2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

canım aynı seyi bende yasıyorum bunalıma girdim resmen.gördüğü an çığlığı basıyo nasıl ağlıyo anlatamam.11 günlüğüz sezaryen olduğum için 3 gün sütüm gelmedi doğal olarak mama verdik.sütümü de sağıp veriyorum çok zor oluyor.çözüm bulursan lütfen benimle de paylasırsan çook çook sevinirim.

sen dogurdunmuuuu kızzzz benımkı saa gece 3 te bı uyanıo zaten 1 de felan taymıs oluo sonra uyku yokk hep boluk borcuk ben onunla uyuddum uyudum ama yok bulasık yok camısr yaptımı zombı gıbı oluyorum kı bız 26 gunluk olduk canımmm ama ben ne gece ne gunduz kaldırmıom kendı kalkınca emzırıyorummm zaen gaz buyuk sorun hep gaz sancısından uyanıyor yavrucak kakasını yaparken morarıyor nerdeyse canım yaa cok zorlanıoyor babası humana almıs rezene kımyon onu ıcırıorum ıseyarıo sankı sızler neler yapıosunzu

Yok canım merak etme ben de varım hamilelik takvimim bile bitti baksana

kızlar pAZARTESİ HASTANEYE YATIŞ YAPIYORUZ, sunni sancıyla doğum için,dualarınızı bekliyorum...
Allah kolay doğumlar nasip etsin canım hayırlı haberlerini bekliyoruz darısı başımıza..

hamilelik takvimim bitti bende tık yok. artık pazartesi sezeryan olacağm.inşallah yarın bu saatlerde bebeğim karnımda değil koynumda olacak :)
Güzel haberlerini bekliyoruz :)

dogurdum yaaaaa.sanada solemistim hatta.bizde 25 gunluk olduk :))
demistim sana hatirliyosan sen dogur arkandanda ben geliyorum die.)
hakikatende ole oldu haaa :))) bende uyandirmiorum.kakasinida yaparken once agliyo azcik sonra yapinca rahatliyio.zorlamiyo fazla onu.seninkiside zor tatlim.Allah yardimcin olsun.bende sagolsun kayinvalide yaptigi icin bende pek okadar olmuyo :)))ama genede uykusuzluk coooook zor!!!!!

cnm benim ablam almanyadan gönderdi..
"PENATEN" cilt onarıcı bi krem
türkiyede varmı bilmiyorum..internette satılıyor 20 tl fiyatı
bendeki 150 ml metal kutu olan ve çok memnunum

birde yıkamak iyi geliyor..her altını açtığında poposunu yıka..biz önce yıkamaktan sonrada bu kremden kurtardık

kızlar ben ilk oğlumda da bunda da bu pilavdan hergün bir öğün yiyiyorum çok faydasını gördüm oğlum şimdi 1 aylık ve maşallah 2 kg aldı. sütümü atıran şey tabiki sadece bu pilav değil bir de günlük en az 3 lt su tüketmek gerekiyor.çünkü sütün %80i su.
şimdi tarifi veryim siz de deneyin isterseniz çok basit(bu arada pilav dediğime bakmayın çorbamsı bişi)

malzemeler:
biraz kıyma(100gr kadar)
zeytin yağı
1 bardak bulgur
6 bardak su
2 bağ maydanoz-1 bağ dereotu(bu gaz sorununu da kısmen çözüyor)
tuz-kimyon(gaz için)

yapılışı:
kıymayı zeytin yağıyla kavur
bulguru aktar ve onunlada biraz kavur
üstüne suyunu ekle-tuz-kimyon ekle-
bulgur iyice pişecek-
pişme işlemi tamamlanınca ocağu kapat ve doğradığın maydanoz ve dereotunu yemeğe kat- karıştır ve hemen kapaı kapat.
yeşillikler buharıyla pişmiş gibi olacak çok da ölmeyecek zaten.
afiyet olsun. löp löp süt olsun. faydasını görürseniz mutlaka yazın, millete boşuna tavsiye tmeyeim sizde işe yaramazsa.

bu arada benmim oğlum da çok huysuz sürekli emmek istiyor . çocuk ya uyuyacak ya emecek ortası yok. geceler de bekçilik yaptırıyor çakal. uyanık olduğunda sürekli ağlıyor.
selamlar, kolaylıklar hepinize.

