2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

offf bende çok asabiyim ya, bebeğe bile sinirlendiğimi farkediyorum bazen emmeyince ama ben uykusuzluktan olduğunu düşünüyorum, hala oturtamadık düzenimizi. annem burda hala, sağolsun çok yardımcı oluyor bebeğe bakmada ama o da uykusuzluktan, yorgunluktan hastalanmaya başladı, tansiyonu düşüp başı ağrıyor üç gündür. dinlensin istiyorum ama elinden bebeği alsam yanlış anlıyor, almasam vicdan azabı çekiyorum yoruyorum onu da diye. gece bebekle benim yanımda yatıyordu annem, kaç gecedir bari gece biraz uyusun diye bebeği alıp salona gidip oturuyorum, ben geç yatıcam sen uyu diyorum ama aslında çok uykum oluyor:) dün gecede salonda uyur uyanık sabah 6ya kadar oturdum, sonra annem namaza kalkınca bebeği ona verip yattım ama 9da geri kalktım. şimdi gidip biraz daha uyumaya çalışacağım. annemin gitmesini istemiyorum ama artık gitse bizde kendi düzenimizi kurup daha mı rahat olucaz diye düşünmeye başladım.

yaa gaz sorunu hepimizin kabusu demek ki kızımda da huysuzluk oluyor evet evet kendisi çıkarmakla meşgul ama vücudu ne hale geliyor yavrum benim çırpınıyor yardımcı olmaya çalışıyoruz genelde anneciğinin acil işi-gücü yoksa kalsın tabiii nasıl güzel oluyor uzadıkça günleri peki sütün var mı emiyor mu seni bebeğin ( sormadım farzet görmemişim kusura bakma ) yarasın şifa olsun canım canım bende geçen haftadan itibaren yalnızın ilk 3 gün gerçekten zorlandım ama alışmaya mecburuz dert etme yeteriz alaaasıyla bebişlerimize canım biz perşembe günü olduk aşımızı ( bu aşı doğumda yapılan aşının aynısı ) her ihtimale karşı calpol kullandık aşı sonrası hemşire ateş yapmaz ama kullanın dedi çok hafif oldu bizde asıl aşı 2 aylıkken ki aşı da ateş olur dedi hemşire gelmeden calpol verip gel dedi dediğim gibi pek sıkıntı çekmedik bu aşıda darısı size ve sıradaki bebişlere canım devit-3 damlayı kullanıyoruz biz 15 günlükken başladık ve 1 yaşına kadar kullanmalıymışız

Gercekten bu psikoloji cok zor.
çokkk zorrrrr bu arada Batuhan yeğenimi sormuştum görmedin ki iyisiniz demi herşey yolunda

Batuhan iyi teyzesi. Gozune antibiyotik kullaniyoruz. Poposu biraz pisik oldu. Gaz sancisi cekiyor oglum. Geceleri ben haric herkes uyutabiliyor onu. Beni gorunce agzini aciyor hep. Beni meme olarak goruyor. altinin degistirirken bir cirliyor anlatamam.

hayırlı gunler kızlar doguramayan bı ben mı kaldım ne kımseden tık yok ....bende beklıyorum ne nısan ne sancı yok 4 gunum kaldı eger sancı olma ıse sunı sancı ıstıyorum dıyecegım.bebek kılo aldıkca zaten dogumda zor olacak.bakalım beklemekteyız....bebek dogunca sorumlulk artıyor tabıı ..calısan anneler var mı? su 24 hafta olayı bı gerceklesse ıdı ya rahatlasa ıdık en azından ben aılemden uzaktayım sımdılık annem yanımda ama ıse baslayınca ne yapacam bılmıyorum kı sızın bebıslerın ne sorunları cıkıyorü.kımbılır ben neler yasayaagımmm..tummm annelere rabbım sabırlar versın...lahusalık donemınde ıbadet yapılamadıgı ıcın bol bol salavat onerıyorm faydasını gorursunz bırde normal abdest alın.namaz abdestı .normal zamandakı gıbı olmasada korunmak ııcn faydalı oluyor...allah dan bı an bıle umıdınızı kesmeyın canlarrr..????her zorlukla beraber bır kolaylık vardır:::::ınsırah suresı

ah cnm aynı benim annem de böyle =) doğumdan 1 hafta önce gelmişti evi temizledi paso =) şimdide bebeğe bakıyor ve evi düzeltip temizlik yapıyor =)) benim anneminde tansiyon problemi çıktı kadının durup dururken burnu kanadı hemen acile götürdük tansiyon fırlamış düzenli tansiyon ölçtürün dedi hala sorun yaşıyoruz inşallah düzelir..
bu arada annem bebeğimizi kendi kızı sanıyor eşimle benide bebeğimizn kardeşleri sanıyor altını değiştiriyr ablası bezi getir diyor bana =))) olaya bak =)

