınca anne sarhoş gibi oluyor:)
öylemi dersin canım ya...ne kadar kusması normalkı acaba bı yerde bır cay kasıygı dıye okudum ben,senınkı ne kadar kusuyor???
Bebegim 15 gunluk oldu ve multitabs vitamine basladik. Ama bebegim kustu. 1 ml verin yaziyor. Annem de basimin etini yiyor 1 ml cok 0,5 ml ver diye. Aradim saglik ocagina sordum 1 ml verin diyor.
Sizler ne yaptiniz vitamini?
kızlar ben doğum yaptım...
salı gunü öğlen normal doğumla bebeğimi kucağıma aldım şükürler olsun.
ayrıntılatı yazarım daha sonra hemen merak edenler için bi kaç bir şey yazayım
pazar günü neredeyse sabahtan akşama kadar yürüdüm.
az az sancılarım oluyordu. pazartesi sabah nişanım gelmişti gittiğimde 1 cm acıklığım olmuştu. doktorum dedi git eve yatırmıyım boşuna
daha günüm 1 gün geçmişti. eve yürüyerek gittim bayada bi yürüdüm. öğleden sonra düzenli 10 dkda bir sancım geldi,
meğer yalancı sancıymış gece 12ye kadar çektim gittiğimde 1,5 2 cm arası dediler. gece doktoruda çok gıcıktı.
yatırıyım istersen dedi. suni falan yok dedim.
eve gittik pazartesi gecesi sabaha kadar 10 dkkadan 5 dakaya düştü sancılar ama öyle böyle değil.
sırf doktoru sevmedğimden hastaneyede gitmedim. sabah olunca dedim beni hastneye götürün.
doktorum geç gelicekmiş ebeler beni tanıdı hemen açıklığıma baktılar 4-5 cm dediler. hemen yatışım verildi doktorum arandı.
az bir suni sancı takıldı allahıma şükürler olsun ki 2 saat çektim bunu günlerce çekende varmış. saat 11 buçukta doğumhaneye zor
yetiştirdiler. 5 dakika içinde doğum oldu...
1 cm açıklığım var deyip sakın suni verdırmeyin.
sancınızı bekleyin kolay değil çunku..
göğüslerim çok acıyor yapmadığım çözum kalmadı..
bbebeğimm çok tatlı bu dünyalara değer tabikii..
ayrıntılarla gelcem tekrar güç bela yazdımm. hepinizi öpüyorum
kusuyoruz bugun gene bıkac gundur yoktu ama bu sabah basladı gene kusmaya yedıgını cıkarıyor...bır cay kaşığı kusmalı yazıyordu bıyerde ama bızımkı baya bı çay kasıgı kadar cıkarıyor sizlerde nedir durum ???? beslenemıyor sanırım bebegım
oy oy maşallah, çok tatlı bu. Allah bahtını da kendisi gibi güzel yapsın, sağlıklı uzunnn ömürler versin inşallah...
kızım hiç emmiyordu, 2 gündür bağırış çağırış da olsa az az emmeye başladı. bugün 27günlük ve doğduğu günden beri yılmadan emzirmeye uğraşıyorum. meme verince görseniz biryerini kesiyoruz gibi çığlık çığlığa ağlıyor, 1saat uğraşıp pes ediyorum sonunda sağıp veriyordum ama ne olduysa dün ve bugün emmeye başladı. yine bağırıyoz tabiki, almak istemiyor, üstten ağzına mama akıtıyorum memeden geliyor sanıp emiyor bikaç defa, sonra yine çığlığa devam, yine mama ve bikaç kez daha emme vs. ama bu da birşey şimdilik, hiç almıyordu çünkü memeyi:) annem diyor, nasıl çocuk bu böyle, çocuk dediğin ağzına meme verince susar, bu meme verince bağırıyor:) gerçekten o kadar inatki, emmemek için saatlerce ağlıyor, kızarıp bozarıyor, işimiz var bu kızla...
sezeryanla doğum yapanlar dr size ne kadar ve hangi yöntemle korunmanız gerektiğini söyledimi ...dün kontrole gitmiştim soracaktım unuttum
ilk doğumumda sezeryan olduğum için 2 yıl hamile kalman yasak demişti doktorum ve 3 aylık iğne vermişti
size ne önerdi doktorunuz
teşekkür ederiz teyzesi :)benim durumda aynı cnm.viz 13 günlüğüz ama daha memeyi ağzına bile sürmüyor.çığlık çığlığa yada hemen uyuyor.mamayla besliyorum mecburen.ağır saarılık geçirdiği içinde korkuyorum aç kalmasın tekrar sarılığı yükselir diye ağlayınca hemöen mamayı veriyorum.bide benim kızım çok uyuyor 4-5 saatte uyanıyor.her mama verişte en az 2-3 saat uğraşıyoru uyuyor çünkü.nekadar topuğunuda burnunuda sıksam o am cırlayıp tekrar uykuya geçiyor.ne yapacağımı bilmiyorum.çok üzülüyorum.
maşallah maşallah.allah nazarlardan korusun.
