kızlar ya bişey sorcam.benim bebeğim 2 günlük oldu ve uyurken sesler çıkarıyo inler gibi.ııııhhh ıhhhh şeklinde sizinkilede yapıyo mu yada bu normal mi?
ben zaten kızımın gazını çıkarmayı beceremiyorum omzumda uğraşsamda bişey çıkmıyor ben emerken sızıp kalınca gazını çıkarmadan usulca yerine koyuyorum mızırdanıyor illa kucağımda uyucak yada koltukta söyle bir adetimiz çıktı yeni geceleri beşiğine yatırınca sızlanıyor ben salonda koltukta yatıyorum beşiğide yanımda koltuğa yanıma alınca uyuyor tehlikeli yanımda yatmasın diye yine koyuyorum beşiğe yine huysuzlanıyor koltukta kendinden geçiyor sızıyor yayılıyor güzelce bende koltuğun kössinde gariban bişekilde uyuyorum bazen korkuyorum ama yatmıyor yerinde napıcam bilmiyorum he bide bu arada kızlar bugün kayınvalidem geldi yoldan geldiği gibi ilk iş bebeği looop diye yapışıp öptü el yıkamak falan yok bide öpmesi biz daha kıyıpta öpemiyoruzyandım ben yandım
henüz 13 günlüğüz ve göğüslerim dolmuyorbebeğim öyle boş boş emiyor.. mama vermeye başladım.. sıkıntıdan ıyıce sütüm kesilecek diye cok korkuyorum yavrum benim ya besleyemiyorum...çok üzülüyorum
kızlar ya bişey sorcam.benim bebeğim 2 günlük oldu ve uyurken sesler çıkarıyo inler gibi.ııııhhh ıhhhh şeklinde sizinkilede yapıyo mu yada bu normal mi?
canım bizim bebişlerin yalanma olayı aynıymış doktorda anlamıyor benim kızım bütün günde emzirsem hala yalanıyor hala aranıyor emzik vermeyi deniyorum 3 defa emiyor atıyor ağzını sıkıyor sokturmuyor illa meme olucak artık sinir gelebiliyor yani doktora diyorum yapışık geziyoruz kimse susturamıyor tuvalete gidemiyorum sürekli emiyor emerken uyuyor yine emiyor bende mama veriyorum emmenin üstüne 2 bazen 2 buçuk ölçeği bi güzel götürüyor hani doymuştu bu bebiş mamayla anca doyuyor uyuyor derin şekilde benim sütüm ne akıyor nede yok denir sıkınca bana bir akıyor ama sıkmadan damladığı falan yok yani doktor mama verme emzir diyip duruyor sıkıyorsa bütün gün sen emzir dicem sonunda :) eşim 1 gün evde oturdu şok oldu bu ne diyor ben bütün gün aynı koltukta bebiş emziriyorum yatağına koyuyorum 5 dakika sonra çığlık başlıyor emzikte istemiyor mecburen mama yapıyorum doyadoya içip anca sızıyor yani ben bebişime yetemiyorum malesef
kızlar ben yandım kaynanam yarın saat 8 de istanbuldayola çıkmış ben evde kendi anneme zor tahammül ederken napıcam şimdi mevlüte yakın gel demiştik mevlütü 22 nisanda yapıcam daha 25 gün var hayatta dayanamam ben offff offff
Biz oğlumla çok bağlıyız bi türlü ayrılamadık
püfff bu sarılık kaç gunde gecer acaba ya 20 gün oldu hala gecmedi
slm kızlar iki gündür sabaha 5 -6 arası üşüme tutuyor. sırtım açıkta kalmış gibi nasıl üşüyorum yorgana sarıldıkça sarılıyorum. hatta bu sabah kızım mızırdanıyordu nasıl dua ediyorum kızım şimdi uyanma nolur diye .... Neden acaba bilememdim. böyle bişey yaşayan yada duyan oldumu hiç... Genelde gece kalkınca birşeyler atıştırırdım iki gündür bi şey atmadım ağzıma acaba emziriyorum ya ondan kan şekerim filan mı düşüyor ondan olabilir mi.... K.valde yanımda ona sormayada çekindim şimdi bir dünya akıl verecek şunu yap bunu yap diye...
