2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

Masallah sakin bir bebek demek ki. arkadasimin bebegi de bir memesini aliyordu sadece. Cok ilginc yemek secer gibi meme seciyorlar. Diger memeni napiyorsun canim? Benim sertlesiyor agriyor emzirmeyince.
Kaynananin ne isi var. kirkin ciktiktan sonra gelseymis bari.
Sen canini sIkma.

ilk zamanlar zor gecıyor bızde sarılık oldugu ıcın cok uyuyordu gecen hafta zor uyandırıyordum hatta aglıyodum uyanmayınca ama neyse sımdı daha kolay uyanıyor emıyor dalıyor..cevredekıler cok önemlı gercekten herkes akıl verıyor sütünmü az yok yaramıyomu yok üşütüyosun cocugu öyle böyle dıye hep bisey arıyolar insan sinir oluyor daha yenı doğum yapmısız zaten ruh halımız hassas yeterince..

bende gecelerı uyandırmak ıstemıydum bebegımde sankı bılıyo gıbı gunduz kalkıyodu 3 saatte bır ama gece 5 yada 6 saat ses cıkarmıyodu uyansada tekrar dalıyodu kendı ama 2 saatte bır emzırme olayı yuzunden zorla uyandırıyodum aglatarak sımdı uyanıyo gecede ha bıre mızırdanıyo..daha 15 gunluk yenıdoğan sayılmıyormu artık?? gecelerı uyandırmamakmı daha ıyı bılemedım herksete 2 saatte bır emzır dıyo

bız annemlede kaynanamlada yakın oturuyoruz annem bazen kalıyo bazen gıdıyo evıne..kaynanam gün aşırı gelıyor banyo yaptırıyor bebegı her geldıgınde gece kalmadı ama hiç..

Kizlar dr bize gaz icin nurse harvey's surup verdi kullanan var mi memnun kalan kalmayan ?

Son düzenleme:
bız annemlede kaynanamlada yakın oturuyoruz annem bazen kalıyo bazen gıdıyo evıne..kaynanam gün aşırı gelıyor banyo yaptırıyor bebegı her geldıgınde gece kalmadı ama hiç..

banyosunu sen yaptirmiyomusun canim?bide solemissin gece uyandirmasammi diyede.bende onu merak ediyodum.acaba ne zamana kadar geceleri emzirecezki.bizimkisi gecede 2 3 saate bir emiyo.sonra gazini cikartmaya calisiyorum,altini degisiyorum falan derkeeeen 1 2 saat te onla ugrasiyorum gece.sabah oluyo bile :))
dusunuyorum acaba daha ne kadar daha emziririz gece?cok yorucu oluyo yorgunluktan onunla ilgilenememek beni korkutuyo.artik cocuk uyanmamaya baslar yada daha uzun vakit uyur gece sanirim.2.kez anne olanlarada sormak lazim.nasil oluyo?

of kızlar canım çok sıkılıyor.ağlamamk için kendimi zor tutuyorum.benmi beceremiyorum diye üzülüyorum.kızım memeyi tutmuyor yutmayı bırak o yöne çevirince bile kıyameti koparıyor.memeye ağzını bile sürmüyor.sütüm zaten az iyice gidecek diye korkuyorum.sanırım mama yediği için kabız.kakasını yapmıyor.çok uyuyor.4-5 saat uyanmıyor.defalarca uğraşıyorum uyandırmak için topuğunu burnunu sıkıyorum cırlıyor tekrar uyuyor.uyandıramıyorum.uzun saatler sonrasında uyanıp mamayı yiyip yine uyuyor.ne yapacağım bilmiyorum.offfffffffffffffffff

Canım Allah kolaylık versin sana kuzum
Sen zorluğu bir anda çıkarıyorsun
Bbekler biraz daha büyüsün iyice rahatlarsın
Bizim sonra ikinci bebek telaşı başlar
Sen toptan atlatıyorsun hepsinii

Benim oğlanın da bi sol kulağı bana benziyo

Bebisleriniz i Allah anali babali buyutsun. Sizler kucaginiza aldiniz sira bizde benimde beklenen dogum nisanin 10u. Normal dogum olcak ins. Bizlerede nisan annelerinede dua edin :)

Lohusa psikolojisi nasıl gidiyor kızlar
Ben de tam gaz devam ağlama zırlama falan

Oğlum neden uyanmıyor diye ağladım geçe
Sonra eşm e neden geciktin ben seni özlemiştim diye ağladım

