2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

aynı durumdayım zaten zor nefes alıyordum tıkandı iyice burnum, boğazım, kulaklarım ağrıyor.

yaa süper süper kıskandım ben seni ne yiyorsun =)) bende 71 kg ile girdim doğuma bebek 2700 gr ben 2 kg vermişim dedim ayol zaten bebek 2700 nasıl 2 kg veriririm doğumda ??? 19 gün oldu şimdi 64 kg dayım..dahada zayıflamak istiyrm hamilelik öncesi 60 kg d ım.4 kg daha vermek istiyrm.sonrada dukan diyeti yapıp 54 kg olmak istiyrm =)
10 günde 10 kilo vay vayyy =) tatlım ya süpermiş =) ben korse takıyorum faydasını gördüm çok şükür =)

kızlar bu bahsettiğiniz çapak kuru olan mı :26: yoksa cıvık olan mı :26: göz akıntısı olan bebişlere acil şifalar dileriz

biz bugün tam 1 aylık olduk
biz de 17 gunluk olduk.
Capak hem kuru hem o civik sari akintidan bahsediyruz.

canım benim bebeklerimde de var
doktor anne sütü damlat ve tülbent ile sil dedi
burnu tıkandığında da anne sütü damlat dedi
faydasını gördüm ikisinde de
Sagol onerin icin. Antibiyotik bitince gecmezse dniycem mutlaka.
Benim dikis yerimin ustundeki karnimda boydan boya hissizlik var. ve orasi dis. Odem mi acaba?
Cok gecmis olsun. Burun aspiratorunun markasi ne? Iyi sumuk cikariyormus.
Demek bebekler agizdan nefes almiyrmus.
Biz okyanus suyu tonimer kullaniyoruz.

Kizlar henuz dogurmayanlardan ozur dileyerek bir sey sormak istiyorum. Kimsenin canini cektirmek istemem ama bilen birisi vardir diye sorucam.
Ayiptir soylemesi hamileligimde bile cagla as eriyordum. Simdi cagla cikti ve yiyorum ama bebegim cok huysuzlaniyor ve gaz sancisi cekiyor.
Annem tutturdu cagladan oluyor diye. Yedirmiyor bana. Sizce cagla gaz yapar mi? Internetten baktim ama bir sey bulamadim.

Cok gecmis olsun. Burun aspiratorunun markasi ne? Iyi sumuk cikariyormus.
Demek bebekler agizdan nefes almiyrmus.
Biz okyanus suyu tonimer kullaniyoruz.

canım markası otri bebe
içinde 3 tane yedek uç var
ayrıca uç da aldık bir paket
eczanelerde satılıyor sadece
ve 15 tl
kesinlikle öneriyorum
bebeklerim onun sayesinde nefes alıyor

Benim bebegimde de hem capaklanma hem dedigin gibi goz akintisi vardi. Dr antibiyotik damla verdi. Simdi akintinve capak yok. Masaj da yapiyorum. Bence senin durumunda gariplik var. dr a ulas bence canim.

cevabın için sagol canım ulaşabildim akşama doğru doktor beyfendiye çapağı akıntı şeklinde çıkarıyordur ama 48 saatten uzun sürerse akıntı getir dedi şimdilik azaldı gibi geçer inşallah bide dün gece sabah 6ya kadar mafoldum kızım çığlık atıp durdu yapmadığımız kalmadı saç kurutma falan hiç bişey durduramadı rezene verdim z.yağ verdik masaj yaptık gaz sancısı ve kabızda oldu sanırım kök söktürdü bana bugünde uyudu bakalım bugecede uzun olacağa benziyor kızlar bebiş bakmak çok zormuş dışarda en ağır işte çalışsam bukadar yorulmazdım tabi allaha şükürler olsun bu yorgunluğa oda ayrı :)

İyi geceler guzel anneler.tosunumu uyuttum gece uykusuna.kızlar buzlukta anne sutu bırıktırıyor musunuz.ben bebısım 5 gunluktn berı bırıktırıyorum.medelanın sut saklama poşedi ıle.6 ay buzlukta saklanır yazıyo ustunde.tecrubelı anneler gercekten 6 ay saklanıyo mu.ekımde ıse baslıyacam.o zamana kadar hem bırıktırıp hemde arada ıcırırım.bu arada hem emzırdıkten hem sutumu sagdıktan snra her ögund yarım lıtre suyu dıkıp kafama ıcıyorum.sutume cok faydasını gordum.sızede tavsıye ederımm.