19.03.2013 salı günü saat 23:30 da normal doğumla kucağıma aldım kızlar sonunda. 3680 gr, 51 cm doğdu kızım.
sütüm de hemen geldi çok şükür. hapur hupur emiyo yavrum. bazen ayıramıyorum memeden.

günlerdir aklım burda yazamadım size. vakit bulamıyorum haliyle.

doğum sancılarım salı akşamı 6-7 gibi başladı gecesine suni sancı takıldıktan yaklaşık 2 saat sonra doğumum gerçekleşti.
Allahım şükürler olsun korktuğum başıma gelmedi, çok başarılı bi doğum oldu. doktorum tebrik etti, son dönemlerin en iyi doğumu olmuş. açılmam, doğum anı.. herşey kısa sürede gerçekleşti, doktor bile şaşırdı bu duruma. tabi bunda bol bol yürümemin ve hergün aldığım sıcak duşun etkisi vardı. tabi bir de epidüral yaptırmamanın da etkisi vardı. iyi yaptırmamışım.

şuan dikiş ağrılarım haricinde çok bi sıkıntım yok çok şükür. ilaçlarla hafifletmeye çalışıyorum.

Doktora sarılık olursa nasıl önlerim diye sormuştum, sadece emzir dedi. malesef 2 gündür sarılık olduk, sürekli uyuması ve emzirmek için uyandıramayışım beni strese soktu, oturdum ağladım. eşim sakinleştirdi.

Anlatılacak o kadar çok şey var ki, inşallah kısa sürede hikayemi sizlere yazıcam.

sizde durumlar nasıl? doğurmayan pek kimse kalmadı sanırım. geçmişi vakit buldukça karıştırıcam kızlar.

hepinizi çok çok öpüyorum..

kızlar hekimden değil çekenden sor demişler
gaz sancısı için kimyonu önerebilirim
ilk kızımda çocuk doktoru tavsiye etmişti..bizde işe yaradı
bu kızımda dün gece gaz sancısından uyuyamadı ..göbüşü taş gibiydi..ıkınıp duruyordu..humana kimyonlu rezene çayı almıştım ondan verdim işe yaramadı...ağzına 2 çay kaşığı kimyon verince gazını çıkardı rahatladı

benim kız emince sırtını tıpışlamama rağmen üstten gaz çıkaramıyor ..oda haliyle rahatsız ediyor minnakımı

denemek isteyen olursa kimyonun tarifi 1 çay bardağı suya 1 çay kaşığı kimyon 2 taşım kaynayacak
sonra süzülüp suyundan çay kaşığıyla verilecek
kalan kimyonlu suyu ağzı kapalı çay bardağında saklayabilirsiniz

kendi yemeklerinize ekleyin..hem sütü bollaştırıyor hemde sütten bebeğe geçiyor

google'a kimyonun faydaları yazarsanız görürsünüz..mide için birebir

az birazz azaldı ama bu. Durumda temizlik yapamayız kiiiii
Nasıl yapacağızzzzz
Yapsak doktornşaşırır bence
Ama benm öyle bi kontrolum yok
40 ın çıknca ge ded

Doğumla iyileşirsin inşallah
Antibiyotik
Ağrı kesici
Kan hapı sen iyileştirir

Hayırlı olsun maşallah bebeğineeeee
Kilosu boyu çok iyi
İyi doğurmuşsun normal doğumlaaa

Ben lazım olursa alırım diye almamıştım canım
Oğlum emiyordu ama yine de süt tutulması mı ne öyle oldum
Göğsüm kaya gibi oldu
Gecenin bi vakti arkadaştan bulduk
Onunkini almak durumunda kaldım

Çok geçmiş olsun canımmmmmmmm
Allah onlara şifa sana da sabır versin

Canım hayırlı olsun
Doğumumuz seninle aynı olmuş hemen hemen aynı saatlerde olmuş

