kızlar bişey sormak istiyorum napıcağımı şaşırdım kızım 34 günlük şaşırtıcı bir şekilde dün gece uyudu hayret gündüz uyumaz dedim bütün gün uyudu bu arada en son 2 gün önce kakasını yapmıştı bugün gün boyu ya ıkınıp kızarıp çığlık attı yada uyudu sızıp kaldı normal rutinde yaptığı şeyleri hiç yapmıyor gözleri hep kapalı hala uyuyor rezene verdim mamasına yağ kattım ıkınıp ağlarken sadece emzirince susuyor emzikte almıyor beni emerken yine uyuyor yani kızım dün geceden beri hala uyuyor ara ara emdi bikaç kez mama yedi o kadar daha önce 2 saatte bir acıkır en geç kıyameti koparır altınıda 2 saatte alırdım durmazdı çünkü sonra uyur tekrar kalkardı günde enaz 2 kaka yapardı her bezdede çiş olurdu şimdi niye böyle tuhaf davranıyor bişeyi olmuş olabilirmi ne yapsam ateşini falan ölçtüm normal çıktı uyandırsam şimdi yine ıkınıp ağlıcak of ya
gecmıs olsun canım ınsanın içi gidiyor bebekle ılgılı sorun olacak dıye... topuk kanı ıcın kac gunde aradılar?sız baska yerde test yaptırdınız galıba tekrardan peki halk saglık mudurlugune gıtm edınızmı??bende korkuyorum bısey cıkarmı dıye bende trıoıd sorunu var zaten bıraz
kızlar merhaba;
çok moralim bozuk durup durup ağlamak istiyorum bugün tam 1 haftalık oldu bebeğim, 2.3. günde göğsüm taş gibiydi bebege meme alıştırmaya calısıyoduk şimdi de alıştı çok şükür ama sütüm bitti sanırımgöğsm küçüldü bi sarktı gibi böyle porsuk porsuk.. süt fln yok içinde..
arkadşlarım anlatıyo da onların sıkınca fışkırıyomuş..birini emerken diğerinden damlıyomuş.. bende hiç öyle bi durum yok.. doktor 2 saatte bir uyandır emzir dedi.. sağayım deim 20 cc anca cıktı 2 göğsümden birden.. yetemiyorum kızıma yani( mama ver dediler gelenler fln 2 gündr takviye yapıyorum sanki mama içince gözleri açılıyo..malt içeceğinden aldım içtim tık yok armut dediler tık yok marul bulgur yine yok.. ne yapacağım bilemiyorum artık ((((
bugün de humana still tea mi ne varmış onu deneyeceğim.. allahım inşallah bebeğimi doyurabilirm bende yaa(
cnm bilemicem ama bebekler cok cabuk huy degistiriyor.. biz bugun tam 15gunluk olduk ve tamamen ilk haftadan ayri hareketleri... 22saat uyuyordu uyandirmak iskence gibiydi..gerci sarilik da vardi..simdi ise cok zor uyuyor..bugun gece boyu ayaktaydim..emzir altini temizle gaz al ama uyuma :-( iki saatte bir kendi kalkiyo filan bi degisti tavirlari filan :-D:-D
canim bendede kasima hissi olyo.rahatsiz ediyo.simdi var ama daha az tabiki.bende dikisin hassasiyetini hissediyorum hala otururken falan.ne zaman gecer bilmiyorum amasımdı kızlar ben bısey sorcam ben normal dogum yaptım ve epıyoztamı uygulandı yanı kestılerrr D: dıkıslerım hala acıyor ara yanıyor bole bazen kasımak gelıo ıcımden rahatsızlık erıyor yanı 28 gun oldu gecmesı gerkmezmıydı var mı bılgısı olan kızlarrr ..
