2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar ya bişey sorcam.benim bebeğim 2 günlük oldu ve uyurken sesler çıkarıyo inler gibi.ııııhhh ıhhhh şeklinde sizinkilede yapıyo mu yada bu normal mi?

slm kızlaaarr

işitme testi yetmedi bide buğün sağlık ocagından aradılar bebeğin tiroid hormonu fazla halk sağlık müdürlüğünde bekleniyorsunuz die aramazlarmı allahım allahım yüreğim ağzıma geldi yaaaaa

doğduğunde alınan topuk kanınında hormon yüksek çıkmış biz 5.gün sağlık ocağınada verdik meğer bu sonuç ilk gün doğum yaptığım hastanede alınan kanın sonucu imiş hemen apar topar dün ki keşfettiğimiz doktora gittik tekrar kan alındı falan Allaha şükür normal çıktı sonuçlar 8günde düzelmiş yavrum o 2 saat kan sonucunu beklemek anlatamam insana ölüm geliyor

şükürler olsun ki şuan normal inşallah işitme testinide atlatırız

şifacım bu arada özelden mesajını yeni gördüm ama mesaj sayım cevap yazmaya yetmedi ilgin için çok teşekkür ederim

doğumu özelde yaptım ama orada test falan yapılmadı bebeğim 3200 doğdu doktorumun söylediği gibi sakin olup günü beklemeye çalışacağım çok sık rastlanan bi durummuş bu hem öyle kalıtsal falan olsa iki kulagıda geçmezdi dedi ailedede yok öyle bi durum düzelecektir dedi

ayyyyyy insan ne gıcık oluyor de mi?
sen gözünden bile sakın
insanlar umursamaz olsunlar
çok sinir bozucu

sevda göğüslerini sağ
ne kadar sütün var görürsün
hem göğsünü sağdıkça sütün artar
belki bebeğin yeteri kadar boşaltamıyordur bebeğin

kızlar ya bişey sorcam.benim bebeğim 2 günlük oldu ve uyurken sesler çıkarıyo inler gibi.ııııhhh ıhhhh şeklinde sizinkilede yapıyo mu yada bu normal mi?

canım benimkiler de o inleme hala var
doktora sordum ben canım, normalmiş, uyum sürecindelermiş, ve zamanla geçecekmiş

bugun bizimki daha az mama yedi. cok sevindim. bi kac gundur kuru erik ve uzum hoşafı içiyordum. bugunde ayva hosafı içtim. hangisi ise yaradı bilmiyorum ama biraz arttı sutum sanırım.

canım Allah sabır versin. bir ay kalıcaz demislerdi, benim serrimden bir haftada kactılar bizimkiler:) ama o hafta kabus gibiydi.

Biz oğlumla çok bağlıyız bi türlü ayrılamadık

ayrılmanız cok yakın o zaman:)

püfff bu sarılık kaç gunde gecer acaba ya 20 gün oldu hala gecmedi

canım sarılığın gecmesi icin beslenmelerinin arasını azaltman gerekiyormus. yani uyuyor olsa bile her saat bası uyandırıp emzircekmissin.

canım ben saglık ocagına gittigimde bu usume olayını hemsire bana sordu bende yok dedim. onemli bişey sanırım bence doktora veya saglık ocagına git.

canım ben sezeryana bebek yukarda diye girdim tahmini agırlıgı 3800 du ama 4800 dogdu. sukrettik Allaha doktor kararı bize bırakmıstı cunku ama bana sorarsan 4 kgya kadar cocuk dogrulabilir. yani ben sezeryandan nefret ettim, icimde bi uhde kaldı, ha sukrediyorum o ayrı benim baska bi sansım yokmus cunku. hayırlısını dile Allahtan o sana dogru yolu gosterir...

