of kızlar canım çok sıkılıyor.ağlamamk için kendimi zor tutuyorum.benmi beceremiyorum diye üzülüyorum.kızım memeyi tutmuyor yutmayı bırak o yöne çevirince bile kıyameti koparıyor.memeye ağzını bile sürmüyor.sütüm zaten az iyice gidecek diye korkuyorum.sanırım mama yediği için kabız.kakasını yapmıyor.çok uyuyor.4-5 saat uyanmıyor.defalarca uğraşıyorum uyandırmak için topuğunu burnunu sıkıyorum cırlıyor tekrar uyuyor.uyandıramıyorum.uzun saatler sonrasında uyanıp mamayı yiyip yine uyuyor.ne yapacağım bilmiyorum.offfffffffffffffffff
banyosunu sen yaptirmiyomusun canim?bide solemissin gece uyandirmasammi diyede.bende onu merak ediyodum.acaba ne zamana kadar geceleri emzirecezki.bizimkisi gecede 2 3 saate bir emiyo.sonra gazini cikartmaya calisiyorum,altini degisiyorum falan derkeeeen 1 2 saat te onla ugrasiyorum gece.sabah oluyo bile :))
dusunuyorum acaba daha ne kadar daha emziririz gece?cok yorucu oluyoyorgunluktan onunla ilgilenememek beni korkutuyo.artik cocuk uyanmamaya baslar yada daha uzun vakit uyur gece sanirim.2.kez anne olanlarada sormak lazim.nasil oluyo?
Yok canım merak etme ben de varım hamilelik takvimim bile bitti baksanahayırlı gunler kızlar doguramayan bı ben mı kaldım ne kımseden tık yok ....bende beklıyorum ne nısan ne sancı yok 4 gunum kaldı eger sancı olma ıse sunı sancı ıstıyorum dıyecegım.bebek kılo aldıkca zaten dogumda zor olacak.bakalım beklemekteyız....bebek dogunca sorumlulk artıyor tabıı ..calısan anneler var mı? su 24 hafta olayı bı gerceklesse ıdı ya rahatlasa ıdık en azından ben aılemden uzaktayım sımdılık annem yanımda ama ıse baslayınca ne yapacam bılmıyorum kı sızın bebıslerın ne sorunları cıkıyorü.kımbılır ben neler yasayaagımmm..tummm annelere rabbım sabırlar versın...lahusalık donemınde ıbadet yapılamadıgı ıcın bol bol salavat onerıyorm faydasını gorursunz bırde normal abdest alın.namaz abdestı .normal zamandakı gıbı olmasada korunmak ııcn faydalı oluyor...allah dan bı an bıle umıdınızı kesmeyın canlarrr..????her zorlukla beraber bır kolaylık vardır:::::ınsırah suresı
Allah kolay doğumlar nasip etsin canım hayırlı haberlerini bekliyoruz darısı başımıza..kızlar pAZARTESİ HASTANEYE YATIŞ YAPIYORUZ, sunni sancıyla doğum için,dualarınızı bekliyorum...
Güzel haberlerini bekliyoruz :)hamilelik takvimim bitti bende tık yok. artık pazartesi sezeryan olacağm.inşallah yarın bu saatlerde bebeğim karnımda değil koynumda olacak :)
sen dogurdunmuuuu kızzzz benımkı saa gece 3 te bı uyanıo zaten 1 de felan taymıs oluo sonra uyku yokk hep boluk borcuk ben onunla uyuddum uyudum ama yok bulasık yok camısr yaptımı zombı gıbı oluyorum kı bız 26 gunluk olduk canımmm ama ben ne gece ne gunduz kaldırmıom kendı kalkınca emzırıyorummm zaen gaz buyuk sorun hep gaz sancısından uyanıyor yavrucak kakasını yaparken morarıyor nerdeyse canım yaa cok zorlanıoyor babası humana almıs rezene kımyon onu ıcırıorum ıseyarıo sankı sızler neler yapıosunzu
Kizlar bebegim pisik oldu. Sebamed ve johnsons baby ipnin pisik krmlerini kullandim ama gecmedi.
Siz hangi kremi kullaniyorsunuz?
Bebegimizi bu zamana kadar 2 kere yikadik sadece. Pisigin bununla ilgisi olabilir mi?
Cok sIk degistiriyoruz bezini. En fazla 2 bucuk saat degismeden duruyor. Bez olatak da prima kullaniyorum.
