2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
selam canlar
giremedim yine bikaç gündür
girdim bikaç kere okudum ama yorum yazamadan çıkmak zorunda kaldım
geçen gece midemden rahatsızlandım saolsun dr da anlamadı ne olduğunu.. sabaha kadar acildeydik sonra bi iğne yaptılar rahatladım çok şükür. şimdi iyiyim
dün kızımın doğum günüydü ama kreşte kutlucaz yarın. hep beraber çıkalım avm ye gidelim oyuncaklarla oynasın falan diye düşündük ama nehir izin vermedi annem de siz 3ünüz gidin ben nehire bakarım dedi. biz çıktık. çok garip geldi sadece büyük kızımla dışarıda olmak :)

Bugün son kontrolü olduk ne bir sancı ne bir ağrı açılmaya bile bakmadı çarşambaya kadar kendi gelmezse suni sancıyla yada sezeyanla alacağız dedi dr.Benim için dua edin lütfen Allah hepimizin yardımcısı olsun

korkma normal yedi doğanın başta kakası koyu renk olur sonra yeşile daha sonra sarıya döner...yani sütünle alakalı bi durum değil nekadar çok emzirirsen okadar kaka ve çiş yapar buda doyduğunu gösterir zaten:) yani enazından benim öyle...

bir sürü alıntı yaptım yazdım hepinize ama bi sorun oldu sayfada gelmedi yazdıklarım boşuna uğraştım o kadar
kızlar tekrar yazamam sağlık ocağına gidicez oğluşla

hepinize günaydın
doğuramayanları allah bir nefeste kurtarsın

bende bu günden itibaren yediklerime çok dikkat edicem fazlalıkları vermem lazım

benim bebişe işitme testini bir haftalıkken yaptılar şükür geçtik

malt içeceğinide bu gün alıcam inşallah banada süt yapar

bebeğin gazı için
bacaklarını tutup karnına doğru ittirin bebeğin o arada ıkındığını fark ediceksiniz zaten
gazı çıkar kalan gaz içinse sıcak havlu koyun karnına bide bebek yağyla karnına masaj yapın
ayaklarınıda sıcak tutun
ben bunları yapıyorum yaptıkça rahatlıyo ama yinede gaz sancıları oluyo sanki bi gazman o kadar pırtlamaya rağmen hala gaz var içinde çok gazlı bi oğluşum var benim

kızlaarr işitme testi hakkında ilgisi olan yok muu yaaaaaaa

bize verdikleri aşı kartında bir ayın sonunda yapılması gereken testlerin içinde yer alıyor
bazılarınınki hastaneden çıkmadan yapılmış, şaşırdım ben de

okyanus suyu dedikleri fizyolojik serum var canım
onu damlatıyorsun
tıkanıklık çok ileri değilse hemen açıyor
açmazsa da damlattığın sudan sonra otri bebenin
burun aspiratörü ile çek açılıveriyor hemen
tecrübeyle sabit
3 gündür ben de tıkanıkla uğraşıyorum

akşam 11.00-1.00 arası iki saat uyudum
ondan sonra hiç uyutmadılar sağolsunlar
bazen sabrımıın tükendiğini hissediyorum ve
kendimi el kadar bebeklere bağırırken ve kızarken buluyorum
sonradan da vicdan azabı duyuyorum
sabaha kadar oğlum viyakladı, şimdi ise uyuyor
şimdi de viyaklama sırası kızımda
kendisi sol omzumda şu an
size birlikte yazıyoruz

iki gündür banyo yapamıyorum
bebeklerimin ütüsü yapılmayı bekliyor
makinada ise renkliler yıkandı asılmayı bekliyor
bu arada mutfakta da kahvaltı sofrası masada bekliyor
unutmadan makinada da bulaşıklar yıkandı, yerleştirilmeyi bekliyor
benim kadar pasaklısı var mı aranızda
hiç sanmıyorum

özel güçlerim olsun istiyorum
kızlar ben sıyırmak üzereyimmmmmmmmm

aynı durumdayım canım bazen delircem diye düşünüyorum,tuvalete bile rahat gidemiyorum...pasaklılık konusunda yarısabılırız :))

kızlar bebeklerınız ne kadar emıyor tek memede 20 yada 30 dakıka kalıyo uyuyor yatagına koyuyorum uyanıyo tekrar aranıyo dıger memeyıde versem fazla gelır kusar mı acaba?? bu aralar kusuyor cunku fazlaca napcamı sasırdım kafayı yicem doyuyomu yoksa memede kalmakmı derdı anlamadım...uyutamıyorum bı turlu bagırıyo ha bıre...

