2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

cnm bilemicem ama bebekler cok cabuk huy degistiriyor.. biz bugun tam 15gunluk olduk ve tamamen ilk haftadan ayri hareketleri... 22saat uyuyordu uyandirmak iskence gibiydi..gerci sarilik da vardi..simdi ise cok zor uyuyor..bugun gece boyu ayaktaydim..emzir altini temizle gaz al ama uyuma :-( iki saatte bir kendi kalkiyo filan bi degisti tavirlari filan :-D:-D

kızlar merhaba;
çok moralim bozuk durup durup ağlamak istiyorum bugün tam 1 haftalık oldu bebeğim, 2.3. günde göğsüm taş gibiydi bebege meme alıştırmaya calısıyoduk şimdi de alıştı çok şükür ama sütüm bitti sanırım göğsm küçüldü bi sarktı gibi böyle porsuk porsuk.. süt fln yok içinde..
arkadşlarım anlatıyo da onların sıkınca fışkırıyomuş..birini emerken diğerinden damlıyomuş.. bende hiç öyle bi durum yok.. doktor 2 saatte bir uyandır emzir dedi.. sağayım deim 20 cc anca cıktı 2 göğsümden birden.. yetemiyorum kızıma yani( mama ver dediler gelenler fln 2 gündr takviye yapıyorum sanki mama içince gözleri açılıyo..malt içeceğinden aldım içtim tık yok armut dediler tık yok marul bulgur yine yok.. ne yapacağım bilemiyorum artık((((
bugün de humana still tea mi ne varmış onu deneyeceğim.. allahım inşallah bebeğimi doyurabilirm bende yaa(

cnm topuk kanı için 7 gün sonra aradılıar eşim dur hemen gitme orada yüreğini ağzına getirirler ben bi telefonda görüşeyim dedi telefonda iletişime geçmiş testi yaptırın sonucu bize mail atın tekrar telefonda görüşelim demişler halk sağlık müdürlüğünden eşimde sonucu alır almaz mail atıp aradı hem kendi doktorumuz hem halk sağlık müdürlüğündeki bayan değerlerin çok iyi olduğunu korkulacak bişey olmadığını söledi

seninkindede bişey çıkmaz inşallah canım yüreğim hop hop hopladı valla dualrım seninle

camnm lütfen sıkma canını bak böyle üzülürse gelceği varsada gelmez sen sabırla emzirmeye ve gıda takviyesi almaya devam et ve saatte bi emzir bazen olabiliyo böyle durumlar ama psikolıji ok ekliyor sütü biliyosun daha bi haftalık çok erken yani emin olki gelir sütün tekrar sadece sabırlı ol

canım merhaba yanlış anlamadıysam işitme testi ve topuk kanı ile yapılan testler tekrarlandı ve şükür temiz çıktı demi inşallah hep sağlıklı-keyifli haberlerinizi alırız bu arada ben bir dev neye sevindim biliyor musun yanlış görmediysem Kayseri de ikamet ediyorsun hep Kayseri den neden başka kimse yok ki derdim sen geldin hoş geldin

cnm topuk kanı tamam ama işitme testin 8 nisanı beklicem gitmedim daha

kayseride ikamet ediyorum seninde burada olduğunu bilmiyodum :)) kısmet olursa tanışırız inşallah :)

ben daha önce kimyon kaynatıp içiyordum bebek bi haftalıkken falan. hiç gazı olmuyordu. hatta yatakta kendi çıkarıyordu. ben de çok uysal bi bebek diye içmeyi bırakmıştım. sonra anamdan emdiğim süt burnumdan geldi ağlar ıkınır çıkaramaz gazını biz de çıkaramıyorduk. sabahı sabah ediyorduk her gece. derken salaklığımı yenip yeniden kimyon içmeye başladım. maşallah 3 gündür ne gazımız var ne sancımız ne de kakamızı yaparken zorlanmamız. ne olur kızlar okuyun siz de yapın. suyu kaynatırken içine tane kimyon atıp biraz öyle kaynatıp içiyorum. günde 3 bardak falan içiyorum. miktarı 1 çay kaşığı kimyon. ne olur yapın olur mu. benim gibi ihmal edip yavrunuzu zor duruma sokmayın((

süt için de helva çok iyi arkadaşlar. hem sütü yağlandırıyor. böylece yavrunuz daha uzun süre tok daha beslenmiş ve sizin sütünüznü de artırmış oluyor.