Bir gün pejmürde bir gün süslü süslü dolaşıyorum

Sonra misafir gelmesin diye ağladım

uyku bızde de oluyor malesef gecen hafta cok uyuyordu gece baygın gıbıydı cocuk uyanmıyordu ne yapsam..sarılık var bızde o yuzden boyle dıye mecburen zorluyorum topugunu sıkıyorum yuzunu ıslak bezle sılıyorum poposuna vuruyorum ugrasıyorum hıc uyanmazsa agzını acıp azda olsa süt verıcem kasıkla...sarılık olmasa uyandırmak ıcın bu kadar zorlamazdım ama..moralını bozma hepımızde aynı seyler oluyor bende aglamıstım baya ama yapcak bısey yok zamanla duzene gırer hersey sarılık yoksa cokta zorlama ıstersen doktoruna sor

bazen banada gelıyorlar malesef bebekte sorun olunca en cok aglıyorum bazende bırılerı bısey soyledıgınde falan oluyor..sinirleniyorum cabucak dengesızlıkler var bu aralar

kızlar kanamalarınız ne durumda bende daha azlama yada kesılme yok hala pembeye yada sarı akıntıyada dönusmedi....ben hiç temizlik yapmadım 15 gündür,tuyler cıktı coktan, dikişler varken nasıl yapıcam bılmıyorum sizler ne yaptınız???

canım gün içinde kaç defa kusuyor bebegın kusmalarındaki miktar ne kadar oluyor?? biraz fazla soruyorum kusura bakma ama merak edıyorum endişe ediyorum bende

Ne dmk cnm valla hic saymadin ben ama her emmeden sonra kusuyo genelde bayada kusuyo bende artik endiselenmeye basladim ama dr gittigimizde kili almis baya beslenemiyo olsa kilo almaz dimi

Dktor oyle dedi bize biz 16 gunluguz. Artik geceleri 5 saate kadar izin vericem uyumasina. Sariligi da gecmis yuzunde. Sadece gizunde var. Doktor da en son gozunden gider dedi.
Geceleri 5 saate kadar uyumalari normal. Ben arastirmistim da 4. Ayda uykulari duzene giriyormus.

benim bebeğim 19 günlük oldu benim kanamam bitti 2-3 günde bir çok az kanama geliyr .bende hemen hemen hergün duşa giriyrm bebeğim üşümesin diye doğal gazı çok yakıyoruz gece çok terliyorum duştan çıkınca dikiş yerinizi kurulayın kızlar hergün duşa girmeme rağmen dikiş yerimin üstüne yapıştırılan bandın izini geçiremedim canımçok tatlıya lifle bastırıp silemiyrm =) tüyleride göbişimden göremiyorum hala ya =)

selam kızlar
bu kadar stres yapmayın lütfen
bebekler bi zaman sonra kendiliğinden gece uykusuna alışıyo zamanla herşey yoluna giriyo gece 1 yada 2 kez doyurmak için kalkıyosunuz
geceleri özellikle doyurup gazını çıkarıp altını değiştirip hemen yatırın ki alışmasın kucağa
kucağınızda sakın sallamayın ve ayakta emzirmeyin
öyle çabuk alışıyolarki rahata sonra uğraşmak zorunda kalıyosunuz
benimkiside 3 haftalık oldu haftaya sarılık aşısı ve kalça ultrasonu var
gaz sorunundan 1 haftadır uyumuyodu doğru düzgün
tabi bende göz altlarım mor bi şekilde geziyordum
doktor bitkisel bi şurup verdi
yavrum dün uyuyabildi
gerçi arada yine huysuzluk yapıyo ama o kadarda olucak bebek sonuçta

benim kanamam bitti kısmen bazen kendimi çok zorladığımda geliyo o kadar
ben kesi yerimi görebiliyorum artık düz bir çizgi gibi
üst kısmı hala acıyo ellediğimde ve şiş çirkin görünüyo inşallah geçer diyorum çünkü kıyafetten bile belli oluyo
doğumdan sonra 6 kilo verebildim sadece
kaldı 9 kilom bakalım yaz gelmeden şu 9 kiloyuda verebilirsem iyidir

benzeme konusunu konuşmuşsunuz

benim oğluşumda görümceme göre kendisine benziyomuş
çok mutlu bu bebek bana benziyo diyo
ilk oğlum bana benziyomuş
bu bize benzedi diyo
çok komik ya bence hiç benzemiyo benim çocuğum bana benziyo tabiki

buda benı buldu ya cok kotuyum yatıyorum grip oldummmm...dermanım kalmadı sancı yok belırtı yookkk bu gıdısle nisan ı bulacak galıba dogum..dogum yapan arkadslar ın stresini gordukce de bı tuhaf oluyorummm..lahusa pısıkolojısı ıle....bebek bakımı ... insaallah uyumlu bi bebişim olur..hevesle beklerken hevesim kursagımda kalmasın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…