2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

evet canım spor yasak diyet yasak nasıl zayıflayacaksak benimde hiç bir kıyafetim olmuyor en bol montumun bile önü kapanmıyor göbek 5 aylık hamile gibi kaldı hamile kıyafetleri giydiğim için dışarı çıksamda kesin hamile sanarlar ben bile unutuyorum bazen doğurduğumu sonra kızım bi çığlık atıyor hatırlıyorum dikiş izimi gördüm dediğime bakma göbekten göremedim aynada baktı hala çıkan kılları temizlemeye cesaret edemedim canım şunu anladımki 30.günüm bitti her geçen gün kendime güvenim biraz daha geliyor kızıma bakmak konusunda gün geçtikçe alışıyor ve rahatlıyorsun ama gerçekten ilk günlerdeki çaresizlik hissi tam bir kabustu neyse

bugün 1 aylık kontrolümüze gittik kızımın sol gözünde çapaklanma ve akma vardı göz damlası verdi doktor netire adı günde 4 defa kullanıcaz inş işe yarar 2 günde geçer dedi bakıcaz maşallah 1kilo 150gr kilo almış kızım burnunda kırmızı lekeler vardı geçici dedi doktor aşı vuruldu kızım hepatitin 2.sini çok ağladı korktu halada sıçrıyor kucağımda uyuyor şimdide doktora gece en fazla kaç saat uyumasına izin veriyim ben kakdırıyorum 3 saatte dedim o nerden çıktı gelişimi iyi acıkınca zaten durduramazsın bu çocuğu bırak uyusun 6 saat-8 saat-10 saat uyusun rahat bırak dedi arada annem bakıyor gündüz ben uyuduğumda mama veriyoruz dedim mama verme gece bebeğini uyut sende uyu gündüzde emzir dedi yapışık geziyoruz memeyi bırakmıyor doymuyor dedim gezin yapışık dedi bizden bu kadar doğuramayan annelere bir kez daha söylüyorum UYUYUN!!!

tuyler duruyo benımde doktora gıdıcem bakıcak dıkıslere utanıyorum ama..

bızde 15 gunluk olduk ben uyndırıyorum 3 saat ara ıle aylık kontrolde kılo durumuna göre herhalde bende uyandırmam yada uyandırırım bılmıyorum suan gözume zayıf gorunuyor buyumedı sankı...
tuylere bende cesaret edemedım agda zaten yapamam dikiş varken ama jiletede cesaret edemedim..doktora gıttınmı ben utanıyorum tuylerden dolayı

benım kanamam daha bıtmedı hala devam 15 gunluk olduk bastan berı azdı hepte oyle devam edıyo gecse artık keşke...bende hıc cesarte edemıyorum ne temızlemeye nede deıgın gıbı bant ızı bıle duruyo cıkaramadım dıkısıme dokunamıyorum bıle daha....
doktor kontrolune gıttınmı tuyler varken ben rahatsız oluyorum

yok canım 40 çıkınca gidicem 10 gün sonra jiletle almaya çalışırım diyorum ayrıca şu ne 40mış ya çıkmadı gitti kurtulamadım neyse az kaldı ne biliyim bende bebişi 3 saatte uyandırıyorum diyince doktor şaşırdı o nerden çıktı dedi bırak uyusun zaten o acıkınca sen onu susturamazsın neden uyandırıyorsun anlamadım dedi ne biliyim ilk günlerde sarılık falan oldu uyandırıyorduk dedim o geçti artık o isteyince vericeksin dedi bana yinede aç kalmış gibi gelir ben 6 saat falan uyutamam gibi geliyor denicem bakalım en uzun kaç saat uyucak bebişim

benim 5 gün sürdü sonrasında bitmişti 2 gündür yine oluyo az az bugün 15. günümüz bakalım ne kadar sürecek dikiş kontrolune gittigimde 8. günde dontorum ultrasonla baktı kanaman olur daha kan var içerde demişdi dedigi oldu
dikişlerimin hemen üstünde şişlik var hafif sizdede var mı?