Cvplarinizi bekliyorum kizlar.
canım ya kusura bakma mesajını beğendikten sonra cevaplamak üzereyken telefon geldiofff bende çok asabiyim ya, bebeğe bile sinirlendiğimi farkediyorum bazen emmeyinceama ben uykusuzluktan olduğunu düşünüyorum, hala oturtamadık düzenimizi. annem burda hala, sağolsun çok yardımcı oluyor bebeğe bakmada ama o da uykusuzluktan, yorgunluktan hastalanmaya başladı, tansiyonu düşüp başı ağrıyor üç gündür. dinlensin istiyorum ama elinden bebeği alsam yanlış anlıyor, almasam vicdan azabı çekiyorum yoruyorum onu da diye. gece bebekle benim yanımda yatıyordu annem, kaç gecedir bari gece biraz uyusun diye bebeği alıp salona gidip oturuyorum, ben geç yatıcam sen uyu diyorum ama aslında çok uykum oluyor:) dün gecede salonda uyur uyanık sabah 6ya kadar oturdum, sonra annem namaza kalkınca bebeği ona verip yattım ama 9da geri kalktım. şimdi gidip biraz daha uyumaya çalışacağım. annemin gitmesini istemiyorum ama artık gitse bizde kendi düzenimizi kurup daha mı rahat olucaz diye düşünmeye başladım.
ohh maşallah öp yerime kocamannBatuhan iyi teyzesi. Gozune antibiyotik kullaniyoruz. Poposu biraz pisik oldu. Gaz sancisi cekiyor oglum. Geceleri ben haric herkes uyutabiliyor onu. Beni gorunce agzini aciyor hep. Beni meme olarak goruyor.altinin degistirirken bir cirliyor anlatamam.
canım benim dualarımda olacaksın inşallah sıkıntısızca kucağına alırsın bebeğinihayırlı gunler kızlar doguramayan bı ben mı kaldım ne kımseden tık yok ....bende beklıyorum ne nısan ne sancı yok 4 gunum kaldı eger sancı olma ıse sunı sancı ıstıyorum dıyecegım.bebek kılo aldıkca zaten dogumda zor olacak.bakalım beklemekteyız....bebek dogunca sorumlulk artıyor tabıı ..calısan anneler var mı? su 24 hafta olayı bı gerceklesse ıdı ya rahatlasa ıdık en azından ben aılemden uzaktayım sımdılık annem yanımda ama ıse baslayınca ne yapacam bılmıyorum kı sızın bebıslerın ne sorunları cıkıyorü.kımbılır ben neler yasayaagımmm..tummm annelere rabbım sabırlar versın...lahusalık donemınde ıbadet yapılamadıgı ıcın bol bol salavat onerıyorm faydasını gorursunz bırde normal abdest alın.namaz abdestı .normal zamandakı gıbı olmasada korunmak ııcn faydalı oluyor...allah dan bı an bıle umıdınızı kesmeyın canlarrr..????her zorlukla beraber bır kolaylık vardır:::::ınsırah suresı
hahaha koptummm canım ben buna yaaaah cnm aynı benim annem de böyle =) doğumdan 1 hafta önce gelmişti evi temizledi paso =) şimdide bebeğe bakıyor ve evi düzeltip temizlik yapıyor =)) benim anneminde tansiyon problemi çıktı kadının durup dururken burnu kanadı hemen acile götürdük tansiyon fırlamış düzenli tansiyon ölçtürün dedi hala sorun yaşıyoruz inşallah düzelir..
bu arada annem bebeğimizi kendi kızı sanıyor eşimle benide bebeğimizn kardeşleri sanıyor altını değiştiriyr ablası bezi getir diyor bana =))) olaya bak =)
maşallah Sudeciğim çokk sevindim öptük kocamann19.03.2013 salı günü saat 23:30 da normal doğumla kucağıma aldım kızlar sonunda. 3680 gr, 51 cm doğdu kızım.
sütüm de hemen geldi çok şükür. hapur hupur emiyo yavrum. bazen ayıramıyorum memeden.
günlerdir aklım burda yazamadım size. vakit bulamıyorum haliyle.
doğum sancılarım salı akşamı 6-7 gibi başladı gecesine suni sancı takıldıktan yaklaşık 2 saat sonra doğumum gerçekleşti.
