aslında bende beceremiyorum gaz çıkarmayıben zaten kızımın gazını çıkarmayı beceremiyorum omzumda uğraşsamda bişey çıkmıyor ben emerken sızıp kalınca gazını çıkarmadan usulca yerine koyuyorum mızırdanıyor illa kucağımda uyucak yada koltukta söyle bir adetimiz çıktı yeni geceleri beşiğine yatırınca sızlanıyor ben salonda koltukta yatıyorum beşiğide yanımda koltuğa yanıma alınca uyuyor tehlikeli yanımda yatmasın diye yine koyuyorum beşiğe yine huysuzlanıyor koltukta kendinden geçiyor sızıyor yayılıyor güzelce bende koltuğun kössinde gariban bişekilde uyuyorum bazen korkuyorum ama yatmıyor yerinde napıcam bilmiyorum he bide bu arada kızlar bugün kayınvalidem geldi yoldan geldiği gibi ilk iş bebeği looop diye yapışıp öptü el yıkamak falan yok bide öpmesi biz daha kıyıpta öpemiyoruzyandım ben yandım
Kizlar bebegimle iliskimi yazicam ve bir soru sorucam.
Bebegim uyaninca emziriyorum. Gazini cikariyorum. Altini degistiriyorum. Tekrar emmek istiyor. Tekrar emzirirken bazen altina yapiyor. Gazini cikarip altini degistiriyorum. Tekrar emmek stiyor ya da hickirik tutuyor ben tekrar emziriyorum.
Simdi size soruyorum bebegim kucagimda uyuyunca gazini cikarmadan yataga yatirayim ? Sizler her emzirmeden sonra gazini cikariyor musunuz?
Gazini cikarirken ayiliyor ve uyumuyir tekrar bana gelmek istiyor.
Kucaga alisti malesef. Kucagima almasam cok kotu agliyir. Sizler kucaga alismasin diye ne gibi taktik izliyorsunuz?
aslında bende beceremiyorum gaz çıkarmayıbebeğimin sıkıntısı artmasın diye deniyorum bişiler elimden geldiğince aynen canım aslında kızım perişan uykuyu çokk seviyorr çokkkk yatakmış beşikmiş yüzüne bakmıyor babası gaz sorununu hallederken baba kucağında sızıp kalıyor uyusa bile yatağına konulacağı an hissedip kaşlarını çatıyorr ve bende de meme emerken uyuyo ya aynen o şekil uyanana kadar kalmak istiyoo nerde nasıl uyursa düzenim bozulmasın istiyoo uff kaynana deme banaa aynısını bende yaşadımm vakkumlaya vakkumlaya öptüüüüüü aynen bizde öpmeye kıyamazkennn bol sabır dilerim canım kaç gün kalacak bari
Kizlar bebegimle iliskimi yazicam ve bir soru sorucam.
Bebegim uyaninca emziriyorum. Gazini cikariyorum. Altini degistiriyorum. Tekrar emmek istiyor. Tekrar emzirirken bazen altina yapiyor. Gazini cikarip altini degistiriyorum. Tekrar emmek stiyor ya da hickirik tutuyor ben tekrar emziriyorum.
Simdi size soruyorum bebegim kucagimda uyuyunca gazini cikarmadan yataga yatirayim ? Sizler her emzirmeden sonra gazini cikariyor musunuz?
Kucaga alisti malesef. Kucagima almasam cok kotu agliyir. Sizler kucaga alismasin diye ne gibi taktik izliyorsunuz?