hergun yenı seyler cıkıyor gercekten bebekleri tanımamak cok zormuş...bu sabah gene bıraz ateslı gıbı geldı bana ölçtüm koltukaltından 37 yı buldu bı ara sonra ara ara ölçüyorum 36.5 36.7 falan degısıyor...gene cok korktum sabahın saat 5 ınde...alnı kafası cok sıcaktı bebegın 37 olmasıda teleşlendırdı baya....sımdı ara ara ölçüyorum hala umarım cıkmaz

kızlar bişey soracagım bugun kızım az bı yeşil kaka yapmış üstüne gene normal sarı renk kakasını yapmış...azda olsa o yeşil kaka neden olmuştur acaba?? ben demır ılacı içiyorum ondanmıdır ki?? sizlerde varmı böyle bı durum?

evet hersey degısıyor kızımda bazen saatlerce uyuyor zor uyandırıyorum bazende saat bası kalkıyo emmek ıstıyo hele bazen 3 saat falan kapatmıyo gözunu ölece duruyo bakıyor...düzen yok henüz cok dengesiz napıcamı bılemıyorum bazen....bugünde atesi 37 ölçtüm bakalım ara ara ölçüyorum yükselmez insallah...sizin kaç cıkıyor ateş ne civarlarda??

uykusuzluktan ve yorgunluktan gebermek üzereyim
uyumuyorlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
çığlık çığlığa bağırıyorlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
delirecem yakındaaaa

canim bendede kasima hissi olyo.rahatsiz ediyo.simdi var ama daha az tabiki.bende dikisin hassasiyetini hissediyorum hala otururken falan.ne zaman gecer bilmiyorum ama
delirecem yakındaaaa

oyyyy kuzuuummm Allah yardimcin olsun zor isin valla.insallah duzene girerler caniimm.

:) gayet normal canım hatta benim kız keçi gibi meliyor gülüyoruz keçi diye:)

ay alemsin çok güldümmm

Dün yazacaktım telden yazamadım. Emsalsiz arkadaşım evin 26 derece olduğu için bebişin burnu tıkalı. İdeal sıcaklık 22-24 derece. Bizim doktor sürekli evin ısısını düşürün diyor ki 24-25 derece bizimki. Evin havası kuruduğu için burnu tıkanıyordur. Benimki de öyle. Serum fizyolojik ve otri bebe burun aspiritörü ile temizliyorum. Bu arada 2. gün bizden eldivenini çıkarmamızı istediler. Bu dönemde elleyerek öğrendiği için. O yüzden biz hiç eldiven takmadık. Şapkayı da eviniz soğuksa banyodan sonra takın onun dışında gerek yok dediler. Benim kız kısa kollu body ve penye tulum ile duruyor bütün gün. UYuyorsa üzerinde penye battaniye örtüyorum. Onun dışında bir şey giydirmiyorum. Çorap da giydirmiyordum da 2 gündür giydireyim dedim :)

Merhaba arkadaşlar,
Sizi hep okuyorum ama cep telefonundan yazamıyordum. Bugün bilgisayarı açınca yazayım dedim.
Biz dün 1 aylık olduk. Kontrolümüz vardı. Kilo alımı iyiymiş. 2 haftalıkken kontrole götürmüştüm, kilo alımı alt sınırdaydı. Ben de üzülmüştüm. Doktor gak dese emzir guk dese emzir dedi. neyseki 2 haftada 700 gr almış. Artık rahatladım. Malt içeceği, marketlerde satılan maltana bana çok iyi geliyor. Tavsiye ederim.

Pişiklerden bezlerden konuşmuştunuz. Ben prima premium care ve desitin pişik önleyici krem kullanıyorum. Şimdilik bir şikayetimiz yok. Ama sizin bezler uzun gidiyormuş valla. 2,5-3 saatte bir değiştiriyorum. Bazen değiştirir değiştirmez kaka yapıyor. yine değiştiriyorum. 4-5 gün anca gidiyor bezler.

