2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

evet canım bır cay kasıgı degıl baya kusuyor benımkıde emıyor sonra yatınca baslıyor çıkarmaya ilk bebek ve ben herseyden endişe edıyorum cevremdede hıc bebek görmemiştim ne normal ne degıl bılemıyorum herseyde doktora gıtmekte ıstemıyorum...ıkınıyo sıkınıyo yavrum yazık gaz yada dedıgın gıbı üşütmek olabılır....

saglık ocagı banada öyle dedı mutlaka başla dedı ama bende bılemedım ıyı seyler yazılmıyo hakkında...

bana soylemedı bişey cumaretesi günü kontrol var belki o zaman söyler...

cok emdıgını dusunuyorum bende ama bırakmıyorkı memeyı emıyor sonra orda uyuyor ara ara uyanıp cekıyo gene...yatagına koyuncada uyanıyo...bende emzık verdım ama cogu zaman cıkartıyo istemıyor...fazla emıyo kusuyo ama bu seferde tekrar acıkıyo cıkarınca aglıyo cok

kızlar doğuramayan kaç kişi kaldık bilmiyorum ama artık doğurmak istiyoruuuuuum, p.tesi çatı muayenesi oldum ilk kez, 1,5 cm açıklık var dedi ama o zaten normal boyut değil mi yani 2 cm den sonrası açılma olarak kabul edilmiyo mu? ayrıca çok canım yandı, normal doğum istedim hep şimdi bi muayenede bile böle canım yandıysa napıcam diye düşünüyorum.. 4 cm açılma olunca epidural takılıcak öyle anlaştım doktorla :) epiduralle normal doğum yapan, bilen var mı? off çok daralıyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah..

öylemi dersin canım ya...ne kadar kusması normalkı acaba bı yerde bır cay kasıygı dıye okudum ben,senınkı ne kadar kusuyor???

Valla benimki baya kusuyo cnm 1 cay kasigindan fazla endiselenme bence bende cok kusmusum bebekken 6 aylik olana kdr sana cekmis diyo annem :)

Bebegim 15 gunluk oldu ve multitabs vitamine basladik. Ama bebegim kustu. 1 ml verin yaziyor. Annem de basimin etini yiyor 1 ml cok 0,5 ml ver diye. Aradim saglik ocagina sordum 1 ml verin diyor.
Sizler ne yaptiniz vitamini?

bende devit 3 aldım ilk kızımda da devit kullanmıştım belli bi zamana kadar sonra multitaba geçmiştim de kaçıncı aydı hatırlamıorum.

allah analı babalı büyütsün gözün aydın tatlım

saol canım benim amin hepimizinkini.
kolay gelsin valla zor meme almayan bebek. inşallah alışır

ya ben ilkinden sonra spiral kullandım ama çok kanamam oluyodu uzun sürüyodu falan. şimdi napcam bilmiyorum dr da bişey demedi zaten.
teşekkür ederiz teyzesi :)
bende almıştım kraft daha doğrusu annem alıp gelmişti izmirden ama çok kötüydü geri de almadılar elimizde kaldı

:) çok tatlı bakıyorlar dimi bitiyorum bende

canım telaşlanma bende ilk bebekte senin gibiydim kendi bebeğimden önce hiç bebek almamıştım sevmek için bile kucağıma. zaten çevremde kimsede bebek yok falan. neyse kusması normal merak etme. gazını çıkarıyomusun? gazı olursa kusar yada çok emdiyse kusar. ama anladığım kadarıyla seninki gazdan kusuyor. bebişler sadece acıkınca değil canları yanınca da emmek istiyolar kendilerini emerek güvende hissediyoralar. gazı varsa canı yanıyordur ve emmek istiyordur ama emince daha çok hazımsızlık çekip tekrar kusuyor bu böyle devam edip gidiyor. emdikten sonra yarım saat bile olsa omzuna yatır uyusa da sırtını poposunu patakla iyice çıkarsın gazını. 1 kere gaz çıkardı diye bırakma bazı bebekler bikaç kerede çıkarıyor. bi de ağlasa bile meme aralarını açmaya çalış. ben emzik kullandım bunun için selalmaz gibi. en az 2 saatte bir emerse midesi rahatlar hem daha çok emer hem gazı daha az olur hem senin sütün birikir. ilk bebeğim çok fena gazlıydı oradan biliyorum canım gerçi bu da gazlı baya ama ilaç kullanıyoruz gazı için iyi geldi baya. eğer hala kusuyosa o zaman dr la görüş reflü olabilir.

Candaş
Edlin
Sonsy
Sudee
Hyırlı olsun kızlar kurtulmuşsunuz çok şükür
Ben giremedim nete
Sadece doğumun olduğu gece oğlum ıykuya dalınca dığumu haber verebildim

Bebekleriniz nasıl
Sizler nasılsınız
Papatya alıştın mı iyice bebeklere nasıl gidiyor ?
2013 sen ne yaptın kuzum nasıl geçti merak ediyorum çooooookkk
Şule 2013 senden ne haber ?
Lalam artık doğurmuşsundur herhalde değil mi
Semataha sen ne yaptın doğurmayı bekliyordun en son
Çilek sende durumlar nasıl