16 günlük bebek 5 saattır uyumaz mı anlamıyorum bu çocugu ne yaptıysam uyumadı az sıkıntısıda yok keyif yapıyo yatagına yatırınca gözlerini açıyo hemde kocaman

canım ya kusura bakma mesajını beğendikten sonra cevaplamak üzereyken telefon geldi 15-20 dk. ya sizdeyiz diyen kaynımgiller sağolsunlar nasıl elim-ayağıma dolaştı ev dandini üzerim pijamalı filan bebek bastı yaygarayı ALLAH ım kabusss gibiydi ki akşam 7 ye kadar oturdular
evet evet en büyük etken uykusuzluk aynen ya annelerimiz bizler ve bebeklerimiz için seferber oluyorlar ki annemde bendeyken kaç kez rahatsızlaştı kaç kez dr. a gittik ilaçları poşet dolusu olmuştu Rabbim sağlık versin güç ve sabır versin hem bizlere hem eşlerimize hemde annelerimize gerçi benim annem gitti kaldım yalnız başıma lohusanın başında kalan refakatçı annelerimiz de sanırım lohusalık depresyonumuzdan göz hakkı kapıp hassas kırılgan alıngan olabiliyorlar ( zaman-zaman bizde yaşadık ) evet canım bir yere kadar kalabiliyorlar sonuçta öyle-yada böyle bebeklerimizle düzene girip elimizden geldiğince yeteceğiz öptük sizi

ohh maşallah öp yerime kocamann yaaa aynı beni anlatıyorsun Azra nın da ağzı hep açık maşallah aynen beni de meme olarak kabul ediyor yavrummm işin açığı bende pek rahat ettiremiyorum eşim kilolu yapıya sahip haliyle pufidik yatak kabul ediyor babasının koynunu çok rahatlıyoo ya eşim kurtarıcı oluyor akşamları ve hafta sonları

canım benim dualarımda olacaksın inşallah sıkıntısızca kucağına alırsın bebeğini
hahaha koptummm canım ben buna yaaa demek ablası olarak getir-götür işine bakmaktasın öptük sizi kocamannnn

maşallah Sudeciğim çokk sevindim öptük kocamann

canımm benim bu en güzel ve en lazım tavsiyen hepimizin çok işine yarayacak çokkk teşekkürler öptük sizi kocamannn

bende doğuramadım :))))
evett evet evett canım çokkk haklısınnn takmamak takılmamak lazım çabucak U dönüşü ile toparlanmam lazım süpersin kurtarıcı can arkadaşımmmm
kızlar pAZARTESİ HASTANEYE YATIŞ YAPIYORUZ, sunni sancıyla doğum için,dualarınızı bekliyorum...
hadi bismillah canım sıkıntısızca kucaklaman dileğiyle

Uykusuzluk cok fena sifacim ya insanin aklini basindan aliyi dun gece gene hic uyumadi tam dalcak gaz geliyo uyaniyo annem sabah erkenden geldide 1saat uyudum pazar gunu mevlut var o zmna kadar toparlanmam lazim birazcik
evet canım yaa uyku ne büyük nimetmiş meğer inşallah mevlütte zorlanmamışsındır ALLAH kabul etsin bu arada

hamilelik takvimim bitti bende tık yok. artık pazartesi sezeryan olacağm.inşallah yarın bu saatlerde bebeğim karnımda değil koynumda olacak :)
canımm hayırdır neden sezeryan :44: suni sancı ile denemeye geçmeyeceksin sanırım sağlık olsun inşallah sıkıntısızca kucağına alman dileğiyle dualarımdasınız

maşallah sonsy im canım bebeğin de sen de gayet iyisiniz öptük kocamannnn telefon kurcalama meselesine bende tahammül edemem hoş olmamış geçmiş olsun son olsun inşallah

kizlar bitise 6 gun kala normal dogum yaptim :)
maşallah kocaman tebrikler öptük sizi

ya pişik bizde de oluyor ama DERMO Trosyd ( Deri Kremi ) ablam tavsiye etti ama dozu etkili bir kremmiş bu yüzden fazlalaşan pişiklerde az bişi sürmek yeterli olup bebeği en fazla akşam sürdüysek sabaha rahatlatan bi krem extra olarak ihtiyaç halinde kullanıyorum tavsiye ederim ayrıca bende prima kullanıyorumm

canım benim yaa üzüldüm açıkcası neden inat ederlerse bebişler meme tutmamaya neyse elinden geleni yapıyorsun mama tercih etmiş yarasın şifa olsun öptük sizii

Yok canım merak etme ben de varım hamilelik takvimim bile bitti baksana

Allah kolay doğumlar nasip etsin canım hayırlı haberlerini bekliyoruz darısı başımıza..