Kızlar normal doğum yapmak istiyorum, 3 günüm var sat'a göre, bugün kontrol vardı doktorum en az 3.600 gr dedi, bana göre bebeğim büyükmüş (boyum 1.62 olduğu için öyle diyor) sezeryanı öneriyor, normal çok çok zor olurmuş, nst'ye de girdim hep 50 lerde sancım yok gibi bişey... umudumu yitirmek istemiyorum çünkü 2 cm açılmam var, denemek istiyorum en azından. bu arada ne nişan, ne suyum geldi off napsam bilemiyorum. bir de doktor bebişimin beyin damarlarındaki kan akış değerlerinin olması gerekenden farklı olduğunu söyledi, ne demek istediğini sorunca ''yani bebek kendini korumaya almaya başlamış artık, doğum başlamadığı için '' dedi... böyle bişey yaşayan var mı acaba? daha 3 günüm vr ama yani anlamadım.. hemen bugün sezeryan yapalım gel diyo, hiç suni sancı deneyelim falan demedi, belki işe yarıyacak ama suni sancıyla ilgili de şöyle söyledi '' kanaman çok olur seni riske atmış oluruz'' suni sancı alıp da kanaması çok olan var mı, ayrıca ne alakası var onu da anlamadım... bi fikriniz varsa yardım edin nolur, kafam çok karıştı((
evet canım kızımda da oluyor inler gibi seskızlar ya bişey sorcam.benim bebeğim 2 günlük oldu ve uyurken sesler çıkarıyo inler gibi.ııııhhh ıhhhh şeklinde sizinkilede yapıyo mu yada bu normal mi?
canım merhaba yanlış anlamadıysam işitme testi ve topuk kanı ile yapılan testler tekrarlandı ve şükür temiz çıktı demislm kızlaaarr
işitme testi yetmedi bide buğün sağlık ocagından aradılar bebeğin tiroid hormonu fazla halk sağlık müdürlüğünde bekleniyorsunuz die aramazlarmı allahım allahım yüreğim ağzıma geldi yaaaaa
doğduğunde alınan topuk kanınında hormon yüksek çıkmış biz 5.gün sağlık ocağınada verdik meğer bu sonuç ilk gün doğum yaptığım hastanede alınan kanın sonucu imiş hemen apar topar dün ki keşfettiğimiz doktora gittik tekrar kan alındı falan Allaha şükür normal çıktı sonuçlar 8günde düzelmiş yavrum o 2 saat kan sonucunu beklemek anlatamam insana ölüm geliyor
şükürler olsun ki şuan normal inşallah işitme testinide atlatırız
şifacım bu arada özelden mesajını yeni gördüm ama mesaj sayım cevap yazmaya yetmedi ilgin için çok teşekkür ederim
doğumu özelde yaptım ama orada test falan yapılmadı bebeğim 3200 doğdu doktorumun söylediği gibi sakin olup günü beklemeye çalışacağım çok sık rastlanan bi durummuş bu hem öyle kalıtsal falan olsa iki kulagıda geçmezdi dedi ailedede yok öyle bi durum düzelecektir dedi
hehehe keçi gibi heee:) gayet normal canım hatta benim kız keçi gibi meliyor gülüyoruz keçi diye:)
kızlar moralim çok bozuk bebeğime bişey olcak diye korkuyorum yarın günüm doluyor dr a gidicem açılmam yok nişanım yok sade kuru sancım var piskolojim bozuldu resmen 41e kadar yolu var diyolar bi de ama açıklık kontrolünde bebeğin başına bile dokunamıyor o kadar yani napsam ne etsem bilemedim
ayyyyyy insan ne gıcık oluyor de mi?