Allahım şükürler olsun korktuğum başıma gelmedi, çok başarılı bi doğum oldu. doktorum tebrik etti, son dönemlerin en iyi doğumu olmuş. açılmam, doğum anı.. herşey kısa sürede gerçekleşti, doktor bile şaşırdı bu duruma. tabi bunda bol bol yürümemin ve hergün aldığım sıcak duşun etkisi vardı. tabi bir de epidüral yaptırmamanın da etkisi vardı. iyi yaptırmamışım.
şuan dikiş ağrılarım haricinde çok bi sıkıntım yok çok şükür. ilaçlarla hafifletmeye çalışıyorum.
Doktora sarılık olursa nasıl önlerim diye sormuştum, sadece emzir dedi. malesef 2 gündür sarılık olduk, sürekli uyuması ve emzirmek için uyandıramayışım beni strese soktu, oturdum ağladım. eşim sakinleştirdi.
Anlatılacak o kadar çok şey var ki, inşallah kısa sürede hikayemi sizlere yazıcam.
sizde durumlar nasıl? doğurmayan pek kimse kalmadı sanırım. geçmişi vakit buldukça karıştırıcam kızlar.
hepinizi çok çok öpüyorum..
canımm benim bu en güzel ve en lazım tavsiyen hepimizin çok işine yarayacak çokkk teşekkürler öptük sizi kocamannnkızlar hekimden değil çekenden sor demişler
gaz sancısı için kimyonu önerebilirim
ilk kızımda çocuk doktoru tavsiye etmişti..bizde işe yaradı
bu kızımda dün gece gaz sancısından uyuyamadı ..göbüşü taş gibiydi..ıkınıp duruyordu..humana kimyonlu rezene çayı almıştım ondan verdim işe yaramadı...ağzına 2 çay kaşığı kimyon verince gazını çıkardı rahatladı
benim kız emince sırtını tıpışlamama rağmen üstten gaz çıkaramıyor ..oda haliyle rahatsız ediyor minnakımı
denemek isteyen olursa kimyonun tarifi 1 çay bardağı suya 1 çay kaşığı kimyon 2 taşım kaynayacak
sonra süzülüp suyundan çay kaşığıyla verilecek
kalan kimyonlu suyu ağzı kapalı çay bardağında saklayabilirsiniz
kendi yemeklerinize ekleyin..hem sütü bollaştırıyor hemde sütten bebeğe geçiyor
google'a kimyonun faydaları yazarsanız görürsünüz..mide için birebir
şifacım aslında çok normal bir olay ama birazda insanın elinde olan bişey
bence biran önce aklını başına devşirçık bunalımdan bebeğinle geçireceğin her anın keyfini çıkar..her saniyenizi doya doya yaşayın
ilk kızımda ben hamile kalınca başladım stres yapmaya doğduktan sonrada zindan ettim hayatı hem kendime hem eşime
şimdiki aklım olsa herşeyi boşverirdim
uzun yıllar sonra tekrar isteyipte hamile kalamayınca daha bi pişman oldum tabiki ..birdaha o anları yaşayamıycam gibi geliyordu
çok şükür rabbim 2. kere bu duyguyu tattırdı..çok rahat bir hamilelik ve lohusalık geçiriyorum
hiçkimseyi ve hiçbirşeyi takmıyorum...
uykuya çok düşkünüm bir bebek gibi...şu 2 haftadır uyuyamıyorum o bile keyif veriyor banasaç baş darmadağın ,gözaltlarım mor zombi gibiyim ve hiç makyajım yok..asla göz makyajım olmadan durmazdım..ama kendi gözüme nasıl güzel görünüyom anlatamam
başında herşeye karışan bi kaynana yoksa (benim en büyük stres sebebim buydu...bunda hiç karışamadı ..karıştırmadım) derdin ney anlat bakıyım
evett evet evett canım çokkk haklısınnn takmamak takılmamak lazım çabucak U dönüşü ile toparlanmam lazımbende doğuramadım :))))
hadi bismillah canım sıkıntısızca kucaklaman dileğiylekızlar pAZARTESİ HASTANEYE YATIŞ YAPIYORUZ, sunni sancıyla doğum için,dualarınızı bekliyorum...