canım bende de oluyor özellikle sırtım üşüyor :26: neden bilmiyorum ama sonuçta bünyemizin toparlanması zaman alacak halaa lohusayız ve hassasızama hergün olmuyor bende yine de terli terli dolşama sırtına al ince de olsa bişi ayaklarını da özellikle sıcak tut aman yaa kaynanana söylemediğin iyi olmuş boşver sen yazışırız buralarda
aslında bende beceremiyorum gaz çıkarmayıbebeğimin sıkıntısı artmasın diye deniyorum bişiler elimden geldiğince aynen canım aslında kızım perişan uykuyu çokk seviyorr çokkkk yatakmış beşikmiş yüzüne bakmıyor babası gaz sorununu hallederken baba kucağında sızıp kalıyor uyusa bile yatağına konulacağı an hissedip kaşlarını çatıyorr ve bende de meme emerken uyuyo ya aynen o şekil uyanana kadar kalmak istiyoo nerde nasıl uyursa düzenim bozulmasın istiyoo uff kaynana deme banaa aynısını bende yaşadımm vakkumlaya vakkumlaya öptüüüüüü aynen bizde öpmeye kıyamazkennn bol sabır dilerim canım kaç gün kalacak bari
Gazini oyle de cikarmayi denedim. Benim asil sorunum. Gazini cikarirken uyaniyor ve uyumuyor. Kucagimda uyuynca oylece gazini cikarmadan yatirmak istiyorum. Yatiricam da bundan sonra.canım aynı beni anlattınyazdım ya geçenlerde iştahlı zaten kızım hep emmek istiyor ve 1-2 dk.lık molada bile parmak emiyor ( elini yumruk yapıp emiyor daha doğrusu ) canım bende her emzirmeden sonra gazını çıkarmıyorum ama gün içinde zaten uyanık kalabileceği vakitler vardır ki belki bu anlattığın durum onun belirtisidir :26: sürekli göğsüne yatırıp mı çıkarıyorsun gazını bak bazen pozisyon değiştir mesela bacağına koy elin Batuhanın göğsünde olsun sırtını sıvazla , poposuna pışpışla işe yarar umarım dediğim gibi uyanık olması gereken saatleri rayna oturmadığı için hepimiz kestiremiyoruz tabi gazını çıkarırken ağlıyorsa istemiyordur dediğim gibi pozisyon değiştirmeyi dene kucağına alıştırmayan bebek mi var ki öptük sizi gelişmeleri yaz işe yarayacak mı merak ettim
Masallah ne kadar uslular oyle. Tek degiller diye mi boyleler acaba.
iyiyiz çok şükür canım, siz nasılsınız?
ben emzirme olayını pek sevmedim açıkcası
bebeklerimle aramdaki bağı koparmamak adına gün içinde ve gece birer kere meme veriyorum
zaten memede hemen uyuyorlar ve yarım saat sonra uyanıyorlar
ben sütümü sağıyorum
ne kadar içtiğini de biliyorum, içim de rahat ediyor, doyup doymadığını anlıyorum
benimkiler açken mızırdanıyorlar onun haricinde doyurup, gazını alıp, yatağa veya koltuğa bırakıyorum
sürekli gürültülü ortamda tutmaya gayret ediyorum
belli bir süre oyalanıyorlar
hatta bazen oyalanırken uyuyakalıyorlar
kızım emziği sadece acıkınca alıyor
oğlum ise seve seve emiyor
bence emzik biraz sabır işi
ısrarla ver
anneyi gerçekten rahatlatıyor
kolay gelsin canım
db cim ben bazen emerken ya da biberonla beslenirken uyuyakılırlarsa gazlarını almıyorum
yarım saat sonra ciyak ciyak bağırıyorlar
gidip kucağıma alınca hemen çıkıyor
zaten içerde iyice sıkışmış ve çıkmaya hazır durumda bekliyor
istersen bi dene canım
gaz çıkınca da uyumaya devam ediyorlar
canım bebeği salona getir ve koltuğun üzerine bırak
senin sesini tanıyor zaten bence susabilir
bir dene istersen
ben öyle yapıyorum
Ben annemlere dedim bebegi opmek yok diye, opmuyorlar da. Sira esimin ailesine demekte. Lftan anlasalad bari. Yoksa bebegimi alip odaya gitmekten baska bir sey birakmayacaklar bana. Opturmem arkadas. Ben bile opmuyorum.ben zaten kızımın gazını çıkarmayı beceremiyorum omzumda uğraşsamda bişey çıkmıyor ben emerken sızıp kalınca gazını çıkarmadan usulca yerine koyuyorum mızırdanıyor illa kucağımda uyucak yada koltukta söyle bir adetimiz çıktı yeni geceleri beşiğine yatırınca sızlanıyor ben salonda koltukta yatıyorum beşiğide yanımda koltuğa yanıma alınca uyuyor tehlikeli yanımda yatmasın diye yine koyuyorum beşiğe yine huysuzlanıyor koltukta kendinden geçiyor sızıyor yayılıyor güzelce bende koltuğun kössinde gariban bişekilde uyuyorum bazen korkuyorum ama yatmıyor yerinde napıcam bilmiyorum he bide bu arada kızlar bugün kayınvalidem geldi yoldan geldiği gibi ilk iş bebeği looop diye yapışıp öptü el yıkamak falan yok bide öpmesi biz daha kıyıpta öpemiyoruzyandım ben yandım
Evet iyiki bu site var. iyiki buradaki arkadaslar var. cok yardimci oluyorlar ve yanliz olmadigini bilmek cok guzel.aynen bizdede durum aynı kısır döngü gibi emzir gazını çıkar altını değiştir yatır.. Benim kızım emer emmez gazını çıkarmıyor onun için ben emerken uyuyunca yatağına yatırıyorum. eğer gaz rahatsız ederse iki dakika içinde mızmızlanıyor alıyorum göğsüme yaslayıp gazını çıkarıyorum kucağımda biraz tutup yatırıyorum....
