Cnm kusmasi beslendigine isaret merak etme bizimkide cok kusuyo gecen tam doktorda kustu normal dedi doktor fazlasini cikariyomus..
aynı sorun bendede var arkadaşım çapaktan birbirine yapışıyodu sol gözü doktor damla verdi TOBREX diye çapak çeçti ama şimdi akmalar başladı doktorun cevabını banada bildir gülüm bende meraklandım olmazsa bizde götürelim tekrardanKizlar bebegimin sol gozu devamli capaklaniyordu ben de gazli bez ve kaynamis sogumus suyla temizliyirdum. Gazli bezden tahris olmaya baslayinca ve gozu sulanip akmaya baslayinca makyaj temizleme beziyle temizlemeye basladim ama bebegimin gozu hala akiyor.
Benim yuzumden olmus gibi hissediyorum.cok uzuluyorum. Bugun doktora goturucez. Dua edin bize.
Arkadaş ben de artık bebeğimin uykusuzluğunu,gazını,sütünü,mamasını hatta kakasını konuşmak istiyorum çok mu şey istiyorumm
slm kızlaarr doğuran ve doğuramayan anneler
geçmişi okuyamadım ama güzel dilekleri için herkese çok teşekkür ederim yeni doğum yapanlarında gözleri aydın olsun allah analı babalı büyütsün inşallah
bu sabah sütüm gelmeye başladı şükür kızımda şimdilik ii bol bol uyuyo
bende çok güzel toparladım korsemi taktım bile belime ama kızlar doğumu 87.5 ile girdim şuan 84 üm ne yanı o kadar su kan bebek felan sadece 3 buçuk kilomu verdim zaten sırf kızım 3200 doğdu anlam veremedim valla umarım kalmam böyle
herkes bebegini anlatıyor ben hala bekliyorum bakalım hayırlısı son 1 hafta 40 ta hala yoksa acilma yada sanci sezeryanla alinacak her gun 1saat yuruyorum.okadar bekledik inşallah mormal olarak gelir bu hafta bende bebegimi anlatirim..tatlım anladığım kadarıyla daha doğum yapmamışsın hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın inşallah..ama şimdi bence uyu sonra uyuyamayacaksın =)=) ben bebğim doğduğundan beri uyuyamıyorum =)))))
önce bizdede duymadı doktor 3. kontrolde bi üfürüm duydum dedi çocuk kardıyologuna gösterin bişey çıkmaz yeni doğandaların %90nında olur zamanla kapanır dedi ama gösterin dedi daha göstermedik 15 günlük oldu kızım başka 2 doktorada gösterdik biiri duydum digeri duymadım dedi ama kardiyolaga göstermene gerek yok kapanır büyükihtimalle dedi panik yapma dediler sakınleştik önce panik olmuştuk
Dktor her bebekte olur dedi. Goz yasi kanali darnolabilir dedi. Damla netira diye bir sey adi onu verdi. Masaj yapacaksin her temizlemeden sonra dedi. Rahatladim simdi.aynı sorun bendede var arkadaşım çapaktan birbirine yapışıyodu sol gözü doktor damla verdi TOBREX diye çapak çeçti ama şimdi akmalar başladı doktorun cevabını banada bildir gülüm bende meraklandım olmazsa bizde götürelim tekrardan
Ben dogum yaptim eve geldim tartildim ayni kiloydum. Ee bebek cikti bari onun kilosu gitseydi dedim.slm kızlaarr doğuran ve doğuramayan anneler
geçmişi okuyamadım ama güzel dilekleri için herkese çok teşekkür ederim yeni doğum yapanlarında gözleri aydın olsun allah analı babalı büyütsün inşallah
bende çok güzel toparladım korsemi taktım bile belime ama kızlar doğumu 87.5 ile girdim şuan 84 üm ne yanı o kadar su kan bebek felan sadece 3 buçuk kilomu verdim zaten sırf kızım 3200 doğdu anlam veremedim valla umarım kalmam böyle
Kizlar demin yazamadim cvp kizim huysuzlandigi icin.goz capaklanmasi bizdede vardi 2tane dra goturdum.damla verip gonderdiler.icim rahat etmedi saglik ocagina topuk kani almaya goturdugumde bide aile hekimine gosterdim.bana masaj yapmami onerdi.yeni doganlarda goz yasi kanallari tikali oluyormus.ondanmis o capaklanma.cok kotuydu bizimde sari akiyodu tek gozunden.netten arastirdim uzman tvde masaji aciklamali olarak gosteriyor.cok sukur duzeldi masajla kizimin gozu.burnunun kenarindan gozaltina dogru yapiliyor.o sekilde aciliyormus yuksek oranda tikanmis olan damarlar.bi arastirin isterseniz...