maşallah canım büyümüşsünüz bayağı bebeğimde de var hem kuru hem cıvık ama akıntı yok :26: kafam karıştı da sorayım dedim zaten haftaya hem kadın doğum kontrolüm için gideceğim ve gitmişken çocuk dr. teyzemize de uğrarız yaa çok zor oluyorrrr bizde ulaşımm bulunduğum ilçedeki çocuk dr. u gitti yerine gelen-giden yok ve zaten uzun süredir kadın doğumcu da yok burada ki ben buradaki dr.lara gitmezdim hiç ama şimdi olsa da gitsem dediğim oluyor neyse sağlık olsun başta Batuhan ı ve seni öptük kocamann

bence yapabilir fazla tüketme yine de annenin tecrübesi mutlaka vardır dinle anneciğini hem bende portakalın gaz yaptığını bilmiyordum ( ayıptır söylemesi ) karşı komşumun 5 aylık bebeği var oda günde 4-5 portakal tüketmiş bi ara bebeği de erkek bebek gaz sorunu ciddi anlamda yaşamış beni de uyarıyor sağolsun yeme sakın diye göz hakkı tadımlık al yine de sende çok bulantı-kusma yaşadın demi helee ben o kadarrr çok özlediğim menüler var ki ama kısıtlamalar var işte gaz yapanları itina ile seçip yememek lazım

Igsevgili annisler ;-) bugün sağ kaburga altında bi gerginlik oldu tutuldum resmen acayip ıdı ya bi sürdü sizde hiç yaşadınız mi ? Birde sun sancı ile doğum yapan var mi nasıl oluyor. bu gidişle suni olacak galiba

canım markası otri bebe
içinde 3 tane yedek uç var
ayrıca uç da aldık bir paket
eczanelerde satılıyor sadece
ve 15 tl
kesinlikle öneriyorum
bebeklerim onun sayesinde nefes alıyor
papatyam nasılsın hatta nasılsınız karşılaşamadık ne zamandır yaa ben de alayımmm kızım çok huylu yaaaa hem alt açma da hem burun temizliğinde yine de bende tavsiyeni not aldım tatlım öptük sizi kocamannn

çok şükür canım sakin bi bebek ama günden güne huy değiştiriyor kucağımdan şinmiyor yatağına koysam uyanıyor dün gecede uyutmadı bizi ama yinede maşallah sakin.sağ memeyş tutturabildim almazken sağıyodum.kaynanamın allah cezasını versin annem şimdi diyor doğumdan geldi bebek elini ayağnı inceliyo eksik arayarak hani sağlıklımı diye değil.allah niyetlerini önlerine getirsin ne diyim.saolasın sen nasılsın batuhan nasıl ? k.validen geldi mi senin ?
bizimkide yeni yeni kendi uyanıyor acıkınca, zaten o da 3 bilemedin 4 saatte oluyor.sarılık geçti mi şimdi ? şükür bizimki geçti.geçmeseydi hastaneye yatacaktı canım cidden çevre çok öenmli.kaynanam gelmiş, çocuğu üşütmüşsünüz yok şöyle yok böyle.bin kere yanında konuştular k.valide kim diyerek ama yok yok.bende sinirleniyorum ama diyorum ya canımı sıkarlarsa restimi çekcem yeter inceldiği yerden kopsun.

canoım benimkide tutmuyodu biberon veriyoduk meme zoruna gidiyodu kaşıkla vermeye başlayınca memeye tuttum saldırdı resmen.bi dene istersen.canım almazsada üzülmemeye çalış biliyorum zor ama.beslenmesi önemli sağarak beslersin olmadı mama, herkes mama verme diyo ama tıkamamız ngerek kulaklarımızı aç kalmasında iyidir diye düşünüyorum kabızlık bizde de var.mamaya z.yağı katıp veriyoruz hemşire dedi.
canım benim nasılsın :)) çk şükür normal doğurmuşsu n ya nasıl sevindim anlatamam.oğlun nasıl ? bizde çok teşekkür ediyoruz teyzesi, lohusa psikolojisi berbat k.validemi ve ailesini öldürmek istiyorum.zerre kadar oğlumla ilgilenmezlerken bahane bulmakta 1 numaralar.doğduğundan bu yana 2 kez gördüler, bide dayanamıyomış yalan geldiğinde sevmiyo bile
benim kanamam devam ediyo canım adet olur gibi oluyorum, kıllar daha çıkmadı.bende dikiş yok buarada yapıştırma yapıldı.
canım ben almamıştım sütüm gelmez belki diye, sütüm geldi, 5. gün aldım.bence ihtiyaca göre al ama çevrende birinde varsa birkaç günlüğünede ödünç al derim, aventınin elektrikli sağma makinesi süper hastane tiplerindende güçlü çekiyor.
Ne kontroluymus o? 6 hafta sonra 40 cikinca cagirdi beni doktorum. Estetik dikis degil mi senin ki?
canım benim dr um dikiş değil yapıştrma yaptı va 2 ay sonra kontroe çağırdı kan sayımı vs için, birde benim rezerv azlığım vardı onada baktırcam 1 sene sonra yeniden tedavi görmem gerekiyomuş bebek için vakit kaybedemeyiz dedi.
benim oglum her altini actigimizda cisini uzerimize dogru yapiyo :-( aliskanlik mi yapti bizmi denk getiriyoruz bilmiyorum ama her defasinda mutlaka etrafi suluyor :-(
canım yerim ben oğlunu :)) bizimkide aynı geçen yüzüne işedi ya sorma 2 kez de yatağıma :))

papatyam sude sonsy sifa öpüyorum kızlar sizide

Bu arada benim doğumum çok güzel geçmişti, dr um hemen kiloda verceksin demişti.