evet canım yaa uyku ne büyük nimetmiş meğerUykusuzluk cok fena sifacim ya insanin aklini basindan aliyi dun gece gene hic uyumadi tam dalcak gaz geliyo uyaniyo annem sabah erkenden geldide 1saat uyudum pazar gunu mevlut var o zmna kadar toparlanmam lazim birazcik
canımm hayırdır neden sezeryan :44: suni sancı ile denemeye geçmeyeceksin sanırım sağlık olsun inşallah sıkıntısızca kucağına alman dileğiyle dualarımdasınızhamilelik takvimim bitti bende tık yok. artık pazartesi sezeryan olacağm.inşallah yarın bu saatlerde bebeğim karnımda değil koynumda olacak :)
maşallah sonsy im canım bebeğin de sen de gayet iyisiniz öptük kocamannnncandas evet doğurduk :) hem de edlin ile peşpeşe. önce ben girdim ameliyata sonra edlin. benim içime de doğdu. akşam odalara bakınıyordum acaba edlin de doğurdu mu bu odalardan birinde mi derken meğer ordaymış 5.gün kontrolünde tanıştık.
normal doğum yapamadığım için çok mutsuz oluyorum kızlar. çok zordu sezaryen. hala doğum hikayemi yazamadım. zaten korkulu bir süreçti. yataktan ağlayarak kalktım. ödemim korkunçtu. ama şimdi 1 haftada 10kg vermişim. hep ödem işte...
bebeğimi emzirmeye başladım. philips avent göğüs kalkanını öneririm. göğüs ucu açıkta kalıyor kreminiz kurumuyor böylelikle hiç yara olmuyor ayrıca bir göğüsü emzirirken diğerinden akan süt içinde birikiyor ben böyle akanlarla 70lik doldurdum :))) onu da bazen doymazsa az az içiriyorum.
alevi sorunlarımız başladı. zaten uyku bebek uyurken uyuyabilirsem uyuyorum çok stresliyim bunalıyorum. anneme mesaj atıyorum. bugun de eşim annem bize gelince telefonunu karıştırıp okumuş. şimdi küsüz. çok ayıp yaptığı. annesi burada. çok da kötü şeyler yazmamıştım. insanlar çok anlayışsız. bu dönem çok zor bizler için ama anlayan nerdeee.
maşallah kocaman tebriklerkizlar bitise 6 gun kala normal dogum yaptim :)
ya pişik bizde de oluyor ama DERMO Trosyd ( Deri Kremi ) ablam tavsiye etti ama dozu etkili bir kremmişKizlar bebegim pisik oldu. Sebamed ve johnsons baby ipnin pisik krmlerini kullandim ama gecmedi.
Bebegimizi bu zamana kadar 2 kere yikadik sadece. Pisigin bununla ilgisi olabilir mi?
Cok sIk degistiriyoruz bezini. En fazla 2 bucuk saat degismeden duruyor. Bez olatak da prima kullaniyorum.
canım benim yaa üzüldüm açıkcası neden inat ederlerse bebişler meme tutmamayacanım aynı seyi bende yasıyorum bunalıma girdim resmen.gördüğü an çığlığı basıyo nasıl ağlıyo anlatamam.11 günlüğüz sezaryen olduğum için 3 gün sütüm gelmedi doğal olarak mama verdik.sütümü de sağıp veriyorum çok zor oluyor.çözüm bulursan lütfen benimle de paylasırsan çook çook sevinirim.
canım benim dualarımdasınn sıkıntısız doğu yaşaman dileğiyleYok canım merak etme ben de varım hamilelik takvimim bile bitti baksana
Allah kolay doğumlar nasip etsin canım hayırlı haberlerini bekliyoruz darısı başımıza..
Güzel haberlerini bekliyoruz :)
süpersin tatlım deneyeceğim tarifi teşekkürlerkızlar ben ilk oğlumda da bunda da bu pilavdan hergün bir öğün yiyiyorum çok faydasını gördüm oğlum şimdi 1 aylık ve maşallah 2 kg aldı. sütümü atıran şey tabiki sadece bu pilav değil bir de günlük en az 3 lt su tüketmek gerekiyor.çünkü sütün %80i su.
şimdi tarifi veryim siz de deneyin isterseniz çok basit(bu arada pilav dediğime bakmayın çorbamsı bişi)
malzemeler:
biraz kıyma(100gr kadar)
zeytin yağı
1 bardak bulgur
6 bardak su
2 bağ maydanoz-1 bağ dereotu(bu gaz sorununu da kısmen çözüyor)
tuz-kimyon(gaz için)
yapılışı:
kıymayı zeytin yağıyla kavur
bulguru aktar ve onunlada biraz kavur
üstüne suyunu ekle-tuz-kimyon ekle-
bulgur iyice pişecek-
pişme işlemi tamamlanınca ocağu kapat ve doğradığın maydanoz ve dereotunu yemeğe kat- karıştır ve hemen kapaı kapat.