uykusuzluktan ve yorgunluktan gebermek üzereyim
uyumuyorlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
çığlık çığlığa bağırıyorlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
delirecem yakındaaaa
:) gayet normal canım hatta benim kız keçi gibi meliyor gülüyoruz keçi diye:)
canım ben saglık ocagına gittigimde bu usume olayını hemsire bana sordu bende yok dedim. onemli bişey sanırım bence doktora veya saglık ocagına git.
ayyy korktum şimdi niye sordu ki acaba dün nette araştırayım dedim sezeryan sonrası üşüme diye iltihap olabilir yazzıyordu. çok şükür bu gece olmadı. eğer olursa dr. arayayım..:18:
kızlar moralim çok bozuk bebeğime bişey olcak diye korkuyorum yarın günüm doluyor dr a gidicem açılmam yok nişanım yok sade kuru sancım var piskolojim bozuldu resmen 41e kadar yolu var diyolar bi de ama açıklık kontrolünde bebeğin başına bile dokunamıyor o kadar yani napsam ne etsem bilemedim
canım benim bu korkuların çok normal ben 9 ay korktum hele hareket etmeye başladıktan sonra her sabah kalktığımda elim karnımdaydı acaba yaşıyor mu kımıldycak mı diye.. Rabbim korktuğumuza uğratmasın.. arkadaşım 42. de normal doğumla aldı kızını kucağına... sen yine bebişinin hareketlerini takip et inş. sağsağlim alırsın sende kucağına..
kızlar yarın buyuk gun geldııııı ıns bu saatlerde bbegım kucagımda olur.sabah hastaneye gıdıyorum aksılık cıkmaz ıns
canıımmm rabbim yardımcınız olsun sağ sağlim bebişini kucağına. bebişinle güle oynaya gel evinize
kızımın sarılık olduğunu öğrendiğimde bende 2 saatte bir kaldırdım 2 gün boyunca sonra çocuğum uykusunu karıştırdı uzun süre uyutamadım. sonra vazgeçtim kaldırmadım. uyandırması hemçok zor oluyordu hemde iki emipm uyuyordu uyandırdığıma değmiyordu sanki. şimdi hem sıksık uyanıyor günde 1 yada 2 kere 3 saate yakın uyuyor. kaldırmama gerek yok demii... yanlış yapmıyorumdur inş..
Allah yardımcın olsun canım benim k.valdelerde sezeryandan bir gün önce geldiler bugün iki hafta oldu. ne zaman giderler meçhul hallerinden memnunlar. bazen çok bunaltıyor geçen gece eşim gece çalışıyordu kızımın gaz sancısı tuttu bir türlü susturamadım k.valde tutturdu yok üşütmüşüm. yok kızartma yemişim ondan olmuş. banyo yapmışım dikkat etmemişim kendime birde demesinmi sütünü verme gaz yapıyor... anaamm sabaha kadar çatladım sabah eşim eldi oturdum ağladım böyle böyle oldu zaten canım sıkıldı çocuğum bir dakka susmadı birde ananın çenesini dinledim gitsinler istemiyorum diye... eşimde üzüldü napayım nasıl gidin diyeyim diyo... bende dedim 10 gün doğum iznini al ben evdeyim yardımcı olurum gibisinden konuş diyorum nasıl diycem diyoyani bacım al birini vur ötekine biz göya çocuk olunca üç kişilik aile olcaz dedik hala beş kişi yaşıyoruz
eldiven konusunu iyiki açmışsın bende sorucaktım geçen ark. konuşurken yüzümü çızdi dedi onunda bebeği 2 haftalık. eldiven takmıyormuş hatta gündüzleri şapka bile takmıyormuş. ben hiç çıkarmadım bile hem eldivenini hem şapkasını zaten bir haftadır burnu tıkalı cesaret edemiyorum şapkasını çıkarmaya. evin derecesi bu arada 26 nasıl burnu tıkandı anlamadım...