Kizlar bebegimin sol gozu devamli capaklaniyordu ben de gazli bez ve kaynamis sogumus suyla temizliyirdum. Gazli bezden tahris olmaya baslayinca ve gozu sulanip akmaya baslayinca makyaj temizleme beziyle temizlemeye basladim ama bebegimin gozu hala akiyor.
Benim yuzumden olmus gibi hissediyorum.cok uzuluyorum. Bugun doktora goturucez. Dua edin bize.
kızlar bebişim 1 haftadır kakitosu yeşil dün gece dayanamadım gece 11 de hastaneye götürdük kaka testi yaptırdık mikrop çıktı çok üzüldüm bebeğe dokunmadan sürekli ellerinizi sabunla yıkayın dedi bende öyle yapıyrm zaten hergün bebişimi yıkıyoruz eşyalarını tertemiz tutuyrm ben zaten pimpirikliym günde en az 3 defa kıyafet değiştiririm iç çamaşırlarımı bile 3-4 kez değiştiririm.gögüs pedimi sürekli değiştiryrm . buna rağmen böyle çıktı!! bebişinde böyle sorun olan var mı ?
slm kızlaarr doğuran ve doğuramayan anneler
canım bende göbeğiyle vedalaşamayan bir anneyim kızım bugün 1 aylık oldu ben 36.haftada acil sezeryana alındım bişey anlamadım birden olduğu için artık hamile değildim sadece şişko bir anneydim ilk günler aman allahım bundan sonra napıcam dedim hamileliğim zor geçsede alışmıştım koca göbüşüme doğum yaptım kendimi çok kötü hissettim hiç evden çıkamamak beni delirticekti sancılarım olduğu için hamileliğimin son geceside uyumamıştım şimdi çok pişmanım son geceler uyumadığıma kızım olunca ilk 1 hafta mafoldum sürekli yardımlar yatıp kalkmak tecrübesizlik bebek ağlarken bende ağladım ne istiyor anlamamak kollarım taşıyamıyordu uyuşuyordu emzirmeye uğraşmaktan günde 1 saat uyusam sıçrayarak kalkıyordum 1 hafta kızım uyusada ben gözümü kırpmadan uyurken bile ona bakıyor kontrol eiyordum nefes alıyormu diye kucağıma almaya korkuyordum gerçekten ilk günler çooook zordu lohusa bunalımı artık kimsenin seninle ilgilenmemesi dikiş izinle ilk karşılaşman sana kalan çatlaklar ve fazladan 25 kilo ilk günler yemek yemeği unuttum ilaçlarımı bikaçgün içebildim saatlerini kaçırmaktan bıraktım aynaya bile bakamadım tuvalete banyoya gitmek imkansızdı yani hamileler son günlerinizin kıymetini gerçekten bilin kendinizi pskolojinizi hazırlayın ilk günler mümkünse misafir almayın ben deliriyordum her kapıdan biri çıkıyor ben kendimi şaşırmışım zaten benim kızımın doymaması üzerine mama verdim rahatladım memeyle yapışıktı çünkü artık dilinden anlıyorum öğrendim alıştık birbirimize hala doktor hariç evden çıkamamış olsamda balkonda nefes alıyorum bazen bu arada ben ömründe kucağına bebek almamış özgürlüğüne düşkün çalışmadan evde oturamayan ve bu süreçte kimseden yardım görmediğim için böyle oldu tabi annem yanımdaydı ama hiç bişey bilmiyor hatırlamıyordu ve gelen misafirlere bakmaktan ben su istesem unutuyordu kadın bende unutuyordum sonuç aç gezip emziren hiç uyumayan bunalıma giriyordumki son anda yırttım toparlandım şimdi kızımı koklayıp koklayıp allaha şükürler olsun diyorum
Bebegim agladikca ben de aglamak istiyorum. Ister istemez sinirleniyorum da ona. Beni gorunce sadece meme geliyor aklima. Babasinda ve annemde uyuyor. Ben de uyumak istemiyor genellikle.