Ben de gazini cikaricam diye bebegimi uyandirmiycam artik. Bu cvp lar cok yardimci oldu.
evet canım benimde sırtım üşüyor hatta ilk olduğunda sırtımmı açıkta kaldı dedim demekki oluyormuş. gün içinde sırtımda hep ince bir yeleğim var gece kalkarken bile hemen sırtıma takıyorum çorap desen 24 saat ayağımda. demekki yinede lohusaluktan.. İnş. kısa sürede geçerde şu dönem rahatlarız biraz...
k.valde zaten bilmişlik satıyor birde bir iki bir şey sorsam ooo havasından geçilmez.. Bazen dua ediyorum şu siteyi kurana gerçekten imdadına yetişiyor insanın..ve yalnız olmadığını bilmek güzel bir duygu.
kaç gün kalacağı konusunda bilgim yok eşimede soramadım ama sabah 3 valizle görünce şoka girdim kapıda allahtan 1 tanesinden kızıma getirdiği zımbırtı şeyler çıktı komedi gibiydi he bide yorgan yastık yaptırmış birindende o çıktı kaldı 1 valiz he bide salça ve çökelekte çıktı :)mevlütü kızım 2 aylık olunca yapıcaktım 22 nisanda ama kaynanam 25 gün kalmasın diye öne çekebilirim gaz olayını ben anlamadım valla her tutma şeklini denedim gaz masajı yaptım yok çıkmıyor anca kendi kendine yapıyor uğraşınca olmuyor kızlar bişey sorucam siz bebişinize eldiven kullanıyormusunuz bebişim beni emmediği zamanlardada eldivenlerini emiyor yumruk yapıp sürekli değiştirsemde sonuçta mikrop doludur yani eldivenlerde takmasamda buz gibi oluyor ve daha tırnaklarını kesmeyi beceremediğim için kendini çiziyor napsak acaba he bide boza içenler var mı sütü çok arttırıyormuş diyorlar
Ben hala hamileyimsancım var 1 gıdım açılmam yok ne zaman doğurcaksam
slm kızlar iki gündür sabaha 5 -6 arası üşüme tutuyor. sırtım açıkta kalmış gibi nasıl üşüyorum yorgana sarıldıkça sarılıyorum. hatta bu sabah kızım mızırdanıyordu nasıl dua ediyorum kızım şimdi uyanma nolur diye .... Neden acaba bilememdim. böyle bişey yaşayan yada duyan oldumu hiç... Genelde gece kalkınca birşeyler atıştırırdım iki gündür bi şey atmadım ağzıma acaba emziriyorum ya ondan kan şekerim filan mı düşüyor ondan olabilir mi.... K.valde yanımda ona sormayada çekindim şimdi bir dünya akıl verecek şunu yap bunu yap diye...
aynı sorun bendede var ama uyandığımda ya çok terlemiş kalkıyorum yada sütüm akıp üstümü ıslatmış kalkıyorum üşümemide buna bağlıyorum ben.
henüz 13 günlüğüz ve göğüslerim dolmuyorbebeğim öyle boş boş emiyor.. mama vermeye başladım.. sıkıntıdan ıyıce sütüm kesilecek diye cok korkuyorum yavrum benim ya besleyemiyorum...çok üzülüyorum
canım dikkat et hasta olursun hastaneden çıkıp eve geldiğimde bende sütyen takmadığımdan sütüm atlete akıyordu sonrada soğuk soğuk insanın tenine değiyor. şimdi emzirme sütyeni ve göğüs pedi kullanıyorum. emzirme atleti bir işe yaramıyor klasik silikonsuz sütyen bile kullansanız olur ama pedi tavsiye ederim...
selam doğurdn mu ne durumdasın? ben hala hamileyim..
canım benim sıksık ve her iki göğüstende emziriyorsan göğüslerin dolmuyodur. bende öyle diyodum sonra sağ tarafım çatlayımca korkudan akşama kadar veremedim baktım silikonlu gibi olmuşbebeğin doymazsa bas bas bağırır alıktan pesedip hemen mama verme.benim sütüm 3. gün geldi bende hemen mama aldırdım verdim k.valdem ısrarcı olmasaydı hala mama veriyor olurdum sütüm yok diye kadın verdirmedi hazır mamayı çok şükür şimdilik yetiyor sütüm..