evet canım kızımda da oluyor inler gibi ses hatta uyurken bir de hırıltı oluyor her zaman değil ama ben geçen hafta aile hekimine hırıltıyı bahsetmiştim normal dedi ama önümüzdeki salı günü çocuk doktoruna gittiğimizde belirteceğim inşallah ciddi bir durum değildir hem inleme hem hırıltı

canım merhaba yanlış anlamadıysam işitme testi ve topuk kanı ile yapılan testler tekrarlandı ve şükür temiz çıktı demi inşallah hep sağlıklı-keyifli haberlerinizi alırız bu arada ben bir dev neye sevindim biliyor musun yanlış görmediysem Kayseri de ikamet ediyorsun hep Kayseri den neden başka kimse yok ki derdim sen geldin hoş geldin

:) gayet normal canım hatta benim kız keçi gibi meliyor gülüyoruz keçi diye:)
hehehe keçi gibi heee valla acayip melodiler çıkar bizim bebişlerden kaydetsek de albüm çıkarsak

candaş kuzum bepanteni bıraktım bugun sebamede gectım..sonuc alamazsam sudo yu alayım bari... bezı de degıstırecem bakalım yavrum ya küçücük totosu kızarıyo gıttıkçe... dere otu yıyorum da marulda yıyeyım.. ıncır havuç kürü yapıyorum saraçoğlundan :) bakalım sonuc ne olacak..

ha bu arada cok enteresan ıkı göğsümden eşit emzirmeme rağmen sol göğsüm daha küçük ve geç süt gelıyo ama sag göğsüm daha buyuk ve kolay doluyo..aynadan bıle bakınca barız bellı yanı.. nie böyle olduysa cok garıp..

papatya cnm benım olmazsa öyle yapayım..bılmıyorum kı göğüslerime dokununca vıcık vıcık ama sıkınca süt gelıyo... cok dakik oğlum tam 15dk emıyor ve 16.dk kesınlıkle almıyor dudakları büzüp kilitliyor :))

bebeklerdeki inleme benım kuzumda da var hatta bende facedeki gruptaki kızlara sormustum sizin bebeklerde ses çıkarıyormu dıye D ama normalmiş sevındım D

kızlar moralim çok bozuk bebeğime bişey olcak diye korkuyorum yarın günüm doluyor dr a gidicem açılmam yok nişanım yok sade kuru sancım var piskolojim bozuldu resmen 41e kadar yolu var diyolar bi de ama açıklık kontrolünde bebeğin başına bile dokunamıyor o kadar yani napsam ne etsem bilemedim

canım biz 41de dogduk. sezeryan randevumuza gidecegimiz gunden bi gun once nisanım geldi, sabaha karsıda sancım basladı. hic belli olmaz yani. bende cok uzulmustum ama bi sekilde hayırlısı olacak insallah, merak etme, cok az kaldı bak, son bos vakitlerini iyi degerlendir bence, bunları dusunme:)

kızlar bişey sormak istiyorum napıcağımı şaşırdım kızım 34 günlük şaşırtıcı bir şekilde dün gece uyudu hayret gündüz uyumaz dedim bütün gün uyudu bu arada en son 2 gün önce kakasını yapmıştı bugün gün boyu ya ıkınıp kızarıp çığlık attı yada uyudu sızıp kaldı normal rutinde yaptığı şeyleri hiç yapmıyor gözleri hep kapalı hala uyuyor rezene verdim mamasına yağ kattım ıkınıp ağlarken sadece emzirince susuyor emzikte almıyor beni emerken yine uyuyor yani kızım dün geceden beri hala uyuyor ara ara emdi bikaç kez mama yedi o kadar daha önce 2 saatte bir acıkır en geç kıyameti koparır altınıda 2 saatte alırdım durmazdı çünkü sonra uyur tekrar kalkardı günde enaz 2 kaka yapardı her bezdede çiş olurdu şimdi niye böyle tuhaf davranıyor bişeyi olmuş olabilirmi ne yapsam ateşini falan ölçtüm normal çıktı uyandırsam şimdi yine ıkınıp ağlıcak of ya

bide üstüne ben uyurken eşimin erkek kardeşi gelmiş öpüp gitmiş annem söyledi deli oldum ya ıslak pamukla yanaklarını silip duruyorum sabahtan beri

kızlar yarın buyuk gun geldııııı ıns bu saatlerde bbegım kucagımda olur.sabah hastaneye gıdıyorum aksılık cıkmaz ıns

