kızlar bende lohusalık zımpırtısından ( depresyonun adını değiştirdim) çıkamadımmm ki :84::84::84::84: nasıl gerginim nasıl sulugözümm sütüm gidecek diye frenlemeye çalışıyorum amaa zorr beeee
yaa gaz sorunu hepimizin kabusu demek kisağol canım iyi olmaya çalışıyoruz. gaz sancılarımız başladı, çok huzursuz kızımız, nerdeyse 10dk da bir uyanıp ağlıyor, sürekli ıkınıp kızarıp bozarıyor, pırt pırt gaz çıkarıyor sürekli:) Allah'tan çıkarabiliyor gazını kendi ama çıkarırken huzursuz hep. annem geçen hafta gidicekti artık evine ama bizi bu halde bırakamadı. gece 4e kadar felan ben oturuyorum bebişin başında, sonra anneme devrediyorum görevi o bekliyor. bu hafta gidiyor annem, napıcam bakalım tek başıma. hiç derin uykusu yok bebişin, doktor damla felan verdi ama aynı zamanda 2-3ay çekiceksiniz gaz sıkıntısını da dedi. sizlerde durumlar nasıl, başladı mı gaz sancıları?
birde hala ısrarla emmiyor, mamacı oldu iyice...
pazartesi hepatit aşımız var, çok ağlamaz inşallah. yaptıran var mı ilk aşısını, ağrı ateş felan yaptı mı?
çokkk zorrrrrGercekten bu psikoloji cok zor.
yaa gaz sorunu hepimizin kabusu demek kikızımda da huysuzluk oluyor evet evet kendisi çıkarmakla meşgul ama vücudu ne hale geliyor yavrum benim çırpınıyor yardımcı olmaya çalışıyoruz genelde anneciğinin acil işi-gücü yoksa kalsın tabiii nasıl güzel oluyor uzadıkça günleri peki sütün var mı emiyor mu seni bebeğin ( sormadım farzet görmemişim kusura bakma ) yarasın şifa olsun canım canım bende geçen haftadan itibaren yalnızın ilk 3 gün gerçekten zorlandım ama alışmaya mecburuz dert etme yeteriz alaaasıyla bebişlerimize canım biz perşembe günü olduk aşımızı ( bu aşı doğumda yapılan aşının aynısı ) her ihtimale karşı calpol kullandık aşı sonrası hemşire ateş yapmaz ama kullanın dedi çok hafif oldu bizde asıl aşı 2 aylıkken ki aşı da ateş olur dedi hemşire gelmeden calpol verip gel dedi dediğim gibi pek sıkıntı çekmedik bu aşıda darısı size ve sıradaki bebişlere canım devit-3 damlayı kullanıyoruz biz 15 günlükken başladık ve 1 yaşına kadar kullanmalıymışız
çokkk zorrrrrbu arada Batuhan yeğenimi sormuştum görmedin ki iyisiniz demi herşey yolunda
offf bende çok asabiyim ya, bebeğe bile sinirlendiğimi farkediyorum bazen emmeyinceama ben uykusuzluktan olduğunu düşünüyorum, hala oturtamadık düzenimizi. annem burda hala, sağolsun çok yardımcı oluyor bebeğe bakmada ama o da uykusuzluktan, yorgunluktan hastalanmaya başladı, tansiyonu düşüp başı ağrıyor üç gündür. dinlensin istiyorum ama elinden bebeği alsam yanlış anlıyor, almasam vicdan azabı çekiyorum yoruyorum onu da diye. gece bebekle benim yanımda yatıyordu annem, kaç gecedir bari gece biraz uyusun diye bebeği alıp salona gidip oturuyorum, ben geç yatıcam sen uyu diyorum ama aslında çok uykum oluyor:) dün gecede salonda uyur uyanık sabah 6ya kadar oturdum, sonra annem namaza kalkınca bebeği ona verip yattım ama 9da geri kalktım. şimdi gidip biraz daha uyumaya çalışacağım. annemin gitmesini istemiyorum ama artık gitse bizde kendi düzenimizi kurup daha mı rahat olucaz diye düşünmeye başladım.
az birazz azaldı ama bu. Durumda temizlik yapamayız kiiiiikızlar kanamalarınız ne durumda bende daha azlama yada kesılme yok hala pembeye yada sarı akıntıyada dönusmedi....ben hiç temizlik yapmadım 15 gündür,tuyler cıktı coktan, dikişler varken nasıl yapıcam bılmıyorum sizler ne yaptınız???
buda benı buldu ya cok kotuyum yatıyorum grip oldummmm...dermanım kalmadı sancı yok belırtı yookkkbu gıdısle nisan ı bulacak galıba dogum..dogum yapan arkadslar ın stresini gordukce de bı tuhaf oluyorummm..lahusa pısıkolojısı ıle....bebek bakımı ... insaallah uyumlu bi bebişim olur..hevesle beklerken hevesim kursagımda kalmasın..
merhaba kizlar bihaftadir giremedim size enson nisanim geldigini yazdigim gün normal dogum yaptim 4 200 oglum 56 cm simdilik gece uykumuz yok sabaha Kadar emzir gazini cikar altini degisle geciyoGündüz iyi... sizler neler yaptiniz okuyamiyorum giremiyorumda artik gelen gidende cok oluyo firsat bulursam uyuyorum , dogum yapan herkese hayirli olsun bekleyenlerede Allah yardimciniz olsun diyorum
Kızlar size birşey danışmak istiyorum.Bende Allah kısmet ederse 15 güne kadar kızımı kucağıma alıcam.