doğumdan çıktım 6-7 aylık göbeğim duruyodu ama her geçen gün indi, eve geldim 4 kilom gitmiş zaten yavru 3 kilo doğdu
şuan 0 göbek var desem yeridir doğum yapalı 12 gün oldu ama 8 kilom kaldı, ben aşırı zayıftım sanırım kilo var gibi görünmüyo bacaklarım inceydi normale döndü ama yine ince diolar o kadar boyum uzun kemiklerim kalın 7 kilo ondan kalmış olabilir

Son düzenleme:

Ooo masallah canim. Eski haline donmussun. korse mi taktin? Ne yaptin? Darisi basima.
Kaynanam gelemedi. Ici gidiyor ama kirkim ciktiktan sonra kabul ediyorum dedim yani esime dedirttim. Esimin hatri olmasa aska kabul etmezdim. Zaten ben onlara gitmeyecegim icin cocugumu uzun bir sure goremeyecekler bir daha

kızlar bende lohusalık zımpırtısından ( depresyonun adını değiştirdim ) çıkamadımmm ki :84::84::84::84: nasıl gerginim nasıl sulugözümm sütüm gidecek diye frenlemeye çalışıyorum amaa zorr beeee

s.i.n.e.m canım nasılsınız bebeğinle daha iyisinizdir umarım

clue sen nasılsın canım bebeğinle nasıl gidiyor

candaşımm kocamann öptük sizi

kızlar bu arada 2013 ten haberi olan var mı :26: özellikle tayin işlemleri ne oldu doğumu nasıl geçti merak içindeyim görüşen olursa selamımı iletirseniz memnun olurum

Son düzenleme:
canım merhaba mesajın gözümden kaçmış ancak gördüm geçmiş olsun canım son haftalar çok sıkıntıydı ben 38+5 de sezeryanla kucakladım kızımı artık gözüm patlıyordu sıkıntılarım katlanmıştı dile kolay canımızda can var inşallah kolay ve rahat doğum atlatırsın canım

topiğe girdiğimde kızlara sorayım dediğim o kadar soruları buraya gelince nasıl unutuyorsam düşünüyorum bulamıyorum ki uykusuzluktan şekil-şima kaydı tabi hatırladıkça hemen gelip yazmam lazım :13: uff bari birini hatırlayıp yazsaydım yaaa

sağol canım iyi olmaya çalışıyoruz. gaz sancılarımız başladı, çok huzursuz kızımız, nerdeyse 10dk da bir uyanıp ağlıyor, sürekli ıkınıp kızarıp bozarıyor, pırt pırt gaz çıkarıyor sürekli:) Allah'tan çıkarabiliyor gazını kendi ama çıkarırken huzursuz hep. annem geçen hafta gidicekti artık evine ama bizi bu halde bırakamadı. gece 4e kadar felan ben oturuyorum bebişin başında, sonra anneme devrediyorum görevi o bekliyor. bu hafta gidiyor annem, napıcam bakalım tek başıma. hiç derin uykusu yok bebişin, doktor damla felan verdi ama aynı zamanda 2-3ay çekiceksiniz gaz sıkıntısını da dedi. sizlerde durumlar nasıl, başladı mı gaz sancıları?

birde hala ısrarla emmiyor, mamacı oldu iyice...

pazartesi hepatit aşımız var, çok ağlamaz inşallah. yaptıran var mı ilk aşısını, ağrı ateş felan yaptı mı?

benim oglum her altini actigimizda cisini uzerimize dogru yapiyo :-( aliskanlik mi yapti bizmi denk getiriyoruz bilmiyorum ama her defasinda mutlaka etrafi suluyor :-(

erkek bebekleri genelde hep öyle oluyor canım bezini açtıktan sonra geri kapatarak biraz bekle n azında bezine işer:) ben öyle yapıyordum bende yağmurun altını değiştiriken pamuk çok sulu oluyor poposuna su ile silince rahatlıyor galiba kak olarak ne var ne yok yapıyor:)

ah ah bende kilo vermek istiyoruuuuuuuuuuum gebelikten önce 17 kilo verip gardolabımı değiştirmiştim büyük bir zevkle ama şimdi ben napacam diye düşünüyorum bende dogumda 10 kilo verdim ama daha vermem gereken bir 10 kilo daha var dikkat ediyorum ama bir gr inmiyor

vallahi canım bu gaz layı biraz farklı galiba benim bebekler gazlı olmuyor oğlum öyleydi kzıımda şimdi öyle ben herşeyi yiyorum kendimde gaz sancısı bile oluyor ama kızımda tık yok ben ayıptır söylemesi çiğ köfte bile yiyorum içindeki baharatı düşün yani

Gercekten bu psikoloji cok zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…