Tesekkür ederim canım benim gibi doğuramayan şurda 3 kişi kaldı Allah sağsalim kucağımıza almayı nasip etsin başka bişey istemiyorum
kızlar yarın buyuk gun geldııııı ıns bu saatlerde bbegım kucagımda olur.sabah hastaneye gıdıyorum aksılık cıkmaz ıns
Canım çok sevindim senin adına Allah sağsalim kucağına almayı nasip esin inş. dualarım snnle

emzirme atletini bende kullandım beş para etmez hiç bir işe yaramıyor.göğüs pedi getiricek bugün eşim bu gece kullanıcam inş.

ben de atletten çok memnun kaldım, hatta bir tane almıştım, doğumdan sonra bi tane daha aldırdım, belin felan da açılmıyor, rahatlık bence, sütyeni de almıştım ama kullanmadım henüz, yaza inşallah, ayrıca göğüs pedi de kullanıyorum.

gecmıs olsun canım ınsanın içi gidiyor bebekle ılgılı sorun olacak dıye... topuk kanı ıcın kac gunde aradılar?sız baska yerde test yaptırdınız galıba tekrardan peki halk saglık mudurlugune gıtm edınızmı??bende korkuyorum bısey cıkarmı dıye bende trıoıd sorunu var zaten bıraz

canım bende akılmı kalıyorr yaa sımdı hatırladım mesajda yazmıstın ...benım 10 gun ablam gıttı malesef ıse basladı cunku ben kaynanamın pek umrunda dehılım bes dkka bebegı gormeye bıle gelmıo 2 3 gunde 1 ole bı ugruo ....neseeee artık apalımmm...

16 günlük bebek 5 saattır uyumaz mı anlamıyorum bu çocugu ne yaptıysam uyumadı az sıkıntısıda yok keyif yapıyo yatagına yatırınca gözlerini açıyo hemde kocaman
canım ya benım oglumda yanı ole yaaa tek degılsın korkmaaa Allah saglık versındeee....

benim bebegim agladigi zaman boynunu kafasini geriye dogru atip vucudunu yay gibi geriyor... sizlerde de boyle durum var mi? korktum acikcasi :-(
canım benımkıde yanı ole hatta ıstemedı hoslanmadıgı bısey olursada ole .... sıkı sıkı tutmak gerekıyorrr..

benim sütüm yetmiyor anladığım kadarıyla emiyor emiyorsinirlenyr kızım =(( mama takviye yapıyprum =) 21 günlük bebeğim .. sizin bebekler nasıl süt konusunda..
kızlar sutunuzun yetıp yetmedıgı nasıl anlıosunuz kı ben hep emzırıom aglasın sızlasın gene emzırıom kızlar sımdı bılemm tabı ama ole hemen mama vermeyın ben bebek yapım bakım ve onarım dıe bır sıte var ordan okudum emzırme kampı dıe bısey yapmıs kadın kendınce 3 gun gece gunduz emızrıp uyumus sutunu arttırmıs kızlar bır okuyun derımmm...

canım ya benımkıde ole yaaa hep meme hep kucak D: allah ım ya tası gez cocoukla burası mtak oglum burası banyo öle ısteee keısnlıkle yatırıp bırakamıyorummm.....