Bizimki de memeye yapışık. Daha doğrusu kucağa. Emzirdikten sonra üzerime yatıyor, orada saatlerce uyuyor. Yerine koyduğum an uyanıyor. Dünden beri biraz daha alıştırmaya calisiyorum, bakalım nasıl olacak. Yüzü çok kötü sivilce oldu. Hep tenimde uyuduğu için terliyor ve o yapıyor sanırım. Doktor kortizonlu bir krem verdi, ama kullanmak da istemiyorum. 1-2 gün daha bekleyeceğim. Ama cidden içim parçalanıyor yüzü öyle oldukça.

Akşamları bizim de kolik sancılarımız var. 7 gibi başlayıp 10a kadar ağladığı/mızmızlandığı oluyor. 2-3 gündür o saatlerde emzireceksem sağıp veriyorum. sanki biraz daha iyi. Diğer türlü meme ile kavga edip çok hava yutup çok gaz sancısı çekiyordu.

bu arada evde çok işim varsa ve kız kucağımdan inmiyorsa şöyle geziyoruz biz :) Ellerim boşa çıkıyor, her işimi yapıyorum.

cnm simdiye kadar bir kez olctum 37 cikti.. panik yapmadim 38 olmadigi muddetce... ama bende olceyim artik...

cnm su bardagimi olcek.. yani 1cay kasigini su bardagi icin mi cay bardagi icin mi..

emzirme atletini bende kullandım beş para etmez hiç bir işe yaramıyor.göğüs pedi getiricek bugün eşim bu gece kullanıcam inş.

4 tane emzirme atleti aldım göğüs pedi ile kullanıyrm ama bana atletler yeterli gelmedi sürekli terlediğim için aralarda normal atlet kullanyrm emzirirken rahat olmyr ve göğüs pedi yapışkanlı olmasına rağmen kayıyor en iyisi emzirme atleti cnm ya ..

kızlar birşey soracağım. sizin bebişlerin de 24saat gazları mı var? yoksa birkaç saat olup geçiyor mu? bizim kızın 1haftadır popişi hiç durmuyor, sürekli pırt pırt gaz çıkarıyor ama çıkarırkende sürekli mızmız. öyle deli gibi ağlayıp bağırmıyor ama sürekli kızarıyor, ıkınıyor sıkınıyor. doğru düzgün uykusu bile yok, en fazla yarım saat sonra uyanıp ıkınmaya başlıyor. ilk gaz sancıları başladığında doktora götürmüştük, damla fitil felan verdi doktor, 2-3ay çekiceksiniz gaz sıkıntısını dedi. ama annem bugün bu çocuk normal değil, bu kadar gaz mı olur dedi, içime kurt düşürdü. sizinkilerinde 24saat gazı var mı, yoksa doktora götürücem tekrar çocuğu?

delirecem yakındaaaa

Bende acayip uykusuzum ama seni durum daha zor Allah kolaylik versin hepimize:)

Canim surekli emdikleri icin gaz oluyo devamli bizimde oyle gaz yuzunden hic dalgin uyuyamiyo ben burda bi arkadas yazmisti kimyon suyu onu yaptim baya iyi geldi sabah bide gece yatarken veriyorum bide nurse harveys bitkisel surup verdi dr onu veriyorum gunde 3 kere ondada kimyon varmis zaten iceriginde yaziyo ikisi baya rahatlatti oglumu.bide hergun surekli ayni saatlerde vermeye dikkat ediyorum.daha duzenli olunca daha iyi geldi sanki

ayyy canım yaa okudukça kızımı sanki sibiryada büyütüyomuşum gibi geldi.. kuruluk benimde aklıma geldi küçük cam fanusa su doldurdum odaya kıydum kuruluğu bi nebzede olsa alsın diye. burun aspiratöründen dün eşimde aldı ama daha kullanmadık. kızımın tırnaklarını keseyimde bende çık bırakayım artık. yazdığın iyi oldu canım saol paylaşımın için...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…