aynı seylerın sızdede olması ıyı aslında demekkı normal olan bişey ben bazen sadece bızdemı var dıye dusunuyorum...sarlıkta gecmedı hala
kusmayada devam edıyo ara ara üşütüyomu sürekli anlamadım

kızlar şimdi hastaneden geliyoruz kalça ultrasonu çekildi kızım çok şükür sonuç iyi 168 liraymış ücreti yuh diyorum siz ne kadara çektirdiniz benmi kazıklandım acaba bizim işitme testimiz ilk aşısı tsh değeri hastaneden çıkacağımız gün yapıldı 1.ayın sonunda kontrol ve hepatitin 2.aşısını oldu bugün 33 günlük kalça ultasonu çektirdik 2.ayın sonunda kontrol ve verem aşısı var ben türkiye hastanesine gidiyorum bu arada bu fiyat konusunda ne diyorsunuz

işitme testi, kalça testi gibi ben özel hastaneleri değil de çocuk hastanelerini tercih edeceğim
15 gün önce aramanız yeterli
benim gibi düşünen arkadaşlar için sağlık bakanlığının alo 182 randevu hattı var
sıra beklemeden, ücretsiz yaptırıyorsunuz

Son düzenleme:

devlet hastanesine gidebilenler için iyiymiş bilmiyordum zaten bilsemde ben beceremezdim ben devlet hastanesinin kapısının önünende dursam bayılcağım geliyor 1 aylık bebekle hiç uğraşamam para vermeye razıyımda bana alt tarafı ulrasonlar poposunun iki yanına bakıyor bu işleme bu ücret abes geldi yanlışlık falan mı var diye düşünmeye başlamıştım ama int arastırdım şimdi genelde özellerde pahalıymış

cnm benim sifaam hayırlı uğurlu olsun rabbim analı babalı büyütsün ,inşallah bizede nasip etsin,bizede dua etmeyi unutma emi...öpüyorum kızınıda senide çok

cevaplar icin sagolun kızlar. herkes humanada sözlesmis gibi. bugun aldırayım annemlere. bu arada malt iceceği olanın bir saf olanı var sanırım birde marketlerde sanılan meyveli cesitleri filan var. ben meyveli olanların bir ise yaramadıgını duymustum. saf olanıda buyuk marketlerde ve bebek magazalarında satılıyor. kucuk bir sisesi 5 lira. siz hangisini alıyorsunuz? gunde bir iki sise icsem pahalı olmazmı?

canım ben iki memeyi arda arda veriyorum, yinede yalanıyor, etrafa saldırıyor, nerdeyse yarım saat suruyor emzirmek ardında 1 ve ya 2 olcek mama veriyoruz onuda bir solukta iciyor. anca rahatlayıp uyuyor. doktor sutunla doyana kadar mama vereceksin dedi ama bugun saglık ocagındaki hemsire kızdı, mama verme dedi. ne yapcagımı sasırdım bende..

canım bişey cıkmaz insallah. sorun olursa 3 kere tekrar ediliyor demislerdi bize. olabiliyormus boyle seyler yani. uzulme bence bi dahaki tekrarda bisey cıkmıcak insallah.

BENDEr canım hamıleyımmm..yarın dr gıtmeyı dusunuyorum...sancım yok ama karın agrım var sende de hıc oluyor mu?yada ne gıbı agrı oluyor.esım dıo belkıde sen anlayamıyorsun bu sancı yııı

canlar bende 41. haftada dogurdum ve inanın dogum sancısı gelirse gercekten cok kolay anlıyorsunuz. benim aylarca yalancı agrılarım vardı, onlarla kesinlikle alakası yok. cok farklı bi agrı ve geliyor geciyor esit zaman aralıklarıyla. gelince hemen anlıcaksınız inanın:)

canım doktor bana sut icme dedi, gaz yapıyormus, sutu cok severek icerdim ama simdi gazdan bezdiğim icin zaten korkuyorum icmeye...
kendisi bırakana kadar emziriyorum bende ama yorulup bırakıyor sanırım, memenin tamamen bosaldıgını nasıl anlarızki?