ben oğlumdada öyle yaptım ki benim bebeklermi öyle yoksa alışmaklamı alakalı bilmiyorum olmuyor alışıyor ben oğlumda alıyordum arkadaşımın annesi dedi altıını değiştirme diye ki zaten gece uykusuna dalmadan gece 12 de alıyorum en son ve sabahta 7 de alıyorum uyanmasada 7 de alıyorum 6 satttende bir şey olmuyor birde gündüz uyurken örneğin altını alıyorum tam uykuya dalıyor altını kirletiyor aman hemen bebeğimin altını alayım demiyorum uykusunu bölmüyorum bşraz uyuduktan sonraalıyorum

ay elacım meleğim gerçekten melek dediysem rahatım anlamında değil kızım gerçekten çok rahat bir bebek ama oğlum bana kafayı yedirtecek her gün altımızı ıslatıyoruz sabah bizim yatağa geldi yatağı ıslattı sabahtan beri çarşaf nevresim yıkıyıorum akşam odasındaki kanepeyi ıslattı sonra konuştuk anlaştığımızı sanıyordum altına kaka yaptı ve en zor olanı bunlara kızamıyorsun eve bebek geldiğinden beri böyleyiz bütün gün onun arkasını topluyorum ki geçenlerde yazdım belki denk gelmemişsindir yağmuru kucağna alıp odasında yere düşürdü falan çok doluyum çok kızım zavallıya sıra gelmiyorki çocuguma

Kizlar valla gece 5 saat uyuyo emzirmek icin uyandiriyoruz yazanlari hayretle okuyorum bizim gece uykusu hic yok daha dogrusu uyuyo ama uykusunda kipir kipir surekli o oyle oluncada ben huzursuz oluyorum gece dalgin bi uykusu yok ama gunduz oyle degil deliksiz uyuyo.gece altini almiyoruz yazmissiniz ama pisletiyo ya nasil almican pisik olcak bide bizimki masallah uzun sure almayinca cis fln cikiyo bezden nasil yapsam bilemedim uyku olayimiz duzelir insallah.gece uzun sure uyuyanlar kacinci haftada dogdu genelde kuzeniminde 36da dogmustu gece gunduz uyuyodu vaktini doldurunca acildi gozler bizim tam 40ta oldu ondan mi cin gibi acaba :)

bende yarın kontrole gıdıcem ama tuylerde duruyor temızleyemeım... benımde duz degıl bı kabarıklık var tabi

evet acıkınca susturmak ımkansız.. doktorun dogru soylemış her doktor öyle demıyor ama malesef kafa karısıyor.. bızde sarılık var o yuzden uyandırıyorum mecburen korkudan emzırmek için... inşallah sarılık hemen gecerde uyandırmam cunku uyandırmadan önce gece guzel uyuyordu yavrum... baska derdi yoksa acıkınca zaten uyanır bencede
sarılık lunca bayılıyo ama sanki, sizin ne kadar surdu sarılık

benımkı gece daha ıyı uyuyor gunduze göre ama acıkırsa uyanıyor huzrsuz oluyor tabı, bıde kusma oldugu ıcın her sesınde ben kalkıp bakıyorum cocuk uyusada ben uykusuz kalıyorum endişeden...kusarsada uyanıyor ve huzursuzluk yapıyor.. 39 haftalık oldu sarılıktan doayı uyuyor ama benımkı bence

Canım divinity de yazmış ama bende tekrar edeyim. Kendini üşütürsen bebek kusuyor. Çorap Yelek giy ve göğüslerin kapalı olsun mutlaka ben doğalgazı ev nasılsa diye emzirme atleti ile gezdim bi kaç gün bebek kusmaya başladı. Annem uyarınca çocuk doktorumuza arayıp sordum doğruladı annemi. Birde balık kusturur ama yememezlik etme dedi dikkat ettim gerçekten balık yedikten 5-6 saat sonra kustuğu oldu. Aklında olsun sırtını sıcak tut ve sıcak su torbası koy göğüslerine.