sen gözünden bile sakın
insanlar umursamaz olsunlar
çok sinir bozucu
sevda göğüslerini sağ
ne kadar sütün var görürsün
hem göğsünü sağdıkça sütün artar
belki bebeğin yeteri kadar boşaltamıyordur bebeğin
canım benimkiler de o inleme hala var
doktora sordum ben canım, normalmiş, uyum sürecindelermiş, ve zamanla geçecekmiş
canım biz 41de dogduk. sezeryan randevumuza gidecegimiz gunden bi gun once nisanım geldi, sabaha karsıda sancım basladı. hic belli olmaz yani. bende cok uzulmustum ama bi sekilde hayırlısı olacak insallah, merak etme, cok az kaldı bak, son bos vakitlerini iyi degerlendir bence, bunları dusunme:)
Canım çok sevindim senin adına Allah sağsalim kucağına almayı nasip esin inş. dualarım snnlekızlar yarın buyuk gun geldııııı ıns bu saatlerde bbegım kucagımda olur.sabah hastaneye gıdıyorum aksılık cıkmaz ıns
emzirme atletini bende kullandım beş para etmez hiç bir işe yaramıyor.göğüs pedi getiricek bugün eşim bu gece kullanıcam inş.
slm kızlaaarr
işitme testi yetmedi bide buğün sağlık ocagından aradılar bebeğin tiroid hormonu fazla halk sağlık müdürlüğünde bekleniyorsunuz die aramazlarmı allahım allahım yüreğim ağzıma geldi yaaaaa
doğduğunde alınan topuk kanınında hormon yüksek çıkmış biz 5.gün sağlık ocağınada verdik meğer bu sonuç ilk gün doğum yaptığım hastanede alınan kanın sonucu imiş hemen apar topar dün ki keşfettiğimiz doktora gittik tekrar kan alındı falan Allaha şükür normal çıktı sonuçlar 8günde düzelmiş yavrum o 2 saat kan sonucunu beklemek anlatamam insana ölüm geliyor
şükürler olsun ki şuan normal inşallah işitme testinide atlatırız
şifacım bu arada özelden mesajını yeni gördüm ama mesaj sayım cevap yazmaya yetmedi ilgin için çok teşekkür ederim
doğumu özelde yaptım ama orada test falan yapılmadı bebeğim 3200 doğdu doktorumun söylediği gibi sakin olup günü beklemeye çalışacağım çok sık rastlanan bi durummuş bu hem öyle kalıtsal falan olsa iki kulagıda geçmezdi dedi ailedede yok öyle bi durum düzelecektir dedi
canım bende akılmı kalıyorr yaadogurdum yaaaaa.sanada solemistim hatta.bizde 25 gunluk olduk :))
demistim sana hatirliyosan sen dogur arkandanda ben geliyorum die.)
hakikatende ole oldu haaa :))) bende uyandirmiorum.kakasinida yaparken once agliyo azcik sonra yapinca rahatliyio.zorlamiyo fazla onu.seninkiside zor tatlim.Allah yardimcin olsun.bende sagolsun kayinvalide yaptigi icin bende pek okadar olmuyo :)))ama genede uykusuzluk coooook zor!!!!!
canım ya benım oglumda yanı ole yaaa tek degılsın korkmaaa Allah saglık versındeee....16 günlük bebek 5 saattır uyumaz mı anlamıyorum bu çocugu ne yaptıysam uyumadı az sıkıntısıda yok keyif yapıyo yatagına yatırınca gözlerini açıyo hemde kocaman
canım benımkıde yanı ole hatta ıstemedı hoslanmadıgı bısey olursada ole .... sıkı sıkı tutmak gerekıyorrr..benim bebegim agladigi zaman boynunu kafasini geriye dogru atip vucudunu yay gibi geriyor... sizlerde de boyle durum var mi? korktum acikcasi :-(
kızlar sutunuzun yetıp yetmedıgı nasıl anlıosunuz kı ben hep emzırıom aglasın sızlasın gene emzırıom kızlar sımdı bılemm tabı ama ole hemen mama vermeyın ben bebek yapım bakım ve onarım dıe bır sıte var ordan okudum emzırme kampı dıe bısey yapmıs kadın kendınce 3 gun gece gunduz emızrıp uyumus sutunu arttırmıs kızlar bır okuyun derımmm...benim sütüm yetmiyor anladığım kadarıyla emiyor emiyorsinirlenyr kızım =(( mama takviye yapıyprum =) 21 günlük bebeğim .. sizin bebekler nasıl süt konusunda..