Hepiniz süt sağma makinesi aldınızmı ve kullandınızmı kesinlikle almalımıyım yoksa doğumdan sonraya bırakıp ihtiyaca göremi alınmalı?
kızlar iki bebeğim de hasta oldu
çok üzülüyorum
ikisinin de burnu tıkalı, ve sümük akıyor
doktora götürdüm çok şükür ciğerlere inmemiş ama bunlar yeni doğan ve üst solunum yolu enfeksiyonu çok çabuk ilerler dedi
bugün yoktur bakmışız yarın ciğerlere inmiş dedi
burunlarını sürekli açık tutun dedi
çünkü bebekler ağızdan nefes almayı bilmezmiş sadece burundan nefes alırlarmış
bizde bebekler için tek kullanımlık tuzlu su var ondan aldık
onu sıkıp burun aspiratörüyle çekiyoruz
ne biçim sümük çıkıyor
inanın kocaman insanın bile burnunu tıkar bu sümükler
çok üzülüyorum çok
19.03.2013 salı günü saat 23:30 da normal doğumla kucağıma aldım kızlar sonunda. 3680 gr, 51 cm doğdu kızım.
sütüm de hemen geldi çok şükür. hapur hupur emiyo yavrum. bazen ayıramıyorum memeden.
günlerdir aklım burda yazamadım size. vakit bulamıyorum haliyle.
doğum sancılarım salı akşamı 6-7 gibi başladı gecesine suni sancı takıldıktan yaklaşık 2 saat sonra doğumum gerçekleşti.
Allahım şükürler olsun korktuğum başıma gelmedi, çok başarılı bi doğum oldu. doktorum tebrik etti, son dönemlerin en iyi doğumu olmuş. açılmam, doğum anı.. herşey kısa sürede gerçekleşti, doktor bile şaşırdı bu duruma. tabi bunda bol bol yürümemin ve hergün aldığım sıcak duşun etkisi vardı. tabi bir de epidüral yaptırmamanın da etkisi vardı. iyi yaptırmamışım.
şuan dikiş ağrılarım haricinde çok bi sıkıntım yok çok şükür. ilaçlarla hafifletmeye çalışıyorum.
Doktora sarılık olursa nasıl önlerim diye sormuştum, sadece emzir dedi. malesef 2 gündür sarılık olduk, sürekli uyuması ve emzirmek için uyandıramayışım beni strese soktu, oturdum ağladım. eşim sakinleştirdi.
Anlatılacak o kadar çok şey var ki, inşallah kısa sürede hikayemi sizlere yazıcam.
sizde durumlar nasıl? doğurmayan pek kimse kalmadı sanırım. geçmişi vakit buldukça karıştırıcam kızlar.
hepinizi çok çok öpüyorum..
kızlar bende lohusalık zımpırtısından ( depresyonun adını değiştirdim) çıkamadımmm ki :84::84::84::84: nasıl gerginim nasıl sulugözümm sütüm gidecek diye frenlemeye çalışıyorum amaa zorr beeee
kızlar pAZARTESİ HASTANEYE YATIŞ YAPIYORUZ, sunni sancıyla doğum için,dualarınızı bekliyorum...
topiğe girdiğimde kızlara sorayım dediğim o kadar soruları buraya gelince nasıl unutuyorsamdüşünüyorum bulamıyorum ki uykusuzluktan şekil-şima kaydı tabi hatırladıkça hemen gelip yazmam lazım :13: uff bari birini hatırlayıp yazsaydım yaaa
Allah kolaylık versin cnm..tam sana bakmaya gelmiştim mesajını gördüm
hayırlı haberlerle gel inşallah
Kizlar bebegim pisik oldu. Sebamed ve johnsons baby ipnin pisik krmlerini kullandim ama gecmedi.
Siz hangi kremi kullaniyorsunuz?
Bebegimizi bu zamana kadar 2 kere yikadik sadece. Pisigin bununla ilgisi olabilir mi?
Cok sIk degistiriyoruz bezini. En fazla 2 bucuk saat degismeden duruyor. Bez olatak da prima kullaniyorum.
Cvplarinizi bekliyorum kizlar.
canım duş aldırmamak kesinlikle pişiği tetikliyor
çünkü çişleri asitli ve yıkanmadıkça pişik oluşuyor
benim iki kuzum da sebamedden pişik oldular
yavrular ciyak ciyak ağladı
şimdi bepanthol kullanıyorum
hiç pişik yok, kesinlikle kullan derim canım
sadece eczanelerde satılıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?