Kilo sorunu bende de var. sezeryan oldugum icin spora baslayamadim ama bacak hareketleri yapiyorum her gun.
Catlaklarim oldugu gibi duruyor. Bari beyazlassaydi.
Dkislerimi goremiyorum gobegim sarktigi icin. Onun izini sorun etmiyorum simdi goremiyorum ne de olsa.
Kanamam devam ediyor ve cok kotu kokuyor.
Diyet yapmaya calisiyorum. Ekmek yemiyorum. Cok canim cekerse de sabahlari yiyorum.
Pantolonlarimi denedim. Hicbiri olmadi. Hamile pantolonumu giydim. O da zar zor oldu.
Bir de bebegim gozlerinden rahatsiz olunca iyice uzuldum. Dun cok agladim.
Simdi iyiyim cok sukur.
Annem gidince asil kabus o zaman baslayacak.
Gecende 1 bucuk saat bebeimi salladim uyutmaya calistim. Bana misin demedi uyumadi. Artik aglamaya basladim. Esim kalkti ve bebegim uyudu
Ben de gece kalkinca emziriyorum, gazini cikariyorum ve annemi cagiriyorum uyutmasi icin.
Benden emzik bile almiyor ama annemden ve babasindan aliyor. Anlamadim yani bu isi.:26:
canım öncelikle rahat ol ve kendine güven gerçekten bu çok önemli senin en ufak stresin bebeğe süt ile geçiyormuş ben bunu çok kez denedim ve doğru kendine güven ve o bir bebek herşey gayet normal ağlamasıda uyumamamısıda benim ilk bbeeğimde bne kendime güveniyordum ve tek başıma bebeğime daha rahat oluorydum başklarını bnei strese sokuyordu şimdi hem deneyim li bir anne olmaktan hemde tek başıma büyütmekten çok huzurlu bir bebğim var maşallah ağlamıyor bile dün akşam açıkmış çığlığı bir bastı babamız bir şey oldu sandı çünkü sesini hiç duymadığımız için gece uyuması için ben akşmaları zorda olsa uyanık tutuyorum onunla konuşuyorumzorla uyandırıyorum ve gce emince hemen uyuyor çok faydası oluyor birde gece altını almıyorum uykusu açılmasın gece ve gündüüz ayırsın diye ve artık ayırdı sanırım
Evet hamilelikte güzel ama vakti geldiğinde insan sabırsızlanıyor aylardır karnında taşıdığı mucizeyi kucağına alıp o mis kokusunu içine çekmek istiyor,yüzünü,kaşını,gözünü,sesini merak ediyor canından bi parça sonuçta.Hepsinin tadı bi başka güzel...bende doyamadığım hamileliğimi konuşmak istiyorum
her anımız özel her anımız güzel ama hamilelik daha özel bence
Bende oğluşumu koklayacağım günleri sabırsızlıkla bekliyorum son günler geçmek bilmiyor.Etrafın da hala doğurmadın mı soruları insanı daha çok strese sokuyor.Ztn evden dışarı çıkamıyorum ailem de ist.da olduğu için tek başımayım burda bi akşam eşim işten gelince konuşabiliyorum bütün gün sus pus oturuyorum bi bayan için susup oturmak ne kadar zor bişey tahmin edebiliyorsundur :) En azından bebeğim geldiğinde zmnın nasıl geçtiğini anlamıycam. Elbette onun da vardır bi vakti hayırlısı deyip duruyorum artık napıyım.canım bende göbeğiyle vedalaşamayan bir anneyim kızım bugün 1 aylık oldu ben 36.haftada acil sezeryana alındım bişey anlamadım birden olduğu için artık hamile değildim sadece şişko bir anneydim ilk günler aman allahım bundan sonra napıcam dedim hamileliğim zor geçsede alışmıştım koca göbüşüme doğum yaptım kendimi çok kötü hissettim hiç evden çıkamamak beni delirticekti sancılarım olduğu için hamileliğimin son geceside uyumamıştım şimdi çok pişmanım son geceler uyumadığıma kızım olunca ilk 1 hafta mafoldum sürekli yardımlar yatıp