canım ya benımkıde ole yaaa hep meme hep kucak D: allah ım ya tası gez cocoukla burası mtak oglum burası banyonasıslnız kızlar ne zamandır girmemiştim annemlerde olmamdan ötürü..benim bebişim gayet iyi emiyor emmediği zamanlarda oyalanmasını istiyorum ama malesef ya kucak ya meme istiyor yerinde durmuyor hemen ağlamaya başlıyor yine .şimdilik tek sorunum bu.tek başına emdikten sonra vakit geçirmesini istiyorum bende kendime vakit ayırayım ama olmuyor ..durumu benden farklı olan varmı. çok yoruluyorum
canım yukarda yazdım sut artırmak ıcın emzırme kampı yamıs kadın 3 gun boyunca emzırmıs hep hep ..... sutunu artırmısssmerhaba anneler,
evimiz yavas yavas bosalmaya basladı. bende fırsat bulabildim sonunda.
cok kotu bir ilk hafta gecirdim. herkes bana küstü. aglamaktan helak oldum. sözde lohusa benim, milletin nazını ben cektim.
insanlar gercekten cok anlayıssız, bazen kendi öz kardesiniz bile...
neyse Allahtan sadece annem ve kızkardesim kaldı burda, simdi huzurluyum:)
bugun ilk kez dısarı cıktık kontrole. bebegim 200 gr daha almıs. kilo vermemesine sevindim. gozunde kan vardı dogdugundan beri darbe aldıgını dusunmustum ama o da zor dogumlarda basınctan oluyormus, tekrardan sukrettim sezeryan olduguma.
doymuyor hic bi sekilde sutum yetmiyor ne kadar cok emerse emsin. mama veriyoruz bizde. cok uzuluyordum ama doktor beni rahatlattı zamanla azaltıp bırakırsınız dedi. insallah dediği gibi olur. sutu artırmak için rezene iciyorum ama bi ise yaramıyor sanki.
siz neler yapıyorsunuz? rezenenin faydasını goren varmı?
Kizlar bebegimle iliskimi yazicam ve bir soru sorucam.
Bebegim uyaninca emziriyorum. Gazini cikariyorum. Altini degistiriyorum. Tekrar emmek istiyor. Tekrar emzirirken bazen altina yapiyor. Gazini cikarip altini degistiriyorum. Tekrar emmek stiyor ya da hickirik tutuyor ben tekrar emziriyorum.
Simdi size soruyorum bebegim kucagimda uyuyunca gazini cikarmadan yataga yatirayim ? Sizler her emzirmeden sonra gazini cikariyor musunuz?
Gazini cikarirken ayiliyor ve uyumuyir tekrar bana gelmek istiyor.
Kucaga alisti malesef. Kucagima almasam cok kotu agliyir. Sizler kucaga alismasin diye ne gibi taktik izliyorsunuz?
sımdı kızlar ben bısey sorcam ben normal dogum yaptım ve epıyoztamı uygulandı yanı kestılerrr D: dıkıslerım hala acıyor ara yanıyor bole bazen kasımak gelıo ıcımden rahatsızlık erıyor yanı 28 gun oldu gecmesı gerkmezmıydı var mı bılgısı olan kızlarrr ..
bende 16 martta sezeryanla doğum yaptım.bizim kan uyuşmazlığımız var ve kızım pozitif oldu.2.bebeğim.ilkinde sarılık bu kadar değildi.kızımda 3.günden sonra sarılık başladı.5.gün kontrolümüzde değer 18.83 tü.1 gece fototerapi gördük.13 e düştü.çıktık.1 hafta geçti.hala var.kan uyuşmazlığında 2.bebekte oluyormuş.bilmiyordum.moralim çok bozuk.sütüm çok az.emmiyor.mamayla besliyorum.sürekli gazı var.zorlanarak sesli çıkarıyor.şimdide kabız oldu.2 gündür tık yok.canım çok sıkkın.sürekli ağlamak istiyorum.yarın başka bir dr.a daha göstericem.sarılık beni endişelendiriyor.lütfen dua edin.bebeğim bir an önce sağlığına kavuşsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?