cnm simdiye kadar bir kez olctum 37 cikti.. panik yapmadim 38 olmadigi muddetce... ama bende olceyim artik...evet hersey degısıyor kızımda bazen saatlerce uyuyor zor uyandırıyorum bazende saat bası kalkıyo emmek ıstıyo hele bazen 3 saat falan kapatmıyo gözunu ölece duruyo bakıyor...düzen yok henüz cok dengesiz napıcamı bılemıyorum bazen....bugünde atesi 37 ölçtüm bakalım ara ara ölçüyorum yükselmez insallah...sizin kaç cıkıyor ateş ne civarlarda??
ben daha önce kimyon kaynatıp içiyordum bebek bi haftalıkken falan. hiç gazı olmuyordu. hatta yatakta kendi çıkarıyordu. ben de çok uysal bi bebek diye içmeyi bırakmıştım. sonra anamdan emdiğim süt burnumdan geldi ağlar ıkınır çıkaramaz gazını biz de çıkaramıyorduk. sabahı sabah ediyorduk her gece. derken salaklığımı yenip yeniden kimyon içmeye başladım. maşallah 3 gündür ne gazımız var ne sancımız ne de kakamızı yaparken zorlanmamız. ne olur kızlar okuyun siz de yapın. suyu kaynatırken içine tane kimyon atıp biraz öyle kaynatıp içiyorum. günde 3 bardak falan içiyorum. miktarı 1 çay kaşığı kimyon. ne olur yapın olur mu. benim gibi ihmal edip yavrunuzu zor duruma sokmayın((
süt için de helva çok iyi arkadaşlar. hem sütü yağlandırıyor. böylece yavrunuz daha uzun süre tok daha beslenmiş ve sizin sütünüznü de artırmış oluyor.
emzirme atletini bende kullandım beş para etmez hiç bir işe yaramıyor.göğüs pedi getiricek bugün eşim bu gece kullanıcam inş.
uykusuzluktan ve yorgunluktan gebermek üzereyim
uyumuyorlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
çığlık çığlığa bağırıyorlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
delirecem yakındaaaa
kızlar birşey soracağım. sizin bebişlerin de 24saat gazları mı var? yoksa birkaç saat olup geçiyor mu? bizim kızın 1haftadır popişi hiç durmuyor, sürekli pırt pırt gaz çıkarıyor ama çıkarırkende sürekli mızmız. öyle deli gibi ağlayıp bağırmıyor ama sürekli kızarıyor, ıkınıyor sıkınıyor. doğru düzgün uykusu bile yok, en fazla yarım saat sonra uyanıp ıkınmaya başlıyor. ilk gaz sancıları başladığında doktora götürmüştük, damla fitil felan verdi doktor, 2-3ay çekiceksiniz gaz sıkıntısını dedi. ama annem bugün bu çocuk normal değil, bu kadar gaz mı olur dedi, içime kurt düşürdü. sizinkilerinde 24saat gazı var mı, yoksa doktora götürücem tekrar çocuğu?
Dün yazacaktım telden yazamadım. Emsalsiz arkadaşım evin 26 derece olduğu için bebişin burnu tıkalı. İdeal sıcaklık 22-24 derece. Bizim doktor sürekli evin ısısını düşürün diyor ki 24-25 derece bizimki. Evin havası kuruduğu için burnu tıkanıyordur. Benimki de öyle. Serum fizyolojik ve otri bebe burun aspiritörü ile temizliyorum. Bu arada 2. gün bizden eldivenini çıkarmamızı istediler. Bu dönemde elleyerek öğrendiği için. O yüzden biz hiç eldiven takmadık. Şapkayı da eviniz soğuksa banyodan sonra takın onun dışında gerek yok dediler. Benim kız kısa kollu body ve penye tulum ile duruyor bütün gün. UYuyorsa üzerinde penye battaniye örtüyorum. Onun dışında bir şey giydirmiyorum. Çorap da giydirmiyordum da 2 gündür giydireyim dedim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?