kalkmak tecrübesizlik bebek ağlarken bende ağladım ne istiyor anlamamak kollarım taşıyamıyordu uyuşuyordu emzirmeye uğraşmaktan günde 1 saat uyusam sıçrayarak kalkıyordum 1 hafta kızım uyusada ben gözümü kırpmadan uyurken bile ona bakıyor kontrol eiyordum nefes alıyormu diye kucağıma almaya korkuyordum gerçekten ilk günler çooook zordu lohusa bunalımı artık kimsenin seninle ilgilenmemesi dikiş izinle ilk karşılaşman sana kalan çatlaklar ve fazladan 25 kilo ilk günler yemek yemeği unuttum ilaçlarımı bikaçgün içebildim saatlerini kaçırmaktan bıraktım aynaya bile bakamadım tuvalete banyoya gitmek imkansızdı yani hamileler son günlerinizin kıymetini gerçekten bilin kendinizi pskolojinizi hazırlayın ilk günler mümkünse misafir almayın ben deliriyordum her kapıdan biri çıkıyor ben kendimi şaşırmışım zaten benim kızımın doymaması üzerine mama verdim rahatladım memeyle yapışıktı çünkü artık dilinden anlıyorum öğrendim alıştık birbirimize hala doktor hariç evden çıkamamış olsamda balkonda nefes alıyorum bazen bu arada ben ömründe kucağına bebek almamış özgürlüğüne düşkün çalışmadan evde oturamayan ve bu süreçte kimseden yardım görmediğim için böyle oldu tabi annem yanımdaydı ama hiç bişey bilmiyor hatırlamıyordu ve gelen misafirlere bakmaktan ben su istesem unutuyordu kadın bende unutuyordum sonuç aç gezip emziren hiç uyumayan bunalıma giriyordumki son anda yırttım toparlandım şimdi kızımı koklayıp koklayıp allaha şükürler olsun diyorum
canım öncelikle rahat ol ve kendine güven gerçekten bu çok önemli senin en ufak stresin bebeğe süt ile geçiyormuş ben bunu çok kez denedim ve doğru kendine güven ve o bir bebek herşey gayet normal ağlamasıda uyumamamısıda benim ilk bbeeğimde bne kendime güveniyordum ve tek başıma bebeğime daha rahat oluorydum başklarını bnei strese sokuyordu şimdi hem deneyim li bir anne olmaktan hemde tek başıma büyütmekten çok huzurlu bir bebğim var maşallah ağlamıyor bile dün akşam açıkmış çığlığı bir bastı babamız bir şey oldu sandı çünkü sesini hiç duymadığımız için gece uyuması için ben akşmaları zorda olsa uyanık tutuyorum onunla konuşuyorumzorla uyandırıyorum ve gce emince hemen uyuyor çok faydası oluyor birde gece altını almıyorum uykusu açılmasın gece ve gündüüz ayırsın diye ve artık ayırdı sanırım
selam kızlar benm bebeğim 2 ayı geçti sizi merak ettigim için yazıorum hiç panik yapmayın ve kendinize şunu söyleyin zaman bi şekilde geçiyo ve bebeğim büyümüş oluyo ağlasa da huzursuz olsa da zorlansa da bunun geçici olduğunu düşünün ben ilk gecelerde çoook zorlandım ve kendime şöyle dedim her gün gibi bu gecenin de sabahı olacak ve hepsi unutulacak ki gerçekten unutuluyo.
şimdi sıkıntılara gelelim: çapak için gün içinde aklınıza geldikçe nazikçe masaj yapın 1-2 kez de ılık çay ve pamukla silin. ben yaptım geçti.
lohusalık depresyonu diye bişey var ve onun da bi sonu var 40 gün sonra turp gibisiniz sabredin.
süt gelmesi için bol bol yiyin ne varsa onu yiyin ve kendinizi sıkmayın huzur süt için şart.
mümkünse annenizi hemen göndermeyin.
göğsünüze mutlaka krem sürün çünkü muhtemelen yara olacak ve çook acıyacak.
bol bol fotoğraf çekinin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?