maşallah bebişine, Allah analı babalı büyütsün canım...
bence doğumdan sonraya bırak canım, bebeğin emmezse alırsın. inşallah emer de ihtiyacın kalmaz. benim bebeğim hiç emmiyor, kesinlikle meme almıyor, ben doğumdan önce belki lazım olur diye manuel almıştım ama hiç kullanışlı değil, kullanamadım. mecburen elektrikli aldım ve şimdi günde 4-5kez sağıp veriyorum bebeğime.
Bugun kontrolumuz var, doktorumuz catı muayenesi yapıp bekleyip beklemeyeceğimize karar verecek, görenler göbeğin biraz inmiş yakındır senin doğum diyolar ama sanırım moral vermek içinherşeyin hayırlısını diliyorum hepimiz için ama içimden de normal doğum geçiyorbtabi ki, şu nişan denen şey bir gelse de rahatlasam yoksa ne sancı ne başka bir işaret hiçbişey yok ben de umudum nişanda:)
Allah hayırlısını nasip etsin.İnşallah normal olur ama normalde olsa sezeryanda olsa önemli olan bebeişlerimiz sağlıcakla gelsinler.Bazılarında hiç nişan gelmeden birde açılma olup sancıyla da gidilebiliyor hastaneye o yüzden çok nişana takılma.Zaman daraldıkça beklemek güçleşiyor dimi zaman hiç geçmiyor sanki.
tuyler duruyo benımde doktora gıdıcem bakıcak dıkıslere utanıyorum ama..
Aynen öyle canım, aslnda ev taşıyacağım bu arada evimizdevtadilat var bebek iki hafta sonra gelse en iyisi olacak ama benim umrumda değil artık gelsin yeter ki diyorum, ev işi tamamlanana kadar kayınvalidemlerin yanında kalırım sonra geçeriz kendi evimize, bebişlerimiz sağlıkla gelsinler yeter ki üstesinden geliriz herşeyin alimallah :))
merhaba arkadaşlar,
ben bunu yazana kadar sanırım herkes dogurmustur.
salı gunu sezeryan randevumuza normal dogum sancılarımla gittim. 6cm e kadar acıldım ve normal doguma girecektim AMA doktorum alttan kontrol ettikten sonra bebegin hala cok yukarda oldugunu, catımın dar oldugunu bebegin 4 kgya yakın oldugunu beni zorlayacagını, soyledi. ve kararı bana bıraktı. hayatımda verdigim en zor karardı diyebilirim. icimden insirah suresini okudum ve sezeryana karar verdim.
cok zor bi ameliyat gecirdim. cunku bebegim 4800 grlık bir tosuncuk olarak dogdu ve sıkıstıgı icin cıkarmakta zorladı doktorları. butun ameliyathane basıma toplandı, herkes cok sasırdı, en fazla 4 kilo dogar diyorlardı cunku. sezeryan berbat biseymiş ama 10 cm acılsanda sen eninde sonunda sezeryan olacakmıssın dedi doktorum. Allahıma bin sukur dogru bi karar verdim ve iki kat acı cekmedim. evimiz cok kalabalık, bebegi beslemekte zorlanıyorum. hepimizin klasik ama güzel telasları iste Allaha sukur...
hepinize bebeginizle saglık sıhhat diliyorum guzel anneler...
insallah dogum hikayemide yazabilirim en kısa zamanda... kendinize ve bebeklerinize dikkat edin...
ben oğlumdada öyle yaptım ki benim bebeklermi öyle yoksa alışmaklamı alakalı bilmiyorum olmuyor alışıyor ben oğlumda alıyordum arkadaşımın annesi dedi altıını değiştirme diye ki zaten gece uykusuna dalmadan gece 12 de alıyorum en son ve sabahta 7 de alıyorum uyanmasada 7 de alıyorum 6 satttende bir şey olmuyor birde gündüz uyurken örneğin altını alıyorum tam uykuya dalıyor altını kirletiyor aman hemen bebeğimin altını alayım demiyorum uykusunu bölmüyorum bşraz uyuduktan sonraalıyorum
ay elacım meleğim gerçekten melek dediysem rahatım anlamında değil kızım gerçekten çok rahat bir bebek ama oğlum bana kafayı yedirtecek her gün altımızı ıslatıyoruz sabah bizim yatağa geldi yatağı ıslattı sabahtan beri çarşaf nevresim yıkıyıorum akşam odasındaki kanepeyi ıslattı sonra konuştuk anlaştığımızı sanıyordum altına kaka yaptı ve en zor olanı bunlara kızamıyorsuneve bebek geldiğinden beri böyleyiz bütün gün onun arkasını topluyorum ki geçenlerde yazdım belki denk gelmemişsindir yağmuru kucağna alıp odasında yere düşürdü falan çok doluyum çok kızım zavallıya sıra gelmiyorki çocuguma
kızlar dün doktor kızımın gözü çapaklanıyor akıyor diye damla verdi kullanmadan öncede anne sütüyle sil dedi dün akşamdan beri kullandık kızımın gözü çapaklanmayı bıraktı iltihap akmaya başladı şimdi uyandığında çok fazla iltihap vardı doktora ulaşamadım servisteymiş ve 18 hastası sırada bekliyormuş ulaşmaya çalışıyorum bilgisi olan var mı bu iyileştiği anlamınamı geliyor iltihap sarı renkte ve baya fazla bilgisi olan var mı
Ne kontroluymus o? 6 hafta sonra 40 cikinca cagirdi beni doktorum. Estetik dikis degil mi senin ki?
Kizlar bebegimin sol gozu devamli capaklaniyordu ben de gazli bez ve kaynamis sogumus suyla temizliyirdum. Gazli bezden tahris olmaya baslayinca ve gozu sulanip akmaya baslayinca makyaj temizleme beziyle temizlemeye basladim ama bebegimin gozu hala akiyor.
Benim yuzumden olmus gibi hissediyorum.cok uzuluyorum. Bugun doktora goturucez. Dua edin bize.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?