canım yukarda yazdım sut artırmak ıcın emzırme kampı yamıs kadın 3 gun boyunca emzırmıs hep hep ..... sutunu artırmısss

canım alıstı bıle baska yolu yok emır gaz derken alıstı gıttı bakalım napcaz sogan kavurrken bıle kucakta

sımdı kızlar ben bısey sorcam ben normal dogum yaptım ve epıyoztamı uygulandı yanı kestılerrr D: dıkıslerım hala acıyor ara yanıyor bole bazen kasımak gelıo ıcımden rahatsızlık erıyor yanı 28 gun oldu gecmesı gerkmezmıydı var mı bılgısı olan kızlarrr ..

cnm merhaba nslsın?bende normal doğum yaptım.benim dikişlerimde bir problem yok,kaşıntı,ağrı vs.10gün oldu.
fakat dikiş apsesi var bende,ilk başlardda epey şişti şimdi o şişlik söndü ama yeri belli.
senin kanaman nsl devam ediyor mu?

bende 16 martta sezeryanla doğum yaptım.bizim kan uyuşmazlığımız var ve kızım pozitif oldu.2.bebeğim.ilkinde sarılık bu kadar değildi.kızımda 3.günden sonra sarılık başladı.5.gün kontrolümüzde değer 18.83 tü.1 gece fototerapi gördük.13 e düştü.çıktık.1 hafta geçti.hala var.kan uyuşmazlığında 2.bebekte oluyormuş.bilmiyordum.moralim çok bozuk.sütüm çok az.emmiyor.mamayla besliyorum.sürekli gazı var.zorlanarak sesli çıkarıyor.şimdide kabız oldu.2 gündür tık yok.canım çok sıkkın.sürekli ağlamak istiyorum.yarın başka bir dr.a daha göstericem.sarılık beni endişelendiriyor.lütfen dua edin.bebeğim bir an önce sağlığına kavuşsun...

canım allah yardımcın olsun bebeğin iyileşir inşallah biran evvel benzer şeyleri yaşıyoruz biz atlattık aynı süreci ben 22 şubatta erken doğum yaptım sezeryanla 36.haftada bizimde 3.günde başladı 6 günlükken kontrolde yatış verildi değer 19 du 1 gece yattı kızım o pskolojiyi biliyorum yeni doğum yapmışken zaten hassas oluyoruz çok zordu benimde kızım sürekli emmesine rağmen yetmedi mama verdik sarılığı öyle atlattık bizde 1 gün sonra 13 le çıkış yaptık 2 gün sonra kontrolunde 11e düştü kurtulduk bidaha gelmenize gerek yok tamamen geçmiş dediler ama biz o 2 gün boyunca kızımı sürekli besledik enfazla 2 saatte bir yarım saat emzirdim üstüne 1 ölçek mama verdim yada 1 ölçek sür sağdım üzerinede 1 ölçek mama verdim enfazla 2 saatte uyandırdık 2 günde 150 gr aldı ve atlattık sarılık bebeği besleyerek bebek kakasını çişini yaparak atıyormuş uyumasına izin verme benim kızımda o süreçte kabız oldu tıka basa yedirmekten sorduk bebek hemsiresi mamasına z.yağ katın 1 çay kaşıgı dedi ve anında yaptı kızım bugünde o şekilde yaptırdım bütün gün ıkındı kızardı 1 kere az yağ koydum yapmadı acı cekti bütün gün aksam mamasına 1 çay kaşığı koydum yeryemez yaptı çok şükür ben rahatladım valla çok sevindim canım ilk günler kabus gibi oluyor ama günler geçtikçe kendin topluyorsun bebeğine alışıyorsun huyunu suyunu iyice öğreniyorsun onu uyuttuğun an sende uyuyup uyanmaya alışıyorsun yani sabır canım sabır geçicek sıkıntılı günler ben 20 günden sonra topladım kendimi şuanda ilk çocuğum ama annem dahil ne istediğini benim gibi anlamıyor tek ben susturabiliyorum o bana alıştı ben ona inşallah atlatırsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…