cnm ben e bebekten manuel pompa almştım onu kullanamadım.sonra eczaneden kraft süt sağma makinesi aldım.1 hafta oldu daha 1 kere sağdım.emiş gücü sıfır denecek kadar kötü. geri verip başka marka alayım dedim değiştirmediler.verdiğim parayada şarj olması için harcanan elektriğide değmiyor.yazık günah.keinlikle ve kesinlikle kraft almayın.kullanılmıyor çünkü
:) çok tatlı bakıyorlar dimi bitiyorum bendeCanlarım nasılsınız.bız oglusumla ıyıyız.19 gunluk olduk bugun.cok sukur bırbırmze alıstık.gazını cıkarırken kafasını yana yatırip nasılda bakar annesıne kurban oldugum allah ekshklıklerını gostermesın.bekleyenlerde bıran once kavussun yavrularına ınsallah.
merhaba kızlar hergun yeni bişey cıkartıyor bu bebek ya kafam karıstı baya...geceden berı uyumadı guzelce yarım saat bır saat en fazla emıyor emıyor goğsümde uyuyor yatagına koyuyorum acıyo gözunu sonra kusuyo aglıyo gene meme istiyosaatlerce durmadan emzıremıyorum kı dogal olarak berbat oldu gögüslerım saat bası emzırmekten emse işe yarasa neyse dıcem kusuyoemdıkten sonra boşuna emmış oluyo
bende philips aventin elektrikli pompasını kullanıyorum. bebek doğmadan önce manuel almıştım belki lazım olur diye ama kullanımı çok zor ve acıtıyordu. bebeğim emmeyince doktor tavsiyesi ile philips aldım ve çok memnunum, hiç acıtmadan ayarladığımız hızda sağıyor. bizde ebebeğin forum istanbuldaki mağazasından aldık.
kızlar doğuramayan kaç kişi kaldık bilmiyorum ama artık doğurmak istiyoruuuuuum, p.tesi çatı muayenesi oldum ilk kez, 1,5 cm açıklık var dedi ama o zaten normal boyut değil mi yani 2 cm den sonrası açılma olarak kabul edilmiyo mu? ayrıca çok canım yandı, normal doğum istedim hep şimdi bi muayenede bile böle canım yandıysa napıcam diye düşünüyorum.. 4 cm açılma olunca epidural takılıcak öyle anlaştım doktorla :) epiduralle normal doğum yapan, bilen var mı? off çok daralıyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah..
Candaş
Edlin
Sonsy
Sudee
Hyırlı olsun kızlar kurtulmuşsunuz çok şükür
Ben giremedim nete
Sadece doğumun olduğu gece oğlum ıykuya dalınca dığumu haber verebildim
Bebekleriniz nasıl
Sizler nasılsınız
Papatya alıştın mı iyice bebeklere nasıl gidiyor ?
2013 sen ne yaptın kuzum nasıl geçti merak ediyorum çooooookkk
Şule 2013 senden ne haber ?
Lalam artık doğurmuşsundur herhalde değil mi
Semataha sen ne yaptın doğurmayı bekliyordun en son
Çilek sende durumlar nasıl
Kızlar geçmişe uzun uzun bakamadığım için aklıma gelenleri sordum
Ve diğer herkes artık muhabbetler değişmiş değil mi
Kusmalar hıçkırıklar kakalr falannnnn
ben 1 cm ile gittim doktora sabah 7de sancılarım vardı sürekli ayakta durdum zaten oturamıyosun en son dayanamadım epidural sitedim açıklık 5cm olmuştu saat 10da epidural hazırladılar 11de epidural yapıldı saat 2ye kadar bişi hissetmedim.Saat ikide etkisi gitti dogumda ıkınabileyim die tekrar vermediler o son sancıları çektim mecburen zor evet ama dayanılmıcak gibide degil 3740 dogdu oglum dogduktan sonra zaten dikiş falan hiçbişi hissetmiyosun
normal doğum işini pek bilmiyorum canım da hayırlısını dile üzülme. normal doğum yapıp doğumu çok kötü geçen insanlar var. hangisi hayırlısıysa allah onu nasip etsin canım sağlıkla al bebişini kucağına
selam guzel annelerrrr hala bekleyenlerr. umarım herkes ıyıdır hersey yolundadır. biz bugun 1 aylık olduk 1aydırda daha hiç gece uyumadım bıraz huysuz ve gazlı benim prensesim sanırım hala geceyle gunduzu ayıramıyoruz.. doğum yapanlar gözünüz aydın rabbım uzun ömurler versın, haala bekleyenlerde ınsallah bı solukta sag salım kavusun mis kokulu kuzulara.. bütün zorluklara ragmen en güzel en tarifsiz duyguymuş annelik, rabbım ısteyen herkese nasıp etsın ınsallah. papatyam50 senı merak edıyorum cok bebişlerın resmını falan paylaştınmı? birde topiğe gırınce aklma nazlma geldi doğum yaptımı acep bebişin cınsıyetı bellı oldumu dıye..:) hepinizi cok cok öpüyorum ha birde editörüüümmm bebişlerin resımlerını ekleyeceğimz bı topik acabılırız sanki?? güzel olur gibii:) herkese iyi gecelerr
kizlar hepinizi cok ozledim ya :-( nasil bir bag kurmussam şu 40imiz ciksinda yazisalim artik paylasacak cok seyimiz olacak....
cnm nerelerdesin ya yazdinda ben mi gormedim acaba pek giremiyorum artik..cok merak ettim seni ve kuzunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?