52 lik aldım bende aynısımı acaba, neyse bi daha sefere bende ondan alırım.teşekkür ettim canım.bizede 7-8 gün gidiyor sizin iş daha zor haliyle maşallah yavrularına sakinlermiş, benimkide öyle ama birisi gelip gittiğinde huysuzlaşıyor çok nazar değiyor gibime geliyo çünkü gelen çok huzurlu bi bebek diyor maşallah diyolar ama değiyo bence...kimseye demeyim diyorum ama çocuk çok sakin yalanıda yemiyolar...ama delirincede deliriyor
canım son çıkanlarında var o gösterge
yenidoğan paketi ve içinde 50 tane var
ve bana 4 gün gidiyor bir paket
canım bizde aynıyız annem alıyor gazı genelde şimdilik ben gidince nasıl alcam hiç bilmiyorum ve annem farketmiş gazını çıkarınca uyanıyor almadan yatır diyor kusar oda ağzına gider diye korkumda gazını almadan yatırmamaya çalışıyorum yan yatma yastığımızda var ama çok hareketli kendini çeviriyo bazen başını çok çeviriyo yani.Kizlar bebegimle iliskimi yazicam ve bir soru sorucam.
henüz 13 günlüğüz ve göğüslerim dolmuyorbebeğim öyle boş boş emiyor.. mama vermeye başladım.. sıkıntıdan ıyıce sütüm kesilecek diye cok korkuyorum yavrum benim ya besleyemiyorum...çok üzülüyorum
aa neden ki ? ben bayıldım emzirme atletine keşke sütyen yerine atleti çok alsaymışım dedimemzirme atletini bende kullandım beş para etmez hiç bir işe yaramıyor.göğüs pedi getiricek bugün eşim bu gece kullanıcam inş.
canım pes etme rezene hoşaf humana stil bol iç inciri çok ye şehriye çorbası süte çok iyi geliyo marul özellikle süper ve diğer yeşillikler bizim akrabanın 20 günden sonra gelmeye başlamış sütü.pişik içnde mutlaka sudocream öneriyorum mothercare de ve eczanelerde var.öpüyprum ikinizideevet cnm ıkı göğsüde veriyorum... aglamıyor aslında.. ben göğüslerime dokunca yumusak yumusak elıme gelıyor dolmuyor gıbı hıssedıyorum..bılemıyorum kı yamamayı ıkı gundur verıyorum bir kez... ıns yetıyordur ya..
bu arada zeytın yagı ,bepanten ve premıum care kullanıyorum..hıc bekletmeden altını temızleyıp kuruluyorum buna ragmen pişik olduk..(( nasıl oldu anlamadım... hem bezı hem kremı degıstırecem hangısı yaptı bılmıyorum cunku..önerileriniz var mı?
Kızlar normal doğum yapmak istiyorum, 3 günüm var sat'a göre, bugün kontrol vardı doktorum en az 3.600 gr dedi, bana göre bebeğim büyükmüş (boyum 1.62 olduğu için öyle diyor) sezeryanı öneriyor, normal çok çok zor olurmuş, nst'ye de girdim hep 50 lerde sancım yok gibi bişey... umudumu yitirmek istemiyorum çünkü 2 cm açılmam var, denemek istiyorum en azından. bu arada ne nişan, ne suyum geldi off napsam bilemiyorum. bir de doktor bebişimin beyin damarlarındaki kan akış değerlerinin olması gerekenden farklı olduğunu söyledi, ne demek istediğini sorunca ''yani bebek kendini korumaya almaya başlamış artık, doğum başlamadığı için '' dedi... böyle bişey yaşayan var mı acaba? daha 3 günüm vr ama yani anlamadım.. hemen bugün sezeryan yapalım gel diyo, hiç suni sancı deneyelim falan demedi, belki işe yarıyacak ama suni sancıyla ilgili de şöyle söyledi '' kanaman çok olur seni riske atmış oluruz'' suni sancı alıp da kanaması çok olan var mı, ayrıca ne alakası var onu da anlamadım... bi fikriniz varsa yardım edin nolur, kafam çok karıştı((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?