şifacım aslında çok normal bir olay ama birazda insanın elinde olan bişey
bence biran önce aklını başına devşir çık bunalımdan bebeğinle geçireceğin her anın keyfini çıkar..her saniyenizi doya doya yaşayın

ilk kızımda ben hamile kalınca başladım stres yapmaya doğduktan sonrada zindan ettim hayatı hem kendime hem eşime
şimdiki aklım olsa herşeyi boşverirdim
uzun yıllar sonra tekrar isteyipte hamile kalamayınca daha bi pişman oldum tabiki ..birdaha o anları yaşayamıycam gibi geliyordu
çok şükür rabbim 2. kere bu duyguyu tattırdı..çok rahat bir hamilelik ve lohusalık geçiriyorum
hiçkimseyi ve hiçbirşeyi takmıyorum...
uykuya çok düşkünüm bir bebek gibi...şu 2 haftadır uyuyamıyorum o bile keyif veriyor bana saç baş darmadağın ,gözaltlarım mor zombi gibiyim ve hiç makyajım yok..asla göz makyajım olmadan durmazdım..ama kendi gözüme nasıl güzel görünüyom anlatamam

başında herşeye karışan bi kaynana yoksa (benim en büyük stres sebebim buydu...bunda hiç karışamadı ..karıştırmadım) derdin ney anlat bakıyım

kızlar pAZARTESİ HASTANEYE YATIŞ YAPIYORUZ, sunni sancıyla doğum için,dualarınızı bekliyorum...

Uykusuzluk cok fena sifacim ya insanin aklini basindan aliyi dun gece gene hic uyumadi tam dalcak gaz geliyo uyaniyo annem sabah erkenden geldide 1saat uyudum pazar gunu mevlut var o zmna kadar toparlanmam lazim birazcik

hamilelik takvimim bitti bende tık yok. artık pazartesi sezeryan olacağm.inşallah yarın bu saatlerde bebeğim karnımda değil koynumda olacak :)

candas evet doğurduk :) hem de edlin ile peşpeşe. önce ben girdim ameliyata sonra edlin. benim içime de doğdu. akşam odalara bakınıyordum acaba edlin de doğurdu mu bu odalardan birinde mi derken meğer ordaymış 5.gün kontrolünde tanıştık.

normal doğum yapamadığım için çok mutsuz oluyorum kızlar. çok zordu sezaryen. hala doğum hikayemi yazamadım. zaten korkulu bir süreçti. yataktan ağlayarak kalktım. ödemim korkunçtu. ama şimdi 1 haftada 10kg vermişim. hep ödem işte...

bebeğimi emzirmeye başladım. philips avent göğüs kalkanını öneririm. göğüs ucu açıkta kalıyor kreminiz kurumuyor böylelikle hiç yara olmuyor ayrıca bir göğüsü emzirirken diğerinden akan süt içinde birikiyor ben böyle akanlarla 70lik doldurdum :))) onu da bazen doymazsa az az içiriyorum.

alevi sorunlarımız başladı. zaten uyku bebek uyurken uyuyabilirsem uyuyorum çok stresliyim bunalıyorum. anneme mesaj atıyorum. bugun de eşim annem bize gelince telefonunu karıştırıp okumuş. şimdi küsüz. çok ayıp yaptığı. annesi burada. çok da kötü şeyler yazmamıştım. insanlar çok anlayışsız. bu dönem çok zor bizler için ama anlayan nerdeee.

Kizlar bebegim pisik oldu. Sebamed ve johnsons baby ipnin pisik krmlerini kullandim ama gecmedi.
Siz hangi kremi kullaniyorsunuz?
Bebegimizi bu zamana kadar 2 kere yikadik sadece. Pisigin bununla ilgisi olabilir mi?
Cok sIk degistiriyoruz bezini. En fazla 2 bucuk saat degismeden duruyor. Bez olatak da prima kullaniyorum.
Cvplarinizi bekliyorum kizlar.

canım duş aldırmamak kesinlikle pişiği tetikliyor
çünkü çişleri asitli ve yıkanmadıkça pişik oluşuyor

benim iki kuzum da sebamedden pişik oldular
yavrular ciyak ciyak ağladı
şimdi bepanthol kullanıyorum
hiç pişik yok, kesinlikle kullan derim canım
sadece eczanelerde satılıyor

Cvp icin cok sagol canim ya. Yarin aldiricam ondan. Sebamed iyi marka diye aldim hic memnun kalmadim. Bez olarak ne kullaniyorsun peki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…