Karlı,tipili bır ankara gecesınden selam canlar..oglusumu yıkadık yumuk yumuk uyuyo tontonum.lohusa bunalımından soz etmissınız.ilk ıkı gun bende yasadım gectı.bol bol dua edın en etkılı yol kurtulmaya.bıde amelıyat yerlerndkı bandaj lekelerndn soz etmıssınız.ben hastandyken su hıjyenk el temızleme losyonlarıyla elımı temızlerken elımdekı damar yoluna sardıkları bandajin lekesının acıldgnı fark ettım.eve gelırken eczandn aldım ve hemen o gun dusa gırmdn temızldm.bolca surup ovaladım ve tek bı leke kalmadı.tavsıye edrm kızlar.cok memnun kalacaksınız emın olun...

canım hastaneden çıkarken 2.gün yüzünde var dediler 4 gün sonra kontrolde direk bakar bakmaz teshis kondu ve kan testindede 19 çıktı 6 günlükken ışık tedavisi gördü 1 gece yattık sabahı test bidaha yapıldı 13 çıkınca çıkış yaptık çok iyi düştü dediler 2 gün sonra kontrole çağırdılar 8 günlükken 11 çıkınca tamam sarılık geçmiş bidaha gelmenize gerek yok enfazla 3 saat arayla besleyin dediler zaten kızımın rengindende davranışlarındanda iyileştiği anlaşılıyordu uyuşukluğu gitti ve teni esmer gibiydi açıldı 20 günlükken gazdan karnı çok şişti acile gittik sarılık geçirdimi dedi doktor evet dedim şuan hiçbişeyi yok çok sağlıklı gözüküyor dedi böylece atlattık ışık tedavisi çok işe yaradı yatırırken çok ağlamıştım ama o düşürdü tabi bide mama takviyesi sayesinde düştü sarılığı iyi beslenerek kaka çiş yaparak atıyormuş sen aralıklarla kontrol ettir kesinlikle zaten tamamen geçti rahat ol derler sanada

bizimkinin gelesi yokmuş dr amcası öyle dedi :) pzt ye kadar doğmazsa yine kontrol var.Allah hepimize sağ salim sağlıklı şekilde kucağımıza almamızı nasip etsin bekliyoruz sabırla

ankara da kar burasıda öyle kastamonudada lapalapa yağoyor bandaj lekeleri sormayın ben birde iç çamaşırı olarak siyah almıştım hastaneye:) simsiyahtı bende bebe yağı ile ovaladım çıktı:)

merhaba kizlar bihaftadir giremedim size enson nisanim geldigini yazdigim gün normal dogum yaptim 4 200 oglum 56 cm simdilik gece uykumuz yok sabaha Kadar emzir gazini cikar altini degisle geciyo Gündüz iyi... sizler neler yaptiniz okuyamiyorum giremiyorumda artik gelen gidende cok oluyo firsat bulursam uyuyorum, dogum yapan herkese hayirli olsun bekleyenlerede Allah yardimciniz olsun diyorum

Kızlar size birşey danışmak istiyorum.Bende Allah kısmet ederse 15 güne kadar kızımı kucağıma alıcam.
Hepiniz süt sağma makinesi aldınızmı ve kullandınızmı kesinlikle almalımıyım yoksa doğumdan sonraya bırakıp ihtiyaca göremi alınmalı?

Canım Allah analı babalı büyütsün Mahşallah bebişin kiloluymuş ve normal doğum olmuş bunları okuyunca banada cesaret geliyor.

maşallah bebişine, Allah analı babalı büyütsün canım...

bence doğumdan sonraya bırak canım, bebeğin emmezse alırsın. inşallah emer de ihtiyacın kalmaz. benim bebeğim hiç emmiyor, kesinlikle meme almıyor, ben doğumdan önce belki lazım olur diye manuel almıştım ama hiç kullanışlı değil, kullanamadım. mecburen elektrikli aldım ve şimdi günde 4-5kez sağıp veriyorum bebeğime.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…