Kızlar geçmişe uzun uzun bakamadığım için aklıma gelenleri sordum
Ve diğer herkes artık muhabbetler değişmiş değil mi
Kusmalar hıçkırıklar kakalr falannnnn

kızlar cevaplar için teşekkür ederim.Bugün annem gitti bakamadım nete biraz korkuyorum yalnız nasıl yapıcam diye ama alışıcaz sanırım.Bende şarjlı alayım.sütüm çok yok ama birini emerken öbüründen akıyo boşa gidiyo sütüm

Bizde kusma çok az oldu ama hıçkırık çok oluyor. Hiç yatagında yatmadı bende o ışıklardan alıp deneyim yanından çekilince uyanıyo hemen korkak biraz sanırım:)

ben 1 cm ile gittim doktora sabah 7de sancılarım vardı sürekli ayakta durdum zaten oturamıyosun en son dayanamadım epidural sitedim açıklık 5cm olmuştu saat 10da epidural hazırladılar 11de epidural yapıldı saat 2ye kadar bişi hissetmedim.Saat ikide etkisi gitti dogumda ıkınabileyim die tekrar vermediler o son sancıları çektim mecburen zor evet ama dayanılmıcak gibide degil 3740 dogdu oglum dogduktan sonra zaten dikiş falan hiçbişi hissetmiyosun

yazamadım bayadır.
12 günlük bebeğim artık kızlar.

normal şekilde dünyaya geldi, cumartesi sabahı su ve nişan gelince doktora gittik. suni sancı verdiler, (berbat bişey) 5 cm açıklık olunca dayanamadım epidural istedim, yaptılar. yavaşça sancı azaldı ve 12.30da doğum gerçekleşti. suni sancı ile normalde 18 saatte olması gereken normal doğumu 2-3 saate sıgdırıyolar ya helal olsun. ): neyse epidural sonrsı her şey çok güzeldi, doğum odasında 15 dk.da her şey bitmişti ben çıkıyordum tekerlekli sandalyede.

ilk gecemiz berbattı, ağla ağla hem bebek hem ben. meme uçları berbat, emzşrmek eziyet, ağlıyorum... bebeğin dilinden anlamamak... oooof of.... tam krizlik üstelik annem de benle olduğu halde ben krizlerdeyim. bugün 12. gün yeni yeni anlamaya başladık birbirimizin dilini. arkadaşlar bana çok zor geliyor uykusuzluk. yazmak istediğim çok şey var da zamanım hiç yok. nasıl bir yaşam bu bilmiyorum. Annenin ayakları altında ya cennet. şimdi anlıyorum yaaa...
ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN.

cemrecim ben zombi dolaşıyorum evde
kaç gündür banyo yapmaya çalışıyordum, sonunda bugün başardım
dün bebekler ağladı, ben ağladım
bazen o kadar yetersiz ve çaresiz kalıyorum ki anlatamam

ayyyyyyyyyy 8 ay yattım da bebeklerden biri bile bana benzememiş
oğlum eşimin aynısı
kızım ise kayınvalidemin aynısı
kayınvalideme diyorum sen doğursan sana ancak bu kadar benzerdi diye

bebeklerim ve ben büyük bir gaz savaşı içindeyiz
gazman ikisi de

beni üzen nokta sütüm ikisine de yetmiyor
bir öğün mama bir öğün süt veriyorum
süt verirken acayip vicdan azabı yaşıyorum
sütü artıranın uyku olduğunu bebeklerim yirmi günlük olunca anladım
humananın da faydasını yadsıyamam

kızım ortalığı ayağa kaldırdı
şimdi çıkıyoruum ama
sen nasılsın cemrem
yaz buraya mutlaka okurum canım

herkesi merak ediyorum ama
banyo yapmaya bile vaktim yok inanınki
giremiyorum buraya da
hepinizi öpüyorum

allah bağışlasın oğluşunu, cevap için çok teşekkür ederim bişey daha sorucam epidurali yaparlarken canın acıyo mu? bide o son sancılar dediğin saatlerce sürmüyodur heralde demi :S kusura bakma kimseye soramadım bugüne kadar..

kizlar hepinizi cok ozledim ya :-( nasil bir bag kurmussam şu 40imiz ciksinda yazisalim artik paylasacak cok seyimiz olacak....

bebegine koca bir masallah cok tatli annesi...

kizlar bebek 15 gun olduktan sonra vitamin kullanilmasi gerekiyormus ya dr unuz ne verdi..benimki ACD3 verdi...
birde ilk saglik ocagi kontrolunuz ve kayit icin kacinci gun gittiniz..

cnm nerelerdesin ya yazdinda ben mi gormedim acaba pek giremiyorum artik..cok merak ettim seni ve kuzunu

canim merhaba.mashallah kizina buyuyor guzelimizinshallah qazida gececek yakinda.yok canim dogurmadim daha.acaba bebisimin cinsy.ne cok merak ediyoruz ailecek.kiz hissediyorum ama doktorum demedi hic bir sey:44::44::44:

kizlar hepinizi cok ozledim ya :-( nasil bir bag kurmussam şu 40imiz ciksinda yazisalim artik paylasacak cok seyimiz olacak....

edlincim inanın aklımdasınız hepiniz
ama fırsatm olmuyor inanınki
inşalla uyku düzenleri bir otursun
her şey daha kolay olur inşallah
dediğin gibi canım
artık paylaşacak daha çok şeyimiz var
süt, mama, kaka, kusma, sümük...

canım senden haberim yok benim
ne zaman ve nasıl doğurdun?
şimdi nasılsın?
öpüyorum seni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…