Güzel haberlerini bekliyoruz :)
canım benim dualarımdasınn sıkıntısız doğu yaşaman dileğiyle

süpersin tatlım deneyeceğim tarifi teşekkürler evett kızımda emmek istiyooo hep

Bugün de doğuramadım üff!!!!
ama takviminde var 4-5 gün kadar üzülme tatlımm gelecek sıkıntısızca inşallah dualarımdasn

16 günlük bebek 5 saattır uyumaz mı anlamıyorum bu çocugu ne yaptıysam uyumadı az sıkıntısıda yok keyif yapıyo yatagına yatırınca gözlerini açıyo hemde kocaman
canım gün içinde uykusuz kalacakları saat de oluyorr tamamen uyuması mümkün değil arada bi uyanık kalıyorlar sıkma canını hem 40 ı çıkınca rayna otururmuş bebecikler dayan tatlım öptük sizi

kızlar kızım hemen hemen her akşam 7 gibi başlayıp gece 11 gibilere kadar huysuzlaşıyor ağla -ağla mahfoluyor ne yaparsak sakinleştiremiyoruz ki
bu akşam yine aynı olayı yaşadık her yolu denedik yok susmuyoo sonra ateşi biraz artmış gibi hissettik o telaşla ölçekle ölçmek bile aklıma gelmedi calpol verdim 1 çay kaşığı sonra emzirdim hemen uyudu ateşimizde hemen tesir etti düştü benim endişem şu ki :18: ateş farkettiğimizde rahatlıkla calpol vermeli miyim :26: içime kurt düştü iyi mi yaptım - kötü mü diye :18: lütfen deneyimlerinizi paylaşın kızlar

ateşsiz, gazsız , gayet sağlıklı ve keyifli anlar geçirmek ümidiyle ,

kızlar bebeğim çok iştahlı emmek istiyor sürekli sanırım doyduğunu hiç anlamıyor bende mümkün olduğunca her istediğinde ve ağladığında ki ağlamadığında bile emzirmeye çalışıyorum ama ısrarla da parmak emiyor kızım yani elini yumruk yapıp yolluyor ağzına başlıyor cuk-cuklamaya bende çok üzülüyorumm parmak emme alışkanlığı olmasın istiyorum onu her öyle gördüğümde endişem artıyor bir hışımla emziriyorummm ama ne bileyim sadece benim kızım da mı var sizlerin bebişleri nasıl parmak emme huyu başladı mı ??? ablam ısrarla emzik kullanmamı tavsiye ediyor nedense hiç emzik vermeyi istemediğimden almamıştım emzik ve almamaya kararlıyım ama bunun bi çıkış yolu varsa belirtin kızlarr :44:

kızım doğduğundan beri aşırı kusmuyor ama son hafta sıklaşmıştı özellikle süt kesiği gibi şekildeydi
perşembe günü aşı için sağlık ocağındaydık o anda peşpeşe 2-3 kes süt kesiği gibi kusunca kızım hemşire ablamız da farketip uyardı

kendinden ayaklı alt kıyafet varya hani ( adı varsa bilmiyorum ) alt pijama gibi olan hani onu giydirdiğimde ne de olsa ayaklı ya içten ya da dıştan çorap, patik v.s. giydirmiyordum ev gayet sıcak oluyor bunalmasın diye ama meğer üşütmüş kızım hemşire ablamız dedi ki :

bebekler 2 çeşit kusar biri sıvı şekildedir ki bu fazlayı kusuyor anlamına gelir dedi böyle durumda endişe etme dedi
gelelim 2. ye süt kesiği gibi kusarsa üşütmüş özellikle midesi üşütmüştür dedi mutlaka çorap giydirmemi belirtti terlememesine özen gösterin dedi mutlaka uyanınca yelek v.s. giydir dedi
bende o günden beri daha özenliyim vee maşallah artık süt kesiği gibi kusmamız yok aklınızda bulunsun sizlerde dikkat edin

canım papatya gibi bende BEPANTHOL kullanıyorum sürekli olarak memnunum ama bazen pişik artınca bahsettiğimden kullanıyorum süper etkili oluyor

canım papatya gibi bende BEPANTHOL kullanıyorum sürekli olarak memnunum ama bazen pişik artınca bahsettiğimden kullanıyorum süper etkili oluyor
haa bu arada annemin tavsiyesi üzerine günlük bikaç kez kızım idrar yaptığında bezini yenilemeden hemen banyoda belden aşağısını yıkıyorum oda çokkk rahatlatıyor bende tavsiye ederim

aklımdaki sorular ve konulardan bahsettim çokkk uykum var kızım da uyuyorken uyuyum az-biraz cevaplar için şimdiden teşekkkür edeyim belki cevaplamaya fırsat bulamam beğenmekle yetinirim öptük sizi kızımla Rabbime emanet olun iyi geceler cici bakın kendinize ve bebişlerinize