yeşillikler buharıyla pişmiş gibi olacak çok da ölmeyecek zaten.
afiyet olsun. löp löp süt olsun. faydasını görürseniz mutlaka yazın, millete boşuna tavsiye tmeyeimsizde işe yaramazsa.
bu arada benmim oğlum da çok huysuz sürekli emmek istiyor . çocuk ya uyuyacak ya emecek ortası yok. geceler de bekçilik yaptırıyor çakal. uyanık olduğunda sürekli ağlıyor.
selamlar, kolaylıklar hepinize.
ama takviminde var 4-5 gün kadar üzülme tatlımm gelecek sıkıntısızca inşallah dualarımdasnBugün de doğuramadım üff!!!!
canım gün içinde uykusuz kalacakları saat de oluyorr tamamen uyuması mümkün değil arada bi uyanık kalıyorlar sıkma canını hem 40 ı çıkınca rayna otururmuş bebecikler dayan tatlım öptük sizi16 günlük bebek 5 saattır uyumaz mı anlamıyorum bu çocugu ne yaptıysam uyumadı az sıkıntısıda yok keyif yapıyo yatagına yatırınca gözlerini açıyo hemde kocaman
haa bu arada annemin tavsiyesi üzerine günlük bikaç kez kızım idrar yaptığında bezini yenilemeden hemen banyoda belden aşağısını yıkıyorum oda çokkk rahatlatıyor bende tavsiye ederimcanım papatya gibi bende BEPANTHOL kullanıyorum sürekli olarak memnunum ama bazen pişik artınca bahsettiğimden kullanıyorum süper etkili oluyor
ah cnm aynı benim annem de böyle =) doğumdan 1 hafta önce gelmişti evi temizledi paso =) şimdide bebeğe bakıyor ve evi düzeltip temizlik yapıyor =)) benim anneminde tansiyon problemi çıktı kadının durup dururken burnu kanadı hemen acile götürdük tansiyon fırlamış düzenli tansiyon ölçtürün dedi hala sorun yaşıyoruz inşallah düzelir..
bu arada annem bebeğimizi kendi kızı sanıyor eşimle benide bebeğimizn kardeşleri sanıyor altını değiştiriyr ablası bezi getir diyor bana =))) olaya bak =)
Kizlar bebegim pisik oldu. Sebamed ve johnsons baby ipnin pisik krmlerini kullandim ama gecmedi.
kızlar bebeğim çok iştahlı emmek istiyor süreklisanırım doyduğunu hiç anlamıyor bende mümkün olduğunca her istediğinde ve ağladığında ki ağlamadığında bile emzirmeye çalışıyorum ama ısrarla da parmak emiyor kızım yani elini yumruk yapıp yolluyor ağzına başlıyor cuk-cuklamaya bende çok üzülüyorumm parmak emme alışkanlığı olmasın istiyorum onu her öyle gördüğümde endişem artıyor bir hışımla emziriyorummm ama ne bileyim sadece benim kızım da mı var sizlerin bebişleri nasıl parmak emme huyu başladı mı ??? ablam ısrarla emzik kullanmamı tavsiye ediyor nedense hiç emzik vermeyi istemediğimden almamıştım emzik ve almamaya kararlıyım ama bunun bi çıkış yolu varsa belirtin kızlarr :44:
kızım doğduğundan beri aşırı kusmuyor ama son hafta sıklaşmıştı özellikle süt kesiği gibi şekildeydi
perşembe günü aşı için sağlık ocağındaydık o anda peşpeşe 2-3 kes süt kesiği gibi kusunca kızım hemşire ablamız da farketip uyardı
kendinden ayaklı alt kıyafet varya hani ( adı varsa bilmiyorum) alt pijama gibi olan hani onu giydirdiğimde ne de olsa ayaklı ya içten ya da dıştan çorap, patik v.s. giydirmiyordum ev gayet sıcak oluyor bunalmasın diye ama meğer üşütmüş kızım hemşire ablamız dedi ki :
bebekler 2 çeşit kusarbiri sıvı şekildedir ki bu fazlayı kusuyor anlamına gelir dedi böyle durumda endişe etme dedi
gelelim 2. ye süt kesiği gibi kusarsa üşütmüş özellikle midesi üşütmüştür dedimutlaka çorap giydirmemi belirtti terlememesine özen gösterin dedi mutlaka uyanınca yelek v.s. giydir dedi
bende o günden beri daha özenliyim vee maşallah artık süt kesiği gibi kusmamız yok aklınızda bulunsun sizlerde dikkat edin
kızlar kızım hemen hemen her akşam 7 gibi başlayıp gece 11 gibilere kadar huysuzlaşıyorağla -ağla mahfoluyor ne yaparsak sakinleştiremiyoruz ki
bu akşam yine aynı olayı yaşadık her yolu denedik yok susmuyoosonra ateşi biraz artmış gibi hissettik o telaşla ölçekle ölçmek bile aklıma gelmedi calpol verdim 1 çay kaşığı sonra emzirdim hemen uyudu ateşimizde hemen tesir etti düştü benim endişem şu ki :18: ateş farkettiğimizde rahatlıkla calpol vermeli miyim :26: içime kurt düştü iyi mi yaptım - kötü mü diye :18: lütfen deneyimlerinizi paylaşın kızlar
ateşsiz, gazsız , gayet sağlıklı ve keyifli anlar geçirmek ümidiyle,
Cvp icin cok sagol canim ya. Yarin aldiricam ondan. Sebamed iyi marka diye aldim hic memnun kalmadim. Bez olarak ne kullaniyorsun peki?