1 aysa öldüm ben:))))

canım zaten siyah kakanın biran once bitmesi lazımmıs. sarı kaka normalmiş, yeşil kaka usutmeye isaretmis sanırım. bunlar annemin bilgileri tabi:)

canım nisan denilen sey balgam gibi birbirinden ayrılmıyor, kopmuyor. yani bi dokusu var, hatta biraz yakından incelersen, içinde boyle damarımsı bişiler var. bu damarımsı seyler kanlı olabilirmiş kimilerinde, benimki kanlı degildi, hafif kahverengi damarlar vardı icin de. dogum sancısı gibi onu da hemen anlıyacaksın, emin olabilirsin:)

kızlar dr dan geldık sımdı persembe sabah 9 da gel yatıs yapalım dedı nst de sancım cok az cıkıyor.hersey yolunda 40 haftam dolacagı ıcın beklemek sakıncalı olabılır dedı yınede sen bılırsın dedı.anlıcanız persembe gıdıyorummmm...heyecan ve korku bastıı

1ay sonra mi yetmeye basladi? inan bu soz ilac gibi geldi..peki ozamana kadar nasil besledin mama mi verdin hep.. biz henuz 12gunluguz ve gogsum bosaldi maleseff :---(

slm kızlar perşembe kontrolüm vardı. dr kontrol ederken baya kan geldi bide 3 cm açılmam varmış. açılma neysede kanı görünce seni eve yollayamam dedi. acil sezeryana alındım. ne yapacağımı şaşırdım eşim evde bende haber bekliyordu güya gel beni al diyecektim(abimin eşiyle kontrole gitmiştik). aşkım gelmeden sezeryana alındım. 21.03.2013 saat 14:45 de kızım doğdu. kilosu 3.550 gr. Rabbim tüm olmayanlara ve doğumu bekleyenlere bu mutluluğu nasip etsin. 8 yıllık bekleyişin ardından öyle tatlı bişey geldiki kollarıma hala kızıma baktıkça ağlıyorum ( bunları yazarken bile ). çokmu abartıyorum diyorum ama inanın elimde değil sanırım ben anne olmak için doğmuşum. iki gündür hastaydı korkudan 2-3 saat uyuydum gece sadece. o zamanda eşim bekledi başını. uykusuzluk bile zor gelmiyor bana. sezeryan sancılarımı bile unuttum inanın. neyse birazdan kontrolümüz var hazırlanmam gerek umarım dr um sütünmün yeterli olduğunu söyler. emzirmek için günlerdir 1 buçuk saat bazen 2 saat oturdum başında. umarım bu uğraşlar işe yaramıştır ilk günler sütüm gelmediği için kilosu düştü yavrumun. neyse kızlar görüşmek üzere sorularınız olursa yazın cvp veririm girdikçe

canım bizim bebişlerin yalanma olayı aynıymış doktorda anlamıyor benim kızım bütün günde emzirsem hala yalanıyor hala aranıyor emzik vermeyi deniyorum 3 defa emiyor atıyor ağzını sıkıyor sokturmuyor illa meme olucak artık sinir gelebiliyor yani doktora diyorum yapışık geziyoruz kimse susturamıyor tuvalete gidemiyorum sürekli emiyor emerken uyuyor yine emiyor bende mama veriyorum emmenin üstüne 2 bazen 2 buçuk ölçeği bi güzel götürüyor hani doymuştu bu bebiş mamayla anca doyuyor uyuyor derin şekilde benim sütüm ne akıyor nede yok denir sıkınca bana bir akıyor ama sıkmadan damladığı falan yok yani doktor mama verme emzir diyip duruyor sıkıyorsa bütün gün sen emzir dicem sonunda :) eşim 1 gün evde oturdu şok oldu bu ne diyor ben bütün gün aynı koltukta bebiş emziriyorum yatağına koyuyorum 5 dakika sonra çığlık başlıyor emzikte istemiyor mecburen mama yapıyorum doyadoya içip anca sızıyor yani ben bebişime yetemiyorum malesef

Canım allah yardımcın olsun bnm kaynanamda burda 2 haftadır doğuracam diye bekliyoruz cuma günü hastaneye yatırdılar doğuruyosun diye gerisin geriye döndüm ertesi akşam bakalım 2 gün snra kontrolüm var Allah yardımcımız olsun
bnm de perşembe 40 doluyo ama dr 41e kadar yolu var dedi offf valla piskolojim bozuldu beklemekten keşke gelse perşembeye kadar yoksa o gün yatış ve suni sancıya razıyım doğumhanede 5 6 cm açıklığı olan bayanlar vardı doğurmak üzere olan sohbet imkanı buldum ikisi de aynı acıyı çekiyo suniyi alan da kendi sancısı olan da o yüzden korkum yok bi an önce doğsun yeter korkma hiç günün belli en azından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…