çok iyiymiş bu, annemde sanırım kendi kızı olarak görüyor kızımı. bana vermiycek nerdeyse, hep onun kucağında. neyse kayınvalideden iyidir, ya o olsaydı yanımıza:)

geçmiş olsun canım. ben başlarda pişik kremi kullanmıştım ama bebeğin cildi yağlı yağlı oluyor gibi geldi, hoşuma gitmedi krem. pudra kullanmaya başladım, daha kuru oluyor. her bezini açtığımda ılık su yapıp, pamuğu ıslatıp bir güzel siliyorum heryerini, sonrada kuru pamukla kurulayıp pudrasını sürüyorum. yıkamış gibi mis gibi oluyor poposu. bez olarak da prima premium care kullanıyorum. henüz pişik sorunu yaşamadık, inşallah da yaşamayız...

canım ben hala eldiven giydiriyorum, çıkarınca tırnaklarıyla elini yüzünü çizer diye korkuyorum. bazen eldiveni ağzına sokmaya çalışıyor ama beğenmeyip çıkarıyor hemen. emzik vermek istedim ben, dışarda felan ağlarsa ağzına verip susturmak kolay olur gibi düşünmüştüm ama almadı bizim kız. ağzından çıkarıp atıyor. bende artık denemiyorum.

bizim kız kusmuyor ama ben çok üşüyen biriyimdir, hele ayaklarım hep buz gibi olur, bazen gece ayaklarım ısınmaz da çorapla yattığım olur. o yüzden bebek de üşür gibi geliyor. o patikli altların patikleriyle ayak mı ısınır deyip doğduğundan beri ben içine çorap giydiriyorum. demek iyi birşey yapıyormuşum bilmeden:) teşekkürler bilgilendirdiğin için, bizde sizi öptük...

bebişleri olanlara kolay gelsin, henüz doğurmayanlara da hayırlı doğumlar diliyorum. iyi geceler herkese...

Ben henüz doğuramadım ancak arklarımın bebeklerinden biraz biliyorum bu bahsettiğin saatli ağlamaya KOLİK diyorlar.Her bebeğe göre değişiyor bu ağlama zamanı ve uzunluğu.Kolik cd leri bile var dr una danışsan daha iyi olur bence şimdiden geçmiş olsun....

Cvp icin cok sagol canim ya. Yarin aldiricam ondan. Sebamed iyi marka diye aldim hic memnun kalmadim. Bez olarak ne kullaniyorsun peki?

premium care kullanıyorum
çok da memnunum, ıslaklık göstergeli olanlarından aldım
sarı şerit yeşile dönünce değiştiriyorum bezlerini
sızdırma ve taşma olayları da yaşamadım

Gecmis olsun canim. Ates arttiginda dus aldirmak gerek diyorlar. Calpol u bilmiyorum. :26:
Benim bebegim de ayni sekilde elini emiyor. Ben emzik vermistim ilk bastan beri. Emzigi zor aliyor, alismadi hala. Seninki alisiyorsa alistir canim. Rahat edersin.

Bunu ogrendigim iyi oldu. Sut kesigi seklindeki kusmaa sut yaramis diyorlardi. Demek usitunce oluyirmus. Daha cok dikkat edicem.gecms olsun bebisine de.

günaydın herkeze

benim bebişim bu gece hiç uyumadı
gaz giderici şurubu işe yaradı aslında gazını çıkarabiliyo ve kakasınıda yapıyo artık
acaba bu seferde fazlamı geldi şurup ishal gibi yaptı geceden beri kakasını
hatta altını açtığımda üstüme fışkırttı her yer kaka oldu
ve hala hızlı nefes alıp veriyo
bide bazen uyurken sanki inliyomuş gibi ses çıkarıyo
acaba ağrısımı var
bu gün sağlık ocağındaki doktora götürücem bakalım o ne dicek
kalbiyle ilgili bişeyden oda şüphelenirse çocuk kardiyoloğuna götürürüm
inşallah kötü bişey çıkmaz
bu akşam uyutmucam biraz yorarsam belki gece uyur
artık uykusuzluktan gözüm bile görmemeye başladı geceleri bayılıyorum resmen uykusuzluktan
benim bebeğimiminde gece uykusu düzene girse çok iyi olucak uykusuzluğa daha ne kadar dayanabilirim bilemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…