Gecmis olsun canim. Ates arttiginda dus aldirmak gerek diyorlar. Calpol u bilmiyorum. :26:kızlar kızım hemen hemen her akşam 7 gibi başlayıp gece 11 gibilere kadar huysuzlaşıyorağla -ağla mahfoluyor ne yaparsak sakinleştiremiyoruz ki
bu akşam yine aynı olayı yaşadık her yolu denedik yok susmuyoosonra ateşi biraz artmış gibi hissettik o telaşla ölçekle ölçmek bile aklıma gelmedi calpol verdim 1 çay kaşığı sonra emzirdim hemen uyudu ateşimizde hemen tesir etti düştü benim endişem şu ki :18: ateş farkettiğimizde rahatlıkla calpol vermeli miyim :26: içime kurt düştü iyi mi yaptım - kötü mü diye :18: lütfen deneyimlerinizi paylaşın kızlar
ateşsiz, gazsız , gayet sağlıklı ve keyifli anlar geçirmek ümidiyle,
Benim bebegim de ayni sekilde elini emiyor. Ben emzik vermistim ilk bastan beri. Emzigi zor aliyor, alismadi hala. Seninki alisiyorsa alistir canim. Rahat edersin.kızlar bebeğim çok iştahlı emmek istiyor süreklisanırım doyduğunu hiç anlamıyor bende mümkün olduğunca her istediğinde ve ağladığında ki ağlamadığında bile emzirmeye çalışıyorum ama ısrarla da parmak emiyor kızım yani elini yumruk yapıp yolluyor ağzına başlıyor cuk-cuklamaya bende çok üzülüyorumm parmak emme alışkanlığı olmasın istiyorum onu her öyle gördüğümde endişem artıyor bir hışımla emziriyorummm ama ne bileyim sadece benim kızım da mı var sizlerin bebişleri nasıl parmak emme huyu başladı mı ??? ablam ısrarla emzik kullanmamı tavsiye ediyor nedense hiç emzik vermeyi istemediğimden almamıştım emzik ve almamaya kararlıyım ama bunun bi çıkış yolu varsa belirtin kızlarr :44:
kızım doğduğundan beri aşırı kusmuyor ama son hafta sıklaşmıştı özellikle süt kesiği gibi şekildeydi
perşembe günü aşı için sağlık ocağındaydık o anda peşpeşe 2-3 kes süt kesiği gibi kusunca kızım hemşire ablamız da farketip uyardı
kendinden ayaklı alt kıyafet varya hani ( adı varsa bilmiyorum) alt pijama gibi olan hani onu giydirdiğimde ne de olsa ayaklı ya içten ya da dıştan çorap, patik v.s. giydirmiyordum ev gayet sıcak oluyor bunalmasın diye ama meğer üşütmüş kızım hemşire ablamız dedi ki :
bebekler 2 çeşit kusarbiri sıvı şekildedir ki bu fazlayı kusuyor anlamına gelir dedi böyle durumda endişe etme dedi
gelelim 2. ye süt kesiği gibi kusarsa üşütmüş özellikle midesi üşütmüştür dedimutlaka çorap giydirmemi belirtti terlememesine özen gösterin dedi mutlaka uyanınca yelek v.s. giydir dedi
bende o günden beri daha özenliyim vee maşallah artık süt kesiği gibi kusmamız yok aklınızda bulunsun sizlerde dikkat edin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?